Foarte fain prezentat. Sincer și la obiect. Poate că datul din mână de la 5:23 nu e cel mai bun exemplu pentru cei ce nu cunosc efectul, dar ideile au fost ilustrate bine.
@filipart8282 жыл бұрын
Fain si util
@vasilepalmos46594 жыл бұрын
Da..... Stiam de filtre dar nu știam de adaptor de filtru.... Interesant...
@90rosilviu4 жыл бұрын
Step-down/step-up rings (inele de reductie/marire mai pe romaneste), ideea este ca daca trecem de la un diametru de 72mm la 58mm apare fenomenul de vignetare care se poate corecta in post-procesare, desigur.De asemeni, se mai poate folosi un filtru ND pentru cine nu dispune la blituri de seturi de transmitatoare/receptoare cu functia HSS (high-speed sync) si nu pot domoli lumina ambientala/naturala, insa necesita o putere mai mare din partea blitului sau a bliturilor.Pentru cine nu are buget de ND, exista in unele magazine bucati de sticla ce se pun ca protectie in interiorul mastilor de sudura, doua bucati fiind undeva la 10-15 ron maxim si cu un elastic mai gros se poate monta pe camera.
@CristiKerekes4 жыл бұрын
NU recomand sa faci step down. Doar step-up adica de la 58mm la 72mm daca asta e cazul tau. Varianta cu "bucatile de sticla" care se pun prin mastile de sudura nu as recomanda-o absolut deloc. Adica dai bani pe un obiectiv bun, dar apoi pui o sticla care nu a fost conceputa pentru fotografie, adica finețe, nu sudură. Nu, nu, nu. :)
@90rosilviu4 жыл бұрын
@@CristiKerekes Si cu filtrele UV de cateva zeci de lei puse pe obiective de 1000 de euro (dau un exemplu) nu e tot aceeasi poveste ? E o chestie de gusturi ma gandesc pana la urma :)
@ResurseSpiritualeАй бұрын
Asa explicație nu am găsit nicaieri
@GogoArtz4 жыл бұрын
Chiar am nevoie, ms
@adrianzaharia88854 жыл бұрын
Filtrele ND VARIABILE sunt o porcarie...adica sunt ok asa pentru orice eventualitate. Sunt de fapt doua filtre de polarizare care se rotesc intre ele. Si din cauza asta iti cam strici calitatea lensului(asta daca ai un lens bun si automat scump) plus ca adaugi vignetare "non liniara" ca sa zic asa. Sunt filtre si filtre dar majoritatea duc la diagonale dubioase subexpuse in imagini...mai ales in video. Recomand sistemele patrate(dreptunghiulare). Tiffen si Nissi fac filtre super ok. Dar again...pretul este de n-ori mai mare dar si calitatea e pe masura. Ar merge discutate si aspectele astea pentru ca pana la urma nu tot ce zboara se mananca. Merge pentru un video de plasare de produs dar deep down totul e mai deep de "taie din lumina".
@alexandrugaspar4 жыл бұрын
Salut Cristi, îmi poți recomanda un filtru ND pentru obiectivul 24-70mm de la tamron. Merci 🤝
4 жыл бұрын
Aici gasesti filtrele ND compatibile cu obiective cu diametru de 82mm: www.f64.ro/accesorii-foto/filtre-foto/filtre-foto-filet/82mm/ND?PS=20&map=c,c,c,specificationFilter_603,specificationFilter_1277 .
@valentinionescu91624 жыл бұрын
un link ptr inele adaptoare de filtru ?
4 жыл бұрын
Salutare. Aici link bit.ly/2U43PYS :)
@SeaBreeze7898 ай бұрын
Linkurile din descriere nu mai sunt functionale.
8 ай бұрын
Bună! Te așteptăm pe site cu multe alte modele, din păcate acestea nu mai sunt disponibile la noi! Mulțumim pentru feedback! 💌
@lilshoooter4 жыл бұрын
pai incearca sa tragi la f/1.2 vara in mijlocul zilei si dupa ziceti de nd ca e fita (astia care zic)
@NoBrainAgain4 жыл бұрын
Salut , detin un canon m50 cu obiectiv ef 15-45 , sunt incepator , am fost atent la clip , dar unele lucruri ma coplesesc , la ce dimensiune ar trebuii sa-mi cumpar filtrul nd ?
4 жыл бұрын
Obiectivul Canon EF-M 15-45mm are un diametru frontal de 49mm. Este compatibil cu orice filtru cu filet pentru acest diametru: www.f64.ro/accesorii-foto/filtre-foto/filtre-foto-filet/49mm?PS=20&map=c,c,c,specificationFilter_603 .
@NoBrainAgain4 жыл бұрын
@ multumesc 🤟
@ArpadAmbrus4 жыл бұрын
Ce coincidenta, tocmai am cumparat cateva inele , 55 si 58mm la 67 si 77mm. Singura problema ar fi o umbrire in anumite circumstante. O sugestie din experienta: daca lasati filtrul pe obiectiv, mai luati si un capac de 77 mm, pt ca cel original de la obiectiv nu va fi de folos. :)