Hocam eline koluna sağlık acaba h2b vizesi ile ilgili video ve dil okulu ile ilgili videolarda çekebililr misin
@leventmirkelam5 сағат бұрын
Güzel bilgiler , ellerine sağlık teşekkürler.
@guray_barin5 сағат бұрын
@@leventmirkelam Teşekkür ederim. 🙏🏻
@Mehemmed73582 күн бұрын
Emeğine sağlık
@guray_barin2 күн бұрын
@@Mehemmed7358 Teşekkür ederim 🙏🏻
@Mehmet-od6zc3 күн бұрын
Güray ağzına sağlık brom güzel ve faydalı bir video olmuş yine. Buna ek olarak ordudaki yapılacak meslekler de eklenebilir aslında. Yani atıyorum hem us army de olup hem de hemşire olmak veya yazılımcı olmak vs..
@guray_barin3 күн бұрын
Teşekkürler, evet ama onların eğitimleri ordu içerisinde oluyor dolayısıyla bambaşka bir alan o yüzden eklemedim. Bir de ordu içerisinde bu paraları kazanmak imkansız.
@tahsinergen632 күн бұрын
Güraycim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler sunuyorsunuz.Sizler Amerikaya hangi yolla gittiniz ve oturumunuz var mı??
@guray_barin2 күн бұрын
@@tahsinergen63 Buraya nasıl geldiğimi anlattığım bir video var aslında onu izlerseniz daha iyi olur.
@yalcinceylanoglu4482Күн бұрын
Elinize sağlık, Güray hocam ❤❤❤❤
@guray_barinКүн бұрын
@@yalcinceylanoglu4482 Teşekkürler. ☺️
@bbrock035 сағат бұрын
Baba bize mavi yakali blue collor islerini soyle lutfen. okusaydim zaten adana da kalir okurdum.:):)
@guray_barin4 сағат бұрын
@@bbrock03 videoda söylüyorum zaten ama bütün bunlar için öncelikle Green card olmalı, İngilizce bilmelisiniz ve kursa gitmelisiniz.
@fatiherkan6798Күн бұрын
5:30 da söylediğin okul ile ilgili şunu sormak istiyorum eğer Türkiyede 2 yıllık elektrik ön lisans mezunuysak bunun denkliği vs alınabilirmi yoksa kesin olarak amerikada 2 yıllık unıversıteye gıtmemız mı gereklı
@guray_barinКүн бұрын
@@fatiherkan6798 Maalesef Amerika’da ayrıca bir kursa gitmeniz gerekiyor çünkü buradaki Lisanslar farklı.
@fatiherkan6798Күн бұрын
@@guray_barin ama sanırım yinede ufak çaplıda olsa bu işiyapabiliriz gibime geliyor Türkiyede belirli bir tecrübeye sahip olduktan sonra yoksa tamamen her şey oradaki lisansa göre mi oluyor
@guray_barinКүн бұрын
@ Yasal olarak yapamazsınız, çünkü her iş bilen biri tarafından yapılmak zorunda. Aksi halde size bir şey olursa diye bir risk almazlar.
@melekyazc34053 күн бұрын
Merhaba! İçerikleriniz çok faydalı. ARMY videonuzda Boğaziçi ve ODTÜ gibi üniversitelerin Amerika'da sayıldığından bahsetmiştiniz. Biraz araştırdım ama mühendislik bölümleri dışında herhangi bir kaynak bulamadım. Sizin diploma denkliği hakkında bilginiz var mı? Teşekkür ederim.
@guray_barin3 күн бұрын
@@melekyazc3405 Selamlar, teşekkür ederim. Diploma denkliğini yapan bazı kurumlar var bunlardan en meşhuru ECE adında bir kurum. İnternet sitesini size bırakıyorum fakat çok fazla bilgimin olmadığı bir konu daha detaylı bilgi için kurumla iletişime geçebilirsiniz. Sevgiler… www.ece.org/
@MehmetErsoy-ku9pz8 сағат бұрын
Merhaba ben 30 yıldan fazla america da terzilik yapıyorum . Bence en az berberler kadar kazaniyoruz diyebilirim
Merhaba ben Amerika’ya 40 sene önce geldim ilkokul mezunuyum burda wood flooring şirketim var aynı zamanda ev alıp tamir Edip geri satıyorum yıllık kazancım ortalama 300.000 $
@guray_barinКүн бұрын
@@aliyildirim1742 Merhabalar, çok iyi bir kazanç elde ettiğinizi düşünüyorum.
@aliyildirim1742Күн бұрын
@ sadece gençlere ornek olsun diye yazdim calismak ve daima kendini gelistirmek cok önemli
@@SilentScreamsStoriess Evet olabilir, onlar içinde lisansa ihtiyaç olabilir detaylı araştırmak gerekir. Aşçılık kazançları iyi ama onu biliyorum.
@semyilmaz16 сағат бұрын
Hocam army ile vatandaşlık alma hedefindeyim daha sonrasında da federal bir departman niyetindeyim. merak ettiğim konu şu, güvenlik soruşturmasında Türkiye'deki komşularımıza, çevremize gelip bizi araştırıyorlarmış bu doğru mu? Çünkü günümüzde ne ben komşumu tanırım ne de o beni. Tanıyan birisine de sorsalar adam kendi içinde "ulan ameriga ne alaka başa iş almayalım" 😂 çekincesiyle bir şey de söylemeyebilir. Bu iş nasıl oluyor, sizin tecrübeleriniz neler ?
@guray_barin14 сағат бұрын
@@semyilmaz Doğru, araştırıyorlar. Komşunuzun vs. bilgilerini siz veriyorsunuz zaten.
@ahmetemirhas1939Күн бұрын
Guray amerikada dis hekimligi okumak istedigini soylemistim sana sormak istedigim bildigin gibi 4 yillik diploma istiyor dis hekimligi okuyabilmek icin army sen bu sürecte turkiyede ki diplomanin herhangi bir faydasıni gordun mu ? Asil merak ettigim tam olarak kariyer planinda uygulayacagin adimlar yani sirayla yapacagin meslegi eline alana kadar atacagin adimlari soylee misin lutfen , yani 4 yil okul iste 4 yil obur okul felan tarzinda bu yorumu mu lutfen detayli cevaplamani istiyorum
@guray_barinКүн бұрын
@@ahmetemirhas1939 selamlar, öncelikle Türkiye’deki diplomam sayesinde farklı bir rütbeden başladım. Askeriye sayesinde üniversiteye başlamadan önce ilk yıl sadece askeriyeye odaklanmayı planlıyorum. Öncelikle on haftalık bir acemi birliği eğitimine gideceğim. Ardından 26 haftalık mesleki eğitim alacağım. Bu süreçte sadece bunlarla uğraşmam en doğrusu olacaktır daha sonra da 90 günlük aktif göreve çıkacağım. Bu çıktığım aktif görev sayesinde üniversite okuma hakkım oluşacak, ilk işim bir diş hekimliği öncesi bölümü okumak bu da dört yıllık bir bölüm. Daha sonrasında Allah nasip ederse dört yıllık diş hekimliği bölümünü okumak istiyorum. Bu da toplamda sekiz yıllık bir üniversite eğitimi olmuş olur. Planlamama göre bu süreçte bir kez daha sözleşme imzalamam gerekecek. Her şey yolunda giderse 32 yaşında diş hekimi olmuş olacağım.
@ahmetemirhas1939Күн бұрын
@@guray_barinkardesim basarilarin devamini cani gonulden diliyorum ilerde denk gelirsek amerikada sana bir yemek ismarlamak cok istiyorum saglicakla kal
@guray_barinКүн бұрын
Teşekkürler, inşallah denk geliriz. ☺️🙏🏻
@selahattinguney4289 сағат бұрын
Çok teşekkürler. Sizin videolarınızı yeni gördüm...Ben EKSKAVATÖR , KULE VİNÇ OPERATÖRÜYÜM. Bunlara ne kadar veriyorlar . Birde bu MAVİ YAKALILARIN aldığı ücretler güncel mi?... Teşekkür ederim
@guray_barin9 сағат бұрын
@@selahattinguney428 Evet ücretler güncel, bu meslekler ayda $8.000+ kazanıyor. Lisans gerekli.
@rasitcenngiz2 күн бұрын
Merhaba, Videonuzda anlattıklarınız aslında Türkiye için de geçerli. Genellikle ustalık isteyen işler Türkiye’de de yüksek meblağlar kazandırıyor. Şu an Green Card talihlisiyim ve Mart ayında mülakatım olacak, tabii bir sorun olmazsa. Size sormak istediğim, ben lise mezunuyum ve Türkiye’de gemi montaj ustası olarak çalışıyorum. Oraya taşınmayı planladığım için işlere bakıyorum. Ancak restoran ve depo işlerine göz attığımda küçük bir hesap yapınca Türkiye’de ay sonunda cebimde daha fazla para kalacağını fark ettim. Bu nedenle ABD’de ay sonunda cebimde kalacak parayı artırmak için ustalık gerektiren işlere yönelmeyi düşünüyorum. Sizin de bahsettiğiniz gibi, iki yıllık okullardan gerekli eğitimleri aldıktan sonra bu işleri yapma imkanımız olduğundan söz ediyorsunuz. Ancak düşündüm ki ilk geldiğim zamanlarda hemen bir okul okuyamayabilirim. Bu nedenle gemi montajı gibi ustalık gerektiren ekiplerde iş bulabilme imkanım sizce ne derecede mümkün olabilir?
@guray_barin2 күн бұрын
@@rasitcenngiz selamlar, öncelikle hayırlı olsun umarım her şey istediğiniz gibi geçer. Amerika’ya geliyorsanız öncelikle parayı düşünmeyin bence çünkü burası paradan daha farklı şeyler sunuyor insana… maalesef öyle ustalık gerektiren işler için lisansa ihtiyacınız var…
@rasitcenngiz2 күн бұрын
@@guray_barin Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Aslında haklısınız. Buradan, orada yaşayan sizlerin veya başkalarının deneyimlerini okuyup ya da izleyince insanın içi kıpır kıpır oluyor. Ancak, sizin hatırlattığınız gibi, aslında oraya bir göçmen olarak gidiyoruz. Eğer Amerikanın bize sunduklarını görmezden gelir ve sadece tek bir konu olan paraya odaklanırsak, hep göçmen olarak kalırız ve bir Amerikalı olamayız. Tekrar uyarılarınız için teşekkür ederim. Size de hayatınızda başarılar dilerim.
@guray_barin2 күн бұрын
@ rica ederim, kesinlikle buradaki haklar paradan çok daha öte ayrıca orada kazandığınız paranın alım gücü Amerika’daki ile kıyaslayamazsınız bile. Türkiye’de kazandığınız 3000 $ ile Amerika’da kazandığınız 3000 $ arasında müthiş ötesi bir fark var. tabi bunlara ek olarak buradaki yaşamın kalitesi zaten tartışılmaz, bir de belki size ilginç gelecek ama bu ülkeye gelen herkes önce düşük paralarla başlıyor daha sonra basamakları tırmanıyor. Maalesef Türkiye’de bu kalmadı artık, örneğin burada bir garson olarak başlayan birisi restoranda zamanla restoran müdürlüğüne belki 5-10 yıl sonra da restoran sahipliğine kadar çıkabiliyor. ancak Türkiye’de garson olarak başlarsanız bir ömür boyu garson olarak devam edersiniz yüksek ihtimalle… daha önce yüklediğim bir video vardı neden Amerika’ya gelmelisiniz başlıklı bence o videoya bir göz atın. Sevgiler, saygılar, teşekkür ederim…🫡☺️
@rasitcenngiz2 күн бұрын
@@guray_barin Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Mutlaka videonuza göz atacağım. Tekrardan sizlere güzel, sorunsuz bir yıl dilerim.
@hulyacicek1117Күн бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻
@guray_barinКүн бұрын
@@hulyacicek1117 ☺️🫡
@mertaliaykurt58442 күн бұрын
güray ağzına sağlık benim sormak istediğim bir soru var senin gibi orduya girip üniversite parasını orduya ödetmeyi düşünüyorum ve amerika da hukuk okuyup savcı olmak istiyorum bu yapılabilir mi yoksa imkansız mı açıkçası düşüncelerini merak ediyorum
@guray_barin2 күн бұрын
Selamlar, teşekkür ederim. Hayır tabii ki mümkün ancak hukuk bölümü için öncesinde bir lisans sahibi olmak gerekiyor amerika'da dikkatli araştırın. Ancak neden olmasın?
@mertaliaykurt58442 күн бұрын
@@guray_barin teşekkürler dostum
@guray_barin2 күн бұрын
@@mertaliaykurt5844 Rica ederim.
@MusaNabiyev-o3w21 сағат бұрын
Azerbaycandan selamlar.benim oglum sbp une ile meksikadan gitdi 2024 austosda mahkemeni kazandi.protes edildiyi icin simdi apelyasiya verildi.cok rica ediyorum onu deport etmezler ki artik 1 yildi keysde.
@guray_barin20 сағат бұрын
@@MusaNabiyev-o3w Ben sizi hiç anlayamadım.
@erhanaker268817 сағат бұрын
Gelir vergisi dilimlerini eklersen %30 dus o rakamlardan.
@guray_barin14 сағат бұрын
@@erhanaker2688 Selamlar, onu söyledim videoda zaten. Bunlar gros.
@leventmirkelam5 сағат бұрын
Amerikada meslek için 2 yıllık koleje gitmede şartlar neler?
@guray_barin5 сағат бұрын
@@leventmirkelam İngilizce bilmek ve ücretini ödemek.
@Wanted_812 күн бұрын
Hocam merhaba Amerika meslek kurslarına nereye başvurabiliriz
@guray_barin2 күн бұрын
@@Wanted_81 selamlar, bunları Amerika’da okullar veriyor. hangi eyalette ve şehirde olduğunuza göre değişir tabii ki. Google’da hangi meslek için soruyorsanız öyle aratmanız lazım. Örneğin; Miami Electrician School.
@resulyldz9213Күн бұрын
@@guray_barin bu kurslardan online alınabilen var mı?
@guray_barinКүн бұрын
@ Bildiğim kadarıyla yok, okula gitmeniz gerekiyor.
@sameterden11612 күн бұрын
İlaç işinde iyi para olduğunu duydum özellikle organik kimyagerler