Ăsta este, într-adevăr, lotul Chiribiș-Suplacu de Barcău din A3. Nu s-a început încă execuția. Lotul este în perioada de proiectare, tot ce se face acum fiind organizarea de șantier, plus câteva lucrări care pot fi făcute fără autorizație de construire, cum ar fi unele defrișări. De asta nu era decât un excavator pe șantier. La 4:03 este un zid de sprijin din beton armat. Rolul lui este acela de a proteja aliniamentul autostrăzii de eventuale alunecări de teren. Probabil este o zonă cu sol instabil, așa cum e cam peste tot prin Transilvania. De altfel, mai sunt în imagini și alte astfel de ziduri de sprijin. Pe lotul Nădășelu-Zimbor e plin de astfel de ziduri, și chiar așa în două locuri a fost nevoie de modificarea traseului din cauza dealurilor instabile. Podul mare din fața este faimosul viaduct de la Suplacu de Barcău, construit de Bechtel în urmă cu 20 de ani. Ce ați văzut pe dreapta, la 7:44, nu sunt stâlpi. Sunt grinzi produse de Bechtel. Sunt cele care fac legătura între stâlpi, așa-numitele “deschideri”. De văzut în ce măsură mai pot fi folosite. “Stâlpii”, care de obicei se numesc “pile”, nu se aduc. Se armează și se betonează pe loc, după ce se execută fundația pasajului (piloți forați + armare, betonare, apoi radierul). Ceea ce vedeți la suprafață are de regulă mult mai mult sub pământ. O pilă (stâlp) de 10-20 m înălțime poate sta pe piloți forați la mai bine de 50 m sub pământ, în funcție de caracteristicile solului (precum planul de alunecare). Nurol Inșaat este compania din Turcia care a executat lotul următor, Suplacu de Barcău-Nușfalău. Ei au terminat și au plecat. Erbașu este compania care va termina acest lot, început de Bechtel. Despre furturi nu știu ce să zic. Este un contract pe fonduri europene, licitat și atribut transparent. Nu e vreun motiv să suspectăm nimic neortodox, mai ales că fondurile europene sunt mai greu de fraudat. Dacă știți ceva ce nu știm, doamna Kövesi cu asta se ocupă zilele astea :)
@OcolulPamantului4 ай бұрын
Multumim frumos pentru explicatii! Ne bucuram de faptul ca oameni ca dvs. au ajuns pana la noi. Dupa cum ne ati scris pareti un om de la care am putea invata multe. Speram ca oamenii din jurul dvs. sa va aprecieze dupa cum meritați! Numa’ bine 👍!🙏✌️🔥😀
@AlexanderTG184 ай бұрын
@@OcolulPamantului Multumesc frumos. Intamparea face ca urmaresc toate proiectele mari de infrastructura de ceva vreme. Nu sunt specialist in constructii, dar la cat de mult am urmarit acest subiect, am ajuns sa invat cuvinte precum "piloti forati", "pile", "radiere", "banchete", "antretoaze", "reazem" si multe altele. Probabil de asta mi-a sugerat algoritmul KZbin acest video. Toate bune in continuare.
@leo579035 ай бұрын
Aici în Transilvania au început lucrările la autostrăzi acum 20 de ani , dar din motive cred politice le-au oprit sau le-au încetinit și au mutat toată activitatea în Moldova unde autostrada este aproape gata în aproximativ un an. Viitorul ministru al transporturilor trebuie să fie din Transilvania ca să continue lucrările , altfel și peste 20 de ani de acum înainte vor fi doar câteva ,,cioturi,, de autostradă în Transilvania.
@OcolulPamantului5 ай бұрын
Cine o sti motivul exact pentru care lucrarile tergiversează? C siguranta sunt nenumărate, printre care lenea este unul dintre cele mai importante!😉 Functionarii noștri publici sunt oameni prosti, leneși si corupți: munca nu le aduce nici o satisfacție asa ca nu prestează!✌️
@sbkr49065 ай бұрын
Haide in plm ca puteți sa mergeti pana la viena pe autostrada cu o o mica portiune lipsa. Ce plm nu iti convine ? Daca nici acum nu aveti autostrazi. Aveti presedinte din Sibiu, Bob de la clij trage sforile, transportul e la un cacat de timisorean. Plm de prost.
@jeanjaques48604 ай бұрын
Povestea e lunga o zic pe scurt. Vine Bechtel in Romania adus de muricani, ca tot voiam in NATO, cele 200 de milioane ale viaductului, spun rauvoitorii, au fost mita sa intram in NATO. Bechtel nu are proiect dar este platit pausal. Adica daca sta primeste, daca lucra, tot la fel. Iptana face in 2 luni dar dupa ce venise Bechtel cu utilajele, un studiu de fezabilitate, din birou. Acum studiul asta a dus la inlocuirea a doua secitiuni din Subsectiunea 3A lot 2 cu viaducte pe care le va face Ozaltin. Pana atunci UMB trage tare la subsectiunea 3b lot 2. Deci, dela Nascase si a lui banda de mafioti ni se trage totul. Dar e Adrian de Teflon, nu-l atinge nimeni. Hai sa traiti, taxe sa platiti.
@BigTimeRoamer4 ай бұрын
Si la noi in Moldova, doar au poleit dorintele cu un pic de praf de realizare, desi pe noi nu neaparat legatura cu sudul tarii ne durea, ci cea cu vestul, iar asta se poate face doar prin A8 Tg Mures - Ungheni, care sta pe loc. A7 e acum o prioritate, exact din motivul de a mai calma un pic spiritele moldovenesti, si se lucreaza intens pe ea, deoarece se si poate construi usor. Nu sunt decat vai si dealuri si per total, cred ca sunt undeva la 3 sau 4 poduri de construit indealungul ei. Vedem ce se va intampla cu A8 si abia apoi vom putea vorbi despre interese.
@type36662 ай бұрын
Sau mutat pe A7 pentru că pierd bani de finanțare dar nici acolo nu o să fie tot A7-le prea curând și nici A3
@Ca7a965 ай бұрын
Cand ati filmat? Eu m-am dat cu ATV vineri seara pe acest tronson 😂, cred ca nu ati fost primii 🤭