Almanya yazılımcı mülakatı soruları, aşamaları ve verdiğim cevaplar - Yazılımcı görüşme soruları

  Рет қаралды 51,256

Kendi Kendime Hikayeler

Kendi Kendime Hikayeler

3 жыл бұрын

Türkiye'den Almanya'ya yazılımcı/analist olarak başvuran kişilere hangi soruları soruyorlar, sorular neler? Mülakatın kaç aşaması var? Nasıl cevaplar vermek gerek?

Пікірлер: 265
@leopard65
@leopard65 3 жыл бұрын
Bilgilendirici bir video daha, tebrikler kardeşim güzel olmuş.
@memmatyysleftball5036
@memmatyysleftball5036 3 жыл бұрын
hocam sizi tesadüfen kesfettim ama videolarınız ve diksiyonunuz cok hosuma gitti . yazılım düşünenler için videolarınızın devamını bekliyor olacagım
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Çok teşekkürler, böyle yorumlar duymak gerçekten çok motive edici :)
@ahmetyalcnturkoglu8650
@ahmetyalcnturkoglu8650 2 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler hatta bir oynatma listesi şart
@whoami5019
@whoami5019 2 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler ben çifte vatandaşım hem alman hem türk vatandaşıyım Şuan lise son sınıfım bu yıl yksye giriceğim yazılım mühendisliği istiyorum almanyada okumak istiyorum üniversiteyi nasıl yapabilirim almanyada nasıl üniversite okuyabılırım ne gerekiyor
@bahadir1645
@bahadir1645 2 жыл бұрын
48 yaşından sonra Almanyada Weiterbildung yaparak yazılımcı olan bir sözelciyim, ama oluyor. Şu an bir firmada remote praktikum yapıyorum ve bir yandan da iş arama sürecindeyim, açıklamalarınız çok yalın ve faydalı oldu benim için, devamı gelirse takip etmek isterim. Başarılar…
@zanngoc
@zanngoc 2 жыл бұрын
Hocam ben de 32 yaşındayım, 5-6 ay boyunca yazılım öğrendim daha önce, şimdi tekrar başladım, seneye iş arama vizesi ile gitmeyi düşünüyorum, şu an Almanca'da A2 seviyesindeyim, sizce orada Weiterbildung yapma ihtimalim olur mu?
@bahadir1645
@bahadir1645 2 жыл бұрын
@@zanngoc hocam weiterbildung için öncelikle buraya bir şekilde kapağı atmalısınız, ikincisi en az b2 seviyesinde almanca isteniyor, aslında bu söyleneni anlama seviyesi yani sizde b2 olmasa da konuşma ve anlamada iyiyseniz hemen arbeitsamta başvurun ve benim böyle bir altyapım var, şu kursu aldım daha önce falan filan( burayı birazcık abartabilirsiniz çünkü karşınızdaki IT uzmanı değil ve siz yabancısınız, durumunuzu anlamayabilir).
@zanngoc
@zanngoc 2 жыл бұрын
@@bahadir1645 Çok teşekkürler cevabınız için, A2 seviyesini bitirip B1 geçmeme 1-2 hafta kaldı. Akabinde B1'i bitirip B2 çalışırken 6 Aylık iş arama vizesine başvuracağım, süreç zaten aylar olacak, o sırada da B2'yi bitiririm. Üniversitede okuduğum bölüme Anabin'de baktım H+ denklik seviyesi. Almanya'da güzel bir hayata kavuşabilmek için gereken her adımı atacağım.
@bahadir1645
@bahadir1645 2 жыл бұрын
@@zanngoc belli ki azimlisin, azim olunca her şey olur, hayatta başarılar
@ozkankurukavak7497
@ozkankurukavak7497 7 ай бұрын
Hocam selamlar 2012 aile birleşimi ile almanya münihte yaşadım bmw de calıstım 2016 istanbula geri döndüm almancam b1 seviyesinde ve suan python yapay zeka big data eğitimi alıyorum 35 yaşındayım bitirp almanyaya gelmek istiyorum ne yapmam lazım
@erdem5984
@erdem5984 3 жыл бұрын
Çok temiz bir anlatım olmuş:) Teşekkürler...
@Soutenj
@Soutenj 3 жыл бұрын
Yeni kesfettim ilk izlenimime gore çok kaliteli iyi yetismis bir bireysiniz annenize babaniza saygilar. Videolari takipteyim selamlar sevgiler.
@emrullahaydin4178
@emrullahaydin4178 3 жыл бұрын
Sizleri dinlerken gerçekten merakla ve heyecan içerisinde dinliyorum.Ben de yazılım alanında gelişip yurt dışında çalışmayı istiyorum. Ama bazen hayat şartları gerçekten etkilemiyor değil.Basarilar diliyorum iş hayatınızda
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Çok teşekkürler, umarım nerede olursan ol istediğin gibi bir düzen kurup yaşamak istediğin hayatı yaşayabilirsin :)
@cemalmetan
@cemalmetan 2 жыл бұрын
bilgilerin ve açıklamaların için tşkler.. Çok yardımcı oldu...
@malissimsekk
@malissimsekk 3 жыл бұрын
Video çok açıklayıcı olmuş öncelikle bunun için emeğine sağlık demek istiyorum. Bir yazılım mühendisliği öğrencisi olarak giriş kısmındaki hangi üniversiteden mezunsun sorularınınn olmaması kısmına tav oldum şu anda staj yeri bulmaya çalışırken bile her zaman tanıdık opsiyonu çok işlevsel bir şekilde kullanılıyor. Keşke mail adresin veyahut linkdn adresin olsaydı hakkında kısmında ve bir öğrenci olarak sormak istediğim soruları da sorabiliyor olsaydım ya 😅
@Ogeday14
@Ogeday14 3 жыл бұрын
Yurtdışında iş bulmanın ilk adımı nedir, devamı nasıl gelişir. Başlıklı videolar bekliyorum hocam 💯
@SerdinCelik
@SerdinCelik 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş tşkler.
@nitrogenius
@nitrogenius 11 ай бұрын
9:00 bunun gibi bazı noktalar çok yanlış. Kariyerde kesinlikle T shaped şeklinde ilerlemek lazım. Bir dili derinlemesine öğrenip ardından yatayda diğerlerine bakmak lazım
@suleymandaglar1112
@suleymandaglar1112 2 жыл бұрын
Kardeşim 45 yaşımdayım yazılıma merak saldım. Hobi olarak yapmayı düşünüyorum. Verdiğiniz bilgileri çok faydalı buldum. Teşekkür ederim.
@OguzhanlaAlmanya
@OguzhanlaAlmanya 3 жыл бұрын
Merhaba, çok güzel anlatmışsın:)
@mertcoban151
@mertcoban151 2 жыл бұрын
ağzına sağlık çok güzel anlattın keşke şu işler anlatıldığı kadar da basit olsa :)
@MahmutEkinci
@MahmutEkinci 3 жыл бұрын
videoyu tamamen izleyemedim ama, 5 dakika izledikten sonra yapacagim yorum; söylediklerin çok dogru, bilgilendirici bir video olmus, umarim gelecek yazılımcılarin isine yarar :)
@dcancstr
@dcancstr Жыл бұрын
Her nedenden dolayı inanın bilmiyorum ama konuşma enerjiniz bizi bizden alıyor. Müdürünüzün ikna olmaması mümkün değilmiş zaten :)
@posetexe
@posetexe 3 жыл бұрын
İyi ki varsın hocam
@afitapkarakus7893
@afitapkarakus7893 3 жыл бұрын
Olabildiğince sade, basit anlatım🤌👏
@kamilhacilov1653
@kamilhacilov1653 3 жыл бұрын
1 yıl içinde Japonyadan Almanyaya geçeceğim, bu kanalı bulduğuma sevindim 👍
@oguzhangul4465
@oguzhangul4465 3 жыл бұрын
Japonya'da yazılım ile mi uğraşıyordunuz ? bir yazılımcı için kariyer yapılabilecek bir yer mi ?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Japonya çok çok çok farklı bir ülke ve değişik bir kafa yapısına sahip. Arkadaş çok daha iyi yorum yapabilir tabiki ama tarihlerine baktığımızda çok izole yaşamış ve yaşamaya alışkın bir ülke, 1853’dü galiba Amerika’nın tık tık diye kapısına vurması. Ama genel olarak çalışmanın “din” olarak görüldüğü bir ülke (bence). Ne olura olsun Japonya’da yaşayarak inanılmaz bir tecrübe edinmiş olman lazım (iyisiyle kötüsüyle) 😊
@kamilhacilov1653
@kamilhacilov1653 3 жыл бұрын
@@oguzhangul4465 evet 3 yıla yakın zamandır yazılımı olarak çalışıyorum. 2 yılım Japon dilini öğrenmekle geçti, toplam 5 yıldır burdayım. Yazılımcı olarak iyi kariyer yapa bilirsin diyemem ama buradaki çalışma şekli/sistemi/insanların kendi işine çok farklı yanaşması gibi şeyleri için bile 3-4 yıl çalışmaya değer diye düşünüyorum. Ben 2 yıl Japonca öğrendim ama 3.5 yıl çalışıp Almanya’ya geçmeli olacağım , buna rağmen hiç pişman değilim. Çok şey öğrendim burda .
@kamilhacilov1653
@kamilhacilov1653 3 жыл бұрын
çok haklısın, çok farklı kafadalar insanlar, iyi tarafları ve kötü tarafları var elbet. Amerika sisteminden çok şey götürselerde kendi kültüründen taviz vermemişler) Aile sebeplerinden dolayı Almanya’ya göçeceğim,bu kanaldan çok bilgi ve motivasyon aldım, bunu için size teşekkür ediyorum. Evet , bunların dini çalışmak ve kurallardır dediğin gibi. Kafaları olağanüstü çalışmasa da iş sistemi/planlamaları çok iyi, o yüzden işi batırmaları ihtimali az. Yazılım o kadar da güçlü değil ama öğreneceğim/öğrendiğim çok şey var Japonlardan)
@oguzhangul4465
@oguzhangul4465 3 жыл бұрын
@@kamilhacilov1653 Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yeni kariyerinizde başarılı olursunuz umarım.
@didematamer
@didematamer 3 жыл бұрын
Kardeşim eline sağlık çok güzel bir video çekmişsin. Açıkcası bana moral verici bir video oldu.Bende yaklaşık 1 aydır harıl harıl almanca ve web gelişimi eğitimi alıyorum.Kafamda çok soru vardı en önemlisi iş bulabilir miyim diye ama bu videoyu görünce hevesim daha da arttı ve çok daha sıkı bir çalışma içerisine girmeme vesile oldu diyebilirim. Bu konu da videolarını her zaman bekliyorum ve seni takibime alıyorum.Yolun bahtın açık olsun.
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Çok teşekkürler, Almanca öğrenmek olmazsa olmaz değil ama çok önemli, büyük avantaj sağlıyor. İş bulmak için en önemli şey arz / talep. Almanya’da arz az, talep çok. Türkiye için de tam tersi. Ama Almanya için bir şekilde (mesela almanca bilerek) kendini sıyırıştırman gerekiyor. Bu tarz videolar da paylaşıcağım yakında, eğer soruların varsa yardımcı olmaya çalışırım. Senin de yolun bahtın açık olsun..
@yalcnyayla8977
@yalcnyayla8977 3 жыл бұрын
teşekkürler kardeşim
@spiritofnature603
@spiritofnature603 Жыл бұрын
Çok iyi kanal
@EnverSanli
@EnverSanli 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim, gayet açıklayıcı bir muhabbet olmuş. Eğer yorumumu görüyorsanız, sormak istediğim şey şu; PHP'nin Almanya'da iş bulma konusunda olumlu - olumsuz etkisi nedir, bunlar hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz ? Hatta belki bir sonraski videonuzd Almanya'da yoğun olarak tercih edilen dillerden bahsetmenizi bile rica edebilirim ben kendi adıma ki başka arkadaşlar içinde faydalı olacaktır. Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
PHP gayet yaygın bir dil, şimdi baktım iş ilanlarına ve bir çok ilan mevcut. Sponsorluk verilebilir kısmında ise maalesef azalma oluyor. Olumsuz bir etkisi olacağını hiç sanmıyorum ama yeni dillerin arz talep yüzünden daha kolay sponsorluk bulma şansı oluyor. www.linkedin.com/jobs/search/?currentJobId=2394356468&geoId=101282230&keywords=php%20sponsorship&location=Almanya Bende son zamanlarda gayet yoğundum ama yazılım dilleri üzerine bir en kısa sürede bir video yapıyor olacağım
@EnverSanli
@EnverSanli 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler Dönüşleriniz için çok teşekkür ederim. Linkedin üzerinden size ulaşmam mümkün olur mu, uygun mudur sizin için ?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Uygun tabiki, ulaşabilirsiniz linkedin.com/in/canberkdemir
@Rainbow-bt7ez
@Rainbow-bt7ez 3 жыл бұрын
Diplomamı kendime sıkıntı sanıyordum ilaç gibi oldunuz şu an
@selcukunal8478
@selcukunal8478 Жыл бұрын
Çok dürüstce yayın yapıyorsunuz beğenerek takip ediyorum.bende 37 yaşındayım ingilizce seviyem iyi düzeyde.bu alana yönelmek istiyorum gec kalmış sayılırmıyım sizce.
@rahimesarac3359
@rahimesarac3359 2 жыл бұрын
Merhabalar Almanya başvurunuz kabul alana kadar kaç sene yazılım öğrenmekle uğraştınız?Kaç senelik bir yazılım geçmişi sonunda Almanya ya başvurdunuz?
@pantepember
@pantepember 2 жыл бұрын
3:30 "Tek satırda kod yazmak temiz kod yazmaktır" görüşünün doğru olmadığını düşünüyorum. Temiz kod != az kod satırı. 4:08 Bu analojinin de doğru olmadığını düşünüyorum. Sağ elle sağ kulağı tutmak = bütün logic'i bir class içine doldurmak. Sol elle sağ kulağı tutmak = daha fazla class, daha fazla fonksiyon (her bir class ve fonksiyon sadece bir iş yapacağı için). Sonuçta da 1 class ve 10 satır ile bitirebileceğin işi, 3 class 20 satır kod ile yapman gerekebilir, daha temiz bir kodlama yapmak istiyorsan.
@hardsoftware19
@hardsoftware19 2 жыл бұрын
ilk argumaniniz yanlis. Algoritmalar bir isi en kisa yoldan en az sayida adimlarla yapmak icin uyarlanan fiilerin butunudur ve burada videoda temiz koddan kasti aslinda az satira sahip kod demek degil. Ornegin dizilerde siralama islemi yaptiginizi dusunun. bu islem icin bs kullanmaniz gerektigini var sayalim. 3 milyon elemanli bir dizide sort diyerek siralamak oldukca performansli olurken elle yazilan 2 adet dongu kullanilan siralama sekli 1m elemanda elbetteki performans olarak fark edecektir. Burada temiz kod denmesinin sebebini umarim anlatabilmisimdir. Okuyan insan sort gordugunde metodu biliyorsa tek satirda yaptigi islemi anlar diger turlu yazilan kodda trace etmek sart olacaktir. 2.sine gelecek olursak yine videoda bunu soylemiyor. Elbette OOP Kullanmak programin performansini arttiracaktir fakat yukarida da dedigim gibi gidipte sort kullanmak varken siralama islemi yapan bir class yazmaya kalkmak pek akla mantiga yatkin degildir. Burada da kulagi dolandirarak tutmaktan kasti buydu. Temiz kodun tanimi su sekildedir. Olabilecek en "OKUNAKLI" sekilde "EN AZ SAYIDA ADIMA SAHIP" ve "YUKSEK PERFORMANS" saglayan kodlara denir.
@MulakatAdam
@MulakatAdam 3 жыл бұрын
Yazılım mülakat soruları ve işe alım teknikleri için abone olmayı unutmayın.
@isad8342
@isad8342 2 жыл бұрын
(Hocam bunu okursan ve yorumlarsan mutlu olurum) Aile sıkıntılarından dolayı eskiden liseden ayrılmak zorunda kaldım (Şimdi 20 yaşımdayım) ancak bu benim yazılıma olan ilgimi azıcık bile olsun azaltmadı hatta daha da güçlendirdi bu yüzden java ve veri tabanlarını öğreniyorum elimde bir hedef haritası var bu işlemlerde kendimi geliştirerek Back-End developer olacağım. Teslanın başvuru kısmında eskiden bir yazı görmüştüm "Bizim diplomaya değil altın beyinlere ihtiyacımız var" fakat bu durum bizim ülkemizde böyle değil Altın diplomalara ihtiyaç duyuluyor tabi yanlış anlamayın okuyan insanlar elbette kolaylıkla okumuyor her şeyin bir zorluğu vardır benim söylemek istediğim benim gibi binlerce insana şans verilmiyor hatta bir yazılımcı değil köle arıyorlar, ben şuanda kendi ülkemizden bir şey beklemiyorum ilk işim iyice geliştikten sonra yabancı şirketlere başvuru yapmak fakat CV yazdığımızda o okul kısmı beni çok korkutuyor, artık ne yapacağımı bilmiyorum.
@selindoga
@selindoga 2 жыл бұрын
korkmayın kendinizi geliştirip projelerinizi gösterebilrseniz birde yabancı diliniz farsa diploma olsun olmasın hiçbir anlamı yok. Pek çok konferansta, teknoloji ile ilgili seminerlerde olsun hep bu tarz sorular geliyor. En önemli 1. şey yabancı dil. işinizi bilmesenizde yabancı dil bilin yoksa bilginin bir önemi olmaz. 2. şey teknik yeterlilik burda projeler yapın mesela bir hackathonda arkadaşınız frontend dev sizde backend dev olarak bir web yazdınız bunları vs resume (cv)'nizde gösterin. Ek teknolojiler öğrenin ve teknik mülakat soruları çalışın. Büyük şirketlerdekilerden bizzat duydum diploması olmayan ama çok deneyimli insanları tabiki de işe alıyorlar
@kaancolak5481
@kaancolak5481 3 жыл бұрын
bende bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bitirince almanyaya başvurucam linkedIn üzerinden. Teşekkürler bu güzel video için...
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Hem Linkedin üzerinden başvur hemde almanca “kariyer.net” gibi siteler var, oradan bir bak. Mesela yaygın olarak kullanılan; 1) www.monster.de 2) www.xing.com Bolca başarılar 😊 Bir şekilde para biriktirip master yapmayı da deneyebilirsin, öğrenci yurtları 300 euro’ya geliyor ve part time çalışarak finanse edebilirsin kendini diye düşünüyorum 😊
@kaancolak5481
@kaancolak5481 3 жыл бұрын
Cevap verdiğin için teşekkür ederim abi attığın siteleri kaydediyorum hemen. Aslında master yapmayı çok istiyorum daad sitesinden bölümlere de bakıyorum ama euro durumu malum çok sıkıntılı benim için. Bende düşündüm ki önce orda iş bulup çalışırsam sonra master yapabilirim istediğim alanlarda. Aslında koronadan dolayı zorunlu 2 stajımı da yapamamıştım. Şimdiden bakıyorum belki staj orada yapabilirim diye. Umarım hayırlısı olur...
@yigithanklc5706
@yigithanklc5706 2 жыл бұрын
@@kaancolak5481 ne oldu başvurdun mu?
@dlosurucu
@dlosurucu 2 жыл бұрын
Kiss -keep simple it a principle.... Code review Code quality etc Dry - don't repeat yourself Reusable component Asagi yukari bunlar var...
@emrecanik8973
@emrecanik8973 3 жыл бұрын
07:08 - 07:40 arasi aslında sadece algoritma'yı iyi bilmeyi anlatıyor, ufak bir clean Code örneği
@serkomut
@serkomut 3 жыл бұрын
Merhabalar, öncelikle video için emeğine sağlık. Ben 37 yaşındayım. 98'den beri IT içerisindeyim. 2004'ten beride kod yazıyorum. Onlarca projede çalıştım ve farklı dillerle proje geliştirdim. Türkiye'den, uzaktan çalışmayla Avrupadan bir kaç ülkede olan şirketlerde de çalıştım. Son 3-4 yıldırda Alamanya'dan başvuralar yapıyorum. Onlarca şirkete başvuru yaptım. Bir tane dönen yok. Dönseler de mülakattan kalsam anlayacağım ama dönen yok. Bu ve buna benzer bir sürü "Almanya'da nasıl iş bulunur?" konusunu işleyen videolara bakıyorum. Ancak sanki anlatılanlarla gerçek çakışıyor gibi. Sizce eksik nerede?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Benim de çok yakındığım bir konu. 100 iş başvurusu yaptıysam sadece 2-3 geri dönüş oluyor ve çoğu kişi vizenin (sponsorluğun) gerekli olup olmadığını sormak için dönüyor. Evet gerekiyor dediğim anda ise zaten bir daha pek iletişime geçilmiyor. Bence bunun ne CV düzenleme ile alakası var (belli bir CV seviyesinden sonra), ne yetenek geliştirme ile alakası var. Bana geri dönüş bir kişinin gösterdiği özen sayesinde oldu ve bunun için kendimi şanslı hissediyorum. Bence Linkedin üzerinden iş bölgeyi Almanya seçip arama bölümüne de 'sponsorship' yazıp olabildiğince başvurmak gerekiyor.
@sizinkoy9848
@sizinkoy9848 2 жыл бұрын
Aynı yorumu başka videonun altındada görmüştüm
@libertical
@libertical 3 жыл бұрын
Merhaba, bende böyle bir arayış içindeyim. Tabi benim farklım evli ve 3 cocuk olması. 2002 den beri yazılım yaziyorum . 1 yıl önce de siber güvenlik alanında yüksek lisans yaptım. önerileriniz ne olabilir.. yada bana iletişim mailiniz verebilirseniz daha detaylı anlatmaya çalışayım. teşekkürler.
@UTt-rv4fn
@UTt-rv4fn Жыл бұрын
Hocam oğlum Almanya'da yazilim okuyacak aynı zamanda bu hususla ilgili şirketlerde çalışacak, yani uc ay okul uc ay şirkette çalışmak bunun için şirketlere başvurdu şirketlerden bir tanesi görüşmeye çağırdı 10 dakikalık matematik veya bilgisayar konulu temaya hazırlanması sunum yapması ve toplamda iki saat mülakat olacağını söylediler bu konu ile ilgili nasıl bir hazırlık yapması gerekiyor teşekkür ederim sağ olun
@whteagle60
@whteagle60 3 жыл бұрын
Hocam kodlamayı sonradan öğrendim dediniz bunu nasıl yaptınız acaba?
@OzzyOzmenCelik
@OzzyOzmenCelik 2 жыл бұрын
Merhaba bende alaylı yazılımcıyım ve açıkcası mavi kart için önce iş arama vizesine basvuracağım sizce burda en az bir programala sertifikası almam iyi olurmu orası için ? Eğer ok ise cevabınız acaba meb mi, üniversite onaylımı yoksa mcsd sertifikasımı ?
@2run272
@2run272 3 жыл бұрын
göz göze gelemememizin nedeni nedir? ekrana mı bakıyosun kameraya mı dostum :)
@hasanhuseyin9990
@hasanhuseyin9990 3 жыл бұрын
Merhabalar benimde evlenip Almanya ya gitme gibi bir imkanım var ama kafam çok karışık..sizce oraya gitmek daha iyi bir yaşam mi demek öğretmenim ama atanamadim daha ..oraya giden zengin mutlu oluyor mu ben sanmıyorum ama yorumları da almak istiyorum herkese selamlar
@mustafasahin6940
@mustafasahin6940 3 жыл бұрын
abi merhaba 16 yaşındayım lisede bilişim bölümünde okuyorum ve python öğreniyoruz ve kendimide geliştirmeye çalışıyorum üniversiteyi yurtdışında okumak istiyorum liseden üniversiteye nasıl bir yol izlemeliyim. muhtemelende videoda cümlelerde çok fazla büyük resim dedin bunu vurguluyosun sanırım onlar veya öğrenim hayatında sana bunu çok vurguladılar istedikleri sade temiz gerçeği görmek teşşekürler inş herkes istediği hayatı yaşar
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
16 yaşında Python’a başladıysan zaten önün çok açıktır 😊 Üniversite için de, Türkiye’de bol miktarda yurt dışı eğitim danışmanlıkları var, onlara bir bakmanı tavsiye ederim. Lisede aldığın notlar ve kodlama bilginle çok rahat yurt dışında bir üniversiteye girebileceğini düşünüyorum. Ayrıca üniversite ortamı da çok önemli, mesela yurt dışında okurken senin gibi birkaç kişi bulup küçük yaşta bir start-up kurup zengin olmanız (eğer hedefiniz bu ise) içten bile değil
@Furkan-zj4uy
@Furkan-zj4uy 3 жыл бұрын
Almanya'da çalışmak için Almanca öğrenmek gerekiyor mu yoksa ingilizce yeterli mi ve Almanca bilmek mülakatlarda avantaj sağlar mı
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Ingilizce yeterli, ama Almanca bilmemek işlerin %70’ini eleyecektir. Almanca bilmek ciddi bir avantaj sağlıyor.
@Jsmny44
@Jsmny44 Жыл бұрын
@nevilla2577
@nevilla2577 3 жыл бұрын
Merhabalar , Pazartesi almanyadan mülakatım var.Matematik mezunuyum birkaç temel düzeyde program biliyorum(C++,C#,Python)ve hiç program üzerine çalışmadım.Cyber Security Danışmalığı için görüşme istediler ve ben bu iş üzerine bilgim yok.Nasıl sorular sorabilirler, önere bileceğiniz bilgiler var mı?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Büyük ihtimalle olaylara bakış açın üzerine bir mülakat olacaktır (competency based). Yani çok fazla yazılım ve teknik bilgi bilmene gerek yok, ama daha çok cyber güvenlik nedir, neden özellikle 21. yüzyılın en büyük meselelerinden biridir, neden kişisel dataların korunması lazımdır, bunların yasal olarak tanımları nelerdir, bu tanımlar zamanla değişir mi (evet değişir), avrupa birliğinin regulasyon’u var mıdır (var), bu yüzden ceza alan finansal sektörler var mıdır (evet) gibi sorular soracaklardır. Bunları senden bilmen büyük ihtimalle beklenmiyor olacak, ama belli bir mantık ve vizyon içerisinde cevap vermen gerekecektir. Ben olsam cyber security iş tanımına bakardım ve ingilizce kaynaklardan day-to-day neler yapıyorlar diye araştırırdım. Daha çok bu konuya meraklı olduğunu ve çalışkan biri olduğunu ön plana çıkarmaya çalış, zaten gereken diğer yetenekleri çalışırken öğreniyor olacaksın. Bol şanslar :)
@actually3247
@actually3247 2 жыл бұрын
Ne yaptın
@kaansurmeli8817
@kaansurmeli8817 2 жыл бұрын
Sonuç ne kral
@erhanaslan1392
@erhanaslan1392 Жыл бұрын
Necip hanım merhaba.bende matematik mezunuyum.almanca çalışıyorum şuan.bikac sorum olacak zamanına olursa
@actually3247
@actually3247 2 жыл бұрын
Hocam yazılım mühendisliği ing okuyacam uni biter bitmez almanyada calismak istiyorum bi sirkette iş bulursam orda yasayabilir miyim ve hangi programlama dilleri popüler almanya da
@user-bv8iq8rc9j
@user-bv8iq8rc9j 3 жыл бұрын
Video güzel fakat stereo sesi monoya çevirebilir misiniz? Sonradan oluyor mu bilmiyorum ama sol taraftan fazladan ses geliyor olması rahatsız ediyor.
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Evet, ben de daha sonradan farkettim, maalesef sonradan olmuyor, daha sonraki videolarımda dikkat etmeye özen gösteriyorum
@oguzelistanbul7405
@oguzelistanbul7405 3 жыл бұрын
Abi bir dilden diger dile gecmek ne kadar zorlar ileride orta seviye bir duzeydeysen ? Orta seviyeli yazilimciyi da kabul ederler mi ? Mesela 1 2 yil yazilim deneyimi olan birini + ingilizce mesela c1 almanca da b2 seviyesi gibi olsa ne olur sonuc ikiside dort dortluk mu olmalı ?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Yazılımda aslında bir amaç var ve bu amacı gerçekleştirmek için dilleri kullanıyoruz. Tıpkı insanların konuştuğu gibi. Bazı diller daha romantik, bazı diller daha işlevsel bazı diller ise çok süslü püslü. Bu yazılım için de geçerli. Aslında yazılımla bir işlemi bilgisayara yaptırmaya çalışıyorsun, o yaptırmak istediğini iyi anladığın taktirde kullandığın dilin çok da bir önemi kalmıyor, yavaş yavaş öğreniyorsun. Bu mantığı mülakatta karşındakine geçirebilirsen de pek bir sorun olmuyor. İşe girme konusunda ise dört dörtlük olmanı istemiyor, benim almancam çok düşük seviyedeydi ve 1.5 yıllık yazılım deneyimim vardı. Daha çok insan kaynaklarının sana geri dönmesi (biraz şans) ve mülakata girdikten sonra karşıya verebildiğin güven ile alakalı.
@oguzelistanbul7405
@oguzelistanbul7405 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler zaten yazilimda 1 dilden diger dile gecmek cok uzun surmuyo 1 haftaya felan kavriyorsun diye biliyorum yeni dili. Ingilizce c1 olsa yazilimda orta seviyede olsam onu kabul ederler mi bu merak konusu yoksa cok iyi seviyede mi olmak gerek yazilimda cnku yeni baslayan biri pekde deneyimli olmaz o yuzden orta denli birinin sansi nedir merak ettim
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Çalıştığın teknolojiler / diller / o dillere olan talebe göre çok değişiyor. Eğer gerçekten kullanılan ve az bilenin olduğu yazılımları yada uygulamaları kullanmayı biliyorsan bir anda dile mile bakılmadan şansın çok artıyor. Bu aralar SAP S/4 Hana gibi teknolojileri bilen insanlara çok talep var, eğer işe başlarken bu konu üzerine 1 yıl çalışırsan çok ciddi bir avantajın olur.
@oguzelistanbul7405
@oguzelistanbul7405 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler cok tesekkur ederim :)
@bilgisayarmuhendisi9305
@bilgisayarmuhendisi9305 3 жыл бұрын
Hocam size bir soru sormak istiyorum ben şuan bilgisayar mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim malum pandemiden dolayı okullarımıza gidemiyoruz ve en önemli sınıflar olan 2. ve 3. sınıfı online bir şekilde geçirdiğim için yazılım anlamında çok fazla bir şey öğrenemedim.Seneye son sınıfım okul bittikten sonra Almanya'ya gitmek istiyorum ama Almanya yeni mezun öğrencileri alıyor mu yada yetiştirmek üzere yazılımcı alıyor mu kısaca yeni mezun ve çok az deneyimli bir kişi yurt dışında yazılımcı olarak nasıl çalışır cevaplarsanız çok memnun olurum hocam teşekkür ederim şimdiden.
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Alıyor ama hem biraz zor (çok rekabet var ve deneyimli insanlarla rekabet ediyorsunuz o pozisyon için) hem de şans işi. Önemli olan doğru alanlarda ve yazılımlarda kendini geliştirmek, eğer gerçekten ihtiyaç olunan alanlarda kendini geliştirirsen gelmen daha kolaylaşıyor. Onun dışında master yaparak “vize” sürecinin dışına çıktığınız için gelmeniz çok daha kolay. Genel olarak 2-3+ yıllık tecrübeli olan insanların gelmesi daha olası oluyor
@adasahili
@adasahili 3 жыл бұрын
Temiz kod yazmak kısa kod yazmak değildir Temiz kod yazmak kısa kod yazmak değildir Temiz kod yazmak kısa kod yazmak değildir
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Evet, ama genelde temiz yada temizlenmiş kodlar, temiz yada temizlenmiş olmasından ötürü kıyaslamalı olarak kısa olurlar. Yoksa sadece uzunluğundan yada haciminden yola çıkarsak; 1 kilo pamuk mu daha ağırdır yoksa 1 kilo demir mi gibi bir soru olur...
@cemaligrek4864
@cemaligrek4864 2 жыл бұрын
Şuan türkiyede sıradan bir üniversitede Bilgisayar mühendisliği okuyorum, okul bitene kadar C++,C# ve Java ogretilicek. Web eğitimide var Html5 Css3 Javascript jquery gibi diller öğretiliyor. Mezun olur olmaz ordan iş bulabilir miyim Veya herhangi yurtdışı iş ilanina basvursam kabul alabilirmiyim?
@turqaytagiyev2234
@turqaytagiyev2234 Жыл бұрын
Merhaba abi bu soruma cevap verirsen sevinirim...Almaniyada front-end olarak iş bulmak junior seviyesinde mumkun mu?
@Eren046
@Eren046 3 жыл бұрын
nişantaşı yazılım okumayı düşünüyorum ingilizce ileri düzey almanca orta. üni bitene kadar kendimi geliştirmeyi düşünüyorum Almanyada yazılım üzerine cok değil sermaye için çalışmak istiyorum asıl amacım girişimcilik sizce Almanya bunun için uygunmu kanada diyo herkes anlamış değilim restoran üzerine ve spor salonu üzerine açmayı düşünüyorum sizin fikriniz?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Açıkcası sadece Almanya üzerine konuşabilirim. Eğer iş bulup gelebilirseniz, bir yazılım mühendisi olarak 2.000 Euro’dan fazla bir maaş alıyor olacaksınız. Giderlerden sonra yine elinize ciddi bir miktar para kalıyor olacaktır. Bence ikisini de dene ve hangisi olursa ona gitmeye çalış :)
@serkansekerr
@serkansekerr 2 жыл бұрын
Almanya ya gitmeden önce tecrübeniz var mıydı? Junior olarak mı başladınız? Hiçbir yerde çalışmamış olanların direkt yurtdışına gitme ihtimali var mı?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
1.5 yıllık bir tecrübem vardı. Hiç tecrübesi olmayan birinin gitmesi bir tık daha zor, ama eğer Almanca biliyorsa ihtimali artıyor. Ne olursa olsun yine kişinin şansına göre çok değişiyor.
@gizemcetin5267
@gizemcetin5267 3 жыл бұрын
Bu pandemi döneminde başvurur yaparsam yanlış mı yapmış olurum şuan bi işe alım söz konusu mu teşekkürler
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Bence eğer yurt dışı planınız varsa her daim başvuru yapmalısınız. Alımlar bir nebze daha az ama yine de mevcut projeler devam etmekte ve yenilerine bolca başlanmakta
@xxxxxxxxx3609
@xxxxxxxxx3609 2 жыл бұрын
Hocam c# ve aspnet biliyorum almanyada çalışmak istiyorum de.indeed üzerinden ilanlara bakıyorum vize işlemleri falan nasıl oluyor
@huseynlisahin3646
@huseynlisahin3646 2 жыл бұрын
Uluslararası ticaret okuyorum yazılımı öğrenirsem iş bulmakta zorluk çekermiyim?
@huseyinavci4840
@huseyinavci4840 Жыл бұрын
ausbildung ile yazılımcı olarak yetiştirelebilir mi hedefim varda cevap verirsen sevinirim
@niyaziugur
@niyaziugur 3 жыл бұрын
Gömülü yazılım mühendisiyim. Sizce blockchain ve CPS(cyber-physical security) gibi niş alanlarda geliştirici yada architect olarak iş bulabilir miyim?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Bence ne kadar niş alansa o kadar kolaylaşıyor. Blockchain’in oturması için biraz daha zaman lazım ama security konularının hem şuan hem de daha sonra gündemde kalacağını düşünüyorum. Bence direk architect veya security diye Libkedin’den iş ilanlarını aratıp başvurursanız ve biraz da şanslı olursanız neden olmasın 😊
@burakdogan5734
@burakdogan5734 2 жыл бұрын
Hocam siz işletme ben iktisat mezunuyum,video başlangıcında mühendis diplomanız var sanmıştım. Alaylı yazılımcı veya veri bilimi, iş analizi noktasında alaylı mi mektepli mi alıyorlar. Bende Python öğrenmeye başladım. Öğrenme sureniciz ve işletmeden buraya geçme hikayenizi yayınlar misiniz, 2-3 yıl sonraki kendimi görerek motive oldum :)
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
Üniversite’de mühendislik bölümlerinden mezun olunca bürokratik konular daha rahat oluyor, beni hala Alman devleti bir mühendis yada yazılımcı olarak saymıyor. Bu yüzden de mavi kart için daha yüksek maaş almam gerekmişti. (Mühendisler daha az maaşla mavi kart alabiliyor) Ama pratikte yazılım ile uğraşıyorum, işini iyi yaptığın taktirde iş dünyasında kimse nereden mezun olmuşsun diye umursamıyor. Bence bunun nedeni de iş verenlerin tembelliği ve risk almak istememesi, yaptığın işi iyi öğrendiğin taktirde bir sorun olmaz 😊
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
Üniversite’de mühendislik bölümlerinden mezun olunca bürokratik konular daha rahat oluyor, beni hala Alman devleti bir mühendis yada yazılımcı olarak saymıyor. Bu yüzden de mavi kart için daha yüksek maaş almam gerekmişti. (Mühendisler daha az maaşla mavi kart alabiliyor) Ama pratikte yazılım ile uğraşıyorum, işini iyi yaptığın taktirde iş dünyasında kimse nereden mezun olmuşsun diye umursamıyor. Bence bunun nedeni de iş verenlerin tembelliği ve risk almak istememesi, yaptığın işi iyi öğrendiğin taktirde bir sorun olmaz 😊
@akncaliskan8162
@akncaliskan8162 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar. Ben İstanbulda Abap developer olarak 5 sene çalıştım, ingilizcem var ancak neredeyse çoğu şirket Almancayıda şart koşuyor. Ben mi bulamıyorum yoksa şuna ki durum böylemi? 4 aydır ailemle birlikte almanyadayım bir yandan Almanca öğreniyorum ancak bu süre zarfında boş kalmak istemiyorum o sebepten soruyorum.
@sengitbengelcem
@sengitbengelcem 3 жыл бұрын
İlk etapta alman menşeili değil de, uluslararası firmalara başvurabilirsin. Genelde her milletten programcı olur ve genelde ingilizce konuşulur.
@isapucci
@isapucci 3 жыл бұрын
Yazilim muhendisligi yuksek lisansi okumak icin lisans kisitlamadi var mi?(Isletme sonrasi okunabilir mi?)
@bade8821
@bade8821 2 жыл бұрын
Merhaba,benim de lisans alanım farklı fakat yüksek lisansimi yazilim uzerine düşünüyorum.sorunuzun cevabını çok araştırdım.universiteden üniversiteye değişiyor.mesela bazı üniversiteler tüm muhendislikleri kabul ediyor.bazilari sadece bilgisayar ve benzeri bölümleri kabul ediyor.bazilari önce bir mülakata tabi tutuyor.grnelde mühendislik bölümleri daha avantajlı ama kalan için de imkansız degil seçenekler var
@isapucci
@isapucci 2 жыл бұрын
@@bade8821 Yazilim ilgimi cekiyor.Yazilim M.degil Yazilimci olmak veya kendimi gelistirmek isterim.(Kanal sahibide isletme okuyup yazilimci olmus)
@lol5548
@lol5548 3 жыл бұрын
Almanyada Yazilim muhendsiligi calismak icin universite calismak lazimmi?
@metipxsh744
@metipxsh744 3 жыл бұрын
Benim anlamadığım şey şu bu sebe üniversite sınavına gireceğim yazılım veya bilgisayar istiyorum türkiyeden mezun olduğumuzda aldığımız üni diplomasi işe yarıyor mu yani bu bölümlerde denklik problemi olmuyor mu bilgilendirseniz çok sevinirim bu konu hakkında çok bilgi edinemedim
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Şu video ile Almanya bölüm denklik sorgulaması yapabiliyorsun; kzbin.info/www/bejne/rJ-6oHVordtjrNE İki üç ayarlarla (filitreleme) oynayıp hangi üniversitelerin hali hazırda bilgisayar/yazılım bölümü ve üniversitesi kabul ediliyor öğrenebilirsin :) Bol şanslar!
@zeynepkandemir7127
@zeynepkandemir7127 4 ай бұрын
Merhaba Türkiye'de hangi yazılım it kurslarının diplomaları Almanya'da gecerli cevaplarsaniz cok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
@anesteziband
@anesteziband 3 жыл бұрын
abi lisans için almanyada hangi üniversite daha mantıklı olur veya hangi ülkelerde bilgisayar mühendisliği eğitimini daha iyi alabilirim
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Aslında mesele eğitimse bence online olarak youtube üzerinden bile çok iyi eğitimler / kaynaklar var. Ama mesele daha çok iyi bir iş bulma üzerineyse önemli olan bir şekilde çalışma iznini alabilmek ve bunun için de Almanya'daki "herhangi" bir üniversite senin işini görecektir. Kanada'da benzer koşulları sağlıyor. Amerika'da iyi bir eğitim alabilirsin ama çok ciddi bir masrafı olur ve mezuniyet sonrası "lottery" yani bir bakıma vize için kuraya girmek zorunda kalıyorsun. Benim MIT'den mezun olan, 2014 yılında Amazon Drone Delivery projesinde çalışmış bir arkadaşıma kurada vize çıkmadığı için Amerika'dan ayrılıp Cambridge'de Master yapmak zorunda kalmıştı.
@anesteziband
@anesteziband 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler çok teşekkür ederim reis uzun zamandır düşünüyordum adamsın
@yavuzmarifet4528
@yavuzmarifet4528 3 жыл бұрын
Aa anasayfama çikolata videonuzla düştünüz ama sanırım +90 ya da benzeri bı kanalda videonuz vardı
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Evet +90’da daha çok lise / üniversite hikayelerimi anlatıyordum 😅 Şimdilik bu kanal Almanya maceralarım ve ürün fiyatları üzerine gidiyor ama belki ara sıra anılarımı anlatabilirim 😊
@ahmetyurdakul8366
@ahmetyurdakul8366 3 жыл бұрын
Dostum yazılım mühendisi olmadan yazılım muhendisi diyorsunuz kendinize nasil oluyor merak ediyorum
@yasaroguzocaktan9005
@yasaroguzocaktan9005 Жыл бұрын
ADAMlarin sistemi Alman sistemi... Özeti bu :)
@elcanpenahov435
@elcanpenahov435 3 жыл бұрын
Abi almanyada yazılım geliştiricisi olmak için Almanca bilmek şart mı? İngilizcemi geliştirsem yetiyormu?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Şart değil ben almanca bilmeden geliştiriyorum. Ama almanca bilmeyen biri için iş olanakları yarıya bölünüyor.
@serkanyldz224
@serkanyldz224 3 жыл бұрын
abi ben yazılım müh 3 sınıf öğrencisiyim de almanyada üni ismi çok önemli mi yoksa sadece diplomaya mı bakıyorlar cevap verirsen teşekkür ederim
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Üniversite isimlerini neredeyse hiç bilmiyorlar, o yüzden genelde mezun olduğun bölüme ve senin yeteneklerine bakıyorlar :)
@barantopuz2073
@barantopuz2073 2 жыл бұрын
IT uzmanı ile yazılımcı developper ne farkları var
@clashganimet1933
@clashganimet1933 3 жыл бұрын
Hocam şimdi yazılımcı ve bilgisayar mühendisi Almanya da aynı durumlar içerisinde mi ?? , İş bulma konusunda eşit mi acaba ?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Yazılımcıyı çalışan olarak bilgisayar mühendisliğini de üniversite bölümü olarak düşünüyorum. Eğer öyle ise bilgisayar mühendisliği / bilimi okuyan insanların yazılım işlerinde bir tık daha avantajı var. Ama genel mühendislik okuyan ya da benim gibi alaylı olan insanların bile iyi bir yazılımcı olabiliyor. Zaten meslekte 3-4 yıl sonra bir avantajı da kalmıyor.
@clashganimet1933
@clashganimet1933 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler çok sağolun iyi günler hocam
@serkanakcay6337
@serkanakcay6337 3 жыл бұрын
Php developer olarak gelmek istiyorum ancak iş ilanları çok detaylı
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Is ilanlarinda ne istediklerine bak ve o yonde gelistirmeye calis kendini. Bir de ne olursa olsun hep basvur, birak onlar elesin seni :)
@serkanakcay6337
@serkanakcay6337 3 жыл бұрын
İş ilanlarına bakıyorum örneğin php developer ilanı ancak react nodejs gibi şeylerde eklenmiş ilana bende o yönde udemyden kendimi geliştiriyorum doğrumu yapıyorum önerileriniz neler mühendis olmak mı gerekiyor farklı bölüm mezunu lisans bir engel teşkil eder mi
@ozgo1584
@ozgo1584 3 жыл бұрын
selamlar, almanyada bir pozisyona başvurdum. Başvururken başvuru formuna sponsorship istemiyorum ve wok visa'm var diye işaretlemiştim. Bunu yapmamın sebebi de vize alma aşamasında olmamdı. Çok çabuk geri dönüş oldu ve mülakat yapacağız yakında. Vize mize yok daha tabi :) Sence buna ne ölçüde dikkat ediyorlar yanlış bilgi vermiş oldum biraz :) durumu bu şekilde açıklarım açıklamasına ama işi de kaçırmak istemiyorum. Ne önerirsin acaba?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Çok vermek istemediğim bir tavsiye olsa da bazen "vize var" demek işleri hızlandırabiliyor çünkü vizeye ihtiyacım olacak dendiğinde direk başvurunuz elenebiliyor. BENCE: Eğer vize alma aşamasındaysan normal bir mülakata girermiş gibi girip ve ben 1-2 ay sonra katılabileceğim diyebilirsin (onlardan vize için bir desteğe ihtiyaç duymuyorsan). Eğer gerçekten seni beğenmişlerse ve bu kişi bize katma değer sağlayabilir diye düşünüyorlarsa beklerler. Özellikle bu korona zamanında işe alımlarda / brokrasi işlerinde 2-3 aylık geçikmeler gayet normal.
@ozgo1584
@ozgo1584 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler Çok mantıklı, çok teşekkürler bence müthiş bi tavsiye. İnsanın hiç tanımadığı birine hiç karşılıksız böyle yardımcı olması süper bişey sen adamsın!
@ugurbayar9986
@ugurbayar9986 3 жыл бұрын
Nasıl ilerledi süreç sıkıntı oldu mu?
@ozgo1584
@ozgo1584 3 жыл бұрын
@@ugurbayar9986 işe alınmadım ama vize yüzünden değil. Vize sıkıntı olmadı
@ugurbayar9986
@ugurbayar9986 3 жыл бұрын
@@ozgo1584 tecrübe edinmişsiniz en azından
@kyaa8749
@kyaa8749 3 жыл бұрын
Abi yazilimla ilgili daha cok video gelsin lutfeen. Mesela ilerde yazılımın is durumu ne olur konumu v.s tahminleriniz oneriyor musunuz? Şuan ki mevcut durumda yazilim okumak mantikli mi? Tesekkurlerrr
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Hemen cevap vereyim, şu an yazılım geleceği en parlak (kariyer ve iş bulma açısından) okuyacağın bölümlerden biri. Yazılım ilk başta çoğu işi otomatize edecek ve büyük ihtimalle bir süre sonra kendisi de otomatize olacak. Çoğu ülkeler artık yapılacak iş sorunu çekiyor ve İspanya gibi ülkeler haftada 4 gün çalışmayı “normal” hale getirmeyi planlıyor. Çünkü hem yapılacak daha az iş var hem genç nüfus artıyor. Bunu dengelemenin ilginç yollarından biri ise 4 gün’e düşürmek veya çalışma saatlerini azaltmak. Ama yazılım en çok ihtiyaç duyulan / orta vadede de duyulacak mesleklerden biri bence.
@kyaa8749
@kyaa8749 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler cok tesekkurler abi bilgi için.
@nbarisbakis
@nbarisbakis 2 жыл бұрын
Merhaba, kanalınızda işinizle ilgili almanya ile ilgili bilgiler veriyorsunuz ama adınız soyadınız ve kim olduğunuz ile ilgili bir bilgi bulamadım
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
www.linkedin.com/in/canberkdemir/
@doomsday6260
@doomsday6260 2 жыл бұрын
Abi senin gibi yazılımcı olmak istiyorum Haizlrik okuyorum Polonya'da Hangi bölüm daha uygun Computer science Computer engineer. Bunlardan biri yeterli olur mu yoksa illa İT (İNFORMATİON TECHNOLOGY) Mİ LAZİM
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
Computer Science çok matematik ağırlıklı olur, fazla teorik kalabilir ama sağlam bir bölüm. Engineer biraz daha hardware'e de kayıyor diye biliyorum. Ama hepsi yazılım alanında çalışmak için gayet uygun.
@warrior4150
@warrior4150 2 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler Yönetim Bilişim Sistemleri nasıl iyi bir üniversitede okursak?
@qalorantic
@qalorantic 2 жыл бұрын
Peki görüşmeyi nerden ayarladınız türkiyeden mi ayarladınız. Bir site var mı?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
Evet Linkedin üzerinden başvurularımı yapmıştım, ama dönüş oları maalesef çok düşünk
@izleyici8362
@izleyici8362 3 жыл бұрын
Vatana millete yararın olabileceği halde yurt dışına çıkıp orada yaşamaya özendiriyorsun . Ülkemizin sorunlarını elbette biliyorum ama ülkemizi değiştirip sorunlarını çözebiliriz . umarım kendini bu kadar geliştirmişken ülkemize dönüp vatana hizmet edersin.
@ademergun2762
@ademergun2762 3 жыл бұрын
Abi almanyada endustri muhendisligi alımlari nasil acaba? 2500 euro aliyormudur tecrubesiz muhendis.
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Yeni mühendis maaşlarının 2.200 euro + olacağını düşünüyorum. Ama önemli olan işi bulabilmek yada çalışma iznini alabilmek :)
@ITheAvengersI
@ITheAvengersI 3 жыл бұрын
İs başvurusu nereden yaptınız kaç yıl Tecrübeniz vardı giderken
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Ben 1.5 yıllık tecrübemle biraz “erken” gidebildim, bunun nedeni de çok yeni teknolojilerle çalıştığım içindi ve yurt dışında da bu teknolojileri bilen insanlara çok talep olmasıydı. İş başvurumu da Linkedin üzerinden yapmıştım ama maalesef 100+ başvurumdan sadece 1-2 tane geri dönüş oldu.
@ucubeleriyedim
@ucubeleriyedim 3 жыл бұрын
almanyada doğdum büyüdüm 10 yaşımdayken türkiye ye geldik şuan 17 yaşındayım oraya tekrar gittiğimde diplomasız yazılım alanında bir işe girebilir miyim, diplomam olursa ne gibi artılarım veya olmazsa ne gibi eksilerim olur, başka hangi alanlarda çalışabilirim?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Eğer yazılım konusunda başarılı biriysen ve insanlara diploman olmadığı halde bak ben bu işi yapabilirim hissini verebiliyorsan işe girebilirsin. Ama en büyük eksi diploması olanlara kıyasla 1-0 geride başlaman olur. Çoğu şirket kendini garantiye almak istiyor o yüzden de biraz önyargılı davranıyor bu tür durumlarda. Ama sen de zaten deneme süresi var bana case study'ler yollayın ben hepsini çözerim diyebiliyorsan çok sorun olacağını düşünmüyorum. Çalışma iznin olduktan sonra istediğin neredeyse tüm alanlarda çalışabilirsin :)
@ucubeleriyedim
@ucubeleriyedim 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler hangi alanda uzmanlaşmamı önerirsiniz peki, ben her alana açığım hangi alana yoğunlaşmalıyım?
@Strateji53
@Strateji53 Жыл бұрын
55 yaşında ortaokul mezunuyum yazılımcı sertifika si alsam iş bulabilir miyim
@1yazılımcı293
@1yazılımcı293 3 жыл бұрын
Abi bende yazılımci olmak istiyorum nerden ogrenebilirim video filan önerilerin neler
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
İlk başta ingilizceyi bir çözmen lazım, KZbin’da iyi eğitim videoları var. Sonra da hangi yazılım dilini öğrenmek istiyorsan onun hakkında videolar izlemeni öneririm. Mesela “introduction to python” yazip ilk çıkan seriyi öğrenmeye çalış
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Sen bunu iyi yapabilirsen Türkiye’de dahil çok rahat iş bulursun
@1yazılımcı293
@1yazılımcı293 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim 🙏
@busrabakacak2069
@busrabakacak2069 3 жыл бұрын
Merhaba türkiyede 4 yıllık Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu için almanyada çok açık varmış doğrumu???Bu bölümü bitirdiğimde sennce almanyada yüksek lisans veya iş fırsatım nedir?????
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Bilişim konusunda Almanya’da çok açık var. İster database ile ilgilen ister yazılım. Yüksek lisans yapıp iş bulma şansın: %90 diyebilirim. Bitirdiğin anda iş bulma şansın daha çok sana bağlı, her gün başvuru yapıp birde şanslı olman lazım, çünkü tecrübesiz yada az tecrübeli olarak gelmenin rekabeti çok fazla. (Vize yüzünden oda, eğer Avrupa Birliği vatandaşı olsaydın hemen gelip iş bulabilirdin). Yüksek lisansa kabul alman kolay olur diye düşünüyorum, 5-6 üniversite’ye başvursan muhakkak biri kabul eder. Ondan sonra da iyi bir iş bulma şansın çok yüksek. Yüksek lisansının parasını da burada haftada 15-20 saat çalışarak rahat bir şekilde çıkarabilirsin.
@busrabakacak2069
@busrabakacak2069 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler Beni çok motive ettin çok teşekkür ederim Hırsım daha fazla arttıı👍🏻👍🏻
@busrabakacak2069
@busrabakacak2069 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler Bir soru daha sorucam Yönetişim Bilişim Sistemleri “IT”ye dahil değilmi??
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Evet tabiki, hatta benim eski şirketimde ekip lideri olarak çalışan kişi bilişim sistemleri mezunuydu. Bilgisayar Mühendisi / Bilişim Sistemleri yada CV’de yazana çok bakmıyorlar, bizim istediğimiz yetenekler sende var mı diye bakıyorlar
@busrabakacak2069
@busrabakacak2069 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler O arkadaşınız Türkiyede mi okudu acaba ?
@kubraaydn3451
@kubraaydn3451 3 жыл бұрын
Hocam maaslar hakkında bilgi verir misiniz
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Merhabalar, Bu kendi maaşım ve giderlerimi anlattığım şu video'ya bakabilirsiniz kzbin.info/www/bejne/kKXVc42faNSjg9U
@retoterororgutu6760
@retoterororgutu6760 3 жыл бұрын
Merhaba, almanya da 1 yıldır yaşıyorum, dil kursuna gidiyorum oturma ve çalışma iznim var. Dil sonrasi it sektöründe 2 yıllık umschuldung egitimi almayı düşünüyorum. Hangi alanların önünü açık görüyorsunuz, hangilerini tavsiye edersiniz. Ona gore inceleyip seçenekler arasında karar vermek istiyorum.
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Merhabalar, özellikle dijitalleşme konularının önü çok açık. Çoğu büyük şirket (Bayer, Basf, Siemens, Bosch, BMW, Daimler...) SAP değişim süreçlerine giriyor. S4 / HANA diye aratıp bakarsan hem işe alım hem kariyer açısından önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda gelişen teknolojiler (benim çalıştığım alan) hızla büyümekte, bol şanslar :)
@retoterororgutu6760
@retoterororgutu6760 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler turkiye de çok az deneyimi olan bir arkadaşım SAP egitimi alip almanya da brüt 4300 net 2650 euro maasla ise basladi. Ama bildiğim kadarıyla SAP egitimi icin bir sirket bünyesinde olmam lazım, normal kurslarla zor diyorlardı dogru mu bu acaba? SAP egitimi bir firmadan alınıp is bulunabilir mi
@mrtm4818
@mrtm4818 3 жыл бұрын
@@retoterororgutu6760 dostum merhaba ..ben de evlenerek Haziran içinde Almanya’da olucam umarım...yazılıma sıfırdan başlıycam ama Ne yapmalıyım acaba ?sen bir karar verebildin mi ?hangi programlar mantıklı , veya iş bulabilirmiyiz?
@retoterororgutu6760
@retoterororgutu6760 3 жыл бұрын
@@mrtm4818 hala araştırma aşamasındayım, bulabilen arkadaşlarım var, bulamayan da var. Kendini geliştirmene bağlı
@mrtm4818
@mrtm4818 3 жыл бұрын
@@retoterororgutu6760 teşekkür ederim
@antinkuntin5452
@antinkuntin5452 3 жыл бұрын
„Sponsorluga ihtiyaci olmak“ ne demek ki bu baglamda? :) bunu bi acsan biz merakli tebaya :)
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Almanya’da mavi kart ile çalışma vizesi alabilmek için şirketlerin, ben bu kişiye “kefilim” demesi gerekiyor. Buna genelde şirketin kişiye sponsor olması deniyor.
@antinkuntin5452
@antinkuntin5452 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler ise almak isteyen kurulus zaten alacam diyorsa bu sponsorluk teferruatini ne demeye cikarmislar ki? :) bürokrasi tadi varsin diye zaar :) Ya bu arada; ev arkadaslarin olan o iki alman kizla ilgili bir video vardi simdi hatirimda degil... o mevzuda bir yorumum olacak videoyu tekrar izledigimde :)
@cokseyburada4470
@cokseyburada4470 3 жыл бұрын
Merhabalar Hayalini kurduğum ve adımını attığım hayatı siz yaşıyorsunuz şu anda bende yazılım okumaya başladım birinci sınıfımdayım ve Almanyada yaşamak istiyorum
@huseyinuzun1625
@huseyinuzun1625 3 жыл бұрын
benzer hayallere sahibiz. Ben de Bilgisayar mühendisliği okumaya başladım.
@seyyarEnginar
@seyyarEnginar 3 жыл бұрын
@@huseyinuzun1625 +1
@datarun4171
@datarun4171 3 жыл бұрын
Ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ben de arada düşünüyorum yurtdışına mı gitsem diye
@seyyarEnginar
@seyyarEnginar 3 жыл бұрын
@@datarun4171 Neden Mı? Özel değilse
@datarun4171
@datarun4171 3 жыл бұрын
@@seyyarEnginar Yurtdışında pek yaşamak istemiyorum kültürlerini sevmiyorum hiç burada daha rahat yaşarım diye düşünuyorum o yüzden
@xfearlessyt5123
@xfearlessyt5123 3 жыл бұрын
Hocam Almanya'ya gelirken Almanca öğrenmek şart mı yazılımcılar için ingilizce ile yetinsek olmaz mı
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Almanca şart değil, ama ilanların %75-80’i Almanca arıyor.
@emreturkan7161
@emreturkan7161 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler yazılımcılar için mi
@mehmetuzun2757
@mehmetuzun2757 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler Peki tuhaf olacak ama Almancamız var ama İngilizcemiz yok ? 😅
@ozkankoru606
@ozkankoru606 3 жыл бұрын
Clean code gibi anlatım
@eray5757
@eray5757 3 жыл бұрын
Abi üniversite okumadan grafik tasarım ve yazılım öğrensek çalışmaya gelebilirmiyiz
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Grafik tasarımı (UX/UI) için özellikle Berlin'de bir çok iş mevcut. Her ne kadar iş tecrübesi ve yetenek çok daha fazla önemli olsa da maalesef mavi kart sürecine başvurduğunda Almanya Devleti senden üniversite diplomasının olmasını bekleniyor. Ama bu süreç değişecek diye biliyorum, daha detaylı araştırmanı öneririm
@eray5757
@eray5757 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler açıktan okusak olurmu peki abi
@erenartun9881
@erenartun9881 3 жыл бұрын
açık falan bakmıyorlar okuduysan tamam
@kadiraslan8451
@kadiraslan8451 3 жыл бұрын
Hocam 17 yaşındayım ilk dilimi öğreniyorum c# sizce ne kadar doğru?
@kadiraslan8451
@kadiraslan8451 3 жыл бұрын
@Toprak Çavuşdağ Bir çok videoda c# ile her şey yapılır dediler. Üstelik ben mobil app geliştirmek için öğreniyorum unityde
@kadiraslan8451
@kadiraslan8451 3 жыл бұрын
@Toprak Çavuşdağ peki c# tam öğrendikten sonra java nasıl olur ? Güzel ikili olur mu?
@actually3247
@actually3247 2 жыл бұрын
@Toprak Çavuşdağ yav bn bu sen yazılım m. okuyacam hazırlıktan sonra c#ye baslamaya calistim ama programları kullanamıyorum duzgun yani yapamadım kendi basima baska programlama dikine mi baslamalıyım yoksa hazirlikta ingilizceye cok mu agirlik vermeliyim sizce ne yapmalıyım
@ugur5554
@ugur5554 2 жыл бұрын
HOCAM 2 YILLIK INŞAAT MEZUNUYUM. YAZILIM ÖĞRENSEM GELISTIRSEM BU KONUDA GIDEBILIR MIYIM AVRUPAYA YOKSA ONUMDE ENGEL MI BÖLÜM??
@keyoz8026
@keyoz8026 2 жыл бұрын
engel miymiş hocam ben de başka bir bölümdeyim yine mühendislik ama yazılım alanında alaylı olarak öğrenip çalışmak istiyorum yurtdışında
@zioodd
@zioodd 3 жыл бұрын
Üniversite okumadan Almanya'ya gidip yazılımcı olmayı düşünüyorum. Diplomasız iş bulabilir miyim?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Maalesef o zihniyet / eski kafa olma durumu Almanya’da da mevcut. Kurumsal şirketlerde çalışanlar / insan kaynakları boş da olsa maalesef bir diploma bekliyor. Ama yavaş yavaş Berlin bazlı start-up’lar senin gibi hevesli, bazı şeylerle zaman kaybetmek istemeyen insanları değerlendirebiliyor. Ama çalışmanın veya iş bulmanın maalesef yasal bir ayağı da var. Şirketler özellikle üniversite okumamış insanlara kefil olurken daha zor bir durumda kalıyorlar ve süreç biraz daha zorlu oluyor. (Bunun sebebi de senin benim Mehmet amcamın ben yazılımcıyım diye evrak hazırlatıp yurt dışına gitmesi ve Almanya’nın Türkiye’den yada bu tarz ülkelerden gelenlere çok daha şüpheli yaklaşması). Bence kendini kanıtlayabileceğin güzel yazılım github portfolyaları oluştur ve start-uplarda şansını dene :)
@zioodd
@zioodd 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler 2 yıllık bilgisayar mühendisliği okusam bir şansım olur mu?
@Sirenlucky6479
@Sirenlucky6479 3 жыл бұрын
Ingilizce yeterli mi yoksa ille de Almanca isteniyor mu?
@lami1558
@lami1558 3 жыл бұрын
İngilizce yeterli ulusal bir şirkette çalışmak için ama Almanca size artı puan kazandırır. Ve muhtemelen Almanca bilmezseniz zorlanırsınız diye düşünüyorum
@gordonfreimann
@gordonfreimann 2 жыл бұрын
Benim girdigim mülakatta aksini sormuslardi. Bu kodu daha kötü nasil yaparsin diye. Degisik bir bakis acisi :)
@whoami5019
@whoami5019 2 жыл бұрын
ben çifte vatandaşım hem alman hem türk vatandaşıyım Şuan lise son sınıfım bu yıl yksye giriceğim yazılım mühendisliği istiyorum almanyada okumak istiyorum üniversiteyi nasıl yapabilirim almanyada nasıl üniversite okuyabılırım ne gerekiyor
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
Ben de bu denklik konusunu çok iyi bilmiyorum ama lise diplomanla birşeyler yapabilirsin diye düşünüyorum. Bu gibi durumlarda yardımcı olan danışmanlıklar var, bence şansını onlarla bir dene, bol şanslar 😊
@whoami5019
@whoami5019 2 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler teşekkür ederim hayırlısı diyeyim ben elimden geleni yapacağım da , danışmanlara nerden ulaşıyoruz
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 2 жыл бұрын
Ben maalesef şahsen bilmiyorum - önerimenin de ne kadar etik olup olmayacağından emin değilim. Almanya yurtdışı eğitim danışmanlığı diye google’da aratırsan güzel sonuçların çıkacağını düşünüyorum. Muhakkak birkaç yerle görüş, içine en çok sinenle devam et bence 😊
@whoami5019
@whoami5019 2 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler tamamdır teşekkür ederim sağolun
@yeniliktv1126
@yeniliktv1126 3 жыл бұрын
Abi Almaniyaya Gelmek İstiyorum Yazılımçıyım Yaşam Rahatmı?Azerbaycanda Yaşam Yok
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
Yani yaşam konusu çok geniş bir konu, servis sektörü gerçekten çok kötü ve genellikle “paranla rezil olma” durumu var. Ama finansal/ekonomik açıdan soruyorsan, istersen her yıl Tayland’a tatile gidebilir misin diye sorarsan, cevabı evet.
@antinkuntin5452
@antinkuntin5452 3 жыл бұрын
Isletme mi iktisat mi? Iktisat demistin sanki diger videoda... lisans üniden?
@KendiKendimeHikayeler
@KendiKendimeHikayeler 3 жыл бұрын
“Business Studies” olarak okumuştum, Türkçe kullanınca arada karıştırabiliyorum maalesef. ~Cass Business School
@antinkuntin5452
@antinkuntin5452 3 жыл бұрын
@@KendiKendimeHikayeler ee bosa dememis eskiler „Türkce zor dildir“ diye :) Videolar cok faydali bu arada ve tarzin da hos ve kapsayici.
@shinto808
@shinto808 3 жыл бұрын
E-Mail alabilir miyim?
Almanya'da bir yazılım mühendisi
57:04
Selman Kahya | Teknik
Рет қаралды 4,4 М.
Double Stacked Pizza @Lionfield @ChefRush
00:33
albert_cancook
Рет қаралды 112 МЛН
Useful gadget for styling hair 🤩💖 #gadgets #hairstyle
00:20
FLIP FLOP Hacks
Рет қаралды 10 МЛН
How Many Balloons Does It Take To Fly?
00:18
MrBeast
Рет қаралды 202 МЛН
Finger Heart - Fancy Refill (Inside Out Animation)
00:30
FASH
Рет қаралды 28 МЛН
Alaylı Yazılımcı olmak, yazılıma yeni başlayacaklara tavsiyeler - 2023
11:40
Kendi Kendime Hikayeler
Рет қаралды 275 М.
Almanya'da 4 Yıl: Hayal Kırıklığı mı? Almanya Bitmiş mi?
13:38
Kendi Kendime Hikayeler
Рет қаралды 39 М.
Almanyada yazilim maaslari
8:46
Ertan Toker Consulting
Рет қаралды 7 М.
Veri mühendisi Abdulkadir, Almanya'ya nasıl geldi?
15:36
İĞNE İLE TELEFON TEMİZLEMEK!🤯
0:17
Safak Novruz
Рет қаралды 1,8 МЛН
Проверил, как вам?
0:58
Коннор
Рет қаралды 266 М.
Rate This Smartphone Cooler Set-up ⭐
0:10
Shakeuptech
Рет қаралды 6 МЛН