Geçen yıl sık sık medeni hukuk çalışmalarımda videolarınızdan yararlandım bu yıl da borçlar hukuku için buradayım. Emeğinize sağlık.
@selmankalkan48063 жыл бұрын
Vize final llere yeterli mi
@sumeyyebalpinar11843 жыл бұрын
@@selmankalkan4806 yeterli değil takrar mahiyetinde kullanmanızı öneririm
@selmankalkan48063 жыл бұрын
@@sumeyyebalpinar1184 borçlara nasıl çalıştınız peki
@menesakbasАй бұрын
hocam icra müdürlüğü sınavı için bu oynatma listesi mi yoksa icra mdr için özel oluşturdğunuz video serisi mi izlemeliyiz?
@a.denniz4 жыл бұрын
Merhaba Hocam, Öncelikle degerli paylasiminiz ve anlatiminiz icin tesekkür ediyorum. Eger mümkünse Hocam, borclar hukukuyla ilgili notlari Mail yoluyla gönderebilirmiydiniz.
@ht87685 жыл бұрын
Hocam 6.04 dk Alıcının Ahmet Ümite karsı zararın tazmini davası neden açamıyor ? Eskiden açabilir miydi baska bir pratik de konu aynı açabilir diyor hocam anlayamadım bu kısmı
@hukukakademi5 жыл бұрын
Alıcı Ahmet henüz malın maliki değil, bu nedenle mala zarar veren 3. kişiye dava açamaz. Satıcı Salih ile alıcı Ahmet arasında borçlandırıcı işlem olan satış sözleşmesi yapılmış ancak mülkiyeti geçiren tasarruf işlemi olan taşınır malın zilyetliğinin teslimi gerçekleşmemiş. Malik olmayan alıcı Ahmet'in yalnızca satış sözleşmesinden doğan alacak nedeniyle sözleşmenin karşı tarafı olan satıcı Salih'den borca aykırılık nedeniyle hak talep etmesi mümkün. 3. kişilere karşı ileri sürebileceği bir hakkı yok.
@hukukakademi5 жыл бұрын
FORMÜL : Borçlandırıcı İslem + Tasarruf İşlemi = Mülkiyetin Geçişi bu formülü somut olaya uyguladığımızda, Satış Sözleşmesinin Yapılması + Malın Alıcı Ahmet'e Teslimi= Mülkiyet alıcı Ahmet'e geçer. Malik olduktan sonra Ahmet, malına zarar veren herkese karşı dava açabilir, zira; mülkiyet hakkı mutlak hak.
@omerkaya6715 жыл бұрын
Hocam 5.53 de bilgisayar Ahmete satılmış ama neden maliki Ahmet olamıyor açıklarsanız sevinirim illa bilgisayarı elinde bulundurması mı gerekiyor
@hukukakademi5 жыл бұрын
Taraflar arasında satış sözleşmesi yapılmıs, bu borçlandırıcı islem, mülkiyeti geçirmez. Taşınır mallarda mülkiyetin geçmesi için borçlandırıcı işlemin yanı sıra tasarruf işlemi olan zilyetliğin tesliminin de gerçekleşmesi gerekir.
@hukukakademi5 жыл бұрын
Borçlandırıcı islem + tasarruf işlemi = Mülkiyetin geçişi
@hukukakademi5 жыл бұрын
Yani sözleşme + taşınınır malın teslimi= Mülkiyet alıcıya geçer
@oguzhankaril70693 жыл бұрын
hocam slaytlarınızı bizimle de paylaşabilir misiniz
@ibrahimulker3 жыл бұрын
Sayenizde not tutmaya başlamıştım. Kalemlerimin murekkbi bitti