Amerika'da Yazılım Mühendisliği/ Silikon Vadisi / Bilgisayar Mühendisliği

  Рет қаралды 24,351

Kariyer Kılavuzu

Kariyer Kılavuzu

3 жыл бұрын

Oyun oynayarak kariyer yapmak ve çok başarılı Amerikan şirketlerinde çalışmak nasıl yapılabilir? Oyun oynayarak para nasıl kazanılır? EA Sports, Blizzard, World of WarCraft gibi oyunlarda nasıl çalışılabilir ve bir yazılım mühendisi olarak nasıl iyi bir gelecek kurulabilir? Bugünkü video'da bu soruların cevaplarını öğreneceğiz.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Video'da sorduğum sorular:
00:21 Giray hakkında
01:34 Giray’ın mesleği ne?
03:18 Giray, Türkiye’de neden Sabancı Üniversitesini tercih etti? 100% burslu kabul almasına rağmen bu üniversiteyi neden hiç hayal etmemişti?
06:18 Giray, mesleğine hangi yaşta karar verebildi?
07:26 Amerika’da yüksek lisans okumak için üniversiteye hazırlanma süreci nasıldı? (Mesleğini nasıl ‘oyun’ üzerine seçti?
09:09 Carnegie Mellon nasıl bir üniversite? Mühendisler neden bu okulu tercih ediyor? Bu okula nasıl kabul aldı?
10:23 Türk öğrenciler oyun şirketlerine nasıl girebilirler?
13:30 Türkiye’de özel bir okula gitmeden Amerika’da işe girmek bir hayal mi?
14:30 Giray, çalıştığı şirketleri ne zaman ve nasıl değiştirmeye karar veriyor?
16:50 Oyun oynamak üzerine meslek yapmak istediğinde, Giray’ın annesi nasıl tepki verdi? (İlginç bir anı)
18:00 Çocuklarının oyun oynamasını istemeyen anne ve babalara Giray’ın tavsiyeleri
19:57 Giray’ın oyun sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere önerileri
-----------------------------------------------------------------------------------------
Giray’ın Twitter hesabı: bit.ly/3iQkg4m
-----------------------------------------------------------------------------------------
Instagram: bit.ly/3cNra6F
Podcast yayınlarım: bit.ly/3nw1iD0
-----------------------------------------------------------------------------------------
Hakkımda:
Merhaba! Kariyer Kılavuzu kanalıma hoşgeldiniz. Amerika Birleşik Devletleri San Francisco'da Stanford Üniversitesinde öğretmenim. Ayni zamanda Amerika'da Google şirketinde tam zamanlı çalışıyorum. Google'dan önce LinkedIn ve Forbes/Fortune şirketlerinde çalıştım. Turkiye'de Bilkent sonrası Hacettepe Üniversitesini bitirdim. Amerika'da ki en son eğitimimi Harvard Business School'da aldim. Bu kanal; Amerika'da okumak isteyen Türk öğrencileri için burslu eğitim, iş bulma, yurtdışında kariyer ve Amerika'da yaşam hakkında videolar ürettiğim bir icerik sayfası.
-----------------------------------------------------------------------------------------
bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliği silikon vadisi

Пікірлер: 127
3 жыл бұрын
Video'da sorduğum sorular: 00:21 Giray hakkında 01:34 Giray’ın mesleği ne? 03:18 Giray, Türkiye’de neden Sabancı Üniversitesini tercih etti? 100% burslu kabul almasına rağmen bu üniversiteyi neden hiç hayal etmemişti? 06:18 Giray, mesleğine hangi yaşta karar verebildi? 07:26 Amerika’da yüksek lisans okumak için üniversiteye hazırlanma süreci nasıldı? (Mesleğini nasıl ‘oyun’ üzerine seçti? 09:09 Carnegie Mellon nasıl bir üniversite? Mühendisler neden bu okulu tercih ediyor? Bu okula nasıl kabul aldı? 10:23 Türk öğrenciler oyun şirketlerine nasıl girebilirler? 13:30 Türkiye’de özel bir okula gitmeden Amerika’da işe girmek bir hayal mi? 14:30 Giray, çalıştığı şirketleri ne zaman ve nasıl değiştirmeye karar veriyor? 16:50 Oyun oynamak üzerine meslek yapmak istediğinde, Giray’ın annesi nasıl tepki verdi? (İlginç bir anı) 18:00 Çocuklarının oyun oynamasını istemeyen anne ve babalara Giray’ın tavsiyeleri 19:57 Giray’ın oyun sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere önerileri
@ErdalDikbayir
@ErdalDikbayir 3 жыл бұрын
Biliyorum uzun yıllardır Amerika'dasınız fakat buraya video çekiyorsanız eğer lütfen tane tane konuşun ve kelimelerin sonunu yutmayın.
@lahmcn
@lahmcn 3 жыл бұрын
Hocaların gülü hocam içerikleriniz çok güzel ve yararlı
@mehmetgorkem3903
@mehmetgorkem3903 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sağlıcakla kalınız.
@alpersaylr2985
@alpersaylr2985 3 жыл бұрын
Bu video çooooook değerli çok :) Bize ilham verdiğiniz için teşekkür ederim.
@dogukankartal9249
@dogukankartal9249 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş. Emeğinize sağlık... 👍👍
@beratdusmez5734
@beratdusmez5734 3 жыл бұрын
Şuan vaktim yok bildirim gelmedi başka birşey için girmiştim vidyonuzu gördüm izlemeden begendim gelecem geri hocam emeğinize sağlık 🙏
@a.k8407
@a.k8407 3 жыл бұрын
Kanalız çok yararlı 🥰🤗
@elbekjavokhrkeskinoglu4276
@elbekjavokhrkeskinoglu4276 3 жыл бұрын
Hocam başarısız insanları da video'ya davet eder misiniz?
@ahmetsoner3563
@ahmetsoner3563 3 жыл бұрын
Hxhdjdjdjndbd
@filmuzin9883
@filmuzin9883 3 жыл бұрын
Bu o insanların duygularını incitmez mi
@tahirsevgi7414
@tahirsevgi7414 3 жыл бұрын
Çok güzel bir konuda sohpet ettiniz. Her ikinizide kutlarım.
@sebahattinkahveci8796
@sebahattinkahveci8796 3 жыл бұрын
Teşekkürler.Harikasınız
@Atknyldrmw
@Atknyldrmw 3 жыл бұрын
Amerikada olduğu gibi türkiyede de oldukça popüler bir meslek. Yayıncılık , e-spor vb. bence çok iyi ve değerlendirilmesi gereken bir fırsat. Güzel bir video olmuş her zaman olduğu gibi
@anl5460
@anl5460 3 жыл бұрын
Lütfen böyle başarılı oyun geliştiriciler ile daha fazla videolar gelsin.
@myilmaz061
@myilmaz061 3 жыл бұрын
Gizem hanım güzel video için çok teşekkürler. Hemen hemen her videonuzu izliyorum. Sizin gibi ABD de yaşayıp eğitimden iş hayatına çok farklı konularda video çeken çok kişi var. ancak belli noktalarda tekrar içeriyor. Başarı hikayeleri çok faydalı ancak iki noktanın çok bahsedilmediğini düşünüyorum. Başarı hikayelerini bahsederken tr deki ünivsersite yanında onları bir tramplen gibi yükseklere zıplatan bu üniversiteden önceki çalışmalarının çok çok önemli olduğunu düşünüyor ve bu noktaya da yer vermenizi umuyorum. Mesela Giray Yüzüncü yıl üniversitesinden mezun olasaydı bu ufuk, motivasyon ve başarıyı elde edebilirmiydi. İyi bir lise iyi bir üniversite ye, iyi bir üniversite iyi bir kariyere kapı aralıyor.
@aklkupukimdir9419
@aklkupukimdir9419 3 жыл бұрын
Azerbaycandan salamlar.Bize motive verdiginiz icin tesekkurler.
@nurks7948
@nurks7948 3 жыл бұрын
Videolarınızı son zamanlar çok izliyorum harika içerikleriniz var sizin yardımınıza çok ihtiyacım var. Kendimden biraz bahsetmek istiyorum umarım beni görürsünüz. Ben Belçika'da doğdum büyüdüm şu an 16 yaşındayım ve 2 yıldır Türkiye'de okuyorum 11. sınıftayım hedefim Washington DC de yazılım mühendisliği okumak şu an SAT sınavına hazırlanıyorum ama bir yazılım mühendisliği için hangi üniversite seçmeliğim ,SAT sınavında sadece İNG&MATHS yeterli mi? aklımda bir çok soru var eğer beni görüp bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
@suerdogan18
@suerdogan18 3 жыл бұрын
Hocam görüşme üzerindeki görüntünüzün çözünürlüğü biraz düşük gözüküyor, önerim var bu konuda başta kullandığınız kamerayı farklı açıya kurup görüşmeyi bu şekilde birleştirebilirsiniz. Sizi daha net görmek bizleri çok mutlu edecektir ❤️😊
@lovemakethislifebetter3582
@lovemakethislifebetter3582 3 жыл бұрын
Hocamcım rutininizi bekliyorum 😍
3 жыл бұрын
👍👍
@merv8441
@merv8441 3 жыл бұрын
Hocam stanford mit gibi üniversitelere başvurduğumuzda sat sınavına ne zaman girmeliyiz ? Mesela 12. Sınıfın eylül ayında gibi mi erken başvuru yaparsak erken girmek mi zorundayız ? Yardımcı olabilir misiniz
@osmank2524
@osmank2524 3 жыл бұрын
İyi günler birkac sorum olacaktı. Zamanınız varsa yanıtlarsanız sevinirim. İsmim Osman Kerem. Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Bölümü seçerken birkaç kaygıya düşmüştüm çünkü ülkemizde muhendislere gercekten yeteri kadar değer verilmedigini düşünuyorum(maaş,is olanakları vs). Fakat kanalınızı gordukten sonra gerçekten azimlenip Amerikada yüksek lisans yapıp sonrasında orada is tecrubesi kazanip Amerikada kalmayı kendime hedef belirledim. Devlet üniversiteleri yurt dışından ögrenci alırken tam olarak hangi şartlara bakılıyor? Covid-19 doneminden sonra toefl kursuna yazilmayi düsünuyorum. İngilizcemi geliştirip Erasmus programlarına katılmayı hedef belirledim. 3 ve 4. sınıflarda ise stajyer muhendis olarak Aselsan, Tai ,Havelsan gibi sirketlerde çalısmak icin elimden geleni yapacağım. Sizce bunun gibi savunma sanayi şirketlerindeki deneyimim ve erasmus programına katılmış olmam ileride yüksek lisans adına ya da Amerikada is bulmam konusunda yardimcisi olur mu. Bolumun mudek tarafindan akredite olmasinin uluslarasi üniversitelerin beni secmesinde etkisi olur mu?
@bentevva6256
@bentevva6256 3 жыл бұрын
Yazılım mühendisliği için abd ye gideceğim is bulmak için abd de zorluk cekmemem için bana önerileriniz manevi yönde destek bulmam için ne ölçüde olur ?
@ahmetkafa7572
@ahmetkafa7572 3 жыл бұрын
World of warcraft mıııııı😍😍😍 Giray abi efsane bir adam. Umarım hayatında başarılı olmaya devam eder.
@emrl8667
@emrl8667 3 жыл бұрын
Merhaba , öncelikle videolarınızı severek izliyorum ve gerçekten çok faydalı bir youtube kanalınız var. Sizce Amerikada yüksek lisans yapmak için en önemli kriter nedir? toefl, gre veya gmat sınavlarından aldığımız yeterli puan mı yoksa türkiyede okuduğumuz üniversitenin ismi ve gpa puanımız mı? Mesela ben en iyi üniversitelerden birinde okumuyorum. Fakat son zamanlarda fark ettim ki artık çevremi değiştirmek, bana yeni bir şeyler katacak insanlarla beraber olabilmek, yeni bir kültür tanımak istiyorum. Bu yüzden Amerika gibi bir yerde yüksek lisans yapabilirsem bunun gelecekteki kendime verebileceğim en güzel armağan olduğunu düşünüyorum. Sizce türkiyede ortalama bir üniversiteden mezun olup gre toefl gibi sınavlarda güzel bir başarı elde ederek amerikada burslu yüksek lisans yapabilirmiyiz, ne düşünüyorsunuz?
3 жыл бұрын
Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. Kriterleri siz yazmissiniz Ben Bir tek “universitenin adi” bolumunu cikartabilirim. Ogrenciye bakarak aliyorlar cunku -okul’una degil. Bu sebeple ikinci sorunuzun cevabi; Evet
@g.s.s.237
@g.s.s.237 3 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle ismim Gamze ve sizin kanalınızı keşfettiğim günden beri hedeflerimi çok yükselttim ve Amerika eğitim sistemini kendime daha yakın gördüğüm için( öğrencinin sadece notlarını önemsemeyen bir sistem) Amerika da bir üniversite hedeflemeye başladım. Uzun süredir yaptığı aktiviteleri olan, yıllardır sürdürdüğü hobileri bulunan ve girdiğim sat denemelerinde iyi puanlar alan biriyim fakat gpa yani ortalamam çok düşük. Internetten anladığım kadarıyla kendi kendime not ortalamalarımı Amerika sistemine çevirmeye çalıştım ve 2.3 gibi bir puan elde ettim. Bu durumda bir öğrencinin Amerika'da iyi bir üniversiteye girme şansı sizce varmı? Eğer varsa bu üniversiteler neler? Çünkü eğer olduğunu düşünüyorsanız bu sene hem TOEFL hem sat sınavına hazırlanıp hemde ortalamamı yükseltmeye çalışacağım.
3 жыл бұрын
Merhaba Gamze, sorunuza Genel bilgi vermek dogru degil. Istediginiz fakulte/bolum sonra ilk 20’deki universiteleri arastirip ardindan burs olanaklarina bakip o sekilde ilerlemenizi oneririm 👍
@kerdesnabiyon761
@kerdesnabiyon761 3 жыл бұрын
Biz şimdi Türkiye'de yazılım mühendisliği okusak Amerika'ya gidip çalışabiliyor muyuz? ( Ama Amerika'da yüksek lisans yaparsak)
@basarolmez4104
@basarolmez4104 3 жыл бұрын
Hocam ben Türkiye’de tıp okuyorum. Tıptan mezun olduktan sonra farklı bir alanda ilerlemek istiyorum. Aklımda yurtdışında özellikle de Amerika da sosyoloji okumak var. Sosyal bilimler mezunu olmadan oradaki okullarda sosyoloji yüksek lisansı (ya da ne deniyorsa) için kabul alınabilir mi? Yoksa baştan tekrar lisans mı okumalıyım? Cevaplarsanız çok sevinirim kanalınızın sağladığı faydalar için de çok teşekkür ederim
3 жыл бұрын
Evet mumkun
3 жыл бұрын
Merhaba Kariyer Kılavuzu. Dil öğrenimimi sizin kişisel gelişim videolarınızı izleyene kadar hep sınava yönelik yapıyordum. Ancak sizi izledikten sonra Şuanda hali hazırda üzerine çalıştığım İngilezceyi ya da herhangi bir dili 26 yaşımdan sonra mükemmel bir şekilde öğrenebilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim. Hürmetler dilerirm.
3 жыл бұрын
Tabii ki. Sadece cok disiplinli calisip, birakmamaniz onemli. Yas’in onemi yok Enes. Onemli olan calismak ve kisisel egitim ve gelisim icin gonul vermek ☺️❤️
@mehmetgorkem3903
@mehmetgorkem3903 3 жыл бұрын
Tebrikler Giray beye çok aktif başarı lı yaşantısı var.
@mhmmdrhimov7409
@mhmmdrhimov7409 2 жыл бұрын
Merhaba amerikada yazılım üzərinə eniyi eytim veren üniversiteler nerde . Bi de en cok iş yeri olan bölgeler nereler
@martilov276
@martilov276 3 жыл бұрын
avustralya vs amerika farkları için senems melbourne diary adlı kanalı olan Senem ile görüşmen benim gibi avustralya amerika arasında kalanlar için çok daha iyi olurdu. 10 küsür yıldır orada yaşıyor ve daha önce bir avustralya'lı ile evliydi. Senin sormus oldugun soruların cevaplarını da çok merak ediyorum fakat sevde videosu biraz yetersiz geldi bana. Bu videonun altına yazdım yeni olduğu için kusura bakma. teşekkürler :)
@1tansu1
@1tansu1 3 жыл бұрын
(Turkcem kotu) Ben Avusturalyada yasiyorum 15+ yildir ve yazilim okudum burda. Bana sorarsan Avustralya daha iyi cunku henuz burada Amerika gibi gelismis teknoloji yok on dan insana ihtiyac var ve is sahasi daha iyi. Insanlari bide somurmuyorlar. Eyer en yeni teknoloji ve cok agir sartlarda calismak istiyorsan Amerikaya git derim. Bugun dunyaya tekrar gelsem gine Avusturalyayi secerdim.
@aklkupukimdir9419
@aklkupukimdir9419 3 жыл бұрын
Cok guzel
@keremdemir2519
@keremdemir2519 3 жыл бұрын
Merhabalar, alan çalışmaları masterlarıyla ilgili bir video çekebilir misiniz ? Asya Çalışmaları alanında Amerika'da master yapan birisiyle bir video gelse çok iyi olurdu.
@actually3247
@actually3247 2 жыл бұрын
Sey kısmı önemliydi abd de üniye sabancı sayesinde gitti ama orda aylık ne kadar para gidiyordu ailesinin durumu iti olup mu orda sey yaptı
@cansu-5491
@cansu-5491 3 жыл бұрын
Merhaba👋 Ben Amerika'da iyi bir universiteye başvuru yapmayı planliyorum. Ama başvuru için gerekli olan SAT ve TOEFL sınavlarının giriş ücretini ailemden destek almadan biriktirdiğim için Kasimdaki değil de Aralıktaki SAT sınavına girmeyi planlıyorum. Bu yüzden de başvuruyu Aralık ayında yapacağım. Siz burs için erken başvurunun çok önemli olduğunu söylemiştiniz bana. Sınav sonuçlarım, aktivitelerim, referans mektuplarım ve gpa im çok iyi olsa bile Aralık ayında başvuru yaptığım için burs imkanını kaçırır mıyım?
3 жыл бұрын
Hayir
@cansu-5491
@cansu-5491 3 жыл бұрын
@ Çok teşekkürler, iyi ki varsınız.💙💙💙💙
@b.tongut
@b.tongut 3 жыл бұрын
Hocam merhaba, üniversitede okuyan ve akademik kariyer planlayan öğrenciler için ortalama nasıl yükseltilir, ne şekilde çalışılmalı, tavsiyeleriniz gibi konulardan bahsettiğiniz bir video çeker misiniz? Bu konularda herkes klişe tavsiyeler veriyor ve bu pek açıklayıcı değil diye düşünüyorum. Umuyorum bunlara da değinirsiniz. (Not: Elektrik/Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim )
3 жыл бұрын
Tamamdir 👍
@call22222
@call22222 3 жыл бұрын
merhaba gizem hocam acaba UWC hakkinda video cekermisiniz
@sebahattinkahveci8796
@sebahattinkahveci8796 3 жыл бұрын
Aynen bencede gelmeli mesela kaçıncı sınıflarda giriliyo
@umuttuncer9569
@umuttuncer9569 3 жыл бұрын
@@sebahattinkahveci8796 www.tr.uwc.org Bu sayfa tamamen Türkçe ve UWC'nin resmi Türkiye sitesi okuyun tüm sorularınıızn cevabı var.
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Hocam sizi rahatsız ediyorum ama daha önce konuşmuştuk bilkent adına endüstri seçip bilgisayar alanında ilerlemek istiyorum diye .Fikrimde bazı değişmeler oldu ben ODTÜ'den İTÜ'ye geçeceğim ve üniversite içinde olsun, başka iyi üniversitelerin (Boğaziçi) hocalarının yanında araştırmada bulunmak olsun yapmak istediklerim var.Bu şekilde İTÜ'de işler yapıp dediğim gibi araştırmalarda ücretsiz asistan olarak bulunup cv'mi doldurarak İTÜ'den;MIT,STANFORD,COLUMBİA gibi üniversitelere yüksek lisans için geçebilir miyim?
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Cevaplarsanız çok sevinirim hocam
3 жыл бұрын
Transfer yapmak bu bahsettiginiz universitelere kolay degil. BA bitirip, uzerine Masters yapmaniz ve o sekilde burs almaniz daha kolay olacaktir yada PHD degree uzerinden.
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Kariyer Kılavuzu aslında yanlış sordum hocam ben İTÜde okuyup doktora için sordum . MIT misal Master Of Science istiyor. Ben de İTÜ’de BA bitirip ABD’de o dediğim üniversitelerde doktora yapabilir miyim diye sormak istemiştim aslında . İTÜ’de okurken geçmek değil yani sadece okurken Boğaziçi’nde falan araştırmada yer alıp doktora başvurusu sırasında başvurumu güçlendirmek adına sormak istedim . İTÜ sorun olmaz herhalde ?
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Kariyer Kılavuzu Sorumu aşağıya yorum olarak ekledim hocam yanlış anlatmışım
3 жыл бұрын
ITU-ODTU-Bilkent-Sabanci-Bogazici egitimleri gayet iyi okullar, burs almayi kolaylastiracaktir bu okullarin egitimleri ama her sey diploma degil, is ogrencide bitiyor
@anakin5540
@anakin5540 3 жыл бұрын
Banada Sabancı üniversitesinde bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak çok iyi bir motivasyon videosu oldu teşekkürler 5 yıl sonra da benimle de video çekersiniz artık :)
@parga_productions
@parga_productions 3 жыл бұрын
Üniversite sınavına nasıl çalıştınız ?
@anakin5540
@anakin5540 3 жыл бұрын
@@parga_productions Bu çok genel bir soru, ama kısaca özetlemek gerekirse dersi derste dinledim dersten sonra akşam günlük tekrarlarımı yapıp konuyla alakalı varsa ödevlerimi yaptım. Sürekli düzenli bir şekilde olay bu
@parga_productions
@parga_productions 3 жыл бұрын
@@anakin5540 Ben lise 3 e gidiyorum. Çok stres yaptım. Çalışmaya başladım bugün itibari ile. Umarım başarabilirim. Sizce yetişir mi ?(tyt ve ayt)
@anakin5540
@anakin5540 3 жыл бұрын
@@parga_productions tabiki yetişir ben 12. Sınıfta başlamıştım, ayrıca bu sınavı gözde çokda büyütmemek gerekir bilgisayar mühendisliğinde öndemli olan kendini geliştirmek
@parga_productions
@parga_productions 3 жыл бұрын
@@anakin5540 Size çok teşekkür ederim. Evet dediğinize katılıyorum bilgisayar alanı diğer alanlar gibi olmuyor pek. Tekrardan teşekkürler.
@lovemakethislifebetter3582
@lovemakethislifebetter3582 3 жыл бұрын
Hocamcım size bir sorum olacaktı. Ben bu sene 10. Sınıf oldum ve kanada ya da abd de eğitim görmek istiyorum ingilizce seviyem A2 ve sınava kadar B2 yapabileceğimi düşünüyorum ve okul ortalamam abd notlarıyla A+ ama hiçbir sosyal sorumluluğum ya da becerim yok ve doğrusu bunun için imkanım da burs almadan okul okuyamam ve ne yapacağımı bilmiyorum sizce bir şansım var mı yoksa Türkiye eğitimime mi odaklanmalıyım?? ☺️ Bu arada herşey için teşekkürler üzerimizde çok hakkınız var😍
@turansadiqli9556
@turansadiqli9556 3 жыл бұрын
Fakirlik bursuna baş vura bilirsin orda böyle bir burs var ailenin gelirini servetini oğrenip ona uygun bir fiyat teklif ediyorlar mesela babam yılda 60k kazanıyo diyelim ve universite 100k(abd de uniler çok pahalı) senden 5,10k falan isterler araştırmanı tavsiye ederim ama bence uniyi Türkiyede okuyup yurtdışında master yapmak daha mantıklı
3 жыл бұрын
Yapabilirseniz sosyal projelere yonelmeye calisin. Bu mahallenizde bile olabilir, kucuk olcekte. Herkes Bir muzik aleti calmak zorunda degil ama topluma katkida bulunabilir. Bu hayvan barinaklarina gidip o kopek-kendilerle ilgilenmek olabilir, korlere kitap okumak, yaslilarla zaman gecirmek, mahallenizde “sorun” olarak gordugunuz Bir durumu komsularinizla birlikte konusup cozum getirmek. Bunlar cok basit gibi gorunebilir fakat ABD’de ki okullar icin cok onemli. Her sey mezun olunan universite ismi degil. Ogrenciye bakarak aliyorlar. Bir de en onemlisi ingilizce. TOEFL seviyesine getirmek icin disiplinli calismayi birakmayin derim ❤️
@lovemakethislifebetter3582
@lovemakethislifebetter3582 3 жыл бұрын
@ teşekkür ederim ❤️ hocamcım tavsiyelerinizi dinleyeceğim ❤️
@lovemakethislifebetter3582
@lovemakethislifebetter3582 3 жыл бұрын
@@turansadiqli9556 tavsiyeniz için teşekkür ederim ❤️ ama ben lise için arıyorum bunun için bir öneriniz var mı? ☺️
@turansadiqli9556
@turansadiqli9556 3 жыл бұрын
Türkçe Dublaj hee ben yanlış anlamışım lise için çok bilgim yok
@kkunststoff
@kkunststoff 3 жыл бұрын
Hocam amerikada nasil pizzaci veya Hamburgerci olunur?
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Bir de ikinci bir sorum var hocam affınıza sığınarak soruyorum, yurt dışında yüksek lisans yapıp orada iş hayatına atılınca kendimizi geliştirmek veya hayata farklı perspektiflerden bakabilmek adına orada MIT gibi okullarda bachelor eğitimi alabiliyor muyuz ? Haliyle abet sertifiklalı (Benim adıma İTÜ) okuldan mezun olup orada yüksek lisans yapıp çalışma hayatına atılınca, dediğim şekilde o okullarda bachelor eğitimi alabiliyor muyuz ve alınca haliyle iki diplomada geçerli oluyor değil mi Türkiyedeki abet ABD onaylı çünkü? Çok soru sordum iki farklı mesaj atarak kusura bakmayın .
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Şimdiden cevabınız için teşekkürler
3 жыл бұрын
Bahsettiginiz sekilde Masters oluyor, BA degil cunku BA ITU'de bitirmeyi planliyorsunuz yanlis anlamadiysam sorunuzu.
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Kariyer Kılavuzu Aslında bu şöyle hocam şimdi ABD’de doktora yapıp çalışma hayatına atılınca orada yaşarken farklı bir BA derecesi için başvuru yapabiliyor muyuz onu kastetmiştim ekstra yani
3 жыл бұрын
Teknik olarak Evet ama PHD yapip, tekrar BA yapan ben kendim duymadim cunku cok uzun ve maliyetli Bir yol
@eneso8657
@eneso8657 3 жыл бұрын
Kariyer Kılavuzu Anladım . Peki BA yerine farklı programda PhD yapabiliyor muyuz ?
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
İyi günler, amerikada üniversitenin kampüsünde çalışırken o eyaletin saat başı askeri ücretini mi vermek zorundalar yoksa üniversite kendisi mi belirliyor? Bir diğer sorum ise üniversite kampüsünde iş bulamama ihtimalimiz nedir, hiç bulamayan oldu mu bildiğiniz?
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
@@nora-sl3oo eyvallah 👍
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
@@nora-sl3oo evrt hepsini biliyorum , fakat ben division 1 ligine girmeyi hedefliyorum. Eğer yapamazsam (ki yapabileceğimi düşünüyorum) community college lere basvuracagim
@adilhesenov2962
@adilhesenov2962 3 жыл бұрын
👍👍👍👍
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
İyi günler hocam, ben spor bursu ile amerikaya gitmek istiyorum fakat vize mülakatlarında banka hesabımızda belirli bir miktar para olmadı gerekiyormuş. Ben %100 burs alırsam buna gerek olur mu?
3 жыл бұрын
Hayir yok
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
@ çok teşekkürler
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
@@nora-sl3oo bende basketçiyim
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
@@nora-sl3oo la sende bendensin reis . Bende 10.sinifim , bu sene benim için çok önemliydi. Umarım şu nisanda maçlar oynanır da güzel şeyler yaparim. Bu sene oynarsam süper lig ya da 1.lige gidebilirim , umarim bu sene oynarim. Oynamazsam da videolari editlerim , koça atarim , belki şimdiden alirim bursu. Sen hangi şehirde oynuyorsun
@Alp-kt9tp
@Alp-kt9tp 3 жыл бұрын
@@nora-sl3oo hm anladım. Bende antalyada yim. O zaman bol şans 👋
@islmiraevgi8771
@islmiraevgi8771 3 жыл бұрын
Can hocamm
@lenaa4527
@lenaa4527 3 жыл бұрын
abi sabancıya girmeye çalışacağım umarım sonum senin gibi olur bilgisayar okumak istiyorum ben de
@yusufguleryuz180
@yusufguleryuz180 3 жыл бұрын
Girebildin mi?
@lenaa4527
@lenaa4527 3 жыл бұрын
@@yusufguleryuz180 üzgünüm ama geleceği görme gibi bir özel gücüm yok
@kkunststoff
@kkunststoff 3 жыл бұрын
Müdürüm elin kolun bi dursun başimiz döndü
@hakankarademir1923
@hakankarademir1923 2 жыл бұрын
Bu arkadaşları görünce boşuna turizm ve sahne sanatları tiyatro okumuşum diyorum çünkü ben şuan işsizim ama arkadaş nerelere gitmiş ve işi dolayısıyla havada kapılıyor 😔
@mustafagonencdemirci
@mustafagonencdemirci 3 жыл бұрын
Az sayıda olan başarılı insanların yaptıklarına bakmaktansa çok sayıda olan başarısızların neyi yanlış yaptığına bakmak gerek.
@alikilicmicrosofte4293
@alikilicmicrosofte4293 2 жыл бұрын
Giray
@Kerim_si
@Kerim_si 2 жыл бұрын
Yabancı bir okula gitmek için önce türkiyede bir universitemi bitirmem gerekiyor
2 жыл бұрын
Hayir
@Kerim_si
@Kerim_si 2 жыл бұрын
@ liseden direk gidebilir miyim peki
@beratvurucu6992
@beratvurucu6992 3 жыл бұрын
Hocam banada kalp atın 💛
@MC-bv7ni
@MC-bv7ni 3 жыл бұрын
Ben maaşını çok merak ediyordum ama 😭
@castigliano7615
@castigliano7615 3 жыл бұрын
internete average software engineer salaries yazarsan ya da ozellikle facebook diye belirtirsen gorursun. ama adam sanal gerceklik ile ilgili calisiyor sanirim tek ihtiyacin bir tik
@user-fw9yy5ts9r
@user-fw9yy5ts9r 3 жыл бұрын
Çok para 🤑💵💸💵💵💸
@HasCaptaIn
@HasCaptaIn 3 жыл бұрын
12-13 bin dolar.
@ardabuyukerdem2946
@ardabuyukerdem2946 2 жыл бұрын
Mesut Özil ile akrabalığı varmı
@erdemerr9852
@erdemerr9852 3 жыл бұрын
İlkkk
@all-in-1882
@all-in-1882 3 жыл бұрын
Bir tane de Selman Kahya ile gelirse yanar buralar
@asmcam422
@asmcam422 3 жыл бұрын
Adam oyunları insanların yaptığını 3 sınıfda anlıyor okul bitince amerikaya mastera gidiyor ilginç sen ne ara bişeyler öğrendinde doktora tez arastirma neyse onu yapabilion
@mehmetaslan834
@mehmetaslan834 3 жыл бұрын
Sabancı Üniversitesine yüzde yüz burslu mu gitmiş ? Yoksa kendinin hiçbir çabası ve başarısı olmadan tamamen ailesinin babasının parasıyla mı okumuş ? Ailesinin parasıyla Amerikaya gidip o parayla mı başarılı olmuş ? Eğer böyleyse hiçbirimize ilham olmaz....!
3 жыл бұрын
100% burslu kisileri sadece kanalima cikartiyorum
@datarun4171
@datarun4171 3 жыл бұрын
%100 burslu tabii ki de
1 класс vs 11 класс (неаккуратность)
01:00
He tried to save his parking spot, instant karma
00:28
Zach King
Рет қаралды 17 МЛН
ELE QUEBROU A TAÇA DE FUTEBOL
00:45
Matheus Kriwat
Рет қаралды 28 МЛН
Aselsan'dan Silikon Vadisi'ne Bir Yolculuk ve Meta Ofis Turu!
28:27
Amerika'da Muhendislik Okumak/ Ne Kadar Maas Alabilirsiniz?
8:37
Kariyer Kılavuzu
Рет қаралды 49 М.
İngilizceyi Unutmadan Öğrenmek (En çok işe yarayan taktikler) 2021
8:14
Silikon Vadisi'nin Türk Kahramanları -2.BÖLÜM-
42:21
Cüneyt Özdemir
Рет қаралды 278 М.
1 класс vs 11 класс (неаккуратность)
01:00