Biz anca hayatımızda hiçbir işe yaramıyan saçma sapan matematik işlemleri öğrenelim
@denizbeytekin98534 жыл бұрын
Emirhan Hakverdi bence de
@anaxiron4 жыл бұрын
24 ocak kararlari mufredatta var
@eyupxakkus4 жыл бұрын
Bu videoları günümüz gençlerine ezberletmeliyiz.
@whitetigerhouse4 жыл бұрын
Kenan Evrene bak Gta karakteri gibi 6:55
@mustafaklyl20924 жыл бұрын
bu videoların kaç yılında çekildiğide açıklamaya eklenirse daha faydalı olur
@fdvdvdvdvdv4 жыл бұрын
2000
@omersezer117654 жыл бұрын
11:45 Sakıp Sabancı: Yav 1 Milyon Dolar. Bir firma mı bu bir ülke mi bu be !!!!!
2 жыл бұрын
1 milyon dolar diye küçümsediğin ülkede insanlar 45 yaşında emekli olup, tek başına çalışarak çocuğuna kaliteli bir eğitim verebiliyor, kolaylıkla başını sokabilecek bir ev alabiliyordu. Şimdi milyar dolar olmuş ama zenginlere gidiyor hep. Sokarım öyle ekonomiye. Başımızı sokacak bir ev alamıyoruz ama vitrinler iphone dolu. Eğitim sistemi bok gibi olmuş ama her yer lüks özel okul dolu. 24 Ocak kararları işçiden, köylüden yani halktan alıp zengine vermenin yolunu açtı sadece.
@mustafakaplan24903 жыл бұрын
16:40 Türkiye'de tarih, tekerrürden ibarettir🚬
@mesudetuzemen6507 Жыл бұрын
❤MEHMET ALİ BİRAND,bu videonun içinde TAKDİR ettiğim ve minnetle andığım TEK kişi olacağın aklıma gelmezdi. HARİKA bir BELGESEL birakmissin , iyi ki İnternet var da izliyoruz. MUKAYESELİ TARİH yapıyoruz SAYENDE. MEKANIN CENNET OLSUN... SENİN gibi CESUR gazeteciler arıyoruz.
@judas2911 ай бұрын
Ne büyük gazeteciymişsin sayın abim hâlâ gölgene bile yaklaşan olamadı.
@MeNobodyKnows4 жыл бұрын
24 ocak kararları ve piyasa ekonomisine geçiş Türk ekonomi tarihinin en doğru ve gerekli adımıdır. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik krizin nedeni serbest ekonominin serbest olmayışıdır. Devlet ekonomiye ne kadar müdahale ederse ekonomi o kadar kötüleşir. Örneklerini tarihten ve içinde bulunduğumuz durumdan çıkartabilirsiniz. Ekonomiyi arz ve talep şekillendirir.
@thundervalency24194 жыл бұрын
Yapılması gerekiyordu. Yıllardır bir çözüm bulunamadı ve o yıllarda popüler olan serbest piyasayı uygulamaya "çalıştık".
@cetinengin1692 жыл бұрын
Ben de işadamı olup al satla cebimi doldurma imkanım olsa ben de aynısını derdim.Sermaye sahibi olmayan sıradan insanların gözünden bakınca hiç te güzel görünmüyor serbest sermaye ekonomisi.
@berkaydagloglu80112 жыл бұрын
@@thundervalency2419 ve başarılı da olduk tanıdığım yakınımda olan ailemden, komşularımdan yaşlılara sorduğumda türk ekonomisinin özal döneminde diğer dönemlere göre çok ileride olduğunu duyuyorum
@kemalism1392 Жыл бұрын
Hayır değildir, bu ülkenin ekonomisi hiç bu kadar kötü değildi, ülke tamamen yabancı yatırımcıların eline düştü ve kapitalizme yem edildi.
@suleymankonur10 ай бұрын
@@kemalism1392 1970'lerde yaşamadıysanız 24 Ocak Kararları'nın önemini anlayamazsınız.
@canavci62454 жыл бұрын
bir ülkede paranın değerini belirleyen tek bir faktör vardır o da üretim gücüdür. eğer siz üretici ve yatırımcıyı teşvik edecek koşulları sağlar ve yüksek nitelikli bir üretim gücü oluşturursanız ekonomik bağımsızlığınızı ve dolayısıyla da siyasi bağımsızlık ile tam bağımsızlığınızı oturtmuş olursunuz.
@krkhanl5773 жыл бұрын
üretim tek başına bir anlam ifade etmez
@higherverse2 жыл бұрын
tertemiz apaçık
@sailorman02 жыл бұрын
Bir ülke dışardan mal almazsa her şeyi üretemez
@tahaismetsevgili18012 жыл бұрын
Problem üretim falan değil kardeşim. Üretim var. Sorun devletin her boka karışıp üreticiyi mahvetmesi.
@cetinengin1692 жыл бұрын
Ben üreteceğim enayi gibi esnaflar alıp üstüne kar koyup çuvalla kazanacak.Onlar üretsin ben esnafliğını yapayım biraz da.
@oy3533 жыл бұрын
Hali hazırda yürürlükte 1961 anayasası vardı ! Sendikalar ve işçiler güçlüydü reform yapmak serbest piyasa ekonomisine geçmek zordu. 9 ay sonra 12 eylül 1980 darbesi ile sendikalar kapatıldı işçiler susturuldu! 24 Ocak kararlarının önü açıldı
@XIVLouis-zv7fv3 жыл бұрын
sendikalar kapatıldı ?
@krkhanl5773 жыл бұрын
24 ocak kararlarından önce millet sürünüyordu
@enes99113 жыл бұрын
Memleket fakirlikten kırılıyordu. Özal’dan allah razı olsun
@oy3533 жыл бұрын
@@enes9911 Allah razı olsun 1991 körfez savaşından sonra ıraktan 500 bin kürdü ülkeye sokup pkk nın ülkeye bela olmasına vesile oldu! Ülkeye serbest piyasa ekonomisini getirip ülkeyi faiz kur sarmalı içine soktu
@kapalihesap91273 жыл бұрын
@@oy353 91 den öncede Kürt sorunu vardı bunu sadece Özal'a yamayamazsın
@halitkalemli62284 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş teşekkür ederim.
@utkuoku4 жыл бұрын
Hasan Celal Güzel fiziksel olarak Turgut Özal'a fazlasıyla benziyor.Sanki Hasan Celal Güzel Turgut Özal'ın yaşlanmış halini baya fazla andırmakta
@mehmetgorhan6774 жыл бұрын
Bunlar sadece günübirlik paliyatif önlemler bu kararlar türkiye ekonomisinde ki krizlerin habercisidir....
@Bedirhan0_1_04 жыл бұрын
15:31 de bir kişinin istifa ettiğini söylüyor. Bu kişinin ismi ne videoda anlaşılmıyor.
@kamransuleymanl62934 жыл бұрын
Özal kendisi onlara ben burada istifa ediyorum gelen borcunuzu öder mi ödemez mi artik onunla siz uğraşırsınız minvalinde tehdit etmiş binevi
@tuncaygokalp66483 жыл бұрын
şimdi geçtiğimiz yeni sistem inşallah o günlere geri götürmez bizi
@ahmetmesutparlak65474 жыл бұрын
Özallı yıllar , Birand belgeselleri arasında başlayıp bitiremediğim tek belgeseldir. Hem yavaş hem de dönemin olaylarının büyük çoğunluğu es geçilmiştir. Hatalarına değinilmeyip bir güzelleme yapılmıştır.
@ahmetmithat7814 жыл бұрын
Yanılıyorsunuz Özal gerçekten iyi bir liderdi. 32.gün gibi objektif bir program iyisiyle kötüsüyle gayet başarılı anlatmış o dönemi
@thundervalency24194 жыл бұрын
İyiydi de Amerika çok kullandı. 12 Eylül süreci tam olarak bittikten sonra gerçek Özalı gördük. Gerçi Semra meselesi de var...
@anewstory23283 жыл бұрын
hangi olaylar mesela örnek verebilir misiniz?
@ibrahimyucal76374 жыл бұрын
Özal her ne kadar zihnen siyasal islamcı olsa da yine okumuş entellektüel biriydi. Atatürk ile bir alıp veremediği yoktu. Akp gibi rövanşist değildi. Ekonomi için yaptığı icraatlar tartışılabilecek olsa da liberal ekonomiye tam geçişi sağlaması açısından önemliydi. Ülke için iyi bir lider olduğunu düşünüyorum şahsen. Ama artık anladım ki siyasal islam hiçbir koşulda seçilmemeli .
@AliYatkin4 жыл бұрын
Siyasal islam ülkedeki çoğunluğa hitap ettiği için bu ülkeden kolay kolay çıkmaz. İnsanlar yeni fikirlere pek yanaşmıyor. Çünkü takım tutar gibi parti seçiyorlar.
@alidikkat32944 жыл бұрын
Büyük çoğunluğunun müslüman olduğu yahut öyle olduğunu iddia ettiği ülkede ne bekliyorsunuz? Müslümanlar siyasetten uzak durup, fikirlerini beyan etmemesini mi? Almanya da Hristiyan demokratlara, siyasal hristiyanlar deseniz ne tepki alırsınız acaba?
@byemre964 жыл бұрын
Her geçen gün artan inançsız nüfus oranı zaten siyasal islamın erimekte olduğu anlamına geliyor.
@sekizkaraeski4 жыл бұрын
Merkezin bir tık sağında olan herkese siyasal islamcı demenizden (sizi bilemem ama diyen çok) bıktım artık. Aynı şekilde bir tık sola komünist dinsiz diyenlerden de bıktım. Merkez güzeldir. Merkezin sağı ve solu da kutuplaşmanın olmadığı siyaset ortamı için iyidir. Lütfen bu konularda dikkatle konuşalım. Merkezin sağında diye siyasal islamcı demek doğru bir davranış değil zannımca..
@ibrahimyucal76374 жыл бұрын
@@sekizkaraeski Kendisi tarikat kökenli olduğundan dedim bunu
@candemirkaya46284 жыл бұрын
24 Ocak 1980 kararlar ile Dolar bir günde 35 Liradan 70 Liraya cikti. Sadece bir günde..!
@krkhanl5773 жыл бұрын
ya olm yapacak başka bir şey mi var ? sefil haldesin 70 cente muhtaçsın mecbur yapacaktın bunu
@cinarsener32 жыл бұрын
Develüasyon diye bir şey duydun mu ?!
@umitpasha52542 жыл бұрын
Devlasyon deniyor bunw
@muhittin3734 жыл бұрын
Ne güzel itibarımız varmış :)))))))
@walterwhite59414 жыл бұрын
mhttn 373 hayla aynı...
@mustafaoge66214 жыл бұрын
Aynı adam 24 Ocak kararlarını cuntadan sonra devam ettiren adam
@Mr198403064 жыл бұрын
DARBE NIN SEBEB LE RI BIR TEK GÜNDE 10 LAR CA KIŞI ÖLDÜRÜLÜYOR DU . NE ECEVİT NE DE TÜRKEŞ HALKI TAHRİK ETMEK TEN VAZ GEÇMİYOR DU . SORUMLUSU IKI SI DIR .
@krkhanl5774 жыл бұрын
@@Mr19840306 Katılıyorum
2 жыл бұрын
Zaten cuntanın amacı bu kararları uygulamaya geçirmekti. Ocak ayında bu kararlara karşı çok büyük işçi direnişleri başladı. Baktılar bu yol ters tepip sosyalist bir devrime neden olacak önce darbe yapıp halkı susturdular sonra bu liberal kararları uygulamaya geçirdiler. Liberallerde şimdi gelmiş demokrasi, özgürlük laflarını ağızlarından düşürmezler.
@ibrahimkadirbostan61554 жыл бұрын
1.57 de erbakan kabul ama bişey diyor ne diyor orda anlaşılmıyor bilen varsa söyleyebilirmi
@torumtay75694 жыл бұрын
Kabul ama kerhen kabul diyor .
@ibrahimkadirbostan61554 жыл бұрын
@@torumtay7569 teşekkürler
@batuhanbatuhan42534 жыл бұрын
DEVAMINI YÜKLEYİN LÜTFEN
@mahmuttalkanalkan22552 жыл бұрын
yorumları okudum fakat 24 ocak kararlarını anlayamamış çoğu arkadaş. 24 ocak kararlarının sonuçları; dışa bağımlı ve üretimi düşük ülke haline geldik. (üretim yerine dışarıdan al ve içeriye sat sistemi yerleştirildi) Çiftçilere, fabrikalara yatırımlar sürekli olarak azaltıldı. kredi teşvikleri sürekli olarak arttı ve devlet halk ile bir bütün olarak borçlanmaya itildi. ve birçok konu daha var. kısaca devletin piyasaya destekleri kesildi ve ilerleyen zamanlar da çok daha net anlaşılacağı çok büyük bir köleleşme sistemi dayatıldı.
@jeannedarc56402 жыл бұрын
Bu solcularda zeka yok ya yemin ederim suan abd disa bagimli almanyada abd dis pazara ihracattan cok para harciyor, 2. piyasada ucuz ve kaliteli mali ureten yasar digerleri olur bu kadar basit ayrica devletin piyasada isi olmaz
@mahmuttalkanalkan22552 жыл бұрын
@@jeannedarc5640 zeka yok derken? Görüyoruz sağcıların yönettiği ülkeleri. Dini kurallara dayalı yönetimin ve popülizmin sonuçlarını. Bu arada devlet piyasaya öyle bir karışıyor ki, regülasyonları araştırabilirsin. Sen yağ üretebilen bir ülke iken yağı dışardan alıyorsan bu süper zeka oluyor zaten . zeytin yağının 1950 li dönemlerde hikayesini okuyabilirsin.
@batuhangunes3565 Жыл бұрын
@@mahmuttalkanalkan2255seni kübaya fırlatalım ne dersin 🇨🇺
@beratgulpnar46884 жыл бұрын
O kararlarla milletin canına okundu
@krkhanl5773 жыл бұрын
buna inanan deniz gezmişe de inanır
@beratgulpnar46883 жыл бұрын
@@krkhanl577 Ağla islamcı kardeşim
@cinarsener32 жыл бұрын
O kararlar olmasa okunacak canın kalmazdı.
@kemalism1392 Жыл бұрын
@@cinarsener3O kararlar sayesinde şuan ekonomi bu durumda.
@cinarsener3 Жыл бұрын
@@kemalism1392 , senin o kararları görmeye yaşın yetmez , o kararlar olmasa sen ilaç bile bulamazdın.
@mahmuttanyeri11484 жыл бұрын
Kpss'de çıkmadan önce yayınlasaydınız keşke
@ahmetbeklim94594 жыл бұрын
12 Eylül belgeselinde kısa bir biçimde değiniliyor, o sayede yapabilmiştim soruyu
@emiripekci63854 жыл бұрын
Sorunun cevabı YÖK olacaktı.
@semsimutludogan36894 жыл бұрын
Dünya 2011'e Böyle Veda Etti...... Dünya 2012'ye Merhaba Diyor...... '07 BİTEMEZ...... '11 BİTEMEZ...... '07 GİDEMEZ...... '11 GİDEMEZ...... R.I.P. 2011 31.12.2010-01.01.2012
@yucelaygun4 жыл бұрын
Günümüzde devam eden ve muhtemel geleceğimizde de devam edecek benzer sorunların asıl kaynağı; tüketim, aşırı tüketim, üretim olmaksızın tüketim, birçok alanda dışa bağlılık, iş ve işgücünün kıymetsizliği. İhtiyacımız olan birçok ürünü ülkemiz topraklarında kendi işgücümüz ile elde edebilecek iken, yıllardır bu sağlanamadı. Nedendir bilinmez. Ne yazık ki bu ülkenin o günleri tekrar yaşayacağına eminim, sadece içimizde kopan fırtınalar öncesi sessizlik mevcut şu an. Yakındır. Keşke gençler olarak elimizden bir şeyler gelse, bize ülkemizi bu halde bırakan eski neslimize inat.
@thundervalency24194 жыл бұрын
Biri gelir fabrika kurar siyaset yapamaz, biri gelir halkın yanında olur ambargo yer, biri gelir sömürür devleti... Bıktık yav
@XIVLouis-zv7fv3 жыл бұрын
iş adamlarımız kolaycı bence
@krkhanl5773 жыл бұрын
Üretim tek başına bir anlam ifade etmez
@murat-l3h Жыл бұрын
Atıf yapacak bilgiler eklensin lütfen. Yapım tarihi, problem oluyor.
@sair-iavam89574 жыл бұрын
O günler yakın. 2 bin liraya şahin kartal alınıyordu şimdi 2 bin lirayla bir aile zor geçiniyor. Bilgisayar 6.000 en kötüsü
@sergenyalcin3684 жыл бұрын
2 bine ev geçindirmekmi?
@ersinersinsev61634 жыл бұрын
Onur bey paran olsa ne yazar 2 bin lira değil 10 bin lirada olsa vatandaşta ürün yok! ne alınacak? A dan Z ye ürün kıtlığı vardı Türkiyede. Sebep ambargolar.
@m.mustafaturkoglu16894 жыл бұрын
sevgili hocam yanlış yorumluyorsunuz. 40 yıllık bir karşılaştırmada paranın değerinin farklı terazilerle mukayese edilmesi doğru olmaz
@bilalhakan60254 жыл бұрын
yorumun hiç doğru değil kardeşim her ülkenin para birimi değer kaybeder ve kaybetmeli önemli olan paranın değerinin en az şekilde kaybetmek bu arada o günlerde alınan 2 bin lira şahin ile bugunlerde alınan şahini kıyaslaman biraz zor bunun için reel para birimlerine göre ölçmek gerek
@sair-iavam89574 жыл бұрын
Sizin alım gücünün ne olduğuna dair hiç bir fikriniz yok. Cahil cahil konuşuyorsunuz ekrana çıkıp dolarla mı maaş alıyorsunuz diyen pişkin pişkin gülerek milletle dalga geçen kişiden farkınız yok bu kafa yapısıyla çocuk yapmayın çoğalmayın siz
@Oceanofnight5 ай бұрын
Aradan 44 sene geçmiş. Bir arpa boyu yol alamamisiz.
@abdullahensarbalkc16144 жыл бұрын
Özal gibi ali Babacan da siyasal İslam kökenli ancak ülkede çağdaş dünya ve modern ülke düzeni konusunda en bilgili iki kişi de bunlar. Babacan her konuda Özal'a çok benziyor hatta belki bazı konularda bir kaç adım önde. Ülke geleceği için çok önemli bir isim
@thundervalency24194 жыл бұрын
Evet. Serbest piyasa ekonomi ustaca kullanılırsa mükemmeldir. Carter sana baskı yaparsa zaten o ekonomik programın iyi devam etmesini de bekleme. Ya ben anlamıyorum. İnsanlar neden kötü sonuçları direkt karara bağlıyorlar. Acaba hiç düşündüler mi bunun uygulanma sürecinde hangi Carter lar hangi Evrenler vardı. Güzelim ekonomik reformu bir siyasi hamleye çevirdiler. Ali Babacan döneminde çok doğru uygulamıştır bu ekonomiyi. Rekabet kurumu falan çok işe yarıyordu o dönem. Gerisi siyasal islamın yolsuzlukları... Deva partisine bakacak olursak siyasal İslama dair tek bir ilke bile yok. En yüksek kadın oranına sahip parti. Bir sürü genç, tecrübeli insan var. Reforma uygun bir ülke var şuanda. Öyle Özalınki gibi Carter baskısı yok. Hayırlısıyla atlatalım şu dönemi de... Biden sıkıntı çıkaracak...
@blackmesascienceteam40404 жыл бұрын
@@thundervalency2419 Partinin gençten ve kadından oluşması o partiyi mükemmel kılmaz.İşçi sınıfına yapılan darbeninde,çektirdiğiniz yoksulluğunda hesabını soracağız!
@thundervalency24194 жыл бұрын
@@blackmesascienceteam4040ne kadar çağdaş bir parti olduğuna dikkat çekmek istedim. 1960lardan kalma ölü siyasetçiler yok. Aydın, genç, dinamik bir nüfus var partide. Şu aşırı parti tutma hevesinizi bir kenara bırakın. Kaç tane siyasetçi gördün öğrencilerle 2 saat konuşma yapıp gerçekten dertlerini dinleyen? Kaç tane siyasetçi gördün anadolu halkını düşünen? Amerikan desteğiyle gelmiş kılıçdaroğlunun chpsine kırgınım. Böyle güzel alternatiflerin olması çok iyi.
@hzaydin2 жыл бұрын
@@blackmesascienceteam4040 İşçi sınıfına ne gibi bir darbe yapılmış acaba? Böyle diye diye sendikalar aracılığıyla ülkeyi soydunuz be. Babam devlette 25 yıllık ziraat mühendisi. Çalıştığı kurumdaki işçiler ondan daha fazla para alıyor. Ülke sizin saçma fakir edebiyaınızla yönetilemez.
@semsimutludogan36894 жыл бұрын
Grant Thompson '80 - '19. Adnan Menderes '99 - '61. Sovyetler Birliği '17 - '91.
@indireliniköle3 жыл бұрын
Hocam deli misin bu yorumlar ne
@savastepeli42104 жыл бұрын
24 Ocak kararları milli devletin tasfiyesini sağlamıştır. Topraklar yabancılara parsellenmiş, gelecekteki birçok ekonomik krize zemin hazırlanmış, yerli üretim bitirilmiş, cari açık katlanarak artmıştır. Kendi kendine ülkesini doyuran Türkiye dış dünyaya muhtaç olmuştur. Ayrıca toplum yapısında da büyük değişimler yaşanmıştır, bireyselci toplum ile değerler yitirilmiş ve suç oranları artmıştır. Başımıza gelen birçok kötü olaydan bu kararlar sorumludur.
@krkhanl5774 жыл бұрын
Böyle cahilce konuşmak için çok düşündün mü ?
@savastepeli42104 жыл бұрын
@@krkhanl577 Verecek cevabın bile yok. Ancak içi boş ve temelsiz ifadelerle laf yetiştirmeye çalışırsın.
@krkhanl5774 жыл бұрын
@@savastepeli4210 Dostum gram ekonomi bilmiyorsun böyle köylü agızı ile konuşuyorsun ne diyim başka ?
@savastepeli42104 жыл бұрын
@@krkhanl577 Bak dostum ben köylüyüm zaten. Ancak farkında isen liberalizm 2007 yılında en çok karşı olduğu şey olan devlet müdahalesine piyasa çökmesin diye muhtaç kalmıştır. 700 milyarlık bankalar kamulaştırılmış, sonraki süreçte belli aralıklarda piyasaya devlet eliyle para sürülmüştür. Piyasa çökmesin diye. COVID döneminde sermaye sahiplerinin maması 2 hafta kesilmesin diye ulusal çıkarlar ve kamu çıkarları hiçe sayılmış, milyonlar ölüme yollanmıştır. Rusya'da Yeltsin dönemindeki liberal hamleler ile halkın çeyreği birkaç günde açlık sınırı altına girmiştir. İnanılmaz bir ekonomik kriz yaşanmış, Yeltsin halkın tepkisinden korktuğu için ABD ile antlaşmalarını bir ormandaki kulübede imzalamıştır. Rusya o dönem en cılız devletlerden biriydi, ABD karşısında el pençe divandı. Daha sonraki kamulaştırma hamleleri ile Rusya bu güce erişti.
@krkhanl5774 жыл бұрын
@@savastepeli4210 Ekonomiye müdahale çok gerekli durumlarda olabilir fakat normal şartlarda Ekonomiye müdahale çok büyük zararlar verebilir, Rusya'da Yeltsin denilen eleman kimdir bilmiyorum tanımıyorum fakat liberalizm tek başına işleyecek bir ideoloji değildir, liberalizmi hukuk adalet içerisinde uygularsan faydalı olur yoksa bu işten çok zararlı çıkarsın, Rusya'nın zaten şuan ekonomisi o kadar da iyi değil kişi başı milli gelirleri düşük hatta 5-6 senedir sürekli düşüyorlar diye biliyorum Romanya bile solladı bunları kişi başı milli gelirde vergiler de orada yüksek diye biliyorum belki istisna olarak kamulaştırma fayda sağlamış olabilir fakat kitler ve kamulaştırma çoğu zaman zarar verir Türkiyede bunun zararını zamanında çok çekti, İsveç Singapur İsviçre örneklerine bakabilirsin açık pazar ve serbest ekonomi sayesinde bu kadar geliştiler.
@barbarosaksahin30709 ай бұрын
Gerçekler deyince akla Mehmet Ali Birand gelir
@walterwhite59414 жыл бұрын
Tarih tekerrürden ibaret felan filan...
@Ozkan072 жыл бұрын
Dakika 3 e kadar fonda yer alan müziği bilen var mı?
@vefateller54323 жыл бұрын
1:58 de ne diyor
@korayyalnizlar2 жыл бұрын
"Kabul ama kehren (iğrenerek) kabul" diyor.
@ramilliyev-so8cn Жыл бұрын
hər kim ifisə birər şaxsi prezdet kimis birlerini beynər kimisi bəyənməz bən oyum şuan zehrlemişdə olsa trkud özala veriyorum
@zarif-gy4rv Жыл бұрын
Allahı doverdi
@ykmzkrmn65974 ай бұрын
Aralik 1974 ile Ocaj 1975'in gazete küpürlerini inceleyin. Anarşinin fikri hazırlığı 1 temmuz 1974 haşhaş yasağının kaldırılmasiyla baslamistir. Anarşinin sokağa inmesi 1 Ocak 1975 olmustur. 12 eylul 6 yillik calismanin bir sonucu. Planli ve programli.
@ramilliyev-so8cn Жыл бұрын
bək bən trkut özala oy verceydim millətin fikrini almadada nədə katl etdilər onu
@mustafaturk28422 жыл бұрын
Bu kararları alanlar Türkiye'ye İhanet etmiş kişilerdir 🔥 ' leri bol olsun
@fghugfggg55017 ай бұрын
Kaya erdem
@ppc74574 жыл бұрын
24 ocak sömürünün başladığı gündür,evet serbest piyasaya geçilmeliydi ama böyle 1 günde değil.
@thundervalency24194 жыл бұрын
Serbest piyasa ekonomisine geçerken Carter kondu başımıza. "Ankara'nın çocukları yaptı" dedi ve o gece bir ülkede darbe olmasına rağmen hiç istifini bozmadan partisine devam etti. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak...
@krkhanl5773 жыл бұрын
Ne sömürüsü ? 24 Ocak kararlari öncesi millet parası olduğu halde aç kalıyordu
@ppc74573 жыл бұрын
@@krkhanl577 şimdi farklı mı?
@krkhanl5773 жыл бұрын
@@thundervalency2419 Böyle konuşuyorsun ama 80 öncesi rezaleti bilmiyorsun galiba
@krkhanl5773 жыл бұрын
@@ppc7457 şimdi o zamana göre daha iyi fakat yine de kötü.
@Kurt37932 жыл бұрын
Zafere Verin Rahat Edin
4 жыл бұрын
24 Ocak kararları AÇLIK demektir
@krkhanl5774 жыл бұрын
Ulan sanki 24 ocak kararlarından önce türkiye güllük gülistanlıktı, bu kadar korkmayın liberal ekonomiden.
@Mr198403064 жыл бұрын
ÖZAL ÜLKEMİZ IÇIN BIR ŞANS TI . ÖNCESİ NI HATIR LA MAK BILE ISTEMEM . ILAÇ BILE YOK TU .
@krkhanl5774 жыл бұрын
Özal ilk 5 sene iyi yönetti sonrasında sıçıp sıvadı
@istanbullular_dernegi4 жыл бұрын
24
@ahmetmithat7814 жыл бұрын
Allah rahmet eylesin Özala. Şu an öyle bir lidere çok ihtiyacımız var
@sait62154 жыл бұрын
Hahaha
@byemre964 жыл бұрын
Babamı 24 ocak kararları öldürdü. - Ahmet ÖZAL
@ahmetmithat7814 жыл бұрын
Öldüm gülmekten gerizekalı
@muminkayan5845 Жыл бұрын
Turgut özal 1993 de ölmüş 1980 ner 1993 nere arada 13 yıl var ne alaka anlamadım
@mrtmrt16102 жыл бұрын
Siz kimsiniz de seçilmiş hükümete uyarı mektubu gönderiyorsunuz kimsiniz de size bilgi brifing veriliyor kimsiniz de ikna olacaksınız ne anlarsınız ekonomik kararlardan ülke yönetmekten ateşiniz bol olsun
@kirito3469 Жыл бұрын
mAL
2 жыл бұрын
Şu an ekonomik olarak ne yaşıyorsak işte bu tarihte başladı. 24 Ocak 1980. 12 Eylül darbesi denilen lanet bu kararları zorla uygulayabilmek için yapıldı.