2024.02.17 - метростанция "Модерно предградие"

  Рет қаралды 8,698

kraxx

kraxx

Күн бұрын

Note: по някаква причина изображенията не са се вградили в клипа, но те са изрезки от схемата в началото :(
Ако ви е харесало това видео можете да направите напълно доброволно дарение или абонамент на
www.buymeacoff...
revolut.me/kraxx
Линк към темата във форума:
www.skyscraper...
Линк към общестената поръчка:
app.eop.bg/tod...
Допълнителни материали:
gradat.bg/infr...
citybuild.bg/n...

Пікірлер: 58
@alexpetrov3289
@alexpetrov3289 7 ай бұрын
Очаквах да не са обмислили за гара Обеля. Приятно изненадан съм, супер е. Направо залага основите за S-Bahn Sofia :)
@GerganaIvanova-g6d
@GerganaIvanova-g6d 5 ай бұрын
Много благодаря.
@ceckooo100
@ceckooo100 7 ай бұрын
Много полезно . Благодаря 😊
@_StIvanov_
@_StIvanov_ 7 ай бұрын
Можеш да снимаш новият бул. Рожен, там вече нещата понапреднаха, започнаха да изграждат новото теамвайно ухо в Илиянци и се вижда откъде ще минава булеварда вече!
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
След 10 минути видеото ще е налично
@aroaro4841
@aroaro4841 7 ай бұрын
​@@kraxx359 МИЗЕРНО ПРЕДГРАДИЕ ...😅😅
@rad1sw
@rad1sw 7 ай бұрын
Прекрасно видео. Много добре го онагледи. А дали планираш материал за връзката между Северна тангента и бул Владимир Вазов
@ZorroVulpesAlopex
@ZorroVulpesAlopex 7 ай бұрын
Прекрасно видео, похвален информативен коментар, облажавам те за ентусиазма ти да споделяш личната си страст с останалите. Но все пак...Откога в българския език има думи като "дезигнация" ("това е стара дезигнация", 5:44) - казва се "название" или "наименование" -и "терминирам" ("... която да позволи на крайградските линии да терминират тук...", 6:14) ? - Кажи "...да завършват/приключват". "Терминална гара" (5:13) е "крайна гара". А доста прекомерно и напълно неуместно ръсиш "случва(т) се". Нищо не "се случва", щом е предварително планирано. Защо за разнообразие не изречеш едно просто, но достатъчно уместно "се прави" вместо това? Като цяло, доста добре формулираш мисълта си, давам ти тези съвети, за да подобриш изказа си в бъдеще.
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
Терминал е правилен транспортен термин :) Може да не отговаря на очакванията на пуристите на българския език, но и драсни-пали млечица не е добило популярност :) Има някои думи, които трябва да се използват според реалните си названия, а не поради изчанчване на езика. Но благодаря за отбелязването, ще се опитам където е възможно да разнообразя езиковия състав :) Казано честно като пиша ми идват и други думи, но докато летя внимавам да не стане някоя беля и мисълта ми малко се размива, а аз снимам без сценарий :)
@borisvassilev1196
@borisvassilev1196 6 ай бұрын
Видеата ти са прекрасни, но тези свързани с разширенията на метрото имат нужда от още малко прецизиране в техническа посока. Поздравления за работата и ентузиазма!
@ivanarnaudov294
@ivanarnaudov294 7 ай бұрын
✌️🇧🇬👌
@ivaylo4356
@ivaylo4356 7 ай бұрын
Доста интересно видео пълно с доста детайли. Чакаме още 😊
@nikinikolov8210
@nikinikolov8210 7 ай бұрын
Супер видео! Поздравления! Имате ли информация относно 2те дългоочаквани метростанции в Люлин и разширението на бул. Царица Йоанна над тях?
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
Там всичко е готово. Ще се търси финансиране. Засега Братоев казваше, че след 2027 ще се търси решение, защото в момента се строят 10 метеостанции на 3 фронта
@BoyanTerziev
@BoyanTerziev 7 ай бұрын
Чудесен репортаж :) На 11:07 е интересен кадър, вижда се свредлото (ако така се нарича) на тунелопробивната машина, от ляво на него изглежда същата машина да е пръсната на отделните и "вагончета" и долу в дясно бетонените панели които се слагат по диаметъра на тунела. С малко ровене в стари снимки в гуугъл ърт, се вижда че е оставена там 2018-2019 явно след завършването трасето до летището или до мол перадайс? Ще се радвам ако направиш видео за новото трасе в кв Слатина, вече гледам са направили големи изкопи за спирките.
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
Нито до Летището, нито до станция Витоша е ползван ТПМ. Тази е от строителството от Красно село до Театрална :)
@paveldimitrov4373
@paveldimitrov4373 7 ай бұрын
Супер видео, но 1 забележка - стрелка за към Илиянци няма между мс.Хан Кубрат и мс.Княгиня Мария Луиза. Има само подготвено отклонение в тунела като на мс.Люлин.
@natinatov2287
@natinatov2287 7 ай бұрын
Не е вярно. Има изградени началото на път 3 и път 4 към Илиянци където ще се извършва движението както на Младост 1. Същото се отнася и за разклонението към Люлин.
@paveldimitrov4373
@paveldimitrov4373 7 ай бұрын
@@natinatov2287 Повтаряш същото което казва и аз. Но стрелка на самите релси НЯМА.
@NikolaiUA
@NikolaiUA 6 ай бұрын
@@natinatov2287Странно. Какъв е смисълът да се монтира стрелка която налага ограничение на скоростта, вибрации и самата напразно се износва когато отклонението не се знае след колко години ще стане, а вмъкването на стрелка е сравнително бързо, особено ако са подготвени траверсите..
@natinatov2287
@natinatov2287 6 ай бұрын
@@NikolaiUA няма монтирана стрелка. Изградено е само началото на двете отклонения на пътя. И стрелките не намаляват скоростта на движение. Това,че някои машинисти минават на инерция и с бавна скорост през тях е проблем на персонала.
@Frozenangell5000
@Frozenangell5000 6 ай бұрын
Привет,може ли да пратиш линк или някъде да пратиш тези снимки схеми на промяна.Като на 1:43. Търсих ги преди време,намерих подобни,но не и тези точно. Благодаря предварително
@kraxx359
@kraxx359 6 ай бұрын
В описанието под видеото има линк към обществената поръчка. Всички материали са от там :)
@Frozenangell5000
@Frozenangell5000 6 ай бұрын
@@kraxx359 Даа сега видях... :D
@felicialx
@felicialx 7 ай бұрын
А дали с този проект ще се доизгради и булеварда между Сливница и Ломско шосе в окончотелният му габарит?
@MartinNikolov01
@MartinNikolov01 7 ай бұрын
Спорно е, Фандъкова беше осигурила средствата, но доколкото чух след това са отишли за някакви отводнителни системи...абе с две думи някой ги е откраднал.
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
От известното в момента отговорът е не.
@user-sy6et1vy2s
@user-sy6et1vy2s 6 ай бұрын
Всичко е много добре, само не разбрах жителите на квартала Модерно предградие ще имат ли метростанция или ще си чакат трамвая. аз за него слушам от 20 години.
@kraxx359
@kraxx359 6 ай бұрын
Вероятно в някакъв момент ще имат :)
@NikolaiUA
@NikolaiUA 6 ай бұрын
Когато казаха, че ще разделят линиите аз си представях, че всъщност така и ще стане, т.е. че М1/4 и М2 ще имат две отделни крайни станции (между които няма да има пътническо движение), и че на схемата на метрото ще се "разкъса" големия "кръг" описван от жълтата и синята линии на две отделни линии с недокосващи се крайни станции. Всъщност, ако всяка линия си имаше депо, както kraxx каза във видеото, станциите Сливница и модерно предградие вероятно биха били излишни, М1 щеше да продължи само директно към Люлин-2 и 3 както са планирани и депото до HomeMax някъде.
@kraxx359
@kraxx359 6 ай бұрын
Станция Сливница винаги е била част от плана. Обеля е добавената и цялото протежение под Ломско шосе. Самият план е бил за Лозенец - Илиянци, за да се обслужва индустриалната зона, където са работели наистина много хора когато схемата е правена. В последствие нещата се променят.
@NikolaiUA
@NikolaiUA 6 ай бұрын
@@kraxx359Просто не съм фен на маршрутното движение в метрото 🙂
@viktorpentchovski8387
@viktorpentchovski8387 4 ай бұрын
Това не е добре Така на хората няма да е лесно,защото трябва да се прекачвар
@viktorpentchovski8387
@viktorpentchovski8387 4 ай бұрын
Това е лошо😢
@kraxx359
@kraxx359 4 ай бұрын
@@viktorpentchovski8387 но с по-малките интервали по другата линия ще разликата във времето ще е пренебрежима, а целият град ще спечели. Да, няколко стотин, които ще се забавят с малко ще са в неудобна позиция, но десетките хиляди, които ще са облагодетелствани от по-доброто интервали си заслужават този дискомфорт.
@vasilstoilov
@vasilstoilov 7 ай бұрын
Дано направят и още три станции една при пазара и общината при магазин витоша и люлин 5 да е края не може люлин да има само една метростация реално а не едната половина в люлин другата в връбница или мртростанция западен парк незна 13:01 м дали част от нея не си в делят илинден и красна поляна
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
Планът е да има две станции под Царица Йоанна пред Еником и на Околовръстното
@vasilstoilov
@vasilstoilov 7 ай бұрын
@@kraxx359 и после към Божурище индустриална зона
@user-oy2nr5sr3n
@user-oy2nr5sr3n 7 ай бұрын
Здравейте прекрасен и човечен приятел! Много ви моля да отидете в Младост 2 на булевард Александър Малинов и улица Филип Аврамов, защото на ъгъла на булеварда Александър Малинов и улица Филип Аврамов започнало строителството на M-tower! Искам да знам на какъв етап сега е, защото аз ще купувам там 3 апартамента!
@user-eyuzunov
@user-eyuzunov 7 ай бұрын
Има ли видео, което обобщава цялата история на Софийското метро?
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
Аз не съм правил, но из мрежата има различни материали :)
@totikutunio8834
@totikutunio8834 6 ай бұрын
Не съм в час с нещата ама не стават ли на гъсто тези станции!?? Има ли смисъл!?
@kraxx359
@kraxx359 6 ай бұрын
Има много смисъл. Основната идея е изходът от Метро депото, а станцията е начин да се осигури финансиране по линия на интермодалния терминал с жп гарата. Освен това станцията и сега съществува, но не се ползва :)
@felicialx
@felicialx 7 ай бұрын
ЧНГ!
@ilianyotov6769
@ilianyotov6769 7 ай бұрын
3 години време за изпълнение? това значи че чак след 3 години ще има намаление на интервялите?
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
То се вижда, че и НКЖИ още не са започнали строителството на новата гара, та и това е проблем
@ДимитърГеоргиев-й4ъ
@ДимитърГеоргиев-й4ъ 7 ай бұрын
Новата метростанция ще има ли преградни врати?
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
За момента няма информация за интериора.
@georgi634
@georgi634 7 ай бұрын
Щом МС Сливница има и мисля МС Обеля има няма логика МС между тях да няма. Друг е въпроса, че може би всички МС ще имат, но просто ги монтират поетапно, защото започнаха да го правят по-късно.
@kraxx359
@kraxx359 7 ай бұрын
@@georgi634 Обеля няма. Всички станции, които имат за по първа линия, а Обеля е по втора. Остава отворен въпросът дали Модерно предградие ще бъде по първа или втора. Освен това преградите бяха финансирани по европроект и там бройката е достигната.
@georgi634
@georgi634 7 ай бұрын
​@@kraxx359Аз някъде бях чул/чел, че след няколкото инцидента дето станаха на хора бутнати или паднали на релсите прегради ще има на всички метростанции. Въпрос на време е да ги сложат. А новостроящите се май вече си вървят по рождение с предпазни огради.
@natinatov2287
@natinatov2287 6 ай бұрын
@@kraxx359 Да се надяваме, че няма да има. Господин Братоев скоро навърши 70 години и най-вероятно следва да се оттегли след 40 години работа в Метрополитена. С това най- вероятно ще бъдат захвърлени подобни идеи като преградните врати по старите линии и влизане с 40 на повечето станции.
나랑 아빠가 아이스크림 먹을 때
00:15
진영민yeongmin
Рет қаралды 18 МЛН
Bend The Impossible Bar Win $1,000
00:57
Stokes Twins
Рет қаралды 47 МЛН
Метро Софии: линии, станции и поезда
11:22
По света и у нас - 16.09.2024, 12:00 по БНТ
23:27
Българска Национална Телевизия БНТ
Рет қаралды 2,1 М.
Майкл Бьюрри предрекает самое страшное падение 21 века
11:13
Новите БМВ M340i на МВР.
37:56
Georgi Mladenov
Рет қаралды 133 М.
Telecable providers  do NOT want you to know this Trick
4:07
simple & fast
Рет қаралды 8 МЛН
Стрелец се укрил в храстите до голф игрището на бившия президент - 16.09.2024 г.
23:42
Димна завеса с Александър Сивилов / Smoke screen
Рет қаралды 13 М.