Akvaryumda Yosun Sorununu Çözen Canlılar (Akvaryum Cam Yosun Sorunu Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu)

  Рет қаралды 6,985

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / celikelcem
Whatsapp adresim : wa.me/90532443...
Merhaba KZbin,
Bu videomda ki ilk balık Vatoz balığı. "Vatoz", zırh benzeri derisi ve vantuz şeklinde ağzı olan çok çeşitli yayın balıklarına verilen genel bir addır. Bu tatlı su balıkları akvaryumda başta yosunları, dibe düşen yemleri, ölen balıkları ve hemen hemen her ağzına sığan veya yapıştığı her şeyi yiyebilecek çöpçüler olarak bilinir. Çok dayanıklı balıklardır ve hemen hemen temiz olan her su şartında yaşarlar ve bu da onları bir akvaryum için aranılan bir tür olmasını sağlar. Orta ve Güney Amerika'da yaşayan sayısız türde vatoz balığı vardır. En sevilen yosun yiyici balıklar leopar vatoz balığı ve cüce vatoz balığıdır. Uygun şartlar ve bakım ile vatoz balıkları 20 yıla kadar ve bazen daha uzun yaşayabilir.
İkinci balığımız otocinclus kedi balığı. Bu balık küçük boyuna rağmen tam bir yosun canavarıdır. Çok haraketlidir ve bu balıkta genel olarak, akvaryumun her yerini gezerek, oluşan veya oluşmakta olan yosun parçalarını bulup, yer. Özellikle bitkili akvaryumların aranılan bir türüdür. Bitki üzerinde gezerler ancak bitkilere asla zarar vermezler. Oldukça sakin bir türdür. Genelde en az 3 erli guruplar halinde bakılmalıdırlar ve toplu yaşamayı seven balıklardır. Bu tür, her yosuna karşı kullanılabilirken, özellikle kahve rengi yosuna karşı çok daha etkilidir. Bu balığı, diğer vatozlardan ayıran bir diğer önemli özelliği, diğer vatoz balıkları büyüdükçe, hantallaşıp, az hareket ederken, otocinclus ömrü boyunca hareketli ve çalışkandır.
Üçüncü tür balıklar Moli ve diğer canlı doğuran balıklar. Bu balıklar her petshopta bulunan ve çabuk üreyen balıklardır. Tropikal tür oldukları için ve bitkili akvaryumlarda yaşadıklarından, bu balıkların bulunduğu akvaryumlarda yosun sorunu her zaman vardır. Eğer bu balık türlerinden besliyorsanız, bu türlerin, yosunları özellikle de saç yosununa karşı etkilidirler. Öyle ki, eğer akvaryumunuzda bu tür bir yosun ile karşı karşıyaysanız, bu balıklara başka yem vermenize bile gerek kalmadan, bu yosunu yiyerek yaşayabilirler. Bu yüzden de bu yosunlarla mücadele edebilmenin bir şekli de balıklara, bu yosunları yiyene kadar yem vermemekten geçer.
Dördüncü ve son balık türümüz Afrika çiklitleri. Bu otçul çiklit türleri de bulundukları akvaryumlarda hiçbir şekilde yosunun üremesine ve gelişmesine izin vermez. Öyle ki bir çok çiklit akvaryumunda bırakın yosun olmasını, bitki bile yetiştirmek, çok zordur ancak tabi ki imkansız da değildir. Bunun birkaç püf noktası vardır. Öncelikle bakacağınız bitkinin çok uzun kökleri olmalıdır. Çünkü çiklit balıkları kazıcı balıklardır ve kökü kısa olan bitkileri kolaylıkla yerlerinden sökebilirler. Ayrıca taban kumunun da en az 10 cm kalınlığı olması gerekir ki, bitkilerin kökleri dışarıda kalmasın ve tabi ki kalın yapraklı olmalıdırlar ki, kolaylıkla yapraklarını yiyemesinler. Bu tür bitkilere örnek vermek gerekirse, Anubias, java fern, krinum, vallisneria, echinodorus ve kriptokerindir.
Akvaryumda yosun ile beslenen ve yosunları temizleyen bir diğer tür ise, akvaryum salyangozlarıdır. Her ne kadar bazı akvarist arkadaşlar, salyangozları pek sevmese de özellikle büyük salyangozlar, akvaryumlarda, yosun üzerinde harika işler başarmaktadır. Hatta yosun yiyen bir çok balığın yerken zorlandığı yeşil nokta şeklinde ki sert yosunları bile temizleyebilmektedirler. Tabi ki salyangozların faydaları bununla da bitmez, gene yenmemiş balık yemlerini, ölen balıkları, çürüyen bitki yapraklarını da yerler. Asla canlı bitkilere zarar vermezler. Bu salyangozlar camda, kayalar ve aksesuarlar üzerinde, bitkilerin üzerinde ve kumun üzerinde büyüyen bütün yosunları yiyebilir.
Akvaryumlarımızda yosun ile mücadele edebilen diğer bir canlı türümüz de karideslerdir. Bu canlıların da besin kaynağının başında yosun gelir. Bir çok rengi ve çeşidi vardır. Özellikle nano akvaryumların aranılan canlısıdır. Eğer balıklar ile besleyecekseniz, en çok dikkat etmeniz gereken, yenilenden çok üreyebilmeleridir. Çünkü her balık karides sever ve yer. Bu yüzden bulundukları akvaryumlarda buna dikkat etmelisiniz. Karideslerin genelde bakımları kolaydır. Guruplar halinde bakılmalıdırlar. Büyük balıklar ile özellikle çiklit gibi türler ile asla bir arada olmamalıdırlar. Akvaryumlarında bol ve sık ekilmiş bitki olması, bu canlının çok daha iyi gelişip, çoğalmasını sağlayacaktır. Bitki üzerinde yetişen yosunlar ile beslenecek ve bu bitkiler sayesinde çok daha huzurlu olacaklardır. Genel olarak, karma akvaryumlarda huzurlu ve barışçıl balıklarla bakılabilirler. Akvaryum cam yosun sorunu, akvaryum yosun sorunu, bitkili akvaryum yosun sorunu, akvaryumda yosun oluşumunu engellemek, akvaryumda yosun sorunu, akvaryumda yosundan kurtulmak.

Пікірлер: 223
@onurpolat9206
@onurpolat9206 Жыл бұрын
Çok güzel video olmuş tebrik ederim ben bir şey sormak istiyorum. Ben kılıçkuyruk besliyorum ve yavruları da akvaryumun içinde hangi yosun yiyen balığı alabilirim yavrulara zarar vermeyen tür var mıdır teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@onurpolat9206
@onurpolat9206 Жыл бұрын
@@CemCelikel merhaba kusura bakmayın geç gördüm akvaryum 60 litre
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Önemli değil. Ancak 60 litre bu söylediğim balıklar için bir nebze küçük olsa da Siamese, Otocinclus veya cüce vatoz olabilir.
@onurpolat9206
@onurpolat9206 Жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim ileride akvaryum büyümesine gideceğim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@heuse2313
@heuse2313 3 жыл бұрын
Abi senin bir akvaryum varmı,varsa çekermisin ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
300 Litrelik bir çiklit akvaryumum var. Bu videoda izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/q6fQlWqwr6aCpdk
@Tusya48
@Tusya48 Жыл бұрын
Merhaba bitkisiz akvaryumda yosun olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Eğer yenmeyen yemleri akvaryumdan temizlemezsen ve akvaryumu güneş gören bir yere koyarsan, yosun yapar.
@erkanavsin7121
@erkanavsin7121 9 ай бұрын
Merhbalar 8:19 surelerindeki baligin cinsi nedir sirtindan kuyruga kadar kirmizi ve kuyrukta iki kirmizlik olan balik
@CemCelikel
@CemCelikel 9 ай бұрын
Lepistes. Endler Guppy diye de adlandırılır.
@NanstyOffical
@NanstyOffical 3 жыл бұрын
Abi senin videolarin harika ve kaliteli helal olsun çok iyi videolarin var
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Beğendiğin için teşekkür ederim.
@ianmoshe227
@ianmoshe227 3 жыл бұрын
A tip: you can watch movies on Flixzone. I've been using them for watching all kinds of movies during the lockdown.
@jacegarrett1008
@jacegarrett1008 3 жыл бұрын
@Ian Moshe definitely, have been watching on flixzone} for years myself :)
@bahadraltintas346
@bahadraltintas346 Жыл бұрын
nerite 1 cüce vatoz 2 sae cae 3 otocinklus 3 karides 4 platy 5 leopard vatoz 6 tecrübelerime göre en iyi ve hızlı temizleyenden en aza doğru yosun yiyicilere sıraladım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bu değerli bilgi için teşekkür ederiz.
@bahadraltintas346
@bahadraltintas346 Жыл бұрын
@@CemCelikel tecrübelerim bu yönce neritelerin ve vatozlardan en büyük farklı sert yosunları dahii yemeleridir bunu da eklemek isterim cem abi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Çok sağol :)
@lemosa8
@lemosa8 3 жыл бұрын
Koi japon tek bakılırmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Koi de japon da tek bakılır. Koi için 200 litre, japon için 60 litrelik akvaryum gerekir.
@ozgurtozturk9630
@ozgurtozturk9630 2 жыл бұрын
Sae ve cae den neden bahsetmediniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Video fazla uzun olmasın diye Siamese Algae Eater ve Chinese Algae Eater ile ilgili balıkları bu videoya koymadım ancak yosun ile ilgili diğer videolarımda ara ara bahsettim. Onları da izleyebilirsin.
@omerfarwq3252
@omerfarwq3252 3 жыл бұрын
Merhaba.hangi bitki direk hagen kumuna dike bilirim yani akvaryum bitki kumu olmadan ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hagen kum dedikleri, bu kum çeşidini piyasaya süren bir marka, adı kalmış hagen kum. Aynen bizde ki selpak mendil dediğimiz kağıt mendil ya da jip dediğimiz arazi aracı gibi, genel bir isim olmuş. Bu kumun yüzlerce çeşidi var. Ancak gerçek şu ki, bu kumların bazılarında demiz tozu gibi, akvaryuma asla girmemesi gereken maddeler içeriyor. Eğer böyle maddeler yoksa, kuma da güveniyorsan, bitkileri, bu kuma dikebilirsin.
@omerfarwq3252
@omerfarwq3252 3 жыл бұрын
Çok teşekuler uzun zamandir kulaniyorum baliklara birşey olmadi.her tür bitki olabilir dimi tum bitkilir bitki kumu olmadan yaşayabilir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yeterli ışık, ısı bulursa yaşar.
@fatihgurel6154
@fatihgurel6154 3 жыл бұрын
Abi dün kılıçkuyruk yavruları doğdu düm yem atmadım bugün artema attım suyun üstünde yüzüyor yem ama yavrular yavruluğun aşağısında duruyor yemi görmüyolar ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu yavrular 2 gün yem yiyemez. Ağızları oluşmadığı için. 2. Günün sonunda yem yemeye başlarlar. Beklemen lazım.
@fatihgurel6154
@fatihgurel6154 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@selen7894
@selen7894 Жыл бұрын
Otocinsclus en iyisi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Çok güzel ve faydalı bir balık. Ben de çok severim.
@selen7894
@selen7894 Жыл бұрын
@@CemCelikel Bulması çok zor ama...
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sahibinden'den bakmak lazım arada.
@selen7894
@selen7894 Жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim, evet farklı illerde ilanlar buldum o siteden. Umarım ilimde de bulurum, hiç bilmiyordum teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@mehmetlatifinci5153
@mehmetlatifinci5153 3 жыл бұрын
abi bi akvaryumum vardı ıcınde 1 aydır olu bulunan balık vardı akvaryumu bugun temızleyebıldım sımdı ıcıne lepıstes atacam herhangı bır sıkıntı olur mu bı de lepıstes akvaryumunda renklı tas kullanılır mı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
1 aydır balık nasıl ölü halde akvaryumda kadı? Muhtemelen o akvaryumun su değerleri bozulmuştur. Yeniden akvaryumu kurman gerekecek. Lepistesler sıkıntı yaşayabilir. Renkli taş da zehirli atıklar bırakabilir. O yüzden de tehlikeli olabilir.
@mehmetlatifinci5153
@mehmetlatifinci5153 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi akvaryumu 3 defa bulasık deterjanı ve bulasık sungerı ıle ıyıce yıkdaım 4 sattır ıcıne su koymadım su koyayım mı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryuma asla deterjan sürme. Su koyabilirsin.
@telavonunuckarsenonje1358
@telavonunuckarsenonje1358 3 жыл бұрын
Neden daha videoyu görmeden dislike atmışlarki
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kıskanıyorlar sanırım :)
@telavonunuckarsenonje1358
@telavonunuckarsenonje1358 3 жыл бұрын
@@CemCelikel büyük ihtimalle fanusta japon besleyip 150 litre işlerine gelmeyenlerdir :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen :)
@FrowT_
@FrowT_ 3 жыл бұрын
Benim Balıklarımda Pul dökülmesi var ne yapmam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Pul dökülmesinin başlıca nedeni, balıklar üreticiden, toptancıya, toptancıdan, akvaryumcuya, akvaryumcudan, sahibine derken, dar poşetlerde aktarılırken aşırı amonyak, strese ve oksijensizliğe maruz kalırlar, ve oksijensizlik ve amonyak balığın gövdesinde siyah benekler oluşturur, oksijensiz su ileri safhada balığın pullarının bir kısmını döker, çok ileri safhada ise pullarının tamamını döker, sen aldıktan bir kaç ay sonra o balıklara iyi bir su hazırlarsan oksijen açısından zengin o balık kendiliğinden düzelecektir. Pul dökülmesinin 5 ana sebebi vardır 1. Kızgınlık döneminde balıklarda pul dökülmesi olabilir. 2. Parazit olabilir. 3. Balık hasta ise ve tedavisi tam olarak yapılmazsa ve düzenli su değişimi yapılmazsa olabilir. 4. Balık veremi olabilir. 5. Hava motoru yoksa ve çözünmüş hava miktarı az olmasından kaynaklanabilir.
@FrowT_
@FrowT_ 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@FrowT_
@FrowT_ 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Oldum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler 👍🙏
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
7:03 o ne la
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yosun canavarı...
@kubilayunsal5612
@kubilayunsal5612 2 жыл бұрын
salyangoz vatoz gibi yumurta yer mi yumurta döken balıkların yumurtasını..
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeme ihtimali var.
@Queenronny7
@Queenronny7 3 жыл бұрын
Gözüne aydın abi aktiflik artmış🙂
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu ay hiç iyi başlamadı aslında. Genelde yüzde 3'lük bir gerileme var. Abone sayısı da çok düşük geliyor. Normalin yüzde 30 altında. Vardır bir hayır..
@Queenronny7
@Queenronny7 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bugun vdeo varmi abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olmaz mı? Melek balığı üretimi ile ilgili.
@Kaan20.08
@Kaan20.08 2 жыл бұрын
Abi 2.el 40-45 litre falan akvaryum aldım camları biraz yosunlaşmış sadece beta balığım var yanına akvaryumu temiz tutmak için ne alabilirim balık olarak
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
3 Çöpçü, 1 adet vatoz, 20-50 kiraz karides alabilirsin.
@Kaan20.08
@Kaan20.08 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim abi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@nebakyonbilader2674
@nebakyonbilader2674 3 жыл бұрын
Japon balığı yosun yiyomu abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
En çok yosun yiyen balıkların başında gelir. Hatta bu balıkların renklerinin çok daha iyi olması için, özellikle yeşil su içerisinde beslerler.
@japonbalg6407
@japonbalg6407 3 жыл бұрын
Japon balığımın erkek olanı dişiyle çok vuruyor ne anlama geliyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@mehmetlatifinci5153
@mehmetlatifinci5153 3 жыл бұрын
abi merhaba sana bırsey soracam japon baıgım kaptaydı atlamıs olmesıne az kala kabaa attım yasadı herhangı bırsey olur mu acıl cevap ver
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu balıklar solungaçları kurumadığı sürece akvaryum dışında bir saat kadar yaşayabilir. Muhtemelen bir şey olmamıştır. Solungaçlarını kontrol ederek, akvaryuma geri koyabilirsiniz. Ama neden akvaryumun dışına atladığını da gözlemlemelisiniz.
@wielisoa2548
@wielisoa2548 3 жыл бұрын
Abi ben yeni 2 japon balığı alıcamda onları nasıl eğlendirebilirim? Yada eğlendirebilir miyim? Ve bana alışması için neler yapmalıyım😊?
@NanstyOffical
@NanstyOffical 3 жыл бұрын
Tuana nasil mutlu edebilirsin demeyelimde daha uzun nasıl yaşatabilirsin diyelim eğer akvaryumun kücükse düzenli su değisımlerini yapmayı unutma yoksa dışkıları amonyok üretmeye başlar ve solungaçlarını yakar ben tek bunu söyleyebilirim cem abi daha iyi bilir :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Eğer uzun süre yaşarlarsa, sana alışırlar ve seninle oynamaya başlarlar. RUNENİS GT nin dediği gibi, balıkları önce yaşatman lazım.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Her japon balığı için 20 litre diye biliyordum vikipedide okudum bu arada büyükleri CEM ABİNİN dediği gibi
@mehmetlatifinci5153
@mehmetlatifinci5153 3 жыл бұрын
abi birşey soracam akvaryumumun ıcıne 2-3 tane kucuk halı kılı gıttı herhangı bırsey olur mu muhtemelen ıc fıltem onu cekecektırde sana sorayım dedım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bir şey olmaz da o kıllar oraya nasıl gitti, o önemli. Bundan sonra daha dikkatli ol.
@mehmetlatifinci5153
@mehmetlatifinci5153 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi akvaryumun agzı acıktı odayı supurmustum galıba ordan bıraz ucmus
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun ağzı açıksa, balıklar da dışarı zıplayabilir. Dikkat et.
@selmantaskn5918
@selmantaskn5918 3 жыл бұрын
Merhabalar betta balığıma güzel yemler vermeme rağmen istediğim rengi alamıyorum acaba neden olabilir (ısıtcı var tilki kuyruk ve pistia var tetra ,sera,artaqua ve rotfish artemia veriyorum ) (sesiniz iyi gelmedi iyi mısınız ? )
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Beta balığı yemleme ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/h3qslHuHd9usn8k Gribal bir durum var. Bir haftadır çekiyorum. Antibiyotik de almadım. Umarım geçecek.
@selmantaskn5918
@selmantaskn5918 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Geçmiş olsun. Videonuzu izledim ancak canlı yemi etik bulmuyorum artemia ları küçücük bir kapta tutup sürekli kendi arkadaşlarını yok ediyoruz ve artemia ları verirken onların kaçışları beni rahatsız ediyor, başka ne yapabilirim.
@iremozdemir156
@iremozdemir156 3 жыл бұрын
Abi Japon balığıma annem ceviz verip duruyor sağlıksız mıdır sence
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığına ceviz vereni ilk defa duyuyorum ancak yiyorsa, sorun olmaz, çünkü japon balığı Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer...Tek korkum, ceviz yağlı olduğu için akvaryum suyuna bir zararı olur mu? Sanırım olmaz.
@iremozdemir156
@iremozdemir156 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi beyni gelişir diyor veriyor ama balık çok çiğniyo sert ya çiğneyemiyor mu zorlanıyor mu yutmakta acaba diye düşündüm
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıklar, akvaryum balık dünyasının en akıllı balıklarındandır. Bence çok da zorlamanın anlamı yok. Yani bu balığı konuşturmak istiyorsa, o başka tabi :) Ama konuşacağını da sanmam. :)))
@telavonunuckarsenonje1358
@telavonunuckarsenonje1358 3 жыл бұрын
Acaba lepistes yosun yermi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yer, aslında canlı doğuran bütün balıklar yer.
@habitattv3804
@habitattv3804 3 жыл бұрын
Lepistes yer çünkü lepistes otçuldur hatta benim gibi havuzda üretim yapanlar yusun olan havuzlara bazen hiç yem atmayız lepistes yavruları yosunları yerse en pahalı yemden bile güzel besleniyorlar
@telavonunuckarsenonje1358
@telavonunuckarsenonje1358 3 жыл бұрын
@@habitattv3804 iyi o zaman hepinize teşekkür ederim lepisteslerim vardıda acaba onlar yosun yermi diye düşünmüştüm
@telavonunuckarsenonje1358
@telavonunuckarsenonje1358 3 жыл бұрын
Birde ben lepistes besliyorum ama üretim düşünmüyorum çiftleşmemeleri için ne yapabilirim
@habitattv3804
@habitattv3804 3 жыл бұрын
@@telavonunuckarsenonje1358 hepsini erkek alabilirsin yada hiç ellemezsin onlar ztn doğan yavruları yerler çoğalmazlar
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi 8-10 vm flowerhorn ile 15-20 cm ıstakoz yaşarmı ben bugün aldım ikisindende bide ıstakozla lepistes moli yaşarmı yaşarsa diğer akvaryuma salıcam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Flowerhorn ile ıstakoz yaşamaz. Istakoz, lepistes ile moli yaşar. Ancak ıstakoz bu balıkları yakalarsa, yer.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi illaki denk gelir o zaman ben ıstakoza bi akvaryum ayarlıyayım 40 litrelik
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi bide flowerhorn ıstakozun boyunu görünce saldırmıyor korkuyor ıstakoz kendisinin tam 2 katı biri 20 cm biri 10 cm
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kabuk değiştirirken denk gelirse, flowerhorn hiç acımaz.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi lepisteslerin yanına attım dev gibi duruyor
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi sae ve gobyi unutmuşsun
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Aklıma bile gelmedi...
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Yosun yiyici diye geçerler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Umarım bir gün...
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi senin akvaryum duruyormu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Duruyor. Ama satabilirim.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi bana satsan olurmu
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Fiyatı ne kadar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Gelip alman lazım :) 5.000 ye verebilirim. Balıklar ve kayalar, filtreler ve her şey dahil.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Uçağa almazlarki akvaryumu alan kişiye şimdiden hayırlı olsun
@Merakli_Adam
@Merakli_Adam 2 жыл бұрын
Abı bende 1 erkek 1 dişi sülfür kafa ciklet balığı var dişi balıgın agzında yumuta var erkek balik dişi balığı çok saldırıyor erkek balığı başka bir akvaryuma geçirsem de dişi balık yavru verermi Çünkü ağzında yumurtalar var
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yavru verir. Ayırman iyi olacaktır.
@Merakli_Adam
@Merakli_Adam 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Eyvallah teşekkür ederim abi Şimdi ayıracağım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Merakli_Adam
@Merakli_Adam 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi ben sizin kanalınıza Aboneyim videolarınızı izliyorum çok güzel
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim :) Arada reklamlarada tıkla :P
@ahmetuzumcu8550
@ahmetuzumcu8550 3 жыл бұрын
Merhaba Cem Bey Otocinlus balık yumurtası ve yavrular için herhangi bir tehlike oluşturur mu acaba ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Gece avcısı. Yumurta ile üreyen balık akvaryumuna, eğer üretim yapacaksanız, vatoz tarzı kedi balığı türlerini koymayın.
@muhammethakk9876
@muhammethakk9876 3 жыл бұрын
ben geçen hafta vatoz balığı almıştım o zamandan beri akvaryumda bir tane bile yosun kalmadı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vatoz balıkları çok iyi birer yosun temizleyicisi balıklardır.
@selamiselek1813
@selamiselek1813 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi birisi bana green terör satmak istiyor 10 13 cm tanesi 50 diyor uygunmu yoksa pahalı mı veriyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sahibinde satılıklara baktım. Orada da fiyatlar aşağı yukarı aynı, hatta bunlar biraz ucuz gibi. Gene de sen bilirsin.
@selamiselek1813
@selamiselek1813 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi teşekkür ederim
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Ben 40 TL ye 15 20 cm bulmuştum alma
@recepgulseven7184
@recepgulseven7184 3 жыл бұрын
Özel tür lepistesler ne şekilde çaprazlanarak elde ediliyor hangi ülkelerde nasıl üretiliyor bununla ilgili video da hazırlarsanız güzel bir video olur hep merak ettiğim bir konudur bu. Çünkü bu kadar güzel türler sanırım doğada bulunmuyor.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bununla ilgili bir video yapmıştım. İzlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/rIS3n2OGdrN_mpY
@oyuncuo8671
@oyuncuo8671 3 жыл бұрын
Abi sana nerden ulaşabilirim Instagram veya fecobok varmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her videonun altında bana ulaşabileceğin adresler mevcut.
@lemosa8
@lemosa8 3 жыл бұрын
Yeni doğmuş 2-3 günlük japonlarıma normal yemi suda parçalayıp veriyorum fazla yem atarsam ölürlermi yoksa acıkıncamı yerler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yavru japon balığı bakımı ile ilgili bir video var. Onu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/epjcoJyOj9WKmbs
@lemosa8
@lemosa8 3 жыл бұрын
@@CemCelikel fazla vaktim yok yem fazla atarsam ölürmü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ne için vaktin yok? Anlayamadım?
@lemosa8
@lemosa8 3 жыл бұрын
@@CemCelikel off abi videoyu izledim ama fazla atsam ölürmü yoksa doyunca bırakırmı yemi😰
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yemi yediğini görerek ver.
@pokat8366
@pokat8366 3 жыл бұрын
abi bişey sorucağım. çöpçü balık için iç dış filtre lazım mı? yani sadece kum taş balıklar ve akvaryumla yapsam olur mu ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Filtre her balık için lazım. O yüzden de filtre olması çok daha iyi olacaktır. Ancak filtre kullanmayacağım dersen de, akvaryumda filtre görevi gören bitkileri kullanman lazım ve de tabi ki sık sık dip çekimi de yapmalısın.
@pokat8366
@pokat8366 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam teşkekkürler abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@flex1n378
@flex1n378 3 жыл бұрын
Abi benim japon balıgım hareket ermiyor tek nefes alıyo
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@NanstyOffical
@NanstyOffical 3 жыл бұрын
Abi bir soru soracağım benim 60 litrelik akvaryumum var ve 100wattlik isiticim var bir sorun olurmu cevaplarsan çok sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
25 litrelik bir akvaryumu 25 watt lık bir ısıtıcı ile en fazla 10-15 dereceye kadar ısıtabiliriz.50 watt lık ısıtıcı 20 derece ,75 watt lık ısıtıcı 30 dereceye kadar ısıtabilir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak tropikal bir akvaryumda 5-10 litre için 25 watt,25 litre için 75 watt ,25-50 litre için 100 watt ,100-200 litre için 200 watt ,200-300 litre için 300 watt ısıtıcı tercih etmemiz gerekir.300 litre ve üzerinde gerekirse iki uzak noktaya 2 adet 300 watt veya daha güçlü ısıtıcı koymak gerekebilir. Tankınızın şekline ve hacmine göre bunu siz belirlemelisiniz. Hedeflenen gücün altında ısıtıcı kullanırsanız ,cihaz sürekli çalışır ,istenilen dereceye ulaşamayacağından hem canlılarınız ,hem de faturanız bundan olumsuz etkilenir.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi benim akvaryum 24-25 derece flowerhorn için idealmi
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Bide diğer akvaryum 22-23 derece içinde cennet balığı 'melek balığı lepistes, moli, ıstakoz, kılıç kuyruk, neon tetra,çöpçü, trans genetik tetra, salyangoz var idealmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Flowerhorn akvaryumu, bakımı ile ilgili bir videom var. Onu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/r5bbl36Kd5mUp5I
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Duyan gelmiş...Zor bir karışım..
@bilgisana6184
@bilgisana6184 3 жыл бұрын
Abi lepistes üretirsem petshop benden alır mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Konuşup, anlasman lazım.
@bilgisana6184
@bilgisana6184 3 жыл бұрын
Sağol
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol
@t.goktugurel
@t.goktugurel 3 жыл бұрын
Yine, yeni ve müthiş bir video ve çok daha fazlası için, Cem Çelikel KZbin kanalına abone olmayı unutmayın!!!!
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler 👏🙏👍🏻
@omerliaqua8666
@omerliaqua8666 3 жыл бұрын
Abi bende 4 adet japon birde çöpçü var akvaryumu büyütüp lepistes almayı düşünüyorum lepistes yerine başka önerilerin varmı abi bu arada videoların çok başarılı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Benim tavsiyem, japon balığı sadece japon balığı ile bakılması yönünde. Lepistes ve çöpçü balıkları, japon balığı ile yaşayabilecek balıkla değil. Lepistes her ne kadar dayanıklı bir balık olsa da, zamanla, japon balığı büyüdüğü zaman, lepistesleri yeme eğilimindedir. Japon balığı 18 ila 22 derece su sıcaklığında yaşaması gereken balıklardır. Çöpçü ise tropikal bir balıktır ve sıcak sularda yaşamalıdır.
@omerliaqua8666
@omerliaqua8666 3 жыл бұрын
Anlıyorum peki abi peki lepistes akvaryumu nasıl olmalı link bırakabilirmisin😁
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu linkten ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/eXvLXnp-iK6DqKc
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi benim Malavi ciklet akvaryumunda çok yosun var ve aşırı koku yapıyor hangi balığı almalıyım cikletle yaşaybilen türlerden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Büyükçe bir Vatoz koyabilirsin.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Abi gittiğim petshopta adamlar 10 flowerhorn 2 de green teror ü 25 litrelik akvaryuma koymuşlardı ama balıklar hiç savaşmıyordu bi tek hepsinin kuyrukları tırtıklanmıştı en sağlamını ben aldım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Onların işi o. Sergilemek. O balıklar fazla durmuyor o akvaryumlarda, o yüzden de sorun olmuyor onlar için.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Oscarla flowerhorn yaşarmı yavrudan büyütsek
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yaşayabilir.
@blackeagle1903bjk
@blackeagle1903bjk 3 жыл бұрын
Abi ben geçen günde sana birşey yazmıştım. 500 litrelik akvaryum 5 lepistes 3 japon bakabilirmişim diye.Cevabınıza uyarak 1 vato birde çöpçü balığı birde 4 tane japon aldım yaptığım doğrumu
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
500 litrede ne istersen bakabilirsin 😂😂
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
50 tane daha çöpçü al 10 TANEDE vatoz 5 tane daha japon alabilirsin
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
500 litre için idealdir
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Ama japonlar 25 cm olsun yoksa eksik durur çöpçülerde büyük olsun
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 жыл бұрын
Vatoz nasıl olursa olsun olur
@abdullahasandastan6778
@abdullahasandastan6778 3 жыл бұрын
abi benim japon balığımın gözünün etrafını kenarını saran şeffaf bir tabaka çıktı bu göz fungusumu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sadece bir yerden yazsan da olur. Bulutlu, beyazlaşmış gözlere sahip bir japon balığı, buzlu cam gibi sisli görünen gözlere sahiptir. Balıklar yiyecekleri görmekte zorlanabilir veya nesnelere çarpabilir. Bu durum bir yaralanmadan sonra ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu ya da amonyaktaki bazı güçlü kimyasallardan veya kullanılan ilaçlardan kaynaklanan bir tür yanık nedeniyle göze verilen hasarın sonucudur. Karantina akvaryumuna alın, gözde ki bakterileri azaltmak için antibiyotik kullanın, yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yapın. Sık su değişimi yapın.
@Queenronny7
@Queenronny7 3 жыл бұрын
Keyifler nasıl abim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler. İyi olmaya çalışıyorum.
@birsey1154
@birsey1154 3 жыл бұрын
Abi benim 15 litrelik akvaryumda 4 minik japonum var ve iç filtrem var çok akıntı yapmıyor.Sen 60-80 litrelik akvaryumda olması gerektiğini söylesen de Akvaryum Faydalı Bilgiler kanalından baktığımda öyle demiyordu sence hangisi doğru?(balıklar gayet sağlıklı aslında ama sormak istedim)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@birsey1154
@birsey1154 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Neyse yaşayabildikleri kadar yaşasınlar ozaman elimden geleni yapacağım.
@birsey1154
@birsey1154 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi balıklara ahm flake yem veriyorum ve iç filtre kullanıyorum sence bunlara rağmen ne kadar yaşlarlar?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanabilirler. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar haftada bir ya da iki kere bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu kova veya leğen gibi ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@birsey1154
@birsey1154 3 жыл бұрын
@@CemCelikelAbi suları cidden berrak ve temiz haftada %30 su değişimi yapıyorum filtrede sürekli çalışıyo yemlerini de her gün bir sefer 3 dk'da tüketebilecekleri kadar veriyorum yakında bitki de ekleyeceğim amonyaktan yine de ölürler mi?
Amazing Parenting Hacks! 👶✨ #ParentingTips #LifeHacks
00:18
Snack Chat
Рет қаралды 3 МЛН
The FASTEST way to PASS SNACKS! #shorts #mingweirocks
00:36
mingweirocks
Рет қаралды 16 МЛН
Фейковый воришка 😂
00:51
КАРЕНА МАКАРЕНА
Рет қаралды 6 МЛН
Balıkları Doğru Yemleme Yöntemi
13:53
ÇAPARİ
Рет қаралды 101 М.
Octopus vs Underwater Maze
17:13
Mark Rober
Рет қаралды 72 МЛН