Benim baba tarafından kuzenim gıda mühendisi ben de ondan öğrendiğim kadarıyla yazayım. Oranların böyle dengesiz olmasının sebebi çifte standart olayından kaynaklı. Türkiye ekonomik olarak stabil olmayan bir ülke olduğu için firmalar fiyatları sabit tutabilmek için hem ürün gramajından kısıyorlar hem de malzemeden kısıyorlar. Ülker çikolatalı gofret mesela son 10 yılda gramajı hem yarı yarıya küçüldü hem de kakao oranı azaltıldı. Bu durum her ne kadar yanlış ve olmaması gerek gibi gözükse de bunu yapmalarının sebebi ekonomik sorunları olan ülkelerde ürünlerini insanların alabileceği fiyat seviyesinde tutmaya çalışmalarından kaynaklı. Bu yüzden firmalara kızmak da doğru olmaz çünkü firmalar da ürünlerini insanların alabileceği fiyattan satmak derdinde.
@mehmetfatihyilmaz16412 жыл бұрын
galiba jelibon ambalajlari da onun icin öyle uzun.. zamaninda ambalaj siparis veriyor sonra fiyatlara zam geldikce ürünü kücültüyorlar ama ambalaj ayni eski ambalaj ve onun icin paketin yarisi bos oluyor...
@MEY.2 жыл бұрын
@@mehmetfatihyilmaz1641 bence o tamamen uzun görünsün diye yapılıyor yıllardır öyle çünkü
@oblomov_2 жыл бұрын
Mantıklı ama bizim ülke de bunu fırsata çevirmiş gibi biraz
@osmanyurduseven342 жыл бұрын
Hiç zam yapmıyorlar helal olsun fiyatlar çok sabit.
@nereqla2 жыл бұрын
@@osmanyurduseven34 Hiç zam yapmıyorlar dememiş ki, alınabilecek fiyatta tutuyorlar demiş. 3 yıl öncesinin 4 lirası ile günümüz 4 lirası aynı mı? Eskiden 1₺ olan gofretin 3₺ olma sebebi malzemelerden kısmalarına rağmen 1 liranın kurtarmaması. Onu da yapmasalar 10-15 liraya alıcaz muhtemelen.
@_dukmenomer2 жыл бұрын
9:23 sucukla onun alakasi yok bizde yapiyoruz iskembenin icine dolduruldugu icin( iskembede onu korumak icin kururmamasi icin ) o sekilde gorunuyor iskembe renk aliyoe
@batuhansekeroglu2 жыл бұрын
Kaliteli, premium segment üreticiler bile Türkiye'de ürettikleri ürünlere %1'in altında ürün koyabiliyorlar. Mesela Türkiye de üretilen bir meyveli dondurmada %1 meyve aroması var ise aynısının Avrupa Birliği sınırları içerisinde üretilende %13-15 arası gerçek meyve var. Ülkemize en kısa sürede bir gıda yasası gerekiyor çünkü yediğimiz ve içtiğimiz her şey 3-5 tane kimyasal bileşenden ibaret. Bu yüzden hem bedensel hem de zihinsel sağlığımız çok kötü etkileniyor. Bu arada böyle ürünlerin yurtdışındaki halleriyle de kıyaslama yaparsanız güzel bir içerik çıkabilir.
@gameanalytic2 жыл бұрын
dediğiniz muhtemelen 100% gerçektir, ama, madalyonun bir de öteki yüzü var, devletin bunu hazırlayıp çıkarması 24 saat, ama, sizce, o dediğiniz 13-15% ve ya rakam her neyse, öyle yapıldığı zaman, atıyorum 10 liralık ürün hala 10 lira olmaya devam eder mi? ya da diyelim üretici fiyatını güncelledi ve 20 lira, ya da hakkı neyse o kadar yaptı, sizce aynı ciro oranı, hatta karllık, hatta sürdürelibilrik devam eder mi.. 2ci ve 3cü dünya ülkesinde kötü yönetim ve s., bir çok şeyden bahsedilebilir, ama maalesef bu tip konularda bile devlet olarak 'bana ne, ben yasalarım insan haklarına uygun mu ona bakarım' deyip her istediğini en doğru şekilde yapıp kenara çekilmekle olmuyor, hatta daha bile kötü olabilir çoğu zaman.. (rakamlar tamamen örnek verme amaçlıdır)
@batuhansekeroglu2 жыл бұрын
@@gameanalytic üç beş tane şirket kâr elde etsin diye hepimiz çalışıp üstüne kötü gıdaya mı muhtaç olacağız? Aynı ürünü avrupada almaya kalksanız bu günkü kurla bile sadece 1-2 lira fazla ödeyip alınabiliyor. 3-5 tane şirker kâr elde etsin diye mi bayat yaşıyoruz? Fiyat elbet artacaktır ama en azından kaliteli gıda erişimi olacaktır.
@gameanalytic2 жыл бұрын
@@batuhansekeroglu o çok küçük ölçekte elbette öyle, ben kimseye avukatlık yapmıyorum, tüketici olarak ben de günde 1 almak yerine haftada 1 almayı tercih edip kaliteli içeriğe ulaşmayı yeğlerim, ama iş büyük ölçeğe geçtiği zaman, o 3-5 tane dediğiniz şirketteki iş gücünü üst üste koyun, ya da şöyle söyleyeyim, bu tip kökten değişimci yasalar, bir anda çıkmaz, önce bi çıtlatılır kürsülerde kulislerde, sonra nabız ölçülür, o 3-5 tane şirketin elinde 10 binlerce kişilik iş gücü var, devlet kalkıp onların yerine ölçüm yapmaz yapamaz, ama onlar, yeni doğan senaryolara göre hesap kitaplarını yaparlar, memnun değillerse, 1 tehdite bakar, 1 sopa göstermeye bakar, sonrasında bak bakalım o devlet o yasayı çıkartıyor mu, çıkartır, ama sonuçlarına da katlanır, ki o sonuçlar ağır olur, dünyayı devletlerden ibaret zannediyoruz, ama, zerre alakası yok, devletler sirkteki hayvanlar gibidirler (temsili), güç onlardadır, istedikleri zaman bi kükrer o sirki cümle alemin başına geçirirler, ama, bu hiçbir zaman olmaz, hep kuklacılar o sirk hayvanlarını kontrol ederler, aynı mantık bugünün dünyasında şirketler için geçerlidir, dünyayı ve içindekileri devletlerin hepsi şirketler tarafından kontrol edilir, devletin başındakiler de, seyirciyi ve kuklacıları memnun ede bilmek, yani ortayı bulmak mecburiyetindedirler.
@bkibarr2 жыл бұрын
@@gameanalytic Bu dediğin kakao gibi yakın gelecekte tükenmesi beklenen içerikler için doğru olabilir fakat ulaşması o kadarda maliyetli olmayan meyve aromalı ürünler için geçerli değil diye düşünüyorum. Bana maliyeti düşürmekten daha çok kâr marjını yükseltmek için yapılıyormuş gibi geliyor.
@IsmailHakkiTonguc352 жыл бұрын
Bunun en belirgin örneği gazlı içecekler.Türkiye de fanta cola tadı ile yurtdışındaki bambaşka.Burada fanta boğazı yakan az çok tad veren bir içecek ama yurtdışında gazlı meyve suyu.İnanamadım bu duruma ki bu farkı 7 8 önce yaşamıştım.Şu an ekonomik olarak bu kadar makas açılmışken ne haldedir siz düşünün.
@b.c.k.7839Ай бұрын
2:04 orada içi boş demek istemiyor pompanın çubuğu kısa olduğu için ürünün çoğunu şişede bırakıyorsun bu konuya değinilmiş.
@hal_jordan28142 жыл бұрын
Merhaba. Gıdacı değilim ama matbaacıyız. Özellikle karton ambalajları firmalar ekstra bıçak parası vermemek için standart kalıp ne varsa veya zamanında ne yaptırdıysa aynısını kullanıyor. Sadece baskıda değişikliğe gidiliyor. Bundan dolayı masraftan kısmak için yapabiliyorlar birçok ürün için.
@aliabarkov50872 жыл бұрын
04:00 abi 0.18 oran Türkiye ürünlerinde normal. Twister dondurma Türkiye'de süt oranı %1 falan. İngiltere'deki aynı dondurma %12 civarı 😄 yani toplum ve ülke standartına göre içerik oluyor
@-MrPink-2 жыл бұрын
Salep, nesli tehlikeye giren bir bitki olduğu için ülkemizde kullanımına sınırlama getirilmişti sanırım. Bunun sonucu olarak hakiki saleplerin fiyatları çok arttı ve salep olmayan salep aromalı içecekler piyasaya sürülmeye başlanıldı.
@akifozkalay2 жыл бұрын
Biz orjinal toz sahlep almıştık. 1 litreye 10 gram mı ne koymuştuk. Böyle bakınca yüzde 1 gibi bir şey yapıyor.
@HATICE447652 жыл бұрын
Seni sevmiyoz
@Kedonivon2 жыл бұрын
9:45 teki abi o sucuğu kestiğin zaman ve evde buz dolabı poşeti yok diyelim o dış yüzeyi koruyor ucunu kesersin diğer küflenmemiş tarafı yersin şöyle diyeyim abi çileğin bir tarafını yıka diğer tarafını yıkama yıkanan taraf çürür yıkanmayan taraf çürümez çünkü ıslanmadı bundada dış yüzey çıkartılmadı ama ucu küflendi :D
@recepnasri34212 жыл бұрын
Teşekkürler.
@omerozcan47832 жыл бұрын
Ben ziraat mühendiyim.Bursa'da çalışıyorum. Öncelikle Marshall planına göz atmanızı isterim.Gelen traktorler tarımı hızlandırdı.Tarım için meralar ormanlıklar yok edildi.tarlalar yapıldı.Süt tozu geldi okullara dağıtıldı köylü sütünü satamadı.Zincirleme yıllarca sorunları alıp geldi .Büyük sorunların temelleri bu zaman da atıldı.Gelelim günümüze . Fabrikasyon üretimler de ülkemizin dengesiz ekonomisi yüzünden bu tarz yollara başvuruyor.Siz sanıyormusunuz Bursa şeftalisi,incirini pazar da markette ulaşabildiğinizi.Kaliteli bütün üretimler öncelikle İngiltere sonra diğer avrupa ülkelerine gidiyor.Ülkemiz de üretilen bütün temiz gıda ürünleri dışarıya gidiyor.Bize de bolca kimyevi madde kullanılmış ürünler kalıyor.Çok bilindik meyve suyu fabrikalarına 1 tane ananas ile ilgili hiçbir madde girmez ama çıkan tırlar ananaslı meyve suyu . Yine çok bilindik süt fabrikalarında ayranlar nasıl yapılıyor ? Peynir altı suyunu ortalama 2 kez süzüp en son kalanı ile ayran yapıyorlar.Ketçaplar nasıl oluyor değinmek istemiyorum bile. Ülkemiz Dünya standartlarına ayak uyduramadığı için kullanılan tarım ilaçlarından son tüketiciye kadar arka bahçe olarak kullanılıyoruz. Daha geçen seneler de bi süt markasının Rusya'dan insan sağlığına uygun değil diye geri gelen ürünler iç piyasa ya atılmıştı. Sağlığımız için fabrikasyon ürünleri olabildiğince az tüketmeliyiz.
2 жыл бұрын
collab@tasarimcidayi.com adresine iletişim numaranızı mail yollayabilir misiniz?
@AnAbdullahAli2 жыл бұрын
Önce gönderilen fotoğrafı ya da kısa videoyu izleyip sonra incelemesi yapılarak karşılaştırma yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu arada 8:46 bu ürünün altında da logo var o gözden kaçmış.
@SAVIARs2 жыл бұрын
Daha objektif, net ve doyurucu bir içerik olmuş. Biraz da günah çıkarma videosu gibi olmuş. Korkulanın aksine, bilinen, tanınan firmalar bunu aşırıya götürmüyorlar. Ancak zamanında hepimizin sürahilerle içtiği o saçma içeceklerin tehlikelerini görmek biraz iç karartmıyor değil. Gıda denetimi, bilhassa çocukların tüketebileceği ürünlerde çok daha sıkı ve sert olmalı.
@msydm2 жыл бұрын
Sevgili Burak, İçerik harika olmuş. Bu serinin devamı gelsin 👏🏻 Emeğine sağlık İçerikler ile ilgili #gıdadedektifi sayfasını takip ediyorum. Bu sayfa sayesinde etiket okuma bilinci kazandım. Herkese tavsiye ediyorum. Ne yediğimizi bilelim.
@ashihna95852 жыл бұрын
video boyunca pişmaniye bekledim. bu serinin pişmaniyeye özel bölümü bile olur. pişmaniyeye özel bölüm yapmak istersen izmit'te yaşıyorum ben, iletişime geçersen bulduğum her marka pişmaniyeden gönderebilirim:d
2 жыл бұрын
Ortaya karışık alabilirim 😀
@ssencan2 жыл бұрын
İzmitin neresi
@yasar15152 жыл бұрын
Görsel den, gerçeğe nasıl geçtiğini görmek, inanılmaz !
@ENES-wx2 жыл бұрын
Bu adam işinin hakkını veriyor
@venomsnake73512 жыл бұрын
içerik güzel zaten hele geliştirmesi daha da güzel oldu.
@xFinal2 жыл бұрын
tamam da DEN NİYE AYRI
@mienya_dcx2 жыл бұрын
@@xFinal harbi ya
@yasar15152 жыл бұрын
@@xFinal fark etmemişim.
@senator23752 жыл бұрын
4:20 salep oranının bu kadar düşük olmasının sebebi salep denilen ürünün kakao gibi acı bir madde olmasından kaynaklı yani oranı %3 olsada o güzelce tadını veriyor ve olması gerekende bu yanlış bilmiyorsam başka bir madde de olabilir dondurmada da kullanılıyor bu salep ve bir kazan dondurma için 50 100gr falan kullanılıyor olması gerek
@furkancin6662 жыл бұрын
gerçekten youtube'da kaliteli içerik üreten sayılı insanlardan birisin abi.
@Beyis2 жыл бұрын
6:00 abi bazılarında cidden resimdeki gibi
@Eternal89372 жыл бұрын
Abi seni eskiden çok severdim şimdi shorts içerikleri falan süper olmuş böyle devam
2 жыл бұрын
Olumsuz bir şey yazdın sandım ters köşe yaptın beni 😄❤️
@Eternal89372 жыл бұрын
@ 💙
@whynotmann2 жыл бұрын
Fake attı
@alesta73062 жыл бұрын
8:47 yan çevirdiğinde marka gözüküyor dayı orayı sansürle istersen
@sibelsibelce2 жыл бұрын
Güzel yayın oldu. Teşekkürler. Tartıyıda sıkıntı etmeyin. Hanımınız mutfakta kullanır. 👍🏻
@aryanaz46992 жыл бұрын
Dayı bu video sağlık ile ilgili bilgiler vermek vs açısından daha faydalı olmuş. Gıda dedektif diye bir site var. Oradan da ürünlerden sağlıksız veya hileli noktaları öğrenebilir, videonu oradaki ürünleri konu edebilirsin.
@ZahawiLQ2 жыл бұрын
Salepte şöyle bir durum var gerçek salep tozu kullanırsanız 1lt süte 1-2 çay kaşığı salep tozu 1 su bardağı kadar da şeker eklenerek yapılıyor. Bu yüzden %3 oran gayet normal.
@Alpertunga332 жыл бұрын
Bence de öyle
@Waldolive1 Жыл бұрын
8:01 Çocuklar için 😀
@ETV-ih2fs2 жыл бұрын
Hocam Gıda Teknikeriyim büyük ihtimal üretici tebliğde yer alan ufak detaylara bakarak işini yapıyor. Bizim için çok anlamlı olmayan onlar için anlamlı hale gelebiliyor. Ayrıca şunu da belirteyim, üretim yapılan fabrikalarda kalite müdürü ve gıda mühendisleri vardır. Onların onayı olmadan çıkmaz normalde ürün satışa. Bazı şeyler kılıfına uyduruluyor ülkemizde. Benden daha bilgili insanlar vardır onlarla iletişime geçmeniz daha anlamlı olur. Kalite müdürü veya Gıda Mühendisi kişiler bu konuda sizi daha iyi aydınlatır. Bizim de tekniker olarak anlam veremediğimiz şeyler oluyor bazı mühendisler onay veriyor şikayet gelince suç teknikere kalıyor garip bir iş. İyi günler, iyi çalışmalar.
@msrlsutlac70042 жыл бұрын
hocam ben normal bir tüketici olarak hep merak etmişimdir bu aromalı içecek yiyeceklerde meyveli sütlerdeki bu saçma oranların sebebi nedir? kutuda %1 kakao yazıyor ama tadı bildiğimiz çikolata gibi yoksa içerisine başka bir madde mi konuluyor veya o miktar yeterli mi?
@ETV-ih2fs2 жыл бұрын
@@msrlsutlac7004 hocam büyük ihtimal konsantre ürünler gibi. Kolada, meyve suyunda ki durumlar gibi. Konsantre yüzde yüz ürünün kendisi, ama üzerine su eklenirse meyve suyu olur. Yani yeterlidir meyve suyu için sanırım bu ama yanıltmak istemem mühendislerden ayrıntılı bilgi almak gerekir
@msrlsutlac70042 жыл бұрын
@@ETV-ih2fs teşekkürler hocam benim korkum ekstradan o tadı veren tadlandırıcılarla vücudumuza glikoz enjekte etmekeridir.
@ETV-ih2fs2 жыл бұрын
@@msrlsutlac7004 hocam her şeye bu kadar dikkat etsek keşke. Tamam glikoz sıkıntı ama yediğimiz içtiğimiz çok şey de yararlı değil. Genelde glikoz, furuktoz kullanılır tatlandırıcı olarak.
@mehmetfatihyilmaz16412 жыл бұрын
@@msrlsutlac7004 sivilarda gayet normal, %1 demek ki 200ml lik bir icecekte icinde 2 gram kakao tozu var, sende evinde 200ml lik süt alsan icine 2gram hakiki kakao (nesquik degil, kek yapmak icin kullanilan kakao) ozaman görürsün ki ayni tadi elde edersin.
@davutsakalli2 жыл бұрын
Ben de ambalaj değil ama kullanım kılavuzlarına çok meraklıyım. Türlü çeşitli cinste ve boyutta kullanım kılavuzları var. Koleksiyoncu olsam, kullanım kılavuzu koleksiyonu yapardım.
@m495822 жыл бұрын
Vay be, bu gerçekten ilgimi çekti. :D Güzel bir merak hocam..
@gencbuilder50192 жыл бұрын
10:16 da ki coka damla da cıkolta damlaları içinde kalıyor abi. Daha önceden hiç yokmuş gibi duruyordu bi püsküvütümde sonradan yerken içine gizlendiğini fark ettim. (istersen bu yorumu paylaşabilirsin)
@birkahveseverkisi56262 жыл бұрын
Abi 8:52 de ürünün markası görünüyor yandan aman dikkat et
@vatanfedaisi352 жыл бұрын
6:05 teki keki bizzat aldım, sana geldiği şekilde değil, resimdekinin %100 aynısı olmasa da büyük oranda benzer, muhtemelen depoda beklemekten erimiş sana gelen ürün
@sercan_ender2 жыл бұрын
Tasarımcı Dayı merhaba 👋 eline sağlık. Kullandığın mikrofon rode vodeomic mi sana zahmet yazar mısın
@alperasc91632 жыл бұрын
Dayı: Bu paket boş Firma: Hayır paket hava dolu hemde bedava
@KotalAztec2 жыл бұрын
Bu yorum nasıl tutmamış ya sğfmsüfmsüfm
@Savilah2 жыл бұрын
Abi telefonu masanın karşısına taksan görüntüyü ters çevirsen daha iyi olmaz mı
@hdyecelik2 жыл бұрын
Panten 3 4 ay önce şişelerini yeniledi. Eski şampuan şişeleriyle yeni şişelerini yanyana koyunca boyutu aynı olmasına rağmen eski şişeler 340 ml yeni şişelee 270 ml. Alırken baktım eski şişeler ve yeni şişeler aynı fiyattan satılıyor. Bende dizilmiş tüm şişeleri kontrol edip aralara sıkışmış 340 ml olan eski 5 şişeyi aldım 😢 haa bi de 270 ml e düşürmelerine rağmen bi de zam yaptılar...
@_BATUHAN__2 жыл бұрын
Abi gorselleri atan urunu direk sana kargolasin birde o 0.030olan hic normal değil şekeri düşük istenen aromanin yuksek olmasi gerekiyor fakat uretim maliyetinden dusmek icin boyle yapiliyor
@GökhanÖzt2 жыл бұрын
Abi ben o sucuğun üretildiği yerde çalıştım kırmızı ambalajı üretimde esnasında şekil i korumak için yapılıyor en dışındaki şeffaf paket ise ürünün zarar görmemesi için Dip not:Çok fazla ucuz sucuk yemeyin pek hijyenik şartlarda üretiliyor.
@apatatatov58012 жыл бұрын
O fondötenin çalışma mantığı şu şekilde altda bir plastik kapak var ve sıktıkça o kapak vakum dan dolayı yukarı çıkıyor ve en sonunda içinde hiç birşey kalmıyor yani ürün bitdikten sonra bu mekanizma sayesinde içi full temiz kalıyor
@GoogleHesabi1212 жыл бұрын
@Tasarımcı Dayı 4:48 Çilekli sütün markası(Sek) kutunun en altında gözükmüş.
@Mr.cografyaci2 жыл бұрын
Yemek yerken iyi gidiyor. Abi sana tavsiye vermek istiyorum, ürünleri alırken de vlog tarzı video çekip video uzunluğunu arttırabilirsin. Ayriyeten fiyatlarınıda görmüş oluruz
2 жыл бұрын
Markette çekim yaparsam show tv ana haberdeki görüntüler gibi etrafım bulanık olur 😄 Aldıklarımı zor sansürlüyorum başıma bi işler gelecek ama hayırlısı.
@AtesSu20062 жыл бұрын
@ Gelmez
@Mr.cografyaci2 жыл бұрын
@ abi valla yaptığın işi zevkle izliyoruz. Sen merak etme Allah'ın izni ile hiç birşey olmaz. Seviliyorsun iyi günler 👋🏻
@AdSoyad-bd2qm2 жыл бұрын
04:48 abi altta marka gözüküyo
@12Minerva2 жыл бұрын
Videolar çok keyifli, elinize sağlık. Sürekli jelibon dediniz ama jelibon bir marka ve eleştirdiğiniz ürünün markası farklı. Markayı bantlayıp Jelibon jelibon deyince başınız ağrımasın 😊
@yume99982 жыл бұрын
Keşke o jelibon markası biraz daha yaratıcı bi isim bulsaymış. Tama biz paketten görüyoruz satılan şeyin jelibon olduğunu ama ek olarak da markanın adına jelibon koymanın ne gereği var :D?
@hai05402 жыл бұрын
5:55 ordaki kek senin şansına kötü gelmiş ben aldığımda paketteki gibiydi abi
@ferdioksuz2542 жыл бұрын
Gramaj tartarken ambalaj dışı gramaj bakarsan daha iyi olur. Ve gıda kodexinde aradığın herşeyi bulabilirsin
@onur70082 жыл бұрын
Bana tuhaf gelen bir şey de bir internet alışverişimde kargo bilgisi "Bir günde kargo" yazıyordu. Heralde bir günde kargoluyorlar dedim fakat kargo firmasının ismiymiş sonradan anladım.
@ex_gameplay5162 жыл бұрын
Bu adamı seviyorum Adam gibi adam
@chifuyununkutsalboku2312 жыл бұрын
Abi o kalpi keki ben yiyorum tadı gayette hoş, Hepsi öyle değil senin aldığın baya erimiş ve, Ezilmiş. Normalde pakettekiyle aynı :)
@lget09922 жыл бұрын
10:13 abi o damlalar arkasındada oluo yani tabi pakkette gözüktüğü gibi değil de arkasındada oluo biraz
@fratguvendiren43542 жыл бұрын
10:10 gıda mühendisi değilim ama bunla alakalı söyle terim var: Bunlar makine ile korunuyorsa damlaları. Bant durmadan çikolata koyunuyorsa belki makine düzgün koyamamıştır. Bilmiyorum teorim ne kadar doğru ne kadar yanlış.
@alperxl92 жыл бұрын
Ben insülin şeker metabolizmasi bozuk bir doktor olarak dondurma vb yediğimde hangisinde glikoz şurubu (zararlı duzeylerde) saniyesinde anlayabiliyorum. anne babalara tavsiyem paketli dondurmalardan(en bilinen marka dahil) uzak durmaları. Güvenilir ve eski Pastanelerin dondurmaları daha sağlıklı. Kan şeker seviyedeki anormal dalgalanma pastane dondurmaları tukettigimde oluşmuyor (Anadolu da yaşıyorum, İstanbul'u bilemem).
Salep de sahlep bile yok %3 de aroma sadece.. olanlarda da %0.1 gibi koyuyorlar gerisi yine aroma.. ice tea lere bakin % 0.20 çay var gerisi aroma. Balli meyve suyu almistim bal orani %0.1 di
@cotanaster33702 жыл бұрын
Öncellikle bu tarz videolar yaptığın için yürekten teşekkür ederim ben elimden geldiğince raf ürünlerini "market ürünlerini" ailemden uzak tutuyorum . Toz meyve sularının tehlikesini yeni yeni yazmaya başladılar ama neredeyse tüm raf ürünleri çocuklarımız ve kendimiz için çok zararlı bu tip sağlığa zararlı ürünler 1990 yıllarında ülkemize geldi hiç bir zaman da gerçekte olan içeriğini bizimle paylaşmadılar ama özellikle büyükşehirlerde kanser vakalarının artması 1990 dan sonra başladı. Hayatınızın sağlıklı yada hastalıklı olması sizin elinizde ailenizi ve kendinizi seviyorsanız markette satılan raf ürünlerini yemeyin en tehlikelileri de meyve suyu ve asitli içecekler dikkat edin.
@Şerifsaquascaper2 жыл бұрын
o zaman iyiki 11 yıldır yapay şeker tüketimi ve üretilen ürünleri asitli içeceklerin tümünü kullanmıyorum. Her şey çayda şekeri bırakmaya karar vermem ile başladı.
@amusic86482 жыл бұрын
NAH KANKA AYN
@fazloncul76132 жыл бұрын
sizdeki bu yaşama isteğini anlamıyorum napıcaksın o kadar uzun sağlıklı yaşayıp
@agahyavas63942 жыл бұрын
@@fazloncul7613 amacının uzun yaşamak olduğunu söylemiyor hastalıksız yaşamak istiyormuş ki kimse ciddi bir hastalık geçirmek istemez
@amusic86482 жыл бұрын
@@fazloncul7613 ayn ya
@sefaozugur6952 жыл бұрын
Tuğkan abi canlı yayında böyle bir video fikrinden bahsetmişti gerçekleştirmen çok hoş ❤️
@halilmert49814 ай бұрын
Abi ozmonun yeni keşif temalı diye sattığı çikolatayı alsana
@SEZGIN___2 жыл бұрын
abi bende de aynı mikrofon var ama kablosu kısa kullandığın kabloyu nasıl bulabilirim
@quick15662 жыл бұрын
Tasarım yaparken grafik tablet mi kullanıyorsunuz ?
@re-oc2lf2 жыл бұрын
Bende oralet aldığımda beyni etkileyebilir diye pakette yazıyordu ve korkmuştum. Acaba yurtdışında satılan toz içeceklerde de bu gıda boyası onlarda da kullanılıyor mu yoksa yrtdışında yasak mı merak ettim
@ahmetburak12272 жыл бұрын
Dayı o Halleyler normal 10:00 üstünde 1 tane 2 tane görünüyor onlar içine gömülmüş oluyor.
@yahyadursun87592 жыл бұрын
O kornetin üretildiği fabrikada çalıştım o kornet ısıyı çok sevmiyor en ufak sıcaklıkta eriyor neme falan Marua kalincada paket buzusmeye başlıyor o teması azaltmak içindir büyük ihtimalen benim tespitin bu sekilde
@aydnerden93442 жыл бұрын
06.42 adam Antepli oluyor valla yorum 😂😂 Efsanesin
@BayMilk2 жыл бұрын
Uzun şekerde hatalı basımdan kaçınmak için poşeti ekstra uzun olmuyormu ? 🤔
@learwens43652 жыл бұрын
4:48 altta marka yazıyo
@Ysn9822 жыл бұрын
Bueno markası var bimde burak önceden çok kaliteli bir çikolata idi geçen gün bademlisini aldım pandemiden önce içi bademden geçilmezdi çikolata kaliteside fena değildi dün bir adet aldık içinde ne badem kalmış nede çikolatada kalite
@mervedemir52992 жыл бұрын
Ay evet kesinlikle
@yusuf-cx4oo2 жыл бұрын
6:14 benim aldımda düzgun cikmişti hepsi oyle deyil
@idofle2 жыл бұрын
Eline emeğine sağlık özgün içerik üreten nadir kişilerdensin
@abdullahzks2 жыл бұрын
8:20 daki kremalı bisküvi de gramaj düşürdüler. Hemde az da değil. 3 ay evvel 76 gram olan şey 61 grama düştü. %20 bir fark. Birde üstüne zam yaptılar. Hemde duble zam oldu
@ilkerkanatt2 жыл бұрын
Burada konuşmamız gereken en önemli şeylerden biri çevreyi korumak için plastik atıkların azalması hakkında onca çabanın kullanıcılardan beklenirken üreticilerden beklenmemesi.
@emirdoguhancelik31942 жыл бұрын
12:40 Çileği koklatmislar artık gelen moleküller kadar işte jsjsjsjs
@wkoq19272 жыл бұрын
7:10 2 tl ucuzmuş abi ya bizim orada 5 tl falan
@Şerifsaquascaper2 жыл бұрын
Her şey çayda şekeri bırakmaya karar vermem ile başladı Ondan sonra yapay şeker içeren tüm ürünleri tüketmeyi bıraktım. Kurtuluşumun 12.yılına giriyorum
@turkanmutlusaglam3742 жыл бұрын
Abicim ben merak ettiğim bir konu var 1 lt olan içecekleri inceleyebilir misim özellikle 1 lt meyve suyulari çok merak ediyorum gerçekten 1 litre mi teşekkürler
@mehmetfatihyilmaz16412 жыл бұрын
iceceklerde icinde aromasi az olmasi gayet normal, zaten icerigin 99% sivi... söyle düsün %1 kakao tozu demek ki 200ml lik bir icecegin icinde 2 gram kakao var... ne kadar olacakti ki? 20 gram mi?
@marazali27602 жыл бұрын
Abi hiç yakın zamanlarda Mersin köylerinde bulundun mu ?
@Tpnar2 жыл бұрын
Yollanmis fotograflari da ürünleri incelemeden öncede göstere bilirsin. Ambalaj hilesimi, izleyici hilesimi tarzinda :)
@Lokinur2 жыл бұрын
Merhaba ben gıda teknisyeni öğrencisiyim 🤗 ve şu toz halinde ki içecekler vesairenin üzerinde yazan işte çocukları olumsuz etkiler olayı şöyle: tarım ve Orman bakanlığı tarafından teker teker denetlenen bu ürünlerin içinde ki katkı maddelerinin Bi sınırı var ve sınırı aşınca bu cümleleri yazmak zorundalar şey gibi biz işte çok gıda boyası kullandık gibi
@serifeoral222 Жыл бұрын
Limiti aşmak yasal olarak suç, o renklendiricilerin kullanıldığı bütün ürünlerde belirtilmek zorunda yanlış anlamışsınız durumu.
@Grand-warden2 жыл бұрын
Abi videoda gösterdiklerinden tek savunduğum mavi paketli sarı bir kek var onu dolaba atıp kısa süre beklersen gayet güzel tadı falanda yerinde
@ahmetyasan17292 жыл бұрын
8:06 bu jelibon bimde en sevdigim sey ya arkadaslarla her segerinde 3 4 tane aliriz yeriz
@furkansarkaya93482 жыл бұрын
Abi paket üretimi sahasında genelde gıda mühendisleri analiz ve laboratuvar kısmında ise gıda teknikeri çalışır . Ben süt , bal ve meyve suyun da staj yapmış bir gıda mühendisi olarak şöyle bir yorum yapabilirim. Tabiki staj yaptığım kurumlarda incelediğim kadarıyla meyve suyu sadece az miktarda şeker ilavesi ile gayet doğal bir üretimi sağlanabiliyor sadece raf ömrü kısa ve maliyeti çok yüksek bir hale geliyor. Süt ürünlerinde ise her firmanın reçeteleri var bunun dışında ise örnek veriyorum bir süt fabrikası başka bir markanın ürününü fason olarak da üretebiliyor. Ham madde aynı ama ürün içeriği farklı bazı kısımlarında bu yüzden çoğu meyveli süt benzer içeriklere sahip oluyor. Bal da herhangi ekstra bir katkı yok benim çalıştığım kurumda pastörizasyon(ısıl bir işlem) ve dolum şeklinde yapılıyor analizler ve kontrollerden sonra tabiki.
@eskimisseneler2 жыл бұрын
Abi içeriklerin çok iyi, başka hesaplardan baya küçüklüğümden beri abonenim bu içeriklerin için teşekkür etmek istedim.
2 жыл бұрын
Gramını nasıl yazmazlar ya, mecburen koymaları gerkmiyor mu?
@emirhanakyel51782 жыл бұрын
kesinlikle böyle daha güzel ve anlaşılır olmuş ellerinize sağlık
@maglina90282 жыл бұрын
7:08 Oha dayı sen Ahmet Aga mısın 🚨🥵
@xKutadguBilig2 жыл бұрын
Abi yanlız o red velvet kekinin tadı efsaneee dershaneye giderken almıştım ve fiyatida uygun baya dışına gerek yok tadı yeter😍
@berkayimsek2 жыл бұрын
O renklendirici maddenin adı Karmosin. Hem de helal bile değilmiş 🤣 Hiperaktivite ve dikkat eksikliği sorunlarına neden olabilir. Ayrıca Kanserojen ve Mutajen özellikleri olduğu düşünülmektedir. Bu yüzden İsveç, ABD, Norveç ve Avusturya’da kullanımı yasaklanmıştır. Ben de kaşıkla yiyordum video izleyince aklıma takıldı benim yediğim şeyde de varmış.
@thedecaf02 жыл бұрын
Merhaba abi hala tasarım yapıyor musun acaba? Logo ve banner gibi yapıyorsan instagramdan sana yazdım da iletişime geçebilir miyiz logo ve banner için?
@fratguvendiren43542 жыл бұрын
9:10 değişmiş o zaman. Ben aldığımda çok az vardı çikolatası. Tabi kaç yıl oldu alalı.
@ertugrul93172 жыл бұрын
Abi bence çokodamla gibi ürünler fabrikasyon olduğu için hepsine eşit dağılmamıştır. Bazılarında çok bazılarında az olabilir.
@haticee2 жыл бұрын
Harika bir video olmuş eline emeğine sağlık böyle devam et Dayi😍
@kingrblox48442 жыл бұрын
6:10 ben hep alıyorum görüntüsü baya düzgün tadı da fena değil neden seninkinde böyele çıktı bilmiyorum
@thellvlr2 жыл бұрын
9:10 abi o hangi marka öyle çikolata baya çok (ciddiyim) bene o bile çıkmıyo kruvasanlarda böle minnacık çikolata koklatmışlar baya yani
@bloxx6792 жыл бұрын
O incelediğiniz sucukta başıma bi olay gelmişti sucuğu kestiğiniz zaman görünen o beyaz noktalar tam olarak ne oluyor bilmiyorum ancak bir seferinde ayni sucuktan aldığımızda o beyaz noktalar yerine bildiniginiz icine tane ile pirinç konulmuştu haşlanmış olarak
@resulcoban7216 Жыл бұрын
Abi juss pulp bunu dene şeftali parçacıkları yok. "Üstünde şeftali parçacıklı içecek".
@omerozata66672 жыл бұрын
İşinin hakkını veren bir youtuber
@stayout232 жыл бұрын
Ülkemizde ciddi bir gıda terörü var. Maliyetlerin artmasıyla üreticilerin çoğu ahlaksız yöntemlere başvuruyorlar. Denetim mekanizması zaten hak getire...
@childtvm-tvm-83712 жыл бұрын
normal bir fotoğrafın üzerine çizgi resim nasıl yapıştırılabilir. tabii sadece çizgiler aktarılıcak
@ytspin74152 жыл бұрын
6:15 gayet güzel bizim burdakiler kamyonun içinde ezilmiştir ve tadıda mükemmel
@vio36672 жыл бұрын
Çay ekstratı aroması muhtemelen yoğundur. Salep de çok etkili ve çok pahalı. 1 litre süre 1.5 çay kaşığı kadar atıyorum yinede çok yoğun geliyor. Kakao oranı da normal... Ürün incelemeleri araştırılmadan random yapılmış.
@serkancanbey6822 жыл бұрын
7:08 de ki "Şöl... firmasının Oz... kornetini" kızıma (4 yaş) bugüne kadar en az 350 - 400 adet almışızdır,geçen paketini ben açtım ve bu boşluğu gördüm eşime de tembihledim artık bırakın "o...o" almayı üreticisinin (ki çok fazla ürününü alır ve tüketirdik) hiç bir ürününü artık almıyoruz.
@bdongel Жыл бұрын
Asıl hile, Kasa Arkası, Haftanın Ürünü ya da 100 tl üzeri alışverişkerde filanca ürün 79,90 yerine 49,90 benzeri indirimlerde yapılıyor. Son kullanma tarihi gelmiş (en iyi ihtimalle 1-2 gün kalmış) ürünler bu tür indirimlerle elden çıkarılıyor. Defalarca şahit oldum. Market adı hiç önemli değil çünkü hepsi aynı taktikkeri uyguluyor. Bu yüzden şayet indirim görürsem hiç yaklaşmıyorum.
@BilimDinTarihveMitoloji2 жыл бұрын
gastronomi mezunu biri olarak dışarıdan alacağınız içeceğiniz hiç bir salep orjinal salep değildir.nişasta ve şeker karışımı cıkar ve içine aramo ya da çok az ekstrat koyarlar sebebi salepin gerçekten cok pahalı olmasıdır. salep orkide bitkisinden elde edilir. Diğer konuya gelirsek bir ürün meyve suyu denmesi için %100, nektar için %25/%50 ,meyveli diyebilemek için %10 aromalı demesi için 0 bile yeterli tabi bu ülkemiz kanununca diğer ülkelerde ürünler çok daha sağlıklı elde ediliyor.