Değerli Hocam paylaşımlarınızdan çok faydalanıyoruz çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık. Saygılar sunar sağlık ve esenlikler diliyorum.
@veyselcakir77963 жыл бұрын
Üstad emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş, çok yararlı oldu. Kanalınızı ilgiyle takip edeceğim.
@pnaryaran57513 жыл бұрын
Çok teşekkür ederiz hocam. Her zaman olduğu gibi çok çok faydalı oldu. Saygılar
@ilkerboz52383 жыл бұрын
Çok verimli bir sunum olmuş, tebrik ederim. Teşekkür.
@chester542133 жыл бұрын
çok teşekkürler hocam...
@onat8113 жыл бұрын
Merhaba üstadım, bildiğiniz üzere 7326 sk.da kasa affı için 31.12.2020 bilanço kasa tutarı, matrah artırımı için 2016-2020 yılları baz alındı işletmede fiilen olan ama kayıtlarda yer almayan işletmelerin yapacağı stok affı için,işletmenin kuruluş tarihi önemli mi? yani ocak 2021 tarihinde kurulmuş işletme de yapabilir mi, bunun işletme açısından kuruluşuyla ilgili bir kısıtlaması var mı?
@ekinoksphotography21363 жыл бұрын
Değerli Hocam, videonuz çok açıklayıcı olmuş; bir sorum olacaktı: Diyelim ki stok artırımı ile kdv beyan ettik, 100.000 stoka karşılık 9000 tl ödeme çıktı ağustos itibariyle, biz bu 9000 tl nin 4000 tl sini eylül ayı içinde ödediğimizi kalan 5000 i de henüz ödemediğimizi varsayarsak, mükellef ödemiş olduğu 4000 tl kdv tutarı kadar ilgili ayda kdv beyannamesinde indirim olarak yararlanabilir mi?
@aliozsahin61523 жыл бұрын
Murat bey, emekleriniz için çok teşekkür ederim.
@aliarc18853 жыл бұрын
merhaba , öncelikle video ve gerekse soru cevaplara verdiğiniz cevaplar ile çok yararlı oldunuz , emeğinize sağlık. sorum şu şekilde olacak ?2 nolu kdv beyannamesi sabit dönem olarak çıkmakta 1015 C beyannamesi , 2 nolu bu beyannameyi ağustos ayı içinde beyanda bulunup 31.08.21 de ödeyeceksek , indirim konusu yapacağımız 1 nolu kdv beyannamesi hangi ay olacak? (ödediğimiz ay olan ağustos 2021 mi ?)
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Merhaba Ali bey; 7326 sayılı Kanunda ilgili hükümde ÖDENEN KDV 'nin indirim konusu yapılabileceği düzenlendiğinden hangi ay ödeme yaptıysak o aya ilişkin olarak izleyen ayın 26'sına kadar vereceğimiz 1no'lu KDV Beyannamesinde indirim konusu yapabilirsiniz. Maliye Bakanlığı'nın görüşü de bu yönde. iyi çalışmalar dilerim.
@ercanarabac97323 жыл бұрын
envanter listesi ayrı olarak ve kdv2 olarak beyan yerine tek beyanla işlem yapılıyor
@cihangireminoglu44523 жыл бұрын
Teşekkürler Hocam
@lilitushop3 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık stok artırımı için 31/8 son ödeme tarihi olarak belirtilmiş ve taksitlendirme yapılamıyor ve 31/8 de ödenmediği taktirde ne olacağı konusunda bir açıklama ve detay mevcut değil eğer 31/8 son ödeme tarihinde ödeme yapılmaz ise neler ile karşılaşıla bilir (borç kalıp stok silinme ) vb gibi şeyler beyan ediliyor sizden ricamız ödeme zamanın da yapılmaz neler olabileceği ve neler ile karşılaşa bileceğimiz gibi konularda yardımcı olursanız çok memnun oluruz (daha sonra bu borcu taksitlendirme yapıla bilir mi )
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Merhaba, Stok affından yararlanan mükelleflerin kanuni süresinde ödeme yapmadıkları takdirde bu uygulamadan yararlanma haklarının ortadan kalkacağına ilişkin 7326 sayılı Kanunda örneğin matrah artırımında olduğu gibi özel bir düzenlemeye yer verilmemiş. Bu nedenle stok affınız geçersiz sayılmaz, ancak gecikilen her ay için 6183 sayılı kanuna göre gecikme zammı ödersiniz düşüncesindeyim. Diğer taraftan emtia stok affındaki KDV indirim hakkından hangi dönem ödeme yaptıysanız o dönemde yararlanabilirsiniz. Sadece bu noktada kanunda ödeme şartı var. iyi çalışmalar...
@lilitushop3 жыл бұрын
@@YMMMURATYILDIZ2021 bilgilendirme için çok teşekkür ederiz hocam iyi çalışmalar dileriz
@sancaklisemih3 жыл бұрын
Selamlar hocam biz kitapçıların kdv si sıfır stok affında nasıl bir uygulama olacak çok teşekkür ederiz
@celalgozkiran2323 жыл бұрын
Üstat diyelim ki 7.ayda stok affından faydalandik ancak 6.ayda stok açığımız var 6.aya işlem yaparsak olurmu ba formunu Haziran'da gönderirsek olurmu
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
celal bey, sorunuz anlaşılamadı. Daha detaylı sorarsanız değerlendirebilirim.
@celalgozkiran2323 жыл бұрын
@@YMMMURATYILDIZ2021 ustadim diyelimki mükellefin ilk 6 ay geçici vergi döneminde stok eksigi var ancak biz 7.ci ayda stok affından faydalandik bu stoğu geriye dönük yani 6.ayda kullanabilir miyiz
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
STOK AFFINDA YARARLANILAN TARİH İTİBARİYLE İŞLETMEDE FİİLEN MEVCUT OLAN EMTİA İÇİN YARARLANALIBİLECEĞİNDEN ÖRNEKTEKİ ŞEKİLDE YARARLANILAMAZ.
@fatihorki23143 жыл бұрын
Değerli hocam emeğinize sağlık çok teşekkürler, stok artırımı 31 ağustos tarihinden sonra ihlal ve iptal sayılmadan 6183 gecikme faizi ile ödeme imkanımız var mı? ilk taksit ödeme son gününe kadar ödenmesi halinden yararlanabilir miyiz ? Teşekkürler.
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Merhaba Fatih bey, Stok affından yararlanan mükelleflerin kanuni süresinde ödeme yapmadıkları takdirde bu uygulamadan yararlanma haklarının ortadan kalkacağına ilişkin 7326 sayılı Kanunda örneğin matrah artırımında olduğu gibi özel bir düzenlemeye yer verilmemiş. Bu nedenle stok affınız geçersiz sayılmaz, ancak gecikilen her ay için 6183 sayılı kanuna göre gecikme zammı ödersiniz düşüncesindeyim. Diğer taraftan emtia stok affındaki KDV indirim hakkından hangi dönem ödeme yaptıysanız o dönemde yararlanabilirsiniz. Sadece bu noktada kanunda ödeme şartı var. iyi çalışmalar...
@hakkgokdemir72823 жыл бұрын
Hocam ses düzeni belli bir düzeyin üstüne çıkmıyor. Buna bir şey yapılamaz mı?
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
hakkı bey sanırım kayıt sırasında mikrofonunu pili zayıflamış, kusura bakmayın.
@fundanurdemirer15983 жыл бұрын
Çok kıymetli Üstadım Selamlar; 1-) MİKTAR OLARAK KAYITLARA TAM İNTİKAL ETMİŞ ANCAK GERÇEK ALIŞ BEDELİNDEN DAHA DÜŞÜK BİR BEDELLE KAYITLARA İNTİKAL ETTMİŞ MALLARIN STOK AFFINDAN FAYDALANDIRILMASI DURUMU HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ? AYRICA KANUNUN YAYINLANDIĞI TARİHTEN ÖNCE SATILAN MALLAR İÇİN STOK AFFI YAPILABİLİR Mİ? ÖRNEK; 12.04.2021 TARİHİNDE GERÇEK BEDELİ 150,00 TL OLAN 1 ADET MALİ FATURALI OLARAK 50 TL YE ALDIĞIMIZI VARSAYARSAK 100 TL İÇİN STOK AFFINDAN FAYDALANABİLİRMİYİZ ? AYRICA SÖZ KONUSU MAL 12.04.2021 TARİHİNDE 250 TL'YE SATILMIŞTIR. 2-) İLERİ BİR TARİHTE MALİYET UNSURU OLARAK DEĞERLENDİREBİLMEK ADINA MİKTAR BELİRTMEKSİZİN SADECE TUTAR BİLDİRMEK SURETİ İLE STOK AFFINDAN KANUN KAPSAMINDA FAYDALANMAK MÜMKÜN MÜDÜR?
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Merhaba Funda hanım, 7326 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrası hükmü ile gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine, Kanunun yayınlandığı 09.06.2021 tarihi itibariyle işletmelerinde mevcut olduğu hâlde kayıtlarında yer almayan emtialarını yasal kayıtlarına intikal ettirmek suretiyle, kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirme imkânı sağlanmıştır. Diğer taraftan bu kıymetler, bildirim tarihindeki rayiç bedelle değerlenmek suretiyle envanter listesinde gösterilecektir. Rayiç bedel, o kıymetin değerleme günü itibarıyla normal alım satım bedelidir. Dolayısıyla bu bedel, mükellefin kendisi tarafından bizzat tespit edilebileceği gibi bağlı olduğu meslek kuruluşuna da tespit ettirilebilecektir. Bildirilen kıymetler yasal kayıt süresi içerisinde kayıtlara intikal ettirilecektir. Bu çerçevede; 1- Buna göre Kanunun yayınlandığı tarih olan 09.06.2021 tarihinden önce 12.04.2021 tarihinde satışa konu ettiğiniz emtia için hiç bir biçimde bu imkandan yararlanamazsınız. 2- İleri tarihte maliyete eklemek üzere yararlanmayı düşündüğünüz emtia stoklarınızda fiilen mevcut, ancak kayıtlarınızda yok ise elbette yararlanabilirsiniz. iyi çalışmalar.
@erdincozacar94963 жыл бұрын
Hocam merhabalar, 6/2 e göre satışımızdan doğan KDV, kdv alacağımız var ise düşüyor değil mi direk ödeme çıkmıyor
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Erdinç bey; Söz konusu beyannamede ödenecek KDV çıkması hâlinde kayıtlarda yer aldığı hâlde işletmede mevcut olmayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşa ilişkin hesaplanan KDV tutarı, “Ödenmesi Gereken Katma Değer Vergisi” tutarından düşülecektir. Bu hesaplama sonucu “Bu Dönemde Ödenmesi Gereken KDV” satırında yer alan tutar, 1 No.lu KDV Beyannamesinin ödeme süresi içinde ödenecektir. Kayıtlarda yer aldığı hâlde işletmede mevcut olmayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşa ilişkin beyanda bulunanların 1 No.lu KDV Beyannamesinde “Ödenmesi Gereken Katma Değer Vergisi” satırında bir tutar bulunması hâlinde bu Tebliğ ekinde yer alan ek (Ek:21) beyannamenin verilmesi zorunludur. Taksitlendirme imkanından yararlanmayı tercih etmeyenlerin, ilgili dönem beyannamesinin “Ödenmesi Gereken Katma Değer Vergisi” satırında yer alan tutarın tamamını defaten ödemeleri hâlinde, ek beyanname vermelerine gerek yoktur. Ek beyannamede (Ek:21) daha önce 1 No.lu KDV Beyannamesindeki “Ödenmesi Gereken Katma Değer Vergisi” tutarından, “Bu Dönemde Ödenmesi Gereken KDV” satırında yer alan tutar düşülecek ve kalan tutar taksitlendirilecektir. “Bu Dönemde Ödenmesi Gereken KDV” satırında yer alan tutarın “0” olması hâlinde 1 No.lu KDV Beyannamesindeki “Ödenmesi Gereken Katma Değer Vergisi” tutarı taksitlendirilecektir. Taksitlendirilecek tutarın ilk taksiti ek beyannamenin verilme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenecektir iyi çalışmalar..
@oktuncbicen21703 жыл бұрын
eczaneler,2.versiyon için bu kanundan yararlanamayacak değil mi?üstadım.Bence haksızlık,birçoğunun stokları şişti.
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Maalesef bu defa yararlanamıyorlar..
@esmerdansmanlk95143 жыл бұрын
Üstadım Stok arttırımından yararlanıp 31.08 e kadar beyanname verilip ödenmez mesela 15.12 de ödenirse ne olur.
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Yapılan düzenleme çerçevesinde Beyan edilen emtiaya (basılı kitap ve süreli yayınlar dâhil) ait hesaplanan KDV'nin 1 No.lu KDV Beyannamesinde genel esaslar çerçevesinde indirim konusu yapılabilmesi içini ödenmiş olması şarttır. Bu nedenle 31.08.2021 'e kadar yasal süresinde ödenmeyen KDV'nin daha sonra ödenmesi durumunda indirimden yararlanmada sorun olabilir.
@esmerdansmanlk95143 жыл бұрын
@@YMMMURATYILDIZ2021 Üstadım öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Olayı şöyle düşünmek mümkünmüdür. Mesela matrah ve vergi arttırımı için kanun koyucu yararlanma şartını ödemeye bağlamış ve bunu kanuna açıkca yazmış bulunmaktadır. Fakat Stok arttırımı konusunda en geç 31.08.2021 tarihine kadar ödemeniz gerekmektedir denmiş fakat ödenmezseniz bu arttırımdan yararlanamazsınız dememiştir. Bu durum belirttiğiniz gibi kafa karıştırıcı bir durum olmakla birlikte bu durumdan ödenmediği takdirde bu tutar için 6183/51 e göre faiz işletilip ödendiğinde yararlanabileceği hükmünü çıkartmamız zorlama bir yorummudur?
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
@@esmerdansmanlk9514 uygundur.
@equalizer23923 жыл бұрын
Haziran’da stok beyanı ve 2 nolu KDV yi verip ödemesini Temmuz da aylan firma Haziran KDV de indirime konu edebilir diye düşünüyorum. Doğrumudur üstadım?
@mehmetparaf65493 жыл бұрын
Slm üstat tüm videolarınızı izledim, bana tüm güncel sunumlarınızı ve 2020 yılı kurumlar ve gelir vergisi rehberlerinizi mail olarak gönderebilir misiniz.
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
MEHMET BEY, MAİL ADRESİNİZİ muratyildiz@yildizymm.com.tr adresime bildirirseniz, gönderim sağlayacağım. iyi çalışmalar..
@ferda013 жыл бұрын
Faturasız satış affından neden faydalanalım ki, zaten matrah ve vergi artışı yapılınca incelemeye alınmıyoruz, doğru mu
@YMMMURATYILDIZ20213 жыл бұрын
Matrah artırımı en son 2020 yılını kapsıyor. Stok affı ise 31.08.2021 'e kadar düzeltme imkanı sağlıyor, bazı mükelleflerde ise matrah artırımı çok maliyetli olduğundan sadece bu düzeltme yolu seçilebiliyor.