Mi-ați amintit de copilăria mea....când frecventam Cercul de Radio de la Casa Pionierilor. Ce vremuri!
@Marian-RXZ4 жыл бұрын
Felicitari .! Am avut un mixer romanesc cu 5 canale il foloseam la amplif .iprs de 10w. Si aveam tranzistori finali tesla ceva gen ku s au kd 607
@ferenczkolozsi50152 жыл бұрын
Va felicit ,a iesit bine amplificatorul !Dupa ce am vizionat acest video m am decis sa experimentez si eu acest montaj,pe care l am mai facut pe vremea raposatului cu kituri cumparate de la magazinul de jucarii.La vremea aceea nu dispuneam nici eu de aparataj de masura .Montajul odata bine asamblat si reglat functioneaza bine.Totusi la frecventa de 20 khz si putere mica apar distorsiuni de racordare ,care se pot minimiza numai ridicand curentul de repaos la peste 50 mA.La mine situatia s a schimbat radical dupa ce am montat tranzistori finali complementari 2 st5949 si 2 st 2121 cu mici modificari . La un curent de bias de 30 mA distorsiunile au disparut cu desavarsire .De asemenea arata foarte bine si testul cu semnal dretunghiular 100 hz, 1khz si 10 khz. La proba de auditie sunetul este surprinzator de bun ,avand in vedere simplitatea schemei
@victorash2616 күн бұрын
Va salut! Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu schema modificata prin inlocuirea cu finali complementari. Sarbatori linistite si cu auditii de calitate!
@munteanuiulian62824 жыл бұрын
Felicitari,ati facut o treaba extraordinara. Multa sanatate.
@alexmarcu27464 жыл бұрын
Va salut. Multumesc mult pentru apreciere. Multa sanatate si d-voastra.
Am studiat si pus in practica premplificatorul original IPRS, insa el era proiectat pentru semnale mici (mic, Doza magnetica, doza cristal) de aceea s-ar putea sa modific preamplificatorul corector de ton cu alt modul care sa fie special numai pentru intrare liniara (PC, CD audio si alte semnale similare)
@smecherusmecheruu16883 жыл бұрын
@@alexmarcu2746 mestere , io sunt un simplu amator si ma pasioneaza doar cum TUNA SUNETU nu ca tine ca vad ca ai scule ,studii etc baga tata MODIFICARE in ceva rezistente , condesatori , rezistentele din emitatoare baga le de 0.22 ohm sau chiar 0.11 ohm(puteri mari) , tranzistori mai puternici , voltaj mai mare , trasee groase sa tina amperaju care va fi foarte mare dupa modificare , condesatori in paralel la iesire mari , radiatoare imense si sa vezi dupa ce amplificator iese intr-o incinta bass reflex de un metru cub volum bassu strapunge noaptea la peste 3 km departare
@alexmarcu27463 жыл бұрын
@@smecherusmecheruu1688 Va salut. Aici este vorba de reconstruirea unui amplificator de 2X10W, din seturile scoase la vanzare de IPRS Baneasa. In acest filmulet nu am cautat sa construiesc amplificatoare de nu stiu eu cate sute de wati, ci reconstructia unor amplificatoare aparute in jurul anilor 1980. Se pot construii amplificatoare de mare putere, pentru ca scheme sunt cu duiumul, insa, in aceasta situatie este vorba de un montaj vechi, insa si acum cu redarea in difuzoare a unui semnal amplificat pana in jurul a 2x10 w, cu o calitate buna (chiar foarte buna), utilizat intr-un apartament de bloc, unde nu are ce cauta puteri de sute de wati. C-am asta era ideea.
@smecherusmecheruu16883 жыл бұрын
@@alexmarcu2746 Si te am apreciat , doar ca eu am modificat acel amplificator in ceva care pe piata costa de o suta de ori cat ar face acel obiect si ti am dat un mesaj ca mai sunt " nebuni " ca mine care ar face imposibilul posibil. NUMAI BINE!
@alexmarcu27463 жыл бұрын
@@smecherusmecheruu1688 Salutari!
@Gabrieltakesover3 жыл бұрын
Am facut si eu amplificator cu aceste kit-uri pe cablaj original,ambele canale cand aveam 12-13 ani prin 2004-2005. A mers o perioadă bună,ascultam la un CD player Technics pus direct la iesirea pt căști,de acolo reglam volumul,nici nu îi pusesem potentiometru si nici corector de ton. Il foloseam la niste boxe Pop. Pana am zis sa il alimetez cu o tensiune mai mare,a mers o perioadă scurtă si la tensiune mai mare parcă la 32 V,pana a cedat unul din canale parcă,nu mai tin minte daca ambele,a intrat in scurt unul din prefinali sau ambii nu mai rețin,finalii au fost in ordine. L-am reparat si am pus inapoi transformatorul cu tensiunea mai mică si l-am mai folosit o perioada amplificatorul pana am primit o combina Sharp de 2x25 W dupa care nu l-am mai folosit. Tin minte ca se auzea destul de bine,chiar fara corector si cred ca il supramodulam pe langa ca il alimentam cu ceva peste 20 V cat scrie in schema. A fost primul montaj serios facut de la cap la coada si mi s-a parut simplă schema chiar si la varsta aia.
@alexmarcu27463 жыл бұрын
Va salut. Corect, schema este simpla si chiar reda bine in difuzoare. Am construit multe amplificatoare de-a lungul timpului, unele cu tranzistoare, altele cu circuite integrate. Primul amplificator de tipul acesta prezentat, l-am construit cred ca prin anii 1980 si ceva si imi aduc aminte ca suna bine. Iar pe atunci, cumparam chitul din comert si lipeam piesele pe PCB. Am zis sa il reconstruiesc dar acum cu aparatele de masura de care dispun, sa imperechez tranzistoarele, sa masor ca piesele sa fie perfect egale ca valoare pentru ambele canale si sa vad ce va iesii. Si da, rezultatul a fost unul excelent. Si apoi.....pentru auditie intr-o camera de bloc, este mai mult decat perfect. Si cred ca am zis ceva; "de dragul timpurilor trecute......"Asa ca, de ce nu?
@CezMiha27 күн бұрын
Buna seara , aveti chitul acela de preamplificator in montaj Darlington cu 3 BC 172 sau BC 170 ?
@tomcris20073 жыл бұрын
am avut varianta mono facuta. radiatoarele la cei 2 tranzistori erau niste carcase de conserva de tabla :))))) o mers la vremea lui testat pe difuzorul de la pacific 4 :))))
@EugenTechTips4 жыл бұрын
Nu mai sunt la curent cu piesele,se mai fabrica in zilele noastre tranzistori ca 2n3055 si celelalte tranzistoare? sunetul este de exceptie! Super!
@alexmarcu27464 жыл бұрын
Se fabrica. Insa am vazut pe net, tot de la electronisti, o situatie interesanta.Au decupat capsula 2N-ului mai vechi fabricat si a unui 2N 3055 mai nou scos pe piata si a descoperit o pastila de siliciu mult mai mica la 2N-ul mai nou aparut, iar firul de la emitor, era destul de subtire. Ideea era ca un fir mai subtire pe emitor....nu prea suporta o intensitate prea mare.
@EugenTechTips4 жыл бұрын
@@alexmarcu2746 Exact. Nu permite trecerea unui curent mai mare si are si o disipatie termica mai proasta. Ceea ce duce la o viata mica. cum spun eu,au chinezarit tranzistorul.
@alexmarcu27464 жыл бұрын
Da, din pacate, se, scoate pe piata produse care sa tina o perioada scurta si sa fim obligati sa cumparam din nou si din nou. Si asta, vedem in general la toate produsele iesite din fabrici. Si din pacate se reflecta si asupra unor produse care sunt piesele electronice.
@ambroggioangelo85843 жыл бұрын
Se fabruca tranzistori de 60 de ori mai buni.
@electricv10883 жыл бұрын
Buna ,finalii pot fi inlocuiti cu mosfet-uri ?
@alexmarcu27463 жыл бұрын
In cazul acesta nu. MOSFET-ul are alti parametrii de functionare fata de tranzistoarele bipolare.
@nedanedadoru32743 жыл бұрын
Foarte bune erau.
@mcprovideoproduction23235 ай бұрын
buna ziua as dori un nr de telefon daca se poate
@munteanuiulian62824 жыл бұрын
Paradoxul este ca filmuletul l-am vizionat pe telefon cu care sunt conectat la un modul 10w Iprs Baneasa.
@alexmarcu27464 жыл бұрын
Chiar am ramas surprins la ceea ce mi-ati scris. Deci mai sunt pasionati a schemelor iesite pe portile IPRS Baneasa. Ce ati mai construit din modulele IPRS ?
@munteanuiulian62824 жыл бұрын
@@alexmarcu2746 mai vroiam sa clonez si amplifu de 15w tot de la iprs
@MituletzCioran3 жыл бұрын
@@alexmarcu2746 l-am realizat si eu ieri :)) ca nostalgie :))
@hondacbr7784 Жыл бұрын
AM SI EU UN AMPLIFICATOR ORIGINAL DAR NU AM AVUT TIMP SA IL VERIFIC ! ESTE AS 2× 20 WATI ! DE 10 WAȚI NU AM AUZIT CA EU LE MONTAM CA SE GASEAU DEMONTATE PRIN 1976 ! CU CARCASA ORIGINALA ! PE FINALI ARE 2N 3055 !
@pauldanyel35563 жыл бұрын
O schemă vă rog aș vreau să-l fac și eu
@CezMiha27 күн бұрын
Buna seara , aveti chitul acela de preamplificator in montaj Darlington cu 3 BC 172 sau BC 170 ?