Anlatmış olduğunuz konuyla ilgili değerli bilgilerden istifade ettik hocam. Bu yararlı video için teşekkürlerimi sunuyorum. Emeğinize sağlık :)
@yildirimsercan3 жыл бұрын
Bilgi paylaşımın için teşekkür derim. İyi çalışmalar.
@kilicarslan59762 жыл бұрын
kendim kütüphane yazabildiğim gün size Çeşme'de ultra her şey dahil tatil ısmarlayacağım devler genel müdürüm.
@erdemaytek3 жыл бұрын
Üç Validation dersinizi izledikten sonra Asp.NET Core Database First yaklaşımı ile çalışılan bir projede ModeldataType veya FluentValidation kütüphanesi gibi yapıları kullanarak validation işlemi yapmak zaruri gözüküyor. Aksi taktirde Database First yaklaşımında otomatik oluşan sınıflarımızda validation tanımlama yapar isek güncel veritabanını çektiğimizde zannımca ilgili sınıflardaki tüm kurallar database yapısına göre sıfırlanacaktır.
3 жыл бұрын
Tabi canım orası Allah'ın emri diyebiliriz. Nihayetindne Database first gibi yaklaşımlarda Entity Model'lara müdahaleler kesinlikle partial'lardan yapılması gerekmektedir. Buna benzer validation gibi kuralları ise ilgili entity modellardan soyutlayarak ayrı sınıflarda gerçekleştirmek elzemdir.
@emreesencomtr_6 ай бұрын
Emeklerinize sağlık hocam
@muzluballi Жыл бұрын
Validation için fluentvalidation gibi bir kütüphane kullanmak gerekli bir durum sanırım. anlatım için teşekkürler
@zaferavc2003 Жыл бұрын
emeğinize sağlık hocam
@bilisimteach85793 жыл бұрын
Teşekkürler güzel anlatım için.
@cenkaktas9145 Жыл бұрын
Cok degerli bir is yapiyorsunuz, cok tesekkurler 🙏
@murad-dov2 жыл бұрын
Allah razı olsun hocam elleriniz dert görmesin
@osmansalihkaratay8228 Жыл бұрын
Destek ve teşekkür yourumu :)
@furkanbirtek3982 жыл бұрын
videoların çok kaliteli emeğine sağlık başkan
@emirhansesigur8375 Жыл бұрын
you are the best one 🤩🤩
@mustafaaltuntas33963 жыл бұрын
Teşekkürler
@Bilal-fr4ox3 жыл бұрын
thanks teacher :)
@nasirmovlamov2 жыл бұрын
Güzel izah idi abi. Profesyonel videolar çekersen abi karşında kimse duramaz)
@ismailguler66083 жыл бұрын
teşekkürler.
@Merve_Esen Жыл бұрын
Teşekkürler hocam
@onur62539 ай бұрын
WithMessage metodu çalışmıyor. Default errorler ekrana çıkıyor sebebi nedir acaba
@lastidea49253 жыл бұрын
HARIKA
@Canyildizla4 ай бұрын
💙
@resadmemmedov00353 жыл бұрын
Merhaba, şöyle bir sorum olacak: Bir modele Validation uygulamak istediyimiz zaman MetadataType ve Validator arasından hangisini kullanmamız daha iyi olur? Benim şahsi düşüncem MetadataType'la daha hızlı ve daha okunaklı bir kod yaza bildiyimiz yönünde.
@FahreddinEkinci2 жыл бұрын
banada fluentValidation daha okunaklı gelmişti ve onu kullanıyorum
@sefadonmez6126 Жыл бұрын
hocam merhaba. burada rulefor komutu daha önce aynı eposta kaydedildi ise hata mesajını nasıl yazdırabiliriz. Must() diye bir komut var ama kullanımını bilemedim. konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? teşekürler.
@yakasoft2 жыл бұрын
Gencay Hocam günaydın :) bir sorum inşallah görürsünüz : core projesinde 2 tane UI katmanı var ve bazı dto classlarını ortak kullanıyorlar startup dosyalarında fulentValidationları(validator class ları ayrı ayrı ) ekledim bu UI1 çalışırken UI2 deki fluent devreye giriyor dto ortak olduğu için mi ? Lütfen bir çözüm yolu. Teşekkürler.
@muhammedaliduyar97113 ай бұрын
hocam kendi validasyon mesajlarım dısında da mesajlar alıyorum. Sizde aynı şekilde kendi mesajlarınız dısında da mesajlar almışsınız. sadece kendi mesajlarım ekrana basılsın istiyorum nasıl yapabilirim.
@siyahtanbirey58222 жыл бұрын
Hocam DotNET 6 Kullanıyorumda AddFluentValidation servislerde cıkmıyor. Bunun için ne yapabilirim.? Ayrıca Hocam bir proje inşa ediyorum şuan entitylerimin validasyonunu dataannotations ların attribute leriyle yapıyorum. Birde BusinesLayer katmanına fluent validation validasyonları kurdum (RuleFor) Fakat clienttan gelen istekler için businessdaki validasyon işlemi cevap vermiyor işlem çalışıyor hata mesajları geliyor fakat clientta göstermiyor onun yerine required mesajları gösteriliyor ingilizce olarak. Şimdi Kafam karmakarışık neyi kullanıcağımı neyi kullanmıyacağımı bilemiyorum. Ve sürekli saçma sapan hatalar veriyor . lütfen help :D
@dogukanmatuloglu32523 жыл бұрын
Hocam araştırdığım çeşitli grupalrda sorduğum ama cevap alamadığım bir soruyu sormak istiyorum çeşitli nuget paketlerinin kullanımı (örneğin mapping validasyon) genellikle paketin base classından inherit edilen sınıfların consturactoor içerisinden metotlara ulaşabiiliyoruz ancak class iççinde bu metotlar kullanılamıyor bunu sağlayan nedir?
@abdulkadirocsoy70103 жыл бұрын
Merhabalar Hocam; Mesela FluentValidation kullandığım bir class için field'ı kullanacağım özel tag helper'ım var. Orada ModelExpression içerisinde validation'ları yakalayamıyorum. Ama field'a kendim Reqiured özelliği verdiğimde tagHelper içinde yakalayabiliyorum. Bunu nasıl yapabilirim Fluentvalidation için? Şimdiden teşekkürler.
@necilcakmak3 жыл бұрын
Merhaba, Katmanlı mimari ile oluşturduğum api projemde oluşturduğum bir validationfilter sınıfım var. İsvalid false durumunda çalışıyor, dictionary olarak hataları set ediyorum ve dönüş classımda bu dictionaryi de dönüyorum frontende. Annotations olarak çalışıyor fakat fluent içine entegre edemiyorum nasıl yapabilirim
@CirillaFionaElenRiannon_3 жыл бұрын
Öncelikle teşekkürler. Startup'un içinde bulunduğu assemly'den kastınız nedir? Yani o uygulamayı kast ediyorsunuz sanırım. Ben startup yerine validationa dahil olmayan bir sınıf yazdım yine çalıştı.
3 жыл бұрын
Evet, herhangi bir başka türüde belirtebileceğimizi sanırım ifade etmiştim. Assembly'den kasıt, projenin kendisidir diyebiliriz.
@legolastht2 жыл бұрын
Peki matches(regex) kullanımı nasıl oluyor ? mesela ben ad soyad kısmına sembol eklenmesini istemiyorum bunun için bana matches regex kullanımı önerdiler ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
@denizyldrm6102 жыл бұрын
hocam unique olması icin ne yazılması lazım
@yusufqt2 жыл бұрын
Merhaba hocam bir kaç sorum olacaktı ilk sorum Çok Katmanlı mimarilerde validation işlemleri hangi katmanda yapılması daha doğru olur? ikinci sorum ise yine çok katmanlı mimaride çalışırken mvc'nin model klasörü boş mu kalıyor boş kalmıyorsa ne gibi classlar içine ekleniyor
@emirb-100 Жыл бұрын
Öğrenmişsindir muhtemelen ama business diye biliyorum. İkinci sorunu bilmiyorum
@abdullahdinler Жыл бұрын
1. Business (iş) katmanında 2. Genelikle viewModellerimizi tanımlıyoruz bazıları da boş bırakıp viewModel için ayrı bir dosya oluşturuyor
onun üçün custom metodunu seçib içerisine öz validationınızı yaza bilersiniz , meselen bele bir şey RuleFor(x => x.PropName).Custom((x, context) => { if (x != null) { foreach (var item in x) { if (!char.IsNumber(item)) { context.AddFailure("Ancaq eded daxil ede bilersiniz"); break; } } } });