2024 Kamera Söylentileri

  Рет қаралды 1,370

Mehmet Özdoğan

Mehmet Özdoğan

4 ай бұрын

Tamamen sponsorsuz ve tarafsız olarak devam ettiğim kanalımda sizlere daha kaliteli ve yeni içerikler hazırlayabilmem adına kanalıma abone olabilir, videolarımı izleyip beğenerek ve yorum yazarak bana destek verebilirsiniz.
Yorumlar bölümünden benimle iletişim kurabilir ve ilgili videoyu izledikten sonra içerik hakkında aklınıza takılan soruları sorabilir; varsa eklemeler ve düzeltmeler yapabilirsiniz.
İzlediğiniz için teşekkür ederim.
Kanalıma buradan abone olabilirsiniz;
/ mehmetÖzdoğan35​
Beni instagramdan da takip edebilirsiniz;
mehmetozdogan_35
📷 YT için ana kameram • Sony A7C Yakından Bakış
📷 Çekimde kullandığım lens • Sony FE 28mm f2 Lens İ...
🎤 Çekimde kullandığım mikrofon 1 • Zoom H5 mikrofon ve se...
🎤 Çekimde kullandığım mikrofon 2 • sE Electronics sE7 dün...
⚫ Çekimde kullandığım ışık 1 - • Godox ML60W Stüdyo Işı...
⚫ Çekimde kullandığım ışık 2 - • Godox LED 170 inceleme
⚫ Çekimde kullandığım ışık 3 - • Godox TL60 RGB Işık Tü...
⚫ Çekimde kullandığım ışık 4 - 150w 5500K bulb Stüdyo ampulü
⚫ Çekimde kullandığım Reflektör - 110cm Yvarlak Reflektör
⚫ Çekimde kullandığım Tripod 1 Neewer stüdio ışığı tripodu
⚫ Çekimde kullandığım Tripod 2 Cullman Profi tripod
⚫ Çekimde kullandığım Tripod 3 Noname stüdio ışığı kolu
⚫ Çekimde kullandığım Tripod 4 Manfrotto Pixi Mini
Müzik :
Squadda B TV - Squadda B (KZbin Audio Library)
Kapak görseli :
Pexels / Little Visuals
------------------
#2024 #kameraönerileri #kamerasöylentileri #fotoğrafmakinesisöylentileri #kameralar #fotoğrafmakineleri #2024kameralar

Пікірлер: 40
@semihceri991
@semihceri991 4 ай бұрын
Zv-e10 ii merakla bekliyoruz abi 😮😮
@oguzhanklc2974
@oguzhanklc2974 27 күн бұрын
Abi tüm videolarını yeniden eskiye izliyorum. Çekim yaptığın kamera ve lens nedir? Bir gün setup videosy gelir umarım. Teşekkürler 😊
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 26 күн бұрын
Merhaba kardeşim, videolarımın açıklama bölümünde o videoyu oluştururken kullandığım tüm ekipmanları yazıyorum. Oradan bakıp, öğrenebilirsin. Yine de ilerleyen zamanlarda elbette setup ve masabaşı çekim/ışık ayarları gibi videolarım da gelecek. Selamlar..
@alinihateken
@alinihateken 4 ай бұрын
Teşekkürler Mehmet Bey. Yine bilgilendirici oldu paylaşımınız. Canon R10 masa başı videolarında hangi R prime lensle ile tavsiye edersiniz. İzlediğim videolarda her sabit lenste (16mm, 24 mm vs) bazı eksiklikler olabileceği vurgulanıyordu. Teşekkürler
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Teşekkür ederim Nihat bey.. sizin mesela m50’ de kullandığınız 22mm çekim açısından memnunsanız 24mm f1.8 Makro öneririm. Bu lens ile hem yakın çekimlerinizi de oldukça iyi kalitede yapabilirsiniz. RF 16mm f2.8 diyaframı oldukça kapalı! Bu tür sabit lenslerin eksileri genelde OIS olmaz ve yalnızca tek bir açıya mahkum olursunuz! O sebeple örneğin Full Frame de 24-70 f2.8 efsane bir lenstir. Lakin sabit odaklı lenslerin masabaşı çekimleri için eksisi değil bence her daim çok büyük artıları vardır ki o da daha keskin görüntü kalitesi ve daha açık diyaframa (f1.4, f1.8 vb) sahip olabilmeleridir. Selamlar..
@alinihateken
@alinihateken 4 ай бұрын
Çok aydınlatıcı oldu Mehmet Bey. Çok teşekkür ederim. Öncelikle tavsiyelerinize bakacağım. Ama videoda bahsettiğiniz olası Canon makineler de akıl çelici 🙃
@FatihErkin
@FatihErkin 4 ай бұрын
Paylaşımınız için teşekkürler. Detaya girmeksizin net bir soru sormak istiyorum. Yanıtlarsanız sevinirim: ZV-E1, ZV-E10m2, A7c2 üçlüsünden hangisini önerirsiniz? Öne çıkan güçlü ve zayıf yönlerini kısaca karşılaştıran bir değerlendirme yapabilir misiniz?
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Merhaba, değerlendirme biraz uzun kaçacak ama ben bütçe müsaitse ve yalnızca video amacı için mükemmel sensöründen dolayı her daim zv-e1 öneririm. Videografi yanında fotoğrafta çekerim derseniz a7C II.. ikisine de bütçeniz yetmez ise de zv-e10 ii..
@FatihErkin
@FatihErkin 4 ай бұрын
@@mehmetozdogan35 Teşekkürler
4 ай бұрын
Yine yalın ve sakin bir video yaptığın için teşekkürler. Emeğine sağlık. Ülkemiz için en iyi fiyatlandırma yapan Fujifilm'in diğer markalara nazaran popülaritesinin aratarak devam edeceğini düşünüyorum. Diğer firmaların ülke ekonomisine göre fiyatlandırma gibi bir çalışması yok olacağına da inancım yok. Makinemi değiştirirsem eğer benimde seçeneğim üzülerekte olsa Nikon'dan vazgeçmek yönünde olacak.
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
İzlem ve samimi yorumun için teşekkürler. Fujifilm’ i fotoğraf olarak ve Türkiye’ ye özel fiyat politikasından dolayı ben oldukça beğeniyorum zaten ama eksilerini belirtince herkes beni Fujifilm muhalifi belledi bir kere! O sebeple bir muhalif olarak :) şundan eminim ki, Fujifilm örneğin XH2S modeli için Avrupa’da da Türkiye’ deki fiyat politikasını gütseydi, birçok meraklı Canon yada Sony den ziyade onu tercih ederdi. Velhasıl ülkemizin bu ekonomik çıkmazında da kim olsa seninle aynısını düşünürdü.
@ariloguecom
@ariloguecom 4 ай бұрын
hocam emeğine sağlık ama açıklamaya timecode'lar da koysan çok hoş olurdu : )
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Teşekkür ederim. İlk fırsatta bunu ekleyeceğim 👍🏻
@omegabravo
@omegabravo Ай бұрын
Mehmet hocam selamlar size bir soru sormak istiyorum.Raw video çekebileceğim 4k en uygun fiyatlı olarak cihaz ne önerirsiniz ? İlk başta dji action serisinden bir cihaz almayı planladım lakin görüntü kalitesi pek tatmin edici gelmedi bana. Başlangıç seviyesi kısa videolara ve kısa clipler çekmek istiyorum. İkinci el bir cihazda düşünebilirim çünkü dediğim gibi ilk kıstasım uygun fiyata temin edebilmek önemli. Bu arada gerçekten videolarınız çok iyi ve bilgilendirici. İşinizde başarılar dilerim. kolay gelsin ayrıca bayramınız kutlu olsun.
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 Ай бұрын
Merhaba, teşekkür ederim ve sizin de bayramınız kutlu olsun. RAW çekim öyle cep telefonlarının çektiği gibi işlemiyor kameralarda genelde ve harici hdmi çıkışı ile raw video çekebileceğiniz uygun fiyatlı olarak fujifilm xs20 modeli var mesela. Raw işleme için de güçlü bir bilgisayar ihtiyacınız olacak! RAW’ dan ziyade LOG çekimi yapabilen kamera modellerini öneririm. Bütçe kısıtlıysa eğer, yine videolarım arasında da bulabileceğiniz Sony ZV-1 öneririm. Log çekim yaparak sonradan renklendirme yapabilirsiniz. Yada Dji Pocket 3 olabilir.
@omegabravo
@omegabravo Ай бұрын
Çok teşekkürler. Aslında log yazacagima raw yazmışım ama soru yinede doğru cevabı almış. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.
@onr1984
@onr1984 3 ай бұрын
Hocam canon m50 var keskin bir lens tavsiyeniz varmı yardımcı olursanız sevinirim
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 3 ай бұрын
Ef-m 22mm f2 👍🏻
@karagolgeliadam6908
@karagolgeliadam6908 4 ай бұрын
Hocam kısa film için sony zve-10 mu yoksa canon r50 mi daha iyi olur? Sony için full hd çekimlerde kalite çok düşüyor deniyor.
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Canon r50’ de lens solunum telafisi özelliği var ama Zv-e10’ da bulunmuyor! r50 de de log kayıt özelliği bulunmuyor! Kısa film çekimlerinizde her ne kadar 8 bit de olsa, log çekim yaparak sonradan renklendirme imkanınız ikisi arasında yalnızca zv-e10’ da var! 4K videoyu aşırı örneklemeden çekebilen tüm kameralarda da Full hd kalitesi 4K gibi olmuyor zaten! Ben olsam Fotoğraf için R50 (zaten fotoğraf için yeni bir tane R10’ da satın aldım), videografi için ise zv e10 alırdım. Ama bütçe müsaitse biraz daha beklemenizde (yeni model geliyor) yarar var.
@YamanKuzeyli
@YamanKuzeyli 4 ай бұрын
Sony A1 II’yi merak ve heyecanla bekliyorum. Sizce ne zaman çıkar?
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Bilemiyorum, bu sene gelmeyeceğine dair söylenti var ve fazla da bilgi bulunmuyor A II hakkında!
Ай бұрын
Selamlar hocam. Gerek okul etkinliklerinde gerekse doğada hem fotoğraf hem de video çekmek için nasıl bir makine önerirsiniz?
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 Ай бұрын
Selamlar, bütçe belirtmeden bir öneride bulunamam!
@alper4636
@alper4636 4 ай бұрын
Hocam Canon EF 400mm lensim var kuş ve doğa fotoğrafları çekiyorum Canon 600D ile yaklaşık 4 aydır. Canon EOS R7'ye geçmeyi düşünüyordum fakat R7 Mark II gelebilir dediniz acaba aralarında çok fiyat farkı olur mu bu konuda bilginiz var mı acaba ?
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Fiyat farkı az da olsa olacaktır zira bahsettiğim gibi yığılmış tip sensör ile geleceği belirtiliyor. Bir de çift katmanlı sensörle gelirse haliyle fiyatta katmerli olur diye düşünüyorum.,
@alper4636
@alper4636 4 ай бұрын
Teşekkürler hocam biz R7ye bakmaya devam edelim o halde :D@@mehmetozdogan35
@aknaltunoz5357
@aknaltunoz5357 4 ай бұрын
Fuji x100vı hakkında ne düşünüyorsunuz ?
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Yalnızca ben değil, bu konuda dünya genelindeki kamera sevdalıları da x100V ve VI’ nın kendini tekrar ettiğini ve fiyatına göre bekleneni veremediğini düşünüyor!
@aknaltunoz5357
@aknaltunoz5357 4 ай бұрын
@@mehmetozdogan35 peki bunun yerine ne beklenmeli ya da ne tercih edilmeli ?
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Videomda da anlattığım gibi yeni kamera modelleri beklenebilir yada yine videomda da özellikle vurguladığım model olarak, vizör ve çok fazla ayarlanabilir çarklarla işiniz yoksa; kesinlikle x100vi’ den daha keskin görüntü kalitesi yanında, tek eksi yanı bence f2.8 diyaframı olan ama yine de tek geçebileceğim, aynı zamanda x100VI dan yaklaşık %40 daha ucuz, daha minimal olan Ricoh GR III X düşünebilirsiniz.
@aknaltunoz5357
@aknaltunoz5357 4 ай бұрын
@@mehmetozdogan35 farklı tarzlar olsa da canon r8 de ilgimi çekiyor. Amatör, hobi kullanıcısı olarak. Sadece İbis olmaması endişelendiriyor beni.
@Bahrimehmetok
@Bahrimehmetok 4 ай бұрын
canonet halen dolabımda . x100 vi bekliyorum
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Gerçekten mi ? bence onun yanına da gelecek olan yeni modeli koymalısınız 👍🏻 fujifilm X100Vİ satışı halen devam ediyor. 1799€.. Şu an satın alanlar ürünün teslim edilmesini bekliyorlar.
@omertunc6210
@omertunc6210 2 ай бұрын
Hocam merhaba 20-25 bin tl aralığında hobi amaçlı, gezerken fotoğraf çekebileceğim bir makina arıyorum kompakt istemiyorum. Temiz bir ikinci el hangi makinayı önerirsiniz
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 2 ай бұрын
Merhabalar, ikinci elde temiz belirttiğiniz rakam bandına fujifilm xt3’ ler bulunabiliyor ki bence fotoğraf amacı için oldukça iyi bir tercih olur.
@omertunc6210
@omertunc6210 2 ай бұрын
Xs10 için ne düşünüyorsunuz daha mantıklı bir seçim olur mu
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 2 ай бұрын
Fujifilm xs10 hakkındaki düşüncelerim: kzbin.info/www/bejne/mpmQfXyJodWcY9Esi=5WWYyQ7EN06-zrzs
@yalcinbayrak3124
@yalcinbayrak3124 4 ай бұрын
Ben de ricoh gr4 bekleyenlerdenim 😊 Selamlar
@mehmetozdogan35
@mehmetozdogan35 4 ай бұрын
Ohh.. desenize yalnız değilim 😁 selamlar.
Neden Sony a7C II aldım. Biraz Konuşalım
19:39
Mehmet Özdoğan
Рет қаралды 973
Cupra Formentor Uzun Kullanım Düşüncelerim
22:08
Mehmet Özdoğan
Рет қаралды 40 М.
50 YouTubers Fight For $1,000,000
41:27
MrBeast
Рет қаралды 211 МЛН
Mama vs Son vs Daddy 😭🤣
00:13
DADDYSON SHOW
Рет қаралды 47 МЛН
Inside Out Babies (Inside Out Animation)
00:21
FASH
Рет қаралды 22 МЛН
Опасность фирменной зарядки Apple
00:57
SuperCrastan
Рет қаралды 11 МЛН
Dahili Focus Stacking Yapabilen 12 Kamera
11:04
Mehmet Özdoğan
Рет қаралды 793
FUJI X100VI İLE SİNEMATİK VIDEO | FUJI X100VI Video Özellikleri
14:48
İslâm Öncesi Cahiliye Devri Hakkında Her Şey!
3:16:31
Diamond Tema
Рет қаралды 1,7 МЛН
Bir Elit Felsefeci: Ahmet Arslan
2:32:51
Flaps
Рет қаралды 622 М.
Dell G15 5530 inceleme
20:38
Mehmet Özdoğan
Рет қаралды 9 М.
Xbox Game Pass Zammı, teenage engineering, 2024’te Yazılım Sektörü - #144
2:29:59
Video için Kamera Tavsiyeleri (2024) | Sony, Fujifilm, Canon
20:32
Canon R10 En İyi Fotoğraf Ayarları
17:31
Mehmet Özdoğan
Рет қаралды 694
iPhone socket cleaning #Fixit
0:30
Tamar DB (mt)
Рет қаралды 18 МЛН
iPhone 15 Pro Max vs IPhone Xs Max  troll face speed test
0:33
iPhone 15 Pro в реальной жизни
24:07
HUDAKOV
Рет қаралды 484 М.