#967

  Рет қаралды 13,480

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Пікірлер: 76
@wilvanderleest
@wilvanderleest 2 жыл бұрын
Deze man wordt steeds briljanter in zijn uitdrukkingen. Laatst hem weer gezien bij Jorn en nu hier weer. Hij brengt prachtig onder woorden hoe 'de realiteit' werkelijk in elkaar steekt 😇 Petje af Richard 😇
@63RobWanders
@63RobWanders 2 жыл бұрын
Fantastisch! Ik volg Richard al een tijdje 😃
@lievedevriendt111
@lievedevriendt111 2 жыл бұрын
Prachtig!!! Heel veel dank!!!
@lilavlinder66
@lilavlinder66 2 жыл бұрын
Mooi❣ Velen nuances weer aangeraakt
@mulkiabukar8515
@mulkiabukar8515 2 жыл бұрын
Wow fantastisch dokter Richard de Leth. Ik volg al aantal jaren top.❤🙏🏽
@margrietvandedijk5108
@margrietvandedijk5108 2 жыл бұрын
Heel mooi gesprek …leerzaam…
@Elisa-Beth
@Elisa-Beth 2 жыл бұрын
Fijn dit te horen. Het sluit zo aan bij mij 🙏
@wakeup8144
@wakeup8144 2 жыл бұрын
Heel mooi en superwijs persoon is richard en heel puur ook!👍❤💪
@martendewind
@martendewind 2 жыл бұрын
De laatste paar minuten. Prachtig!
@carina5592
@carina5592 2 жыл бұрын
Enorm fan van Richard. Geweldig dat hij ook bij jullie kon komen. Veel dank !!
@MrDuCain
@MrDuCain 2 жыл бұрын
Jeetje wat een sneltreinvaart en wat wordt er een hoop gezegd wat ik gewoon nog even 10 keer moet horen dank je wel ! voor deze uitzending.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 2 жыл бұрын
Dat was heel opmerkelijk ja. Nou heb je mensen die zo snel denken dat ze ook snel gaan praten om hun gedachten bij te houden. Dit zijn 2 uitzendingen in 1 en toch heel helder verwoord. Knap voor iemand die stottert, of stotterde en kinderen keihard zijn. Dat hoor je ook bevestigd in de kinderervaringen van de gastvrouw. Als iets een van de graadmeters vormt voor een zwakke beschaving, is dat laffe primitieve pestgedrag onder kinderen en volwassenen. Bij kinderen laat dat een akelig effect achter en die hebben, temeer als die geen goede tool vinden om dit te stoppen, een nare inprint. Misschien is snel gedachten formuleren onder mensen die stotteren, een methode die in individuele gevallen helpt niet te stotteren.
@sluisgraaf15
@sluisgraaf15 2 жыл бұрын
Het anders-zijn gevoel wordt hier openlijk besproken. Heerlijk.
@dennisvvugt
@dennisvvugt 2 жыл бұрын
Er wordt vanaf 2023 bezuinigd op de vergoedingen in het basispakket. Vanwege de snel stijgende zorgkosten is er geen meer ruimte voor zorg die onbewezen of onvoldoende bewezen is. Verder krijgen de langdurige zorg en huisartsenzorg te maken met versoberingen en wordt de vrije artsenkeuze van verzekerden ingeperkt. Dat blijkt allemaal uit het Integraal Zorgakkoord (IZA)
@plexihout
@plexihout 2 жыл бұрын
Ik zou Joop Korthuis wel eens willen horen over pma.
@wietskedijkstra5861
@wietskedijkstra5861 2 жыл бұрын
De bijbel zegt niet voor niets! In Mattheüs 5:2 Gelukkig zijn degenen die zich bewust zijn van hun geestelijke behoeften, dus even gemakkelijk gezegd. Dus het is heel goed om jezelf aan te zetten en door op zoek te gaan naar jouw levensvragen, die er zijn en niet voor jezelf weglopen. Het zit al in je verpakking je moet het alleen uitpakken. En goed voor je naaste zijn maar gelijk aan jezelf...... Mens durf te zijn! En ga op zoek naar onze Maker, die niet ver van ons is.
@hennavanopstal1979
@hennavanopstal1979 2 жыл бұрын
De Schepper die je elk moment dankbaar moet zijn zit in onszelf. Alles klopt als je op het gezonde pad blijft, dan krijg je in overvloed. Respect en liefde naar de ander toe geeft zoveel meer terug.
@wietskedijkstra5861
@wietskedijkstra5861 2 жыл бұрын
@@hennavanopstal1979 En wie heeft jou, jouw inhoudelijke besturings pakket gegeven? En de software? Een tandenstoker heeft nog een maker nodig? Vanaf dat wij geboren worden, zijn en worden wij aangestuurd, het kan het goede doen? Maar helaas ook een slechte in onzelf aansturen. En als we dan een beetje evenwichtig zijn geworden, [door onze ouders, familie, school en hogere scholen dan kunnen wij een beetje navigeren op onze pakket inhoud]. En ik zelf laat mijn Schepper graag toe d.m.v. zijn Woord omdat hij zegt Jesaja 46:Vanaf het begin vertel ik de afloop en van oudsher de dingen die nog niet zijn gedaan. Ik zeg: “Wat ik besluit zal gebeuren en alles wat ik wil zal ik doen.” Dus persoonlijk luister ik heel graag, en zeker in deze tijd naar zijn raad. Hij komt met de oplossing!!! Een hele fijne dag.....
@dennisvvugt
@dennisvvugt 2 жыл бұрын
Versobering basispakket In Nederland adviseert Zorginstituut Nederland het kabinet over welke zorg wel en niet in het basispakket zou moeten zitten. Denk aan medicatie, behandeling in het ziekenhuis en psychologische zorg. Er wordt getoetst welke zorg passend is en welke niet. En die toetsing wordt een stuk strenger, verwachten zorgeconomen. Er zullen harde besluiten worden gemaakt over welke zorg wel en niet wordt vergoed via de basisverzekering en binnen de langdurige zorg. Het gaat nu nog over onbewezen zorg, maar in de toekomst ook over zinvolle zorg die simpelweg te duur of te arbeidsintensief is. Kortom, een versobering van het pakket. Behandelingen die veel geld of tijd kosten of een hoge klimaatimpact hebben worden als eerste tegen het licht gehouden, blijkt uit de tekst. Volgens gezondheidseconoom Xander Koolman leidt het akkoord tot een versobering van de ouderenzorg. Wat is onbewezen zorg? Onbewezen zorg zijn behandelingen en medicijnen die niet voldoen aan de kwaliteitsstandaarden die Zorginstituut Nederland heeft opgesteld. Denk aan een behandeling waarbij de werking niet wetenschappelijk is aangetoond of ondoelmatig is.
@travel_with_renix6956
@travel_with_renix6956 2 жыл бұрын
Maar wat voor soort filter heb je dan nodig voor kraanwater? Is er wel een filter die de resten van medicatie eruit haalt?
@Ro1Gg2Bv3
@Ro1Gg2Bv3 2 жыл бұрын
Bv Ewo filter, en er zijn veel meer. Doordat er zo weinig mensen dat kopen, zijn ze eigenlijk veel te duur en soms ook wat onhandig samengesteld.
@maikvandewetering5516
@maikvandewetering5516 Жыл бұрын
Deze beste man heeft zo veel boeken? Welk boeken zouden jullie adviseren om mee te beginnen?
@giedirietveld7425
@giedirietveld7425 2 жыл бұрын
Ik heb wat moeite met stellige metafysische uitspraken en aannames. Met name als het gaat over de ziel die dit leven kan kiezen om te lijden. Of dat kanker een aanwijzer zou zijn dat je leven tot dan toe niet helemaal goed is verlopen. En zekerheid dat we reïncarneren...... Is Richard wat aan het radicaliseren? Met een te kromme rug zoveel ratelen..... tijd om de missie eens een jaartje los te laten?
@ashley-wq4te
@ashley-wq4te 2 жыл бұрын
Richard is zijn vakgenoten qua inzichten en kennis heel ver voorbij. Met meer dan 11 miljoen chronisch zieke Nederlanders is onze gezondheidszorg volstrekt ziek en failliet. Te vaak niet meer dan symptoombestrijding op basis van door big farma voorgeschreven protocollen worden mensen zieker en zieker en zieker. Te absurd voor woorden.
@muncibedduSicilia
@muncibedduSicilia 2 жыл бұрын
Ik denk dat er wel een kern in zit. Buiten ongezond leven (ik rook bijv) zijn er wel heel veel keuzes die je kan maken, wat we vaak niet bewust doen, zoals in een stad wonen (doe ik ook 🤫) ipv dicht bij de natuur, hetgeen we eten - iedereen zou kunnen bedenken dat supermarkt eten (koop ik niet) niet goed voor ons is. We kunnen ons informeren maar velen doen het niet. En volgens de Germaanse geneeskunde heeft kanker te maken met afwijzing. Als iemand onbewust door het leven gaat, zal diegene dat misschien niet doorhebben en er dus ook niet aan werken. Ik doe dingen helemaal niet goed, dus ik schrijf dit niet als betweter, maar ik snap wel wat er gezegd wordt.
@yogibeertje2
@yogibeertje2 2 жыл бұрын
Lieve Marlies, Ik ken je alleen maar vanaf een afstand door het beeld en het geluid dat mijn computer kan produceren. En dat is al heel wat en daar ben ik blij mee. Gevoel, reuk of smaak zijn nog niet gedigitaliseerd. Het lijkt mij een goed idee dat iedereen zichzelf een spiegel voorhoudt. En op zoek gaat naar zijn of haar sterke en zwakken kanten. Wees ervan overtuigd dat ik jou een heel goede presentatrice en discussieleider vind. Je kunt er trots op zijn dat je zo goed meedraait in De Nieuwe Wereld. Voor mij is dat een van de beste kanalen.
@plexihout
@plexihout 2 жыл бұрын
Dieper onderliggende trauma's,komt dat ook nog aan bod? En hoe je die verwerkt.(heb het 15 minuten volgehouden)
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 2 жыл бұрын
Traumaverwerking is een precair onderwerp. Wellicht dat een trauma arts soelaas biedt, maar die lijken dun gezaaid te zijn. Ik krijg niet de indruk dat de doorsnee psycholoog of zelfs psychiater gemiddeld hoog scoort met een succesvolle behandeling. Je hebt in dat type beroepen goden, halfgoden en zo gaat het treden lager verder. Het hangt zo af van oorzaak trauma en of de getraumatiseerde vertrouwen heeft in de behandelaar en die de juiste snaar weet te raken, om het trauma uit het diepste groepsniveau naar boven te trekken waarbij enigermate van verwerking wel mogelijk is. Ontvankelijkheid aan de kant van getraumatiseerde mens speelt ook een rol en diens karakterstructuur. Het is hier aangeraakt en ging over overerving van heftige ervaringen in het voorgeslacht aan het nageslacht. Hoogleraar Jos de Mul heeft hierovet met Ad Verbrugge een uiterst boeiend gesprek gehad.
@plexihout
@plexihout 2 жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Bedankt voor je uitgebreide reactie. Ja,met de therapie waar ik het meeste achter stond en sta is het het ook niet helemaal geworden.Wel een hele god nl de bedenker van het framewerk van de primaltheorie*.Het mooie was dat ik nog een tijd op zijn blog heb meegedraaid toen de computer dat mogelijk maakte. *het schijnt nogal populair te zijn om minachtend over hem te zijn bij intellectuelen bv het artikel nav zijn overlijden in de groene amsterdammer is voor mij aanleiding geweest om mijn abonnement op te zeggen.
@joopvanharte2640
@joopvanharte2640 2 жыл бұрын
Hoeveel boeken had je nou verkocht?
@qeter60
@qeter60 2 жыл бұрын
@20:00 Omgaan met groepsdruk is blijkbaar zo moeilijk. Wees jezelf, ben het zwarte schaap. De groepsdruk helpt je aan de sigaret, de drank, de lekkere (zoete) hapjes. De negatieve opmerkingen lijken vooral voort te komen uit de zwakte en jaloezie van diegene die er niet af kan blijven.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 2 жыл бұрын
De kwaliteit van het kraanwater hier werd altijd geroemd. Zodanig zelfs dat bronwater kopen eigenlijk onzin is. Met die microplastics vertrouw ik weinig meer, maar dat mensen dan een dure waterfilter eigenlijk nodig hebben voor gezond water is wel schokkend te noemen. Is bronwater aan te bevelen en zo ja welke, want dit lijkt me ook een gevoelig product om mee te sjoemelen. Dan de vraag wat met het collectief veld bedoeld wordt precies? Binnen Boedhisme wordt over een oerveld gesproken, dat in verbinding staat met het hart. Je zou zeggen dat is in werkelijkheid niet het romantische beeld van bijvoorbeeld Valentijn, maar een bloederig ogende spier, een pomp systeem voor de bloedcirculatie. De gastvrouw met haar katholieke achtergrond zal al te goed de Heilig Hart Beelden kennen van Jezus en Maria waarop een hart te zien is en Jezus daar met 2 handen, Zijn vingers op Zijn Hartstreek legt, dus accent legt op Zijn Hart. Ik vermoed dat dit een verband heeft met de Boedhistische voorstelling van het oerveld van waaruit alles voortkomt en zichtbaar en onzichtbaar bestaat. Het lichaam bij de dood achterblijft en vergaat als stoffelijk overschot, maar de energie van die mens niet. Ik geloof dat in de Boedhistische interpretatie dat de Geest genoemd wordt. De ziel meer een gevoelskern en op het individu afgestemd is en diens DNA en levensloop. Weer verwijzend naar katholieksisme, die spreken over de Heilige Geest en verankerd is in die religie in Goddevader, Goddezoon, tezamen de Heilige Drie-eenheid vormend. Een eeuwig discussie punt en die de latere Islam en eerdere Jodendom afwijst.
@maikvandewetering5516
@maikvandewetering5516 Жыл бұрын
Als je wil gaan voor water in flesjes kijk dan naar de droogrest.. dit staat op veel flesjes water vermeld. Hoe lager dit getal hoe (schoner) dit water, bijvoorbeeld bij SPA is dit erg laag. Buitenshuis ga ik daar voor, thuis heb ik een omgekeerde osmose filter.
@plexihout
@plexihout 2 жыл бұрын
Heb moeite met de benaming menselijk brein voor de neo-cortex want alle zoogdieren hebben een neo-cortex.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 2 жыл бұрын
Ik denk dat dit het doel heeft voor een beter begrip ten behoeve van een breder publiek. De eerste 2 spreken voor zichzelf, de vlag dekt de lading en bij de derde en laatste, wijkt het jargon wat af in dat opzicht. Neo deel daarvan zal gemiddeld genomen bij mensen nog wel een hint geven, dat dit niet over het oudste deel van het brein gaat.
@plexihout
@plexihout 2 жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Ik geloof dat iedereen dat wel doet om die bovenste laag als 'de mens' te bestempelen. Daardoor heb ik jaren ten onrechte aangenomen dat die laag uniek was voor de mens. Totdat ik dus eens bij de engelse wiki pagina van de neo cortex keek en zag ,all mamals have a neo cortex. Vaag staat me bij dat ze het vergoeilijken dat dit wordt aangeduid als typisch voor de mens omdat het bij de mens veel meer ontwikkeld is dan bij andere zoogdieren. Ik vind dat niet zo'n overtuigende redenatie.
@plexihout
@plexihout 2 жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Nog niet zo lang geleden kwam ik ook tegen dat dat salamanderbrein ook niet zo klopt omdat die dieren blijken te beschikken over veel meer dan alleen wat nu wordt aangeduid met de hersenstam. Het triune brain model staat ook ter discussie,op de wiki staat dat sinds 2000 neurologen dit niet meer gebruiken/onderschrijven.
@RANHEN1
@RANHEN1 2 жыл бұрын
Interessant maar dit soort gesprekken veroorzaken bij mij onrust. Je moet zoveel en daarom heb ik maar besloten om een beetje op te letten en verder gewoon lekker te leven.
@Nebelung8
@Nebelung8 2 жыл бұрын
Ik heb hetzelfde, het is zo lastig gewoontes te doorbreken, daarnaast alle kennis die je er voor op moet doen.
@dpeters1954
@dpeters1954 2 жыл бұрын
Het anders doen is heel relatief dingen doen waar jij jezelf goed bij voelt/ wat bij je past is wat gelukkig maakt. Dus het anders doen is voor iedereen wel verschillend maar je hebt ook de gelijkgestemden waarin je elkaar begrijpt wat dan ook beter klikt. Sommige mensen waar het niet mee klikt en waar teveel onenigheid is en toxisch als relatie, dat kan behoorlijk ziek maken en je uit balans halen. Kan ook belangrijk zijn om dat op afstand te houden of juist helemaal mee breken. Gaat ook niet alleen maar om letten op gezondheid qua voeding, maar het zorgt zeker wel dat het ermee bevorderd. Dingen kunnen ook geleidelijk gaan, het forceren geeft ook ontzettend veel spanning en stress.. dus het in eigen tempo doen werkt dan prettiger. Opties en keuzes maken is ook wat bij het leven hoort en die voor onszelf in afweging beter werken is waar we in leren om beter naar ons eigen gevoel te luisteren en er ook gehoor aan te geven.
@monakeulen5622
@monakeulen5622 2 жыл бұрын
Ik denk dat het inderdaad gezonder is om al die moetjes los te laten, stress is veel gevaarlijker dan alle ongezonde gewoontes bij elkaar. Vooral als je stress als een vijand ziet omdat je het niet om kunt zetten tot productiviteit, bijvoorbeeld bij financiële krapte.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 2 жыл бұрын
Dat is wel herkenbaar. Van begin af aan gezond verstand gebruiken en alles met mate vormt daar een onderdeel van en nodige slasp, beweging en ontspanning. Iedereen weet inmiddels dat roken niet gezond kan zijn. Als je uit een familie komt die vroegtijdig overleden aan longziekten dan neem je willens en wetens een extra risico en gaan voorbeelden van rokers die 80 of 90 jaar zijn geworden niet op.
@doubleoroos
@doubleoroos 2 жыл бұрын
Heb ik ook! Beetje oninteressant geneuzel, ik volg ook mijn eigen weg. Ieder zijn proces denk ik dan.
@dennisvvugt
@dennisvvugt 2 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/gWnIYmlsh9KsmKs Vraag 1: Wat is het verschil tussen traditionele geneeskunde en alternatieve geneeskunde?
@pompedes
@pompedes 2 жыл бұрын
@Marlies voor jouw vraag ove bewustzijn kun je bij dr. Pim van Lommel terecht
@struisvogel1330
@struisvogel1330 2 жыл бұрын
1 eiige twee of meerling laten zien dat de cellen met dna.informatie de ziel leveren , zo niet dan zou de ziel deelbaar zijn .
@S22..
@S22.. 2 жыл бұрын
Marlies, je arts heeft echt mooi werk geleverd, botox and fillers on fleek 💯 ❤️
@00wicket
@00wicket 2 жыл бұрын
Wat is dit nu weer voor onzinnige reactie?
@S22..
@S22.. 2 жыл бұрын
@@00wicket Mother looks good! Can she get a compliment?
@KeijTube
@KeijTube 2 жыл бұрын
Ik meen ook wat te zien…
@sloeberdoet
@sloeberdoet 2 жыл бұрын
Dacht ook ineens wat veranderingen te zien. De gezichtsuitdrukking lijkt niet helemaal natuurlijk maar als Marlies er gelukkig mee is so what. Niemand heeft er eigenlijk zakens mee.
@erikdenhouter
@erikdenhouter 2 жыл бұрын
Jullie belichting is de laatste video's aan het afnemen. Onderbelichte beelden.
@janbroekema6102
@janbroekema6102 2 жыл бұрын
In Nederland heb je grofweg 3 soorten water ...rivierwater ( meest vervuild)...organiesch water ( water uit de laaste ijstijd, zit in kleilagen en is schoon) ...Duinwater( door natuurlijke filtering relatief schoon).
@ademinademuit1970
@ademinademuit1970 2 жыл бұрын
Goede info/nuancering🙏🏼
@vpnconsult
@vpnconsult 2 жыл бұрын
Wet 1: Volg je innerlijk vuur Ga op zoek naar wat jou écht gelukkig maakt. En dat zijn geen spullen of euro’s. Wet 2: Tem je oerbrein De impulsen en instincten uit jouw oerbrein - waaronder angst - beperken jouw levenskwaliteit. Doorzie deze programmering en neem leiding. Wet 3: Omhels je narigheid Je hebt controle over alles waar je van houdt. Waar je niet van houdt, heeft controle over jou. Er bestaat geen voordeel zonder nadeel en andersom. Leer hoe je altijd de tegenhanger vindt. Wet 4: Vergelijk jezelf met jezelf Snap dat er niemand meer of minder is dan jij en dat andere mensen een spiegel zijn voor jouw eigen groei. Maak de stap van het oerbrein naar het mensbrein. Wet 5: Geloof je ogen niet Je zintuigen zijn maar beperkt te vertrouwen. Jouw werkelijkheid is selectief en vooral gebaseerd op het verleden. Geef jezelf een update en snap hoe je jouw werkelijkheid simpel positief kunt veranderen. Wet 6: Bedank je klachten Alle klachten zijn een teken van een gezond lichaam. Je lijf reageert ook voortdurend op je geest. Het lichaam is een trouwe slaaf. Snap hoe je klachten via de wijsheid van de natuur - dus het samenspel lichaam-geest-ziel - kunt oplossen. Wet 7: Kraak de gezondheidscode In jouw kern ben je een sociaal dier. Het leven is niet geven en nemen, maar geven en krijgen. Geef je lichaam weerstand, dan krijg jij kracht. Geef je brein dankbaarheid, dan krijg jij rust. Geef anderen wat ze nodig hebben, dan krijg jij dat ook. Inclusief concreet stappenplan.
@vpnconsult
@vpnconsult 2 жыл бұрын
@Me Me Het komt gewoon uit de tekst die op de site wordt gebruikt het boekje te verkopen dat besproken wordt. Maar het leek me een waardevolle TLDR.
@Pieter-JanNotebaart
@Pieter-JanNotebaart 2 жыл бұрын
Ode ode 🥢
@Jeanmarchand-pt1ih
@Jeanmarchand-pt1ih 2 жыл бұрын
Zoveel filosofie in een adem! Best goed bedoeld, maar even bedenkelijk, en niet erg wetenschappelijk, of een verwijt aan wat mis is en evenmin wetenschappelijk in de geneeskunde praktijk! Geest en lichaam maken je tot een levende ziel. Zonder lichaam geen geest en geen ziel, tenzij een dode dan. Andere definities ken ik niet! Als je biochemie uitvalt, is ook je geest weg. Dode hersencellen denken niet langer! Dan blijft er zielig weinig over!
@magnetiseren
@magnetiseren 2 жыл бұрын
Jammer dat Richard zo snel praat….
@muncibedduSicilia
@muncibedduSicilia 2 жыл бұрын
Je kan de snelheid aanpassen in de instellingen naar 0,75 bijvoorbeeld. Ik denk wel dat Marlies dan een beetje vreemd gaat klinken haha.
@magnetiseren
@magnetiseren 2 жыл бұрын
Ah, dankjewel voor de tip! Bij de Trumanshow gaat het goed.
@muncibedduSicilia
@muncibedduSicilia 2 жыл бұрын
@@magnetiseren 🤗
@sluisgraaf15
@sluisgraaf15 2 жыл бұрын
Het anders-zijn gevoel wordt hier openlijk besproken. Heerlijk.
Мама у нас строгая
00:20
VAVAN
Рет қаралды 12 МЛН
From Small To Giant 0%🍫 VS 100%🍫 #katebrush #shorts #gummy
00:19
I thought one thing and the truth is something else 😂
00:34
عائلة ابو رعد Abo Raad family
Рет қаралды 12 МЛН
Leven met trauma | #1777 Marc van Steenkiste
1:11:45
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 11 М.
#971 Is wetenschap onze nieuwe religie? Een gesprek met Ronald Meester
1:00:35
About crisis of acceleration | Amitav Ghosh | Buitenhof
15:12
Мама у нас строгая
00:20
VAVAN
Рет қаралды 12 МЛН