#38-Asp.NET Core 6 + Angular İle Mini E-Ticaret|Identity Mekanizmasının Kurulumu ve Kullanıcı Ekleme

  Рет қаралды 11,215

Gençay Yıldız

Gençay Yıldız

Күн бұрын

Пікірлер: 41
2 жыл бұрын
# Asp.NET Core Identity - Yazı Dizisi www.gencayyildiz.com/blog/asp-net-core-identity-yazi-dizisi/
@Furki4_4
@Furki4_4 Жыл бұрын
Teşekkürler hocam, ayrıca identity yazı dizinizi de okumaya başladım, boş kaldıkça onu da okuyup bitiririm.
@ahmetguzeller1287
@ahmetguzeller1287 11 ай бұрын
İyi ki varsınız hocam ağzınıza sağlık var olun 🤍
@erenkaraboga8570
@erenkaraboga8570 2 жыл бұрын
ServiceRegistiration kısmında services.AddIdentity metodunu göremeyenler Microsoft.AspNetCore.Identity.UI paketini persistance katmanına ekleyebilir.
@korayozyurt2341
@korayozyurt2341 2 жыл бұрын
17:33 de cidden koptum 😂😂 Bu keyifli ders için teşekkürler hocam elinize sağlık 😊
@ak_esinti5099
@ak_esinti5099 Жыл бұрын
Aynen bende o teyzeler her yerde 😅
@pehlivankurban4040
@pehlivankurban4040 2 жыл бұрын
Hocam Emeginize saglık. Türkmenistandan severek takip ediyoruz sizi, Taze videolarınızı bekliyoruz :)
@husokanus
@husokanus 2 жыл бұрын
Hocam Features altıntaki klasörleri tekil değil de çoğul oluşturursak Entity'lerle karışmamasını sağlayabiliriz. Örnek AppUsers. Ağzınıza sağlık, epey dolu bir ders oldu
@emreaka3965
@emreaka3965 2 жыл бұрын
Let's go!
@wallpapers_hd
@wallpapers_hd 8 ай бұрын
Teşekkürler hocam🌾
@muhammeda1426
@muhammeda1426 2 жыл бұрын
Emeğine sağlık
@cenkozturk5396
@cenkozturk5396 2 жыл бұрын
Hocam UnitOfWork adına da bir ders işleseniz bu proje üzerinden mükemmel olur.
@cenkozturk5396
@cenkozturk5396 2 жыл бұрын
Hocam keşke worker service ile de çalışabilseydik veya hangfire ile gerçekten çok lazım oluyor belki bir gün bu proje üzerinden gösterirsiniz (Otomatiken bgjob ile arka plan da iş yapılması)
@softwaredev5459
@softwaredev5459 2 жыл бұрын
Hocam elinize sağlık. Beyaz ekran iyiydi siyah ekrandan kodları okumak bir hayli zor. Özellikle tek ekran kullanan veya laptop kullananlar için...Kolay gelsin..
@korayozyurt2341
@korayozyurt2341 2 жыл бұрын
Hocam videonuzu henüz izliyorum da 27. dakikadayım. Namespace'leri tek çelsede yüklemek için resharper kullanıyorum işimi ciddi anlamda kolaylaştırıyor.
@berkdeveloper
@berkdeveloper 2 жыл бұрын
17:33 Şu aşağıda bir teyze konuşuyor 😂 hahahahahahaha bittim burada 😂
@organikhosaff
@organikhosaff 2 жыл бұрын
Hocam onion architecture kullanırken domain katmanına 3.parti kütüphane kurulmaması öneriliyor stackoverflowda vs, orasının herhangi bir bağımlılığı olmamalıymış, Identity'i kullanacaksak bunu infrastructure a kurmamız gerekiyormuş AppUser vs orada olmalıymış ama böyle oluncada diyelim benim domaindeki bir entityim bu AppUser ile ilişkili olması gerekcek bu seferde bunu yapamıyoruz infrastruce katmanına koyunca bende custom yazıyorum artık identity kütüphanesini kullanmak yerine bu konuda çok tartışma dönüyor , siz bu konuda fikrinizi belirtir misiniz ?
2 жыл бұрын
Evet, esasında doğru bir öneri. Nihayetinde Application katmanını herhangi bir kütüphaneye bağımlı kılmak mimarisel açıdan pek akıl karı değil. Identity mekanizması burada infrastructure katmanında bir servis üzerinden koordine edilip, IoC üzerinden Handler sınıflarında kullanılabilirdi, ki doğrusu da böyleydi. Çünkü gün gelir Identity yapılanmasından da vazgeçebilir ve farklı bir kullanıcı yönetim mekanizmasını devreye sokabilirdik. Böylece Application'da herhangi bir değişiklik yapmaksızın direkt ilgili operasyonla sorumlu serviste değişikliklerimizi gerçekleştirebilirdik. Ve hatta yine infrastructure katmanında strategy pattern'ını uygulayarak bu olası değişikliği daha mimarisel yönetilebilir hale de getirebilirdik. Lakin IdentityUser, IdentityRole gibi hazır entity'lerin tasarımsal olarak en doğru yeri Domain olduğu kanaatindeyim. Artı ve eksi değerlendirmesinde bulunursak olabilecek maliyetleri gözden çıkarmak kafidir. Madem Identity kullanıyoruz o kadar olacak :) Ha hocam madem öyle sen niye Application katmanını direkt Identity kütüphanesine bağımlı kıldın diye sorarsan, bunun kritiğini bilinçli bir şekilde göz ardı ettiğimi ve üşengeçlikten direkt Application'da operasyona odaklandığımı itiraf edebilirim. Hatta bu derste önce infrastructure'da bir servis geliştirmeye meylederken vazgeçip direkt handler'da operasyonu gerçekleştirmiş bulunmaktayım :) (Tabi ki de videoyu kırpmak mecburiyetinde kaldım) Vee daha da güzeli bu durumu yakalayacak ve istişare edecek kadar üşenmeden konuyu açacak güzel bir kitlemiz var. Heyy maşallah. Harikasınız.
@organikhosaff
@organikhosaff 2 жыл бұрын
@ Çok teşekkürler hocam çok detaylı yanıtlamışsınız sorcak bir şey kalmamış :). Kanalınızdaki videolar sayesinde pratikte uyguluyor olmama rağmen teorikte bilmediğim sorsalar cevap veremeyeceğim birçok şeyin mantığını neden öyle olduğunu öğrendim tekrardan dersler için ve bu dersleri ücretsiz paylaştığınız için teşekkürler.
@fatihbaycu1367
@fatihbaycu1367 2 жыл бұрын
Hocam Merhaba, Kurs sonunda kursu takip edenlere(bunu ayırt etmek ayrı bir konu ama) ücretli veya ücretsiz sertifika verme şansınız varmı? çünkü cv'de gerçekten sertifika aranıyor ve sertifika veren kurum fiyatları çok pahalı.
@anonim8680
@anonim8680 2 жыл бұрын
Geriden geliyorum ama her ders çıktığında göz ucuyla bir bakıyorum. The Unit of Work pattern'e değinecek misiniz? Ayrıca DTO nesnesine bir yerde örnek vermeniz mümkün müdür? Sanırsam DTO ile çalışmayacağız CQRS pattern'e girdiğimizden dolayı.
2 жыл бұрын
DTO, CQRS'deki request nesnelerinin muadili diyebiliriz. Nihayetinde DTO servisler arası veri taşıma vizyonu gütmektedir. Request nesneleri de aynı mantıkla kullanılmaktadır.
@anonim8680
@anonim8680 2 жыл бұрын
@ DTO nesneleri kullanıcılar ile etkileşime girmezken iken View Model nesneleri kullanıcılar ile etkileşime giren nesneler diyebiliriz o zaman. Akılda kalması için kendim için mottolar oluşturmaya çalışıyorum 🙂 Unit of Work Pattern ile ilgili bir çalışma olacak mı diye ikinci bir kez daha sorayım yüzümü kızartarak :)) Repository Pattern ile birlikte kullanılan bir pattern genelde. Bildiğim kadarı ile SaveChangesAsync işlemi ile ilgili ayrıca bir transaction üzerinden işlemi gerçekleştirmekte idi ama siz anlatınca daha somut hale geliyor. Eğer bunu uygulayacaksak da yalnızca WriteRepository üzerinden çalışacağız diye tahmin ediyorum.
@anonim8680
@anonim8680 2 жыл бұрын
Aklıma gelen son bir şey daha var :)) Bir de Unit of Work üzerinden repository'lere erişilen service'ler görmekteyim. Yani Ekleme, Silme, Güncelleme işlemleri Repository'ler üzerinden değil de oluşturulan service'ler arcılığıyla yapılmakta. Repository -> UnitOfWork->Service. Örnekleri aşağıya ekliyorum. Bu şekilde çalışmak ne kadar doğrudur? 🙄 Örnekler; exceptionnotfound.net/the-repository-service-pattern-with-dependency-injection-and-asp-net-core/ medium.com/devopsturkiye/net-core-3-1-katmanl%C4%B1-mimari-ve-generic-repository-pattern-1-87990f1da3e5 medium.com/devopsturkiye/net-core-3-1-katmanl%C4%B1-mimari-ve-generic-repository-pattern-2-b5420bc6d769
@abdulsametkabaday2431
@abdulsametkabaday2431 Жыл бұрын
Hocam merhaba Biz Entityleri oluşturuken App.... claslarına EntityBase clasından kalıtım aldırmadık. Repository pattern i kullanırken Repositorydeki nin koşuluna bu T için EntityBase türünde olabilir dedik. Şimdi bizim Identity kütüphanesi için oluşturulan App... clasları Entitybase den kalıtım almadığı için biz bu App... claslarını Repository de nasıl kullancağız? Userlar için temel crud işlemlerini nasıl yapacağız ? örneğin ben userler için repositorydeki getall metodunu kullanmak istiyorum ama AppUser repositoryde tanımlı olmadığı için nasıl kullanacağım? biz zaten repository i Veri tabanındaki tablolar için ortak metotlar için oluşturmadık mı ? AppUser da bizim veritabanı tablosu değilmi ? Identity kütüphanesi ile biz Repository nin amacını ezmiş olmuyor muyuz ?
@huseyinkaraarslan9165
@huseyinkaraarslan9165 2 жыл бұрын
Reis senin betonu nereye yaptırıyım ?
@seyhmusalatas1740
@seyhmusalatas1740 2 жыл бұрын
Hocam öncelikle ders için teşekkür ederim. Bir önceki ders ile ilgili bir sorum olacaktı. Biz Client'da Validation yaparken ngSubmit kullandık submit esnasında kontrolleri gerçekleştiriyor. Bunu işlem anında yapabilir miyiz? örneğin Client tarafında kullanıcı adı kuralımız var bunu kullanıcı adını yazma esnasında kontrol ettirebilir miyiz?
@MuratFirtina
@MuratFirtina Жыл бұрын
Full Name Full Name is required. Full Name should be at least 3 characters long. Full Name should be at most 50 characters long. böyle bir şeyle çözebilirsin sanırım dahaı için ts de custom validator yazman lazım
@mr.kuzoluk68
@mr.kuzoluk68 3 ай бұрын
Hocam Microsoft.AspNetCore.Identity kütüphanesi deprecated olarak gözüküyor. Yerine farklı bir şey kullanıcak mıyız EntityFrameworkCore olan işini görüyor mu acaba?
@abdullahbuzkan7539
@abdullahbuzkan7539 3 ай бұрын
merhaba ne yaptın bu soruya ben de cevap arıyorum
@mr.kuzoluk68
@mr.kuzoluk68 2 ай бұрын
@@abdullahbuzkan7539 kaldırılmış olanı ekledim mecburi. Eğer yanıt gelirse ona göre değişiklik yapıcam
@yazilimciyizBiz
@yazilimciyizBiz 8 ай бұрын
19:57
@yazilimciyizBiz
@yazilimciyizBiz 9 ай бұрын
30.01.2024 izledim
@yazilimciyizBiz
@yazilimciyizBiz 8 ай бұрын
52:39
@serkandurgut7265
@serkandurgut7265 Ай бұрын
alla alla ben Id vermedim direk maplemistim hata vermedi user.PasswordHash = UserManager.PasswordHasher.HashPassword(user , request.Password); bu sekildede passwordu hashlemistim
@yazilimciyizBiz
@yazilimciyizBiz 8 ай бұрын
20.02.2024 Uygulamalı Bitti
@abdullahbuzkan7539
@abdullahbuzkan7539 3 ай бұрын
merhaba ıdentity depricated olmuş bu konuda bir tavsiyeniz var mı bu yoldan geçmiş birisi olarak
@tugbaakan7099
@tugbaakan7099 2 жыл бұрын
Angular'ı o kadar anlamıyorum ki komik olmayan bir şaka gibi geliyor.
@oguzhan172
@oguzhan172 Жыл бұрын
ben bu seriye sıfır angular bilgisiyle başladım gençay hoca siz zaten bunları biliyorsunuz dedikçe kafayı yemek üzereydim sonradan alıştım tabi
@farukakpnar2265
@farukakpnar2265 Жыл бұрын
12.21 İzliyorum dersi anasını satıyım bu şekilde nolcaksa olsun :DD:D:D
I tricked MrBeast into giving me his channel
00:58
Jesser
Рет қаралды 29 МЛН
БУ, ИСПУГАЛСЯ?? #shorts
00:22
Паша Осадчий
Рет қаралды 1,5 МЛН
When u fight over the armrest
00:41
Adam W
Рет қаралды 23 МЛН
Players vs Pitch 🤯
00:26
LE FOOT EN VIDÉO
Рет қаралды 121 МЛН
Do you need IdentityServer?
10:39
Raw Coding
Рет қаралды 28 М.
JSON Web Token JWT ile ASP NET Core 7.0 Web API Güvenliği
45:34
I tricked MrBeast into giving me his channel
00:58
Jesser
Рет қаралды 29 МЛН