No video

AKVARYUM BALıKLARI NEDEN ÖLÜR(Metilen Mavisi Beyaz Benek Hastalığı,Akvaryum Su Değişimi Deneyi)

  Рет қаралды 2,129

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Balıklarımızı internet ve su denen nimetler varken, nasıl çok güzel bir şekilde hasta ediyoruz, video içinde açıklıyorum, izleyin.
Bugün balıklarımızı kendi ellerimizle nasıl çok güzel bir şekilde hasta ediyoruz. Bu balıkları Nasıl ve Neden öldürüyoruz, Onun hakkında bilgi vereceğim önce bu tür tatlısu balıklarının bulunduğu tank için yaptığımız en sık ve en vahim hata ile başlayalım. Evet, balıklarımızı gerçekten kendi ellerimiz ile hasta ediyoruz. Nasıl hasta ediyoruz, neden ölür? Anlatayım.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Genellikle akvaryumlarımıza okuldan, işten yada dışarıdan geldikten sonra bakar, vakit geçiririz. Şimdi soruyorum? Kaçımız ellerimizi su ile yıkar ve onların yaşadığı bu ortam a gireriz. Evet, maalesef akvaryumumuza kendi elimizle, balıklarımızın düşmanlarını, yani parazit, bakteri, mantar, virüs, tabi ki kimyasal atıklar ve çevrenin bizim elimize bulaştırdıklarını hiç düşünmeden, gözümüz gibi baktığımız ve önce sağlık dediğimiz bu evcil ve korunmaya muhtaç hayvanları, kendi kendimize hasta ediyoruz. Arkadaşlar,önce ellerinizi yıkayın ve Tank içine elinizi öyle sokun.
Tabi ki elimizi tank içinden çıkardıktan sonra yıkamaz isek, cilt de açık yara var ise, hastalık kapma riski taşırız. Herhangi bir mikrop yada basit bir enfeksiyon vücudumuzda ağır travmalara ve hatta septik şok bile yaşamamıza neden olabilir.
Şimdi diyelim ki (ALLAH korusun) tank içindeki balıklarda hastalık başladı. Hasta olan balıkları süratle karantina akvaryumuna almalıyız, peki ne yapmamalıyız, balıkların bulunduğu akvaryumda en önce fitrasyon yapmamalıyız, çünkü kullanacağımız ilaç ne için olursa olsun, beyaz benek, parazit, mantar veya yüzgeç erimesi , filtrasyon yaparsak, ilaçların etkisi ya azalır yada tamamen yok olur. İkinci en önemli hata iç hastalıkları için dış parazit, dış parazit hastalığı için ise iç hastalıkları ilaçları ile tedavi etmeye çalışmaktır. Hastalığın teşhisi kadar, tedavi edecek ilacın da en önce nasıl ve ne için kullanılması gerektiğini bilmemiz gerekir. Üçüncü ve son olarak, hasta olan balıkların tedavi sürelerinin tam olarak uygulanmaması. Bu sebep ile hem hasta balığı ,hem de diğer balıkları riske etmiş olursunuz. Tedavi süreci bitse bile en az 2 gün daha karantina da kalması, hem hasta olan balığa hem de diğer balıklara faydası var.
Akvaryum Su değişiminde dikkatli olmalıyız, en başında gelen suyun çok farklı ısı derecelerinin de tank içine konulması. Ani ve sert olan bu aşırı soğuk yada aşırı sıcak suların karışması, balıkların en başta yoğun stres belirtileri göstermesine sebep olur. Peki bu balıklarda ki aşırı stres hangi hastalıklara yol açar? Başta beyaz benek, mantar olmak üzere yüzgeçlerin erimesi gibi balıklar için var olan çok tehlikeli hastalıklara sebep olur.
Önce şunu söyleyeyim, Ana tank da hiçbir ilacı kullanmamalıyız, sadece ilaç, karantina akvaryumunda kullanılır. Neden kullanmamalıyız dersek, bizim ana tankımızın en önemli koruyucusu zamanla kendiliğinden oluşan bakteriyel ortamımızdır. Eğer biz dışarıdan kendi elimizle bir hastalık getirmez isek, balıklarımız kolayına hastalanmaz.
internette ve arkadaş çevresinde, gene internet ortamında, internet ile ilgili her yerde, Akvaryumcular da dahil, suyun hazırlanması için metilen mavisi tavsiye ediliyor. Arkadaşlar, metilen mavisinin biyolojik filtremize çok zararı var. Bu ilacı kullanmak deneyimi kişilere bırakılmalıdır. Bakteriyel oluşumu yani biyolojik döngüye girmemeli, ana tank da sadece su da bulunan materyaller olmalı, onun dışında herhangi bir madde girişi demek, aylaca hatta yıllarca uğraşarak oturttuğumuz bakteri korumasını, kısacık bir sürede bu ilaçlar ile yok edebiliriz. O yüzden, ilaçları sadece karantina akvaryumunda kullanmalıyız hem bu ilaçlar bizim sağlıklı balıklarımıza da zarar verebilir.
Tabi bir de şu akvaryum tuzu meselesine var. Arkadaşlar, bu tuz sadece suyu sertleştirir, ama illa ben vereceğim diyorsanız, öyle salataya eker gibi tuzu akvaryuma dökemezsiniz. Ne kadar tuz atmışsanız, suyun sertliğini değiştirmeden, o kadar tuzlu suyu çekip, yeni tuz eklemelisiniz. Tuzu eklerken de önce akvaryumun içinden alacağınız su ile eritip, öyle vermelisiniz ki, kontrollü bir tuzlama olsun, yoksa tuz balıklarınızın önce böbreklerini bozar, dahası kan basınçlarını arttırır, sindirimlerini bozar, daha bir çok hastalığa da sebep verir. O yüzden tuzu kullanırken, çok dikkatli olmalısınız.
Yaz aylarında odalara sıkılan böcek ilaçları da çok tehlikelidir, ayrıca belediyenin yaptığı ilaçlamadan dolayı açık pencerelerden evinize doluşan sineklerin akvaryum ışıklarına gelip, akvaryuma düşmeleri de suyu ve balıkları zehirler.Mümkünse akvaryumun üzerine ışığı ve hava sirkülasyonunu engellemeyecek pleksiglass bir levha ile örtelim..
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2

Пікірлер: 17
@EE-wd7bv
@EE-wd7bv 2 жыл бұрын
Abi bi sorum var abi dereden topladığım taşları kaynatıp metilen mavisinde bekletip kullananilir miyim?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Metilen mavisi kullanma. Onun yerine çamaşır suyu kullan. Sonra iyice yıka. Çamaşır suyunun kokusu kalmasın üzerinde.
@feyzullahb8832
@feyzullahb8832 3 жыл бұрын
Abi her şeyin on numara blgin çok iyi ama bu kadar çok reklam olması izlediğimiz şeyden koparıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İdare edin artık.. :)
@enginmert4858
@enginmert4858 2 жыл бұрын
Merhabalar, size birşey sormak istiyorum. Metilen mavisi kullandığım 20 lt'lik bir akvaryumum var. Geçen gün 1,5 yaşındaki çocuğum bir anda gidip hava borusundan pipet gibi su çekip içmiş. belki 1 yudum içmiştir. Bu insana zarar verecek tehlikeli bir madde midir? Bilginiz varsa diye merak ettim. Belki sizin de başınıza gelmiştir veya duymuşsunuzdur böyle bir durum diye sormak istedim.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vallahi eskiden annanem ağzımda yara çıkınca bu metilen mavisini dökerdi. Bana bir şey olmadı ancak siz gene de bir doktora başvurun.
@gunaybostancoglu785
@gunaybostancoglu785 3 жыл бұрын
İyi günler üstad. Sağlık sorunu olmayan balıkları metilen mavisiyle banyo yaptırmak sizce doğrumudur
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hasta olmayan bir insana ila vermek ne kadar yanlışsa, balıklara da ilaç kullanmak o kadar yanlıştır. Her şeyi düzgün yaptıktan sonra balıklar kolay kolay hasta olmaz. Sonuçta akvaryumlar kapalı sistemler ve eğer hasta olurlarsa bu muhtemelen ya eksik yaptığımız bir uygulamadan ya da gene kedimizin yaptığı bir uygulamadan kaynaklanır. Hastalığı kendi elimizle getiririz.
@gunaybostancoglu785
@gunaybostancoglu785 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler üstad
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@gunaybostancoglu785
@gunaybostancoglu785 3 жыл бұрын
@@CemCelikel uzun zamandır takip ediyorum sizi 🙂
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim..🙏👏
@aybuketugrul2761
@aybuketugrul2761 3 жыл бұрын
Abi iyi günler acil cevap verir misin yüzgecinde siyahlanmalar oluştu ve yemek yemiyor ne yapabilirim lütfen cevapla 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@aybuketugrul2761
@aybuketugrul2761 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok sağol abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Balık Hastalandığında Yapılan Uygulamaların Nedenleri
13:21
Balıklarda Beyaz Benek Hastalığı
16:11
Pet Colour TV
Рет қаралды 687
WHO CAN RUN FASTER?
00:23
Zhong
Рет қаралды 46 МЛН
what will you choose? #tiktok
00:14
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 5 МЛН
BAŞ BELASI BEYAZ BENEK ve TEDAVİSİ, akvaryum balıkları
8:19
AKVARYUM EXPRESS
Рет қаралды 21 М.
Dragos'ta İyi Başlayıp Kötü Biten LRF Avımız
12:09
MGM Balık
Рет қаралды 73
Metilen Mavisini Neden Kullanılırız ?
7:14
ÇAPARİ
Рет қаралды 42 М.
Din nedir? / Prof. Dr. Ahmet Arslan - Fatih Altaylı & Teke Tek Bilim
2:36:02
Teke Tek Bilim
Рет қаралды 2,6 МЛН
Quiet Night: Deep Sleep Music with Black Screen - Fall Asleep with Ambient Music
3:05:46
Metilen Mavisi Hakkında Bilgiler
10:15
Hobihanem
Рет қаралды 13 М.
LOST TECHNOLOGIES: Mysteries of Vanished Civilizations
2:03:29
Lifeder Educación
Рет қаралды 3,9 МЛН