4.6

  Рет қаралды 41,178

Abdurrahman Çam

Abdurrahman Çam

Күн бұрын

Greetings I am Abdurrahman Çam
What is Mendeley? How to Install Mendeley? How to Use Mendeley? and What Does Mendeley Do? The answer to all questions such as is included in this video.
This video is a video from the Academic Writing Techniques and Publishing Processes course I posted on Udemy. Training videos will continue to arrive on a planned basis. You can be informed if you subscribe for this.
______
www.abdurrahma...
/ abdurrahmancam
/ abdurrahmancam
info@abdurrahmancam.com.tr
_____________
Udemy Linki:
www.udemy.com/...

Пікірлер: 142
@hilalgur3474
@hilalgur3474 11 ай бұрын
Okulda verilemeyen bilgileri verdiğiniz için çok çok teşekkür ederiz. Amme hizmeti yapıyorsunuz, var olun.
@selmaugur365
@selmaugur365 3 жыл бұрын
Gerçekten çok açık ve net bir anlatım yapmışsınız. Adım adım her söylediğinizi uygulayarak Mendeley'in kurulum ve kullanımını öğrenmem çok kolay oldu. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederim.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorumunuz için çok teşekkürler.
@hattatneyzen
@hattatneyzen 3 жыл бұрын
işte anlatım böyle olmalı.. harikasınız,çok teşekkürler
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorum için çok teşekkürler 🤗
@kadirkarsigil
@kadirkarsigil Жыл бұрын
hocam merhaba endnote ve mendeley arasındaki farklar nelerdir? bilginiz var mı? hangisi daha pratiktir.?
@md.phd.eminlayik
@md.phd.eminlayik 3 жыл бұрын
hocam çok teşekkürler öncelikle. video yayınlandıktan 1 yıl sonra dinlemiş oldum. mendeley'in farklı bir görünümü var karşımda şu an. kaynakçayı ekleme yapamadım ve yazmak istediğimiz makalelerle ilgili gruplamayı oluşturamadım. teşekkür ediyorum.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar; Eğer masaüstü sürümde ilgili değişiklikleri yapmanız zor oluyorsa ya da yapamıyorsanız rendeleyin web sürümünde yani tarayıcıdan giriş yaparak "library" kısımından da kaynak ve kaynakça ekleyebilirsiniz. Sonrasında masaüstü sürümü açabilir ve word üzerinden eklediğiniz kaynakçaları ekleyebilirisiniz.
@yaseminakbas987
@yaseminakbas987 3 жыл бұрын
Ne kadar güzel anlatmışsınız çok teşekkürler çok faydalandım. İyi çalışmalar.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorumunuz için çok teşekkürler.
@PelinAU
@PelinAU 2 жыл бұрын
Merhabalar, öncelikle teşekkür ederiz. Ben dediklerinizin hepsini yaptım. Word eklentim kurulu, webde sorunsuz çalışıyor ancak masaüstü uygulaması bomboş bir sayfa olarak açılıyor. Son üstte sırayla şunlar yazıyor: mendeley reference manager/ file/ edit/ tools / help maalesef neye bassam webdeki görünüm gelmiyor. Tools içinde (install web importer/ install for Microsoft yazıyor, tıklayınca webe gidiyor) masaüstü uygulamasını kullanamıyorum. Ne yapabilirim?
@mirayaykoc9435
@mirayaykoc9435 2 жыл бұрын
Aynı problemi ben de yaşıyorum şu anda. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba?
@zuleyha9756
@zuleyha9756 2 жыл бұрын
merhaba, videonuz için teşekkürler.mendeley de, word programı da bilgisayarıma yüklü ancak word u bir türlü mendeleye entegre edemiyorum.tools a tıklayınca hala install mendeley site for microsoft word çıkıyor.ne yapmalıyım
@kamranarifresmi
@kamranarifresmi 2 жыл бұрын
çok iyi anlatmış Allah razı olsun hem sordum bana yardımcı da oldu.
@sezeryayl2553
@sezeryayl2553 3 жыл бұрын
Çok başarılı bir anlatım videosu Abdurrahman Bey, teşekkür ederiz.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Rica ederim, ayrıca yorumunuz için teşekkürler.
@esragul4062
@esragul4062 3 жыл бұрын
Tüm sorularıma yanıt buldum teşekkür ediyorum emeğinize sağlık
@mirayaykoc9435
@mirayaykoc9435 2 жыл бұрын
Çok teşekkürler, çok güzel bir anlatım olmuş. Ben Mendeley'i bilgisayarıma indirdim fakat açtığımda boş beyaz ekran açılıyor ve hesabıma giriş yapma kısmı açılmıyor. Bununla ilgili ne yapabilirim? Web sürümünü kullanırken problem yaşamıyorum.
@deryasimsekli4437
@deryasimsekli4437 4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim faydalı bir çekim olmuş. Şöyle bir sorum olacak aynı anda iki farklı çalışma İçin bu programı nasıl kullanabiliriz
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 4 жыл бұрын
Rica ederim. İki ya da daha fazla çalışma için ise Mendeley üzerinde sol tarafta yer alan "my library" kısmından çalışmanıza göre klasör ekleyerek o klasöre gerekli makaleleri ekleyebilirsiniz. Böylece bir çok farklı çalışma için klasörler oluşturarak eklediğiniz makaleler de karışmamış olur.
@busraakduman1631
@busraakduman1631 2 жыл бұрын
Merhaba hocam teşekkürler öncelikle ben worde mendeleyi eklemek istediğimde sizdeki gibi seçenekler gözükmüyor mendeleyde nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim saatlerdir uğraşıyorum
@m.inceman4042
@m.inceman4042 4 жыл бұрын
sayenizde en baştan öğrendim tezimde kullanacağım emeğinize sağlık
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 4 жыл бұрын
Çok sevindim, yorum için ayrıca teşekkür ediyorum.
@doğayıkoru
@doğayıkoru 3 жыл бұрын
Teşekürler güzel bir anlatımdı, Ancak ben yazar ve yıl yazmaktansa mesela [1] yazmak istiyorum, bunun bir yolu var mı?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. Öncelikle videoda belirtildiği gibi soyismi ve isim şeklinde ekleyerek programın biçimi tanımasını sağlayabilir ve ardından (soyismi, isim) kısmını silerek 1, 2 gibi ifade ederek deneyebilirsiniz. Biçim olarak tanıdığı için kaynakça kısmı en son doğru şekilde çıkacaktır. İyi çalışmalar. Kanalıma da abone olursanız sevinirim.
@arifsoyler
@arifsoyler 2 жыл бұрын
Merhaba , daha önce windowsta menşeleri kullanan biri olarak mac de bunu kurmayı beceremedim. 6.55 de bahsettiğiniz install MS Word plugin yapınca “ Microsoft 365, office mağazası eklentilerini tek tek almayı ve yürütmeyi engelleyecek şekilde yapılandırılmış” uyarısı alıyorum. Bu durumu çözemedim yardımcı olma imkanınız var mı ?
@ufukcaglar3913
@ufukcaglar3913 Жыл бұрын
Hocam ben de mendeley word e eklenti olarak atanmıyor ne bi simge çıkıyor ne de bi şey, Microsoft 365 standart kullanmıyorum ondan mı acaba
@ProspectUSDigital
@ProspectUSDigital 2 жыл бұрын
slm abdurrahman bey, çok teşekkürler emeğiniz için öncelikleprogramı download ettikten sonra 64bit olmalı hatası verdi! 32Bitlik versiyonu yok mu bunun?
@melikenurcep7766
@melikenurcep7766 4 жыл бұрын
Merhaba, anlatımınız için teşekkürler. Bir sorum olacak. Türkçe dil seçeneği yok mu?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Bu ve benzeri uygulamalarda bildiğim kadarıyla Türkçe dil seçeceği bulunmuyor.
@Balakademi
@Balakademi 4 жыл бұрын
güzel anlatmışsınız. Teşekkürler. EndNote ile farkı nedir
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 4 жыл бұрын
Yorum için çok teşekkür ediyorum. Endnote ve mendeley en çok tercih edilen programlardan ikisi zaman zaman zotero da ön plana çıkıyor. Mendeley in kullanımı biraz daha kolay olurken endnote ise mendeley e göre biraz daha detay ve kontrol sağlıyor. Birbirine göre öne çıkan ve geri kalan özellikler oluyor tabi ki. Lisansüstü tez makale kullanımları için mendeley daha kullanışlı diyebilirim.
@gulsah3145
@gulsah3145 4 жыл бұрын
Başvurulardan yazdıkça atıf yapıyordum ve vakit alıyor. Bu harika bir programmış! EndNote u duymuştum fakat ücretli o sanırım? Gerçekten ilaç gibi geldi şuan 💯teşekkürler
@ulkuyeter4702
@ulkuyeter4702 2 жыл бұрын
Ben word ile entegre ettiğim zaman başvurular kısmında sadece en sonda Mendeley olarak bir tuş gözüküyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
@ugurucar8397
@ugurucar8397 2 жыл бұрын
hocam öncelikle zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim. Mendeley'e doktora yaptığımız üniversitenin enstitü yazım kurallarını nasıl ekleyebilriz? manuel olarak stil ekleme imkanımız var mıdır? (dipnotlu atıf sistemi olarak)
@elifgulmek4633
@elifgulmek4633 Жыл бұрын
Adı geçen eser nasıl yapılıyor ? Iki aynı eser kullandigimizda a.g.e. hiç cikmiyor.
@busracanturk1446
@busracanturk1446 3 жыл бұрын
Merhabalar öncelikle paylaşım için çok teşekkür ederiz. Benim numaralı bir şekilde kaynakça belirtmem gerekiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. Öncelikle videoda belirtildiği gibi soyismi ve isim şeklinde ekleyerek programın biçimi tanımasını sağlayabilir ve ardından (soyismi, isim) kısmını silerek 1, 2 gibi ifade ederek deneyebilirsiniz. Biçim olarak tanıdığı için kaynakça kısmı en son doğru şekilde çıkacaktır. İyi çalışmalar. Kanalıma da abone olursanız sevinirim.
@mervekelkit3892
@mervekelkit3892 4 жыл бұрын
merhaba öncelikle anlatımınız için teşekkür ederim. Wordde kaynakça oluşurmak için 'insert citation' sekmesine bastığımda 'activex component can't create object (429) in Mendeley Plugin' yazıyor. Yani videoda gösterdiğiniz gibi wordde, mendeley kullanarak kaynakça oluşturamıyorum.(worde mendeley pluginlerini yükledim ama mendeleyi worde doğru aktaramadım sanırım.)
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar, rica ederim. Bu tarz eklenti hatasında önce eklentiyi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. Hala düzgün çalışmıyor ise word sürümünüzle uyumsuzluk da olabilir.
@abdulkadirparlak8644
@abdulkadirparlak8644 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Birkaç sorum olacak. Zotero, citavi, mendeley... hangisini tavsiye edersiniz, neden?Çünkü kafam çok karıştı. Ayrıca İSAM'daki makaleleri de olduğu gibi aktarabiliyor muyuz Mendeleye?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar, Zotero, Citavi ya da mendeley gibi programların temel çalışma mantığı birbirine oldukça benzerdir. Bu noktada size uygun kullanımı kolay gelen programı seçebilirsiniz. Mendeley'in word uyumu ve Chrome eklentisi daha efektif çalışma sağlıyor.
@coskuneraras5333
@coskuneraras5333 2 жыл бұрын
Bu program makaleyi kendi mi hazırlıyor? Şimdi ben buna bitirme tezimi yüklesem makaleyi otomatik mi yazıyor?
@okansevicin944
@okansevicin944 2 жыл бұрын
hocam merhabalar, win7 32bit için uygun sürüm bulamadım. yardımcı olabilir misiniz?
@snatas8
@snatas8 3 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle anlaşılır anlatımınız için teşekkürler, özet ama gayet bilgilendirici bir video olmuş. sizin videonuzdan sonra kullanmaya başladım yalnız bir sorum olacaktı. En son hangi referansı eklediysem daha önce eklediğim referanslar en sonuncuyla aynı oluyor. Mesela referansı cümle sonuna ve sayfa sonundaki kaynakça başlığı altına ekledikten sonra, cümle sonuna eklenen referansı değiştirerek [1] şeklinde numaralandırıyorum. bir başka cümleyi alıntılayıp aynı işlemi bu cümle için de yaptığımda 1. referans, 2.sininki ile aynı referansa dönüşüyor. Numaralandırmadan kaynaklanıyor olabilir mi bu durum. umarım anlatabilmişimdir. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkür ederim şimdiden.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Eğer doğru anladıysam Referansları cümle içinde vermeniz yeterli olacaktır. Yani kaynakça kısmına ayrıca referans eklemenizi gerek yoktur. Sizin cümle içinde verdiğiniz referanslar belirtilen yol izlendiğinde kaynakça da tam haliyle görünecektir. Umarım doğru anladım ve anlatabildim. İyi çalışmalar dilerim.
@snatas8
@snatas8 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam çok anlaşılır olamasam da doğru anlamışsınız evet. dediğiniz gibi, ben her referanstan sonra bir de insert bibliography'ye tıklıyordum kaynakça bölümüne eklemek için. sorun bundan kaynaklanıyormuş. referansları ekleyip en son kaynakça oluşturunca sorun çözüldü. teşekkür ederim tekrar. size de iyi çalışmalar.
@omerfarukdemirdemir5664
@omerfarukdemirdemir5664 3 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler ellerinize sağlık ancak benim bir kaç sorum var, ilk olarak üniversitenin tez yazık klavuzunda birden fazla yazarın olduğu makalelerde (örn demirci, vd.2006) gibi bir ibare oluyor onu nasıl mendeleye ekleyebiliriz? ikinci olarak siz atıf yaparken sayfa sayısını da ekleme konusunda bir şeyler dediniz eğer alacağımız cümleyi tam olarak değiştirirsek sayfa sayısı göstermeye gerek var mı? teşekkürler
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Rica ederim, tez yazım kılavuzunda hangi atıf biçimi kullanılıyorsa mendeley üzerinde o biçimi seçebilirsiniz. Ekleme sonrası vs gibi eklemeleri word üzerinde de yapabilirsiniz. Atıf yaparken intihal olmamasına dikkat etmek gerekir bunun için birebir alınan yerlerde ya da fikirsel temalarda sayfa numarası belirtmek gerekmektedir.
@ds5254
@ds5254 3 жыл бұрын
merhaba. elinize sağlık. benim sorum kaynakça oluştururken yazar isimleri ile değil de 1,2 diye rakamlarla kaynak belirtmek istiyorum. bunun kıs abir yolu var mı yoksa en son tek tek elle mi numaralandirıbilirim??
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. Öncelikle videoda belirtildiği gibi soyismi ve isim şeklinde ekleyerek programın biçimi tanımasını sağlayabilir ve ardından (soyismi, isim) kısmını silerek 1, 2 gibi ifade ederek deneyebilirsiniz. Biçim olarak tanıdığı için kaynakça kısmı en son doğru şekilde çıkacaktır. İyi çalışmalar. Kanalıma da abone olursanız sevinirim.
@ds5254
@ds5254 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam teşekkürler
@yasin.caglayan
@yasin.caglayan 3 жыл бұрын
İyi bayramlar. Mendeley android uygulamasını kullanamıyorum. Giriş yapamıyorum. Bir problem mi var?
@burcekocer5783
@burcekocer5783 7 ай бұрын
word için yüklememe rağmen word de bir türlü eklenmiyor ne yapabilirim acaba
@betulkubrapolat3038
@betulkubrapolat3038 3 жыл бұрын
hocam teşekkürler bu güzel bilgiler için yalnız benim aklıma bir şey takıldı benım kaynaklarımın hepsi pdf değil elimde kitaplarda var. ben onların atıflarını elle yazıcağım daha sonra kaynakça ekle kısmından da kendim kaynakça ekle diyeceğim b durum da karışıklılık olur mu veya nasıl bir yol izlemeliyiz
@oktaycetinkaya6937
@oktaycetinkaya6937 3 жыл бұрын
Hayır elle yazmanıza gerek yok. Baskısı olan kitaplarınızın da künyesini mendeleye ekleyebiliyor ve aynı şekilde atıf yapabiliyorsunuz. Künyeyi manuel olarak da girebilirsiniz bibtex gibi künye dosyalarını import ederek de girebilirsiniz. Dökümanların pdf dosyasını yüklemek zorunda değilsiniz. Yüklemeyi de üstteki menüden dosya kısmından yapacaksınız
@betulkubrapolat3038
@betulkubrapolat3038 3 жыл бұрын
@@oktaycetinkaya6937 Çok çok teşekkür ederim ilk defa kullanacağım için çok çok acemiyim. Çok teşekkür ederim tekrar .
@oktaycetinkaya6937
@oktaycetinkaya6937 3 жыл бұрын
@@betulkubrapolat3038 Ben de şu an tez yazıyorum ve mendeley kullanıyorum, çok kolaylık sağlıyor tavsiye ederim
@betulkubrapolat3038
@betulkubrapolat3038 3 жыл бұрын
@@oktaycetinkaya6937 Teşekkür ederim. Bende kaynaklarını toparlayip Mendeley kullanacağım. Teşekkür ederim tekrar
@bahadryldrm2749
@bahadryldrm2749 3 жыл бұрын
Hocam elinize sağlık, Acaba atıfları dipnot olarak yaptırabilir miyiz bu programla?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler, evet atıfı dip not kısmına koyarak ve atıf biçimini de uygun olan stile getirerek (Chicago gibi) yapabilirsiniz.
@mustafacilgi535
@mustafacilgi535 3 жыл бұрын
hocam emeğinize sağlık. benim üniversitem kaynakçayı numaralandırma sistemi üzerinden metin içinde göstermemi istiyor fakat en son kaynakçada gösterirken de apa formatına uygunluk istiyor. buna uygun mendeley de atıf sistemi var mıdır?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. Bu metodu şöyle yapabilirsiniz: metin içinde atıfı mendeleyden çağırdıktan sonra parantez içindeki atıfı biçimi silmeden 1 olarak gösterebilirsiniz. En son kaynakça otomatik olarak oluşur ve ilgili sayıları da elle girebilirsiniz. Örnekler: ... şeklinde görülmektedir. (Türkmen, 1999) parantez içini mendeleyden çağırdıktan sonra biçimi silmeden parantez içini tümünü seçip 1 yazabilirsiniz ama bu numaraları not etmekte fayda var. Ancak en son kaynakça sayfasında liste alfabetik olarak yapılabilir o kısmı da düzenlemek gerekebilir. Tüm bunlar karışık geldiyse. kaynakçanın tamamı mendeleyden çekilir ve manuel olarak kaynakça listesi yapılabilir.
@Anton-rj6nn
@Anton-rj6nn 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, sayenizde konuyu çözdüm. Br sorum olacaktı, benim araştırma tezimde isimle değil numara ile ilerliyor. Bunu nasıl yapabilirim acaba? Şimdiden teşekkür ederim :)
@aysuncidem9168
@aysuncidem9168 2 жыл бұрын
vancouver kaynak stilini seçmelisiniz
@aliserdarkocak5124
@aliserdarkocak5124 3 жыл бұрын
Hocam merhaba. Yazmakta olduğum tezin bölümlerini (her bölümde mendeley kaynakça mevcut) word dosya birleştirme ile birleştirirken Mendeley kaynakça bölümü de son dosyada otomatik birleşirmi? denedim olmuyor. farklı bir yol mu izlemeliyim?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar, dosyalar farklı farklı olduğu ve farklı tanımlandığı için dosya birleştirmelerde otomatik birleşme olmaz. Ancak kaynakça kısımlarını kopyalayarak son dosyada yapıştırarak bir deneme yapabilirsiniz.
@aliserdarkocak5124
@aliserdarkocak5124 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam Teşekkürler.İyi çalışmalar dilerim.
@ecemkara1099
@ecemkara1099 3 жыл бұрын
Hocam merhaba , ben dökümanlarımdaki dosyalar sizin gibi 2 tık yapınca açmıyor, yanda word ya da powerpoint gibi bir belge simgesi de yok . Ne yapabilirim bunun için?
@sanene5098
@sanene5098 3 жыл бұрын
Bende de oluyor bu sorun cözebildiniz mi
@sennuryukselcaner9080
@sennuryukselcaner9080 3 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık çok faydalı bi paylasim olmuş. Benim bir sorum olacak evde ve iş yerinde 2 farklı alanda kullanabiliyor muyuz mendeley programına örneğin 60 makale kaydettim sonra diğer bilgisayardan giriş yaptım senkronize ettiğimde makale sayısı 2_3 kata çıktı başlık yazar düzenlemelerim hep karıştı nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkür ederim
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar yorumunuz için teşekkürler. Tek bir hesapta farklı çalışmalar için kullanılacaksa eğer şöyle bir yöntem izlenebilir. Mendeley'de sol tarafta kategori ve etiket yönetimi mevcuttur. Siz çalışmanıza göre kaynaklarınıza göre etiket belirlerseniz çalışmalarınız karışmamış olur. Ev için ev, iş için iş şeklinde etiket belirleyebilirsiniz. Ya da farklı çalışma odaklarını etiket olarak oluşturabilirsiniz.
@kubraboral
@kubraboral 4 жыл бұрын
video çok faydalı oldu teşekkürler. fakat benim bilgisayarımda dergi parktaki makaleleri mendeley programına aktarmak için mendeleyde tools başlığına bastığımda karşıma bir web sayfası çıkıyor ve chrome uzantısını aktifleştiremiyorum
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Dergipark üzerinde ilgili makaleye geldikten sonra "Mendeley" ikonuna tıklayınca mendeley'in sitesinde oturum açmanız gerekir. Oturum açtıktan sonra otomatik olarak mendeley kütüphanenize kayıt olur. Chrome uzantısında da arada bir oturum açmanız gerekir. Bazen verimsiz çalışabiliyor.
@kubraboral
@kubraboral 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam Dergiparkta Mendeley oturumu açmaya çalıştığımda "sign in" yazısı karşıma çıkıyor. E-posta ve şifremi girdikten sonra mendeley girişi reddediyor. Tüm çerezleri kabul de ettim ancak "3 kişi çerezlerini aktifleştir." gibi bir uyarı veriyor .
@senay1014
@senay1014 3 жыл бұрын
@@kubraboral bende de aynı sorun oluyor çözebildiniz mi siz
@kzlsk7093
@kzlsk7093 3 жыл бұрын
Hocam merhaba. Y lisans tez öğrencisiym sizce mendeley mi kullanmalıyım, endnote mi.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Temel olarak benzer amaçlar için kullanılmaktalar. Sizin için hangisi uygunsa onu kullanabilirsiniz.
@denemesurumu7001
@denemesurumu7001 3 жыл бұрын
Mendeleyde, mendeleye attığım PDF'leri kendi istediğim sırada sıralamak istiyorum. Bu mümkün mü? Sebebi ise çok fazla kaynakla çalışıyorum ve hangi kaynakçam kaçıncı kaynakçam olduğunu görünce anlamak istiyorum. Bunun bi yolu var mı? Teşekkür ederim.
@busrayuksel2042
@busrayuksel2042 3 жыл бұрын
Hocam üniversite öğrencisiyim akademik yazım diye dersim var ve ben hiç birsey anlamıyorum. Ders hakkında bi fikrim yok yardımcı olabilir misiniz bana önereceğim içerikte videolarınız var mı?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar, Akademik yazım teknikleri için başlangıç düzeyinde olan kursa bu bağlantıdan kayıt olabilirsiniz. www.udemy.com/course/akademik-yazim-teknikleri-ve-yayinlama-sureci/?referralCode=62314E6C4F319854C779
@ezgiiguclu
@ezgiiguclu 3 жыл бұрын
Merhabalar, mendeleyin kendi sitesinden macos için indirdiğimde sürüm hatası alıyorum. Araştırdığımda kendi sitesinde MacOs 11 Big Sur sürümü için uygun olmadığını yazmışlar. 10'lu eski sürümlere uyumlu olduğu yazıyor. Bu noktada bir öneriniz olabilir yüksek lisans tezinde kullanacağım bilgi sahibi değilim çok fazla kaynakça oluşturma hakkında.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar, evet MacOs son sürümü için Mendeley desteği henüz mevcut değil. Bu noktada zotero uygulamasını alternatif olarak deneyebilirsiniz. Mendeley ile benzer bir uygulamadır ve dergipark desteği de vardır. KZbin da kullanım bilgisine dair videolar da yer almaktadır.
@ezgiiguclu
@ezgiiguclu 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam Çok teşekkür ederim Abdurrahman bey bilgilendirmeniz için
@buketoguzalramazanoglu8985
@buketoguzalramazanoglu8985 3 жыл бұрын
Mendeley baglantisi olmayan kaynakları mendeley sistemine nasil ekleyeceğiz?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
PDF dosyaları web sürümünden ya da bilgisayara kurduğunuz program üzerinden ekleyebilirsiniz. Eğer Pdf dosyalar mevcut değilse, kaynaklar kitap ise o zaman uygulama ya da web sürümünde "add" kısmından yeni bir dosya görüntüsü açarak kaynakça bilgilerini ekleyebilirsiniz.
@tugbaarslan07
@tugbaarslan07 3 жыл бұрын
Merhaba eger aldıgımız bılgı kısmı bır makaleden degıl bır ınternet sıtesınden kaynakca olarak bahsetmek ıstıyorsak pekı bunu eklemenın bır yolu var mı
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Mendeley içerisinde kaynak ekleme kısmında web kaynaklarını da ekleyebilirsiniz. Bunun için mendeley üzerinde ADD kısmında "ada entry manuel" e tıklayarak açılan yerde "tepe" kısmını web page olarak belirleyerek de ekleme yapabilirsiniz.
@sevvalcansz849
@sevvalcansz849 3 жыл бұрын
atıf yapılan yerleri sayı ile belirtmeyi mesela; ' AAAAAAA(5) programdan yapabiliyor muyuz yoksa elle mı yapmalıyız ? ayrıca makalenin bilgilerini doldururken volume, ıssue ,pages bilgilerini makalenin neresinde bulabiliriz ?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Dediğiniz şekilde el ile de yapabilirsiniz. Bunun için word üzerinde belirtilen işlemi yaptıktan sonra tanımlama gerçekleşir ve o kısmı seçip sayı ile değiştirebilirsiniz. Makale bilgilerini makale içinden ya da makaleyi incelediğiniz kaynaktan bulabilirsiniz.
@aliyazici1214
@aliyazici1214 4 жыл бұрын
Çok teşekkürler. Öğretici bir anlatım olmuş.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 4 жыл бұрын
Yorum için çok teşekkür ediyorum.
@ahmetsancar8633
@ahmetsancar8633 2 жыл бұрын
mendeley programı kurdum ama word' de gözükmüyor bu sorunu nasıl çözebilirim
@betulaydemir5426
@betulaydemir5426 3 жыл бұрын
Merhaba, referansları [1],[2] şeklinde göstermem gerekiyor.Öncelikle (soyadı,yıl) şeklinde oluşturup daha sonra rakamlarla değiştirdiğimde ,kaynakça rakamlarla sıralanmış olarak oluşmuyor. Yardımcı olabilir misiniz?
@mehditonka7066
@mehditonka7066 10 ай бұрын
Hocam sorunu nasıl çözdünüz?
@fratgunay936
@fratgunay936 2 жыл бұрын
Hocam merhaba, mendeleyi indirip office ile eşleştirdim, fakat başvurular kısmında en sağda mendeley çıkıyor ama alıntılar ve kaynakça kısmı olan yerde gözükmüyor.seçenekler- eklentiler- word eklentileri kısmındada mendeley gözükmüyor ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olursanız sevinirim.
@fratgunay936
@fratgunay936 2 жыл бұрын
office 2019 kullanıyorum bu arada
@gsindar
@gsindar 2 жыл бұрын
Aynı sıkıntı bende de oldu. Sağda Word'e ekli ayrı bir pencere olarak çalışıyor ve referan yapıyor sadece. Kaynakça oluşturmuyor. Yeni bir şeyler deniyorlar sanırım. (macOS monterey, office 2019)
@oktaycetinkaya6937
@oktaycetinkaya6937 3 жыл бұрын
Merhaba bildiğiniz üzere 3 ve daha fazla yazarlı makalelerde ilk atıfta bütün yazarların ismini verirken ikinci atıftan itibaren (ilk yazarın soyadı vd., 2021) şekinde çıkarıyor. Bu şekilde olduktan sonra ben .ikinci atıfın paragrafını kesip ilk atıftan önceki yere yapıştırsam atıfı güncelleme yapar mı?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhabalar, Metin içi atıfları mendeley'den yaptığımızda sadece Kaynakça için etiketleme yapmış oluyor. Yani siz daha altta yer alan metin içi atıfı yukarı tarafa biçimle birlikte taşırsanız Kaynakça güncellenir ancak metin içindeki diğer atıfı güncellemeyecektir. Metin içi atıfları mendeley'den yaparak aslında kaynakça hazırlamayı tek bir tuşla yapmış oluyoruz.
@oktaycetinkaya6937
@oktaycetinkaya6937 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam Apa7’nşn gelmesiyle bu sorum geçersiz oldu. 3 ve daha fazla yazarlı makalelerde her gösterimde ... ve diğ. şeklinde atıf yapıyor.
@ntubakaya
@ntubakaya 4 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, tezim için çok yardımcı oldu.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Rica ederim, yorumunuz için ben teşekkür ederim.
@nefisesucu7816
@nefisesucu7816 4 жыл бұрын
Anlatim icin tesekkur ederim.
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Rica ederim yorum için çok teşekkürler.
@rumeysaayseguden1005
@rumeysaayseguden1005 3 жыл бұрын
Hocam mendeleyde 4 farkli grupta topladigim dosyalar vardı. Dosyalari silmedgim halde suan görünmüyor. Word de kullandigim yerden de gruplari göremiyorum. Nasıl yeniden kullanabilirim yardımcı olur musunuz
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Sorunun neyden kaynaklandığını tam anlamadım ancak bir de web sürümünden bakabilirsiniz. Dosyalar yüklenmeden ya da senkronize olmadan programı kapatmışsanız yüklenmemiş de olabilir. Ayrıca bir de etiketler ve gruplar kısmını web sürümünden kontrol edebilirsiniz.
@seckinbilgic
@seckinbilgic 3 жыл бұрын
Citation girişlerini (50-60 tanesini) girmiş olduğum bir tezim var. Şimdi mendeley'e geçiş yapsam, bu cite'ları tek tek baştan girmem gerekir mi? Birbiri ile uyumlu mu?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhaba, Mendeley .bib .ris word ve endnote .xml uzantılı dosyaları destekliyor. Export ve import seçeneklerini kullanarak deneme yapabilirsiniz. (Bu yöntemde .pdf dosyalarınız büyük ihtimalle taşınmayacaktır sadece referans bilgileri taşınacaktır.)
@hamzaqorhamza2974
@hamzaqorhamza2974 3 жыл бұрын
teşekkürler emek için. Sorum şu , tezimi türkçe yazacağım ve apa ve işte page yerin sayfa makale falan yazsın istiyorum. bu mümkün müdür
@ezgikol9357
@ezgikol9357 3 жыл бұрын
mendeleyi web de kullanmak için Install yaptığım da safari için çıkmıyor nasıl yol denemeliyim?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Mendeley web için Chrome kullanmanız gerekiyor. Safari'de gerekli eklenti bulunmuyor.
@rucanpolat3703
@rucanpolat3703 3 жыл бұрын
Hocam ben word e kaynakça bölümünü ekleyemedim sürekli hata veriyor. Tools bölümünden seçiyorum ama word e eklemiyor. Word kapalı iken de denedim ama olmadı. nasıl yapabilirim
@aozkan6893
@aozkan6893 3 жыл бұрын
Ben de aynı sorunla bir süre uğraştım. Sebebi ise ofis programının en az 2016 olması gerektiği yazılıyordu. Ofis 2016 yükledim çözüldü sorun. Belki sizin de bu sebeple çalışmıyor olabilir.
@munevversanca7560
@munevversanca7560 3 жыл бұрын
Merhaba, kütüphaneye eklediğim pdf bir makaleyi nasıl çıkarmam gerekiyor?
@ethemgurhan6469
@ethemgurhan6469 3 жыл бұрын
süperdi gerçekten ...Allah razı olsun kardeşim abone olmayı ihmal etmedim:)
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Yorum ve değerlendirme için çok teşekkürler. :)
@furkantorun2137
@furkantorun2137 3 жыл бұрын
dergi parktan importer yapamıyorum 3. taraf çerezleri ne izin yok diye hata veriyor ve ayarlardan 3. taraf çerezlerine izin verdiğim halde düzelmiyor
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Tarayıcıda kullandığınız izleme önleyici programlar/eklentiler/reklam engelleyiciler varsa bunlardan kaynaklanabilir.
@gulsengurgen4652
@gulsengurgen4652 4 жыл бұрын
programda sadece makale mi kullanılabiliyor? tez ya da kitap pdf si olabiliyor mu?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 4 жыл бұрын
Tüm Pdf dosyalar kullanılabiliyor.
@kardes8528
@kardes8528 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam Peki atıf yaptığımız kaynakların Pdf dosyası yoksa ne yapmamız gerekiyor?
@egebuyukyonga2352
@egebuyukyonga2352 4 жыл бұрын
çok güzel türkçeye çevirebiliyormuyuz
@rumeysaayseguden1005
@rumeysaayseguden1005 3 жыл бұрын
Hocam mendeleyde grupladigim dosyalar görünmüyor tezimin kaynaklarıydı Ne yapmalıyım
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Merhaba; Web sürümünden giriş yaparak kaynaklarınızı kontrol edebilirsiniz. Masaüstü uygulamada sorunlar yaşanma durumu olabiliyor.
@furkantorun2137
@furkantorun2137 3 жыл бұрын
dergiparkta add to mendeley dediğim zaman 3. party cookies hatası veriyor nasıl düzeltebilirim
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Tarayıcıda kullandığınız izleme önleyici programlar/eklentiler/reklam engelleyiciler varsa bunlardan kaynaklanabilir.
@35goztepe44
@35goztepe44 2 жыл бұрын
abi bende böyle çıkmıyor bu mendeley kafayı yicem
@muratdemir2657
@muratdemir2657 3 жыл бұрын
Cümlelerin yeri değiştirildiğinde kaynakların sırası otomatik değişiyor mu?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
Kaynakça alfabetik sıraya göre dizliyor.
@muratdemir2657
@muratdemir2657 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam o zaman sadece kaynakçanın doğru yazı stilini sağlıyor bu program yanlışmıyım?
@abdurrahmancam
@abdurrahmancam 3 жыл бұрын
@@muratdemir2657 Programı aktif olarak kullanırsanız, kaynakça/kütüphane yönetimi, not alma ve kaynakça oluşturmayı kolaylaştırıyor. Özellikle Yüksek Lisans ve Doktora tezleri için süreci hızlandırıyor.
@muratdemir2657
@muratdemir2657 3 жыл бұрын
@@abdurrahmancam anladım, çok teşekkür ederim
@aysenurkandil5061
@aysenurkandil5061 4 жыл бұрын
Yanlışlıkla trash kısmına bastığım için kaynakça oluşturamıyorum nasıl geri getirebilirim?
Makale ve Tez Yazmayı Kolaylaştıran Program: Endnote Kullanımı
22:20
小路飞嫁祸姐姐搞破坏 #路飞#海贼王
00:45
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 28 МЛН
Я сделала самое маленькое в мире мороженое!
00:43
Seja Gentil com os Pequenos Animais 😿
00:20
Los Wagners
Рет қаралды 8 МЛН
Mendeley 01: Hesap açma ve kurulum.
10:59
Gökhan Telatar
Рет қаралды 3,9 М.
Mendeley Eğitimi
17:56
Ali KAPLAN
Рет қаралды 4 М.
Sıfırdan Mendeley Kullanımı
55:39
Selman Almis
Рет қаралды 24 М.
Zotero'da Dipnot Ekleme, Bibliyografya Oluşturma ve Düzenleme
20:57
Akademi Rehberi
Рет қаралды 9 М.
5.1- Hakemli Dergiler ve Dergipark Üzerinden Makale Göndermek
12:39
Abdurrahman Çam
Рет қаралды 4,6 М.
Temel EndNote Kullanımı
14:51
muhammed şeref yıldırım
Рет қаралды 56 М.
Mendeley Eğitimi - 2 - Makale, tez vb. yayınların hesaba eklenmesi
18:51
Mendeley nedir, nasıl kullanılır?
7:05
SORT
Рет қаралды 31 М.