Almanya’da Doktora Yapmak: Maaş, Başvuru Süreci ve Tüm Detaylar!

  Рет қаралды 525

Ayşegül'ün Rota Rehberi

Ayşegül'ün Rota Rehberi

Күн бұрын

Almanya’da Doktora Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey! 🎓🇩🇪
Almanya’da doktora yapmak mı istiyorsunuz? Bu videoda, başvuru sürecinden doktora çeşitlerine, maaş detaylarına ve doktora pozisyonlarını bulabileceğiniz en iyi sitelere kadar tüm merak ettiklerinizi anlatıyorum! 💡
🔹 Doktora Çeşitleri: Hangi yol sizin için daha uygun?
🔹 Başvuru Süreci: Almanya’da doktora pozisyonu nasıl bulunur? Gerekli belgeler ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları.
🔹 Doktora Maaşı: Doktora yaparken ne kadar kazanabilirsiniz? Part-time ve full-time pozisyonların maaş farkları.
🔹 Doktora Pozisyonları için Siteler: Almanya’da doktora pozisyonu aramak için kullanabileceğiniz yabancı ve yerel siteler:
DAAD (German Academic Exchange Service): Almanya’daki doktora programları ve pozisyonları için en güvenilir kaynaklardan biri.
ResearchGate: Akademik pozisyonlar ve projelere ulaşmak için harika bir platform.
Euraxess: Avrupa genelindeki doktora ve araştırma pozisyonlarını bulabileceğiniz bir site.
Academic Positions: Dünya çapında doktora ve akademik iş ilanlarını bulabilirsiniz.
Üniversitelerin Web Siteleri: Almanya’daki üniversitelerin resmi web sayfalarını kontrol ederek doğrudan doktora pozisyonlarına başvurabilirsiniz.
Videomu izleyerek Almanya’da doktora süreci hakkında kapsamlı bilgiye sahip olabilirsiniz. 🎥
📌 Diğer Videolarım:
Almanya’da Türk Ehliyeti Dönüştürme: • Almanya'da Türk Ehliye...
Almanya’da Erken Emeklilik: • Almanya'da Erken Emekl...
👉 Kanalıma Abone Olmayı ve Beğeni Bırakmayı Unutmayın! 💕
Yorumlarda sorularınızı bırakabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarım! 😊
#Almanya #Doktora #AlmanyaYaşam #PhD #DoktoraMaaşı #DoktoraBaşvuru #YurtdışıEğitim

Пікірлер: 23
@ra526
@ra526 4 күн бұрын
Bloke hesap konusunda bilgi verebilir misin? Zorunlu mu?
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 4 күн бұрын
@@ra526 hayır buna ihtiyacınız yok. Eğer başka bir eğitim amacıyla geliyorsanız (sanırım yüksek lisans için de geçerli) o zaman herhangi bir gelir olmayacağı için garanti olması adına böyle bir şey istiyorlar. Doktora için bu gerekmiyor çünkü zaten para alıyorsunuz
@cennettumen8120
@cennettumen8120 3 күн бұрын
Merhaba..Almanyada ingilizce çift dal doktora maaşlı iş bulmak mümkünmüdür.Almanyada doktora okuyanlara oturum dahamı kolaylık sağlıyor.Almanca dil şartları varmıdır.teşekkür ederim
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 3 күн бұрын
@@cennettumen8120 merhaba, İngilizce çift dal doktorayı çok anlamadım 😅 tam olarak nedir? Burada doktora zaten genel anlamda Almanca değil İngilizce oluyor. Elbette yapılan alana göre değişiklikler olabilir ama genel anlamda Almanca koşulu aranmıyor. Oturum açısında burada bir işiniz varsa ya da okuyorsanız sözleşme ya da eğitim süreniz boyunca oturum izni veriliyor. Ama ileriye dönük olarak doktora yapmış kişilere yönelik elbette pozitif bir bakış açısı olabilir. Almanyada oturum koşulları durumdan duruma değişiklik gösteriyor.
@nawidahmadakhtar2962
@nawidahmadakhtar2962 8 күн бұрын
Merhabalar, güzel bir video olmuş, mühendislik alanında İngilizce ve GMAT istiyor mu, eğer istiyorsa minimum puanı kaç olmalı? Ayrıca ben yüksek lisansımı 3 tane SCIE makale ve 9 tane uluslararası konferanslarda bildiri ile bitirdim, bu makalelerin bir avantajı var mı orda?
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 7 күн бұрын
@@nawidahmadakhtar2962 merhaba, izlediğiniz için teşekkür ederim. Ben şu ana kadar dil belgesi soran bir yerle karşılaşmadım, isteyen kurumlar olabilir ama bu da ilanlarda belirtiliyor, minimum ne kadar olması gerektiği de kuruma göre değişebilir. Ama dediğim gibi şu ana kadar görmedim ben. GMAT isteyen bir yer de görmedim henüz. Bu arada mülakat da İngilizce olduğu için az çok orada anlıyorlar dil seviyenizi. Makaleler kesinlikle çok avantaj sağlayacaktır. Özellikle 3 tane makale olması gerçekten öne çıkarabilir sizi. Bunun yanında konferanslar da artı bir puan tabii ki.
@Herkeseacikkullaniciadi1ben
@Herkeseacikkullaniciadi1ben 5 күн бұрын
yüksek lisansınızı türkiyede mi yaptınız
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 5 күн бұрын
evet
@meteserdar6868
@meteserdar6868 8 күн бұрын
Videodaki anlatımlarınız için çok teşekkür ederim. Kısa süre önce yüksek lisansımı tamamladım ve Almanya'da doktora yapmayı plânlıyorum. Siz videoda kabul aldıktan sonraki süreçten bahsetmişsiniz. Acaba kabul almak için neler yapmak lazım bunlardan da bahsettiğiniz bir video çekebilir misiniz ya da buradan cevaplama şansınız var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 8 күн бұрын
@@meteserdar6868 izlediğiniz için teşekkürler! bunun için ayrı bir video çekmeye çalışabilirim aslında, ama kısaca bahsetmem gerekirse işin özü bolca başvuru yapmak, mülakata hak kazanınca da kendinizi en iyi şekilde ifade etmek. Elbette doktora öncesinde makale yayınlamış olmak büyük bir avantaj sağlayacaktır ama genel olarak ne kadar uyumlu biri olup olmadığınıza da bakıyorlar mülakatta. Rastgele yerlere başvurmak yerine kendi çalışma alanınızdaki yerleri tercih etmeniz avantaj elbette. Olumsuz dönüşler de olacaktır, bunlar motivasyonunuzu düşürmesin. Mülakata çağırılırsanız (online/yüz yüze) başvurduğunuz profesörün çalışmalarını az çok bilmeniz ve birkaç makalesini okuyup onları neden seçtiğinizi ve neden sizi seçmeleri gerektiğini güzel bir şekilde ifade etmeniz ve pozitif bir enerji vermeniz şansınızı arttıracaktır. Çünkü mülakata çağrıldıysanız cv’niz uygundur zaten, onu dert etmenize gerek yoktur. Yine de bu konuyu biraz daha düşünüp bir video yapmaya çalışacağım. Sorularınız olursa lütfen çekinmeyin. Başarılar dilerim.
@meteserdar6868
@meteserdar6868 7 күн бұрын
@@aysegulunrotarehberi Teşekkürler tekrardan değerli yanıtınız ve zamanınız için. Bolca başvuru yapmamız gerektiğini dile getirmişsiniz. Buradaki başvurudan kasıt çalışmak istediğim alandaki hocalara mail yoluyla ulaşmak mı yoksa sanırım bazı ilan siteleri oluyormuş Almanya'da doktora ilanları yayınlayan buralardan başvurmayı mı kastettiniz.
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 7 күн бұрын
@@meteserdar6868 aslında ikisi için de geçerli. tabii ki burada şuna dikkat etmeniz lazım: aynı üniversiteden 2 pozisyona başvurmak bence mantıklı değil. onun dışında bu ilanları yayınlayan sitelerden size uygun olan ya da uygun olmaya yakın olan yerlere ne kadar çok başvuru yaparsanız şansınız da o kadar yükselir. almanya içinde bile iş başvurularında '100 yere başvur 1-2 yer olumlu olur' diyenler duydum. akademide şans daha yüksek bence, başvuran sayısı da çok daha az olduğu için tabii ki. bu arada ben şunu da tecrübe ettim: olumsuz yanıt aldığım bir profesör (bana çok uygun bir ilandı) bana 6 ay sonra cv'mi sistemde bulduğunu, yeni bir açık bir pozisyon olduğunu, hala ilgilenip ilgilenmediğimi sordu. o nedenle başvuru yaptığınızda o an olumsuz olsa bile sonradan tekrar teklif de alabilirsiniz çünkü anladığım kadarıyla geriye dönük de inceliyorlar cv'leri.
@meteserdar6868
@meteserdar6868 7 күн бұрын
@@aysegulunrotarehberi teşekkürler yanıtlarınız için.
@MSBerlin
@MSBerlin 26 күн бұрын
`Videonun 16. dk'sindan geliyorum.Ben teaching ne demek onu anlamadim . Türkce ve Almanca biliyorum ama Ingilizcem yok malesef, yine de doktora yapabilir miyim?
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 26 күн бұрын
Ne demek olduğunu bilmeden ve İngilizce bilmeden harika yazmışsınız “teaching”i. İngilizce olmadan doktora olmuyor ama bence bu dil yeteneği ile doktora yapabilirsiniz kesinlikle! 😂
@cennettumen8120
@cennettumen8120 3 күн бұрын
Doktora okumak için sizce en çok hangi üniversitede şans var
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 3 күн бұрын
@@cennettumen8120 aslında hemen hemen hepsinde. Ama bazı şehirler direkt olarak “üniversite şehri” olarak geçiyor çünkü bu şehirlerin en önemli özelliği şehirdeki üniversite ve nüfusun hemen hemen yarısı öğrenci oluyor. E tabii ki bu durumda açık pozisyon bulmak da daha mümkün olabilir. Büyük şehirler avantajlı elbette: Berlin, Münih, heidelberg, Frankfurt. Onun dışında tübingen, göttingen, freiburg. Küçük ama öğrenci nüfusu yoğun olan gießen, marburg, jena, bonn, würzburg, aachen… liste daha da uzayabilir gerçekten çok seçenek var
@semednecefli8117
@semednecefli8117 18 күн бұрын
Selam doktoraya kabul alan herkesemi maas veriliyor? Veriliyorsa bunun dışında çalışmak mümkünmü ?
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 18 күн бұрын
@@semednecefli8117 evet dediğim gibi, en kötü ihtimalle burs bağlanıyor. Bu sözleşmelerin neredeyse hepsi parttime olduğu için elbette koşulları sağlıyorsa başka bir parttime işte çalışabilirsiniz. Bu noktada ne tür bir çalışma iznine sahip olduğunuz da önemli. Örneğin benim çalışma vizem (oturum iznim) sadece şu an çalıştığım işte çalışmama izin veriyor sözleşme sürem boyunca. Ayrıca başka bir iş yapmaya vaktiniz de kalmıyor zaten. Siz bir doktora öğrencisi olarak (daha doğrusu burada araştırma görevlisi olarak adlandırılıyorsunuz) gelirseniz, başka bir yerde çalışmanız mümkün değil benim bildiğim kadarıyla.
@cervantesQ
@cervantesQ 11 күн бұрын
Hocam lisans mezunu direkt doktora kabul alabilir mi?
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 11 күн бұрын
@@cervantesQ benim bildiğim kadarıyla bu sadece tıp okuyanlar için mümkün ama istisnalar olabilir elbette
@lactobacillusacidophilus
@lactobacillusacidophilus 27 күн бұрын
Bir tavsiye. Doktora yapmayın. Hadi yapıyorsunuz, ABD dışında yapmayın.
@aysegulunrotarehberi
@aysegulunrotarehberi 26 күн бұрын
'doktora yapmayın' doktora yapanların belki de yüzde 95'inin diyeceği bir cümle ve bunu anlıyorum. Peki neden ABD dışında yapılmasın? Çalışma koşulları çok daha zorlayıcı değil mi?
Andro, ELMAN, TONI, MONA - Зари (Official Music Video)
2:50
RAAVA MUSIC
Рет қаралды 2 МЛН
«Жат бауыр» телехикаясы І 30 - бөлім | Соңғы бөлім
52:59
Qazaqstan TV / Қазақстан Ұлттық Арнасы
Рет қаралды 340 М.
Doktora bitti - Peki ya sonra!
15:17
metin aytekin
Рет қаралды 6 М.
Doktora Yeterlilik Süreci
15:17
AkademikLink
Рет қаралды 41 М.
Düşünce Nüansı 31- Matematik Felsefesi / Okan Gerçek
40:07
#NasılOlunur Podcast 206. Bölüm - Dilek Gürsoy
1:25:45
Nilay Örnek
Рет қаралды 10 М.
ALMANYA'DA YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA | NewWaveKIT grubu ile röportaj
37:27
Almanca Öğrenme Sürecim | 2 Yılda B2 Seviyesine Nasıl Ulaştım? 🇩🇪✨ #almanya
11:21
Andro, ELMAN, TONI, MONA - Зари (Official Music Video)
2:50
RAAVA MUSIC
Рет қаралды 2 МЛН