Рет қаралды 6,938
6 exemple de CONSUM incalzire electrica iCONFORT.
Am citit contorul zilnic. Consum in acest sezon:
Octombrie 500kW
Noiembrie 700kW
In decembrie estimez 1000-1200kW.
Atat consuma o casa izolata, de 180mp utili, la 24 grade C in pardoseala. Am totul montat in pardoseala, si termostate in fiecare incapere, montate pe perete. Si cam atat, nimic altceva. Nu am ce sa intretin. Dar oare cat consuma? Casa in care stau are 180mp, in octombrie 2021 am avut un consum de 16kW/zi, in noiembrie a iesit 23kW/zi in medie.
Aceasta casa a consumat anul trecut 6600kW pe intregul sezon pe 180mp. Cu pretul de energie de atunci mi-a iesit 4200 lei/sezon. Nu are rost sa ascundem consumurile, caldura si confortul costa, conteaza cu ce efort vei face incalzirea. Poti face cu lemne, cu motorina, cu gaz, pe ulei. Eu aleg o varianta mai inovativa, mai ecologica, si mult mai confortabila. Si sa nu te gandesti ca doar curentul se scumpeste. Se va scumpi si gazul, iar lemnul este mai scump decat aurul.
Ca sa ai un sistem bun, trebuie sa tii cont de 2 piloane: 1. sa te informezi din timp despre ce inseamna acest sistem, cum functioneaza, cum se monteaza, si 2. Cum sa te pregasti pentru montarea acestui sistem, ce izolatie sa pui, ca sa iasa asa cum trebuie.
Astfel o sa ai un consum redus, si o sa ai CALDURA si CONFORT.
Insa nu toate sistemele ies asa cum trebuie. In acest filmulet va prezentam cateva proiecte mai reusite, si cateva mai putin reusite. Si va dam cateva idei, ce puteti face ca ulterior sa remediati problema, sau daca sunteti inainte de executie, sa faceti sa iasa ca la carte.
1. Primul exemplu va aduc casa mea.
In prima faza ne-am informat temeinic, si dupa cativa ani de experienta in montarea sistemelor de incalzire, ne-am decis sa punem incalzire electrica in pardoseala. Iar pe tavan in dormitoare am pus panouri radiante, pentru un confort in plus.
Izolatia casei: am fost foarte atenti la orientarea casei. Cat mai multe incaperi sa fie orientate catre sud. E foarte important ca razele soarelui sa ajunga in locuinta. In asa fel, intr-o zi insorita incalzirea merge dimineata 1 ora, iar dupa aceea casa se incalzeste de la Soare.
Eu am ales o casa pe structura usoara din lemn. In interiorul peretilor este vata minerala de 16cm, pe exterior polistiren de 13cm, sub incalzire in pardoseala 110cm polistiren, iar in pod am injectat celuloza de 35cm.
2. Casa familiei Bako. Vezi pe canalul nostru KZbin consumul si pregatirile in aceasta casa calduroasa.
Aici mentionez ca in locuinta familiei Bako temperatura in pardoseala este setata la 26 grade C.
Sa tineti cont de faptul ca fiecare grad in plus, ne ia cu 10% mai mult din buzunar.
3. O casa din Oradea, 60mp.
Acest proiect nu a iesit bine, dupa parerea mea. Casa renovata, dupa posibilitatea proprietarilor, dar nu au reusit sa puna cea mai buna calitate sau cantitate de izolatie. Si au consumuri mari pentru aceasta suprafata, incepand deja din octombrie.
Dupa sesizarea proprietarilor, am inceput sa facem verificari. Am observat ca podul nu era izolat, avand aici o pierdere enorma. Casa are o terasa din beton, legata de casa, fara intrerupere. Prin acel beton intra frigul in pardoseala din interior, astfel incalzirea merge mai mult, ca sa mentina temperatura setata. Incalzirea face fata, insa merge mult mai mult, sa completeze caldura pierduta din cauza izolatiei necorespunzatoare.
4. Casa veche renovata, 60mp din Bihor.
Consum 700-800lei in decembrie. Consum mult pentru aceasta suprafata. Izolatie de mai multe feluri, casa din BCA intr-o parte, din vaioaga in alta parte. Acum se lucreaza la imbunatatirea izolatiei, si revenim cu consum ulterior, sa vedem cu cat reusim sa diminuam pierderile de caldura.
5. Un exemplu din Ungaria. Casa de 80mp, nou construita pentru vanzare.
5 zone cu 5 cabluri, 5 termostate. Lipsa izolatie l…
Mini Curs Incalzire in Pardoseala Electrica: cursuri.infrao...
👓Vezi un TUR VIRTUAL intro casa cu PANOURI RADIANTE
LINK: my.matterport....
👉CERE OFERTA: infraoradea.ro...
📲 SCRIE-MI PE WHATSAPP: +40 773705285