Biz Mesut ve Ahmet Bayrakdar kardeşler yıllardır arıcılıkla uğraşıyoruz. Hem Türkiyede hem Hollanda'da edinmiş olduğumuz arıcılık tecrübelerimizi sizlerle her fırsatta paylaşmaya çalışıyoruz. Kanalımıza abone olur ve bildirim zilini açarsanız paylaşımlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Bize özelden ulaşmak isteyen arkadaşlar, bize instagram üzerinden @apitherapie.holland adresinden ulaşabilirsiniz. Güzel videolarda buluşmak üzere hoşçakalın!
@hakkakdeniz48202 жыл бұрын
Bayraktar kardeşler Janter takimi Ana Ari Yetştirme ile videonunuz var mi?. Selamlar
@Senbilirsin423 жыл бұрын
Güzel bir montaj, güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler
@emrekilic34863 жыл бұрын
yine bir faydali ve guzel bir cekim olmus.
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Teşekürler Emre Kılıç
@ozarclk98863 жыл бұрын
hocam kışa girerken varova ilaçlaması kovan düzeni beslenmesi hakkında video çekerseniz çok iyi olur teşekkürler
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Varoa mücadelesi ile videolarımızı çekmeye başladık, seri halinde olacak inşaallah. Besleme zamanı gelince de besleme hakkında videolarımız olacak. Takipte kalın. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@yasinablay62713 жыл бұрын
Kolay gelsin usdatlarim bir sorum olacaktı katlarin kaymamaisi için kat altlarına metal veya ahşap çıkıntı yapmak gerekiyomu sizinkilerede gördüğüm kadarıyla yok
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Yasin Ablay bey, katları birbirine tutturmak için arasına hiçbirşey koymuyoruz. Burada havalar Türkiyedeki gibi çok sıcak olmuyor ve kovanlarımızı pek taşımıyoruz. Eğer taşırsak kayış türü iplerimizle sıkıca gererek bağlıyoruz ve kayma olmuyor. Selamlar
@cemalettinkesler12412 жыл бұрын
hollandada arılık ticari olarak cazipmidir bal satışı kolaymı kaç kovan ari gerekir nekadar sermaye gerekir bilgilendirirseniz sevinirim kolay gelsin
@aricibayraktarkardesler_NL2 жыл бұрын
Hollandada arıcılık ticari olarak pek caizp değil. - Kovan teşvikleri yok, - Arılık oluşturma alanı sıkıntılı ( bir yerde kendi yeriniz olsa bile, her şarta uygun olsa bile 40 kovandan fazlasını bulunduramazsınız) - Bal toptancıları sayılı (2-3) olduğu için çok cüz'i bir ücret karşılığı satın alıyorlar, bu sebeple kendiniz pazarlamak durumundasınız. - Gelirlerinin düşük olması ve masraflarının yüksek olması sebebiyle, sırf arıcılıkla geçiminizi sağlamanız mümkün değil. umarım aydınlatıcı olmuştur. Başarılar dileriz.
@ademsenturk06123 жыл бұрын
Larva transferi de 2. Videoda olacak sanirim. Transferden sonraki islemide ayrıntılı verirseniz çok mutlu olurum. Ellerinize sağlık
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Evet Adem Şentürk, Larva transferimiz 2. videoda olacak. Onu da çok yakında paylaşacağız. Takipte kal, Selamlar 😀
@ismailyorganc70013 жыл бұрын
Bu başlatıcı koloni kaç gün kapalı kalıyor uçuş olmayışı dışkılama sorunu yapmıyor mu.tsk ederim.
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Başlatıcı koloni en az 1 gün kapalı kalıyor, eğer başka larva transferleri yapmayacaksanız 1 günden sonra larvaları alınca uçuş deliğini açabilirsiniz. Fakat başka larva transferi yapacaksanız 3 güne kadar kullanılabilir. Arılar da dışkılama ihtiyaçlarını 5-6 güne kadar tutabilirler. Bu konuyu açıklamaya vesile olduğunuz için teşekkür ederiz.
@yukselgunes4763 Жыл бұрын
Bir daha izledim. Buckfast ve Carnika arılar için çiftleşme adaları var. Biecde Anadolu arısı larva transferi yaptınızı belirtmişsiniz. Anadolu arısı için de çiftleşme adası var mı?
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Anadolu arılarından f1 üretiyoruz. Anadolu arısı için henüz ada yok ama sunni tohumlama ile anadolu arısını bu şekilde ıslah etmeye çalışıyorlar.
@mustafazengin97965 ай бұрын
Türkiye'den selamlar Analı kovana direk transfer ettiğimiz memeleri izgaralı bir şekilde versek başlattı cı ve bitirici kovan olarak kullansak olmazmı
@aricibayraktarkardesler_NL4 ай бұрын
biz bu usulü tercih ediyoruz ve olumlu sonuçlar alıyoruz. kolay gelsin, teveccühünüz için teşekkürler, bizden de memleketimize selamlar.
@mustafagunes61442 жыл бұрын
Mesut Ahmet kardeş Ler hayırlı akşamlar ana arı kutusunun ebatları nedır bende bu ana kutusu çok hoşuma gitti ölçüsünü verirseniz sevinirim teşekkürler
@aricibayraktarkardesler_NL2 жыл бұрын
Hollandada kullandığımız kovan ve çerçeve ölçüleri Türkiyeye uymuyor, bu sebeple siz bulunduğunuz yörede kullanılan ruşet kovan biçiminde yaptırıp, üzerindeki kısmı ona göre ayarlayabilirsiniz, İrtibat telefonu yada email bırakırsanız size çizimlerini gönderebiliriz. Teveccühünüz için teşekkürler.
@yukselgunes4763 Жыл бұрын
Bu değerli paylasım için teşekkür ederim. Ruşetın uzerine konan ana kuluçkalığının planını paylaşabilir misiniz? Aynı arılıkta Buckfast, Carniol ve Anadulu arılarınız var. Eğer analar aynı arılıkta çiftleşiyorsa melez işçi arılar olur. Bu çalışmada F1 ve sonrasinda da F2 ve F3'ler olur. Kolonilerin sağlıklı kalmasını ve performansını yorumlar mısınız?
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Analar çiftleştikten sonra aynı arılıkta olmasının bir sıkıntısı yok, ama çiftleşme için ayrı arılıklar kullanıyoruz. 3 farklı yerde arılığımız var oralarda sadece tek cins arı ırkı bulunmakta, Irk karışımları f2 den sonra hırçınlaşır, verim düşer ve oğul meyli artar. Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
@yukselgunes4763 Жыл бұрын
Cevap için çok teşekkür ederim. Başlatıcı kovanın üzerine konan parçanın varsa planını paylaşabilir misiniz?
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
siz telefon yada email bırakırsanız, imkan dahilinde paylaşmaya çalışırız.
@mesutgacarlar86053 жыл бұрын
Turkiyeden selamlar
@erhan39703 жыл бұрын
Hap gibi anlatım oldu teşekkür ederiz. Ancak meme yapacağı yerleri nasıl hazırlıyorsunuz ? hangi malzemeyi ne şekilde yaptığınız hakkında da bilgi verseydiniz biz sıfırdan başlayan acemi arıcılar için daha iyi olurdu. İyi ki sizi tanıdım iyi ki varsınız..
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Er Han bey, iltifatınız için çok teşekürler. Sorunuza önümüzdeki videolarda ver vereceğiz takipte kalın 😃🐝
@erhan39703 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL iltifatı gerçekten hak ediyorsunuz. Maalesef piyasada bilgi kirliliği haddinden fazla youtuber olmak için özden uzak lafazanlık yapan çok ama sizin doğallığınız ve bilgi aktarımınız çok güzel. Aklımda iken ceviz yaprağını güve için nasıl yaptığınızı uygulamalı göstermenizi ve varoa için uygulamalarınızı da görmek isteriz. Teşekkür ederim
@bayirliimkerei3373 жыл бұрын
Bal citalarindaki arilar yeni cikanmi yoksa lervelere bakici arimi hocam , daha iyisi hankisi acaba
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Yaklaşık 2 günlük ve üzeri arılar, yani bakıcılar.
@veyselilkkahraman43662 жыл бұрын
Bende holandaya gezmeye geldim pazar günü dönecegimTürkiyeye yeriniz nerde
@aricibayraktarkardesler_NL2 жыл бұрын
Arılığımız Hollanda Rotterdam da
@faho24683 жыл бұрын
Hocam, larva transferinde çifte aşılama yapanlar var. Siz ne dersiniz verimli olur mu, denediniz mi? Makalelerde çifte aşılamanın önemsiz olduğu yazıyor.
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Bizim uygulamamız videoda paylaştığımız gibi. Bazı arıcılar çifte aşılama derken şunları kast ediyorlar ama ikisi de birbirinden farklı işler. 1- birinci gün larva transferi yapıp tutmayanlara ikinci gün tekrar larva aktarıyorlar. Bu esasen çifte aşılama değil iki kere transfer, tutmayanları tamamlamak. 2-Birinci gün larva transferi yapıyorlar ikinci gün larvaları atıp yerine yeni larva aktarıyorlar. maksat fazla arı sütü elde etmek. Zaten arı uygun görmediği larvayı beslemez, eğer transfer yapılacağında başlatıcıda yeteri kadar bal, polen ve yeterinden fazla genç(besleyici) arı varsa fazlasıyla yetecek kadar arı sütü üretirler. Belirttiğimiz gibi biz bir sefer yapıyoruz, bizim ders aldığımız hocalarımız da böyle uygulama yapıyorlar. Bir meselenin daha açıklanmasına vesile olduğunuz için teşekkür ederiz.
@mustafazengin97965 ай бұрын
Türkiye'den selamlar Analı kovana izgaraile meme verdiginiz zaman anayı kesmezlermi veya ana varken memeleri neden beslerler merak ettim
@aricibayraktarkardesler_NL4 ай бұрын
eğer ikinci oğul zamanında yaparsanız kesmezler. sadece böyle de yapılabileceğini göstermek adına bir uygulamaydı. Bizden de memleketimize selamlar.
Bu şekilde bütün ırkları karıştırıp melezleştirmezmi
@aricibayraktarkardesler_NL2 жыл бұрын
Ana üreteceğimiz (larvalarının kullanacağımız) koloninin anası da saf damızlık olduğu için larvaların seçilmesinde melezlenme olmaz, çünkü başlatıcı kolonimiz tamamen günlük ve larvası olmayan bir sistem, ikinci olarak ta çıkan bakire anaları izole bölgeye götürüp dölleme yapıyoruz, yine burada da melezleme olmamaktadır. Umarım sorunuzun cevabı anlaşılır olmuştur. Çalışmalarınızda başarılar dileriz ve teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@BircanÖzgür-p5e9 ай бұрын
Ben Denhhaktan Ana Arı için yazıyorum size nasıl ylaşa biliriz.
@aricibayraktarkardesler_NL9 ай бұрын
iletişim bilgilerinizi verirseniz sizinle irtibata geçebiliriz. Abeehealthy.com
@MuhammedBayraktar3 жыл бұрын
memleket neresi abi
@ahmetgndz153 жыл бұрын
2. Bolum ne zaman
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
İkinci bölüm çok yakında. Takipte kalın 😀
@hassanrage54803 жыл бұрын
Jeg vil lære Hanni?
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
@@hassanrage5480 ?
@Senbilirsin423 жыл бұрын
@@hassanrage5480 tyrkisk eller engelsk tak
@MuhammedBayraktar3 жыл бұрын
abi ses gürültülü ve az geliyor. ses konusunda düzeltme yapabilirsiniz.
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Uyarınız için teşekkürler, bundan sonraki videolarımızda bu sorun çözülecektir inşaallah.
@bekirgul3932 Жыл бұрын
Arkadaşlar abonelik balonu neden yok.
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
bizdeki video gösterimlerinin altında bulunuyor, belki sizin telefon yada bilgisayar ayarlarınızdan olabilir, bir başka video da deneyiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.
@mehmetunal23023 жыл бұрын
Türkiye den selamlar bizler saf ve kaliteli anaları nasıl temin edebiliriz
@aricibayraktarkardesler_NL3 жыл бұрын
Mehmet bey, Türkiyede de seçkin ana arı üreticileri mevcut. facebook ve diğer internet sayfalarında yada çevrenizdeki arıcı arkadaşlarınızdan bilgi alabilirsiniz. Selamlar.
@sayitozturk70322 жыл бұрын
Hollandada yakınim var damızlık carnica nasıl temin ederiz...