Daha çok vaktin olsa , daha çok bilgi versen daha daha fazla konuşsan ne hoş olurdu evlat.👏🏻
@ibrahim-36752 ай бұрын
Çok beğendik. Ellerinize sağlık.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Umarım faydalı olmuştur.
@hasancetinkaya4772 ай бұрын
Emeğine ve dilinize sağlık.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Teşekkür ederim.
@kenankirca58192 ай бұрын
Tsk ederiz yine cok guzel eğitici videolar
@almanyadatarim2 ай бұрын
Ben de teşekkür ederim umarım faydalı olmuştur.
@ibrahim-36752 ай бұрын
İyi hafta sonları dileriz.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Teşekkür ederim. Sizlere de iyi hafta sonları.
@bulutciftligi2 ай бұрын
Kolay gelsin elinize emeğinize yüreğinze sağlık tam dsk tam izleme başarıarl diliyorum bulutciftligi olarak her daim yannıdyz.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Teşekkür ederim.
@SenemDişbudak-w7i2 ай бұрын
Allah kolaylık versin tarım zor gençler için dahazor sizi teprik ederim
@almanyadatarim2 ай бұрын
Teşekkür ediyorum.
@YESILELMA-ek9zw2 ай бұрын
Allah kolaylık versin inşallah arkadaşim🎉
@recepozlu71522 ай бұрын
Otları biçen paletli robotlar onlar elma bahçelerinde kullanılabilir Traktör ün tarla arasında çökme riski ortadan kalkmış olur teknoloji yi kullanmak gerek diye düşünüyorum
@recepozlu71522 ай бұрын
kzbin.infolPm2OdAmIes?si=6eTrRnZYd8wC_3PG
@sonradanciftci8849Ай бұрын
Öncelikle kolay gelsin Organik tarımda elmalar için mildiyö kara leke ve külleme için hangi ürünleri kullanıyorsunuz bende bağcılıkla uğraşıyorum bağ için kullanılan ilaçları soracağım ama almanyada bağ yok denecek kadat azdır
@almanyadatarimАй бұрын
@@sonradanciftci8849 teşekkür ederim güzel bir soru için. Aslında almanyanın güney ve güneybatısında ciddi şaraplık üzüm yetiştiriliyor. Elmalarda mildiyö yok ama onun içinde bakır kullanabilirsiniz. Külleme de ise kükürt seçeneği var bizde burda yıl boyunca hastalıklar için sadece bu ikisini kullanıyoruz bazen de gülleci bulamacı kullanıyoruz.
@almanyadatarimАй бұрын
@@sonradanciftci8849 bağcılıkta organik tarım çok müsait bir yöntemdir. Ama ciddi emek, sistem ve makineleşme ister.
@sonradanciftci8849Ай бұрын
@@almanyadatarim gülleci bulamacı hariç kullanıhorum ama yoğun sıcaklık ve yağış döneöinde yeterli gelmiyor 15 gün arayla uyguluyorum
@almanyadatarimАй бұрын
@@sonradanciftci8849 bu tür durumlarda kükürtün diğer formlarını kullanabilirsiniz. Hangi bölgede tarım yapıyorsunuz. Bir de ne kullandığınızı yazar mısınız?
@sonradanciftci8849Ай бұрын
@@almanyadatarim tokat ili erbaa ilçesi
@farukvurmaz77402 ай бұрын
Manisada bagcilik yapiyorum burada ot ile mucadeleyi sadece ot ilaci ile yapiyorlar zararin farkinda degiller. Bilinclendiren herhangi bir kurumda yok.Arazilerinde sürülmeside buyuk bir sorun ovada bugun ruzgar vardi her yer toz icerisinde, bitkileri strese sokuyordur.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Kurumlar maalesef bu konularla pek ilgilenmiyorlar. Üreticiler topraklarının çoraklaştığını her yıl daha fazla ot ilacı ve gübre kullanması gerektiğini umarım erken fark ederler. Açıkçası ben toprak işlemeye karşıyım biçilmesi daha faydalı.
@dilekcaglar80752 ай бұрын
Teşekkürler. Almanya'da hangi bolgedesiniz ? Üretim geneli böyle midir ? Kolayliklar 🎉
@almanyadatarim2 ай бұрын
Merhaba burası Hamburg bölgesi. Üretim genel olarak böyledir.
@huseyinn34522 ай бұрын
@@almanyadatarimBu sözünüzü Türkiye' deki ziraatçiler ve çiftçiler duymalı
@almanyadatarim2 ай бұрын
Teşekkür ederim.
@muratvonal31292 ай бұрын
Emeğinize sağlık. Kirazda organik tarım olmadığı için toprağın öldüğünden bahsetmişsizin. Bu kadar eksilerine rağmen neden organik tarıma geçilmiyor kirazda? Birde elmaların sık dikimi dikkatimi çekti. Cevizde de bu durum genelde tartışılıyor. Kimi sık dikim kimi daha seyrek dikim öneriyor. Ben dikim sıklığının tamamen budama yönetimiyle alakalı olduğunu sadece tepe vurumu yapılıp devamında uç alımı yapılmadığında sık dikim yapılabileceğini ve dekardan verimin bu sayede artabileceğini düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir bu konuda ? Teşekkürler
@almanyadatarim2 ай бұрын
Kirazdaki bazı hastalık ve zararlıların mücadelesi mümkün olmadığı için yapılmıyor. Bizdeki elmalar organik olduğu için aksine sık değil konveksiyonel tarımda daha sık dikiliyor burda. Cevizdeki ekim sıklığı konusunda en önemli konu su ve çiftçinin gücü bu konuyla ilgili video var kanalda. Ben hasatın budamada başladığına inanan biriyim cevizde de budama çok önemlidir.
@huseyinn34522 ай бұрын
Kirazda bazı hastalıkların sebebi suni gübre ve ilaçlar olabilir mi? Eskiden dedelerimiz nasıl üretim yapıyorsa öyle yapılabilir
@almanyadatarim2 ай бұрын
İlaçlar değil ama bazı hastalıkların sebebi olarak gübreler söylenebilir. Maalesef biz Dedelerimiz ile aynı çağda yaşamıyoruz onların üretim sorumluluğu köy ve çevresiyken artık kirazda dünyanın öbür ucuna ihracat yapabilirken kendi insanlarımıza yetemiyoruz.
@huseyinn34522 ай бұрын
@@almanyadatarim Doğal tarumda üretimin az olduğu düşüncesine hiç katılmıyorum.Çok örnek var doğal ve ata tohumuyla yapılan tarımın modern tarımdan daha fazla verdiğine dair
@almanyadatarim2 ай бұрын
Doğal tarımdan kastınız tam olarak nedir? Mesela sertifikalı organik tarım mı yoksa tamamen kendi haline bırakıp yapılan bir tarım türü mü?
@nesterenhanm51552 ай бұрын
Çok faydalı bir video olmuş, umarım Türkiye'de de ot ilacının toprağı öldürdüğünü herkes fark eder. Teşekkürler. 👍🙏🍀
@almanyadatarim2 ай бұрын
Teşekkür ederim umarım daha çok bilinçleniriz.
@hamdikaradagli59522 ай бұрын
10.000 mt elma bahcesi ortalama kaç euro alınır ben türkiyeden yazıyorum bilgi verirsen memnun olurum kolay gelsin.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Merhaba tabi bölgeden bölgeye değişebilir benim bölgemde ortalama 40-50 bin € arası değişiyor.
@huseyincahitertekin7612 ай бұрын
Öncelikle çabanız için sizi kutluyorum. Videodan anladığım kadarıyla yapılan işlem,ONARICI TARIM. Organik tarım olabilmesi için,yakınında en az 200 metre arası olmak şartıyla , normal tarım yapılabilir. Yani organik tarım yapılanın dibinde, normal tarım olmaz.Şimdi senden ricam,ağaç dibindeki otları kesen makinanın tanıtımını yaparsan çok memnun olacağım. Sahada çalışırken,traktör üzerinde gibi.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Merhaba Hüseyin bey kanalda makinelerle ilgili videolar var. Organik tarım konusunda Türkiye’de ki bilgilerinizle böyle düşünebilirsiniz zira bende şaşırdım ilk geldiğimde. Ben Türkiye’de organik ve iyi tarım uygulamalarına sertifika danışmanlığı yapıyordum organik tarım kuralları iki ülke arasında farklılık gösteriyor muhtemelen çiftçilerin eğitimine ve imkanlara göre değişiyor.
@huseyincahitertekin7612 ай бұрын
@@almanyadatarim ilginize teşekkür ederim. Bende bağcılıkta,onarıcı tarım yapmaya çalışıyorum.Yetersiz bilgi ve mahalle baskısı ile ilerlemeye çalışıyorum. Dünyadaki bu işle uğraşan bilim insan larının eğitim videolarından,yalap şalap google çevirisi ile bilgi almaya çalışıyorum. Memleketten birini görünce heyecanlandım.Sağlıcakla kalın.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Ben de teşekkür ederim umarım başarılı olur emeğinizin karşılığını alırsınız bağcılıkta organik tarım çok başarılı olabiliyor iyi bir danışman size yardımcı olacaktır.
@uzn61942 ай бұрын
Abi Almanya'da Ziraat mühendisi olarak gele bilirmiyiz
@almanyadatarim2 ай бұрын
Tabi ki iş bularak yada iş arama vizesi ile gelebilirsiniz.
@seyiteyisan6426Ай бұрын
Önerileriniz güzel ama kiraza ot ilacı atmanızda büyük bir çelişki degilmi
@almanyadatarimАй бұрын
Hayır değil ben burada çalışıyorum sahibi değilim ki sahibi de olsam çelişki olmaz sonuçta bu bir ticari iş imkanlar dahilinde yapabildiğim kadar yapabilirim. Benim amacım ise insanlara bir fikir vermek böylede yapılabiliri anlatmak.
@ramazancldr19312 ай бұрын
Haftada 3 kez ilaç atıyoruz diyor arkadaş. Benim 150 kiraz ağacı var. Budamadan önce bordo atarım. Toplamadan 1 ay önce hasatdan 10 gün etkili iç kurdu atıyorum. Onuda bu sene başladım. Bir kasada 1 adet kurt çıksa fiyatı yarıya kırıyor. Önceden haftada 1 kadar bir ay güllüce bulamacı atıyordum. Tüdcarın ağzını kapamam için 1 kez atmak zorunda kaldım. Ot ilacı herbisiti bu işi 10 yıldır yapıyorum. Hiç kullanmadım. Damlamayı kenara çekip çapa motoru geçiyorum.
@almanyadatarim2 ай бұрын
Sizi tebrik ediyorum yaptıklarınız çok güzel yalnız ben haftada 3 kez ilaç atıyoruz demedim ilk geldiğimyıl ağustos ayında 23 gün yağmur yağdı neredeyse 3 günde bir ilaçlama yaptım dedim elmalar için ;)