2024-07-03 Onsdag Drottningholms Slott vaktavlösning Lednings. regementet-Marinbasen

  Рет қаралды 1,265

Hans Bjorkman

Hans Bjorkman

29 күн бұрын

Ledningsregementet
Vare sig Försvarsmakten agerar på land, till sjöss eller i luften kan Ledningsregementet, LedR, vara ett stöd. Förbandet är ett försvarsmaktsgemensamt förband som stödjer armén, marinen och flygvapnet. Vi finns till största delen i Enköping där vi också har vår ledning.
LEDNINGSREGEMENTETS UPPDRAG
Ledningsregementet skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta en kvalificerad motståndare genom att utveckla, utbilda, träna, öva, värdera, använda samt upprätthålla beredskap och stödja gemensamma operationer.
Ledningsregementet gör detta genom att utveckla, utbilda och skapa sammansatta förmågor för ledning, telekrig, hydroakustik, cyber, kommunikation och psykologiska operationer samt meteorologi och oceanografi för en multidomän operationsmiljö.
LEDNINGSREGEMENTETS VISION
På Ledningsregementet utvecklar vi medarbetare som tillsammans skapar unika förmågor och krigsförband i världsklass, vilka möter morgondagens krav.
MARINBASEN
Marinbasens huvuduppgift är att skapa operativ uthållighet för de marina förbanden bland annat genom skyddad förnödenhetsförsörjning till land och till sjöss
Inom förbandet Marinbasen återfinns krigsförbanden Första marina basbataljonen och militärbas Karlskrona. Genom uppbyggnad och utveckling av dessa krigsförband skapas en robust logistikförmåga. Till Marinbasen utbildas värnpliktiga mot krigsförbandet Första marina basbataljonen och mot Karlskrona militärbas. Marinbasen ser till att alla marina förband har rätt förnödenheter vid rätt tillfälle för att skapa operativ uthållighet.
Första marina basbataljonen genomför skyddad logistikförsörjning på land och till sjöss. Med ett brett och djupt tekniskt kunnande om marinens samtliga materielsystem skapar den marina basbataljonens sjömän och soldater, längs med hela Sveriges kust, tillgänglighet för de stridande marina enheterna. Ammunition och reservdelar levereras till den kaj eller koordinat till sjöss, där mottagande förband befinner sig. Allt sker i skydd av bataljonens medföljande basskydd och där bataljonens bassäkerhetssoldater tidigare spanat av terrängen. Skulle det behövas finns marinens kirurgiska- och medicinska evakueringsförmåga inom de marina basbataljonerna för att säkerställa omhändertagande på stridsfältet.
Karlskrona militärbas är en av de fasta stödjepunkterna för de stridande förbanden. Med hög kompetens och kvalificerad materiel understödjs förband med förnödenheter, verkstadsunderhåll, ekipagetjänst och lättare sjukvård.

Пікірлер: 3
@TheLlamaBox
@TheLlamaBox 28 күн бұрын
Vilka är soldaterna med de coola hattarna?
@bokhans
@bokhans 28 күн бұрын
Det är alltid pågående enheten som i grönkläder går in genom grinden för att ta dig upp på taket och lära sig flaggans hissande och halande alltså är det personal från Marinbasen.
@AndersGårdhagen74
@AndersGårdhagen74 27 күн бұрын
Jag tror att de är från Bassäk men är inte helt säker
Stockholms Godaste Negroni | Besöker 5 av mina favoritbarer
23:38
David Kringlund
Рет қаралды 40 М.
Why Is He Unhappy…?
00:26
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 33 МЛН
路飞太过分了,自己游泳。#海贼王#路飞
00:28
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 30 МЛН
STOCKHOLMS BÄSTA SCHNITZEL DEL 1 | WIEN | ROY NADER
52:52
ROY NADER
Рет қаралды 209 М.
FULL: Kamala Harris speech at Atlanta rally | FOX 5 News
20:31
FOX 5 Atlanta
Рет қаралды 542 М.
Pilot Refuses to Land
17:49
74 Gear
Рет қаралды 1,6 МЛН
Prövning för ubåtsbesättning
4:18
Försvarsmakten
Рет қаралды 199 М.
Piers Morgan debates UK leader of Islamic Extremist group Hizb ut-Tahrir
19:38
Inför värnplikten: Bo på logement
5:10
Försvarsmakten Inblick
Рет қаралды 144 М.
Ogrön vindkraft
19:06
Uppsala universitet
Рет қаралды 149 М.
Examensceremoni för 225 kompaniet på officersprogrammet samt SOFU OFF/OFSK 19/20.
2:17:01
Why Is He Unhappy…?
00:26
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 33 МЛН