Bu o kadar önemli bir konu ki bir kadın olarak teşekkür ediyorum. Erkeklerde olan çöküş bütün kadınları da etkiliyor. Biz kadınlarla ilgili durumu çözelim derken erkeklerin biyolojisini fizyolojisini ve psikolojini bozduk.
@MehlikaAkkaya2 жыл бұрын
Bilimsel gibi görünüp, istatistiklerle pekiştirilip, konunun kaynağının bu kadar es geçildiği argümanları kulaklarımın bu kanalda duyması beni hayal kırıklığına uğrattı.
@fatmabasgor1743 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Bir öğretmen olarak her yeni videoda yeni bir ufuk açıyorsunuz zihinimde. Bu gerçekten çok değerli. Çok teşekkür ederim.
@YunusEmreCanSaribiyik2 жыл бұрын
Erkeklerde dikkat bozukluğu tanısının daha çok olması erkeklerin daha çok yakalandığını anlamına gelmiyor. Dikkat bozukluğu kızlarda ve kadınlarda tespiti daha zor, ister batıda ister doğuda bir çok dikkat bozukluğu göstergesi kızlara yakıştırılıp normal görülürken, erkeklerde ise bir semptom olarak görülüyor. Hem aileler hem sağlık sağlayıcıları erkeklere adhd tanısı koymaya daha meyilli.
@senezde2 жыл бұрын
bunu yazmaya gelmiştim.. kızlardaki dikkat eksikliği ve/veya hiperaktivite daha sık maskelendiği ve/veya gözden kaçtığı için aslında bu tanıyı çoktan almış ve tedaviye başlamış olması gereken kızlar daha ileri yaşlarda daha büyük sorunlarla başvuruyor ruh sağlığı hizmetine.bu sefer de hekimler sıklıkla çocukken tanı almadı diye dehb tanısı koymaktan kaçınıp başka tanıları zorluyor.
@sevilayrefikakadoglu38372 жыл бұрын
Yeniden düşünmeye sebep olduğunuz için, düşündüklerimizi tarifleyemezken yardımcı olacak bu konuşmalar...Çok teşekkürler Sinan ve Ali hocam...🌿🌿
@nuzhetakgiray26412 жыл бұрын
Çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Emeklerinize,enerjinize sağlık. Teşekkürler.
@elrony422 жыл бұрын
Çok güzel konulara değinmişsiniz hayran kaldım Emeklerinize sağlık
@neclabuyuk22782 жыл бұрын
Selam insanı insan olarak ayrıştırmadan kabul görmeyi öğrenmek gerekli 🍀💛
@İlaykooiii2 жыл бұрын
Ali bey ne kadar doğru bir tespit. Erkekler geri çekildikçe biz karınlar çok yorulur olduk.
@cifciebrar2 жыл бұрын
Her gün İstanbul'da okuldan yurda giderken trafikte bir bölüm izliyorum değerli hocam. Sayenizde İnternetim kalmadı bir süre yokum yine de buna deydi 😅
@yalinkesik61742 жыл бұрын
Ne güzel anlattınız bu konuyu bir süredir benim kafamı kurcaliyordu.
@ozdenorgen91702 жыл бұрын
Çok önemli bir konu 🙏🏻Sonsuz teşekkürler 🙏🏻❤️❤️
@g.akyurek2 жыл бұрын
Çok güzel bir konu.Emeği geçenlere teşekkürler 👍
@nesibe80822 жыл бұрын
Bir ADHD’ li olarak erkek çocuklarda hiperaktivite oranının daha fazla olduğu söyleminizin doğru olduğunu düşünmüyorum. Kız çocukları sosyal baskıdan dolayı dışarıya göstermiyorlar ve yetişkinlik dönemine kadar tespit edilemiyor hatta bazen çok ileri yaşlarda teşhis koyulabiliyor
@Deniz-mz6df2 жыл бұрын
Kız çocukları günümüzde Erkek çocukları gibi hatta daha baskın bir şekilde dışarıda vakit geçirebiliyorlar, siz hangi köyde yaşıyorsunuz? Bütün büyük sehirlerde ve okullarda durum bu şekilde, artık kadın cinsi mağduriyeti pek inandırıcı gelmiyor. Gozlemleriniz çok yanlış.
@heidiguzel86192 жыл бұрын
Adhd saklanabilecek bi durum değildir. cebinizde sakladığın bilye falan gibi değil yani ortamını bulunca çıkar oyna , yoksa tut olduğu yerde .
@yusufkaya-lz1kq2 жыл бұрын
Testosteron oranı ile dehb korele onun için erkeklerde daha fazla
@pierrecardinbebek85442 жыл бұрын
iki erkek evladı olan bir anne olarak sizlere çok teşekkür ediyorum hocam iyiki varsınız uzun zamandır düşündüğüm ama kimseye söylüyemediğim konulardı
@ottovonbismarck48102 жыл бұрын
söylediklerinizin kaynaklarını belirtseniz de sizinle biz de düşünsek.
@efekerimoglu5872 жыл бұрын
Ben de merak ettim,neye dayanarak bu tespitleri yapıyorlar acaba?
@senezde2 жыл бұрын
kaynak veremezler çünkü söyledikleri her şey araştırma bulgularıyla çelişiyor. bir akademisyen olarak videoyu izlerken utandım.
@feyzullahsaritas41572 жыл бұрын
Biyoloji ,psikoloji ,bilim ,deneyim,gözlem daha neler neler …
@feyzullahsaritas41572 жыл бұрын
@@senezde neyin araştırmasından bahsediyorsun bu insanlar toplum içinde yaşamıyor mu akademisyen eğitimci sen bu toplumda eğitim vermiyorsun ya da bile bile görmezden geliyorsun toplumda olanları
@ilaydaikiyuzyirmiiki96662 жыл бұрын
Durustce bir sey demek istiyorum. Nedeninden cok emin değilim sanırım toplumun içinde yaşarken ki kaygilarimdan kaynaklı bastırmaya çalıştığım bir öfke var ben 25 yaşındayım cinsiyet ayrimciligini cok fazla bilerek büyümedim buna rağmen içimden diyorum ki; kadın yükselirken erkeği unutursak toplumsal düzen bozulur 'u duyduğumda, hiçbir şey olmaz erkek yükselip kadin düşerken olmamissa tam tersinde neden olsun ki? Niye umursayayim. Kadinlari dusunurken BILE DE mi erkekleri dusunecegim. Tabi bu bastırmaya çalıştığım bir ses. İyi bir sey olurken olması gerektiği gibi olması en doğrusu farkindayim.
@senezde2 жыл бұрын
Amerikalı yargıç Ginsburg'e "yargıtayın kaç üyesi kadın olduğunda yeterince kadın üye olmuş olacak" diye sorulduğunda "hepsi kadın olduğunda" diye cevaplar. Bunu adil bulmayan insanlara da "yıllarca tamamı erkekti, kimse erkek sayısını fazla bulmamıştı" der. Bastırmayın bence, önemli bi şey söylüyor o ses.
@Deniz-mz6df2 жыл бұрын
Siz videyoyu bir daha izleyin bence ne demek istendiğini anladığınızı sanmıyorum, Erkeğin yaratılış özellikleri bastırılıyor şu an günümüzde onu kaciriyorsunuz, sizin mantiginiza göre Erkek genetiginin değiştirilmesi lazım zaten birileri lgbt dayatması ile Erkeğin Erkeklikten çıkması için bütün faaliyetleri var gücü ile çalışıyor, Erkekler kadın cinsine mi benzesin bu mu iç sesinizin size söylediği şey?
@naptnulasn79002 жыл бұрын
Hepimiz bir amaç için yaratıldık kadın ve erkek sanki düşman mış gibi konuşuyorsunuz şu an modern çağda olduğumuzu unutmayın herkes olması gerektiği gibi yaşayabilir kin ve nefret dolu bir insan dünyaya kaostan başka bir şey getirmez
@nickimicat7 Жыл бұрын
Erkekleri iyi sömürüyorsunuz, size oy kullanma hakkı bile fazla aslında.
@naptnulasn7900 Жыл бұрын
@@nickimicat7 hep eşitlikten söz ediliyor erkeklere muhtaç değiliz deniliyor ama şu güne kadar erkekten yararlanmayan bir kadın görmedim varsa bile azınlık seviyesinde
@aminhasanli60262 жыл бұрын
Cok onemli bir konu.
@nesibe80822 жыл бұрын
Bir kız çocuğu olarak okul döneminde düzenli olmak bizden bekleneni bildiğimiz için gerçekleştirdiğimiz bir eylem. Çocukluktan beri belli şartlara uyum sağlamak üzerine büyütülüyoruz bir çoğumuz. Bir kadının toplumdan dışlanması ve kabul görmeme ihtimali bir erkeğe göre çok daha fazla. Erkekleri de aynı baskıcı sistemle büyütebilirseniz eminim onlarda akademik başarıda oldukça iyi olacaktır. Ayrıca erkeklerin okul başarısı veya başarısızlığı onların iş bulma durumunu zorlaştırmıyor. Verilen özgüven kadınlardan daha çok kendilerine güvenmelerine ve daha yüksek maaşlar talep etmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca birçok ortamda zarar görmüyor olmaları ( manipülasyon, taciz vb) onları kariyerlerinde daha üst noktalara taşıyor.
@gulsehrienis13832 жыл бұрын
Öğretilmiş Kadınlık ve Erkeklik panikte. Cinsiyet ilişkilerinin yeniden tanımlandığı bir Dünyada yasamayı hayal ediyoruz.
@kamillkamill15612 жыл бұрын
Bunlar eski inanişlar ,orf adete gore yorumlamiş. Sizin dediginiz gibi dogustan insanin ustune atilmiş cinsiyetler. Birakin herkes istedigi gibi yaşasin
@sevvall92392 жыл бұрын
Yüksek lisansta kadınların oransal olarak daha fazla olmasını bile kadınlara pozitif ayrımcılığa bağlamanız çok üzücü Genel olarak videodaki argümanlar da talihsiz bence Belki de kadınlar akademik anlamda başarılı olmadıkları takdirde diğer erkeklere göre çok daha fazla ötekileştirileceklerini bildiklerinden bu kadar başarılıdırlar? Kadınların başarısını hazmetmek bu kadar zor olmamalı
@toxichuman2082 жыл бұрын
Erkekler fiziksel olarak daha avantajlı oldukları için daha fazla iş olanağına sahipler. Kadınlar fiziksel güç gerektiren işlerde erkeklerle rekabet edemeyecekleri için rekabet edebilecekleri zihinsel alana yöneliyor olabilirler. Mecbur okumak zorunda kalıyor olabilirler. Bunlar hesaba katılmıyor gibi geldi bana.
@analbayrak51082 жыл бұрын
Kadınların yüksek lisansta başarılı olması ya da yüksek lisans tercih etmesi iş hayatına atılmadaki bariyerlerle de ilgili. Okul bitince hemen evlenmeyecekse evde oturmamak için yapılan ilk şey yüksek lisans. İş kurma cesareti olsa, iş hayatında tutunabilse belki kadınlar da yüksek lisansı daha az tercih eder. Zaten konuyu niye kadınlar daha başarılı demek ki erkekler eziliyor mantığında tartışmak sorunlu. Kadın erkek konularını iki erkek kafa kafaya verip konuşunca ister istemez saçma bir sonuç oluşuyor.
@meryemsar29032 жыл бұрын
Haykırarak konuşmak istediğimiz konu… Çok çok teşekkürler muhterem hocalarım
@aysoltanakmyradova20012 жыл бұрын
Cok begenerek takip ediyorum
@munisegozel62832 жыл бұрын
Müthiş teşekkür ederiz..iyi aile kurulamaması nedeni sorumluluk sahibi erkeklerin kalmaması güçlü erkekler evet 👍🏻 ..
@kanunsuzdusman-mt3kl Жыл бұрын
kadınların sadık olmaması nafaka için 1 ay evli kalması değilde erkeklerin sorumsuz olması demi
@incilabertug19022 жыл бұрын
Çok yaşayın. Uzun zamandır düşündüğüm ama kimselere söyleyemediğim konuyu bilimsel açıdan açıklamanız muhteşemdi. İyi ki varsınız. Sağ olun, var olun.
@oguzkagansivrikaya10202 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, saygıdeğer hocalarım. Bu video için size ayrıca teşekkür ederim.
@yinyang61692 жыл бұрын
Yüksek lisanstaki kadın yüzdesi %60 denge bozuluyor diyorsunuz sonra "neden hemsirelerin yarışı erkek mühendislerin yarışı kız olsun diye dayatiyoruz" söylüyorsunuz bunlar birbiriyle celismiyor mu herhangi bir konuda kadının üstte olduğu dengesizlik dengesizlik kabul ediliyor ve esitlenmeye çalışılıyor(bundan yana bir oroblemim yok) ama konu farklı alanlara yönlendirmek kadın mühendis erkek hemşire yetiştirmeye gelince niye zorlama bir çaba olmuş oluyor
@Idontknow-rn3ks2 жыл бұрын
Çelişki nerede var anlamadım. Programı uygun bir zamanda yeniden izleyeceğim.. Biraz hızlı geçtim.. İzlediğim kadarıyla çelişki yok bence..
@YunusEmreCanSaribiyik2 жыл бұрын
@@Idontknow-rn3ks Durum 1 : Yüksek lisans öğrenci sayısı kadın lehine daha fazla. Yorum 1 : Denge bozuldu. Durum 2: Mühendis sayısı erkek lehine daha fazla. Yorum 2 : Neden yarı yarıya olsun ki, toplumu bırakınca böyle oluyor. Sence bu ikisi çelişmiyor mu ? Gayet de durum kadın lehine ise "erkekleri de destekleyelim", erkek lehine ise "işin doğası bu" demişler.
@Idontknow-rn3ks2 жыл бұрын
@@YunusEmreCanSaribiyik Neden yüksek lisans doktora da (erkek/kadın farketmez) cinsiyetlerden birisinin oranı daha az diye bakmak gerek.. Buna yol açan nedenler nedir? Felsefi düşünün. Bir meslek gurubunda az olan cinsiyet neden daha az? Konuya erkek kadın diye bakmak en baştan yanlış bence.
@sinannalcaci2 жыл бұрын
@@YunusEmreCanSaribiyik Ben biraz farklı düşünüyorum ve bence çelişmek zorunda değil. Çünkü Mühendislik ve hemşirelik vs alt kategorilerdir, o kategori özelinde bakıldığında fark olabilir (Kültürel veya biyolojik). Ancak yüksek lisans gibi okul verileri genel bir istatistik olması gerekiyor, eğer bir cinsiyette daha fazla kişi okula devam ediyorsa, bu genel olarak diğer cinsiyetin okuldan koptuğunu gösteriyor.
@tempus12482 жыл бұрын
Hayır çelişmiyor. Dediklerin farklı alanlar, bunun ayrımını yapamamışsınız.
@osmanyazc8732 жыл бұрын
Hocam Rollo Tomassi-The rational male .. olay bu kitapta epeyce çözülmüş..
@psikoblog65322 жыл бұрын
Tez çalışmasını erkeklik üzerine yapan bir kişi olarak söylüyorum, kesinlikle bilimsel olan hiç bir bilgi yok, lütfen bilim adı altında yalnış bilgiler vermeyin... Erkeklik sadece biyolojik determinizmle açıklanabilecek bir olgu değildir. Erkeklik toplumsal olarak kurgulanmış inşaa edilmiş bir olgudur. Bu video eril hegemonyayı devam ettirici erkeklik krizi olarak görüyorum. Erkek ve kadını bir yarış nesnesi olarak görmek çok üzücü...
@realistbirgenc60582 жыл бұрын
Merhaba benden daha bilgili olduğunuzu düşünüyorum aklımda bir soru var ,vaktiniz olunca cevaplarsanız sevinirim , sorum şu: Rekabet ve yarış halinde olma durumu olmadan toplumlar nasıl ilerleyebilir ?geçmişten günümüze kadar kendi içinde yarış halinde olmayıp da güzel bir ülkeye sahip olan bir toplum bilmiyorum çünkü
@rockburak3512 жыл бұрын
Eril hegemonyasında geçen 40 kişi maden patlamasında öldü. Beyaz yakalı eriller sorumluluk almadı ve dişillerle soylarını devam ettirecek kaynakları kasalarında gelecek nesillere aktarmadalar.
@h.e.57152 жыл бұрын
Lütfen cinsiyetlerinin de bir seçim olmadığı ile ilgili bir video istiyoruz. Çünkü eşinselliğe özenecekleri öyle çok şey varki…
@mariamay53992 жыл бұрын
Toplumu anneler şekillendirir Sadece modern çağda değil bu her zaman böyleydi Bakın normalde evrimsel açıdan baksanız bile bir baba figürden bekleyeceğiniz şeyler çocuğuna barınma sağlaması ( kendi mağarası ) ve ona karnını doyurması için avcı olarak yiyecek getirmesini beklersiniz Ama aslında bu görevi ilk üstlenen kadın İnsanın ilk barınağı herkesten korunduğu yer rahim ilk yemeğini annesi kordon yoluyla veriyor Acaba gerçekten erkeklere "erkeklik" rolünü doğa mı verdi Yoksa biz insanlar mı Peki şimdi insanlar o rolü onlardan çalıyor mu dersiniz Tek çıkarttığım toplumun dişisi iyi yetişmeli iyi yetişmeli ki daha iyi erkek evlatları daha iyi babaları konuşabilelim
@halilatak2 жыл бұрын
İntiharın temel sebebinin amaçsızlık değil çaresizlik oluğunu düşünüyorum.
@Elbaaaaaaaaaaaa2 жыл бұрын
Konuyu o kadar güzel bir zemine oturtup, öyle sahici irdelemişsiniz ki, bittiğinde alkışlamak istedim. Sizi dinlemek daima ufuk açıcı oluyor, emeğinize naçizane çok teşekkürler.
@ozguladaguleryuz11562 жыл бұрын
Uygun fiyatlarla erkeği olgunlaştırma kamplarını düzenleseniz , sahiden ne güzel olurdu. 14 yaşındaki yeğenim babam eniştem 😅
@yeo7892 жыл бұрын
Adamlık kampı diye bir dizi etkinlik yapıyorlar ama olgunlaşmadan güçlenirlerse zor olur. 😄
@rockburak3512 жыл бұрын
Modern toplum, konfor alanının artması ve ucuz dopaminle erkeklerin olgunlaşması uzadı. Kursa gerek yok. Daha zor şartlar lazım. :)
@isra8512 жыл бұрын
25 dakika bence az olmuş çok daha fazla üstüne konuşulmalı bu konu
@fentolga3432 жыл бұрын
Beden eğitimi dersi iki saat o da maçsız muçsuz geçiyor. Ali hocam müthiş tespitler yapmış, erkek öğrenciler çok zor durumda. bunu MEB e duyuramaz mısınız?
@mrat1342 жыл бұрын
Kendimi burada buldum.🥲
@fatmavargun85792 жыл бұрын
Hocam katıldığım çok az nokta oldu..ne yapıyorsunuz bütün dünya erkeklerin...geldiğimiz nokta savaş, yoksulluk ve şiddet....
@estel32962 жыл бұрын
Binlerce yıl önce ortalama yaş ömrü 20 idi. Simdi ise 80-90 arası. Fazladan yaşayacağıniz 50-60 yıl için erkeklere tesekkur edebilirsiniz. İyi yaşamlar diliyorum tadını çıkarın. Her sey gönlünüzce olsun 🙏
@Mike.Tyson.2 жыл бұрын
evet bütün dünya erkekleri geldiğimiz nokta mızrakla hayvan avlamaktan insansız hava araçlarına süper hızlı trenlere salisede mesaj gönderen illetişim cihazlarına aynı anda milyarlarca işlem yapan kuantum bilgisayarlarına biyolojik ömrünüzün 39-40 civarıyken şuan 100 sene yaşayan insanlara yazarken tüylerim diken diken oldu ne çok şey yapmışlar daha geçen ölen ingiltere kraliçesi kadındıda noldu tüm dünyayı sömürmekten başka ne yaptı 33 milyon km kare sömürgesi olan devletin başkanı
@melekustuntr6312 жыл бұрын
Hocam, meslek seçiminde ekonomi çok önemli. Dolayısıyla öğretmenler ya da hemşireler mühendisler kadar kazanabilse cinsiyet dağılımı doğal olarak gerçekleşmez miydi?
@realistbirgenc60582 жыл бұрын
Bence farklı meslek grupları asla aynı maaşı alamaz , aynı meslek grubundaki bireylerden bile aynı maaşı alamayanlar çıkıyor , ekonomimiz iyilesirse cinsiyet dağılımının doğal olarak gerçekleşmesi daha mümkün olabilir gibi ama yine öncelik para olduğu sürece tam olarak cinsiyet dağılımı olabileceğini sanmıyorum
@Armoooo2 жыл бұрын
Artık erkeklik, kadınlık; erkek davranışları ve kadın davranışlarının dinamikleri üzerine de doğal gerçekler çerçevesinde konuşuluyor olması çok değerli ve üzerine düşünülmesi, konuşulması ve çalışılması gereken bir konu. Bu konuya değindiğiniz için şahsım adına sizlere çok teşekkür ediyorum, sağlıkla kalın.
@isteboyle40482 жыл бұрын
sinan hoca hangi konu gündeme gelse bi video patlatıyosun hee iyisin
@Ezelevvel72 жыл бұрын
Jordan petersooon...✨
@SedaTekeci2 жыл бұрын
Hocam niye erkeklerin kadinlarin seviyesine INMESI gibi bir talihsiz cümle kurdunuz?
@tempus12482 жыл бұрын
Çünkü erkekler eskiden çok daha güçlü ve başarılıydı ama şimdi hepsi feminenleşmeye ve sorumluluktan kaçmaya; genç kızlar ise tam tersine bu rolleri üstlenmeye itiliyor. Sosyolojik olarak bir şeylerin dengesi değişiyor; hatta değiştiriliyor ve bu korkutucu bir erkek için.
@toxichuman2082 жыл бұрын
Bilinçaltı.
@senezde2 жыл бұрын
rezalet
@ersin94892 жыл бұрын
Neonurcu bunlar kadınlar çalışmasın evde otursun damızlık olsun vs şeklindeki İslami geyikleri biyolojik uydurmalarla modern terimlerle alttan slta pazarlıyorlar En çok güldüğüm ve saçmalığın gerçek dışılığın daniskası olan şey de “ erkekler disipline edilmez disiplin erkekleri başarısız yapar “rezilliğiydi komediydi çünkü tam aksine disiplin olmadan ne kadın ne de erkek başarı elde eder özellikle disiplin erkekler için son derece yararlıdır hatta bu zamana kadar düzen disiplin ve otoriteyi erkekliğe hasrediyorlardı şimdi işlerine gelmediği için tamamen zıt şeyler şöylüyorlar Erkeklerin başarısızlığın artmasının nedeni varsa bu kesinlikle disiplin depil:)
@n.s.28912 жыл бұрын
Öyle düsünüp, öyle hissettiklerinden dolayi. Daha nolsun!?
@CC-cp1en2 жыл бұрын
Aman efendim, sevgili erkeklerimiz nerede kenara itiliyor? Problem kadına pozitif ayrımcılıktan mı kaynaklanıyor? Var mı bunu destekleyen toplumsal bir araştırma? Pozitif ayrımcılık dediğiniz kaç yıllık kavram ve ne ciddiyetle takip ediliyor ki böylesi bir toplumsal değişime bu kadar çabuk neden olabilsin? Hele de bizim kültürümüzde! Problemin, (çoğunlukla) kadının çalışma yaşamıyla birlikte evdeki sorumluluğunu terk etmemesi/edememesi, erkeğinse (çoğunlukla) “evde onsuz da her şey yolunda” rahatlığıyla ve kapitalist sistem+teknoloji+ulaşım kolaylığını “avcılığını”nı tercihli/mecburen abartmada kullanıp ev-iş yeri mesafesini artırması ve sonuçta evden kopmasıyla ilgisi olabilir mi? Çalışan kadının günde kaç kere telefonla olsun eviyle çocuğuyla iletişim halinde olduğu herhalde çoğumuzun malumudur :) İletişim de artık eskisinden daha önemli ve karmaşık. Ve kadın beyni ve kültürü bu konuda avantajlı. (Çoğunlukla) baba evden iyice uzaklaştı, iletişimi sınırlı… Erkek çocuğun rol modeli, kız çocuğun doğru erkek modeli bence bu yüzden eksik/sorunlu.
@banuphoenix2 жыл бұрын
Pozitif ayrımcılık söyleminin arkasında kurban edebiyatı yapan erkekler yeni gündem maddemiz! Tembeliz, sorumsuzus, güçsüsüz demiyorlar da kadınlar için GÜYA uygulamaya koyulan pozitif ayrımcılıkla kafayı bozmuşlar 😒
@ebruarabac11052 жыл бұрын
Siz ne guzel insanlarsınız ne bilgili ve ne kibar. Sohbetlerinizi seve seve izliyorum..
@esrahardal2 жыл бұрын
Iyi ve güclü erkek lazım sozünuze istinaden. Size göre napalım kadınlar çalısmasın o zaman güçlü ve de iyi olmasını temenni ettiğimiz erkeklerin eline savunmasız bir şekilde bırakalım şiddete uğrarlarsa falan zaten adalette saglanmıyo yazik deyip geçeriz. Hepten eskiye dönelim. Eğitimdeki çalışma hayatindaki oranlardan bahseettiğiniz için güçten anladıginız bu oldugunu düsündüm o yuzden diyorum çünkü bana göre karısıyla eşit is bolumü yapan bir erkekte güçlü olabilir.
@kamillkamill15612 жыл бұрын
Bu ikisi eski kafali . Kadinlarin erkekten hicbir farki yok. Biraksinlar artik cinsiyet rollerini
@melekpnarbas63802 жыл бұрын
Sevgili hocalarımız birde şu konu göz önünde bulundurarak konu olsa ayrılıklara ana baba ortak bakım yasası çıksın yana anaya ya babayı yada eşya gibi çocuk paylaşımı yapıyor yasalar burda insanlar biliclendirilsin
2 жыл бұрын
Çok haklı yorum 👏
@İlaykooiii2 жыл бұрын
Sadece Kadın a pozitif ayrımcılık değil. Anne ye pozitif ayrımcılık olmalı ki güzel evlatlar yetişsin
@Idontknow-rn3ks2 жыл бұрын
Sinan hocam başınız ağırmasın.. Bir dahaki programı şöyle kurun bence.. *"Neden bir meslek grubunda (kadın/erkek) oranı daha az/çok? Buna yol açan faktörler nelerdir (biyolojik, kültürel, hayat şartları, askerlik, doğum, yaş, engellilik... vs)?"*
@tempus12482 жыл бұрын
Evet bu iyi.
@Psikolog.arzubeyribey2 жыл бұрын
Ah sinan hocam, videoda sesiniz cok az cikmis, :(
@admin9642 жыл бұрын
Çok cinsiyetçi bir video olmuş sizi kınıyorum (!) Harika bir program olmuş, devamını bekliyoruz 🙏
@cancelikk2 жыл бұрын
çok faydalı bi video olmuş hocam ağzınıza sağlık.
@analbayrak51082 жыл бұрын
Erkekleri de mağdur gösterdiniz ya, tebrik ediyorum.
@Mustafa-ft7by2 жыл бұрын
Mağduruz tabii bu dünyada erkekler bok gibi yaşıyor
@emirkanozdinc4562 жыл бұрын
Zaten erkeklerin de mağduriyetleri var.
@Idontknow-rn3ks2 жыл бұрын
Ne gibi? Hangi argüman?
@Spechless22 жыл бұрын
Video zaten erkeklere özel çekilmiş,erkeklerin toplumdaki sorunlarından bahsetmiş.Kadınların sorunları için çektiklerinde de onları magdur göstermiş olurlar.Uçlarda düsünmenin anlamı yok.Erkeğin sorunlarından bahsedince kadınların hiç bir sorununun olmadığını söylemiş olmuyorlar.
@rockburak3512 жыл бұрын
Erkeklere yine erkeklerden fayda var bu videoda onu görüyoruz.
@elanur23462 жыл бұрын
Sorunu erken tespit etmiş olmanızı şaşkınlıkla ve hayranlıkla izliyorum. Kızlarımız için de bu sorun önemli. Erkekleri doğru eğitebildiğimiz taktir de kızlarımız saldırıya şiddete uğramayacaktır.
@twinsean242 жыл бұрын
Erken tespit mi? Erkeklerin feminenleştirilmesi son yüz yıl içerisinde aklının alamayacağı bir ivme kazandı.
@Tengribizmenen2202 жыл бұрын
Esenlikler, destek yorumudur, kolay gelsin, iyi yayınlar. Videolarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim güzel kadın...
@mertbekci42062 жыл бұрын
Bak işte bu güzel. Genelde erkek şiddeti, kadına şiddet, toplumsal cinsiyet gibi konularda adamlar bir araya gelip konuşur ve ortaya bir büyük paradoks çıkar. Fakat burada erkeklik kavramı erkekler tarafından konuşuluyor. Bu nedenle izlerim.
@feyzann2 жыл бұрын
İyi niyetli bir konuşma yapmaya çalıştığınıza inanarak yine de kadının da hayattaki yetmezlik etkisine rağmen artan erkek şiddetini neden direkt bu etkiye bağladığınızı, adalet sistemini göz ardı ettiğinizi anlamakta zorlanıyorum.
@rockburak3512 жыл бұрын
Feminist kafaya göre kadın ölümlerini erkek ölümlerine eşitleyelim. Bu kadar faşist olunmaz ya. Kadına şiddetin azalması için erkekler doğru yönlendirilmeli ki herke mutlu yaşasın.
@serceskywalker2 жыл бұрын
@@rockburak351 Faşist olan sizsiniz biz değil. Evet kadına şiddet uygulayan ve buna ses cikarmayan bütün erkekler de şiddete uğramayı hak ediyor. Bundan daha doğal ne var? Kadınlara olan olurken umurunuzda bile değil ama çuvaldız biraz size batınca nasıl da bağırıyorsunuz. Defolun gidin size ihtiyac yok bu toplumda.
@rockburak3512 жыл бұрын
@@serceskywalker biz derken *ikimsiniz?
@senaakkoc71542 жыл бұрын
İyi eğitimli ve entelektüel insanlar olarak erkek başarısızlığını sizler bile sindiremiyorsanız zaten erkeklik kavramının sorgulanması gerekiyordur. Ama bu mümkünse kadınların da bulunduğu bir masada olsun ki erkekler olarak kendinizi acındırırken bu sistemin yüzyıllardır geriden gelmeye mahkum ettiği insanlar da konuşabilsin.
@photomontage19052 жыл бұрын
"erkek başarısızlığını sindiremiyorsanız" hemen bir utandırma aşağılama klasik modern kadın
@senezde2 жыл бұрын
klasik kırılgan erkeklik.
@senezde2 жыл бұрын
@sena, yorumunuza kelimesi kelimesine katılıyorum
@boraozkoc18652 жыл бұрын
@Sena Akkoç erkekleri acındırdıklarını sanmıyorum, o kadar argüman sıraladılar, neden böyle olmuş olabilir diye düşündüler vs. Bunun yanında erkeklerin çektiği sorunlar anlatılırken kadınların erkekleri aşağılaması,bu yorumun altındaki verilen bir yanıttaki gibi kırılgan denmesi,alay edilmesi gibi nedenlerden dolayı da daha fazla bu durumdan bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu sorunlar daha fazla hor görüldükçe büyüyecek ve işin içinden çıkılmaz bir hal alacak.Bunun yanında acındırmaktan bahsedeceksek eğer, batıdaki feministler kendini en çok acındıran insanlardır(en çok orada konuşuluyor ve en iyi durumda olanlar da onlar o yüzden bu örneği veriyorum).Yıllar geçti, hala kadınların veya kızların üzerine odaklanılıyor, hem eşit olunmalı deniyor hem de erkeklere aşağılık birer insan gibi davranılıyor,kadınlara ise daha nazik davranın deniyor,bir sürü olayda sırf kadın olduğu için kadını haklı çıkarıyorlar,hatta bu durum hukuka da yansımış durumda.Öyle ki batıda kadın ve erkeğin iş hayatındaki saygınlığı ve iş edinebilme oranı neredeyse eşitken, bir sürü kadın ilk bir iki senede kocasından boşanıp nafaka alabiliyor, hem de erkeğin maaşının yarısını alabiliyor.Bu nafaka durumlarında kadının haklı yönü vardır diyeceksin büyük ihtimalle ama ne yazık ki öyle travmatik durumlardan dolayı da ayrılmıyor çoğu,genellikle bir anlaşamamazlık durumundan dolayı ayrılıyorlar. En önemlisi de önceden bahsettiğim gibi kadınlara sosyal ortamlarda daha ayrıcalıklı davranılması ve erkeklerin daha çok hor görülmesi.Öyle ki bir arkadaş ortamında kadın birden erkeği aşağılayacak bir espiri(espiri bile değil bildiğin hakaret)yapıyor, mesela birden tipine,vücuduna veya yeterince erkek olmadığı gibi saçma imalarda bulunuyor ve bunu durduk yere yapıyor, ve o kadının bunu yapması normal karşılanıyor.Ama erkek kadın hakkında herhangi bir espiri yapmasını bırak, o kadın erkeği aşağılayınca erkek sözlü olarak karşılık verse kadın isterse masum rolüne yatıp kendini acındırıyor ve herkes erkeği suçluyor, neden çünkü yıllardır aşağılanan,hor görülen,üzerine baskı yapılan kadınlar ve ezen de erkekler, o yüzden bu tür tartışma durumlarında kadın her zaman haklıdır, ve bir kadın erkeği arkadaşça bir şekilde aşağılarsa(!) da bu normal karşılanmalıdır.Bunun haricinde sayamayacağım kadar şey var ki bunlardan en önemlisi de "dating"(Türkçesi flört ama dating diyince çok daha geniş bir tanımı oluyor) .Bahsetmek gerekirse neredeyse her kadının talep görmesi ve sevgili yapmak için veya aşk hayatı için tırnağını bile oynatmasına gerek olmaması durumu,kötü davransa bile yine anlayışlı karşılanması ve zorbalık yapsa bile bunlar genel olarak duygusal zorbalıklar olduğu için farkedilmemesi ve erkeğin bu zorbalıklardan dolayı kötü hissetmesi ama bir türlü de bunu adlandıramaması,bu sorunu anlasa bile arkadaşlarına bahsettiğinde de yine o erkeğin güçsüz görülmesi durumu.Hatta kadınların erkeklere ne kadar korkunç davrandığıyla ilgili olarak lezbiyen bir kadın ,1 veya 2 yıl olmalı, erkek kılığına giriyor ve hem o hayatı yaşayıp hem de kadınlarla çıkıyor.Deneyimlediği ise şu oluyor ki, erkek haliyle iken kadınlarla çıkınca kadınların hem ona kötü davrandığı ,hiçbir şeye tenezzül etmediği,hem de çok sıkıcı olduğu kanısına varıyor, bunun karşılaştırmasını da yapabiliyor sonuç oalrak çünkü bir kadın olarak kadınlarla çıkmayı da deneyimleyebilmiş biri.Ve tabii o bunu şok ediyor,hatta depresyona bile giriyor.Neyse işte,daha bir sürü konu var,yazsam sabaha kadar yazmam gerekir.Ama şunu bilin ki, çoğu kadın genel olarak kendilerini hoşgörülü ve empati yeteneği gelişmiş olarak görebilir,belki de gelişmiştir de.Ama erkeklerin ne yaşadıklarını ya göremedikleri ya da görüp te hor gördükleri kesin, yoksa bu tür durumlar özellikle batı devletlerinde yaşanmazdı.Ha Türkiye'den bahset sen Türksün dersen de, merak etme biz de arkadan takip ediyoruz onları, bize biraz geç geliyor ama çok daha kötü bir biçimde geleceği de kesin, hatta şu anda gündemde kadın cinayetleri, tecavüzleri gösteriliyor olabilir, ama batının yaşadığı sorunu biz de yaşıyoruz aslında, tek farkı bizim için daha da kötü olacak. Ha burada biz diyorum ama, sen bu bizi ister "Türk erkekleri" olarak gör, ister "Türk İnsanları" olarak.Orası sana kalmış...
@senezde2 жыл бұрын
@@boraozkoc1865 "kırılgan erkeklik" sosyolojik bir terimdir, dalga geçme sözü değil. aslında erkeklere de zarar veren bir şeyi ifade ediyor ama işte erkeklik o kadar kırılgan bi şey ki kırılgan erkeklik ifadesini bile hakaret olarak algılıyor. erkeklerin sorunlarından bahsedilemeyeceğini söyleyenler kadınlar değil, hegemonik erkeklik yapısının en üst basamağında yer alan egemen erkekler.
@bngsdlms4862 жыл бұрын
Keşke insan hermafrodit olsaydı.
@wirsind-kaos2 жыл бұрын
Yioo gelmedi. Kim demiş geldi diye . Bu arada ilk
@serpilbaspnar36122 жыл бұрын
sadece cinsiyet farkına dayalı olarak veya biyolojik özelliklerimize göre konunun konuşulması biraz ilginç.. İnsan insandır. Her birimizin yetenekleri,ilgileri ve potansiyeli farklı. Kişinin muhendislige yeteneği,ilgisi potansiyeli varsa olur. Kadın muhendis erkek muhendis olarak bakmak...? Kadınların başarısının gerçek başarı olmadığını söylemek, erkekler başarısız olduğu için başarılı olduğunu söylemek...? ilginç ve bir eğitimci olarak bana anlamsız.. onun dışında okullardaki spor ve hareket yetersizliği hakkındaki söylemler katılıyorum ve ekliyorum Cinsiyet ayırt etmeksizin her birey sanat ve spor dolu sağlıklı ortamlarda kendi potansiyellerini en üst noktaya taşıdıkları başarılı bir ömür geçirmesini dilerim.
@Idontknow-rn3ks2 жыл бұрын
Kurumsal bir şirketin arge departmanının yüzde yüz kadın olması hedefini nasıl yorumlarsınız? Orada çalışma hayali olan kişi erkekse bu negatif ayrımcılık olmuyor mu, suçu ne?
@Idontknow-rn3ks2 жыл бұрын
Kadınların başarısının gerçek başarı olmadığını hangi dakikada söylüyorlar yazar mısınız?
@naptnulasn79002 жыл бұрын
ya ablacım nerenizle dinliyorsunuz anlamıyorum ki
@İlaykooiii2 жыл бұрын
Sinan bey “ ah o testesteron”😂😂😂😂😂😂
@sedatsengok28232 жыл бұрын
"Kimse görmüyor buruşuk pardesusuyle bir babanın/ Kırılgan bir yelpaze olduğunu akşam eve dönünce" (İsmet Özel) Sayın Fatma Barbarosoglu da bu konuya dikkat çeken yazılar yazmisti. Olgunlaşma kampı yaparsanız benim oğlumu da kaydedin lütfen.
@ozlem48822 жыл бұрын
Sonu güzel bagl8ssiniz. Pozitif erkeklik ne onu da tanimlasaniz iyiydi.
"efendi adamın toksik kırılganlığı" kitabını öneririm bu konu ile ilgilenenlere
@feyzann2 жыл бұрын
Ve daha iyi gitmeye çalışırken, başka her konuda gözünüzü ileri dikerken bu konuda babalar için daha güncel ve geleceğe yönelik çözümler tartışıp kafa yorabilecekken; geçmişe bu kadar sarılmanız, çözümü mağara dönemlerinde aramanız da inanılmaz garip.
@asub.9692 жыл бұрын
Buradan bunu nasıl çıkardınız hayret doğrusu..
@rockburak3512 жыл бұрын
Sinan hocamın bilimi, kadim bilgilerden yararlanarak anlattığı diğer anlatılarda mağara kafasıdır desene. 😊
@Spechless22 жыл бұрын
11:20 Evde sağlam bir baba fıgürünün olmaması kız çocuklarını cok fazla etkiliyor.Bu kızların büyük çoğunluğunda kişilik bozuklukları meydana geliyor.Yine baba figürü olmadan büyüyen erkeklerin de hapishaneye girme,suç işleme potansiyeli çok yüksek.Criminal vakaların çogunda baba eksikligi var.(Babanın vefatı,evde olan ama sorumsuz bir baba,anne tarafından saygı duyulmayan baba,cüzdan ve mobilyadan farksız bir baba)
@Spechless22 жыл бұрын
Hahaha devamını dinlemeden yorum yapmıştım,hoca da bunu söylemiş zaten.Bilmişlik yaptım,evet.
@ersin94892 жыл бұрын
Anne etkisi çok daha Yüksek yalnız özellikle seri katillik vs suçlarında anne yoksunluğu çok daha etken faktör
@Spechless22 жыл бұрын
@@ersin9489 sadece annenin elinde kaldıysa oran değişiyor.Baba eksikliği açık ara önde.
@ozguladaguleryuz11562 жыл бұрын
Harikasınınız. 😊
@karslamapanosu53322 жыл бұрын
Daha dinlemeden beğendim zira bu konu hakkında bir konuşma olması dahi beğeni gerektiriyor.
@zirzop9112 жыл бұрын
Üç erkek evladım için, okula başlarken "mümkünse erkek öğretmene verelim" diye ısrarcı davrandım. Ve boşanmadan sonra "babalarıyla tanışmaya ihtiyaçları var , anneleriyle zaten tanışıyorlar " diye düşünerek kararlar verdim. Şimdilik Gayet doğru sonuçlar elde ettik. İyiler , babalarına doyuyorlar ve en önemlisi 4 erkek birlikte çok mutlular 🤗
@esrahardal2 жыл бұрын
Babanın güçlü bir otorite rolünde olmayışından bahsetmişsiniz. Ama erkek hala fiziksel güç olarak daha güclu ve ailelerde hala bi babanin bir aileyi koruma durumu var. Erkeğin ailede güçlü oldugu durum budur bunun dısında nasil bir güçlulük bekliyorsunuz.Siz nasıl bi durumdan nasil bi babadan bahsediyorsunuz. Kadinın çalısiyor olması yanında birde ustelik ev islerini üstleniyor olması çocuklarla ilgileniyor olmasi heryere yetisiyor olması ve erkeğin yetersizlik duyması erkeklerin bu rolleri üstlenmemesiyle alakalı. Bu erkeklerde bir gücsüzluk duygusu oluşturuyorsa ellerini tasın altina koysunlar o zaman. Siz biraz patron olmak istiyorsunuz gibi. Ayrıca dini inanışın azalmasını sadece böyle bir nedene bağlıyor olmanız da aşırı saçma geldi. Söyle mi diyor çocuklar dinlerde tanrı dost gibi değil ama babam dost gibi babamda kesinlikle tanrinin figürü olduğuna göre o zaman demekki tanrida gerçek değil? Hem babaların çocuklarina dost olması gerekiyor ozellikle erkek cocuklarınada diyorsunuz sonra da baba dost olduğu için tanrı figürü yok diyorsunuz.
@ceverceverov18532 жыл бұрын
hocam sakin kafayla bir daha bir bakın derim videoya
@senezde2 жыл бұрын
ne güzel ifade etmişsiniz, ağzınıza sağlık @melekk
@ismailpektas2 жыл бұрын
Anlam ilişkilerini daha rahat görebilmeniz açısından daha çok kitap okumanızı tavsiye ediyorum, yanlış anlamayın pozitif bir tavsiye olarak söylüyorum.
@oguzhancetinkaya13132 жыл бұрын
Feminizm iceren yorum kadın işini gücünü kaybedince cok biseyi kaybetmis olmaz erkek kaybederse ailesini kaybetme noktasına kadar gidebilir
@naptnulasn79002 жыл бұрын
Videoyu ön yargı ile izlemişsin sanki temiz kafayla tekrar izle bence
@elifistanb Жыл бұрын
Konuyu ele almanıza çok sevindim, ama bu konuyu iki benzer bakışlı erkek konuşunca hakikaten terazi kayıyor. Dürüst ve cesurca bir hareket bir feministi karşınıza alıp konuyu bağlamından koparmadan tartışmak olur. Herkes de sizi alkışlar. Eğitim sisteminin kız çocuklarının ihtiyaçlarına göre hazırlanmış olduğu mesajı çok talihsiz. Antik Yunan, endüstriyel devrim vs konu çok tarihsel gelişmiş. Not: feminizm biyolojiye karşı değildir :)
@kubranur7353 Жыл бұрын
Bizim ülkemizde pozitif ayrımcılık var mı gerçekten. Bunun sebebinin zorlama değil erkek çocuklarının pamuk piremses gibi yetiştirilmesi olduğunu düşünüyorum ..
@gulayyildiz37342 жыл бұрын
@onurkose8504 Жыл бұрын
Kantarın topuzu kaçtı gerçekten.:(
@derya_oguz72 жыл бұрын
Erkekle kadının eşit olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Çünkü olmamalı! İsteklerimiz ihtiyaçlarımız farklı ancak birbirimizde tamamlanıyoruz. O yüzden eşitlik değil Adalet istiyorum! 🤏✌️ Güçlü,iradeli, cesaretli, erkeklere ihtiyacımız var! Kadın olarak aşırı sorumluluktan yoruluyorum şahsen. Bu yüzden lütfen anne babalar olarak çocuklarımıza eşit değil adaletli davranalım çünkü hepsi ayrı bir dünya 🙏🌱
@serceskywalker2 жыл бұрын
Hocam biraz da HERGUN ÖLDÜRÜLEN KADINLARDAN VE BUNA HİÇ SES ÇIKARMAYAN SİZ VE DİĞER ERKEKLERDEN BAHSETSEK MESELA? OKULDAKİ, İSYERİNDEKİ VE YOLCULUKTAKİ TACİZLERDEN BAHSETSEK? Biliyorum zorunuza gidiyor ama poncik erkek sorunlarını biz ölürken pek umursayamıyoruz.
@aminhasanli60262 жыл бұрын
malasef okularda hep kizlar cok daha basarili.
@melankoliq322 жыл бұрын
Bir öğretmen olarak yıllardır dersine girdiğim her bir sınıfta akademik başarı söz konusu olduğunda kız çocuklarının sayıca üstün olduğunu görüyorum. Erkekler sanki biyolojik olarak buna programlanmamışlar. Yaşlar ilerledikçe okul bırakmakta, madde bağımlılığında, intiharlarda erkeklerin sayısı çok daha fazla. Bu çocukları anlamamız lazım. Yeni bir toplum inşa edeceksek kadınlar kadar erkekleri de önemsemeliyiz ki o erkekler o kadınların eşi, babası, arkadaşı..
@ersin94892 жыл бұрын
Erkeklerin ekseriyeti tarih boyunca boş gezenin boş tayfası oldular çok az bir kısmı da dahi oldular ve yükseldiler durum Kadınlarla ilgisi yok erkekler her daim sivri uçlardaydı ya dip ya baş Ayrıca bu başarılı erkeklerin çoğunluğu da disiplinli ve çok çalışan kişilerden çıktılar yani tam aksine sözde erkeklik dürtülerinin aksine başardılar programda bahsedilen hiperaktif gezen tozan konsantre olmayan erkeklerden başarı falan çıkmadı Evden dışarı çıkmayan ful okuyan kant, günde kaç saat çalışan newton,günümüzde 15 saat kadar çalışan elon musk vb erkekler sanırım erkekliğe baş kaldırmışlar disiplinli ilke edinmişler Yahu komik misiniz disiplin üst derecede her iki cinsiyet için de verimli olduğundan modern eğitim sisteminin en önemli unsuru oldu ve olmaya da devam edecek Eski dahilerin bireysel disiplin ile elde ettikleri başarılar sistemize edilerek modern hayata adapte edildi Haylaz ve kendi tercihleri sonucu tembelliği seçen erkekleri savunmak için elinizden geleni yapıyorsunuz
@thisisjohncena29482 жыл бұрын
@@ersin9489 ağlama be ablam ağlama be ablam ağlamaaaa
Ne kadar doğru diyor Sinan hoca : birbirimizi tamamlamak için yaratılmış iki cins iken, şu an sürekli yarış halindeyiz.
@ezgitas5092 жыл бұрын
Ayrıca baba figürünün olmaması/erkek intiharlarından ve onların yetersizlik hissinden bahsetmişsiniz, kusura bakmayın ama onlarda çağa uygun davransınlar o zaman. Neden yetersiz hissediyorlar çünkü sorumluluk almıyorlar! Şu devirde bile erkek, eve gelince karı koca çalışmalarına rağmen hala televizyon başına geçip karısından yemek hazırlamasını bekliyor. Aile içinde sorumluluk almıyor, çocuklarla ilgilenmiyor, karısıyla ev içi sorumlulukları paylaşmıyor, iletişim becerilerini insanlarla anlaşmak yönünde değil bencilce ihtiyaçlarını dayatmak için geliştiriyor,sevgi için emek harcamıyor. Erkeğin aile sorumluluğundan tek anladığı "ben erkeğim herkes bana boyun eğip otoritemi kabul etsin ve sadece benim hükmüm geçsin" mantığı(İçine tüküreyim bu mantıklarının). Tüm bu sorumsuzlukları sebebiyle sevilmediği gerçeğiyle yüzleşemediği için köpek gibi etrafa saldırıyor ve en sonunda erkek kendi sonunu kendi getiriyor(hapse girmek, intihar etmek vb.). Allah aşkına, hiçbir sorumluluk almayan, sadece emretmek isteyen bir tüketiciyi kim sevsin? Böyle bir varlıkla kim bir arada yaşamak istesinki? Akademik hayattan bahsetmişsiniz ve oradada erkeğin bencilliği söz konusu. Erkek bilgilerini ya başkasını ezip kendi egosunu tatmin etmek için kullanıyor ya da bilgilerini "aman bunlar ne anlar nereden bilsinler" diyerek kendine saklamayı tercih ediyor. Akademidede erkek herkesi kendinden uzaklaştırıyor, kendiyle yüzleşmiyor sonrada şikayet ediyor. Bence erkeklerin acilen bencilliği ve mağdur edebiyatı üzerinden manipülasyon yapmayı bir kenara bırakıp bunlara harcayacağı enerjiyi insan gibi bir arada yaşama çabasına harcamaları gerek. Eğer enerjilerini buna harcarlarsa toplum daha mutlu bir toplum olacaktır.
@neverminddude2 жыл бұрын
Seni ayakta alkışlıyorum 👏👏👏
@estel32962 жыл бұрын
Ezgi Hanım merhaba, Çevrenizde gördüğünüz binaları, parkları, kanalizasyon sistemlerini, tuvaletleri, madenleri, enerji kaynaklarının çıkartımını ve kullandırılımını, yolları, köprüleri, uçakları, otomobilleri, vapurları, vs vs vs vs..... Hepsini ekseriyetle erkekler yapmaktadır. Sorumluluktan anladığınız çocuktan ibaret sanırım. Bi zahmet kadın da bütün bu yukarıda saydığım ve daha sayamadığım nice sistemleri yapan erkeklerin de aksam izlediği bir tvye karışmayaversin. Her neyse sorun zaten cok cok daha büyük aslında da bunu su an yazmaya vaktim yok. Toplumsal aile yapısı ve binlerce yıldır oturtulan kadın erkek rolleri ve aile yapısı son 50 yıl gibi kısa bir sürede ciddi şekilde parçalandı. Gelecekte kadınlarımızın çoğu bir kadının en önemli misyonu olan Annelik fonksiyonunu ne yazık ki gerceklestireneyecek. Birçok kadın ne yazık ki kedi veya köpek annesi olacak. Binlerce yıldır oturtulan sistem bozuldu basta bu iyi zannedildi ama sorun cok ama cok büyük. Gelecekte aile diye bir yapı olmayacak veya cok seyreklesecek. Söylenecek çok şey var ama su an yazacak takatim yok.
@ezgitas5092 жыл бұрын
@@estel3296 Beyefendi bence siz benim yazdıklarımı anlamamak için özel bir çaba harcamışsınız. Farkındaysanız günümüzde artık o kanalizyonları, yolları, köprüleri vs. yapan insanların eşleride çalışıyor. Yani bu devirde çalışan bir tek erkek değil, kadında çalışıyor ve kadına sorumlulukların eşit olarak paylaşılması gerekiyor kadın kimsenin kölesi değildir. Ayrıca lütfen konuyu çarpıtmayın, konu erkeğin izlediği televizyona karışmak değil konu erkeğin karısıda çalışmasına rağmen işten gelince sorumsuzca oturup hiçbir işin ucundan tutmadan karısından yemek beklemesi ve işin daha kötüsü bunu sanki kadının göreviymiş gibi dikte etmesi. Vay efendim erkek çalışıyor diyip hiçbir sorumluluğa el sürmeme diye bir bahane kalmadı artık. Ve Ayrıca erkeklere mi kaldı kadının toplumdaki rolü? Ne demek yahu kadının fonksiyonu, kariyeri anneliktir deyip kadını bir kalıba sokmaya çalışmak? Erkek kim oluyorda kadına misyon yüklüyor pardon?? Sizin o dediğiniz toplumsal kadın-erkek rollerinde kadın çaresizdi, ekonomik/sosyal hiçbir özgürlüğü yoktu ve susmaktan başka birşey yapamıyordu. Aile yapısını parçalayanlar kadınlar değil erkeklerdir. Erkek kadına hükmetmeye çalışırsa, kadını hor görürse,şiddet uygulama gibi hayvanca davranırsa, kadını birey olarak değil tapulu malı olarak görürse hiçbir kadın buna katlanmaz doğal olarak. Binlerce yıllık oturtulduğunu zannettiğiniz sistem(sömürü sistemi) hiçbir zaman adaletli ve insancıl bir sistem değildi sadece erkeğin bencilliğine ve barbarlığına daha çok çanak tutuyordu. Günümüzdeki sistemin bozukluğunun sebebi ise erkeklerin kadına saygı duymayı reddetmesi, kadını tıpkı eski zamanlarda olduğu gibi erkeğin kölesi haline getirmek istemesi ve adaleti bile erkeğin iğrenç çıkarlarına hizmet etmesi için manipüle etmesinden kaynaklanıyor. Son 50 yılda kadınlar artık zulüme sesini çıkarmaya başladı ancak bencil erkek zihni bunu "toplumun bozulması"olarak algılıyor her ne hikmetse. Bence kendi halinde kimseye zararı olmayan vicdan sahibi kedi/köpek annesi diye eleştirdiğiniz kadınlardan rahatsız olmaktan ziyade erkeklerin kadınlara fiziksel,duygusal,psikolojik şiddet uygulamasından ve erkek şiddetinin toplumu yaşanmaz hale getirmesinden daha çok rahatsız olmalısınız. İnanın bana benimde erkekler yüzünden kaotik olan bir toplumda yaşamaya takatim yok.
@estel32962 жыл бұрын
@@ezgitas509 Ezgi Hanım selam, Günümüzde kadın tabii ki belli işlerde çalışıyor. Ama takdir edersiniz ki kadın ne kanalizasyona girebilir, ne inşaatta amelelik yapar, ne de madene girer. Hicbir feminist bu ortamlara gidip hani nerede kadın erkek eşitliği demez. Ancak güzel holdinglerin yönetim kurulu kadrosuna bakarak hani nerede kadın erkek eşitliği der. Her neyse Binlerce yıl özgürlüğünü ele alamayan kadın ne oldu da sizce son 50 yılda özgürlüğünü ele aldı? Kadınlar protestolar ve azimleri, verdikleri kanlı gözyaşlı savaşlar sayesinde mi? Yoksa sabah aksam sosyal medyadan "Erkekler kapatılsın, rerereöroro" sayesinde mi? İkisi de değil. Cevap Neoliberalizmde saklı. Kadının toplumsal rolde yükselişi kapitalist motoru güçlendirmesiyle alakali. Basta buna inanmak zor gelecektir biliyorum, Ancak neoliberalizmin yükselişi ile kadınların toplumda yükselmesi arasındaki korelasyon çok nettir ve güven aralığı yüksektir. İlk bu yukselme 1.dunya savaşından sonra düzgün dengeli bir rol olacak şekilde olmuştur. Sonra araya 2.dunya savaşı girmiştir ve tabii ki Kadınlar hemen asli rollerine dönmüştür.tabii Kadının da erkegin de işine gelmiştir sonuçta dunya savaşı koskoca (: Daha sonrasında 2. Dünya Savaşı sonrası.baris ve huzur ortamında neoliberalizmle birlikte kadın rolleri iyice değişmeye baslamasitir ve süreç günümüze düzgünce değil kontrolden çıkıp gelmiştir. Ne de olsa kapitalizm her seyi kontrolden çıkarır ve bozar. Iyi günler dilerim Not: Annelik misyonunu erkek kadına yüklemez, Tabiat yükler.
@ezgitas5092 жыл бұрын
@@estel3296 Merhaba Beyefendi, yine eksik bir gözlem yapmışsınız bence. Feminizmin temel amaçlarından biride erkek işi olarak görülen mesleklerdede(kanalizasyonda/inşaatta/madende vb.fiziksel işlerde çalışmak) kadın-erkek eşitliğini sağlamak zaten ki bu eşitliği sağlayan ülkelerde var. Örneğin İskandinav ülkeleri, Rusya, Kuzey Avrupa ülkelerinde kadın kasapları, kadın tır şoförlerini, kadın kepçe operatörlerini, kadın itfaiyecileri,kadın duvar ustası ve tamirci, kadın kanalizasyon çalışanları gibi erkek işi olarak görülen mesleklerde çalışan birçok kadın görebilirsiniz. Erkekler kadınların erkek işi olarak görülen mesleklerde çalışmasını da istemiyor çünkü buradada cinsiyetçilik devreye giriyor ve "kadının gücü yetmez onlar erkeklerle aynı fiziksel güce sahip olmadığı için inşaatta/madende vb.fiziksel işlerde çalışamaz" diye yine kadının yoluna engel oluyorlar. Ayrıca kadınların sesini duyurması gibi insani bir konuya bile komplo teorisyenliği gibi bir şekilde yaklaşmışsınız ya cidden pes doğrusu. Kadın hakları insan haklarıdır ve hakları tarihçesine bakarsanız hakları ihlal edilen her insan haklı olarak isyan eder. Mesela siyahilerde haksızlığa karşı durdular ve haklarını elde ettiler. Bu hakları elde etme sebebinin altında 'ay dur şu neoliberalizm/kapitalizme katkı yapayım' gibi bir mantalite yok tamamen insan gibi yaşama motivasyonu var. Erkek zihniyetine göre tarih boyunca ne zaman sesini çıkarmaya çalışan kadınlar ortaya çıksa o 'sistem' hep bozulmuş(!) hep kontrolden çıkmıştır(!) sadece son 50 yıla özgü değil yani. Bir tane erkekte çıkıp "yahu bu erkek cinsi ne yapıyorda kadınlar bu kadar mutsuz ve dünya bu kadar adaletsiz" diyerek kendini eleştirmemiştir zaten. Kapitalizm/neo liberalizm dediğiniz sistem kadına bayılmıyor ve erkeğe "hukuku/siyaseti/ekonomiyi domine et adalet de dahil herşeyi satın al - seninle aynı düşünmeyenleri her ne pahasına olursa olsun devre dışı bırak" diye iğrenç bir motivasyon aşılıyor. Ayrıca bir şeyi daha eklemeden geçemeyeceğim, ya pardonda binlerce yıl boyunca kadına etmediğiniz hakaret etmediğiniz eziyet/zalimlik kalmamış ki halende bu hakaret ve eziyet devam ediyor , siz gelmiş sosyal medyadaki birkaç lafı ön plana çıkarmışsınız. Sizin kadınlara ettiğiniz hakaretler/şiddetler/küfürler daha iğrenç ve daha vahşi seviyede. Bunları niye eleştirmiyorsunuz? Neden kendi hemcinsinizi eleştirmiyorsunuz? Bence erkekler kadınları suçlamak ve kadının bireyselliğine çamur atıp burnunu sokmak yerine oturup düzgünce bir düşünmeli ve önce kendilerini eleştirmeliler. Sonuçta hiçbir kadın habire talepte bulunan, bencil, her şeye burnunu sokup, yoluna engel olmaya çalışan, durmadan kendisine emir veren erkek cinsine tahammül etmek zorunda değil. Herkesin olduğu gibi kadının hayatıda değerlidir ve erkeğin bencil tabiatının ve bencil dünyasının bir parçası olmak zorunda değildir. Not: Annelik misyon değildir tabiatın kadına verdiği bir çeşit özelliktir. Ve hiçbir erkek sırf kadının doğurganlık özelliği var diye asla ama asla bunu kadına görev/zorunluluk/emir gibi dikte edemez. Hiçbir erkek hiçbir kadına misyon tanımı yapamaz. Her kadın sadece kendinden sorumludur ve hiç kimsenin hele hele bir erkeğin isteklerine göre yaşamamalıdır.
@arazbarbuselik5 ай бұрын
Sinan hocam, size bu içerikleri sunduğunuz için teşekkür ederiz. Ancak benim fikrim, Ali hocanın konuyu ele aldığı Ciddiyet seviyesinden çok uzaktasınız. Hep bir dalga halindesiniz, adam size önemli bir şey anlatıyor hep bir espri peşindesiiniz.
@yinyang56022 жыл бұрын
Sizi dinlerken Red Pill’i hatırlamak hoştu. Söylediğiniz her şey Kırmızı Hapta var. Dr Red Pill’i dinlerseniz çocuk yetiştirmekte baba figürünün önemini görürsünüz. Bir programa Dr Red Pill’i davet etseniz çok yararlı bir program olur. Kabileme selam olsun.
@Aysegul.vardarr2 жыл бұрын
🌸
@SuperSebnem2 жыл бұрын
Calisan bekar bir kadinim,kizim var. Soylediklerinizin altina imzami atarim. Hatta kizimi surekli uyariyorum zira genc kizlarimiza gereksiz hatta zararli fikirler empoze edilmeye calisiliyor.
@Siroking8992 жыл бұрын
Maalesef roller çok değişti, erkeklerin kadınlardan , kadınların erkeklerden beklentisi değişti ama fıtrat değişmediği için, belirli bir süre sonra asıl ihtiyaçlar ortaya çıkıyor ve çatışma o zaman başlıyor
@sevdaonar37562 жыл бұрын
😊
@enoughisenough81122 жыл бұрын
Peterson'dan alıntı yapmak pek de akıllıca değil sanki?
@emirkanozdinc4562 жыл бұрын
Niye akıllıca olmasın? Doğru bir sözü varsa alıntılanabilir gayette.
@emirkanozdinc4562 жыл бұрын
@@2huseyin3 Andrew Tate kim?
@enoughisenough81122 жыл бұрын
@@2huseyin3 abi adam transfobik üstüne incellerin tanrısı plarak görülüyor, zeki olduğunu düşündürmek içn araya büyük kelimeler sokması dışında neyi var cidden?Peterson gibi birini savunmak apaçık yüzeyselliğin kanıtıdır Ayrıca sırf biyolojik farklılıklar yüzünden bi cinsiyete bambaşka roller vermeyi zaten denedik,şu anda da o deneyimi yaşıyoruz.Bırakın şu saçma sapan cinsiyet rollerini de istediğinizi yapmaya odaklanın.Peterson gibi insanlarla vakit kaybetmeyin,içten söylüyorum.
@enoughisenough81122 жыл бұрын
@@2huseyin3 aynı zararı veriyorsa neden olmasın?
@aysenurkarabacak5052 жыл бұрын
Ilk defa size hic katılmıyorum. Varsın pozitif ayrımcılıkla kadınlar 10 puan öne geçsin ne olur ki… Biraz da öyle yaşayalım. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliği belki de modern dünya için elzem değildir.
@visionary6953 Жыл бұрын
10 puan geriden gelen bir mağara adamı erkek yolda hiç bir sebep olmadan seni öldürürse,tecavüz ederse o zaman görüşürüz tatlım.Yazık kafana.
@velsagonza57942 жыл бұрын
Harika bir konu harika bir söyleşi. Gerçekten insanoğlu bozguncu. Ekini (gıdayı) ve nesli bozdular. Hem de fıtratın zıttına giderek...
@orhanklcc86852 жыл бұрын
Sinema ve dizilerde kahramanlar artık daha çok kadınlar.