5 Dezavantaje ca Prosumator Simplu

  Рет қаралды 3,355

DIY Marius Electro

DIY Marius Electro

Күн бұрын

Пікірлер: 17
@ciprianachim9574
@ciprianachim9574 Жыл бұрын
FOARTE bine punctat .Cu toate ca nu are studii in domeniu a evidențiat corect cel mai mare dezavantaj de a fi prosumator si anume esti intr-o relatie de dependenta 100% cu furnizorul de energie electrica. Dar e si un mare avantaj vinzi cand toata lumea vinde(vara ,in timpul zilei) la acelasi pret cu care cumperi cand energia este scumpa(iarna sau chiar vara intre orele 19--23). E evident ca cel mai bine tehnic , al sigurantei si al confortului este sa poti inmagazina in baterii energia produsa ziua si sa vinzi la un pret cat mai bun sau sa o folosesti cand ai nevoie. Intrebarea e merita investitia .Sa analizam care sunt randamemtele fizice ale acumulatoarelor,cat intoducem si cat recuperam. Cel mai imortant cat costa sa inmagazinezi energia (cat costa si care este durata de viata a unei bateri). Dupa analiza economica se ia o decizie.In Europa tot mai multi folosesc acumulatori si la parcurile mari datorita acumulatorilor tot mai performanti cu un pret corect si durata de viata de 20 ani. Si cu sisteme legislative stabile.
@diymariuselectro
@diymariuselectro Жыл бұрын
desi am filmat cu 6 luni in urma,profetiile mele s-au adeverit. in primul rand atunci cand am facut clipul compensare ce vinzi si ce cumperi se facea 1 la 1.in acest moment in care scriu,compensarea se face 1 la 3 adica vinzi 3kwh si cumperi decat 1. probabil in viitor vei primi si mai putin, problema la noi este ca legistatia nu e stabila.
@Cristian-sv5wz
@Cristian-sv5wz 2 жыл бұрын
Marius astea sunt motivele pentru care eu mi-am instalat un sistem personal, cu care imi pun producția de curent in baterii. Nu îmbrățișez idea de hibrid decât in cazul in care (cum sunt eu) invertorul ia curent de la panouri, baterii și rețea dar mergi și fără rețea sau panouri!
@sgrbenjamims9606
@sgrbenjamims9606 2 жыл бұрын
Parerile nu au fost doar bine punctate si justificate, dar au adus un nou unghi sub care poate fi privita optiunea de a fi prosumator. Felicitari inca o data !
@diymariuselectro
@diymariuselectro 2 жыл бұрын
multumesc pt aprecieri.sper sa va abonati si sa cream impreuna o comunitate cu valori comune.
@sorinciuculeasa3968
@sorinciuculeasa3968 Жыл бұрын
Felicitàri. Când este nenea electricianul pe stalp se oprește inverterul on grid. Deci tot la lampă. Asta nu-i o problema mare pentru că în acel moment poate nu este soare și nimeni nu are de câștigat. Dar am comentat pentru simplu fapt că cineva acolo sus sa înțeleagă că un offgrid nu are absolut nici o treabă cu reparațiile de rețea și că nu cere bani de la furnizor dar plătește ce consumă... Mulțumesc...
@marius-gabrielpopescu675
@marius-gabrielpopescu675 2 жыл бұрын
Corect! ....daca se ajunge ca plata productiei sa se faca la doi ani , la pretul prezent(pretul productiei) platit in proportia data iar tu acum consumi si platesti curentul chiar daca injectezi mai mult, cred ca mai bine achizitionezi baterii si consumi doar strictul necesar din retea.
@diymariuselectro
@diymariuselectro 2 жыл бұрын
eu personal nu cred ca acumulatorii sunt o solutie viabila,pt ca sunt foarte scumpi si au o durata de viata limitata.Practic daca imparti pretul acumulatorilor la durata de viata,iese mai ieftin sa cumperi curent din retea decat sa folosesti acumulatori.
@marius-gabrielpopescu675
@marius-gabrielpopescu675 2 жыл бұрын
@@diymariuselectro Sper sa amortizez investitia in baterii in doi-trei ani si restul investitiei in inca 5 ani. Eu am un consum intre 5-7kw pe zi sper cu 7.92Kw in baterii(achizitionate) sa pot economisii consumul din 8-9 luni pe an. Daca nu, asta este, dupa trendul actual si cursul pretului la energie am sperante sa pot recupera.
@pasager6018
@pasager6018 2 жыл бұрын
Subscriu la cele spuse de dvs. si mai adaug faptul ca in viitor deseurile provenite de la sistemele fotovoltaice vor putea devenii o problema impozitabila
@sgrbenjamims9606
@sgrbenjamims9606 2 жыл бұрын
Bravo !!!
@eugen-m
@eugen-m 2 жыл бұрын
Salut. Felicitari pentru material. Si eu am o pb dar de natura legislativa. Firma mea vrea sa si monteze un parc fotovoltaic dar acoperisul firmei nu permite. Am dori sa instalam panourile in alta locatie la alta adresa dar pe numele firmei noastre sa injectam curent in retea , in acelasi timp sa l consumam la prima locatie . Exista legislatie pt asa ceva sau se poate propune ?
@diymariuselectro
@diymariuselectro 2 жыл бұрын
Nu ma ocup cu asa ceva si nu cunosc legislatia .nu pot sa va ajut din pacate.
@fazekaszoltan9740
@fazekaszoltan9740 Жыл бұрын
Nici eu n-as dori sa montez sistem on-grid ci hibrid! De ce sa dau eu la stat, hotul nr.1 din tara, pe pret de nimic cand as putea folosi acea energie inmagazinandu-i in baterii?? Momentan nu am fotovoltaice dar am alte sisteme in caz ca se ia curentul, un UPS cu baterie pentru centrala si un generator pe benzina pentru casa. Toate astea le-as putea schimba cu un sistem pe fotovoltaice hibrid. Mai apoi in niste video-uri de pe KZbin am aflat ca in ex. Ungaria guvernul nu va mai cumpara si plati curentul injectat fiindca in multe zone au avut probleme cu distributia. Daca dupa o vreme "alesii nostri" introduc si ei asa ceva deoarece si la noi reteaua e praf, sa-i vad pe unii laudarosi gen Buhnici care au bagat bani grei in afacere pentru a vinde curent statului ce vor mai avea de zis. Oricum, sunt de acord total cu problemele si argumentele spuse in acest video!
@diymariuselectro
@diymariuselectro Жыл бұрын
multumesc pt apreciere,problema este ca momantan stocarea curentului este prea scumpa din cauza pretului bateriilor.dar daca se mai scumpeste curentul si se mai ieftinesc bateriile probabil o sa fie rentabila.
@sorinciuculeasa3968
@sorinciuculeasa3968 Жыл бұрын
Domnule până acum 3luni când sa făcut videoul asta nimeni nu a spus nimic că practic daca tu ești on grid ești sluga statului. Daca analizăm că tu ai spațiul ocupat pe casa sau în gradina mai rău tot de rețea 100% depinzi. Multa lume ne cunoscătoare și incantata de ideia de a produce curent pentru casa lui nu știa inclusiv eu că dacă se ia curentul inverterul se oprește automat sa nu curenteze electricianul care lucrează la rețea. Că practic asta face intra in protecție daca nu simte rețeaua.
@diymariuselectro
@diymariuselectro Жыл бұрын
nu stiam exact care e motivul pt care invertorul decupleaza cand se ia curentul.eu credeam ca sa protejeze invertorul de un consum prea mare de la reteaua ramasa fara tensiune.
FOTOVOLTAICE 2023 - Costuri reale pentru un kit minim - CaseBune.ro
22:03
Case Bune (CaseBune.ro)
Рет қаралды 240 М.
OFF GRID CU PANOURI FOTOVOLTAICE, DUPĂ 1 AN DE UTILIZARE - Ep97
26:56
Cezar Machidon
Рет қаралды 388 М.
Quando eu quero Sushi (sem desperdiçar) 🍣
00:26
Los Wagners
Рет қаралды 15 МЛН
Quilt Challenge, No Skills, Just Luck#Funnyfamily #Partygames #Funny
00:32
Family Games Media
Рет қаралды 55 МЛН
Мясо вегана? 🧐 @Whatthefshow
01:01
История одного вокалиста
Рет қаралды 7 МЛН
Cum devii prosumator. Banii în mișcare, Digi24
5:56
Digi24HD
Рет қаралды 1,9 М.
M-AM SCOS! CÂT AM CÂȘTIGAT DIN FOTOVOLTAICE ÎNTR-UN AN?
19:05
Case Bune (CaseBune.ro)
Рет қаралды 116 М.
De unde bani pentru panouri fotovoltaice?
4:15
Starea Natiei Oficial
Рет қаралды 46 М.
CE ECHIPAMENTE FOTOVOLTAICE INSTALEZI CU BANII DE LA STAT? #CASAVERDE - CASEBUNE.RO
14:49
COMPENSAREA CANTITATIVA 1 LA 1   ENERGIE ELECTRICA DE PROSUMATOR
10:34
Marius Vilceanu
Рет қаралды 14 М.
Quando eu quero Sushi (sem desperdiçar) 🍣
00:26
Los Wagners
Рет қаралды 15 МЛН