Ağzınıza sağlık hocam şu an piyasada hiç kalifiye ara eleman kalmadı sizin gibi her teknik hoca dersi anlatsa ve atölye ekipmanlarını doğru kullansa bu ülkemiz içinde toplumumuzda yaşayan bizler içinde çok kritik olacaktır. Bence Sizin gibi değerli hocalarımızın yok olmaması ve ellerinin öpülmesi lazımdır. SERKAN LEBLEBİCİ GENEL MÜDÜR ASCORM ROBOTİK VE MAKİNA SAN TİC. A.Ş.
@arifsahan20063 жыл бұрын
Hocaya helal olsun valla,ekmek yediği makinanin önünde düğmelerini ilikliyor. Saygı önemli.
@WowThree3 жыл бұрын
O sakın iş güvenliği için olmasın
@Teos35503 жыл бұрын
Kitap gibi anlatmış. İşte gerçek bir öğretmen.
@hasandemirhan8108 Жыл бұрын
Sayın C. ve Erdem C ; amacım sizlere cevap vermek değil. Her ikiniz de bu videoları takip ettiğinize göre, mesleğinizde son derece başarılısınız demektir. Videoyu hazırlayan hocamızın don derece birikimli olduğu ve mesleğini sevdiği belli. Bu konuyu bu kadar detaylı anlatması da tecrübeli olduğunun göstergesi. Bir hoca tezgah eğitimleri konusunda bu kadar detaylı bilgi veriyorsa; eğitimin ilerleyen aşamalarındaki eksiklikleri daha önce tecrübe etmiş demektir. Bu eksiklikleri öğrenciye ilk eğitim sırasında sadece uygulamayı değil, tezgah ve iş teknolojisiyle birlikte verilmesi gerektiğinin olmazsa olmaz bir zorunluk olarak ortaya çıktığını görmüştür. Siz hiç 13-14 yaşlarında ve daha önce hiç takım tezgahı görmeyen, atelye ortamında bulunmayan, eğe, el testeresi veya benzeri el takımı kullanmamış bir öğrenciye tezgah tanıtımında bulundunuz mu/ yaptınız mı/ tanık oldunuz mu? Tezgah çalıştığında bir kaç adım geri kaçan, tezgah sesinden ürken öğrencilere şahit oldunuz mu? Tezgah ve iş teknolojisi mesleki ve teknik eğitimin olmazsa olmazıdır. İçinde bir çok konuyu barındırır (Güvenli Çalışma, Takım ve Tezgah Ömrü, Verimli Çalışma, Kaliteli İmalat vb). Yapılanları küçümsediğiniz ihtimali aklımın ucundan bile geçmiyor. Bir öğrenciye güvenli bir şekilde delik delme alışkanlığı kazandırmanın ne kadar bir zaman aldığını ancak bu eğitimi verenler bilir. Sayın Hüdaverdi KUŞ hocama bu değerli bilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor emeğine sağlık diyorum. Artık evlerimizde bir musluk değiştirmek için eli anahtar tutan usta bulmakta ne kadar zorlandığımız hepimizin malumudur. Teşekkür ederim.
@emree42cetiner3 жыл бұрын
Tertemiz anlatım. Helal olsun dayı ellerinden öperim
@basitvebilimsel41063 жыл бұрын
Vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim. Yeni videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. 👏
@omeromer40843 жыл бұрын
Sayı hocam güzel bir eğitim videosu olmuş öğrencilerimiz için faydalı çok sayıda bilgi var emeğine teşekkür ederim.
@retosanmakinesanayiticaret7953 жыл бұрын
Ürünümüzü görmek çok güzel! Öğrencilerimiz iyi günlerde kullansın. Eğer tezgah ön etikette gösterilenden farklı yönde dönüyorsa, 3 enerji fazının herhangi ikisinin yerini değiştirmeniz gerekiyor.
@hudaverdikus3 жыл бұрын
Sağosun elektrik öğretmenlerimiz sorunu çözdü. Kaliteli ve sağlam bir tezgah ürettiğiniz için sizleri tebrik ederim. Ancak okullar için otomatik ilerleme start düğmesinin kolda olması sakıncalı. Öğrenci farketmeden dokunuyor ve kontrolü kaybediyor. Aynı düğmeye tekrar basınca durmuyor. Ön panelden durdurmak gerekiyor.
@bedirhanuysal78013 жыл бұрын
Hocam cok guzel anlatmışsınız ağzınıza saglık ancak dikkatimi çeken bir husus var mengenin sabit ve hareketli çenesi mengene tabanına 90 derce gonyede değil gibi kontrol etmenizi tavsiye ederim
@hasandemirhan8108 Жыл бұрын
Sayın @C. ve @Erdem C ; amacım sizlere cevap vermek değil. Her ikiniz de bu videoları takip ettiğinize göre, mesleğinizde son derece başarılısınız demektir. Videoyu hazırlayan hocamızın son derece birikimli olduğu ve mesleğini sevdiği belli. Bu konuyu bu kadar detaylı anlatması da tecrübeli olduğunun göstergesi. Bir hoca tezgah eğitimleri konusunda bu kadar detaylı bilgi veriyorsa; eğitimin ilerleyen aşamalarındaki eksiklikleri daha önce tecrübe etmiş demektir. Bu eksiklikleri gidermenin yolunun, öğrenciye ilk eğitim sırasında sadece uygulamayı değil, tezgah ve iş teknolojisiyle birlikte verilmesi gerektiğinin olmazsa olmaz bir zorunluk olarak ortaya çıktığını görmüştür. Siz hiç 13-14 yaşlarında ve daha önce hiç takım tezgahı görmeyen, atelye ortamında bulunmayan, eğe, el testeresi veya benzeri el takımı kullanmamış bir öğrenciye tezgah tanıtımında bulundunuz mu/ yaptınız mı/ tanık oldunuz mu? Tezgah çalıştığında bir kaç adım geri kaçan, tezgah sesinden ürken öğrencilere şahit oldunuz mu? Tezgah ve iş teknolojisi mesleki ve teknik eğitimin olmazsa olmazıdır. İçinde bir çok konuyu barındırır (Güvenli Çalışma, Takım ve Tezgah Ömrü, Verimli Çalışma, Kaliteli İmalat vb). Yapılanları küçümsediğiniz ihtimali aklımın ucundan bile geçmiyor. Bir öğrenciye güvenli bir şekilde delik delme alışkanlığı kazandırmanın ne kadar bir zaman aldığını ancak bu eğitimi verenler bilir. Sayın Hüdaverdi KUŞ hocama bu değerli bilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor emeğine sağlık diyorum. Artık evlerimizde bir musluk değiştirmek için eli anahtar tutan usta bulmakta ne kadar zorlandığımız hepimizin malumudur. Teşekkür ederim.
@hudaverdikus Жыл бұрын
Sayın Hasan Demirhan, değerli yorumlarınız ve teveccühünüz için çok teşekkür ederim.
Hocam tebrik ederim .iş disiplininize hayran oldum. Sizin gibilerin sayısı çok azaldı maalesef.
@sradanbiri38332 жыл бұрын
Elinize sağlık , anlatım çok güzel olmuş
@UA-mj7rm Жыл бұрын
Emeğinize sağlık🙏🏻
@smra511 Жыл бұрын
Süper anlatnz yarın nasipse derste matkapla delik açcaz
@kimbuadam68972 жыл бұрын
Ustasın USTAAA.
@smra5112 жыл бұрын
Harika anlatim sağ olun
@predator41513 жыл бұрын
Hocam bu faydali video icin cok tesekkurler
@nerimansimsek93102 жыл бұрын
hocam emeginize saglık
@hasanhatiboglu Жыл бұрын
Soğutma sıvısı olarak ne kullanmamız gerekiyor. Kimisi yağ kimisi sabunlu su kimisi karbonatlı su kimiside sadece su yeterli olur diyor
@hudaverdikus Жыл бұрын
Tek başına su kullanımı tezgahın paslanmasına neden olur. Bu sebeple bor yağı gibi su-yağ karışımları daha iyi olur. Ancak en ideal soğutma sıvısı delinecek malzemenin cinsine göre seçilmelidir.
@hasanhatiboglu Жыл бұрын
@@hudaverdikus ilginiz için teşekkürler
@mertyurdakul45853 жыл бұрын
Hocam merhaba yapmış olduğunuz işin teknis resmi mevcut mu ?
@ABDULSAMETKESKİN-k1p3 жыл бұрын
sağalun hocam
@poyraz61412 жыл бұрын
Hocam sert demirler delme işlemi yaparken ama makinan devri kaç olması gerekiyor
@hudaverdikus2 жыл бұрын
Sorunuzun cevabı 2 numaralı matkaplarda kesme hızı ve devir sayısı hesabı videosunda.
@alibasbug93472 жыл бұрын
Selamn aleyküm üstadım ara ara normal el matkabı ile metale delik delmem gerekiyo örnğn kırılan içerde kalan civata parçasna amma velakin sıfır ucu dayıyorum çizmiyor bile delme yönü sağa soğru olmasna rağmen üzerinde dönüyo delmiyo ne önerirsiniz hatayı nerde yapıyor olabilirm
@hudaverdikus2 жыл бұрын
Matkapta çap büyüdükçe malzemeye batmakta zorlanır. Küçük çaplı bir matkapla ön delik deldikten sonra delmeyi deneyebilirsiniz. Yada yüksek devirde zorlayıp ucu yakıyor olabilisiniz veya darbeli kısım aktifken delmeye çalışıyorsunuzdur. Söylediğiniz sorunun bir nedeni de matkap ucunun kalitesiz olması olabilir. Umarım yararlı olur. Kolay gelsin.
@alibasbug93472 жыл бұрын
@@hudaverdikus en büyük olasılık matkap ucunun kalitesizliği diye düşnyorum çünkü kıl kadar incelikteki uçta hiç bir iş yapmıyor malesef elimde 3 naradan 12 ye kadar uçlar var hiçbiride işlev ypmyor marka öneriniz varmı üstadm
@alimert68483 жыл бұрын
Metal araç ve gereçlerin çıplak elle teması mümkün mertebe ,eldiven ile izole edilmelidir.
@ABDULSAMETKESKİN-k1p3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@mlbbmavibuff2 жыл бұрын
Bor yağ kullanmak gerekli degil mi biz okulda kullaniyoruz
@hudaverdikus2 жыл бұрын
Derin delik (Matkap çapının 3 katından fazla boyda delik) delerken ve HSS matkap kullanıyorsak kesinlikle soğutma sıvısı kullanılmalıdır. Ancak, bizler okulda genelde çok kalın olmayan parçaları deldiğimiz ve bu delikleri aşamalı olarak deldirdiğimiz için soğutma sıvısı kullanmıyoruz.
@erginkosem92763 жыл бұрын
Bende bir tezgahta aynı anda 4 matkapla nasıl delme yapmış acaba diye geldim buraya, tööbe, tööbe.
@hasandemirhan81082 жыл бұрын
Ergin bey merhaba. Burada sadece temel matkap tezgahı çalışma prensipleri ve teknolojisi anlatılmış. Ancak çok milli torna tezgahları var. Aynı anda birden fazla matkap ucu ile delik delme işlemi geçekleştirebiliyorsunuz. kzbin.info/www/bejne/jZ6mZIekarJsZqc bu linkte örnek bir tezgah var.
@erdemokkes3 жыл бұрын
Atom parçalamıoz hocam alt tarafı bı delık 25 dk yı 8 sanıyede yaparım
@Teos35503 жыл бұрын
14:47-14:50 arasında 3 saniyede deldi ve geri çıkıyor. Senin 8 saniyede yaparım dediğini 3 saniyede yaptı bir kere bu bir. İkincisi , kalan 24 dakika 56 saniyede de bu işin disiplinini anlattı… 23 yıllık mühendisim, ben bile dikkatlice dinliyorum , sence ben bilmiyor muyum delme işlemini? Dünyada en fazla iş kazası Türkiye’de oluyor. Sanayimiz geri. Sana tek tavsiyem: Ya öğreten ol, ya öğrenen ol ya da sus.
@erdemokkes3 жыл бұрын
@@Teos3550 ben bir insaat muhendisi olarak 8 saniyede delerim var mi bi dicegin. Sen 23 yillik muhendis olarak hala daha o aletin basina geciyosan benimde sana tavsiyem bence bana ayircagin sureyi kendi gelisimine ayirsaydin.
@Teos35503 жыл бұрын
@@erdemokkes Ortaokul Türkçe dersinden geç, sonra gel burda karşılık vermeye çalış bize.. Hala öğretici usta kişilere saygılı olmayı öğrenememişsin genç adam. Bir mühendis asla makine başına geçmekten imtina etmeyeceği gibi bunu yadırgayan kişilerede gülümser geçer… Bir de şu kenar mahalle şırfıntıları gibi “ var mi bi dicegin “ şeklindeki bozuk Türkçeyle iddialaşmaya girmez .. Biz öyle bir formasyonda değiliz … Başkasına da tavsiye ve akıl verdiğinde sana kalmayacaksa, verme… Şimdi akıllı ol, karşılık verme ve sus. (Klavyenin dil ayarınıda Türk diline çevirmeden yazı yazma, okunmuyor . Bu da bonus kıyağım olsun sana.)
@erdemokkes3 жыл бұрын
@@Teos3550 ilk cumlesine devrik baslayip, her cumlesinin sonuna 3 nokta koyarak, bosluk birakmadan satir basi yapan biri bana Turkce dersi veriyor ne ilginc. Daha fazlasini yazmadim malum zaman degerli. Telefondan yaziyorum fiziksel bir klavyeden yazsam ugrasirdim ancak buna degecegini sanmiyorum. Sonuc olarak “ogretici usta kisi” olarak gordugun kendini, ben salak yerine koyarsam o zaman ayip olur;) hala daha yazdiklarimdan birsey anlamiyorsan kendini haksiz cikarma bence;)neyse benim mesleki anlamda hicbir isime yaramayacak bir videoyu actim izledim 8 saniyelik olay icin 1.5x de harcanan zamanima acidim. Bana gore degerli hicbir bilgi yoktu. Yine diyorum onca senelik muhendis olarak sen bu videodan kendine birseyler cikardiysan yazik sana. Hayir ben zaten biliyordum diyorsanda yine yazik zamanina. Bu arada bu ulkede genclerin en nefret ettigi tipler sizin kusaginiz. pratiklige karsi, benim koydugum kurallar kanundur, yeni fikirlere acik olmayan, bu genc daha toy ne bilirki…(bak uc nokta kullanim amacini arastir burdaki yerini anla. Hani daha fazla yazmaya ugrasamadim). He son olarak bana satasmak icin baslattigin anlamsiz yorumda yazdigin ilk sey var ya benim 8 saniyede yaparim dedigimi adam 3 saniyede yapmis falan heh orasi iste. Ben bir insaat muhendisi olarak 8 saniyede delerim var mi bi dicegin.
@Teos35503 жыл бұрын
@@erdemokkes Okumadım valla, gözgezdirdim yine boş...😂
@Aytackasanli3 жыл бұрын
Alti ustu bir delik delecek anlatiyorda anlatiyor.cok konustugun icin begenmedim
@yakupcemil60663 жыл бұрын
Videonun amacı eğitim, bu sebeple her detay anlatılıyor ki iş kazaları yaşanmasın. Sen gelmiş "çok konuşmak" diyorsun. Temelde öğretim yapılırken senin çok konuşmak dediğin bu hususlara dikkat edilse iş kazalarının büyük oranda önüne geçilir.
@saaneray9637Ай бұрын
Gerizekalıya anlatır gibi detaylı ve güzel bir video olmuş