Рет қаралды 183
Türkiyenin en büyük felsefe platformuna hoşgeldiniz.
"Felsefe Evreni" toplumsal felsefe bilincini artırmaya yönelik bir aydınlanma projesidir.
Bu kanalda tüm FİLOZOFLARI, AKIMLARI, FELSEFİ KAVRAM VE DALLARI kategorik olarak düzenli biçimde araştırabilir, en anlaşılır biçimde inceleyebilir ve üzerine felsefeseverler ile yorumlarda fikir alışverişinde bulunabilir siniz.
Tüm kaynaklarımız Türkiye'nin çeşitli üniversiteleri ve öğretim üyelerinin katkılarıyla derlenmektedir.
Tüm içeriklerimiz sıfırdan felsefe öğrenmeye yöneliktir ve tüm içeriklerimize abonelerimizin "talep yorumları" yön vermektedir.
Sizde felsefeye ilgi duyan az sayıda özel insandan biriyseniz aboneliğiniz, beğeni, yorum ve paylaşımlarınızla felsefeseverlerin bu dayanışmasına katkı sunabilirsiniz.
"FELSEFEYİ ANLAMAK EVRENİ ANLAMAKTIR"
İyi seyirler dileriz, felsefeyle kalınız. Aktivizm, aksiyonizm veya etkincilik, toplumsal değişme ya da politik değişiklik meydana getirmek için kasıtlı bir biçimde yapılan eylem olarak tanımlanabilir. Bu eylem çelişmeli tartışmalarda taraflardan birini desteklemek ya da muhalefet etmektir.
Aktivizm kelimesi sıklıkla protesto veya muhaliflik ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır, ancak aktivizm sayısız politik yönlendirmede yer bulabilir ve geniş bir biçim yelpazesi içinde oluşabilir. Örnekleri, bir gazeteye ya da politikacıya bir mektup yazmaktan, politik kampanyadan, ekonomik aktivizmden (tercih edilen şirketleri desteklemek veya boykot etmek gibi), toplantılardan, blog yazmaktan ve sokak yürüyüşlerinden, grevlere ve hatta gerilla taktiklerine kadar çeşitli şekillerde olabilir. Daha keskin çelişkili durumlarda, yorumlayanın aktivistin yaptıklarını destekleyip desteklememesine bağlı olarak bir kesim tarafından özgürlük savaşçısı diye adlandırılanlar, karşı kesim tarafından terörist olarak tanımlanabilmektedir.
Bazı durumlarda aktivizmin protesto ya da karşı koymayla hiçbir ilişkisi yoktur: Örneğin kimi dinî, feminist ya da etyemez aktivistler hükûmetin yasaları değiştirmesini sağlamak yerine doğrudan insanları davranışlarını değiştirmeye ikna etmeye çalışırlar. Kooperatif hareketi, kooperatif ilkelerine uygun yeni kurumlar oluşturmaya çalışır ve genellikle ne lobi ne de siyasi protesto yapar.
Aktivizm tipleri:
Sivil itaatsizlik
Komün oluşturma
Aktivizm endüstrisi
Kooperatif hareketi
Elişi aktivizmi
Basit yaşama aktivizmi
Ekonomik aktivizm
Boykot
Yatırım boykotu
Franchise aktivizm
Lobicilik
Medya aktivizmi
Kültür çeşitliliği aktivizmi
Hacktivizm
Slacktivizm
İnternet aktivizmi
Propaganda
İletişimde gerillacılık
Şiddet karşıtlığı
Şiddet aktivizmi
Asilik
Protesto
Gösteri
Doğrudan tepki
Toplumsal değişim için tiyatro
Protest müzik
Grev
Gençlik aktivizmi
Öğrenci aktivizmi
Gençlerin yönettiği medya