Sizin abartıldığını düşündüğünüz kitaplar hangileri?
@eslemeslem81084 жыл бұрын
Kinyas ve Kayra Kürk Mantolu Madonna
@Vera00234 жыл бұрын
Kesinlikle Kafka- Dönüşüm
@ceqoist4 жыл бұрын
Bildirimin görünce aklima ilk gelen "cavdar tarlasinda cocuklar"dı.görüyorum ki ne anlatıyor şimdi bu kitap diyenler kulubü epey kalabalık.
@hickimse75534 жыл бұрын
-Serenad -Așk (Elif șafak)
@hilalsargn49104 жыл бұрын
Kitap Dünyam PAL sokağı çocukları Otomatik portakal Şeker portakalı Zweıg kitapları Gör beni Kinyas ve Kayra Ben kirke
@aylindemir98464 жыл бұрын
Abartıldığı kadar var dediğiniz kitapları da görmek isteriz
@ipekletarot4 жыл бұрын
Ne güzel bir yorum 👏🏻
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Aylin Demir ☺️👏
@tolgakaplan43094 жыл бұрын
Yaz kızım ahmet hamdi tanpınar dan huzur ve saatleri ayarlama enstitüsü
@devrimege92104 жыл бұрын
"Kötü kitaplar çok satar, vasat kitaplar ödül alır, iyi kitaplar ıskalanır." Bu cümleyi yıllar önce Cumhuriyet Kitap ekinde okumuştum.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Devrim Ege Aşırı bir genelleme maalesef 🙁
@devrimege92104 жыл бұрын
@@kitapdunyamm, öyle ama örnekleri de azımsanmayacak kadar ne yazık.
@cereng19924 жыл бұрын
Fahrenheit 451 konusunda o kadar katılıyorum ki size, kitabı kaç kez yarım bıraktığımı hatırlamıyorum bile🤦🏻♀️
@nuryolasfalt4 жыл бұрын
Belki de ondan mütevellit
@livingleolethia4413 жыл бұрын
2 kez yarım bırakıp 3cü kez bitiricem dedim ve 1 güne bitti çok şükür. Abartıldığı kadar değil ama bitirseniz pişman olmazsınız, ben olmadım şahsen
@ayseylmaz15434 жыл бұрын
Çok güzel bir içerik olmuş. "Abartılması gereken kitaplar" ile ilgili de bir video çeker misiniz?
@tulaygundogan60364 жыл бұрын
Körlük ve Sineklerin Tanrısı kitapları bence alt metinleri çok güçlü ve sarsıcı kitaplar. İnsanların yaşları kaç olursa olsun kanunsuzluk ve kaos ortamında ne kadar vahşi ve acımasız olabileceklerini anlatıyor, işin acı tarafı insanlık tarihi boyunca bu hep böyle olmuş. Evet belki edebi olarak doyum sağlamıyor ama konu itibarı ile çok sarsıcı.
@furkandursun344 жыл бұрын
Körlük kitabını çok merak ediyorum ve okumak için sabırsızlanıyorum. Sizce beklentimi çok yukarıda tutmamalı mıyım? Yorumunuzu belirtirseniz çok sevinirim
@ozgesirin7334 жыл бұрын
Tülay Gündoğan sineklerin tanrisi ile ilgili kismina kesinlikle katiliyorum. Sadece kotuluk icimizde bizle dogar konusuyla okumamak gerek. Toplum olusmasi icin gereken seyler toplum olmak icin kurallarin gerektigi vs vs bunlar cok onemli. Aslinda binevi siyasi bir roman.
@tulaygundogan60364 жыл бұрын
@@furkandursun34 beklentinizin ne olduğuna bağlı tabiki 😊. Eğer Saramago'nun kendine has yazım tekniğine alışabilirseniz çok beğenirsiniz. Bence okunması kolay kitaplarından biri Körlük. Benim okuduğum en iyi kitaplar listemde ilk beştedir. Ama Serkan hocam abartı olduğunu düşünmüş😉. Bence bakış açınızla ilişkili beğenip beğenmeyeceğiniz. Ben insanın geçmişini bilen bir arkeolog gözüyle okudum ve çok sevdim.
@tulaygundogan60364 жыл бұрын
@@ozgesirin733 çok doğru👍🏻
@nazanturan79564 жыл бұрын
Ben de Körlüğü cok begenenlerdenim.Okudugumda baya sarsildim.Hele ki karantina donemine girince ilk aklima gelen kitap oldu.Körlük salginin baslamasiyla insanlarin nasil da bencil ve vahşilesebildigini görüyoruz kitapta.Okurken yazım tekniginden dolayi belki zorlanilabilir ama okudukca alisiyorsunuz.
@nahifokur67164 жыл бұрын
Aralarında okuduğum tek kitap"yabancı" diğer kitapları okumayarak pek bir şey kaybetmemişim🙂 kitapları eleştirirken sevenlerini kırmaktan çok korkuyorum, kimseyi incitmek istemem, yaşadığım bu durumu sizin beden dilinizden de çözümledim. İnsanları kırmak istememeniz naifliğiniz, hasanım Alimin sözünü araya sıkıştırmanız takdire şayan 👏
@Hilallkosee4 жыл бұрын
Abartıldığını düşündüğüm kitaplar: 1-Zülfü Livaneli Serenad 2-Anayurt Oteli 3-Bir ömür nasıl yaşanır ( kesinlikle normal bir vatandaşın istifade edeceği bir kitap değil, imkanı olanlara yazılmış bir kitap bana bir şey katmadı) 4-İrade terbiyesi (kişisel gelişim e olan yeminimi Cemil Meriç in önerisi diye bu kitapla bozdum ama artık tövbe bir daha bir kişisel gelişim kitabı okumam için direk gökten vahiy gelmesi lazım)
4 жыл бұрын
Çavdar Tarlasında Çocuklar. Evet, iyi bir kitap ama bu kadar okunmasını gerçekten anlamıyorum. Basit bir yapısı var.
@alperbul68404 жыл бұрын
Evet dediğiniz gibi basit bir yapısı var. Ancak edebiyatın sizlere her seferinde kahramanlar yaratmak, müthiş kurgular göstermek, birşey anlatmak, ispatlamak gibi bir gayesi yoktur. Çavdar Tarlasında Çocuklar hayatın, basit dediğiniz yalın halini göstermektedir. Asıl çarpıcı olanda budur.
@ifeelblueq4 жыл бұрын
Çavdar Tarlasında Çocuklar iyi bir kitap değil. Yazar da kitabı yalın bir dille değil, yavan bir dille anlatıyor. Hayatın sade yanını değil, kasvetli monotonluğunu gösterebilir sadece.
4 жыл бұрын
@@alperbul6840 Ben her seferinde kahramanlar yaratılsın, müthiş kurgularla bezensin demiyorum Alper Bey. Bir şey ispatlamasına da gerek yok ki zaten sanat eseri ortaya konurken bir şey ispatlama çabası güdülmez. Subjektiftir ve yazarın salt amacı kendi duygusunu ve hayal dünyasını ortaya koymaktır. Bu kadar okunması, Amerika'da uzun bir süre çok satan kitapların başında bulunması anlamsız geliyor bana. Günümüzde de abartıldığını düşünüyorum. Abartıldığını düşünmem, kötü olduğu manasına gelmiyor tabii ki. Yine bu benim görüşüm, bu konu da kişinin zevkine göre değişecektir. Yani kesin bir doğrudan söz edemeyiz, saygı duymak lazım sadece.
@alperbul68404 жыл бұрын
@@ifeelblueq "Hayatın sade yanını değil, kasvetli monotonluğunu gösteriyor." derken kitabın ruhunu benden daha iyi anlatmışsınız. Yavan bir dille anlatıyor derken sanırım orjinal dilinde de okudunuz ve sonrasında iyi bir kitap olmadığı kanaatine vardınız. Çünkü aksi pek adil olmaz sanırım.
@alperbul68404 жыл бұрын
@ Affınıza sığınarak yaptığınız yorumu daha iyi anlayabilmek için şu şekilde değiştirdim "Mor rengin Bu kadar sevilmesi, Amerika'da uzun bir süre çok tutulan renklerin başında bulunması anlamsız geliyor bana. Günümüzde de abartıldığını düşünüyorum. Abartıldığını düşünmem, kötü olduğu manasına gelmiyor tabii ki. Yine bu benim görüşüm, bu konu da kişinin zevkine göre değişecektir. Yani kesin bir doğrudan söz edemeyiz, saygı duymak lazım sadece."
@zeynepdemir58824 жыл бұрын
Hocam sonunda birisi gerçekleri konuştu! Şaka bir yana Kinyas ve Kayra'yı, Fahrenheit 451', ve Konstantiniyye Oteli'ni görünce derin bi nefes aldım itiraf edeyim. Bazı kitaplar sosyal medyadaki paylaşımlarla çok meşhur oluyor, çok satıyor. Bunda işte kapak tasarımı, yayınevi indirimleri vs. her şey etkili bana kalırsa. Çok abartılan kitaplara örnek olarak Küçük Prens ve Aşk ve Gurur demek istiyorum sevenlerinin affına sığınarak. Çok eğlenceli bir video olmuş, Körlük'ten bahsetmeniz dışında ahaha.
@tamay95414 жыл бұрын
Yabancı benim sevdiğim bir kitap ama ne zaman inceleme videosu görsem herkes kitabın ilk cümlesini çok beğendiklerini, hayatlarının cümlesi olduğunu vs söylüyorlar. Bunu anlamıyorum ve çok komik buluyorum gerçekten. Artık sinir olmaya başladım
@edanursahin35814 жыл бұрын
Aynen öyle, kitaptaki asıl meseleyi anlamıyor bence çoğu kişi, belki de ben yanlış anlamışımdır bilemiyorum. Albert Camus'un hayatını okumadan, düşüncelerini anlamadan okunabilecek bir kitap değil bence...
@lethe97684 жыл бұрын
Bence komik bulmanız biraz değişik. Sonuçta insanların neye göre ve nasıl bu şekilde davrandıklarını bilmiyoruz. Belkide hayatlarıyla ilgili biseyle düşünceleriyle bagdastirmis olabilir. Komik bulmanız kötü olmuş . Ha bende onlardanim demiyorum ama yabancı beni çok etkilemişti sevdiğim bir kitaptır. Kimin neye göre yaptığını bilemeyiz sizin de bir kitap için düşünceleriniz farklı olsaydı ve insanlar bunu komik bulsaydı yazdığım yorumu sizde onlara söyleyebilirdiniz aynı şey olsaydı siz de böyle düşünürdünüz belki de .HER İNSAN HERBİR KİTAPTAN FARKLİ BİR ŞEY KAPAR.
@tamay95414 жыл бұрын
@@lethe9768 böyle düşünmemin sebebi, birçok videoda bunu gördüm ve birbirlerini taklit ettiklerini düşünüyorum, sanki kendi fikirleri değilmiş gibi geliyor bana. Yoksa cümleyi komik bulduğumdan değil tabii ki.
@tubayilmaz12234 жыл бұрын
Bi'Zweig görürüm kesin diye gelmiştim ama ohhh yokmuş, aşşşırı sevindim 🥰
@Lorenzo_med4 жыл бұрын
Kinyas ve Kayra dışında katılıyorum fakat o eser üst düzey bir eserdir.
@ayseaytin23504 жыл бұрын
Keşke bu videoyu daha önce izlemiş olsaydım, Kinyas ve Kayra'yı almazdım. Yıllar sonra bir kitabı daha yarım bıraktım. Kitapları yarım bırakmayı hiç sevmiyorum. Özellikle Kinyas ve Kayra hakkındaki eleştirileriniz çok yerinde. 👍
@seydanuralparslan44144 жыл бұрын
"bence Aylak Adam, Yabancı'dan daha güzel" Yabancı' yı bitirdiğimde içimden geçen düşünce. Benimle aynı şeyi düşünmenize çok sevindim hocam ☺️
@kafakarskoz59544 жыл бұрын
Fahrenheit 451 kitap ne aktı, ne de beni içine çekti. Ben sevemedim, Yanbancıyıda ben de sevmedim. Bitirince bende mi anlama kıtlığı var acaba dedim. Yalnız olmadığıma sevindim.
@sefasat83044 жыл бұрын
İlber hocamdan özür dilerim ama, BİR ÖMÜR NASIL YAŞANIR kitabı çok abartıldı bence. Tamam güzel bilgiler var boş değil ama röportaj tadında soru cevap kitapları beni cezbetmediğinden sanırım.
@nazanturan79564 жыл бұрын
Ben de katılıyorum.Umdugum gibi degildi.Feyz almak isterdim ama alamadim.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Sefa Satı Ben de kahve yanına çok güzel gittiğini düşünüyorum bu soru cevapların. 🙏
@rukiyerg4 жыл бұрын
Size sonuna kadar katılıyorum. O kadar zor bitirdim ki 😑 bitse de kurtulsam moduna girmiştim
@sefasat83044 жыл бұрын
Kitap Dünyam, Saygı duyuyorum tabiki hocam. Bu iş göreceli bir iş, bahsi geçen kitaplara aşık olan belki de binlerce insan var. Mesele sizinde daha önce söylediğiniz gibi, “kendine uygun kitabı bulabilmek”.
@cihanozel13724 жыл бұрын
Ben tamamını bitirdim bana çok yararı oldu.
@Islam-xx5up4 жыл бұрын
maşallah eleştiriyi öyle güzel dile döküyorsunuz ki bide abartılan romanlarda ki tespitler muhteşem.
@sompsection36564 жыл бұрын
Sineklerin Tanrısı çok ince mesajlar içeriyor evet ama gerçekten biraz fazla abartıldığını ben de düşünmüyor değilim.
@pianistaeroa4 жыл бұрын
Ben Kinyas ve Kayrayı çok küçükken okudum. Çok ilginç gelmişti ve algımı ve okuma zevkimi değiştirdiği, şekillendirdiği için hala en sevdiğim kitaptır.
@merveakdogan74834 жыл бұрын
Abi çok tatlı gömüyorsun kitapları :)
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Mer Ve Estağfurullah, gömmeye değil anlatmaya geldim. 🙏☺️
@merveakdogan74834 жыл бұрын
Kitap Dünyam biliyorum :) sevgiler 🌸
@nurullahkara33514 жыл бұрын
Sineklerin tanrısı esasında tamda dediğiniz gibi bir izlenimle devam eden bir kitap. Taki sonuna varıncaya kadar iş bankası dünya klasikleri serisinden okuyanlar bilir kitabın sonunda çevirmen Mina urganda bu durumu farketmiş olacak açıklama ekmek zorunda hissetmiş sanki. O açıklamayı okuduktan yazarı affetmiştim ben "tamam tamam iyidi kitap" demiştim
@ezgifaydalbak27084 жыл бұрын
Abartıldığını düşündüğüm kitaplar Simyacı Çavdar Tarlasında Çocuklar
@pelink.68604 жыл бұрын
Ve birde Yusuf Atılgan Aylak adam🤔🙂
@ecemcrpc23924 жыл бұрын
Bu kategori de Ali Ural- Posta Kutusundaki Mızıka kitabı girer benim için. Ünlü bir kitap hesabı ballandıra ballandıra anlattığı için almıştım fakat 3 ay elimde süründü kitap gerek yazım dili gerekse içindeki konuların sıkıcı olması beni benden aldı. Almayın cidden hem para hem zaman kaybı.
@alibg4 жыл бұрын
Şeker Portakalı: Açıkçası bu kitap Türkiye dışında bu kadar popüler midir bilmiyorum. Kesinlikle kötü bir kitap olduğunu söylemiyorum ancak bence herhangi bir çok satanlar listesinde 1. sırayı alacak kadar da iyi bir kitap değil. Genel olarak bir tebessüm oluşturduğu veya gözleri buğulandırdığı yerler olsa da çok özel bir şeyler anlattığını da düşünmüyorum ve soruyorum: Hepiniz mi sorunlu bir çocukluk yaşadınız arkadaş? :) Simyacı: Çokça kez kullanılmış ve pek çok insanın bile normalde üzerine düşündüğüne inandığım "rüyanın peşinden gitme" olayının çok basit öğütlerle harmanlanmış hali. Ayrıca da bir edebiyatçıdan daha önce Doğu'da yazılmış bir esere çok benzediğini öğrenmiştim. (O, "çalıntı" tabirini kullanmıştı ama bunu edebiyatta kullanmak bana pek doğru gelmiyor.) Küçük Prens: Vallahi bu kitap nasıl dünyanın en popüler kitabı haline geldi hiçbir fikrim yok. Benzer öğütler veren/çıkarımlarda bulunan diğer kitaplardan edebiyat tarihinin en akılda kalıcı alegorilerinden birini kurmasıyla (prens, gezegeni, gül...) ayrılmasına ve yüzde kocaman bir tebessüm oluşturmasına rağmen dünyada en tepeye çıkmasını ve herhangi bir insanın başucu kitabı olmasını hala anlamlandıramıyorum. Körlük: Abartıldığını düşünmekle birlikte bu listedeki en iyi kitap olduğunu söyleyebilirim. Videodaki eleştirilere tamamen katılıyorum. İlk yarısı yazılmış en iyi kitaplardan biri olmaya adayken ikinci yarısı üçüncü kalite bir romana yaklaşıyor. Yüzyıllık Yalnızlık: Çok karmaşık bir kurguyu belki de yapılabilecek en iyi şekilde oluşturmuştur. Okurken en çok haz duyabileceğiniz kitaplardan biri olabilme özelliğiyle okurken tabiri caizse terleten bir kitap olma özelliğini aynı anda yaşatır. Müthiş bir öyküsü vardır, benzer bir yaşamı olanlar dışında çok akılda kalıcı/etkileyici olabileceğini ise düşünmüyorum. Serenad: Türk edebiyatında önemli bir eser olduğunu düşünmekle birlikte abartıldığını düşünüyorum. Öncelikle edebi yönü bazı yerlerde güçlü olmasına rağmen kurgusunun ortalardan itibaren tahmin edilebilir ve bence biraz mantıksız olduğunu düşünüyorum. Edebi yönü "bazı yerlerde" güçlü dedim çünkü kitabın bazı yerlerinde 15-20 sayfa boyunca hiçbir şey anlatılmıyor (ne konuyla alakalı ne edebi). Ayrıca Konstantiniyye Oteli'nden bahsederken söylediğiniz durum bu kitapta da bazı yerlerde gerçekleşiyor. Livaneli'nin çok daha güzel kitapları varken bu kadar öne çıkarılmasını anlayamıyorum doğrusu. Sevgili Arsız Ölüm: Açıkça söylemek gerekirse ben bu kitabı anlayamadım. Kitaba 4 defa başladım ve hepsinde adeta "Aga sen ne anlatıyorsun ya?!" tepkisiyle bıraktım. Belki de sorun bendedir. Bu arada halk arasında çok abartılmış, çok satılan bir kitap değil diye biliyorum ancak bence edebiyat çevrelerinde oldukça abartılmış bir kitap. Anayurt Oteli: Yüzyıllık Yalnızlık ile ilgili yazdıklarım bu kitap için de geçerli. Evet, kitap güzel. Ama yalnızca güzel, o kadar. NOT: Ne zamandır bunları yazmak istiyordum ancak ortam bulamıyordum, biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Böyle bir ortam oluşturduğunuz için size özellikle teşekkürler Hocam.
@alibg4 жыл бұрын
Bu arada bunların tamamen bir kitapta ne aradığımızla ilgili olduğunu düşünüyorum. Mesela tamamen edebi zevk almak, büyülü bir dünyaya girmek isteyen bir insan için Yüzyıllık Yalnızlık dünyanın en iyi kitabıdır ve abartılmış da değildir. Ben bir kitapta bunu aramıyorum ve benim için abartılmış bir kitap. Bu kadar basit bence...
@lethe97684 жыл бұрын
Şansa bak bende yarın yada bugün serenad ' a başlayacaktım ama yinede okuyacağım kimseden kitap içeriği hakkında bir yorum almayarak. Daha güzel kitapları var demişsiniz Livaneli için ben yeni başladım onun kitaplarına açıkçası huzursuzluk ve son ada dışında önerdiğiniz kitabı varmıdır acaba? :)
@alibg4 жыл бұрын
@@lethe9768 Açıkçası, daha iyi kitapları var derken aklımdan geçenler Son Ada ve Huzursuzluk'tu :). Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, Serenad çok iyi bir kitaptır. Yalnızca hak ettiği yerden birazcık yukarıda olduğunu düşünüyorum yoksa oldukça keyiflidir. Eğer Serenad'ı beğenirseniz Kardeşimin Hikayesi kitabını da muhtemelen beğenirsiniz. Onun dışında kapağında Livaneli yazan herhangi bir kitap çok yüksek ihtimalle iyidir, fazla şüpheniz olmasın.
@lethe97684 жыл бұрын
@@alibg teşekkür ederim :) yok belirtmişsiniz zaten güzel olduğunu sadece biraz abartıldığını falan. Serenad'a başladım güzel gidiyor ben hiç serenad yorumu bakmamaya çalıştım etkilenirim belki diye teşekkürler yorum için :))
@elifcicek26904 жыл бұрын
Bir tarafta beylerin uzun uzun nedenini niçinini açıkladığı yorumları diğer bir tarafta ise hanımların küçücük ama duygu dolu yorumları, seçimini yap 😅
@Bimutluluk34 жыл бұрын
Ben de Martı Jonathan kitabının çok ama çok abartıldığını düşünüyorum. Geçenlerde bunca zamandır okumadım mutlaka okumalıyım diye başladım ama zor bitirdim.
@hanifeozer27514 жыл бұрын
Yaa inanmıyorum yazsam mı diye düşünürken yorumunuzla karşılaştım :) günlerce üzerinde düşünmüş ne kaçırdım diye kafa patlatmıştım :)
@elifcicek26904 жыл бұрын
Ayne aynen, okurken neden ben bu kadar etkilenmiyorum, benim goremedigim ne var diye diye içinden çıkamadım işin
@durusaglk6664 жыл бұрын
ilk defa bu videodaki yorumlardan birine katılıyorum martı yı ben de anlamadım ama çavdar tarlasında çocuklar hakkındaki yorumlara tepem attı
@Bacioglu614 жыл бұрын
Fahrenheit 541 yorumuna tamamen katiliyorum. Fazla sisirildi ve herkes meraktan alip okudu. Cesur Yeni Dunya'yi da ekleyebilirim.
@Ryuk714 жыл бұрын
Ben abartıldığını düşündüğüm hatta sinirlendiğimden sakladığım bir kitaptan bahsetmek istiyorum: Çavdar Tarlasında Çocuklar. En çok hayal kırıklığı yaşatan kitaptı benim için. Zaten o günden sonra bu mecrada kitap önerileri arayışındayım.
@tomoethefox3 жыл бұрын
Aynı fikirde olduğum birini gördüğüme o kadar sevindim ki anlatamam. Ben de yıllar önce çok satanlarda görüp almıştım ama yok olmuyor okuyorum bitmiyor kitap. Hayretler içerisinde kalmıştım bu kitap nasıl çok satanlara girdi diye.
@harunresitdengiz67684 жыл бұрын
İki kitabın dışında hepsini okudum,ben de senin gibi düşünüyorum ama belli bir kalitenin üzerinde olduklarını da kabul etmeliyim. Değerli meslektaşım seni en çok etkileyen 10 kitap hakkında video yapar mısın
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
harunreşit dengiz 👏👍
@tanerakbas52344 жыл бұрын
Şeker portakalı bence abartılıyor şunu düşündüm acaba ben derin anlamlı olan cümlelerimi kaçırdım diye düşündüm ama tekrar okudum yinr hiçbir şey değişmedi tamam güzel kitap ama abartılıyor bence zaten popüler olan kitapları alan insanlar ya sosyal medya çok paylaşıldığı için alıyorlar yada çok satıldığı için merak ediyorlar
@lethe97684 жыл бұрын
Ben hiç abartildigini düşünmüyorum ki ben ilk okudugumda pek etkilenmemiştim en azından ikinci kez okuduğum zamanla kıyaslarsak .Ben o kitabı bitirdiğimde çok sarsıldım baya ağlamıştım özellikle son 20 sayfasında . İnsanın cevresindeki insanlar ve yaşam sitilide ister istemez kitaplardan aldığımız şeylerle bagdaslasiyor. Mesela benimde ( ozamana göre) iki kardeşim var. Biri Zéze yaşında diğeride totoca yaşında belkide o yüzdendir onlarin böyle hayatları olsaydı nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim .Yasanmisliklar, prensipler, etrafımızdaki insanlar,yaşam biçimleri okurun üzerinde etkisi olur ve buyüzden okurken dusuncelerimiz birazda onlarla bagdaslasır diye düşünüyorum. Herkes aynı kitaptan aynı zevki alamaz doğrudur. Bilmiyorum bence şeker portakalı abartildigi kadar var . Sizin çevrenizde nekadar abartildi bilmiyorum ama benim okumaktan en zevk aldığım kitaplardandı. :) Ayrıca son cümlenizde çok haklısınız
@tanerakbas52344 жыл бұрын
@@lethe9768 eleştirin çok teşekkür ederim ama zaten kitapda olan olaylar günümüzde hatta yakınımızda bile yaşayanlar var benim düşüncem bu kitapta anlatılan olayları daha fazla okuyucuya ulaşması için yazılmış. benim görüşüm bu. dediğiniz gibi okura göre kitap'ın zevki değişir
@tolgakaplan43094 жыл бұрын
Şeker portakalını asla çocuğuma okutmam çöp bir kitap abartılmış bir 100 sayfalık kagit parçası
@ng7804 жыл бұрын
@@tolgakaplan4309 Sizin düşünceniz ama yazara ve eserine saygılı olmanız gerekiyor. "Çöp" sözcüğü eleştiriden çok saygısızca bir söylem
@birokurbirhayat21484 жыл бұрын
Gerçekten okuma birikimi ve okunan yaş çok önemli kitapların etkileri konusunda 🙏🏻
@nde1174 жыл бұрын
sineklerin tanrısını seven bir ben miyim ya :(
@kingbacontr23 жыл бұрын
Diğer kitaplar için az buçuk size katılıyorum. Ama Nagazaki için düşüncem tamamen farklı. Bana göre geçen yıl okuduğum en şaşırtıcı kitaplardan biri. Okuyucuların bu kitaba bir şans vermelerini isterim açıkçası 😀
@TheDarcraiden4 жыл бұрын
Bende kendi adıma "simyacı" "kafka dönüşüm" kitaplarının abartıldığını düşünüyorum. İkisinide okudum ama yani özellikle simyacı bittikten sonra "bu muydu?" dedim.
@erenayik86604 жыл бұрын
ben de stefan zweıgın bir kadının yaşamından 24 saat adlı kitabının gereksiz abartıldığını düşünüyorum. Bende pek merak uyandırmadı akıcı değildi. Sıkılarak okudum maalesef
@ec57454 жыл бұрын
Zweigin anlattigi konulardan cok yansittigi psikolojik tahlilleri güzel onu iyi yansıtıyor dediginiz kitabi okumadım ama diger kitaplarinda bunu gordum ozellikle satranç kitabinin bir bolumunde karakterin yasadigi psikolojiyi cok iyi yansıtmıştı ama genel hikayeye bakınca pek tatmin etmeyebiliyor
@romadasilahsizbirmumin4 жыл бұрын
Küçük Prens Elbette. Oldukça Güzel Bir Kitap Ama Bu Kadar Abartılmamalı.
@alicolak15344 жыл бұрын
Şu listede simyacıyı görmeyi bekledim :)
@tobiasrieper_4 жыл бұрын
Simyacı tam bir çöp. Bazı insanların da enleri arasında. İnanamıyorum.
@ozlemtekelioglu82114 жыл бұрын
Ne!!
@tugcek43244 жыл бұрын
kesinlikle
@cihanozel13724 жыл бұрын
@@tobiasrieper_ kitap nekadar berbat olursa olsun çöp değildir.
@megaton90624 жыл бұрын
@@cihanozel1372demi
@serdarserdar49244 жыл бұрын
Simyacı da eklenebilir bu listeye
@zprmerdo54944 жыл бұрын
serdar serdar kesinlikle aga
@grkmscn30924 жыл бұрын
Kesinlikle ya abartıyı geçtim gram tad almadım nasıl bu kadar beğenilmiş türlü anlayamıyorum
@Lulu-jl9hg4 жыл бұрын
😳
@chuuyanakahara4264 жыл бұрын
Bildiğin çocuk kitabıydı ya :D hangi yetişkin insan onu böylesine çok sevdi acaba :D 100 sayfası kişisel menkıbe diyerek geçen çocukluğumuzda okuduğumuz masal kitaplarının mantığında bir kitap.
@Prof.Dr.MuzeyyenSenaIzmirli4 жыл бұрын
çok güzeldi. devamını bekleriz. yabancı kitabı dışında diğer kitaplarda hemfikirim...
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Müzeyyen İzmirli Yabancı çok değerli ve çok severim. Oraya vurgu yaptım. 🙏
@makbuleyagc32984 жыл бұрын
Serkan hocam ıyi akşamlar birkaç kitap sorucam çocuğum 5. Sınıf öğrencisi harita koruyucuları serisi SHERLOCK HOMES matematik dehası ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI TÜRKÇENİN MUHAFISLARI ÜTOPYAYA YOLCULUK bu kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Makbule Yağcı Ütopya’ya Yolculuk ve Türkçenin Muhafızları çok iyi seçimler. 👏 Çocuklar için kitap videolarımız var, onlara da göz atabilirsiniz. 🙏
@makbuleyagc32984 жыл бұрын
Teşekkürler
@makbuleyagc32984 жыл бұрын
Mutlaka bakıcam
@mmrysmn.4 жыл бұрын
Sineklerin Tanrısı ve Körlük kitaplarınız ile ilgili fikirlerinize katılıyorum. Sineklerin tanrısı çok yavan bir dil ile yazılmış , Körlük kitabını çok sevsem de belli bir noktadan sonra sanki başkası yazmış gibi geldi bana.
@candancingoz90014 жыл бұрын
Açıkcası Sineklerin Tanrısı ve Körlük kitabı için kendime yancı bulduğum için mutluyum gerçekten. Yarım bıraktım ben ikisini de. Fahreneit 451 için de aynı şeyi düşünüyorum. Gerçekten de yarım kalmasın diye okudum. 😊
@candancingoz90014 жыл бұрын
Bu yorumu videonun yarısında yazmıştım. Videonun ilerlerinde gördüm ki sanki birisi benim düşüncelerimi söylüyor gibiydi. Korktum hatta bi ara 😄 Beni Asla Bırakma ve Yabancı kitaplarında da size fazlasıyla katılıyorum. Beni büyük hayal kırıklığına uğratan kitaplardı. Özellikle bir de Aylak Adam'ı Yabancı'dan önce okuduğum için Yabancı kitabı bana çok yavan gelmişti.
@kitaportresi4 жыл бұрын
Albert Camus -Yabancı kitabını okudum ve bittiği zaman bu kadar abartılacak ne vardı dedim 😊
@serifebactorunlar61734 жыл бұрын
Büşra Atıcı katılıyorum.Kitabı bitirdiğimde eee bu mu demiştim.😃
@magictime16034 жыл бұрын
“Bugün annem öldü belki de dün bilmiyorum” şeklinde vurucu cümleyle başlayan bir kitabı ileri yaşlarda bir kez daha okumanı tavsiye ediyorum 😊
@kitaportresi4 жыл бұрын
@@magictime1603 kitabın giriş cümlesi için kitabı okumaya karar vermiştim 😊 Ama ileride tekrar okuyacağım
@basakdemir6064 жыл бұрын
Büşra Atıcı biraz yazar ve akım hakkında araştırma yaparak ve özellikle Kafka’nın Dava kitabıyla arka arkaya okursanız bakış açınız değişecek☺️
@kitaportresi4 жыл бұрын
@@basakdemir606 teşekkür ederim öneriniz için 😊Dava kitabını okumamıştım dediğiniz gibi tekrar şans vereceğim
@Lulu-jl9hg4 жыл бұрын
Tüm videolarınıza bakamadim ama Necip Mahfuz sever misiniz ve Cebelavi Sokağı Cocuklari'ni okudunuz mu acaba?🤗
@h.a.58034 жыл бұрын
"Sineklerin tanrısı"nı okuyunca ilk başlarda çok-çok sevdim, amma sanki ireliledikce sıradanlaştı , fakat verdiği mesajlar aşırı güzeldi, özellikle , sonunda tercümanın kitap incelemesini de ayrı sevmiştim...
@iamblacksnake4 жыл бұрын
Sineklerin Tanrısı'nı bitircem diye gözüm kanamıştı içim sıkılmıştı valla çok güzel yerlere değinmişsiniz hocam 👌🏻
@suleeroglu86474 жыл бұрын
Ayyy yabancı konusunda da hemfikiriz😁Yıllar önce Vebayı okumuştum, kesinlikle bundan kat be kat güzeldi. Hatırlamıyorum konusunu, yıllar oldu ama kesinlikle verdiği hisleri kıyaslarsam veba açık ara öndeydi. Son zamanlar popüler olmuş bir kaç kitabı okuyup beğenmeyince bıraktım çok satanları, ödüllüleri okumaya çalışmayı. Çünkü hem beklenti yüksek tutuluyor, hem de herkesin kapış kapış okuduğu kitapları almak okumak pek tarzım değil sanırım🙈Türk ve Dünya Klasiklerini bunun dışında tutuyorum
@berilgvn3 жыл бұрын
Zülfü Livaneli'ye ne kadar hayran olsam da, Konstantiniye Otelini'ni maalesef ben de yarım bıraktım. Okurken yoruldum sanırım. Fahrenheit ile ilgili de aynı fikirdeyim. Eski baskısının çeviri sıkıntısı olduğu için, o kitabı da yarım bırakıp okuyamamıştım.
@mervekaya94334 жыл бұрын
Yabancı kitabı kadar kendimi kitap sorunlusu hissettiren bi kitap olmamıştı. kaç kere elime alıp alıp bıraktım okuyamıyorum ama beğenenleri gördükçe şaşırıyordum demekki o kadar da sorunlu değilmişim 😃🙏🏻
@melekyazc73404 жыл бұрын
Kişisel gelişim pek okumuyorum gerek de duymuyorum bence herkesin ihtiyaç duyduğu cevher kendi içinde tabi okuyanlara saygım sonsuz o yüzden ona yorum yapmayacağım. Zülfü Livaneli'nin kitapları kurgu olarak okey ama edebi bir dil yok bence. Yabancı konusunda son derece katılıyorum Albert Camus bile o kitabını bu kadar beğenmemiştir :d 451 konusunda birçok arkadaş size katılmış çok şaşırdım ben çok çok çok beğenmiştim ama dediğiniz gibi ben de eski basımdan okuduğum için biraz zorlanmıştım. Çok güzel bir video olmuş emeğinize sağlık. Kitap konuşabilmek çok güzel. Sağlıkla ve kitapla kalın :)))
@makbule92204 жыл бұрын
Bence Sineklerin Tanrısı çok abartılıyor. Bazı arkadaşlarımla birlikte okuduk,kitaba bayıldıklarını söylediler. Ama benim için çok normal bir kitaptı.
@lethe97684 жыл бұрын
Bencede ben ilk 70 sayfasını okudum. Belki devamı güzel olur diye zar zor okudum sonra daha fazla dayanamadım bıraktım. Abartildi bence🙄
@sudeulusoglu91164 жыл бұрын
Hayvan Çiftliği ile benzer konular aslında.İmgesel bir anlatım var kitapta.Önce çocuk kitabı mı okuyorum diye düşünuyorsunuz fakat kitapta Hitler'den tutun da sosyalist devletlere kadar bircok politik konu işlenmekte.Mine Urgan'ın kitapla ilgili yazısını okumanızı tavsiye ederim.Sağlıcakla kalın
@makbule92204 жыл бұрын
@@sudeulusoglu9116 teşekkür ederim 🙃
@lozansevenozan84974 жыл бұрын
@@lethe9768 fena bir kitap değil devam et normal bir romanmış gibi yaklaşırsan gerçekten güzel
@eneskartal69494 жыл бұрын
Sineklerin tanrısını 100 sayfaya okudum ve artık 20 şer 20 şer atladım bu kadar zaman kaybı bi kitap olamaz
@mervekaya94334 жыл бұрын
Körlükte gerçekten güzel kitap bence yine abartılan kitaplar arasında baya iyi yerde..tabi daha iyi olabilirdi Klasikler dışında da okumayı sevebileceğim bir kitap olduğuna beni inandırmıştı
3 жыл бұрын
Sineklerin tanrısı acaba çeviri sebebiyle daha sönük kalıyor olabilir mi?
@Omerhayat594 жыл бұрын
Muhtemelen başlığı görüp gelen direkt size laf söylemişlerdir, ama(yine iyisiniz) video'dan sonra abartildigini düşündüğünüz kitapları bile hemen okumaya başlıyoruz, Neden mi harika anlatınız.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Ömer X Başta dediğim gibi bu kitaplar “kötü” demedim videoda. Biri hariç. 😄🙈 Bu yüzden öneri olarak algılamanıza da sevinirim. 👏
@eliferdem2344 жыл бұрын
Körlük ile ilgili yorumunuza katılıyorum, ben de ilk 2/3'lük kısmı okuyup devam edememiştim.
@nurgulakncı4 жыл бұрын
Çavdar Tarlasında Çocuklar ve Bülbülü Öldürmek, bitsin diye uğraştığım, okurken çok sıkıldığım gereksiz abartıldığını düşündüğüm kitaplar. Serenat kitabında da dediğiniz tarzda cümleler var. Zülfü Livaneli gazeteci kökenli olduğu için aklına gelen her konuda fikrini beyan etmiş. Kendince birilerine selam çakmış. O da yersiz abartılan kitaplardan. Birisi de arkasına bu kitap oybirliğiyle nobel edebiyat ödülünü almaya layık bir kitap, demiş. Yani daha önce nobel almış bir yazardan kitap okumadıysanız bilemem. Türk edebiyatında ondan kat be kat daha fazla nobel edebiyat ödülü alacak yazarlar ve onların eserleri var.
@sevgiakkus92834 жыл бұрын
Zweıg karekterinin duygu ve düşüncelerini okura çok iyi aktarıyor. Fakat ben “BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU” abartıldığını düşünüyorum.
@beyza91154 жыл бұрын
Kesinlikleee
@aknaktas41854 жыл бұрын
Zweig’ı sevmemi sağlayan kitaptır.
@gizemcelik6654 Жыл бұрын
Kinyas ve Kayra hakkındaki düşüncelerinize tamamen katılıyorum. 20 yaşımda ağzım açık okumuştum. 33 yaşımdayım genel olarak Hakan Günday'ın herhangi bir kitabını okuyamıyorum. Okumalarınız arttıkça, kültürel birikiminiz arttıkça hitap edecek bir kitap değil.
@gencokur95984 жыл бұрын
Giriş kısmı çok güzel ve tatli olmus.
@kerimcan3454 жыл бұрын
Salinger' in Çavdar Tarlasında Çocuklar. Kesinlikle abartıldığını düşünüyorum hala. Belki bir şans daha versem benim için anlamlı olabilirdi.
@recebsutcu95394 жыл бұрын
Kendinden bir şey bulanlar için öyle değil ama :)
@kerimcan3454 жыл бұрын
@@recebsutcu9539 Tamamen haklısınız, okuduğum yer ve zaman ile de alakalı olabilir düşüncem. Dediğim gibi belki bir şans daha versem beğenebilirim.
@lethe97684 жыл бұрын
@@kerimcan345 kesinlikle son yorumunuzda haklısınız ✨ Kitabı okuduğumuz zaman ve ikinci okumamıza kadar olan aralıkta okadar çok şey değişiyor ki :) herzaman değil ama :)
@ifeelblueq4 жыл бұрын
Bir daha okuyamayacak kadar zor bitirdim kitabı..
@Aksnjdkdmdmkdksms4 жыл бұрын
Çok kötü bence çok kötü.
@necatibey105 ай бұрын
Hocam kıta derken a sesini uzatmasanız olur mu?
@yelzerol57234 жыл бұрын
Cavdar tarlasında çocuklar,icimizdeki seytan,simyacı,ermiş abartıldığinı düsünduğüm ilk aklıma gelen kitaplar.
@husnuozel18024 жыл бұрын
Konstantiniyye otelini okuduktan sonra ben de üzülmüştüm. Livanelinin butun romanlarını okumus birisi olarak. Ama kitabin sonundaki roma donemini anlattığı kısım harikaydı.
@basakdemir6064 жыл бұрын
Yakın geçmişte slyvia plath’in sırça fanus kitabını okudum, gerçekten eserin kurgusunu ve dilini oldukça zayıf buldum. Neden bu kadar sevildiğine anlam veremedim 😊
@cbmontaj17634 жыл бұрын
Tutunamayanlar bunu söylediğim için inşallah linç yemem fakat o kadar okunmuyor ki bundan dolayı yazarın kitaplarına yaklaşmamayı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz tutunamayanlar hakkında
@elifcicek26904 жыл бұрын
Oğuz Atay 'ın hikayelerini okuyun derim. Romanlarından çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Berivan Aslan Tutunamayanlar Türk edebiyatının en özel kitaplarından biridir. Zevkler tartışılmaz elbette ama bu kitabın edebiyattaki değeri özenli bir tartışma ister. 🙏
@cbmontaj17634 жыл бұрын
Kitap Dünyam haklısınız şöyle söylemek isterim konusuna yabancı değiliz konuyu işleyiş tarzı farklı
@Aysegulce_Gulce4 жыл бұрын
Hayatımda okuduğum en saçma kitaplardan biriydi.Daha doğrusu zırvalıklara dayanamayıp yarım bıraktığım ilk kitap.Vaktimi daha değerli kitaplara ayırmayı tercih ettim.
@abdullahtekin81914 жыл бұрын
Serkan hocam, yüreğinize sağlık. Yine çok güzel bir konuya değinip güzel bir video çıkartmışsınız ortaya. Sizi dinleyince huzur buluyoruz okurlar olarak. Sizden ricam bugünlerde bu tarz videoları daha sık yapmanız. Benim abartıldığını düşündüğüm eserler şunlar: Simyacı, Huzursuzluk, Yaşlı Adam ve Deniz(Çeviriden kaynaklanıyor olabilir.) ve son olarak, Şeker Portakalı.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Abdullah Tekin Çok teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için 🙏
@karaademm894 жыл бұрын
Başlayalım Serkan Hocam listeniz elimde şuan :) Sineklerin Tanrısı, Haw, Kinyas ve Kayra ile Nagazaki'yi okumayan biri olarak yazacağım. Video başlığını ördüğüm an aklıma gelen ilk eser Fahrenheit'dı. Fazla yorum gerekmiyor bence. Ray Bradbury gibi dehanın açık ara en bilinen ve en kötü seri bence de. Bunu bilimkurgu okumayı seven biri olarak da rahatlıkla söyleyebilirim. Konstatiniyye Oteli konusunda da eleştirdiğiniz o 'her an bilgi' kısmına katılıyorum kesinlikle. Kinyas ve Kayra ilginç şekilde Günday'dan okumadığım tek eser. Okuyacağım :) Bence açık ara AZ en iyi romanı. Bambaşka bir şey o eser. Günday'dan kötü bir şey çıkacağını düşünmüyorum sanırım ben :) Körlük, konusunda biraz ayrılıyoruz sanırım; ama haklı olduğunuz yanlar elbette var. Saramago'ya niyetlenen okurlar için Körlük ile sınırlı kalmamalarını ve Saramago'nun hayatına da odaklanmaları gerektiğini önerebilirim ben naçizane. Çünkü 'mücadele ve yazın' onu yaşamakla da değerleniyor. Ishuguro'ya 'Günden Kalanlar' ile başladığınızı biliyorum. Ben de öyle :) Muazzam bir eserdi o. Beni Asla Bırakma çok yormuştu çok... Ishuguro gibi 'edebi ve sakin' eser seven okurlar için Javier Marias ve Ian McEwan'ı önerebilirim ben. Mümin Sekman mı? Neden bu listede ama :D Yazmaya bile gerek yok bence. Körlük ve Yabancı'nın olduğu kaliteli bir listede bunlar yer bulamamalı. Engin Geçtan'ı önerebilirim okurlara, o saçmalıklar yerine! Geldik YABANCI'ya. Zurna meselesi :) "Düğün, Düşüş, Mutlu Ölüm, Sisifos Söyleni, Tersi ve Yüzü ile Veba" adlı eserlerini okumuş biri olarak Yabancı'ya haksızlık ettiğinizi düşünüyorum sanki ben. Camus'un felsefi yönü ağır basan denemeleri çok çok iyi. Fakat Varoluşçuluk çatısı altına sokabileceğimiz kurgularından sanırım en etkili olanı Yabancı. Kült bir metin midir, evet. Ama muazzam mıdır, hayır. Son olarak, Kızılderililerin o "doğa mesajlı bilgece yanlarını" tam anlamıyla kullandığını düşündüğüm ""Göğü Delen Adam'ı da"" ben ekleyeyim Fiyasko listesine.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Adem Kara Yorumlarınızla kattığınız değer için çok teşekkür ediyorum hocam. Harika ifade etmişsiniz düşüncelerinizi. Keşke bazı “sığırlar” şu yorumu okuyup da fikirler nasıl ifade edilir öğrense. Ders niteliğinde bir üslup, var olun. Yabancı’yı sevdiğimi ve hatta düşünce dünyama harika hizmetlerde bulunduğunu tekrar belirteyim. Esasında ben yazarın felsefesinin ve düşünce yazılarının yanında merkezde fazla kalıyor düşüncesindeyim. Orası yanlış anlaşılmasın. 🙈☺️
@duygucekkilic96024 жыл бұрын
Adem bey, ben de söylemeden geçemeyeceğim. Yorumlarınız gerçekten çok değerli. Güzel bir üslupla olumlu ya da olumsuz fikirlerinizi belirtiyorsunuz. Yıllardır "Kitap dünyam" abonesiyim ve çoğu zaman burada yorumları okuyorum. Bir kitapsever olarak sizin kitaplar hakkındaki uzuun uzuuun yorumlarınızı daha bir keyifle okuyorum... Tavsiyelerinizden, olumlu ya da olumsuz görüşlerinizden çoğu zaman nasipleniyorum. O yüzden ben de çoook teşekkür ediyorum, buraya kattığınız güzel değerler için 🙏😊💐
@duygucekkilic96024 жыл бұрын
@@elifcicek2690 🙈🙃 Eminim sizin yazdığınız yorumlar da çok güzeldir 👏💐😊 Ben Adem hocamıza sadece bu videodaki yorumu için değil, bu kanaldaki çoğu yorumları için teşekkür ettim, hazır Serkan teşekkür etmişken ben de araya sıkıştırmak istedim😊 . . Adem hocanın tarzı bu şekilde, uzuuun ve üslubu güzel yazar. O uzun yorumlar sayesinde kitap listeme kitap eklemişliğim var, sağolsun iyi ki de öyle yazıyor🙈😂 . . #iyikitapkurtlamalar 🎈📚
@karaademm894 жыл бұрын
Kitap Dünyam estağfurullah Serkan Hocam. Bahsettiğiniz üsluptakileri anlayabiliyorum aslında. Nasıl abartı olur ya, siz anlamamışsanız tarzında rahatsız edici şeyler😒 Hayır hayır. Yanlış anlaşılma yok. Bilmem mi Yabancı’ya dair yorumlarınızı☺️
@karaademm894 жыл бұрын
duygu cekkilic Teşekkür ederim☺️ Kasıntı bir şekle bürünmeden bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum. Yıllardır Kitap Dünyam da olduğu gibi😊
@solomoncev4 жыл бұрын
Aynen Serkan hocam katılıyorum,özellikle fahrenheit kinyas ve kayra tam bir zaman kaybıydı
@romadasilahsizbirmumin4 жыл бұрын
Fahrenheit 451, Distopya Konusunda Yeterli Donanım Ve Okuma Varsa Keyifli Olabiliyor.
@buketkalkan28874 жыл бұрын
nokta atışı yapmışsınız vallahi hocam bravo 👏Listeye ek olarak tarzı güzel ama niye okudum ki dedirten Çavdar Tarlasında Çocuklar,Genç Werther'in Acıları ve kesinlikle kurgusu güzelken derinleştirilememesi ve anlamsız bitişi ile Dönüşüm kitabının abartıldığını düşünüyorum.
@Aksnjdkdmdmkdksms4 жыл бұрын
buket kalkan ben katılmıyorum.Dönüşüm kitabı tam da olacağı ve olması gerektiği gibi bitti bence.Genç Werther’in acıları da benim için çok anlamlı bir kitap.Ama saygı duyuyorum.
@BulentOzgun4 жыл бұрын
En sonunda yürekli biri Zülfü Livaneli'nin romancılığının abartılmaması gerektiğine dair bir şeyler söyleyebildi. Biliyorum tek bir romandan bahsedildi ama bu yorum Livaneli'nin yazarlığına genişletilebilir.
@semaylmaz51894 жыл бұрын
Hocam videoyu gördüm ilk aklıma gelen yarıda bıraktığım Sİneklerin Tanrısı vuruş yaptınız😂 sevgiler...
@bihterozel24404 жыл бұрын
Romanın içine bilgi yerleştirirken okurun gözüne gözüne sokulması romanı roman olmaktan çıkarıyor ve okurun konsantrasyonunu da dağıtıyor ben de bilgi ararım okuduğum kitaplarda ama dediğiniz gibi romanın önüne geçecek kadar olmamalı bilgi koklatılmalı aksi esere zarar veriyor bu konuda çok katılıyorum size 😊
@burcukaragoz7584 жыл бұрын
Kör Baykuş u abartın lütfen:) tavsiyeniz üzerine okumuştum ismi geçince bile bi düşündüm:)
@yasirerkan39214 жыл бұрын
Tavsiye kitap videosu yerine abartıldığını düşündüğüm kitaplar videosu çekip kitap tavsiyesinde bulunmak hemde en popüler kitaplarla. iyi fikir gibi :) Ben bunu tavsiye kitap videosu olarak kabul ediyorum. :)
@zelihasahin35484 жыл бұрын
Serkan hocam bu anlattığınız hiçbir kitabı okumadım. Ama sıklıkla adını duyduğum kitaplardı.kitap okuma hedeflerim arasina bir kac tanesini eklemeyi düşünüyordum. siz böyle anlatınca bu kitapları ertelemeyi düşündüm. Öncelikli okumam gereken kitaplara devam o zaman.tekrar bu güzel anlatımınız için teşekkürler emeğinize sağlık .kendinize iyi bakın🦉📚🤗
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Zeliha Sahin Bu kitapların hepsi benim için çok değerli, kişisel gelişim olan hariç. 😄🙈 Bu yüzden okuyun, ben kötü demedim. Abartmayalım dedim. 👏
@elifcicek26904 жыл бұрын
Dürüst olma vakti geldi sonunda ! Hadi itiraf edelim Küçük Prens' i çok mu çok abartıyoruz. Sineklerin Tanrısı, Damızlık Kızın Öyküsü, Masumiyet Müzesi... uzar gider bu liste. Hatta dürüst oluyoruz madem ben artırıyorum Hasan Ali Toptaş? Kuşlar Yasına Gider ne abarttınız be... Neyse bunu hepimiz az çok yapıyoruz önemli olan farkında olmamız. Artık farkındaysak sorun yok.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Elif Çiçek Kuşlar Yasına Gider de bu listede olacaktı aslında ama yer kalmadı. Çünkü yazarın en “ünlü olamayacak” kitabıydı belki de ama o patladı.
@Deryab614 жыл бұрын
Bu sayfaya girdiğimde otomatik olarak mutlu oluyorum🥰
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
derya Deniz Otomatik mutluluk, ne güzel bir ifade☺️💜🙏
@venusvenus64744 жыл бұрын
Fahrenheit 451 konusunda o kadar haklısınız ki kitabı yarım bırakmak zorunda kalmıştım suçu kendimde arıyordum bu kadar satıldığına okunduğuna göre benim anlamam da bir sıkıntı var diyordum bu video ile rahatladım ☺️☺️
@asliozy74 жыл бұрын
paulo coelho'nun çok kitabını okudum ama simyacıyı hep erteledim. şu günlerde okumaya başladım ve kesinlikle abartının da üstünde bir popülaritesi varmış bunu anladım. iyi ki paulo coelho'yu okumaya bu kitapla başlamamışım. bu kadar mistisizmin abartıldığı bir şey okumadım daha önce, kutsal kitapları da okumuş biri olarak söylüyorum bunu. hermione granger kehanet dersine nasıl tepki verdiyse ben de bu kitabı okurken aynen öyle tepki verdim. let the linç begin.
@TheDarcraiden4 жыл бұрын
bende coelho ya o kitapla başlayıp o kitapla bitirdim...Okuduktan sonra kendisinin bayaa adını andım açıkçası.
@ifeelblueq4 жыл бұрын
Yazarın başka kitapları çok daha güzelken, Simyacı’nın bu deni abartılması şaşırtıyor insanı.
@tugbademirtas19944 жыл бұрын
Sineklerin Tanrısı görüşüne katılıyorum. Fahrenheit'ı aynı dediğiniz gibi sırf bitirmiş olmak için okudum, hatta son elli sayfayı atlayarak okudum. Yabancı'yı çok sevmiştim ama yazardan başka sadece Düşüş kitabını okudum, onu da sevmiştim. Körlük'ün sonunda bir eksik varsa da fark etmedim, demek ki beni rahatsız etmemiş.
@gulsema20494 жыл бұрын
Sineklerin tanrısı için kesinlikle size katılıyorum. Alt metni güzel bir roman ancak aylardır çok satanların en başında olması, herkesçe bu kadar aşırı beğeni alması çok garip. Altı cizilesi bir tek cümle tek bir cikarsama yoktu. Olaylar anlatılmış ve bir alt metin verilmiş okur naparsa yapsın denmiş gibi. Ne bir fikir ne bir sorgulama ibaresi. Okudum ancak hayran da kalmadım açıkçası. Belki de bana sorular soran,güzel ifadeler olan kitapları sevdiğimden öyle düşündüm bilemiyorum tabi. Yorumlarınız için teşekkürler. 🌸
@misboleyn Жыл бұрын
Aslında her birinin kendi içinde derinlikleri var ve bunu yazıldığı dönemlere, uydukları akımlara bakarak değerlendirmek lazım. (Tabii ben İngiliz Edebiyatı ve onunla ilintili olan eserler için konuşuyorum) Sineklerin Tanrısı çok durağan bir anlatıya sahip olduğu için çokça yarım bırakılıyor ve bu yönüyle bence de çok talihsiz bir kitap. Bence de Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu çok abartılıyor mesela.
@Bacioglu614 жыл бұрын
Livaneli'nin Serenad kitabi daha cok abartilmis olabilir. Maalesef onu begenmeyince diger kitaplarini da okumak istemedim.
@catherine52444 жыл бұрын
Videoyu henüz izlemeden yorum yapıyorum: Albert camus - yabancı İlber ortaylı - bir ömür nasıl yaşanır -sabahattin alinin kısa öyküleri -arlom ahvlediani - sivrisinek şehirde -stefan zweigin kısa novellaları. Son bir yılda popülaritesine kanıp okuduğum ve okumasaydım da olurmuş dediğim kitaplar 📚
@kadriyekarakulah29394 жыл бұрын
sivrisinek şehirde kitabını Barış Özcan da önermişti, kitap çok mu kötü yoksa çok mu abartı?
@catherine52444 жыл бұрын
@@kadriyekarakulah2939 ben de barış özcanda ve instagramda görüp okudum ama resmen eziyet. Hiç sevmedim. Ne ne anlattığı belli, ne olayın başı sonu belli. abartı değil yani, direk kötü.
@aysunozturk91564 жыл бұрын
Sineklerin Tanrısı'nı, eğer kurguyu önemsiyorsanız okumayın. Çünkü kurgusunun pek bir albenisi yok ve tamamıyla alegorik bir eserdir. Kitabın dehşet verici bir alt metni olduğunu söylemek isterim. 'Filmlerle Sosyoloji' kitabında Sineklerin Tanrısı'nın incelemesi yapılmış. Film bazında yapılmış fakat biz bunu kitap olarak düşünebiliriz okurken. İnceleme okunursa her şey rayına oturacaktır ve etkisi de büyük olacaktır.
@evrenerarslan4 жыл бұрын
Marquez'in bütün kitapları. Bir türlü sevemedim. Latin edebiyatı bize çok uzak. En yakın Rus edebiyatı geliyor, acılar, politik olaylar.
@semaylmaz51894 жыл бұрын
Hocam şunu da söylemek isterim videonun tamamını izleyince okumaya çalıştığım10 kitabın 6 sı için size kesinlikle katılıyorum.
@aydanurdemir66454 жыл бұрын
fahrenheit 451 i görüyorum ve bir tık daha artırıyorum bana göre çok net bir distopik eser bile değil bize sadece itfaiyecilerin kitapları yaktığını ve bununla birlikte sorgulanmayan yaşam biçimini ve bunun insanların üzerindeki bencilliği ile vermiş ben tam alamadım aslında eşi üzerinden ve eşinin arkadaşları üzerinde verilmiş ve kitabın dünyasınıda sadece yüzbaşının anlatıkları kısmında yer verilmiş zannımca kısa öykü olmasından dolayı ama bana bir türlü bu yaratılan dünyanın çok kötü bir gelecek tasviri olduğu izlenimi bırakamadı ve çeviriden mi bilmiyorum senin belirttiğin gibi çok fazla tekrarlama çok fazla değişik cümleler var konu çok yaratıcı ama kesinlikle gerisi gelmemiş
@handebdc32824 жыл бұрын
Nermin Yıldırım - Dokunmadan zannımca kitap bir tek bana dokunmadı. İnanılmaz basit ve verilmek istenen alt mesaj oldukça yüzeysel. Körlük ve yabancı hariç diğer kitaplar için dediklerinize katılıyorum. Nagazakiyi kitap alışverişinizde görüp merak ederek almıştım, beğenmemeniz üzdü ve okuma listemde geriye almamı sağladı hocam ya 🙂
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Hande Bdc Bence okuyun belki çok seversiniz. Ayrıca Dokunmadan beni çok etkilemişti. 🙏
@fatmabuyukeken4 жыл бұрын
Fahrenheit ve konstaniye oteli için söyledikleriniz içimin yağlarını eritti resmen 😂 Fahrenheit 451'de yazar güzel fikir bulmuş ama yazamamış, zaten başındaki önsözde de kısa hikaye yazarı olduğu bi gaza gelip bunu novella olarak yazdığı söyleniyo, keşke yapmasaymış yazık olmuş 😅
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Fatma Özhan 😄🙈
@busra52234 жыл бұрын
Bu listeye Yeşilin Kızı Anne de eklenmeli bence. Güncel olarak.
@herdaim.4 жыл бұрын
Hocam Körlük kitabını kısa bir süre önce okudum evet sonunda bir yarım kalmışlık vardı peki devamı olan Görmek kitabını okudunuz mu? Belki orada taşlar yerine oturur, ben okumadım henüz çünkü kitap öyle bir yerde bitince kalakaldım. Sonra devamı olduğunu öğrendim. Belki okuyunca hak ediyor diyebiliriz diye düşünüyorum. Saygılarımla..
@ipekkilic1364 жыл бұрын
Cesur Yeni Dünya bana biraz abartılmış gibi geldi. 1984'ü ve Hayvan Ciftligi'ni okumadan önce onu okumak istemiştim nedeni Aldous Huxley'in George Orwell'ın üniversite hocası olmasıydı. Yarısına daha gelmeden sıkılıp bıraktım ve üstüne 1984 ve Hayvan Çiftliği de dahil olmak üzere bir kaç kıtap okuduktan sonra tekrar başladım. Ön söz sunuş son söz ne bulduysam okudum ancak her şeye rağmen kurgu bana çok yüzeysel geldi zaten okuduğum sunuş ve ön sözde de bu konuya deginilmisti bazı kısımlar ne kadar parlak bir zekanın ürününü olsa da bazı kısımları da oldukça basitti. Kısacası türünün diğer bir kaç örneğine göre geri planda kaldığını düşünüyorum
@aslibektas92064 жыл бұрын
Beni Asla Bırakma ile ilgili olanlar haricinde diğer bütün yorumlarınıza katılıyorum. (Beni Asla Bırakma konusunda biraz hassasım hiç kıyamıyorum belki ondan. ) Haddimi belki aşarak söylemeliyim ki Konstantiniyye Oteli Livanelinin yarım bıraktığım tek kitabı ve Kinyas ve Kayra da Hakan Gündayın yazdığı en kötü kitap olabilir bence.
@mervedenkitaplar60724 жыл бұрын
Oh ya sonunda ben de Körlüğün abartıldığı kadar iyi bir kitap olmadığını itiraf etmek istiyorum😀 ağzınıza sağlık. O ne saçma bir son.
@ena71064 жыл бұрын
sonunu sevmemenizi anlayamıyorum ne sizi tatmin etmedi anlatırsanız çok memnun edeceksiniz beni gerçekten
@mervedenkitaplar60724 жыл бұрын
rorarask sonunda sizi ne tatmin etti siz de bana bunu anlatın mesela. Hiç birşey olmamış gibi bir anda herşey normale dönüyor. Özensiz bir son. Kitabın geneline yakışmıyor
@ahmetkoc42794 жыл бұрын
Sanki tüm okurlar Zülfü Livaneli ve Orhan Pamuk ikilisinin edebiyat noktasında yetersiz olduğunu biliyor ama söylemiyor. Bu ikilinin hiç bir kitabı Peyami Safa veya İhsan Oktay Anar'ın herhangi bir kitabının yanına yaklaşamaz.
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Ahmet Koç Büyük bir oranda hak veriyorum. 👏
@hacerdemirhan7233 жыл бұрын
Aşkı memnu yu beğenmediğimi hatırlıyorum. İskender Pala nın kitaplarını da çok ruhsuz buluyorum . Teknik, edebiyat on numara ama birşeyler eksik kalıyor.
4 жыл бұрын
Sineklerin Tanrısı, Beni Asla Bırakma ve Konstantiniyye Oteli için kesinlikle katılıyorum hocam.Emeğinize sağlık😊🙏🏻
@kitapdunyamm4 жыл бұрын
Kevser Ergül Çok teşekkürler Kevser, senden de duymak güzel oldu. 🙈🙏
@aysenaydogan55944 жыл бұрын
Nagazakiyi okumaya karar verdim, pek çoğunda fikrinize katılmadığım için sanırım. Emeğinize sağlık 😊
@bestegirgin60334 жыл бұрын
Emily Brontë- Uğultulu Tepeler'in abartıldığını düşünüyorum.. Bu kitabın , takip ettiğim okuyucular tarafından çok beğenildiğini, kitapta inanılmaz bir kötü karakter tasvir edildiğini ve acı aşk hikayesiyle okuyucuları etkilediğini sık sık duyuyorum. Belki de beklenti içinde okumuş olmam da etkendir sıkılarak okumama. Bu noktada zevkler ve renkler klişesine dönüyorum sanırım..Yine de anlayamadığım bir kısım varsa kitapta beni aydınlatın lütfen..
@ipekkilic1364 жыл бұрын
Ben iki gün içinde fırsat buldukça okuyarak bitirdim çok akıcı gelmişti evet bana da biraz abartılmış gibi gelmişti ama o dönemde çok kısıtlı bir dünyası olan cok genc bir kadının yazdığı bir eser olarak düşündüğümde yeterli ve beklentimin üstünde bir kitap gibi geldi
@bestegirgin60334 жыл бұрын
İpek Kılıç tabi döneme göre düşünürsek hak veriyorum, sanırım ben fazla beklenti içinde okumaya başlamıştım o yüzden hayal kırıklığına uğradım