Ne güzel ülke ne güzel insanlar. Arabası elektrikli,evi elektrikli. Doğaya son derece saygılı, ağaç kesmez çevreyi kirletmez... Coğrafya mı kaderdir, insan mı kederdir? bilinmez...
@ahmetkaganyaldzl14894 жыл бұрын
ne guzel insanlar çevreyi kirletmez .... yıllık ortalama 50 .000 dolar dolar gelırın olsa sen de alırsın elekrıklı araba ne alakası var insanlarla turkıyde 7.800 dolara düştü da araba alınamıyo ulkede bıde elektrıklıyemı teşvik vericekler ne NE GÜZEL BİRŞEY PARA
@xxtravisxxify4 жыл бұрын
Toplumumuzun realitesini sağlayan yegane parametre insan kalitesi ve insanların psikolojik durumu. Bu iki faktör sanattan ekonomiye, huzurdan refaha kadar her şeyi doğrudan veya dolaylı olarak etkiliyor.
@Kratos-hh3no4 жыл бұрын
Elektrikli ile fosil yakıtlı araçların üretim ve kullanım aşamalarını bir araştırırsan (özellikle üretim aşamalarını), ikisinin de doğaya neredeyse eşit oranda zarar verdiğini göreceksin.
@tugrulserhat4 жыл бұрын
önemli olan içinde yetiştiğin toplum ve kültürüdür. bizimkiler batı kültürüne sayar söver sevmez ama bizim kültürümüzün hiç iyi bir yanı yok.
@tugrulserhat4 жыл бұрын
@Sam Tam sen araba kullanmıyorsun heralde ? taş devrinde mi yaşıyorsun ??
@kamenist24434 жыл бұрын
Ülkeler nükleer enerjiden vazgeçerken biz daha yeni temel atıyoruz. Matbaanın gelişi gibi her şey.
@mattjohnuniverse41084 жыл бұрын
nükleer enerjinin yapılış amacı daha farklı yani düşündüğün gibi enerji satmak için değil de anla işte
@ahmetkaganyaldzl14894 жыл бұрын
onceden atmadığımız kabahat er yada geç farketmez ulke buyumek ıstıyosa bunları yapmalı fakat ulke battığı için en fazla elektrik fazlası verip yatırım çöp olur
@mattjohnuniverse41084 жыл бұрын
@YUSUF 173 bir yandan amerikanın götunu yalıyoruz diğer yandan arapları yalıyoruz, en büyük türk düşmanı olan ırk ruslar ile dost olup, ticari olarak en güvenilir olan avrupa ile kavga ediyoruz
@OttoHahnn4 жыл бұрын
Yürümeden kosamazsin.
@xxtravisxxify4 жыл бұрын
@@rivyalcyclist7352 nasıl yani biraz daha açabilir misin?
@Truckerguys4 жыл бұрын
Umarım bu tarz yenilenebilir çevreci enerji sistemleri yakın zamanda tüm dünyaya yayılır...
@savciturgut3 жыл бұрын
@@TTTupload tr de her yeni evlere konutlara çatıya veya cephelere yapsan yeter ver artar, İstanbul’un yeni konutları yeter kendi kendine
@oguzsavas11404 жыл бұрын
Almanya'nın en fazla güneş gören bölgesi, Türkiye'nin en az güneş gören Doğu Karadeniz bölgesi gibidir. Zenginlik petrol, altın, maden vs. ile olmaz. Eğer değerli madenlerle zenginlik olsaydı bugün Afrika ülkeleri, Rusya, İran vs. gibi ülkeler dünyanın kişisel refah seviyesi bakımından en zengin ülkeleri olurdu. Aklını kullanan uluslar zenginleşir, aklını kullanmayan uluslar ne kadar zengin tarım, maden, petrol, doğalgaz vs. kaynaklarıda olsada yoksulluk kaderleri olur.
@vacantnoname19034 жыл бұрын
Afrikayı hiç soyleme zaten hala büyüvü,cadı işleriyle uğraşıyorlar bazı kısımları hala avcı toplayıcı
@TTTupload4 жыл бұрын
afrikayı sömürmeye devam ediyor avrupa. bu yüzden fakir.
@oguzsavas11404 жыл бұрын
@@TTTupload Afrika insanı, ülkelerinin işbirlikçi liderleri ve aklını kullanmayan afrika halkları yüzünden sömürülüyorlar. ALLAH'ın aklını kullanmayanların üzerini pislik yağdırır der Kuran Kerim. Eğer bir ulus aklını kullanmazsa sömürülür ve zillet içerisinde yaşar.
@hasanklncarslan75364 жыл бұрын
Kendine pozitif bilimleri rehber almayan her toplum bu çağda gün yüzü görmesi mümkün değil
@vacantnoname19034 жыл бұрын
@@TTTupload Alakası yok avrupa afrikaya gittiğinde 10 kat daha gelişmişti zaten onu geçtim Avrupalıların elini sürmediği afrikalıların bazıları hala avcı toplayıcı Türkiye ve bazı devletler olmasa at arabası bile görmeyeceklerdi belkide (tamam avrupa ağır oçluk yaptı ama çektiklerinin karşılığını şu an torunları alıyor boşa çekmediler en azından)
@tolgaa81274 жыл бұрын
40 yılda bir güneş gören almanya bile güneş paneli cennetine dönmüş ülkemiz güneş cennetiyken panel cenneti olmaması çok şaşırtıcı.
@bayramozdemir.504 жыл бұрын
Bildiyim kadariyla yasaklandi
@muaz65214 жыл бұрын
@@bayramozdemir.50 yasak degil kardeş çok pahalı
@GC-yt4ep4 жыл бұрын
@@muaz6521 pahalılık da o kadar sorun değil ardı kesilmeyen resmi prosedürler arada yiyen memurlar zaten yapacağın yatırımı yiyip bitiriyor. Seneler önce 1 milyon dolara kurmak için başladığın yolda sermayen dövizden dolayı 1 milyonun çok çok altında kalır oldu bunun üzerine bir de sürekli rüşvetçi zihniyet yatırımcıları yatırım yapmaktan uzak tutar oldu. Gönül isterdi ki bu coğrafyanın en büyük şansı olan güneş enerjisinde dünyaya güneş enerhisi ihracatında ilklere oynayalım ama halimiz ortada. Bu arada amacım belirli bir siyasi cepheyi topa tutmak değil zira başladığımız yolda bu rüşvetçi zihniyetin gerçekten siyasi partiden kaynaklanmadığını öğrenmiş oldum. Daha güzel yarınları görmek ümidiyle sağlıkla kalın arkadaşlar.
@org2tr14 жыл бұрын
@@GC-yt4ep Keşke sadece rüşvet sıkıntı olsa, bu yandaşlarca yapılan heslerin ve termik santrallerin zarara girmemesi için yeni projelere izin vermiyorlar, çok nadir tek tük çıkıyor.
@godtiermindfricker83764 жыл бұрын
Ben başa gelince olacak.
@salihozdemir75304 жыл бұрын
Bizdeki güneşin yarısı onlarda olsa çoktan komple solar enerjiye geçmişlerdi bile. Panellerdeki verimlilik o iklimlerde kullanılacak seviyeye yeni ulaştı. Biz güneşin cennetindeyiz, ama gölge edenimiz çok.
@nehir17384 жыл бұрын
Bahce evimize 6 tane panel taktim 3 3 kw invertor ile tum elektirik ihtiyacimi karsiliyor.sadece planlamanizi yapmaniz gerekiyor bulasik camasir islerini gunduz yapiyoruz.
@mavinil67354 жыл бұрын
Böyle programları seyredince kendimi sınıfın tembel çocuğu gibi bir tuhaf hissediyorum.
@DoomsdayNews104 жыл бұрын
Almanya güneş görmüyor Ben haber bizden sandım güzel haber dicektim Ama yinede güzel haber
@alp1134 жыл бұрын
Bende Türkiye sandım
@metinozdemir73394 жыл бұрын
Bizde güzel birşey duyamazsın kardeşim
@burakharley2724 жыл бұрын
Güneş görmesine gerek yok. Panellerin elektrik üretebilmesi için gün ışığı da yeter.
@felsefi_maganda78804 жыл бұрын
@@burakharley272 bu dogru
@mehmetalisayoglu30864 жыл бұрын
Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli üretim fabrikası açıldı Türkiye'nin ilk, Avrupa ve Orta Doğu'nun tek entegre güneş paneli üretim tesisi olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası üretime başladı. Nuran Erkul Kaya |19.08.2020
@123vdf4 жыл бұрын
N'olmuş yani? Almanya'nın güneş enerjisi varsa bizim de tezeğimiz, gübremiz var. Üstelik memleket çoktan mok çukuruna döndüğü için kaynak sıkıntısı da çekmeyiz. Düşünün bir, başımızda CHF olsaydı bunlar olur muydu hiç? Almanya işte bu yüzden bizi kıskanıyor.
@fhksr1844 жыл бұрын
Esprilerinizden de gına geldi ha.
@gucluveirkci65304 жыл бұрын
chp ve akp aynı bok. ama akp daha kötü tabi
@tolgaa81274 жыл бұрын
Bu arada Almanya profesyonel olarak tezekten gübreden doğal gaz üretiyor ve satıyor . Tezek diye küçümseme ciddi bir enerji potansiyeli var :D
@guducumu4 жыл бұрын
Bizde Türkiye'de bu işi yapıyoruz ve talep gerçekten inanılmaz seviyede arttı. Ancak işle dogru orantılı yapan şirket sayısı da artınca verimsiz ve sürdürülemez tesisler ortaya çıktı. Kurulan tesis gücümüzü 2021 de 2020 nin 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz umarım başarılı oluruz.
@Serh4a7Belge Жыл бұрын
Bu is nasil birsey Ben almanyadaym bu is aklima takildi
@guducumu Жыл бұрын
@@Serh4a7Belge güzel iş aynen devam
@iyilikkazanacak36502 жыл бұрын
Teknoloji bilim geliştikçe daha çok alternatif yenilenebilir enerji kaynakları bulunucağına eminim 👍
@cemalgaygusuz54024 жыл бұрын
Urfa ile Muğla arasını bunlarla donatacaksın.
@serdarbicer7194 жыл бұрын
o bölgeler ağaçlandırılabilir ancak iç-doğu anadoluda su erişimi az olan bölgeler değerlendirilebilir
@tolgaa81274 жыл бұрын
@@serdarbicer719 Değerlendirilebilecek en güzel yerler evlerin çatıları nasıl olsa bir alan kaplıyor ağaçlanmıyor bari fayda sağlasın kendi enerjisini üretsin.
@kalicorlu80914 жыл бұрын
@@tolgaa8127 tr de olmaz anca apartman içini eleklendirirsin panelle apartmanlar uzun ince çok daireli olduğundan olmaz
@MehmetAli-jl6cq4 жыл бұрын
@@tolgaa8127 konya düzlük değilmi orasına bir dayayacaksın panelleri türkiyenin en geniş şehri
@barisyerlikaya62164 жыл бұрын
@@MehmetAli-jl6cq Konya olmaz aç orası tarım bölgesi aç kalır Türkiye o zaman
@maiddenladder1794 жыл бұрын
İnanmayacaksınız ama güneydoğu anadoluda baya yaygın bu güneş enerjisi birçok evin çatısında paneller var sular bu paneller sayesinde ısınıyor panelin enerjisi bitince doğalgaza bağlanıyor otomatik olarak keşke batida da yaygınlaşsa bu durum
@kalicorlu80914 жыл бұрын
SAdece su için onlar ve bence o iş batıda olmaz zaten bir apartmanda 40 daire var apartman uzun ince kaç tane panel sığacak o çatıya ?
@bodur9324 жыл бұрын
Burada o kadar pahalı ki güneş enerki sistemleri, devletin kendi çatılarına kurdukmak isteyen insanlara destek vermesi kesinlikle gerekli
@yasinerol68294 жыл бұрын
Bu sistemlerde sanılanın aksine havanın aydınlık olması bile elektrik enerjisini üretmek için yeterlidir. Ülkemizdeki eksik ise evlerimize bu sistemleri kullanmamamız yoksa yavaş yavaş güneş tarlaları yapılmaya başlandı.
@hamzasahin97253 жыл бұрын
Orada ucuz kardeşim sen o panelin özelliğini ve fiyatını biliyormusn
@ibrahimmertkaraca10124 жыл бұрын
%10 fiyatları düştü diyor türkiye de %80 zamlandı
@burakzta4 жыл бұрын
Çorum Yozgat Kırıkkale gibi çorak yerlere güneş enerji santralleri koyalım, hepsini geçtim herkes apartmanın çatısına yaptırsam yine büyük kara geçeriz.
@oguzhaninan98014 жыл бұрын
bu sistem alan isteyen bir sistem, biz büyükşehirlere tıkandığımız için o dediğin çok zor adamların neredeyse hepsinin müstakil evi var
@KadirSIYITMAC4 жыл бұрын
Çorumluyum, Burada söylediğin gibi güneş gören gün sayısı 365 gün baz alındığında çok fazla. Tarım arazisi olarak kullanılmayan, çorak ve verimsiz topraklar da bir hayli fazla tabi değerlendirene...
@ismaildinc3184 жыл бұрын
Oralar daha ortaçağdan çıkamadı kardeş ! 😄😂
@T-mert4 жыл бұрын
Arkadaslar biraz arastırırsanız günes enerjisini zarar verdigini öğrenebilirsiniz. çünkü nükleer santralleri kapatıyorlar.
@alieralp7984 жыл бұрын
Zaten olayın mantığı orda, 2038 e kadar nükleer enerjiden güneş enerjisine geçmek.
@T-mert4 жыл бұрын
@@alieralp798 gunes olmadiginda ne olacak? Mecbur komur yakarlar. Nukleersiz bir gelecek dusunemiyorum. Mantik olarak gunes olmadifinda ne olacak, almanyada bazen 2 hafta gunes olmuyor. Komur azaltildikca gunes ve ana enerji nukleer seklinde politika olmali.
@T-mert4 жыл бұрын
Yeni fikirlere acigim bilmek isterim
@alieralp7984 жыл бұрын
@@T-mert Güneş enerjisi sadece açık değil, kapalı havada ve hatta yeni versiyonları la yağmurlu havada bile enerji üretiyor, yane parlayan bir güneşe igtiyacin olmuyor. Nükleer siz bir hayat kesinlikle gelecek, Almanyanin planı aslında 2030 du ama daha ileri attılar, teknolojik yetersizlikten ve nükleer santrallatin baskısından dolayı, diğer ülkeleri sorarsan daha planlamayan ülkeler çok fazla, Almanya bu konuda sadece öncü bir noktada, bizler gormiyecez büyük ihtimal ama yeni enerji kaynakları da araştırılıyor, kim bilir belki Marstaki koloniler başarılı olursa oradada kaynaklar bulunabilinir. Onun dışında büyük pervaneler, barajlar, güneş paneli parklari, bu üçlü enerji üreten tesisler iyi organize edilip coğaldiginda aslında bir ülkeye yetebilecek kapasitede üretebilir. Bu arada şu link e bir bak istersen, güneş panelleri ve hangi şartlarda üretildiğini bilgisi var www.enerjiportali.com/gunes-enerjisi-panelleri-gunes-olmadiginda-calisir-mi/
@T-mert4 жыл бұрын
@@alieralp798 kapali havada gunes enerjisi icin bulutun gokyuzunde kaplama durumu ve panelin kalitesi onem arz ediyor ve geceleri gunes yok. Muazzam enerjiyi depolayacak teknoloji var m? Bir de kapladigi alan da muazzam genis. Komurleri kapatip nukleerle dengeleme fikri daha iyi bir fikir. Enerjiyi depolamak icin gereken depo birimi(batarya) de cok pahali. Ha ulkeler doyumsuzlugu birakip dogayi kirletmeyip bataryaya parayi harcasin ideali de guzel ama hala oralarda biryerde nukleer enerjisi varken bu iskence olmaz mi? Gunes enerjisi harikulade bi teknoloji ama nukleere donusum evresinde sirt cevirmek, ustelik nihayetinde nukleerleri komple kapamak dogru degil bence. Teknoloji gelissede sadece gunes enerjisi teknolojisi bana biraz hayalcilik gibi geliyor. O fazla paralarla nukleer yapilmali. Yalnizca gunes enerjisiyle sanayi cevrilemez bence. Not: linki okudum. Demek istedigim sey donusum evresinde nukleere sirt cevjrmenin yanlisini vurgulamakti.
@zismailzkorkmaz44494 жыл бұрын
Süper programme
@KirmiziKara14 жыл бұрын
Ic anadolu gunes enerjisini 30 yildan beri kullaniyor... Su isitmada gayet iyi
@eldahalas70154 жыл бұрын
Almanyayla bizim aramiyzda iki temel fark var. Almanlar Gunes Paneli URETICISI. Ithal etmiyorlar. Ikincisi Nukleerden cikmalari elektrik fiyatlarini 2 katina cikardi aylik 60 EU elektrik faturasi geliyor eve.
@kstkpp79624 жыл бұрын
Son 10 yılda talebe rağmen fiyat ucuzladı diyo. Vay ameke
@noumena94634 жыл бұрын
Kömürden daha ucuz şuan
@bagmszdusunce14604 жыл бұрын
Solar park kurup elektriği müşteriye götürmektense , Müşterinin çatısına kurup maliyeti ve yer tasarrufu sağlansa daha mantıklı olur ! Hatta otoyolların üzeri bu sitemlerle kapatılabilir .
@Hassan-nc6oz4 жыл бұрын
Abi hersey bir yana TR De Bu bölüm geçen sene yeni açıldığında direk o bölüme gitmiştim, herkes bana götüyle gülmüştü. 2024 de mezun olsam direk almanyaya gideceğim 😃. Şimdiden almanca öğrensem yeridir
@8124K-u4x4 жыл бұрын
Hangi bölüm
@Hassan-nc6oz4 жыл бұрын
@@8124K-u4x iyte Fotonik, lisans
@necdeterdogan34284 жыл бұрын
bizim ülke de yaptırmak isteyene destek veriyolar ama almak için milyon tane prosedür var
@burakcebeci57254 жыл бұрын
halka açıksa bunu yaptıran şirketin hisselerinden ufak ufak almak iyi olur.
@yamanaknz35634 жыл бұрын
Bizde yeni ev projemiz için düşünmüştük de şebekeye bağlamadan olmuyor, şebekeye bağlamak gerekiyormuş yoksa akü istiyor.
@sevenncann4 жыл бұрын
Peki bu güneş enerji santrallerin çevreye zararı var mı? Önemli olan çevreye ne kadar zarar veriyor veya vermiyor. Ayrıca rüzgar santralleri ve deniz dalgaları ile elektrik üretimi ne durumda. Tabiki sadece almanya için değil tüm dünya termik santrallerin kurtulması. Nükleer enerji ise vazgeçilmez durumda. Sadece bu konuda dahavyuksek güvenlikli teknolojiler ortaya çıkarılmalı. Güvenliği düşük nükleer santraller yerine güvenliği yüksek santraller kurulmak zorunda.
@lemonjam19644 жыл бұрын
Almanyada bu kadar az gunes olmasina ragmen verimli calisabiliyor mu
@melihakgul47583 жыл бұрын
neden çinden geliyor? almanya kendisi üretemiyor mu? sadece üretim yerimi mi çin?
@yasine.y.23564 жыл бұрын
ASIL AKILLARDAKİ SORU ŞU OLMALI ; GUNES PANELLERININ VERİMLİLİĞİ DAHA DA FAZLA ARTIRILMAZ MI ? bu soru çok onemli
@weeday99234 жыл бұрын
Solar enerjiden ziyade bu kadar rüzgar alan bir iklimde neden rüzgar gülü sayılarını arttırmıyorlar?
@user-zy6qx7vn2y4 жыл бұрын
Yapılmadığını nerden biliyorsun
@sebosahingoz58274 жыл бұрын
Yapılıyor
@NOBOYOA4 жыл бұрын
Gitti güzelim tarım arazisi!....
@merdanyusifov15084 жыл бұрын
yere düşen güneş enerjisinin önünü kesmesinin ekolijye etkisi nedir acaba insan merak ediyor
@DARTHVADER-ms6mq4 жыл бұрын
Çok fazla bir etkisi olmuyor sonuçta çatılar ve bazı arazilere yapılıyor. Sonuçta ormanın tepesini kapatmıyorlar
@nika81084 жыл бұрын
Altında ot bitmiyor bu kadar. Sera gazlarının verdiği zararın milyonda birini bile vermiyor bu enerji türleri. Dahası bu fazladan üretilecek enerjiyle negatif emisyon istasyonları kurulacak. Karbonu geldiği yere gönderecekler.
@cihanavci36634 жыл бұрын
ben şuan mühendislik projem olan güneş enerjisi üzerine çalışıyorum . çok küçük bir sistem kurmaya çalışsanız bile bunun size maliyeti çok fazla çünkü ürünlerin tamamı ithal sizi amorti etmesi uzun zaman alıyor (küçük proje için).
@okyanus974 жыл бұрын
evet cok pahaliymis, nukleerin en iyisi oldugunu okumustum ama niye kapatiyorlar anlamadim 🤔🤔🤔
@cihanavci36634 жыл бұрын
@@okyanus97 nükleer enerji santralinin ürettiği atik radyoaktif maddelerin saklanması çok büyük problem.
@okyanus974 жыл бұрын
@@cihanavci3663 hocam bi yerde okumustum da komurun gunluk atigi nukleerden cok daha tehlikeliymis. link bulursam aticam. komur olum oraninda baya baya tehlikeliymis ya.
@cihanavci36634 жыл бұрын
@@okyanus97 teşekkür ederim
@diyar7814 жыл бұрын
Kardeş 15.000 tlye kadar yolu var ben yapacam
@elmasx4 жыл бұрын
nükleer enerjinin bir zararı yok. sadece çıkan atıklar sıkıntı.
@user-me5fj4lt9o4 жыл бұрын
zarari yok denip gecilemez. caiz midir
@mehmetakif184 жыл бұрын
Türkiye ise hala ama ısrarla nükleer enerjide inat etsin... Sonu olmayan bir yola giriyoruz. Yetkililer ise siyasi rant peşinde... Allah yardımcımız olsun...
@mustafayapc4072 Жыл бұрын
Türkiye'de otuz yıldır bu işi yapmakdayim ben ve bı işi yaodigim ekip arkadaşlarım bu işi Almanyadada yapmak isdiyoruz yeterli tecrübeye sahipiz Almanya'dan teklif almak yada teklif vermek için neyapmam nereye başvurmam gerekiyo bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
@Sanal_Hayat91 Жыл бұрын
Yani elektrik üretip tedarikcilere satiyor? Peki almanyada okadar üzerinde bulut eksik olmayan bi ülkede bu sistem nasil yürüyor?
@hasansalihyaramis4 жыл бұрын
Herkes neden biz yapmıyoruz tarzı yorumlar yapmış nedeni Almanya'da elektrik bizden 4 kat pahalı yani amorti süresi bize gelince 4 kat uzuyor buda bizim için karlı olmadığı anlamına geliyor bi alman için 5 yılla amorti etse karlı diyip yatırım yapabilir ama biz 20 yılda kendini amorti edecek sisteme yatırım yapmaya gönüllü olur muyuz bu neden bizde yok diyenlerin içinde kendi evi için bile yatırım yapanların olduğunu düşünmüyorum uzaktan eleştirmek kolay iş reel hayata gelince öyle olmuyor
@dewrentlejyon31704 жыл бұрын
Bir evin elektrik maliyeti 100 € 2 senede 2400€ yapar çatıya bu sistemi bu fiyata kurabiliyorlarmı gerçekten yoksa gerçek dışımı bu söylem
@markximgorki4 жыл бұрын
Bence Türkiye elektrik böyle üretse baya para kazanır,hava kirliliği azalır ve ekonomi artar ama ne demişler sakalım yokki dinlesinler :)
@burakgenc10184 жыл бұрын
hangi şirket?
@h2osu5083 жыл бұрын
Milli kaynak paketi 1 kıtabında güneş enerjisi projesi googleda pdf si var kitabın okuyabilirsiniz
@furkanyaman69604 жыл бұрын
gece nasıl elektrik üretilecek
@sertancempelin24654 жыл бұрын
Peki neden bizde hala bu kadar pahalı?
@yusufkaya48294 жыл бұрын
Vergi ve teşvik yok ithal ara mal
@harunozdemir064 жыл бұрын
Türkiye bu alanda firmalar var büyük yatırımlar yapılıyor umarım dahada artar
@kzlelma45114 жыл бұрын
Madem öyle Türkiyede bu teknoloji üretiliyor, Almanya satın alabilir tabi yerli projeler ihtiyaçları tedarik edildikten sonra 😃
@ramazancam85304 жыл бұрын
Adamlar nükler ve termik santrallerini kapatmaya hazırlanırken neden yılın 12 ayı güneş gören ülkemiz bu güneşten yararlanmıyor bu konuya eyilmek lazım...
@aykutokadar92784 жыл бұрын
Türkiye acilen bu sisteme geçmelidir
@EGngr4 жыл бұрын
Turkiye nukler yapiyor o da 2023 de bitecek almanya ise butun nukleri kapatti almanya biZi kiskaniyor ...
@evilmils4 жыл бұрын
Almanyada güneş yok hiamia, Şaka maka adamda ki vizyona bakar mısın elektrikli araba bilmem ne valla müthiş hayat bizimkiler daha makarna bulamıyor..
@yakuturesin7974 жыл бұрын
Sadece millet parkı yetmiyor,demek ki!Solar park yapmak gerekiyormuş. Almanya,Çin,Japonya,G.Kore,K.Kore, gibi devletler sanayi,teknoloji ve tarımda çok büyük devrimler yapıyorlar.Bu işler lafla,ucuyoruz,kaciyoruz demekle olmuyor.
@cagr39914 жыл бұрын
Yerli markalar bu işe ciddi şekilde yatırımlar yapsa ülkenin dışa bağlılığı sona erer.
@Al-iOsman4 жыл бұрын
Yüzünüzü öpen biri mutlaka çıkar fazla umut etmeyin ve üzülmeyin bu dünyadan bir cacık olmaz.
@gokhanaygut66964 жыл бұрын
Ne güzel bir şey. Keşke ülkemizde de yeterli teşvikler verilse.
@kutupyldz14104 жыл бұрын
Nükleer enerji devri kapanıyor bizimde acilen güneş enerjisi sistemine geçmemiz gerek temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmamız gerekiyor bizden sonraki nesiller için
@okyanus974 жыл бұрын
nukleer enerji devri kapanmiyor. dogru bilmiyorsunuz.
@Greeem354 жыл бұрын
İnsanlar çalışıyorlar, üretiyorlar dünyaca ünlü , Dünyanın en değerli şirketleri oldu ve akıllı çalışmanın karşılığını da her gün alıyorlar . Düşün ki bir işletme kapatırsınz bırakırsınız cironuz düşer ,huzursuz olursun Yani bütün bir ülkeyi düşünün bütün işletmeleri kapandıgı düşünün
@sahilb.4 жыл бұрын
Bizde antalya gibi 10 ay günes alan bir yerde dogalgaz baglatalim🙄
@eminmedic82384 жыл бұрын
Bundan rant sağlanmaz o yüzden bizim ülkede ancak bi 50 yıl sonra geleceğin teknolojisini bu millete hizmet etsin diye kuruyoruz diyerek reklam yapılır
@mehmetaslan98224 жыл бұрын
Bizde de olur yeterki önünü açsın lar , herkes parasını yatiri
@zafertokur71514 жыл бұрын
Çin'in kaliteli solar panel üretmesine nasıl güveniyor Almanya anlamadım?
@clgndemokrat21024 жыл бұрын
Niye her türlü malzeme üretiyor zaten çin dünyanın fabrikası gibi. Onu mu kaliteli üretmeyecek
@omerdurgun554 жыл бұрын
Şu kafadan kurtulun. Sen yeter ki paradan bahset. En rezalet ürün de en kaliteli ürün de Çinden çıkar.
@yakuturesin7974 жыл бұрын
DW.🙏👍👏👏👏🙋♂️
@alisaritas45764 жыл бұрын
Kazın ayağı öyle değil arkadaşlar.eve yaptığınız en ucuz bir sistemin geri dönüşü en az 8-10 yıl arası.bu süreç içerisinde paneller her yıl %6 ile %9 arası üretim kaybı yaşıyor.10 yıl sonra verim %50 lerin altına kadar inebiliyor.panelleri yenilemek gerekiyor.bir de günes olduğu sürece üretim yapabiliyorsunuz.yani güneş battığı anda üretim duruyor.üretilen elektriği depolamak çok masraflı.depolayabileceginiz bir sistemin geri dönüşü 15 yıl.gerci gün içerisinde ürettiğiniz elektriği sisteme geri satabilyorsunuz.ama kış aylarında bu süre çok az saat 16:30 da güneş gidiyor.eskiden devlet teşvikleri vardı.artık oda yok.haberde bu yanlarına değinilmemiş hiç.
@TTTupload4 жыл бұрын
aynen bi de o atık paneller noolacak
@byteknology2 жыл бұрын
Enflasyon ve elektrik zamlarini dikkate alirsaniz turkiyede bu sure 2-3yilın altına dusuyor. Ayrica herseyi geri donus olarak beklemeyin. Bugun bir balkona cam ile kis bahcesi kapatsaniz 20 bin para tutuyor. Kimse bunun geri donusunu hesaplamıyor. Zevkine bu kadar para harcayip evine deger katmaya tasarruf yapmaya gelince hemen hesaplama basliyor. Bu yuzden ulke olarak seviyoruz dışa bağımlılığı.
@turklerbilsin6764 жыл бұрын
Panel takıyorlar ama güneş yok ortada. Bizim güneşle o zaman dünyaya elektrik üretilir
@mehmetincetan95892 жыл бұрын
👍
@omerpasa33284 жыл бұрын
panellerininden almanya istediği verimlilği alamıyor diye hatırlıyorum ? Solarlar iyi güzel hoşta güvenilir değil :(
@muhammederbilgin30764 жыл бұрын
Dünyanın en büyük güneş santrali Konya Karapınardadır
@asabicipura7390 Жыл бұрын
Burada desem ki Konya Karapınar da avrupanın en büyük, dünyanın 5. en büyük güneş enerji üssü var. Güneş enerji yatırımlarının dünya'da en fazla(gdp yüzdesi) yapıldığı ülke Türkiye Güneş paneli üretiminde dünyanın en büyük 3. üreticisi Türkiye. Bunlar birşey ifade eder mi size acep?
@mkenans4 жыл бұрын
#naten
@tayyib854 жыл бұрын
Türkiyede paran olsada bu tür yatırımları yapmana müsade edilmediğini ,girişimde bulunun da görün.para getiren çok şeyde olduğu gibi bunu da adamı olan yapabiliyor,inanmayan denesin ve acı gerçeği görsün.Buralarda bu işler,rüşvetsiz,komisyonsuz dönmez,emeğiyle,bilgisiyle para kazanan kaç kişi gördünüz.
@faft4 жыл бұрын
19milyon konut ne demek ya
@almanbiri4 жыл бұрын
Orda alırsın paneli 1 TL ye bizim ülkede alırsın 4 TL nasıl yapalim
@sullysully88034 жыл бұрын
Etik çalışan ülke ahh ahh büyük hayalim...
@kozmikbilinc53194 жыл бұрын
Aklıma yüz ölçümü Konya kadar olan, güneş görmeyen Hollanda'nın her yıl dünyaya ortalama 100 milyar dolar tarım ürünü ihraç etmesi geldi nedense.. Bu miktar Türkiye Merkez Bankası rezervine denk neredeyse. Bu coğrafyayı hak ettiğimizi düşünmüyorum.
@MrGoek034 жыл бұрын
Bu güneş enerjisinin depolaması maliyetli galiba keşke imkanım olsa yeni yaptırdığım müstakil evimin çatısını komple güneş enerjisi döşetsem
@atacdedin11604 жыл бұрын
Bizim ülkemizde ne oluyor peki? Hükümetimiz çinden gelen solar panellerin metrekare başına 20$ vergisini aldığı için, bu sistemler bizde 15-20 senede kendini amorti edebiliyor. Bitti mi? Hayır... Ürettiğin enerji fazlasını satarken alınan vergiler yüzünden nasıl oluyorda borçlu bile çıkabiliyorsun...
@isaokur6854 жыл бұрын
Araplardan benzin alınıyor benzin bitince elektrik alınacak çünkü kaliteli güneş orda
@trkakn80284 жыл бұрын
turkiye gunes cenneti ama yol kopru yatirim olarak goruldugu icin gunes bazilarin kafasini isitip dogru dusunemez hale getiriyor yaniii
@hamzad57554 жыл бұрын
güneş görmeyen almanyaya bak adamlar neler başarıyor bizde akdenizde iç anadoluda doğu ve güneydoğü anadoluda yılda 250 300 gün güneş gören atıl araziler boş boş bekliyor. adamlar o elektrik ile su ısıtmayı ev ısıtmayı hatta arabalarının yakıtını bedavaya getirmişler biz ise rusyadan nükleer santral orta doğudan petrol alıp adamları zengin ediyoruz bu enerji meselesinin üzerine çok ciddi gidilmesi lazım
@hamzad57554 жыл бұрын
@Sam Tam ne sacmaliyorsun ya? Yetti bu şükürcü zihniyetiniz
@hamzad57554 жыл бұрын
@Sam Tam ben de akdenizdeyim sadece su isitmayla olmaz bu is yil 2021 oldu insanlar bisikletle nereye gidebilir en fazla adamlar ne biçim seyler yapmış yapamiyoruz bari takdir edelim
@hamzad57554 жыл бұрын
@Sam Tam verdigin ornekle soyledigin sey arasindaki ayrimi gormekten acizsin insanlara bilgisiz diyorsun vw ozel bir şirket bunu almanyaya nasil mal ettin?
@hamzad57554 жыл бұрын
@Sam Tam eee biliyoruz da Almanya ile ne alakası var yuzde 90 Almanya'dan nefret eden bir Almancısın
@GokhanAksu894 жыл бұрын
1 Ocak 2021 itibariyle elektriğe %6 zam geldi! Türkiye'nin yıllık güneşlenme süresi 2750 saat Almanya'nın yıllık güneşlenme süresi 1600 saat Türkiye'de kurulu güç 6.000MW Almanya'da kurulu güç 50.000MW Basit matematik ile Almanya'daki kurulu güneş enerjisi, Türkiye'de kurulmuş olsaydı 85.000MW'a ulaşırdı. Yani bire bir aynı sistem ile Almanya'dan %70 daha fazla enerji üretimi yapılabilirdi. Tabi bu kağıt üstündeki kaba hesap; bütün güneş enerjisi tesislerinin güney bölgelerine kurulması durumunda yıllık 100.000MW'ın üzerinde üretime ulaşmak çok kolay!
@martinlorna4 жыл бұрын
Avrupa toplulukları Güneş enerjisi kullanımına yöneliyor... bizim ülkemizin insanları ise AB ülkelerine kalıcı olarak yerleşmeye yöneliyor Türkiye'yi terk edip AB ülkelerine İltica etmeyi düşünen arkadaşlara kanalıma yüklediğim videoları izlemeye davet ediyorum 😎 2021 hepimize mutluluk getirsin
@erolefe93344 жыл бұрын
Ya başta çok iyi gittin tam yoruma like attım sonunda batırdın be abi
@martinlorna4 жыл бұрын
@@erolefe9334 iltica düşüncesi içerisinde olan arkadaşlara ulaşmak için yorum yaptım... amacım Türkiye den iltica ile AB ülkelerine gitmeyi hedefleyen kişilere ulaşmak... İltica eden insanlar birbirlerine yardımcı olması için popüler kanallara yorum yapıyorum... saygılarımla
@erolefe93344 жыл бұрын
@@martinlorna iyi niyetiniz için teşekkür ederim
@martinlorna4 жыл бұрын
@@erolefe9334 ben teşekkür ederim 😎
@tekincelik81644 жыл бұрын
Bizimkiler çagri mektupu vermiyorlar yaziklar olsun bunlara
@zhanzo4 жыл бұрын
Duck Curve etkisinden dolayı, depolama çözümü olmadan takılan her güneş panelinin devletin genel elektrik üretimine ve vergilere çok büyük maliyeti var. Bu yüzden mesela pumped storage ile baraj gölleri yapılıyor, buda yapıldığı yerde doğaya büyük zarar. Aynı şekilde ev pilleri büyük bir atık sorunu yaratıyor. Kısaca Almanya hızla elektrik depolama yöntemleri üzerine çalışma yapmazsa büyük bir doğa felaketine sürükleniyor.
@muendizbey64854 жыл бұрын
almanlar onun da çaresini kısa süre sonra bulur tasalanma
@Greeem354 жыл бұрын
Ben izmir de yaşıyorum türkiye de üretilen en çok rüzgar gülü fabrikası var. Yan sanayi´de birlikte yanlış hatırlamıyorsam 12 tane fabrika var .Saten toplam 79 tane var rüzgar gülü üreten fabrika yan sanayi dahil .Ben hep görürüm hatta bizde taşmıştık kanatlarından izmir´in dağlarında var bunlardan özellikle fabrika bölgelerinde .evimizin hemen karşısında var anayolda araçları seyrederken rüzgar güllerin dönmesini de izlenebilir
@okyanus974 жыл бұрын
Nukleer enerjiyle alakali yabanci kaynaklar okudum, almanya avrupaya en cok zarar veren ulkelerdenmis, hava kotuyken de bildigin komur yakiyorlarmis, elektrik fiyatlari da surekli yukseliyormus. Mesela fransayla felan karsilastirinca almanyanin hava kirliliginden olumlere cok ciddi katkilari oldugunu gordum, cok sasirmistim. Yanlis anlasilmasin comar cahil degilim. Nukleer enerjiye onyargim vardi, okuyarak ogrendim. cok guzel kaynaklar var okumak icin, grafikli falan ama telefon tirt donuyor chrome ugrasamiyacagim :D paylasirdim. ingilizce bakin, turk kaynak hic yok
@okyanus974 жыл бұрын
gunes enerji panelleri omur boyh da killanilmiyormus. almanya komuru azaltip nukleerle birlikte arttirsa cok daha iyi olur. gunes paneli yardimci olcak sekilde.
@okyanus974 жыл бұрын
hatta turkiye diyanete para vercegine direk nukleer yapsa iyi olur :)))))
@gameswithblues86554 жыл бұрын
Nükleer enerji, temiz ve temel miktarda sağlanan enerjinin can damarıdır aslında. Birim miktardaki yakıt harcaması başına dünyanın ihtiyacını çok fazlasıyla karşılar. Son zamanlarda waste management ve plant control alanlarında da çok güzel yollar alındı, optimal bir şekilde elde ediliyor. Aynı zamanda pressurized heavy water reactor veya pressurized water reactor'ler açılıyor, eski yöntemle enerji üreten nükleer reaktörler kapanıyor. Dolayısıyla, artık artan enerji ihtiyacı için uranyum cevheriyle kurulacak nükleer reaktörler elzem.
@takartal034 жыл бұрын
Almanlar fosil yakıtlardan yenilenebilir enerjiye dönüyor, peki bizim gibi Ortadoğu ülkeleri ve gelişmemiş ülkelerde durum ne olacak? 🤔
@emreunal4074 жыл бұрын
Liberia Was A State Of The North America Uponce A Time(Flag Too)!
@cihanerikli70474 жыл бұрын
Evine yaptırmak isteyenler devlet destekliyor %50_60 gibi oranla devlet yardım ediyor
@mikailerdogan7794 жыл бұрын
bizde çok pahalı malzsme amorti etmez
@Aysheee344 жыл бұрын
Yılın büyük kısmı yağmurlu olan ve oldukça kuzey enlemlerde yer alan Almanya, Güneş Enerjisi konusunda nerelere gelmiş... Ya biz?
@spacetraveler79434 жыл бұрын
Yillarca nasilki baska madelerle araba kulanmayi izin vermedikerse bunlarida uzun zaman once yapa bilirdik, Ancak gozu ciksin para baronlarin.
@abraham46824 жыл бұрын
bizim ülkede gerici aile olduktan sonra bu işler zor be abi zamanında elimde param vardı internetten solar almak istedim tabela şeklinde cehennem gibi güneş gören balkonumuza koymak istedim nemi oldu evdekiler yaw boş işlerle uğraşma başımıza icatçı olma dediler hevesimi kırmasalardi 50 ye 1.5 metrelik kendim evde yapacaktım ne güzel telefon gibi basit şeyleri aradan cikarirdim en azindan
@bisikletci54134 жыл бұрын
yatirim parasini 50 sende ancak cikarirdi o senin kuracagin sistem.
@nadirkiraknk80384 жыл бұрын
Yeni nükleer enerji santralleri de açıyor Avrupa ve Almanya,sadece güneş panellerinden üretilen enerji yetmez.Birde doğalgaz var onu da devreye koyar ,burada Almanları şirin göstermek için yapılan video olmuş ...tarım arazilerinden mi vazgeçecek Almanya? Nükleer enerji den mi? Sanmıyorum
@nika81084 жыл бұрын
2038'de enerjide karbon nötr olmayı hedeflediler. Bütün projeksiyonlar yapıldı.
@arsivyorum19664 жыл бұрын
almanya giderek arayı açıyor her alanda. bu sistemi tüm illerimize kurup milleti elektrik faturasından kurtarabiliriz ama pavyon hesabı fatura göndermek daha çekici tabi.
@mehmetdemirtas11124 жыл бұрын
Türkiye den kopya çekmişler
@whatsup57944 жыл бұрын
O kadar hes, o kadar baraj ne işe yarıyor bunca zam niye? Madem zam yapıyorsunuz bu barajlar, hesler niye? Neden her yıl aynı terane? Köprüye %25 zam, elektriğe %6 zam, doğalgaza %1 zam. Kaç defa doğalgaz bulduk dediniz ama hala doğalgaza zam yapıyorsunuz neden? Bunlar niye?
@nika81084 жыл бұрын
Bu demektir ki ekonomiden hızlı büyümüyor ve ucuzlamıyor elektrik. Avrupa'da tüketimler azalıp ucuzlarken bizim ekonomi dibe sürüklenirken enerji de onu takip ediyor.
@burakturan87624 жыл бұрын
Ben maliyeti goze alip taktirsam bile ikinci gun vergi memurlari evi basar mk
@emrebozdag27024 жыл бұрын
O ne ki lan bizde özellikle Akdeniz bölgesinde yazın suyu ısıtmak için bizler hayla kullanıyoruz
@emrahguldu44844 жыл бұрын
Antalyada ege’de o kadar konut ve otel var,buralarda neden kullanılmaz bu sistem? Almanya gibi güneşin çok az görüldüğü ülkede ne güzel projeler üretiyor adamlar.gökdelenler gereksiz köprüler otoyollar yapılacağına iç anadoluya,güneydoğu anadolunub(tarıma uygun olmayan)alanlarına yapılsa..gerçi akşam gelir çalar hurdacılar burası tr