Рет қаралды 8,276
Ali Haydar Timisi’nin ''Anadolu’nun Yedi Rengi (Volume 6)’’ adlı albümünde enstrumantal olarak #bağlama ile seslendirdiği Keklik Gibi isimli #türkü yayında! #Karaoke yapabilirsiniz.
© 2020 - Soundhorus - Tüm Hakları Saklıdır. All Rights Reserved.
ABONE OL ► goo.gl/3VZQVA
Instagram ►goo.gl/861NNi
ITunes ►apple.co/2JlXDHX
Spotify ►spoti.fi/2Oarphw
Deezer ►bit.ly/2THh2aZ
www.timisi.com
www.soundhorus.com
----------------------------------------------------------
Anadolu, içinde yaşattığı uygarlıkların kültürel ve sosyal mirasının buluştuğu bir ırmak gibidir. Üzerinde yaşayan her toplum onu yüzlerce renkten oluşan bir mozaik haline getirmiştir. Mimariden müziğe, halk oyunlarından geleneklere kadar pek çok değer aynı potada erimiş ve kendilerini adına Anadolu dediğimiz bu ortak yurtta ifade etme imkânı bulmuştur.
Dünyanın hiçbir coğrafyasına nasip olmayan bu kültürel birikim, tarih boyunca içinde yaşattığı uygarlıkların toplumsal ve bireysel yapılanmasında önemli bir etken olmuştur.
“Anadolu’nun Yedi Rengi” adını verdiğimiz bu çalışmada amacımız Anadolu’nun en önemli halk çalgısı olan bağlamayı, geleneksel halk ezgileri eşliğinde bir kez daha duyurmaktır. Yüzyıllardan beri çalınan türkülerimizi bu kez de benim mızrabımdan dinlerken, belki yüzünüzde Çamlıbel’in rüzgârlarını hissedecek, belki Torosların isyanına ortak olacak veya bir asker mektubu okurcasına hüzünleneceksiniz.
Her ne olursa olsun eminim ki, bu türküler hepinize umut olacak ve daha nice yüzyıllar boyu Anadolu’nun ırmaklarında coşkun sular gibi çağlamaya devam edecektir.
Anatolia is like a river where cultural and social heritages of civilizations come together. All societies having lived in Anatolia so far, have made it a mosaic containing hundreds of colors. Many values, from architecture to music, from folk dances to traditions, have melted in the same pot and found an opportunity to express themselves on this common land, namely Anatolia. This cultural background, unique in the world, has been always important during history for social and personal structuring of civilizations which have existed in Anatolia.
Our aim in this work titled “Seven Colours of Anatolia” is to promote baglama, the most important folk instrument of Anatolia, once again accompanied by traditional folk melodies. Perhaps, you will feel the winds of Camlibel on your face, maybe you will be a part of Taurus rebellion or you will be saddened by a soldier’s letter while listening to our folk songs having been played for centuries, with my own interpretation. Under any circumstances, I am sure that these songs will be a hope for all of your and will continue to gurgle like effervescence water in Anatolian rivers for many centuries.
www.soundhorus.com