Teşekkürler Erdem kardeş anlattığınız konuları detaylı olarak doğru biçimde anlattığınız için
@bahadrgolge66026 жыл бұрын
Erdem bey faydalı bilgileriniz için teşekkürler. Bir sorum olacak aydınlatırsanız memnun olurum. Şap yüksekliğini hesapladık tamam ancak kirişler ve döşemeler yer yer değişiklik gösterebiliyor bu sebeple buralara göre ölçü aldığımızda şap üst kotunda yanılmalar olabilir. Bu yanılmalardan kurtulmak için en sağlam yöntem nivo ile katı tarayıp en yüksek yere göre +1 kotu belirleyip tüm kata da bu belirlediğimiz kotu dağıtsak daha hatasız bir imalat yapmış olmaz mıyız? Teşekkürler şimdiden
@ErdemFidan6 жыл бұрын
NOTUMU ALDIM, CEVAP VERECEĞİM
@onurkizildag77134 жыл бұрын
En yüksek kotu belirlenir. En üst kottan 4 cm yukarı çıkarım 104 cm olur. Sonra 104 ü her yere dağıtırım. Bu şekilde en yüksek kotta 4 cm şap olur. Diğer yerler 6-7-8 artık ne kadar yerse.
@aydindurmus36656 жыл бұрын
Faydalı bilgilerden dolayı teşekkürederiz başarılarınızın devamını dilerim...
@ErdemFidan6 жыл бұрын
teşkkürler
@mecburiyet22246 жыл бұрын
Baret değilde asansör boşlukları, kat kenarları, merdiven kenarları yani sonucu ağır şekilde yaralabma veya ölümle sonuçlanabilecek yerlerin önlemlerini almak çok çok daha önemli.
@ErdemFidan6 жыл бұрын
Hakan Civelekoğlu Videolarımda bununla ilgili bolca bilgilendirmelerim var.
Şefim beklediğim video bu soruyu sormuştum. Akk nasıl belirlenir diye,Allah sizden razı olsun.
@asimov22672 жыл бұрын
Şefim merhabalar. Kot verme işini bina holünden yani asansör önünden en yüksek noktadan vermeye başlasak.( Mermerci ve asansör kasası için) burada min mermercinin istediği 7 8 cm. En yüksek noktadan 8 cm alttan çizdik üzerine 1m çektik. Koridorve asansör önü min 8 cm verdik. Koridorda 8 cm ama daire içinde şapımız 5 cm imal edilmesi isteniyor. Daire kapı önlerine bu 108 olan değeri kapı önunde 106 105 versek bu aradaki fark büyük bir sıkıntı yaratır mı ?
@12345ibrahim123453 жыл бұрын
Şefim öncelikle emeğinizden dolayı teşekkür ederim ancak kat tabliyenizin çok küçük bir bölümünde (kılıf boru + temiz su borusuna denk gelen yer) +3 cm bi şap verebilmek için tüm tabliye ye +7,5 cm gibi bi şap gelmesi ve bunu her katta aynı şekilde uyguladığı varsayarsak ciddi bir yük yüklemiyor mu binaya ? normal projelerde döşemeler 3 cm lik bi şap gelecegi düşünülerek döşemenin üzerindeki zati yük hesabı yapılır, tabi bu durum statiği çizen mühendis tarafından şapın 7.5cm olarak hesaplara dahil ettiyse statik açıdan bi problem yoktur , aksi halde bahsettiğiniz avantajların yanında böyle bir dezavantajı var gibi gözüküyor bununla ilgili yorumunuz nedir. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
@kenanazman47174 жыл бұрын
merhaba şefim.Normal kiriş yerine neden sahte kiriş var?
@onurkizildag77134 жыл бұрын
Şefim merhaba. Irak Erbil de inşaat mühendisiyim. Islak hacimde PVC boru ve karot arasında su yalıtımı olarak ne öneriyorsunuz ( sürme izolasyon uyguluyoruz , onun dışında )
@ErdemFidan4 жыл бұрын
Aynı yazdığınız gibi çimento bazlı sürme izolasyon
@onurkizildag77134 жыл бұрын
@@ErdemFidan Teşekkür ederim şefim
@muratbasarir60465 жыл бұрын
Erdem bey video için teşekkür ederiz.şap için kum çimento oranı asgari ne olur
@ErdemFidan5 жыл бұрын
Vaktiniz varsa şap ile ilgili 3 4 videom var. Onlara bir göz atın orada tamamının oranlarını konuştuk.
6 жыл бұрын
Şefim banyoda şapı yüksek attığınızda asma klozetiniz çok alçakda kalmaz mı ? Onu göz önünde bulundurdunuz mu acaba.
@ErdemFidan6 жыл бұрын
9 CM ŞAP BOYUNDA ÇOK RAHAT KAPATIYOR. HESABI YAPILDI;) MİLLET 6 CM E GÖRE ÇALIŞTI BEN 9 CM ATIYORUM ŞİMDİ
@barsomgen52846 жыл бұрын
şefim merhabalar aklıma takılan banyo zemini yalıtımı yaparken yalıtım katmanlarını yazarmısınız rica etsem ve çift kompenantlı malzeme olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz veya önerebileceğiniz marka varmıdır
6 жыл бұрын
Selamlar Barış Kardeşim, ben kendi evimin ıslak alanlarını yaptırırken ve kendi işlerimde weber.dry ss7 kullandım ve çok memnun kaldım. Kural olarak asla su katmayın deniyor. evet su katmayın mikserleme yaparken ama zemine döktükten sonra yüzeyi bir fırçayı suya bandırıp bandırıp fırçayla duvar boyar gibi gezin. Tamamen kürleştiğinde yani 24 sa sonra adeta buz yüzeyi gibi, pürüzsüz gözeneksiz cam gibi zemin çıkıyor. Böyle bir yüzeyden su geçmesi imkansız gibi. bilginiz olsun.
@babaheyoo6 жыл бұрын
hocam kolay gelsin, şap dan sonra fayans yapsaydın daha iyi olmazmıydı
@baranakceviz19535 жыл бұрын
şefim kat yüksekliğiniz döşemeden döşemeye 3 m değil mi burda 2.86 ben mi yanlışım ?Bir de ıslak hacimler su testi yapıyor musunuz sızdırıyor mu diye ? Teşekkürler.
@onurkizildag77134 жыл бұрын
48 saat su testi yapılması lazım
@denizsubasi75316 жыл бұрын
bahsi geçen +1 kotunu burada sahte kiriş altı banyo kapısı üzerinden taşıdığı düşünüyorum abi ?
@denizsubasi75316 жыл бұрын
katı tarayıp en yüksek noktada olduğunu varsayıyorum abi
@ErdemFidan6 жыл бұрын
Serkan bey +1kotunu ben de yeni öğrendim. Önceden senin dediğin gibi en yüksek noktayı baz alarak çalışıyordum. Ama yanlış. Her katta değişir kot. En iyisi tavandan bir kot alınır ve her yere işaretlenir sonra tuvalet taşı süzgeci seramiği pvc körkasa herşeyin ölçüsü şak diye çıkıyor.
@fatihkeremkurtez853811 ай бұрын
Şap dökülmemesine rağmen ıslak hacim duvarları seramik örülmüş olması ....
@feridferid17393 жыл бұрын
Yakında bölüm başkanı olursunuz .
@muhittinakbaba53715 жыл бұрын
Hocam emegine sahlikta ayni seyleri 40 kere anlattin konuyu cok dagittin