Punto makinesini bende almistim amatör olarak kullaniyorum herzaman lazim degil ama boyle seyler lazim oldugunda hic kimsede bulamazsın onun icin al dursun dedim iyikide almisim harika lehimle ugrasmiyoraunuz cok kolay zamandanda tasarruf ediyorsunuz bazi yenilemek istedigim piller vardi yapan firma pil kabini bire bir yaptigindan lehimde yapsaniz bu sefer kaba sigmiyor bu alet sayesinde boyle birseyde olmuyor
@SemihULUKOL13 күн бұрын
Punto makinesi inanilmaz guzelmis ve yeterince güclüymus. 2 ay önce dikey supurgeyi tamir edeyim dedim bataryasi az dayaniyordu sarjli pilleri aldim ok. Neresi puntolar diye samsunda gitmedigim yer kalmadi 2 yer buldum orasida bitidi lehimleyerek dedi digeri puntolama dedi puntolama daha saglikli iletkenlik saglar diye gittim ama telefoncu oldugu icin onun makinasi yemedi olmadi yani. Lehimlemek zaten zor degil kendimde yapabilirdim ama neyse dedim diger yere goturdum lehim tutmadi. Birde 8 tane pile 800tl civari para verdim puntolama yapacak yer yok kaldim oyle neyse bir is yerine sorarken baskasi kulak misafiri oldu gel benle dedi gidip sansa hallettik. Bir videoda puntolama cihazlarina gumruk engel koydugu deniyordu o yüzden arastirmamistim da. Neyse Pilleri bagli bulunan tellerden de uzun ugras sonucu tektek söktüm zorda sökmek halbuki isi bilen yere goturulse ona yeni tele yapardi. Tekrar ne zaman lazim olacagi belli olmaz ama en azindan böyle bir cihazi gormem iyi oldu. Tesekkurler.
@arestekno13 күн бұрын
Arkadaşım merhaba. Lehim işi için önce pilleri iyice zımparalaman gerekir. Sonrasında lehim tutar. Ama bu piller kimyasal. Lehim yaparken biraz fazla ısıtırsan pil çöp oluyor. Çözüm punto makinesi. O da dediğin gibi her yerde yok. Bu alet çok güzel. Pratik. USB den şarj oluyor ve çok güçlü punto yapıyor. Gördüğün gibi. Ben de eski şarjlı matkaıpın pillerini değiştireceğim. El altında dursun. Selamlar.
@SemihULUKOL13 күн бұрын
@ Evet tutsun diye zımpara ve hatta lehim pastasi bile suruluyor. Bu tarz seyler uzun zamanda bir kere bile is gorse cidden parasini cikartiyor
@arestekno13 күн бұрын
Aynen kardeşim.
@benimkanalim0715 күн бұрын
Aldiginiz urunlerin linkini aciklama kismina koyarsaniz daha iyi olurdu teknolojik bilesenler guzel
@arestekno15 күн бұрын
Doğru. Ekleyeyim.
@iskenderkaymakli174811 күн бұрын
Bu kadar şey aldiniz vergi verdiniz tşk.ler
@arestekno11 күн бұрын
öncelikle, ne demek devletimiz var olsun. sonrasında örneğin 4s 40a BMS kartı TEMU'da 40 tl. verdiğim vergi ile birlikte 64 tl'ye mal oluyor. aynı devre n11'de, o kadar vergi vermediğim yurtiçi satıcıda 146,24 tl. şimdi sen olsan vergi vermiş olup 64 tl'ye mi alırsın, yoksa o kadar vergi vermeyip 146 tl'ye mi alırsın. savunmam bu kadar hakim bey.
@@aresteknoÜzerine normal bir havlu olur kumaş olur koyarak ütü yaparsınız yanma yapışma olmaz. Ben bu taktikle pvc borulari bile duzlestiriyorum
@AresGordon14 күн бұрын
@@lugnerofootballdeneyeceğim. Teşekkürler.
@muhammet615215 күн бұрын
Piller 3a olsa 3x7=21 a yapar 50 amper olmaz 50 a olması için sizin pillerin bir tanesi 7a olması lazım öyle bir lityum pil de yok bildiğim kadarıyla
@arestekno15 күн бұрын
@@muhammet6152 resimde görülmüyor ama 7400 mAh
@lugnerofootball14 күн бұрын
@@aresteknoÜzerinde 7400 yazması o değerde olduğu anlamına gelmiyor. 18650 formunda 3600mah üzeri pil kolay kolay olmaz onlarda sony oluyor zaten. Elinizdeki pilleri zb2l3 pil kapasite test cihazı ile test etmenizi öneririm youtube de videoları vs var basit bir devre. Hem sizde test ederken video cekerseniz güzel olur.
@AresGordon14 күн бұрын
@@lugnerofootballdeneyeceğim. Her halükarda bu 21 pilli kullanıp yapacağın. Sonrasında dediğiniz gibi test yapıp sonuca bakmak lazım. Bilgi için teşekkürler. Selamlar.
@lugnerofootball14 күн бұрын
@@AresGordon Bastan en azından 1 tanesini ölcmenizi tavsiye ederim açıkçası ben 1000 mah olduğundan bile supheliyim genelde cok sahte oluyor bu pillerde. Yoksa yaptiginiz emeginiz bosa da gidebilir yada bir powerbank kutusu falan yada devresini alıp 1pilden teli sarj etmeyi de deneyin buda sonuç verebilir.
@umit415510 күн бұрын
BUNLARI AYRI AYRIMI ALDIN TEK SEFERDEMİ 30 EURO GEÇMEDEN NASIL ALDIN
@arestekno10 күн бұрын
Ayrı ayrı. Neredeyse 3 parti kargo. Bir de 30 Euro değşl 27 Euro'ya düşürüldü. Kargo ücretsiz bile olsa en az 3 Euro kargo bedeli diye düşülüyor.