AC ve DC Gerilimlerin Osiloskop Ekranında Gösterilmesi

  Рет қаралды 10,263

Genç Mucitler

Genç Mucitler

Күн бұрын

Пікірлер: 22
@k.k.8376
@k.k.8376 Жыл бұрын
Alternatif akım için hangi ucu nereye bağladınız bunu neden göstermiyorsunuz? Gerçekten bizim insanımız tuhaf ya.
Жыл бұрын
Ac ölçmek için 12V zil transformatörü kullandım. 12volt ac çıkışa direk probu bağladım. Ac de yön değiştiğinden probun gnd sini ve iğnesini nereye taktığınızın önemi yok. Video çekerken bazen acemilikler oluyor. Kadrajdan çıkmış.
@TheSmyrnali
@TheSmyrnali 3 жыл бұрын
Selamun Aletküm,kolay gelsin. Bizim gibi amatörlere verdiğiniz bilgiler ve emeğiniz için teşekkür ederim.
@cihangirasi
@cihangirasi 2 жыл бұрын
Kötü doğrultma ile hiç karşılaştınızmı? Yada böyle bir durum varmı? Alternatorde 8 adet diyot var 4ü + çıkış 4ü - çıkış. Alternator 14.3v veriyor burda sıkıntı yok. Hatta şöyle diyeyim + yani pozitif çıkışta sıkıntı yok yalnız - yani negatif çıkışında dalgalanma var. Pozitif akım için kullanılan diyotlar sağlıklı fakat negatif akım diyotlarda tam doğrultma yapamıyor. 4ünü birden kontrol ediyorum sıkıntı yada ters polarite testinde sıkıntı görünmüyor fakat osiloskop da negatif çıkışında dalgalanma görüyorum. Diyotlar tek tek kontrollerde sağlam görünüyor. Pozitif çıkışında hiçbir dalgalanma yok fakat negatif çıkışda dalgalanma var. Bunu nasıl açıklayabiliriz. Yani diyotlar sağlam görünüyor ama yorulmuşlar mı diyelim sızdırıyorlar mı diyelim tam doğrultma yapamıyorlar kaçırıyolarmı diyelim. Alternator üzerindeki diyot sistemi köprü diyot gibi değil bu arada
@gokerbg
@gokerbg 3 жыл бұрын
Ben profesyonel veya akademisyen bir elektronikçi değilim, siz ise belli ki bu konularda eğitimli ve bilgilisiniz, bilemiyorum belki de eğitmensiniz... Sizin videolarınızı diğer bir çok Türkçe içerikten daha başarılı bulurum ve izlerim, sizin bilginizle yarışacak veya bir şeyler ispat edecek de değilim, haddimi bilecek yaş ve görgüdeyim... Ayrıca bundan önce yayınladığınız detaylı Osiloskop nasıl kullanılır videonuzu da beğenerek (sanırım Türkçe kanallar içerisinde de sizin kadar detaylı anlatan da olmamıştı ) ama rahatsız olarak izlemiştim ve o videoda bu konuyu yazmamıştım. Ancak uzun zamandır izlediğim bir gerçek var ( Milli Eğitim Bakanlığının kitaplarında bile ) bu cihazın adı " OSİLASKOP " yazılmış, çok acı.... Bu cihazın ismi " OSİLOSKOP ", zaten önünüzdeki cihazın üzerini okusanız bile yeter ama okullarda bu şekilde yerleştirilince, insan önünde duranı da fark edemez olabiliyor... Oscillation - Osilasyon (salınım) elbette Türkçe bir kelime değil ama bu kelime Türkçeye girmiş bir kelime ve bu kelime salınım demekken, bu salınımı ölçen cihaza da OSİLOSKOP denmiştir. Ne okullardaki hocalar doğru öğretir ( kendileri de öğrenmek için çaba sarf etmez ), ne öğrencilere araştırma, öğrenme becerisi aşılanır, ne de öğrencilerin bu yeteneklerini nasıl geliştirebilecekleri yönünde bir eğitim verilir, bu ilk okuldan itibaren bu şekilde gider.... AC kısaltmasını bu ülkede o kadar çok elektronikçiden A-Sİ şeklinde okunduğunu duydum ki ! Buna hocalar dahil.... Hadi " NÖTÜR " denmesini bağrımıza taş basarak ne yazık ki kabul ettik, zira " NÖTR " derken bile bir az da olsa sanki (doğru söyleyenleri tenzih ederek) ü harfi duyuluyor gibi olur... Ama ŞARZ da çok kabul edilebilir değil, çünkü ŞARJ demek o kadar da zor değil... Umarım kırıcı bir yazı olmamıştır, yazım asla sizi incitmek üzere yazılmamıştır, sadece 30 yıllık bir akademisyen olarak, bir mesleğe ait terimlerin doğru kullanılmasının bir zorunluluk olduğunu düşünmem, bunları birileriyle paylaşırken de ( onların da doğruyu öğrenip sonraki kuşaklara doğruyu aktarması adına ) doğrusu ne ise o şekilde kullanması gerektiğine inanmam, mükemmeliyetçi ve işimde titiz kişiliğimin bir yansımasıdır. Emeğiniz için teşekkürler.
3 жыл бұрын
Söylediklerinizde haklısınız. Kırılmadım, bilhassa düzeltiğiniz için sevindim. Bundan sonraki videolarımda daha çok dikkat ederim. Tabi belli bir yaştan sonra alışkanlıkları değiştirmekte zor oluyor, arada ağzımdan yanlış bir telafuz çıkarsa affola.
@gokerbg
@gokerbg 3 жыл бұрын
@ Rica ederim, af edilme meselesi değil, çok naziksiniz... Amacım, bilgimizi paylaşarak aktarım yaptığımız, bizden bir şeyler öğrenenlerin yolunu daha doğruya götürebilmeye katkı yapabilmektir. Evet, alışkanlıkları değiştirebilmek gerçekten çok zordur, işte tam da bahsettiğim şey budur. Mesleğimiz her ne olursa olsun, o mesleğin her adımı ( elbette buna terimler de dahil ) kuşaktan kuşağa doğru aktarılırsa alışkanlıklarımız da doğru olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim, takipte kalacağım, sevgiler.
@ahmetbitir6947
@ahmetbitir6947 2 жыл бұрын
Hocam hem DC hem AC kaynağın olduğu devrede ch1, ac-dc kaynağın kesiştiği noktada. ch2 dc kaynağın yanında olursa. ch1,ch2 hangi konumda olmalı(ac-dc-gnd)
@ahmedekin
@ahmedekin 9 ай бұрын
Değerli videolar için teşekkürler.
@gokhankececi8783
@gokhankececi8783 Жыл бұрын
hocam merhaba 2 tane soru sorabilir miyim izniniz olursa . 1) osiloskopta yatay ve dikey saptırma plakalarına DC gerilim uygulanırsa ekranda tam olarak ne gözükür? dikey ve yatay 2 çizgimi yoksa hiçbirşey gözükmez mi? 2) yine osiloskopta yatay ve saptırma plakalarına aynı testere dişi gerilim uygulanırsa ekranda ne gözükür? 45 derecelik bir çizgimi veya ortada yatay bir çizgi mi gözükür? Yardımcı olursanız sevinirim bir türlü doğru cevabı bulamadım
Жыл бұрын
Güzel soru. Analog osilaakopların çalışma prensibine tam hakim değilim. Yanlış bilgi verip yönlendirmeyeyim. Eski kitaplara bakmanızı tavsiye ederim. Malum yeni teknolji dijital osilaakoplar.
@senolkotan2359
@senolkotan2359 3 жыл бұрын
Saolun hocam biraz daha kapsamĺi anlatsanız osiloskop kullanımını saolu
3 жыл бұрын
Daha önceden çektiğim video kanalda mevcut. kzbin.info/www/bejne/nHTZoHeqrpWJh8U
@sabri.73
@sabri.73 3 жыл бұрын
Hocam, bu osiloskoptan memnun musunuz ve bu osiloskop minimum kaç volta kadar ölçüm yapabilir?
3 жыл бұрын
memnunum. Her eve lazım. Minumum kaç voltu ölçebiliyor test etmedim. İnternette bolca video mevcut. Sizin için kaç voltluk gerilimi ölçmesi önemli
@sabri.73
@sabri.73 3 жыл бұрын
@ 10mw'ta kadar ölçmesi iyi olurdu
@class8587
@class8587 3 жыл бұрын
Mplab x ide yi tam anlamıyla kullanmak için mplabın sitesinde rehberi varmı
3 жыл бұрын
Vardır. Ayrıca youtube da xc8 diye arama yapınca 2 adet türkçe kaynakta çıkıyor.
@class8587
@class8587 3 жыл бұрын
@ tşekürr ederim
@sinandoan2962
@sinandoan2962 3 жыл бұрын
👍
@DrTRonik
@DrTRonik 3 жыл бұрын
✔✔👍✔✔
@KendineDegerKat373
@KendineDegerKat373 3 жыл бұрын
ilk yorum
AVOmetre - Multimetre (Ölçü Aleti) Nasıl Kullanılır?
24:10
Genç Mucitler
Рет қаралды 6 М.
Je peux le faire
00:13
Daniil le Russe
Рет қаралды 14 МЛН
He bought this so I can drive too🥹😭 #tiktok #elsarca
00:22
Elsa Arca
Рет қаралды 48 МЛН
Bike vs Super Bike Fast Challenge
00:30
Russo
Рет қаралды 23 МЛН
DENEY 1 : AC Güç kaynağı ve Osiloskop Uygulamaları
16:33
Meral KILIÇARSLAN
Рет қаралды 1,6 М.
Osiloskop Kullanımı, Gerilim ve Frekans Ölçümü (Rigol DS1054Z)
19:54
Osiloskop İle Arıza Tespiti Fnirsi Dso 153
27:21
Usta Tv
Рет қаралды 11 М.
HANTEK DS02D15 OSİLOSKOP KALİBRASYON İLK KULLANIMA HAZIRLIK
7:59
Robotik Dünya
Рет қаралды 1,5 М.
YENİ MAKİNE SATMAK İÇİN BUNU BİLEREK YAPIYORLAR
20:13
MICRO ELEKTRONİK (Canbaz)
Рет қаралды 4,7 М.
OSİLOSKOP NEDİR / NASIL ÇALIŞIR
10:30
Murat Sen
Рет қаралды 104 М.
OSİLOSKOP
17:40
ELEKTRİK DERSLERİ
Рет қаралды 5 М.
detailed usage of multimeter
40:27
TEKNO ARŞİV
Рет қаралды 230 М.
Je peux le faire
00:13
Daniil le Russe
Рет қаралды 14 МЛН