Detaylı bir anlatım olmuş. Aralardaki açıklamalar ve ürünlerin listesini paylaşman çok faydalı. Allah razı olsun. Yakından takip ediyorum, kolay gelsin.
@Bahcemvar8 күн бұрын
@@muhammedkarakurt990 yararlı olduysa ne mutlu
@yasintok44948 күн бұрын
Ayrıntılı ve açıklayıcı video için teşekkürler 😊😊😊
@ibrahimfirat98867 күн бұрын
Teşekkürler.
@Bahcemvar7 күн бұрын
Mahçup ettiniz 🫠
@semihdizdar68638 күн бұрын
Teşekkürler.
@Bahcemvar7 күн бұрын
Ben teşekkür ederim 👍
@VolkanAltaylıgil8 күн бұрын
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler hocam
@ugrms4 күн бұрын
Teknik anlatım çok iyi olmuş teşekkürler👏🏻👏🏻
@mustafagnes17902 күн бұрын
Helal olsun. Net kısa öz .
@SARIMARPUC8 күн бұрын
Öğretici bir video olmus emegıne saglık :)
@hasanpacalar90958 күн бұрын
Çok mücadele eden bir insan olduğunu söylemek istiyorum kolay gelsin inşallah iyi günler de kullanılabilir siniz
@Bahcemvar8 күн бұрын
@@hasanpacalar9095 teşekkür ederim 🙏
@karavanelektrik2 күн бұрын
İyi Günler Öncelikle son tüketicinin anlayacağı düzeyde anlatımınız için sizi kutlarım. Teknik terimleri kullanmandan elektrikçi olmadığın anlaşılıyor. Belli ki konuları güzel araştırmışsınız. Akü kullanımlarınızı da katalog bilgilerinde ki şarj ve deşarj eğrilerine göre kullandığınızda sıkıntı yaşamazsınız. Sadece DC tarafında sigorta kullanılması yararlı olacaktır. AC tarafında sigorta akımlarının 10A olarak belirlemeniz isabetli olmuş. Dediğiniz gibi Kaçak akım rölesi ihmal edilmemeli. Bu tür tesisatlar da güçlü alıcıları sıralı kullanım ile güneşin verimli ışıma saatlerinde kullanımı ve Bütün cihazların katalog bilgilerini dikkate alarak kullanılmasını bundan sonra ki videolarda önermeniz daha yararlı olacaktır. Emeğine sağlık
@Bahcemvar2 күн бұрын
@@karavanelektrik önerileriniz için teşekkür ederim. Evet elektrikçi değilim, merak ve araştırmaya dayalı öğrendiğim için terimlerde sıklıkla hatalar mevcut. Bu aşamada sadece elektrik değil, su, ahşap ve kaynakçılığa kadar tecrübeler edindim. Hepsinde hatalar mevcut onlarda doğruları öğretiyor insana 🙂
@evlivegamer9 күн бұрын
Emeğinize sağlık 👏
7 күн бұрын
Güzel video için bir kaç önerim olabilir , öncelikle güzel bir kablolama ile kablo karmaşasının önlenmesi iyi olabilir , ve yeri ayarlandıktan sonra fazlalık kabloların kısaltılıp sistem dışında bırakılabilir , daha sonrasında depolama biriminin altına bir plaka veya destek konularak yerden ayrılması veya sisteme daha yakın (yükseltilerek ) aradaki fazlalık kablo uzunluğu giderilebilir , ve en önemlisi video başından sonuna kadar birden fazla kez watt ile volt terimleri yanlış kullanımı mevcut bu konulara daha fazla dikkat edilebilir . emeğiniz için de teşekkür ederiz güzel açıklayıcı anlatımlı bir video olmuş .
@Bahcemvar7 күн бұрын
Öneri ve tavsiyeler için teşekkürler, dikkate alacağım
@rajanbuckner68258 күн бұрын
yapılabilecek en mantıklı yatırımı yapmışsınız. bilmeyen kesime eski jel aküleri kitleyip duruyorlar. çok uzun süre kullanabilecek şekilde setup kurulmuş.
@Bahcemvar8 күн бұрын
@@rajanbuckner6825 yorumun için teşekkür ederim, akü kısmında güvenlik denince lifepo der geçerim üstelik.
@berkkrc8 күн бұрын
Emeğinize sağlık
@ibrahimfirat98867 күн бұрын
Emeğinize sağlık 🎉
@volkanyunlu49448 күн бұрын
Teşekkürler 🖐️
@fatihzenginofficial79585 күн бұрын
Lifepo4 çok iyi bir seçim jel aküler tarih oluyor artık 👏👏👏
@Bahcemvar5 күн бұрын
@@fatihzenginofficial7958 bazı izleyiciler ne gerek var bu kadar harcamaya diyip 1 ay içinde ömrü biter bu akünün şeklinde yorumlar yapıyor. Fakat sizlerin yorumları benim doğru seçim yaptığımın kanıtı, teşekkürler 🙏
@fatihzenginofficial79584 күн бұрын
@ 5 senedir kullandığım lifepo4 piller banamısın demedi. Aynı dönemde aldığım jel akü çöp oldu. Kullanılan verim kapasitesi cabası yaklaşık 11 yıl kullanıma bağlı ömür süresi var bence çok başarılı tepki almanız normal türkiyede bu pilleri bilen ve teknik özelliklerini hakim olanların sayısı çok az iyi günlerde kullanın enerjiniz bol olsun :)
@Bahcemvar4 күн бұрын
@ teşekkür ederim 🙏
@huseyineren7366Күн бұрын
Sistem içinde Life po4 akünün kullanımı çok yerinde bir karar olmuş. Bende bağ evimde 3kw sistem kullanıyorum ve Max 2 yılda bir en az 1 adet jel aküyü çöpe attım. Ağzım yandı ama sonunda doğru çözümü buldum
@FatihGelişen7 күн бұрын
Kardeşim en iyisini yapmışsın. İşte pahalı 3 kuruşa ucuzu var diyip alsan ileride başına bela olur birde yetmeyecektir. Güle güle kullanın. Bende Karavan yapicam mppt ve invertor ve güneş paneli için iyi oldu bu markalar. Akü bende o kadar yüksek w lazım olmayacaktir.
@Bahcemvar7 күн бұрын
Valla üstadım fazladan zarar gelmiyor ama eksik oldumu vah vah halimize tekrardan maliyet iki defa almış oluyoruz
@karavanelektrik2 күн бұрын
İyi günler Gün ışığında tüketimi önceleyerek güneş panel tesisatın güçlü yapabilirsiniz. Karavanda gösterişe önem vermek yerine enerji, yalıtım ve gaz tesisatına önem vermeniz daha uygun olur. Tüm cihazların katalog bilgilerini dikkate alınız. saygılar
@cuneytemiroglu13697 күн бұрын
Elinize saglik guzel olmus. guzelde anlatmissin. Ancak bir karavan kullanicisi olarak uyarida bulunayim karavanda 200 amp aku var 630 w gunes paneli var. 12 v buzdolabi led aydinlatma su pompasi disinda kullanimim yok. yaz gunu dahi aku ucu ucuna yetiyor. invertor var ancak hic kullanmiyorum. invertor cok fazla enerji heba ediyor. invertor uzerinden kullanacaksan aydinlatmayi buzdolabini bence verileri iki ile carp. ev olarak kullanacaksan kucuk bir tv 12 v led aydinlatma kullanacaksan en az 300 amp akun olsun. invertor uzerinden kullanacagim diyorsan 600 amper. Bunun kisida var. kisin o akuler tam olarak dolmuyor gunes panelinide artirmak lazim. 630 w panelle 200 amper kisin dolamiyor. akuler sadece watta bagli degil bir sarj hizlari var. en az 5 saat temiz gunes almasi gerekiyor. golgede de sarj ediyor gostersede tam sarj yapamiyor. Bence sistem kuracaklar invertor uzerinden hic bu ise girmesinler. invertor acil lazim oldugunda kisa sure icin kullanilmali. yok bulasik makinasi yok camasir makinasi o is cok zor. karavanda kullaniyorum diyenler cikacaktir. kampta karavani 24 saat elektrikle saj edip kullaniyorlar. dogada bulutlu gunde elde yikarsin camasiri.
@Bahcemvar7 күн бұрын
Katılıyorum, invertor enerji tüketimi mevcut vama akü kısmında merak ettiğim birsey var siz jel akümü kullanıyorsunuz?
@cuneytemiroglu13697 күн бұрын
@@Bahcemvar evet jel kullaniyorum ancak jel aku ile lityum aku arasinda biri yuzde 15 kalana kadar kullanmasi birinin yuzde 50 lerde kullanimi kesmesi. yani. ben bir 12 v bir buzdolabi bir tane 12 v led toplam 5 dk calisan bir su pompasi ile yaz gunu zar zor idare ediyorum. yani 200 amper akunun 100 amperinide kullaniyorum. ev icin 100 amper cok az gelir demek istiyorum. hele invertor kendi basina hic bir alet kullanmadiginizda bile belli bir akim cekiyor. bende invertor hep kapali. Elektrikle akuleri sarjnettigimde saatte 110 watt elektrik cektigini tespit ettim tabiki sarj sirasinda buzdolabi calistigindan bir taraftan sarj ederken bir taraftanda harcamakta. Kisaca yeni sistem kuracaklar dikkat etsin invertore gore hesap sıkıntili herseyi 12 volt uzerinden kullanmak cok daha verimli. akülerin durdugu yerdeki sicaklikta bunu cok etkiliyor. bu amper hesaplari 15 ile 30 derece arasinda tutarliyken farkli sicakliklarda akulerden bu verimi alamiyorsunuz. gunes tepedeyken paneller elektrik uretirken kullanim cok faydali oluyor ama hava karardiktan sonra her amper akuden cok hizli dusuyor. yani gunduz bahce sulamasinda kullandiginiz elektrik akuden gidiyor sayilmaz paneller bunu fazlasi ile karsilar. Butun gece bir sey kullanmasaniz bile acik kalan invertor akunuzu zorlayacaktir. Bosta kac amper cektigi verilerinde vardir. 10 la carpip gece ne kadar akuden caldigini hesaplayabilirsiniz.
@Bahcemvar7 күн бұрын
@ Evet haklısınız, tüketimi var cihazın. Ben 220v dalgıç pompa kullandığım için sistemi bu şekilde yaptım. Volt olarak sistemim 24v benim o yüzden aküdeki fark baya etki ediyor. Ama ışıklandırma ve diğer kısımlarda 24v sistem kurmak ve inverter devre dışı bırakmak çok doğru bir hamle.
@cuneytemiroglu13696 күн бұрын
@@Bahcemvar 24 v olduguna dikkat etmemisim benim 200 ampere denk gelir. lityum olmasida 180 ampere kadar kullandirir. gulle gule kullan kardes insallah yeter rahat rahat kullanirsin.
@Bahcemvar6 күн бұрын
@ teşekkür ederim, Allah şükür şuanlık sıkıntı yaşamadık
@marinadabadem2 күн бұрын
öncelikle bilgiler için teşekkürler. Benim 3 sorum var: 1. şuan sitede aynı akünün 200a amperi ile 100 amperi fiyatı aynı. 200 lük almam daha mı iyidir? 2. bana ileriye yönelik en az 5kv güç gerekecek. inverteri 5 lik alsam olur mu? 3. bir değilde iki akü yanyana koysak olurmu? kusura bakmayın bu konularda bilgim olmadığı için soruyorum.
@Bahcemvar2 күн бұрын
@@marinadabadem merhaba, 1 soru için cevabım aynı değillerdir. Akülerin volt değerleri 200 olanın 12 v, 100 olanın 24v olduğunu düşünüyorum aksi taktirde voltlar aynı ise amperi fazla olanı almak daha fazla depolama sağlar. İleriye dönük 5kw ihtiyaç varsa inverter seçiminiz 5kw olmalı hatta kullanım esnasında pil yapacağı için 7kw öneririm. 3. Eğer aküler aynı değerlere ve özelliklere sahipse koyabilirsiniz. (Volt ve akü özelliği jel gibi yada lifepo gibi)
@mustafaxy63807 күн бұрын
Teşekkür ederim
@marinadabademКүн бұрын
Kardeşim bazı inverterler mppt şarz kontrol cihazlarınıda birlikte içeriyor galiba. Neden onları tercih etmediniz
@BahcemvarКүн бұрын
Evet haklısınız, bilgisizliğimizden pwm içeren bir cihaz aldım bundan mütevellit mppt almak zorunda kaldım
@CEN-GOVAN5 күн бұрын
Birkaç eksiği olmakla birlikte güzel çalışma, elinize sağlık. Güneş paneli ile MPPT şarj kontrol cihazı arasına ve inverter ile akü arasına mutlak surette DC şalter sigorta koymak zorundasınız. Tabii ki uygun amperde. Google'da SHUIVAN DC Sigorta 60 Amper Waterproof Otomatik Sigorta şeklinde aratırsanız görseli çıkacaktır sigortanın. Resimdeki sigortadan koymak zorundasınız. Ev tipi sigorta hiçbir işe yaramayacaktır. Tecrübeyle sabit. Diğer bir konu. Önümüz kış, eğer sistemi yazın kullanacaksanız aküyü söküp evinize götürün. Çünkü lifepo4 aküler +5 dereceden daha soğuk havaları sevmezler. Kolay gelsin.
@Bahcemvar5 күн бұрын
Önerin ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Mevcut bulunduğu yerde ısı 8c dolaylarında.
@karavanelektrik2 күн бұрын
İyi günler DC sigorta kullanımı için tavsiyeniz yerinde olmuş. Önerdiğiniz Bada ( Irgat ) sigorta kullanılacak ise kaliteli ürün kullanılması çok önemlidir. Kalitesiz sigortalar Termik olarak çalıştıkları için kalibrasyon ve metal yorgunluğu gibi sorunlar olabilmektedir. Eriyen telli sigorta, Termik sigorta ve Termik manyetik sigorta türleri mevcuttur. Bu türlerin hepsinin DC akım için olanları mevcuttur. DC devrelerinde eriyen telli sigortaların kullanılması daha isabetli olduğu ifade edilmektedir. Her şey gönlünüzce olsun. Saygılar
@yusufbasketbol2 күн бұрын
teşekkürler. benim gibi hiç bilmeyene cok acıklayıcı.kafama lu takıldı tommetech cihazıonda mppt ozellıgı yok mu da ayrıca mptt cihazı aldınız?
@Bahcemvar2 күн бұрын
@@yusufbasketbol pwm özelliği var, mppt özelliği bu seride yok
@rajanbuckner68258 күн бұрын
yalnız akü kutup başlarını o şekilde toz toprak içinde bırakmanız sıkıntı yaratabilir. bir kapakla vs koruma sağlansa faydalı olur.
@Bahcemvar8 күн бұрын
Şuan çalışma alanı malum çok yer değiştiriyor ve kutup başları ister istemez pisleniyor. Tiny house bitince özel kutup başlıkları alacağım
@metiner34943 күн бұрын
Teşekkürler yararlı bir video olmuş, elektrikli araç için haftada 60-70 kw lık bir şarj için en düşük maliyet açısından en az kaç kw bir ges kurmak gerekir
@Bahcemvar3 күн бұрын
@@metiner3494 500w paneller ile otoparkın üstüne 4 tane koysanız en yoğun öğle saatlerinde 5-8kw günlük enerji sağlarsınız (güneşli günlerde)
@muctebacan6 күн бұрын
İnverter ayarlarını yaptığınız bir video da çekmeniz iyi olur 😊
@Bahcemvar6 күн бұрын
@@muctebacan tabi ilerleyen günlerde çekip sizler için paylaşırım
@ozgursuzen1553Күн бұрын
merhaba. Bu sistemi hangi firmadan aldınız. Piyasada sizin tercih ettiğiniz kw da sistem için bana çok uçuk rakamlar verildi. Satın almak nasip olmadı. Bana yardımcı olabilirseniz memnun kalırım.
@BahcemvarКүн бұрын
@ merhaba, banada uçuk rakam verildiği için ben her bir parçayı en ekonomik satan satıcıdan temin ettim. Sizlerin ihtiyaçlarını, sürekli çalıştıracağınız cihazların katalog bilgileri paylaşırsanız yardımcı olmaktan mutlu olurum
@sinandoymaz497Күн бұрын
Merhaba bi yanlış bilgiyi düzeltmek istiyorum sizin kurduğunuz sistem panel gücü 900 wp bunu kışın kesinlikle göremezsiniz aküleriniz dolamayacak kullandığınız mppt 40 A muhtemelen bunada en fazla 100 volt enerji girişi yapabilirsiniz. Yani 2 adet panelden başka panel ekliyemezsiniz siz ınverter ve mppt şarj cihaza toplam 10000 TL ödemişsiniz keşke bunun yerine 4.2 kw lık yüksek voltajı akıllı ınverter kullansaydınız takribi 13000 TL bu ınverterin en büyük avantajı 6.2 kW lık panel takabirsiniz seri şekilde
@ferhatdemir72336 күн бұрын
Aku kutup pası yeni sisteme göre kirlenmiş bence başlıgını degistirmen lagzım akuyude temizlen üstünü daha iyi olurdu.
@Bahcemvar6 күн бұрын
@@ferhatdemir7233 iç kısmı bitireyim ilk işim o olacak
@ibrahimyaman8 күн бұрын
🔥🔥
@ufukpekel2 күн бұрын
Merhaba aynı sistemi elektrikli araç şarjında kullanabilir miyiz? Teknik detaylar konusunda pek bilgim yok
@Bahcemvar2 күн бұрын
Araç şarjı için bilgi sahibi değilim. Bu alanda amatörüm ve araştırmalar yaparak bu sistemi oluşturdum. Sizleri yönlendirmem yanlış olur fakat bu sistem 220v olarak şarj eder fakat akü araç şarj sistemleri için uygunmudur gerekli yada gereksizmidir maalesef bilemiyorum.
@bbektas615 күн бұрын
Gerektiğinde sisteminizi rüzgar türbini ile destekleme imkanınız varmı? Cihazlarını buna uygun mu?
@Bahcemvar5 күн бұрын
@@bbektas61 maalesef inverter uygun değil. Rüzgar türbini için şarj kontrol cihazı edinip sisteme entegre edebilirim. İlerleyen aşamalarda aklımda olan birşey
@bbektas615 күн бұрын
@Bahcemvar türbin şarz kontrol cihazından gelen kabloları doğrudan aküye bağlayabilir misiniz? Bu inverter ve akü için sorun olur mu?
@Bahcemvar5 күн бұрын
evet, türbinin şarj kontrol cihazından gelen kabloları doğrudan aküye bağlamak mümkün. Ancak bu bağlantının akü voltajına ve sistemin kapasitesine uygun olduğundan emin olmak gerekiyor. Şarj kontrol cihazı, aküye uygun bir şekilde enerji sağlayacağı için inverter veya aküye zarar verme riski genelde olmaz. Yine de tam uyum için sistem elemanlarının teknik özelliklerini kontrol etmekte fayda var
@brscengiz4 күн бұрын
Emeğine sağlık kardeşim, kurulumu da paylaşsaydın daha güzel olurdu ama sağlık olsun :)
@Bahcemvar4 күн бұрын
Kurulumu 8 ay evvel yaptım 😥 sökmek özellikle panelleri indirmek sorun
@brscengiz4 күн бұрын
@Bahcemvar anladım kardeşim sıkıntı yok böyle de oldu 😂
@Bahcemvar4 күн бұрын
@@brscengiz 😅
@yigitdadan8 күн бұрын
Hocam küçük bir uyarı, bildiğim kadarıyla fazla kabloları bu şekilde yuvarlak bırakırsanız bobin etkisi yaratıp ısınma, yangın riski oluyor, lütfen kontrol edin. Emeğinize sağlık
@Bahcemvar8 күн бұрын
Çok teşekkür ediyorum, araştırıp önlemimi alacağım 🙏
@gokhanakdag42295 күн бұрын
Panellerin markası nedir
@Bahcemvar5 күн бұрын
@@gokhanakdag4229 HT-SAAE
@fikretgunes276Күн бұрын
Watt la voltu karıştırmayalım
@murataydogan33677 күн бұрын
Çok öğrenmek istediğim bir konu var. Benim şehirden uzak bir bağ evin var ve 3 kw sistem kurulu. Aküler ve sistem ölmesin diye daha önceleri 1 ampulü açık bırakıyorum ama ışığa çok sinek,börtü böcek geldiği için iptal ettim. Şimdi buz dolabını açık bıraktım ama havalar çok kapalı gitti bu aralar. Sistem arızaya geçtiyse uzun süre invertür otomatik kendini korumaya alır mı yoksa makine yanar mı? Sistem; Tommatech 3 kw 100 amper 4 akü 105 lik 5 panelim Var. Anlayan biri varsa yardımcı olabilir mi?
@Bahcemvar7 күн бұрын
@@murataydogan3367 sistem neden ölsün çalışmayınca ? Sürekli çalışırsa akü ömründen yer ve biter. Bu sistemde her türlü akü dayanır ve kapanmaz.
@corci52258 күн бұрын
merhaba bizde geçen sene yaptırdık güneş olmayınca akü boşalıyor ve elektrik alamıyoruz? hava kapalıykende elektrik üretmek için farklı bir sistemmi kurmamız gerekiyordu?
@Bahcemvar8 күн бұрын
@@corci5225 bu tür durumlar için rüzgar türbinlerinden edinebilirsiniz, şahsen ben Tiny house bitirdikten sonra bu konuda bir türbin yapmayı yada satın almayı planlıyorum
@corci52258 күн бұрын
@@Bahcemvar abone oldum sizleri izliyerek bir çok arkadaşımız bu soruna çözüm bulabilir teşekkürler
@Bahcemvar8 күн бұрын
@@corci5225 ben teşekkür ediyorum
@karavanelektrik2 күн бұрын
İyi günler Kullanılan cihazların ve tesisat değerleri bilinmediğinde karşınızda ki kişi size yardımcı olamayacaktır. Bu değerler tesisat kurulumunda çok önemlidir. Cihaz katalog bilgilerini kesinlikle inceleyiniz.
@dronephantom23897 күн бұрын
Dostum merhaba, kuyu kaç metrede? Bu sistemle kuyudan su çekme yeterli oluyormu? Birde bu kapasiteyle başka neleri çalıştırabiliyorsun…
@Bahcemvar7 күн бұрын
Kuyu 32 metre, dalgıç motor 1.5beygir ve yaklaşık 2 saat çalıştırma gücüne sahip akü
@dronephantom23897 күн бұрын
@ bizim bahçenin olduğu bölgede su 130 metrede çıkıyormuş. Ne kadarlık bir güneş enerjisi altyapısı oluşturmak gerekli acaba. Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim
@Bahcemvar7 күн бұрын
@ 130 metreye uygun motorların tüketimini öğrenim ve ne kadar kullanacağınızda önemli. Burdan yola çıkarak bir sistem tavsiyesi verebilirim
@Bahcemvar7 күн бұрын
@ 154m derin kuyu pompası 2200w tüketimi var saatte, kalkışınd 2 katı enerji tüketimine çıksa 5kw innverter ve kullanım sürenize göre akü ve panel ihtiyacı belirlenebilir
@dronephantom23897 күн бұрын
@ Ozaman 5 kw altyapıya uygun bir sistem bakayım. Bahçe sulanacak alan toplamda 250 metrkare olarak düşünebiliriz. Bunun 150 metrekaresi çimen 100 metrkaresi ekin alanı olarak düşünüyorum. Böyle bir altyapıda sulama dışında koyacağım yapıda buzdolabı,tv ve aydınlatma da çalıştırabilirmiyim?
@hofertyp8 күн бұрын
Hocam inverter ve mppt olarak Victron tavsiye ederim. Ama maliyeti tabi 2-3x arttirir 😅
@Bahcemvar8 күн бұрын
😅 maliyet önemli hocam
@hofertyp8 күн бұрын
@Bahcemvar 4x450 Watt bifasial panel ile Aralık ayı günlük 2kwh anca görebiliyorum. Malum fırtına fln olur diye paneller 10derece güney bakiyor..
@Bahcemvar8 күн бұрын
Hangi şehirdesiniz ?
@byteknology8 күн бұрын
Hayal kirikligi olmasin ama 2x450w panelle 900wattan 2.5kwh akuyu doldurması ozellikle 2 saatte mumkun degil.Bu günlerde panellerin urettigi invertere yetmiyor. Nisan- eylul yaz aylarinda ortalama panel W x 5saat= 4.5khw uretecektir.Birde panellerin acisi yatay oldugu icin uretim dusuk olacaktir.altından hava sirkulasyonu az ve cati demir isi cok artacak uretimde gozle gorulur azalma olacak. Victron urunlerinde detayli uretim grafiklerini gorebiliyorsunuz birde çoğu mppt cihazı, aku sifirlaninca(bms kapayınca) yeniden akuyu sarja baslatamiyor. Ama victron sifir volta inen akuyu bile uyandiriyor. özellikle lifepo4lerde bms kapancagi icin yeniden uyandirmak icin arabaya takviye yapar gibi akunuze takviye yapmaniz gerekecek. Bu cok sinir bozucu bir durum.. 3kva inverter dcden acye cevrimdeki kayiplar nedeniyle yük ve sicakliga gore %80 %92 verimle ceviriyor. Motor bagladiginizda zaten cosfi 0.8 ve daha alti oldugunda 2000w gibi kullanip 2500 gibi tuketiminiz olacak. Ve bu inverter açıkken gunde 25 amper(700wh) boşta tuketim yapıyor. Bu yuzden bu tarz kisitli projelerde aydinlatma dc olarak yapilip inverter sadece ihtiyac halinde acilmali. Yok hep acik kalsin denirse 10kwh akü 5kwp panel kurulmalı. 3kva inverter olan bir sisteme ennaz 3kwp panel olmalı ki en kotu kapali bir haftada kendini kapamasin :) Sürekli yaşanacaksa kış mevsiminde ne kadar panel olursa olsun yetersiz kalacagı icin 1 adet 2kva inverter jeneratör almanızı öneririm. Inverterin sarj akimini 50amperi gecmeyecek sekilde ayarlarsanız kış günlerinde hic korkmadan kisitlanmadan enerjinizi kullanir madur olmazsınız. Paneller; monokristal,halfcut gunessiz gunde bile uretir..ay isıgında bile uretir gibi yalan pazarlama yontemlerine itibar etmeyin.
@hofertypКүн бұрын
@@Bahcemvar Avusturya ;)
@nurigokgoz59348 күн бұрын
Banyo işini nasıl çözüyorsunuz şohben çalıştırır mi bu sistem
@Bahcemvar8 күн бұрын
@@nurigokgoz5934 3kw enerji ile çalıştırır ama kısa süreli örneğin 45 dakika kadar çalışır gün ışığı varken , gece sorun yaşanır ve akü biter. Bunun için daha fazla enerji depolamak yani aküye sahip olmak lazım
@Kombici_Kemal6 күн бұрын
Şofbene gerek yok. Güneş enerji sistemi kurarak sıcak su ihtiyacınızı giderebilirsiniz
@nurigokgoz59346 күн бұрын
Şohben 2000 TL güneş enerjisi 30 bin TL 🥺
@Kombici_Kemal6 күн бұрын
@nurigokgoz5934 vallahi sen de haklısın kardeşim. O zaman git akü sayısını ve inverterin gücünü arttır bakalım ne kadar olacak.
@Samet-i4x8 күн бұрын
Bu sistemde neler çalışır?
@Bahcemvar8 күн бұрын
Sisteminizle şu cihazları çalıştırabiliriz: • LED Aydınlatma (10W): 20-25 adet, 10 saat boyunca. • Mini Buzdolabı (150W): 12-15 saat. • Televizyon (100W): 20-24 saat. • Telefon Şarjı + Modem (20W): 50+ saat. • Su Pompası (800W): 2-3 saat. • Çamaşır Makinesi (1000W): 1 tam yıkama döngüsü. Yüksek güçlü cihazları güneşli saatlerde kullanırsanız, bataryayının ömrü uzamakla birlikte daha faz elektronik malzeme kullanabiliriz
@Samet-i4x8 күн бұрын
@Bahcemvar çok teşekkür ederim
@muctebacan6 күн бұрын
İnverterin kendi panelden şarj ünitesi mppt özellikli değil mi?
@Kombici_Kemal6 күн бұрын
Adam harici mppt kullanmış ne alakası var
@muctebacan6 күн бұрын
@Kombici_Kemal cihazda zaten mppt destekleyen var, neden harici kullanma gereği duyduğunu soruyorum? Ayni inverter aynı panel gücü ve benzer akü bende de var. O nedenle öğrenmek için soruyorum
@Kombici_Kemal6 күн бұрын
@muctebacan bence bilmediği için kullanmış
@Bahcemvar6 күн бұрын
Yok param çok ondan 😂
@muctebacan6 күн бұрын
@@Bahcemvar ben gerçekten samimiyetimle öğrenmek için sormuştum
@ahmetbora348 күн бұрын
Emeğinize sağlık.Ancak müsadenizle bir yanlışı düzeltmek isterim,ki izleyenler yanlış bilgilendirilmiş olmasınlar.Kullandığınız sistem Doğru akım sistemidir,inventörden önceki kısım doğru akımdır ve doğru akımda faz,nötür olmaz Artı ve Eksi kutup olur.Faz ve nötürden ancak invertör çıkışından sonra bahsedebiliriz.Saygılarımla.
@Bahcemvar8 күн бұрын
Düzeltme için teşekkürler
@Selçukyarım6 күн бұрын
Bilgi almak adına soruyorum Bende bağ evime güneş ereji sistemi kurdum inverter in arkasındaki topraklama yerinden kablo çekerek bakır topraklama kazığına bağladım 220 çıkışına fiş takarak sigorta kutusuna kablo çektim akım koruma ya bağlayacaktım ki dedim faz nötr belirleyeyim öyle bağlayım bir baktım ikiside faz voltaj ölçtüm 400 volt bunların biri faz biri nötr çıkışıda 220 olması gerekmiyomu 🤔
@Kombici_Kemal6 күн бұрын
O zaman sizin inverter tam sinüs değil. 1'de 400 volt olmasına imkan yok. Ölçü aletinin sağlam çalıştığından emin olun
@bitkiliakvaryum53898 күн бұрын
SistemÇamaşır makinesi çalıştırabiliyormu ?
@Bahcemvar8 күн бұрын
@@bitkiliakvaryum5389 ekonomik programda yaklaşık 3 saat uzunluğa kadar gece yıkama yapar ve akü biter, fakat gündüz en yoğun güneşte akü bitmez hatta azalmaz bile güneş panelinden gelen enerji yeterli olur.
@Kombici_Kemal6 күн бұрын
Çamaşır makineleri yaklaşık 2 kilovat enerji harcar saatte. Böyle bir sistemin çalıştırabilmek için en az 10 adet akü lazım. O yüzden panel sayısını arttırarak ve tabii ki en az 10 akü Bu da çok yüksek maliyet demek finanse edebileceğini düşünüyorsanız alabilirsiniz tabii
@Bahcemvar6 күн бұрын
@ 10kg çamaşır makinesi saatte 1000w enerji tüketir. Yani sıcaklık arttırılırsa daha artar ama 2kw değil. Her ürün marka farklılık gösteriyor tüketim olarak
@Kombici_Kemal6 күн бұрын
@@Bahcemvar rezistans ın watt değerinden haberin var mı senin. 1800 watt çevirme motoru da 200 watt olsa ettimi sana 2000. Ayıptır sorması siz nereden buldunuz 1000 watt değerini
@Bahcemvar6 күн бұрын
@ “A+++ enerji sınıfında ve yaygın kullanılan 7 Kg kapasiteli bir çamaşır makinesi saatlik 800 Watt, 5 Kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama 650 Watt, 10 Kg kapasiteli çamaşır makinesi ise saatte ortalama 1000 Watt elektrik enerjisi harcar.” Sizin enerji sınıflarından haberiniz varmı? F grubunu ele almıyoruz hani
@sumisali28244 күн бұрын
Tahmin ettiğim kadarıyla elinizdeki İnverter Hybrid ve ek bir MPPT Şarj kontrol cihazına gerek yoktu cihaz içinde mevcuttur . Ayrıca Alman malı değil hepsi nede in Çin malı 🙂 ama eline yüreğime sağlık güzel bir paylaşım olmuş
@Bahcemvar4 күн бұрын
Hibrit ama pwm olarak mevcut. Ben mppt tercih ettim ondan dolayı aldım
@karavanelektrik2 күн бұрын
İyi günler "Alman malı değil hepsi nede in Çin malı" demek yerine Alman patentli Alman malı, üretim yeri Çin demek sanırım daha uygun olur. Bu ürünleri üreten firmanın kendi ürünleri de kaliteli ürünler. Netice olarak bu firmalar ucuz işçiliğin peşinde geziyorlar. Saygılar.
@henryToped8 күн бұрын
Cute handsome guy
@ibrahimaknc77858 күн бұрын
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@uselessman007 күн бұрын
Lifepo4 yapmak en güzeli. Fiyatları dahada düşse.
@Bahcemvar7 күн бұрын
Ah keşke düşse
@uselessman007 күн бұрын
@Bahcemvar aslında ucuzda bizde pahalı. Almanya, Hollanda da yarı yarıya fark var. Hemde en iyi markalar victron gibi.
@Bahcemvar7 күн бұрын
@ maalesef 😔
@ugrms4 күн бұрын
Ben olsam 40.000₺ akülü sisteme verene kadar zor zahmet elektriği bağlatırdım ! Şuan 4kw panellerim bağ evine yetmiyor Su Elektrik candır gerisi heyecan… Panel sistemlerin ömrü çok uzun değil ve yıllar sonra çöp
@hasanunal85637 күн бұрын
Teşekkürler çok güzel bir çalışma ben de aynısı bir sistem kurmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz iyi günler. Hasan ünal
@Bahcemvar7 күн бұрын
Tabiki sosyal medya hesapları üzerinden yazarsanız elimden geleni yaparım
@abdulkerimdemir42677 күн бұрын
İlerde sıkıntı cekeceksin
@Bahcemvar7 күн бұрын
Ne anlamda ?
@abdulkerimdemir42677 күн бұрын
@Bahcemvar onu şimdi anlatamam bazen ah keşke elektrik baglatsaydim dedigin zamanlar olacak
@Bahcemvar7 күн бұрын
@ şebeke elektrik getirmek 400metre kazdırarak hat çektirmenin günümüzde maliyeti nekadar çok bilirmisiniz ?
@FenaSİKebilirim5 күн бұрын
8-10 sene hesapladığın akü ömrü,15 derece ve 200 amper aküde 20 amper çektiğinde geçerli. Sen o aküye 2200 watt tam kapasite boşaltma uygularsan,1 aya kalmaz çöpe çıkar. Paranıza yazık paranıza.20 bin bi aküye verilir mi.
@Bahcemvar5 күн бұрын
Maalesef tutmadı dediğiniz. 8 aydır aktif kullanıyorum
@Bahcemvar5 күн бұрын
8 aydır hayatta kendisi 😂 ve tık demedi
@karavanelektrik2 күн бұрын
İyi Günler Katalog bilgileri şarj ve deşarj eğrileri ne diyor? Katalog bilgilerine göre öneride veya eleştiride bulunmak daha uygun olmaz mı? Canım kardeşim, saygılar
@FenaSİKebilirim2 күн бұрын
@@karavanelektrik Bana dediysen ben teknolojinin kimyasından bahs ediyorum. 2002 üretimi Psp nin Lityum pili 22 sene geçmesine rağmen hala tam kapasite çalışıyor. Elimde ki S9 5 senelik olmasına rağmen pil değişimi yapmadım.Hızlı ve 2 amper şarj etme yerine 250 mah ile şarj ederim ? Bu pil teknolojisini ne kadar akım yüklenerek kullanır yada şarj edersen kapasitesi hemen düşer.İşin basit özeti bu.200 amper hergün deşarj ettiğin akü 8 ay dayanmaz arkadaşım. Onun kapasitesi yarısının bile altına inmiştir haberin yok.
@ugrms4 күн бұрын
Ben olsam 40.000₺ akülü sisteme verene kadar zor zahmet elektriği bağlatırdım ! Şuan 4kw panellerim bağ evine yetmiyor Su Elektrik candır gerisi heyecan… Panel sistemlerin ömrü çok uzun değil ve yıllar sonra çöp
@karavanelektrik2 күн бұрын
İyi günler Yaz ayları 7,2 x 4000w = 28,800w x 0,75 = 21,600w günlük üretim, 21,6kW Bahar ayları 6 x 4000w = 24,000w x 0,75 =18,000w günlük üretim, 18kW Kış Ayları 4 x 4000w = 16,000w x 0,75 = 12,000w günlük üretim, 12Kw Türkiye Konut günlük elektrik tüketim ortalaması 8000w = 8kW "Şuan 4kw panellerim bağ evine yetmiyor" demişsiniz. 1-Burada tesisat kurulumuna bağlı üretimde problem var demektir. 2-Bu tesisatlar da güçlü cihazların kullanımında gün ışığının verimli saatlerinde sıralı tüketim yapılmıyor demektir. 3-Aküler Lityum-İyon veya LifePO4 olsa bile güçlü alıcılar geceleri çalıştırılmamalıdır. 4-Bu tesisatlar gündüz tüketiminin yüksek olduğu konutlar ve işyerlerinde geri kazanımı çok kısadır. İyi günler