Έφτασα τρίτο έτος στο φυσικό Αθήνας και κανείς δε μου τα είχε εξηγήσει τόσο απλά! Να 'σαι καλά πολύ ωραίο βίντεο!
@panostzakis6925 Жыл бұрын
Μπράβο φίλε πάρα πολύ αναλυτικά και κατανοητά με τους κόμβους και τους βρόγχους μέσα σε πολύ λίγο κατάλαβα τόσα πολλά ..Ευχαριστούμε πολύ για τη παρουσίαση αυτή!!
@ΜίμηςΒαγενάς4 жыл бұрын
Not the hero we deserve,but the hero that we need.
@piphs1320 Жыл бұрын
Τόσα χρόνια μετά ξέρω πτι δε πρόκειται να το δεις αλλα σε ευχαριστώ για την βοήθεια ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο σε ολο το εξάμηνο λιγοτερα μου έμαθε απο σενα
@FubarGRblog Жыл бұрын
Σε ευχαριστώ πολύ!
@giwrgostrikoilis11682 жыл бұрын
Ωραιος φιλε πολυ βοηθειτικο βιντεο σε ευχραριστουμε !!
@harrysnikolaidis16887 жыл бұрын
μπραβο φιλε τελειος οτι και να μου βαλουν τωρα θα ειμαι σε θεση να το λυσω
@ΣτέλιοςΠαναγιωτίδης-θ8ο8 ай бұрын
Αδερφέ σε ευχαριστούμε👏👏👏👏
@ethiopiaandenet8967 жыл бұрын
Πολύ αναλυτική εξήγηση. Ευχαριστούμε!
@EgoEimai8 жыл бұрын
πολυ καλο βίντεο!
@ΆφωνοςΣτέντωρ4 жыл бұрын
Εξαιρετικό!
@AndRoumel8 жыл бұрын
Πάρα πολύ ωραίο βιντεο. Μονο μια επισήμανση θα ήθελα να κάνω. Κόμβος είναι το σημείο που ενώνονται δύο ή και περισσότεροι αγωγοί (συρματάκια) άρα έχουν και το ίδιο δυναμικό. Κλάδος είναι η διαδρομή μεταξύ δύο διαδοχικών κόμβων χωρίς σε αυτήν να συμπεριλαμβάνεται κόμβος που να ενώνει περισσότερους απο δύο αγωγούς, ο κλάδος διαρρέεται απο το ίδιο ρεύμα, δηλαδή η διαδρομή Κ3->Κ4 ειναι ενας κλάδος, το ίδιο και η Κ3->Κ4->Κ5 η διαδρομή Κ3->Κ4->Κ5->Κ1 δεν είναι κλάδος γιατί μέσα στην διαδρομή υπάρχει ο κόμβος Κ5 που ενώνει περισσότερους απο δυο αγωγούς (σύρματα). Βρόγχος είναι μια κλειστή διαδρομή που ξεκινά απο έναν κόμβο και καταλήγει στον ιδιο κόμβο χωρίς να περάσει απο έναν κόμβο δύο φορές, δηλαδή η κλειστή διαδρομή Κ1->Κ2->Κ3->Κ4->Κ5->Κ1 είναι ένας βρόγχος ενώ η κλειστή διαδρομή Κ1->Κ2->Κ3->Κ4->Κ5->Κ3->Κ2->Κ1 δεν έιναι βρόγχος γιατί περάσαμε δύο φορές από τους κόμβους Κ3 & Κ2. Συνέχισε τα βίντεο, κάνεις πάρα πολύ καλή δουλειά.
@FubarGRblog8 жыл бұрын
Ευχαριστώ! Στο βίντεο δέν ανέφερα καν τον κλάδο και τι είναι, γιατι νομίζω οτι στο συγκεκριμένο είδος ανάλυσης μπερδεύει χωρίς να βοηθά σε κάτι.
@mrd42338 жыл бұрын
ειναι φοβερος τα εξηγει τελεια!!! :)
@FubarGRblog8 жыл бұрын
Ευχαριστώ!
@DeepHouseGiannisKremos8 жыл бұрын
πολλη καλη παρουσιαση!
@ΑλέξανδροςΣταρακας4 жыл бұрын
Ευχαριστουμε
@axillrasrs197Ай бұрын
Στους πυκνωτές ισχύει το ανάποδο από τις αναρτήσεις προσοχή!!! 🤔
@exapsy8 жыл бұрын
Μόλις με βοήθησες να καταλάβω πολλά πράγματα ! Είσαι υπέροχος. Θα μπορούσες να κάνεις μια σειρά "μαθημάτων" στην *Ηλεκτρολογία* όπως αυτό ;
@FubarGRblog8 жыл бұрын
Ναι, σκοπεύω να το συνεχίσω, σύντομα θα κάνω ένα βίντεο σχετικά με superposition και Thevenin equivalent.
@voodas6 жыл бұрын
Πολύ καλό video για άλλη μια φορά. Να σε ρωτήσω κάτι όμως (σχετικά με τα διαγράμματα που έκανες). Η "τάση" πάντα ήταν ότι από τον θετικό πόλο το ρεύμα κινείται προς τον αρνητικό (γείωση), όπως δείχνεις. Η σύγχρονη "τάση" είναι ότι κινείται αντίθετα... Έχεις άποψη για το θέμα και ποια είναι αυτή?
@voodas6 жыл бұрын
ΔΕΝ είναι ερώτηση παγίδα! και δεν είμαι επαγγελματίας ηλεκτρονικός! Απλά σε ρωτάω γιατί θέλω να ακούσω την δική σου άποψη περι αυτού!
@FubarGRblog6 жыл бұрын
Γενικά χρησιμοποιούμε τη λεγόμενη "συμβατική φορά" του ηλεκτρικού ρεύματος. Η φορά των ηλεκτρονίων που είναι οι φορείς που ρεύματος, είναι αντίστροφη. Ο λόγος που έχει γίνει αυτό το μπέρδεμα πάει πίσω στον Benjamin Franklin και το πείραμα του με το χαρταετό! xkcd.com/567/ Γενικά όμως είναι ελάχιστες οι φορές που μας νοιάζει η πραγματική φορά των ηλεκτρονίων, και δέν αλλάζει κάτι στους υπολογισμούς, οπότε χρησιμοποιούμε τη συμβατική φορά.
@gohard47258 жыл бұрын
αν εχουμε κυκλωμα αντιστασεων σε σειρα και παραλληλα τοτε πως βρισκουμε την πτωση τασης των αντιστασεων?
@FubarGRblog8 жыл бұрын
Για να βρείς την πτώση τάσης πάνω σε μία αντίσταση πρέπει να ξερεις το ρεύμα που τη διαρρέει. Για να βρείς τα ρεύματα δέν υπάρχει κάποια στάνταρ μέθοδος. Εξαρτάται απο το κύκλωμα και αν θέλεις τα ρεύματα για όλους τους βρόγχους ή για κάποιο συγκεκριμένο. Σε γενικές γραμμές όμως, κάνεις την απλοποίηση όπως στο βίντεο μέχρι να καταλήξεις σε μία αντίσταση. Έτσι, γνωρίζοντας την τάση εισόδου μπορείς να υπολογίσεις το συνολικό ρεύμα που τραβά το κύκλωμα. Στη συνέχεια πας στο αμέσως προηγούμενο βήμα της απλοποίησης και με τους τύπους διαιρέτη τάσης και διαιρέτη ρεύματος βρίσκεις τάσεις και ρεύματα στις υπόλοιπες αντιστάσεις. Αν πάλι έχεις παραπάνω απο μία πηγές τάσης ή ρεύματος τότε χρησιμοποιείς τα θεωρήματα Thevenin ή Norton
@eleenaat4 жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ το εκτιμάω ελπίζω να γράψω ένα 11 μπας και περάσω την τάξη 😭😭😭
@eleenaat4 жыл бұрын
update: είχα γράψει 11 τελικα
@srsrafael2497 Жыл бұрын
@@eleenaat γράφω αύριο ηλεκτρολογία
@dawgkys4 жыл бұрын
good job
@macedoniahellas23438 жыл бұрын
Φίλε μου είσαι φοβερός!αν μπορούσες να κάνεις και λίγο ποιο συχνά βίντεο θα ήταν ακόμα καλύτερα!υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις τόσο σε θεωρία όσο και σε πράξη.. αλλά θα ήταν καλό όταν πιάνεις ένα θέμα να το κάνεις ολοκληρωμένα, πχ τώρα για τις αντιστάσεις θα μπορούσες να πεις κάποια πράγματα γενικά να δείξεις όλους τους τύπους και είδη των αντιστάσεων, που χρησιμεύει ο καθένας..που χρησιμοποιούμε την κάθε αντίσταση και γενικότερα τύπους και πράξεις σαν αυτό που έκανες.. έτσι θα ήταν ποιο ολοκληρωμένο.. και το ίδιο και για άλλα εξαρτήματα όπως πυκνωτές τρανζίστορ κτλ..επίσης θα ήθελα να κάνεις ένα βίντεο αναλυτικά για μετρήσεις με το πολυμετρο.. δηλαδή πως μετράμε κάθε εξάρτημα τι πρέπει να δούμε σε κάθε μέτρηση και τεχνικές διάγνωσης πάνω σε πλακέτες..έχει 6 μήνες που ξεκίνησα σε ιεκ και ποιο πολλά έχω μάθει απο εσένα παρά απο εκεί.. εχεις πάρα πολλές πληροφορίες μέσα στα βίντεο σου αλλά είναι σκορπισμένες σε διάφορα βίντεο.. ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνεις ένα βίντεο με συγκεκριμένο θέμα και μέσα εκεί να είχε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό... όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ και αναμένω πως και πως το επόμενο βίντεο σου!!!!!
@FubarGRblog8 жыл бұрын
Να σαι καλά φίλε μου! Αυτή την περίοδο προσπαθώ να μεταφέρω το εργαστήριο μου σε άλλο χώρο πολύ πιο οργανωμένο, οπότε αν όλα πάνε καλά, απο Σεπτέμβρη θα έχω τη δυνατότητα να κάνω βίντεο πιό συχνά.
@nikoskasfikis32373 жыл бұрын
Καλή ανάλυση αλλά μας μπέρδεψε με τους κόμβους.ο κόμβος είναι σημείο που ψάχνουμε πως σκεδαζεται το ρεύμα και άρα οι αντιστάσεις είναι παραλληλα
@karolos20246 жыл бұрын
ααα ενταξει καταλαβα θα μεινω στην ιδια ταξη
@lerroyjekinsgr73385 жыл бұрын
😂 😂 ωραίος
@eleenaat4 жыл бұрын
αύριο γράφω... Δν ξρ τον Χριστό μ
@ΓεωργίαΜπι5 жыл бұрын
Τι ειναι η ισοδυναμη αντισταση??
@chrispotamopoulos76483 ай бұрын
Φιλαράκο μάθε τα πρώτα καλά εσύ και μετά ανέβασε βίντεο !!!!
@spyrosspyridopoulos15163 жыл бұрын
Noμιζω ότι είναι αρκετά λάθος ο τρόπος που τα προσεγγίζεις. Ο κόμβος είναι σημείο όχι ένα διαδοχικό τμήμα όπως το ορίζεις. Μάλιστα είναι το σημείο στο οποίο ενώνονται περισσότερα από δύο στοιχεία. Το τμήμα μεταξύ δύο κόμβων ονομάζεται κλάδος. Ότι στοιχεία ανήκουν στον ίδιο κλάδο διαρρέονται από ίδιο ρεύμα και έχουν διαφορετική πτώση τάση( KVL) και στους κόμβους έχουμε διαχωρισμό του ρεύματος και συνεπώς εφαρμόζουμε ( KCL). Στοιχεία που έχουν τα άκρα τους στους ίδιους κόμβους είναι παράλληλα συνδεδεμένα
@efthymioslekai81863 жыл бұрын
πολύ έξυπνη αντιμετώπιση επίλυσης. Πραγματικά διευκολύνει κατά πολύ την εύρεση της ολικής αντίστασης και κυρίως χωρίς λάθη!!!!!.