AP mi? IB mi?

  Рет қаралды 8,923

aba Yurt Dışı Eğitim

aba Yurt Dışı Eğitim

4 жыл бұрын

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler açısından önemli olan iki sınav bulunmaktadır. Bunların ilki ve en önemlisi Advanced Placement yani diğer bir deyişle AP sınavıdır. Bir diğer sınav seçeneği ise International Baccalaureate yani IB sınavıdır. Öğrencilerin sıklıkla kafalarını kurcalayan ve karar vermede sorunlar yaşadığı bu iki sınav hakkında gerekli tüm ayrıntılardan bahsedilmektedir. AP mi yoksa IB mi sorularına cevap ararken öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; her iki sınav da farklı özelliklere sahip olan süreçlerdir.
AP ile IB arasındaki en önemli fark; AP sınavının çoğu okul tarafından tercih ediliyor olmasıdır. Bir üniversite programına yerleşmek isteyen bireyler AP sınavı sayesinde birçok uluslar arası üniversiteye kabul görmektedir. Çünkü bu sınav sayesinde öğrenciler özellikle birinci sınıf ve ikinci sınıf derslerinin neredeyse çoğundan muaf olmaktadırlar. Durum böyle olunca öğrenciler tarafından en çok tercih edilen sınavın bu olması da kaçınılmaz olmaktadır.
Advanced Placement (AP) ve IB Sınavlarının Genel Özellikleri
Advanced Placement yani AP sınavının genel özelliklerine değinilmeden önce IB sınavının genel özelliklerini bilmek, aradaki farkı daha belirgin hale getirecektir. IB sınavı genelde liselerin kendi içerisinde oluşturdukları programlar ile uluslararası başvurular sonucunda yapılan sınavı ifade etmektedir. Bu sınava göre istediği üniversiteye yerleşmek isteyen öğrenci belli bir program dahilinde kendisine sunulan 6 derste başarılı olmak zorundadır.
Bu zorunlu derslerin 3 tanesi standart derslerden oluşmakta iken, 3 tanesi de yüksek bir seviye gerektiren derslerden oluşmaktadır. Bu sınav ile bir üniversite programına yerleşmek isteyen bireyler kendi ilgi alanlarına yönelik seçimleri gerçekleştirmeleri gerekmektedir. IB sınavı ayrıca sizin yapmış olduğunuz sosyal sorumluluk projelerinden ve 4000 kelimelik yazıdan oluşan bir rapor niteliğindedir. Bu rapor sonucunda öğrenciler 45 puan üzerinden değerlendirilerek sınavı kazanmayı gerçekleştirmiş olmaktadır.
International Baccalaureate sınavı yani IB; öğrencilerin tek başlarına hazırlanabilecekleri ve kazanabilecekleri bir sınav değildir. Advanced Placement sınavından ziyade IB sınavı; mutlaka öğretmene ve okula ihtiyaç duyulan ve özellikle de okulda hazırlanan raporların olmasına son derece gerek duyulan bir sınav olma özelliğindedir. Öğrenciler 2 yıl boyunca IB sınavına hazırlanmakta ve yoğun bir şekilde ders almaktalar. Ayrıca yoğun bir rapor hazırlama sürecinden de geçen öğrenciler, üniversitelerin açılmasına 15 gün kala 6 tane sınava girmektedirler. Tüm bu olaylar ışığında öğrencinin tek bir atış şansı olduğundan bu durum, kişi üzerinde strese ve baskıya da neden olmaktadır. Her iki sınava hazırlık sürecinde yaşanabilecek sınav stresi ile baş edebilmek için bazı yöntemler faydalı sonuçlar sağlamaktadır. Bu yöntemler son derece önemlidir.
Hangi Üniversiteler Hangi Diplomaları Kabul Ediyor?
IB sınavı ve Advanced Placement sınavı öğrencilerin yurt dışı programlarına yerleşmeleri açısından önemlidir. Özellikle AP sınavı çoğu üniversite tarafından öncelik gösterilerek, öğrenciler bu sınavdan aldıkları puanlara göre yerleştirilmektedir. Lise diplomasının ötesinde, özellikle kendinizin belli bir alanda iyi olduğunuzu göstermeniz için uluslararası okullarda kullanılan bir takım diplomalar bulunmaktadır. Bunlar ise sırasıyla şöyledir.
‘A Level’ denilen ve İngiltere’de kullanılan diploma vardır Aynı zamanda ‘Maturite’ adında İtalya’da kullanılan diplomalar da mevcuttur. Yine ‘ French Baccalaureate’ ismiyle Fransa’da kullanılan diploma vardır. ‘Abitur’de, özellikle Almanya’da geçerliliği olan bir diplomadır. Tüm bunların yanında özellikle son zamanlarda Amerika, kendini diploma konusunda öne çıkararak eğitimde atak yapmıştır. Kendi bünyesindeki okullara alım konusunda geliştirdiği ‘Advanced Placement’ sayesinde öğrencilerin üniversitelere alımlarını gerçekleştirmiştir. Önceleri IB sınavı ile beraber kabul edilen AP sınavı, artık tek başına kabul görerek hemen hemen tüm yurt dışı üniversiteleri tarafından bu sınava öncelik verilmektedir.
Yurt dışında eğitim planlıyorsanız aşağıdaki videolar yardımcı olabilir.
Yurt dışı Eğitim Danışmanlığı Nedir? : • Yurtdışı Eğitim Danışm...
10 Adımda Yurt dışı Yüksek Lisans Başvurusu! : • 10 Adımda Yurtdışı Yük...
Web : abaegitim.com/
Facebook : / abaegitim
Twitter : / abaegitim
Instagram : / abaegitim
Linkedin : / aba-. .
Merhaba. ABA Yurt Dışı Eğitim ve Danışmanlık Şirketi okul öncesi eğitimden doktora eğitimine kadar geniş bir alanda, tüm öğrencilere ve ailelere danışmanlık hizmeti sunan bir kurumdur. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri Bebek’teki 3 şubede ve Kemerburgaz/Göktürk şubelerinde sunulmaktadır.
#IELTS #Yurtdışıeğitim #Test

Пікірлер: 19
@Abaegitim
@Abaegitim 3 жыл бұрын
Merhaba, Her Cumartesi Günü Saat 18.00'da Ücretsiz Open Day (Açık Bilgilendirme Toplantısını) şimdilik Zoom üzerinden yapıyoruz. Katılmak istiyorsanız aşağıdaki linkten kayıt olabilirsiniz. Kayıt Linki: calendly.com/gamzesart/open-day Kayıt olduğunuzda otomatik olarak zoom linki mailinize geliyor olacak. Mutlaka bekliyoruz. 🦋
@cemalsahin3175
@cemalsahin3175 4 жыл бұрын
Çok güzel anlatmışsınız. Çok teşekkürler.
@berfin3621
@berfin3621 3 жыл бұрын
gerçekten çok yararlı bir video, teşekkürler
@riucito4718
@riucito4718 3 жыл бұрын
merhaba, öncelikle çok güzel anlatmışsınız. Okulumda maalesef Ap veya Ib verilmiyor. AP için sınava nasıl girebilirim ? lütfen yardımcı olun.
@meryemduman5553
@meryemduman5553 2 жыл бұрын
+1111
@rehatas6059
@rehatas6059 Жыл бұрын
@@meryemduman5553 Çevrendeki okullarda veya yurtdışı danışmanlıklarda veriliyor olabilir
@anonimanonim2294
@anonimanonim2294 3 жыл бұрын
Hollanda başvurusu için hangisini seçmeliyim sizce ?
@lise1015
@lise1015 3 жыл бұрын
Merhaba. Kanalımızdan IB ve AP hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz :)
@eceulvi9405
@eceulvi9405 3 жыл бұрын
İngiltere başvurularında hangisini önerirsiniz? Hangisi İngiltere için daha avantajlı?
@riucito4718
@riucito4718 2 жыл бұрын
ap
@FinnandZimaBlue
@FinnandZimaBlue 3 жыл бұрын
okulumda ıb var AP ye nasıl giriş yapıcam
@lolamusic6237
@lolamusic6237 3 жыл бұрын
9. Sınıfım ve AP ye katılabiliyor muyum?
@limonkolonyas698
@limonkolonyas698 3 жыл бұрын
Ben 9um İzmir Atatürk Lisesindeyim. Bizim okulda 9lar sadece English Language and Composition dersi alabiliyor. Ben de alıyorum.
@cerenxyz3382
@cerenxyz3382 3 жыл бұрын
Türkiye de a level diploma veren lise var mı acaba
@vaxen4006
@vaxen4006 3 жыл бұрын
Bazı özel liseler veriyor diye biliyorum fakat ücretleri baya fazla oluyor
@cerenxyz3382
@cerenxyz3382 3 жыл бұрын
@@vaxen4006 teşekkürler
@lisahorgan8183
@lisahorgan8183 3 жыл бұрын
Fransiz liseleri ve çok iyi , yüksek olan devletler ve yine bazi iyi kolejler. Ted koleji veriyor mesela
@nidaozkan7390
@nidaozkan7390 3 жыл бұрын
"9-10-11-12. Sınıfta 3'er tane AP alan öğrenci toplam 12 tane ders alabiliyor demişsiniz. Ama AP sınavı ile ilgili önceki videolarınıza baktığımda 9. Sınıf bunu kapsamıyor diyordunuz. Açıkçası biraz kafam karıştı, tabi bu video biraz eski olduğu için de değişiklikler olmuş olabilir. Ama yine de bana açıklama yapabilirseniz çok sevinirim.
@sampiyonakademisi
@sampiyonakademisi 3 жыл бұрын
Bir bilgi edinebildiniz mi?
Nedir Bu A Level, IB, AP?
44:08
Abdulkadir Özbek
Рет қаралды 678
IB SİSTEMİ NEDİR?
22:43
Tamer Gürsoy’la Yurt Dışında Eğitim
Рет қаралды 11 М.
1 or 2?🐄
00:12
Kan Andrey
Рет қаралды 51 МЛН
Пробую самое сладкое вещество во Вселенной
00:41
AP mi IB mi? Hangi Programı Tercih Etmeliyim? Farklılıklar Neler?
6:41
aba Yurt Dışı Eğitim
Рет қаралды 21 М.
YURT DIŞI ÜNİVERSİTE BAŞVURULARI İÇİN AP SINAVLARINA GİRMEK GEREKLİ Mİ?
11:17
Tamer Gürsoy’la Yurt Dışında Eğitim
Рет қаралды 16 М.
Canlı Yayın Serisi: IB ile AP Arasındaki Stratejiyi Nasıl Belirleyelim?
6:37
AP Sınavı İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
8:45
Gamze Sart
Рет қаралды 2,1 М.
#Transizion IB vs AP: Which One is Better For College?
9:25
Jason Patel's Legendary Leader
Рет қаралды 56 М.
1 or 2?🐄
00:12
Kan Andrey
Рет қаралды 51 МЛН