Yayınımızı beğenmeyi ve kanalımıza üye olmayı unutmayınız. Yorum ve sorularınızı bekliyoruz. Sorularınızı 'SORU: ...' şeklinde yazmayı unutmayınız...
@hasanmuhacir9472 күн бұрын
Teşekkürler iyi yayınlar kıymetli hocam ve kardeşlerim
@tamerok22472 күн бұрын
Değerli yayınınız için Ali hocama ve size çok takdir ve teşekkürler ederim
@messironaldo57623 күн бұрын
Fikrinize sağlık sayın hocam 👏
@Ahmett633 күн бұрын
Allah razı olsun
@MahmutAkpinar3 сағат бұрын
Teşekkürler, yeni yayınları bekliyoruz..
@bedrisafa74963 күн бұрын
Dolu dolu bir program, emeğinize sağlık. Rabbim kolaylıklar versin 🤲🤲
@FARmaniaks3 күн бұрын
Ali Bulaç beyi dinlemek büyük keyif, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
@asurozdemir3 күн бұрын
Var olun!
@rtylk3 күн бұрын
Allah ebeden razı olsun...🤲🤲🤲
@hamzakul74203 күн бұрын
rabbim şifa versin hocama inşh ❤🤲
@zeynepspiano54873 күн бұрын
Bir solukta izledik çok bilgilendiriciydi.Teşekkür ederiz 💐💕
@erdoganaltn76973 күн бұрын
🎉
@user-ps3gg3co8n3 күн бұрын
Hosgeldiniz
@Turan-Sır2 күн бұрын
Diyalektik Matrix… İnsanın varlık iddiasında bulunması geçici ve mecazidir. Akıl, zorunlu ve imkansızın (mevcudun-şimdiki zamanın-geçmiş zamanın) bilgisine vakıf olsa da, mümkünün (imkanın-gelecek zamanın) bilgisine vakıf olamaz. Çünkü zaman, imkanı kuşatmıştır. Zaman kavramı bütün soruların cevabıdır…
@user-ps3gg3co8n2 күн бұрын
Hoca resmen bir kutuphane olusturuyor…butun nesillerin istifadesine olmasi umidiyle…
@EminAhmet-c4q3 күн бұрын
Ali hocam Bir hazine misali
@necatiaktulun18703 күн бұрын
👍👏👏👏
@deutschlandadmin33993 күн бұрын
Ali bulaç ve sizlere teşekkürler. sayın bulaç ne zaman makalelere baslayacaktır. yazılarını bekliyorum
@zeynepspiano54873 күн бұрын
❤
@user-ps3gg3co8n2 күн бұрын
Nee olur bu program bitmesin… Bu tarz programlar hemen anlasilmaz… Ama bu tarz programlar arsivdir… Tarihe not dusmektir…. Gunu birlik saman alevi misali degildir… Yani takipci sayisina takilip kalmadan devam etmek lazim…
@akifemre63353 күн бұрын
❤🙏
@semihcanturk1238Күн бұрын
Mükemmel bir kanal, çok istifade ediyorum
@kayakaya30613 күн бұрын
Din, Sekülerizm, Laiklik, Modernlik…
@deutschlandadmin33993 күн бұрын
@alitosuntr2 күн бұрын
Ali Hocam, Allah şahit ki sizi çok seviyorum. Allah sizden razı olsun. Soracağım soru, bel altı vuruş ya da sizi rencide etme amacı taşımıyor. Bu derste Konuştuğunuz konudan bağımsız olarak sormak istiyorum: Nebe 33’e “göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar” meali vermenizin sebebi nedir? O ayette geçen hangi kelime veya kelimeler veya cümle o manaya gelmektedir? Bu meali vererek bir hata yaptığınızı ve bizleri ateist ve din düşmanlarına karşı zor durumda bıraktığınızı düşünüyor musunuz? Ben bir mü’min olarak bu ayetin mealinden rahatsız oluyorum. Beni rahatsız ediyor. ChatGPT’ye geçen sene bir soru sormuştum. Talak suresi 4. âyetin mealini istemiştim. Bana baya uzun bir açıklama yaptı. Siyak sibak bağlantısının, nüzul sebebinin öneminden söz etti. Bir âyeti tek başına ele almanın hatalı yorumlara sebebiyet verebileceğini filan söyledi. Peki, güvenilir meal kaynaklarına örnekler verebilir misin? dedim. Verdiği güvenilir meal kaynaklarından biri de sizdiniz. Sormak istediğim bir diğer soru, kadına vurma meselesinin geçtiği âyette de vurmak manası olduğu gibi, bırakın gitsin anlamı da taşıyor(muş). Nitekim âyetin akışını bir bütün olarak ele aldığımızda, vurmak (ister hafifçe, ister sertçe olsun) zaten nüşuz diye bir sorun yaşadığınız eşinizle aranızın daha da bozulmasına sebebiyet verecektir. Dolayısıyla vurmak bir çözüm önerisi olarak berbat bir öneri gibi görünüyor. Allah Resulünün hayatına baktığımızda da, eşleri ile yaşadığı “nüşuz” olarak yorumlanabilecek olayda, vurmaya asla yeltenmediği gibi -zaten bir Peygambere yakışmazdı- bırakıp gitmelerine izin verme yolunu seçtiğini görüyoruz. Âyetlerde de buna temas ediliyor. Bu şekilde meal vermenizin sebebi nedir? Hiçbir art niyet taşımadan safkan bir öğrenme niyeti ile soruyorum Hocam. Cevap verirseniz ve hatta bu konu ile ilgili bir video çekerseniz çok mutlu olurum. Selam ve sevgilerimle.