Paranın zaman değeri kavramını anlamak çok önemli. Her zamanki gibi cok faydalı bir video.
@EddytorialАй бұрын
Hocam videoların çoğunu izledim, excel ile ilgili ufkum genişledi resmen. Hatta excelden çok ekonomi, muhasebe bilginiz çok etkileyici. Amma ve lakin videolarda çoğu kısayolu söyleseniz de bazen videolardaki tuşları, kısayolları takip etmek mümkün olmuyor. Klavye tuşlarını ekranda bir köşede yansıtabilirseniz çok daha faydalı olur diye düşünüyorum.
@fatihdemir97Ай бұрын
Tesekkurler😊
@acennoidАй бұрын
Bu farkları kısa zamanda hesapladığımız kadar hissetmiyoruz sanki fiyatlarda
@iyiappАй бұрын
Hocam merhaba RSI hesaplaması excelde investing ve traidinview e uyuşmuyor yazmıstım. Sizde yorumlara kapatmıssınız. Buradan yazayım dedim. Hesaplama yöntemi DOĞRU- Hissenin ilk işlem başlama tarihi yada 1 yıl veya 3 yıllık veriyi hesaplayarak gelince RAKALAR BİREBİR TUTUYOR
@aydn2843Ай бұрын
tşk.
@AkayovskiАй бұрын
Hocam çok güzel çalışmalarınız var gerçekten sıkı takipçinizim ellerinize sağlık. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var nasıl iletişim kurabilirim sizinle
Ай бұрын
@@Akayovski merhabalar teşekkür ederim, vitademyturkiye@gmail.com adresine mail atabilirsiniz
@nowayin9736Ай бұрын
Selamlar eklemeler cikarmalar derken portfoyun gercek getirisini takip etmek zor oluyor. Bunun icin portfoyumu bir fon gibi dusunup 1 tlden 1milyon paylik kendi fonumu kurdum excelde. Portfoye ekleme yapinca o gunun fon fiyatindan pay adedini ekledigim para kadar arttiriyorum. Portfoyden para cekerken de temettu almis gibi fonun fiyatindan dusuyorum. Bu sistem dogru mu sizce? XIRR formulunu denedim. Getiriler gercekci cikmiyor.
@DenizYenenАй бұрын
Selamlar, iyi günler diliyorum. Şöyle bir hesaplama yöntemi oluşturabilir misiniz? Farz edelim ki, 2017 yılında 1 yıllık asgari ücret tutarında birikimimiz var ve bu birikimi büyüklüklerine göre en iyi 5 yatırım fonuna eşit şekilde dağıtıyoruz. Ayrıca, her ay yarım asgari ücret kadar birikimimizi bu fonlara ekliyoruz. Fonlarımızın getirisi, her ayki mevduat faiz oranını ne zaman geçerse, o ayki fazla kısmı Bitcoin'e dönüştürüyoruz. Neredeyse 8 yıl sonunda, bugün toplam birikimimiz ne kadar olur? Eğer sadece yatırım fonlarını tutsaydık birikimimiz ne seviyede olurdu? Mevduat faizi yerine TÜİK ve ENAG enflasyon oranlarından kalan farkı Bitcoin'e dönüştürsek sonuç ne olurdu? Herhangi bir kıyaslama yapmadan, tüm fon getirilerinin nominal artışlarını doğrudan Bitcoin'e dönüştürseydik, nasıl bir birikim elde ederdik?
Ай бұрын
@@DenizYenen merhabalar, geçmiş veriler üzerinden hesaplamak mümkün ama senaryo ve yöntem olarak benim açımdan anlatması zor bir içerik olur
@DenizYenenАй бұрын
Anlıyorum, haklısınız aslında hesaplama yönteminden çok veri toplamayı gerektiriyor bu istediğim
@ramazanxyz1Ай бұрын
Hocam merhaba gene bir sorum olacak:) E tablolarda bazı verilerim var, mesela 1,1,1,2,2,1,1,3,1,2 bu şekilde her bir hücrede sayılar var. İşte ben bu sayılarda ard arda en fazla kaç tane 1 var 2 var gibi saydırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Ай бұрын
merhabalar, 136. excel videosundaki yöntemi kullanabilirsiniz
@ramazanxyz1Ай бұрын
Tamam hocam bakayım. Teşekkür ederim her zaman yardımcı oluyorsunuz.
@ramazanxyz1Ай бұрын
Hocam videoya baktım, oradan anlayamadım. Dediğim gibi ard arda olan sayılardan 2 adet olarak 3 adet olarak kaç tane var gibi bunları ayrı ayrı saydırmak istiyorum. Yani bunu eğersay formülü ile google e tabloda nasıl yapabilirim? Bu formül doğru formül mü?
Ай бұрын
@@ramazanxyz1 yarın bir dosya hazırlayarak paylaşmaya çalışayım
@ramazanxyz1Ай бұрын
Tamam hocam çok teşekkür ederim. Bildiklerimi ve sizden öğrendiklerimi uyguluyorum elbette ama yapamadıklarım olduğu zamanda çözüm arıyorum. Sormadan öncede uğraşıyorum ama yapamayınca bilen birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyorum. O yüzden sormak zorunda kalıyorum, kusura bakmayın hocam.
@A.R.UАй бұрын
Kirası bin lira olan bir evde; ev sahibi yılın son kirasını 649,58 lira alım gücünde alıyor, alınan kiranın yıllık ortalama alım gücü 813,37 lira. Kiracının ödediği bir yıllık kiranın kiracı için ortalama alım gücü 1302,24 lira. Denebilir mi. Teşekkürler.
Ай бұрын
@@A.R.U evet ev sahibi açısından tam olarak durum işte bu 👍🏻
@ozgurcan100Ай бұрын
Taksitle ödeme ev sahibi için fırsat maliyeti, kiracı için alım gücünde artış demek daha doğru sanki. Kiracı ödüyor, ev sahibi biriktiriyor. Faizin enflasyona eşit olduğu senaryoda 12 ay sonunda ev sahibinin nominal olarak ne kadar parası olduğu alım gücünü neden değiştirsin? 12 ayın sonunda ev sahibinin eline geçen faiz dahil toplam tutarın alım gücü bugünün 12binTLsidir. Enflasyon faize eşitse kiracı daha az ödeyerek kârlı durumda oluyor. Ev sahibinin alım gücünde bir artış olmuyor.
@A.R.UАй бұрын
@ozgurcan100 ev sahibinin kira gelirini biriktirip biriktirmediğini bilmiyoruz. Bu iki senaryonun sonuçları farklı olacaktır.
@ozgurcan100Ай бұрын
@@A.R.U tabii ki bilmiyoruz, ama hesap öyle olmaz demeye çalıştım. İkisinin bulunduğu durum farklı. Birisinde gelecekteki ödemelerin bugünkü değeri (kiracı), diğeri ise yatırımının kupon getirisi(ev sahibi) hesabı var. Demek istedigim şu; kiracı için ilk yorumda dediğiniz gibi bir hesaplama doğru değil.