Ahududu yetiştiriciliğinde detay bilgiler,

  Рет қаралды 7,916

Poultry - Garden

Poultry - Garden

Жыл бұрын

Ahududu yetiştiriciliğinde detay bilgiler;
Ahududu yetiştiriciliğinde sıra arası mesafeler ne kadar ?
Ahududu yetiştiriciliğinde sıra üzeri mesafeler ne kadar?
Ahududu direkleri nasıl ve neden yapılmış? niçin bu direkleri tercih ediyoruz?
Malçlama örtüsü genişliği ne kadar?
Bitkileri Tellere ne ile tutturuyoruz?
Tellerin kalınlığı ne kadar?
Ahududu yetiştiriciliği üretimi ile ilgili merak ettikleriniz ve soruların cevabı bu videoda.
iyi seyirler , bol bereketli mahsulleriniz olsun.

Пікірлер: 54
@bei9423
@bei9423 Жыл бұрын
Thanks for the video, I heard from a scientist that: knowledge is what is left to us, when we forget everything we have learned.
@pratikbahcebilgileri
@pratikbahcebilgileri Жыл бұрын
Bilgiler için teşekkürler üstadım. O tel 4 milim gibi görünüyor bu arada.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Ilginiz icin teşekkür edrim . Yanımda Kumpas olmadığı için net hatırlamıyorum, metre ile bakıncada 2,5- 3 mm gibi gördüm .
@volkanusta1465
@volkanusta1465 Жыл бұрын
Abi sonunda detaya girip bilgi iceren bir video cektigin icin tesekkurler. Sizden ahududu ve bogurtlen cogatma zamani celikten 5er cm kesip fidan yaparkende video bekleriz. Ocaktami olur subatta mi zamani gelince cekip koyarsan seviniriz.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Plana ekleyelim, öneriniz için teşekkür ederim. Sizlerden gelen taleplere göre planı revize ediyoruz. Faydalı olması dileklerimle.
@hayrialper6217
@hayrialper6217 Жыл бұрын
Bereketli olsun tesekkurler bilgiler icin sorum olacakti ben 578 rakimli bir koyde oturuyorum ahu dudu ektim ama budamadim verimi azmi olur nasil budayacagimida bilmiyorum birde ahududu ilk senede meyve azmi olur budanmamiş meyveden bizim burda ahududular dahadalli dikenli kısa cinsi neydi sizinkinin birde bu yükseklikten nasıl topluyorsunuz
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Ahududular birinci yıl sürgün veriyor. 2. Yıl bu sürgünler üzerinden yan dallar çıkarıyor ve onlardan meyve veriyor .
@timucingorak2499
@timucingorak2499 Жыл бұрын
Merhaba,bitkinin su ile ilişkisini merak ediyorum ayrıca hangi iklime daha uygun? Teşekkür eder,başarı ve bereket dilerm.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Kök bölgesinin baharın yazın ve son baharda, yani vegetasyon süresince nemli kalmasını istiyor. Toprak tavında olacak şekilde sulanması gerekiyor. Organik maddece zenginleştirilmiş süzek nemli bir ortamı seviyor.
@serkanbirinci8777
@serkanbirinci8777 Жыл бұрын
Merhaba Malç ile kurulan bir Ahududu tarlası kaç yıl kullanılabiliyor, veya belli bir süre sonra malçları bozup yeniden mi tarlayı kuruyorsunuz. Ayrıca fidanların damlamadan beslenmesi yeterli oluyor mu, herhangi bir hayvan gübresi falan vermeden Kolaylıklar dilerim
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Malçlama naylonu içine katılan UV ye karşı dayanımını arttıran bir madde var . O sizin malç naylonunuzun ömrünü belirliyor . Organik madde , yanmış gübre vb maddeleri önceden veriyoruz. Naylonu hiç açmıyoruz. Ne kadar devam ettiğine gelince bitkiler verimde kaldığı sürece yer bozulmuyor . Verim düşerse hem yan tarafında yeni bahçe tesis ediliyor. Mevcut yerede mısır, buğday vb yayla bitkileri ekiliyor, biliyorsunuz mısırın kök yapısı ve buğdayın kök yapısı toprağa çok iyi geliyor . O araziye 2 yıl sonra tekrar çilek dikilebilir veya burafa olduğu gibi Ahududu dikilebilir. Başarılı yetiştiricilikler dilerim.
@vtnsvr4185
@vtnsvr4185 Жыл бұрын
merhaba ahududular yeni fide şekilde ana dal etrafından cıkmaya başladı hangi aşamada bunları söküp başka yerlere dikiyorsunuz.biraz daha boylanıp gelissin mi ufakken alıp başka yere diksek olurmu tecrubeniz yada bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Bırakın gelişsin, daha sonra toprağı ile birlikte başka yere aktarırsinız veya ben öyle yapıyorum.
@user-eg7co3mm7f
@user-eg7co3mm7f 5 ай бұрын
Polka cinsi ahududu nasıl budanır. Budama ne zaman yapılır. Bu konularda bilgi verirmisiniz? Teşekkürler.
@albora20
@albora20 5 ай бұрын
Meyve hasadı bittikten sonra dinleme donemi başladığında yaprak dökümü zamanı yapabilirsiniz. Meyve hasadın dan hemen sonra olursa bitki tekrar sürgünler uzamaya başlar dinlenmeye geç girer, buda erken olası bir soğuktan pişkinleşmeyen sürgünlerin zarar görmesi demektir. Bu dengeyi huljndugunuz yere göre bir iki yıl içinde tecrübe ile öğrenebilirsiniz. Başarılar dilerim.
@gulerordu7306
@gulerordu7306 10 ай бұрын
Merhabalar ahudutu kurtlanirmi bizim balkonda bir kaç kök ohu vardi bir kac kurt bulduk uzeride ilaclamak gerekirmi
@albora20
@albora20 10 ай бұрын
Her bitkide çeşitli parazit zararlı olur, olabilir. Ziraat fakültesinde , bir öğretmen üyesi "insanlar diğer canlı veya böceklerden kalanlarla besleniyor . Kültür bitkilerinde zarar oranı %30 a kadar çıkabilir demişti. Bence ilaç kullanmayın, olgunladanları hemen toplar isek kurtarma olmaz. Birde yemeden önce sirkeli suda biraz bekletirseniz, Kurt varsa zaten ortaya çıkar, sonra durulayip tüketebilirsiniz. Bence ilaçlama yapmayın.
@Behindthetruth0
@Behindthetruth0 Жыл бұрын
Beyefendi çok teşekkür ediyorum. Samsun Bafra ilçesinde bahçeme 10 adet fidan dikmeyi planlıyorum. Herhangi bir gübre uygulayıp uygulamadığınız merak ettim
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Hayırlı olsun, Ancak ahududu vb bitki yetiştiriciliğinde sınırlayan etken soğuklama ihtiyacıdır. Yalova, Bursa Uludağ dski kardan ve deniz nemi nedeniyle ortam ısısı dinlenme döneminde 800 saati dolduruyor . 800 saat veya daha fazla +7,2 C° nin altında kalması gerekiyor ki çiçek gözleri oluşsun. Samsun ve ilçeleri ilgili bilgim olmadığı için bunu sizler değerlendireceksiniz . Gübreleme, için bitkilerin arasında, 20 cm lik delikler açıp oradan, bu terzilerin kullandığı küçük dikiş yüzüğü dolduracak kadar TSP verin 3 yılda bir. AZotlu gübre niyetini baharın yağan gök gürültülü yağmur sularını biriktirin ve onları kullanın. %16-18 Azot içerir. Hem şu hende Azot için. Boş yere azotlu Gübreye ödeme yapmayın . Yanmış hayvan gübrelerini bitkilerin gövdelerine gelmeyecek şekilde , çevresine atın ve toprağa karıştırın. Açıkta hayvan gübresi bırakmayın. Toprak nemliliğini muhafaza etmek için bitkilerin gövde çevresine saman vb bitki artıkları ile malç yaparsanız, bitkileriniz daha az suya ihtiyaç duyarlar.
@Behindthetruth0
@Behindthetruth0 Жыл бұрын
@@albora20 ilginize çok teşekkür ederim. Bilgileriniz altın değerindedir
@texnika-world6485
@texnika-world6485 10 ай бұрын
Salam aleykum xeyirli olsun bende soracaktim samanla malac yapmak olurmu yazmısınız teşekkürler
@Xattorney
@Xattorney Жыл бұрын
Tarlada birden çok çeşit mi kullandınız? Öyle ise hasat zamanlarına göre hangi çeşitleri tercih ettiniz ?
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
3 farklı çeşit var . Erken orta ve geç dönemde yetişen. Erken dönemde 4 sıra, 5 sıra orta , 1 sıra gecci çeşit . Bunları sizde bulunduğunuz yere ve pazara göre çeşit seçimi yapabilirsiniz .
@ffgundes
@ffgundes 3 ай бұрын
@@albora20merhaba çeşitlerin isimlerini yazabilir misiniz?
@albora20
@albora20 3 ай бұрын
Bulunduğunuz yere göre en uygun çeşitleri tercih etmeniz gerekiyor. Onun için kiraz, çilek vb bitkilerin işim tercihini size bırakıyorum . Çünkü bunlar ticari çeşitler, sizin bulunduğunuz veya izleyicinin bulunduğunu konum ve yerdeki toprak yapısına uyum sağlamaz, sonra da gerekli gereksiz bir sürü yorum gelir. Eğer ilgileniyorsanız, birazda siz araştırın , benden bilgi ve görsel Paylaşımı bu kadar.
@hanim_koylu
@hanim_koylu Жыл бұрын
fidan çoğaltılması ile ilgili vdeo paylaşır mısınız?
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
İmkan buldukça video paylaşmaya çalışıyorum. Bu aralar biraz sağlık rpoblemi ve iş yoğunluğu yaşadıklarım oldu. Birde üstüne üstlük bu videoları düzenlediğim program olan cihazım ekranı bozuldu. Tamir için yenisi kadar nerede ise para istediler, birde garanti yok . Bizde şuralarda işimize odaklandık. Ama ara ara çekip yüklerim.
@fredygreenx445
@fredygreenx445 3 ай бұрын
Iyi günler, en tatli ahududu ve böğürtlen türü hangisidir ?
@albora20
@albora20 2 ай бұрын
Sizin yöresizde veya bölgenizde pazarda geçen çeşidi yetiştirebilirsiniz. En iyisi diye aldığınız çeşit bile bakım şartlarına göre değişiklik gösterir. Onun için birkaç çeşit alıp, dikin ve onlardan hangisi iyi gelişim gösterir, verim verir ve tüketiciler beğenir ise o çeşide yönelin. Her çeşit, her yerde , her bahçede aynı kalite , irilik ve bollukta ürün vermez, tüm şartlar hepsinde aynı olursa, o zaman aynı ürünü alabilirsiniz.
@fredygreenx445
@fredygreenx445 2 ай бұрын
@@albora20 teşekkürler, bu yorede pazarda satilmiyor. Yani ahududu tarimi yapilmiyor. Heritage , polka , sugana, glen ample turleri arasinda sizin denediginiz en tatli tür hangisi ?
@muzafferyapici268
@muzafferyapici268 Жыл бұрын
Pazarlamasını nasılsın yapıyoruz. Sizinle nasıl iletişim saylayabilirim. Fideleri nasıl temin edebilirim
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Pazarlamasını biz kendimiz yapıyoruz, tanıdığımız organik, günlük gıda satan marketlere veriyoruz. Toptan satmıyoruz. Fide temini konusunda bir öneride bulunamıyorum , çünkü yanlış anlaşılabiliyor, siz kendiniz araştırıp bulabilirsiniz. Bizimle irtibata geçmeniz için hakkında bölümündeki e posta adresinden mesajla ulaşabilirsiniz . Yaz sezonu olması ve işlerin yoğun olması nedeniyle zamanında cevap veremediğim için özür dilerim. Başarılar dilerim.
@ferhang6590
@ferhang6590 Жыл бұрын
Manisa ovsında yetişirmi yazın 43 derece oluyor bazen
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Kışın soğuklama ihtiyacını karşılayacak ise, yazında dibinde rutubetli ortamı sağlıyabilecek iseniz deneyebilirsiniz. Ama ben sizin yerinize olsam , msnisa ovasında yerim olsa, mesela Muradiye civarında, kuşkonmaz yetiştiriciliği veya üretimini düşünürdüm. Üstelik önü açık bir pazar, birde erkencilik var, arazi aluvial olduğu için kolay hasat . Ama Tercih sizin.
@feridesesver1315
@feridesesver1315 Ай бұрын
Sizden meyveli olmak üzere olan fidanlardan temin edebilirmiyiz,İzmşrden selamlar.
@albora20
@albora20 Ай бұрын
Üzgünüm kardeşim , keşke üretim ve satış yapıyor olsaydık. Ama maalesef fidan üretim ve satışımız yok. Fidan yetiştirme için özel izin ruhsat vs gerekli onun için girmedik.
@kontrolbendeee8443
@kontrolbendeee8443 Жыл бұрын
Aralık ayında dikim yaptım hangi gübreleri kullanmalıyım
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Yanmış hayvan gübresi ve torf atabilirsiniz dibine , ticari gübre kullanmıyorum. Onun için bir öneride veya tavsiyede bulunamıyorum, üzgünüm.
@serdaryalcnkaya114
@serdaryalcnkaya114 Жыл бұрын
Mekanik toplamaya uygun çeşitler nedir?
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Ahududu yetiştiriciliğinde meyvelerin olgunlaşanlarin hasadı elle yapılıyor. Ama çok modern bir işletme, son sistem makine ile Ahududu hasat edildiğini hiç duymadım, görmedim bilmiyorum. Endüstriyel bir bir bitki değil, daha çok Aromatik bitki , özel bitki sınıfına grubuna giriyor.
@serdaryalcnkaya114
@serdaryalcnkaya114 Жыл бұрын
@@albora20 Polonya ve Sırbistan başta olmak üzere bir çok ülkede makineli hasat yapiliyor. Size bir sorum daha vardı. Bu ürünün toptan pazarlanması hal üzerinden mi yoksa tüccar üzerinden mi yapılıyor?
@user-kr9po2lx7p
@user-kr9po2lx7p 22 күн бұрын
Kesik dal tutarmi
@albora20
@albora20 9 күн бұрын
Dip sürgünü, kök sürgünü veya kök parçasından üretebilirsiniz
@AvsarogluAwshar
@AvsarogluAwshar 5 ай бұрын
Hangi gübre veriyor
@albora20
@albora20 5 ай бұрын
Araziniz ve bitkinizin ihtiyacına göre damlamadan veriliyor .
@savashayta9469
@savashayta9469 11 ай бұрын
Ben Giresunluyu bizim oralarda olurmu ahududu
@albora20
@albora20 10 ай бұрын
Normalde soğuklama ihtiyacını karşılamaya yetecek kadar soğuk oluyorsa müthiş olur. Sahil kesiminde belki +7,2 C altında yıllık 800 saat kalmiyorsa düzenli meyve alamayabilirsiniz .
@esra-fy9vx
@esra-fy9vx Жыл бұрын
Ekim nezaman yapılıyor.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Bulunduğunuz yerdeki toprağın tava gelme zamanında dikim için uygun zamandır.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Bulunduğunuz yerdeki toprağın tava gelme zamanında dikim için uygun zamandır.
@user-kr9po2lx7p
@user-kr9po2lx7p 22 күн бұрын
Dalından kesip yetisirmi
@albora20
@albora20 9 күн бұрын
Maalesef daldan çoğaltılmasında başarılı olamadım. Köklendirme hormonunu vs kullanmıyorum. Dolayısıyla sadece dipten çıkan veya yandan çıkan sürgünler ile ve alttaki kökler ile çoğalıyor. Bu yılki sürgünler gelecek yıl meyve verecek
@traderman9631
@traderman9631 Жыл бұрын
Tel 3mm
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Olabilir
Bu Bitkiyi Her Bahçeye Dikmeli (BÖĞÜRTLEN)
26:30
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 146 М.
Feeding raspberries at harvest. How to achieve higher yields?
10:52
Proizvodnja voća i povrća
Рет қаралды 66 М.
ТАМАЕВ УНИЧТОЖИЛ CLS ВЕНГАЛБИ! Конфликт с Ахмедом?!
25:37
Ahududu Hakkında Önemli Bilgiler (Bu hataları yapmayın)
9:51
Ahududu Bahçesi
Рет қаралды 4,5 М.
Ahududu ve Böğürtlen Çeliği Köklendirme
9:21
Gelecek Tarımda
Рет қаралды 80 М.
Raising raspberries and growing raspberries of the Polka variety
11:50
Proizvodnja voća i povrća
Рет қаралды 50 М.
İki dönüm salep dik köşeyi dön
11:06
Resul Cengiz
Рет қаралды 3,2 МЛН
Biberde Yüksek Verim Ve Kalitenin 2 Altın Kuralı
6:04
Organik Yaşam
Рет қаралды 966 М.
Dededen Toruna Bilinmesi Gereken Yöntem
17:34
HAYALLERİMİ YAŞIYORUM
Рет қаралды 3,1 МЛН
⚠️NATURAL SUPER STRENGTHENING l Solid and Liquid Rooting Hormone
10:13