emeğinize sağlık. youtube da yaptığı işi açıklamayan çok kanal var. sizin devreler hakkında detaylı bilgi vermeniz çok güzel. daha fazla video bekliyoruz
@eymenutku7971 Жыл бұрын
Jenerik sesi güzel olmuş devre için teşekkürler tam ihtiyacım vardı süpersin abi
@Throtmanni Жыл бұрын
zenere paralel olmaz derler ama 2. bi zener güvenlik için ideal. 1. zenere patlayınca en azından devrenin kalanını için güvenlik oluyor. benzer bi devrem var .220 ile çalışılcaksa aynen sizin gibi adaptörsöz yekpare tek parça yapmak daha iyidir. elinize sağlık.
@elektronikci36 Жыл бұрын
Eline sağlık hocam yapıyorsun bu işi.
@SecretárioDoAmorVip Жыл бұрын
*Olá amigo, Eu gostei muito do seu projeto, tentei por duas vezes fazer, usei o diagrama, o layout, comprei exatamente os mesmos componentes que você usou, e montei, mas quando eu coloco ele na tomada dá energia, ele já liga direto, você poderia me dar alguma dica do que pode ser? ficarei muito agradecido, um abraço aqui do Brasil* 🙋🏻♂️🇧🇷
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
Se você fez tudo com as peças certas, deve funcionar. A conexão do transistor pode estar com defeito. Você deve usar ne555n. Você pode ter usado ne555p ou um IC falso. Você pode ter usado um diodo zener diferente em vez de um diodo zener de 12 volts. ou diodo zener é melhor com potência de 1 watt. Estes são os que vêm à mente. Espero que ajude você. Saudações da Turquia.
@SecretárioDoAmorVip Жыл бұрын
@@FahrettinDeniz muito obrigado por responder amigo, a sua resposta foi de grande importância, vou verificar esses detalhes, um grande abraço 😊👍🏻🤝🏻
@hasantamer9199 Жыл бұрын
elinize saglik
@tahsinakbaba2798 Жыл бұрын
bence çalışır bunun benzeri çin şajlı labalar vardı
6 ай бұрын
Hocam öncelikle başarılarınızın devamını dilerim... Lamba açık iken elektriği kesip geri verdiğinizde devre nasıl davranıyor? Lamba sönüyor mu yoksa yanık mı kalıyor?
@FahrettinDeniz6 ай бұрын
Denemedim ama bu hafızalı bir şey değil, yüzde doksan lamba kapalı olarak başlayacaktır
@hecmakinakimya Жыл бұрын
Bu devreyi yapmanizdaki asıl amaç trafosuz bu sistemi çalıştırmak mi çünkü NE555 neden var burada tam anlamadım.
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
Bu devredeki asıl amaç ne555 entegresi ile bir butonu anahtar gibi kullanmaktır. Ama 555entegresi bir voltajla çalışmak zorundadır. Ve bu voltaj da ortalama 12volttur. Bu devre işlemini yapması için hem 220v hem de 12 v.bie kaynak kullanmalıydik. Ama ben bunu kullanmadım. İhtiyacım olan 12 voltu devre içinde voltajı kilitleyerek kullandım. Olay o
@ibrahimgul_omАй бұрын
Hocam merhabalar. Bu devreyi flip flop seklinde çalıştırabilir miyiz?
@FahrettinDenizАй бұрын
@@ibrahimgul_om bu şema ile imkansız. Zaten çok da mantıklı değil
@kazasker1355 Жыл бұрын
slm hocam eline sağlık. bunun 4.2 volt veya 8.4 volt versiyonu yaparmısınız. 18650 ile fener projelerinde çok kullanılabilir .
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
Lityum pillerde bunu kullanmayın. Kurşun -asit batsryalarda sorun olmaz. Lityum asla bununla şarj etmeyin. Çok tehlikeli.
@kazasker1355 Жыл бұрын
@@FahrettinDeniz yok hocam tp4056 kullanıyorum şarj için. feneri açmak için kullandığım düğmeye böyle bir devre yapmak istiyorum. 1. basışta tam güç yanacak , 2. basışta eko modda yanacak. sadece tek modda yansa da olur. minik butonlar la bu işi yapmak istiyorum. on of düğmeler kaba ve yer kaplıyor. bakındım ama böyle bir şema bulamadım.
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
@@kazasker1355 onun için özel entegreli devreler var. Bu devre ile onu gerceklestiremezsiniz
@@kazasker1355 devre şemasını bulurum ama entegre de yok buralarda. Ama şöyle bir şey söyleyeyim ucuz bisiklet farları var. İçinde bu devreden var. 3wattlik power ledleri bile sürüyor. Onlar daha ucuza gelir. Tabi üretim yapacaksanız o ayrı a.aliexpress.com/_Ey9KesJ burada da profesyoneli var.
@ahmetturanoglu35119 ай бұрын
Abi eline sağlık bu devreye 555 yerine hareket sensörü başlarsak çalışırmı ve mA değerini yükseltmek için cap değerinizi yükseltmemiz lazım
@FahrettinDeniz9 ай бұрын
Burada 555 entegresi açma ve kapama yapıyor. Hareket sensörü kısa veya uzun süre roleyi tetikler ve sonunda bırakır. Amaç o ise kullanılır. Yoksa malesef kullanılmaz. Ayrıca 1-2 adet transistör kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Hareket sensörleri kendi badina roleyi tetikleyemeyebilir.
@soldarencasa9039 Жыл бұрын
merhaba arkadaşım fm verici şemalarını neden insanlarla paylaşmıyorsun teşekkürler
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
Normal şartlarda paylaşmak zorunda değilim aslında. Ama tüm videolarımın altında açıklama bölümünde şema, baskı devre, yerleştirme planı olan bir zip dosyası paylaşıyorum. Oradan indirebilirsiniz
@shampuan5628 Жыл бұрын
Hocam ukalalık gibi algılamazsan, trafosuz adaptörün tam girişinde seri kondansatörlü kısım değilde direk köprüye giren kısma seri bir 100R-1W bağlarsan daha iyi olur. Trafosuz adaptör devreleri fişe ilk takıldıklarında anlık olarak çok yüksek bir dalgalanmayla başlarlar. Bu dalgalanma devreye bağlı elemanların bozulmasına neden oluyor bunu defalarca tecrübe ettim. Fakat çözüm olarak seri bir direnç bağlanması ilk andaki dalgalanmayı emiyor, sorun tamamen ortadan kalkıyor. Her trafosuz adaptör yapışınızda bu aklınızda olsun.
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
O da olur ancak bu devre için önemsiz. LED test edecekseniz dediğinizi yapardım ama bu devre için gerek yok. Çünkü bu devrede zener diyot var. Zener varken istediği kadar dalgalansin zerre sıkıntı olmaz.
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
@@mehmetdemir-bo4ln yanlış bilgiler veriyorsunuz. Her kondansatör ilk anda kisadevredir. Bu milisaniyenin altında bir sürede gerceklesir. Devrenin çıkışında sabit bir zener diyot varsa korkmadan voltajı cokertecek ve tüm devreyi sonsuza kadar koruyacaktır. Ama siz tutup ta yüksek amper çeksin diye giriş kondansatorunu nanofarad yerine mikrofarad seviyesine çıkarırsanız o ayrı. O zaman zener diyotu yüksek güçte kullanmanız gerekir. Onun da anlamı olmaz. gelelim dirence. Oradaki direnci ne kadar düşük takarsak o kadar iyi olur. O direncin görevi kondansatorden ilk anda manyetolar gibi voltaj yildirimlarina neden olmaması içindir. 220 v için minimum değer 150k olur. Direnç yükseldikçe risk artar.
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
@@mehmetdemir-bo4ln okumanız yok sanırım. Her kondansatör ilk anda kisadevredir. Sizin bahsettiğiniz arıza bundan kaynaklanıyor. Siz amper alabilmek için yüksek kondansatör kullandığınız için bu tip sorunlar oluyor. Düzeltilebilir elbette. Ancak bahsettiğiniz şeyler bu devre için geçerli değildir.
@shampuan5628 Жыл бұрын
@@FahrettinDeniz Hocam merhaba, başka bir arkadaşa yanıt vermişsiniz sonradan silinmiş sanırım. Ben de bana yazdınız zannetim. Yazdıklarınız doğru. Ayrıca kutupsuz kondansatörün bacakları arasındaki yüksek omajlı direncin amacı, fiş çekildikten sonra uçlarda voltaj kalırsa dokunulduğunda çarpmaması içindir. Fiş çekilirken bazen AC'nin tepe noktasına denk gelebiliyor. Bu durum kondansatörün tam şarjlı kalması demektir. Bu yükün deşarjı açısından 470k ila 1M aralığında direnç uygulanması yerinde olur. Bazı durumlarda 470k'nın altına da düşülebilir.
@SecretárioDoAmorVip Жыл бұрын
Olá Deniz, Me desculpa eu lhe incomodar de novo, talvez você explicou isso no vídeo, mas como não entendo o seu idioma, não consegui entender, gostaria de saber, se esse circuito funciona também em 110V, e qual a voltagem dos dois capacitor eletrolítico, mais uma vez me desculpa amigo, é que eu queria tanto fazer circuito, ficarei muito grato pela sua resposta, que Deus abençoe a sua, vida saudações aqui do Brasil 🇧🇷
@ErhanEVRENSEL Жыл бұрын
Hocam intro için teşekkür ederim güzel olmuş. Merak ettiğim bu tarz 220v girişli devrelerde sürekli enerji altında kalması herhangi bir sıkıntı çıkarırmı yani ısınıp yanma gibi bi durum oluşurmu
@FahrettinDeniz Жыл бұрын
Yüzde doksan olmaz..yüzde 10 Luk bir pay da şaş kaza direklere fazlar.birbirine vurur da aşırı bir yüksek voltaj girerse elbette arıza yapabilir. Ancak doğal yollarla arıza yapmasi çok zor.