Alegând erbicidul potrivit și aplicându-l la momentul optim, fermierii și-ar putea dubla profitul

  Рет қаралды 428

FMC Romania

FMC Romania

2 жыл бұрын

„Folosim erbicidul Omnera® pentru că ni s-a părut foarte bun. Prin cele 3 substanțe pe care le conține îți permite să acoperi un spectru larg de buruieni, de la cele mai sensibile până la cele mai rezistente, precum turița, veronica, pălămida,” ne-a mărturisit domnul Onescu.

Пікірлер: 2
@zaibar01
@zaibar01 Жыл бұрын
Eu as întreba ce buruieni răsărite are in luna Februarie și care ar fi diferențele de temperatura zi/noapte? Nu era mai indicat o erbicidare preemergenta in toamna și de intervenit in primăvara unde era nevoie cu, corectii când sunt temperaturi de peste 6-8 grade noaptea. Știm bine ca buruienile monocotile sunt termofile și apar ceva mai târziu decât cele dicotile?
@fmcagroromania
@fmcagroromania Жыл бұрын
Domnule Daniel Florici, in zona dumneavoastra de activitate sunt conditii climatice mai diferite in comparatie cu partea de Sud si Sud-Est a tarii, unde o parte din buruienile dicotiledonate (specii de veronica, turita, musetel, traista ciobanului, maturica si altele) rasar de obicei inca din toamna in culturile de cereale paioase sau chiar in iarna daca aceasta este blanda si cu temperaturi ridicate, asa cum s-a intamplat in ultimii 2-3 ani cel putin. Erbicidarea preemergenta nu a fost posibila in multe zone din tara in toamna ultimilor 2-3 ani, deoarece nu au fost indeplinite conditii optime in acest sens, in mod special datorita secetei severe si indelungate - adica terenul nu s-a putut pregati/marunti foarte bine, asa cum este recomandat in cazul aplicarii erbicidelor peliculare, iar umiditatea a lipsit cu desavarsire, fapt care diminueaza la maxim eficienta acestor produse cu activitate peliculara. In aceste conditii, atat culturile de cereale paioase, cat si buruienile, au rasarit abia la finalul lunii noiembrie sau chiar inceputul lunii decembrie in multe zone, dupa ce au cazut primele precipitatii mai serioase. In luna februarie din ultimii 2 ani (anul acesta si anul trecut), s-au inregistrat temperaturi ridicate de pana la 18-20 de grade Celsius in timpul zilei si in jur de 4-5 grade Celsius pe timpul noptii, pe o perioada de aproximativ 7-10 zile, indeplinindu-se conditii bune pentru aplicarea erbicidelor in postemergenta. Avand o densitate mare de buruieni prezente in culturile de cereale paioase, predominante fiind speciile de veronica, domnul Onescu a ales sa erbicideze in fereastra cu temperaturi ridicate amintita mai sus, pentru a surprinde buruienile intr-un stadiu cat mai mic de vegetatie si a le controla cat mai usor, cu scopul de a micsora consumul acestora de apa si elemente nutritive in defavoarea culturilor de cereale paioase. Despre buruieni monocotiledonate nu se discuta in aceasta situatie, deoarece nu a fost cazul. Apreciem faptul ca sunteti un fermier implicat si interesat sa aflati provocarile cu care se confrunta fermierii din celelalte zone ale Romaniei si speram ca am raspuns tuturor intrebarilor dumneavoastra! Pentru orice lamuriri sau detalii suplimentare, va rugam sa ne contactati! Va uram un an agricol cat mai bun, cu precipitatii si recolte bogate!
Cum se comportă sorgul în platforma Green Agro, în secetă?
3:06
agricultura.video
Рет қаралды 1,2 М.
A teacher captured the cutest moment at the nursery #shorts
00:33
Fabiosa Stories
Рет қаралды 46 МЛН
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 61 МЛН
Женская драка в Кызылорде
00:53
AIRAN
Рет қаралды 491 М.
Ce este Arc farm intelligence ?
12:22
FMC Romania
Рет қаралды 252
DOCUMENTAR De ce trăim de azi pe mâine?
48:37
Panorama
Рет қаралды 1,2 МЛН
HRANIREA PORCILOR LA STANA LUI CRISTI.A INCEPUT IAR PLOAIA PE MUNTE.
20:53
Solul este protejat de paiele rămase în picioare
4:25
agricultura.video
Рет қаралды 1,4 М.
A teacher captured the cutest moment at the nursery #shorts
00:33
Fabiosa Stories
Рет қаралды 46 МЛН