Frumoasa sudură. Aparat ieftin, sudor scump de nota 10. Aparatul e perfect pt casă și nu numai.
@Nicolae-Dan4 жыл бұрын
M-ai inspirat și mi-am achiziționat și eu unul. Sunt foarte mulțumit. Mulțumesc.
@crisan96464 жыл бұрын
L.am luat si e super , nu ma asteptam , e usor , mic si nu se incalzeste , m.a ajutat videoul tau mersii!!
@nelute54 жыл бұрын
Am pus film, cum poți suda cu el în aluminiu.
@ionutmanole2492 жыл бұрын
Mișto sudura 💪
@gsmm.23684 жыл бұрын
Am gasit prezentarea dv.a acestui aparat si am hotărat sa achizitionez si eu Almaz_es002(262lei).Legat de comentariile celor care spun ca ar trebui sa cumparam scule de firma,le pot spune ca si dv.ca pe langa casa poti sa ti faci treaba cu ele fara prea mari probleme cu investitii mici.Asa am luat drujba,batoza porumb,moara,motocoasa,motocultor si acum aparat de sudat,toate de fabricatie china.Multumim pentru tot si sanatate.
@Laurentziu76913 жыл бұрын
Sunt fabricate de Micul Fermier din Romania, care fabrica si Detoolz, despre ambele am citit pareri numai la superlativ . Marele avantaj este ca daca ai probleme, il trimiti direct la producator, nu la cine stie ce firma tert care dau buleala . Multumim de video .
@nelute53 жыл бұрын
Nu știam asta, văzusem pe undeva că sunt rusești. Ce să mai trimiți , la 200 de lei ? Eu le țin în toate pozițiile, prin praf prin iarbă, pilitură...și merg toate. Am și făcut modificări prin ele pentru a încălzi șuruburile ruginite, și tot merg.
@toszonorbert27619 күн бұрын
Buna Ziua! Cu electrozi 2,5 cu cat amperi trebuie sudat ? Multumesc !
@toszonorbert2765 күн бұрын
Salutare si eu am cumparat fix acelasi aparat de sudura cel din videoclip de pe emag Almaz ees02 250A,vreau sa intreb ca in video ce electrozi supertit ai folosit ? 6013? 6010?? Si ce marca Multumesc mult !
@nelute54 күн бұрын
Sunt și 6010 ? Eu am folosit și de 2,5 și 3,25, atât supertit cât și superbaz !
@Reactiunea4 жыл бұрын
Am vorbit cu un specialist in domeniu,electronist,tehnician electromecanic,bobinator si multe altele,foarte experimentat,care mi-a zis sa nu fortez aparatul de sudura cu electrozi mai mari de 2,5mm,deoarece nu sunt facute sa sudeze in sarcina mare,sau ceva de genul,a explicat el in niste termeni de specialitate,chiar daca in specificatiile lor scrie ca merg cu electrozi mai mari.Cele care sudeaza cu electrozi de la 3mm in sus,sunt cele pentru regim industrial,care sar de 2,3mii de lei.La astea a zis ca exista marea posibilitate sa se arda finalii,care se gasesc destul de greu a zis,mai ales pentru cele care sunt fabricate prin afara.Tatal meu a sudat de cand il stiu cu rutilici,supertit si supertit fin,de 2 si 2,5 si a facut o gramada de lucrari,a sudat carute(adica a facut toata caruta cap-coada),pe la remorci,peridocuri,garduri,pluguri si nu am auzit sa i se rupa sudurile.Acum fiecare sudeaza cum crede de cuviinta,eu zic ce mi-a zis nenea ala,ca o fi asa sau nu,nu mai stiu.
@nelute54 жыл бұрын
Era de ajuns să spui că, este un om care știe ce spune, că după meserii, toți proștii se declară...ingineri (cea mai proastă „specie” umană). Da, așa e, dar parțial. Orice aparat care este solicitat mai mult, e normal să cedeze mai repede. În cazul de față, eu am sudat cu 3,25 câteva ore la o construcție, și n-a dat semne năzuroase. Deci, el poate, dar până când ?! Și așa e destul de uimitor faptul, că tranzistorii rezistă la asemenea curent (nu-i adevărat că se găsesc greu, apoi nu neapărat să fie aceiași, în caz de pică). Eu am mai spus p-aici că, într-o gospodărie nu ai ce suda cu electrozi mai groși de 2, hai maxim 2,5mm (car cresc randamentul dar și riscurile pentru cei ce nu știu ce fac ). Azi, când ne invadează tot mai mult prostia vestică, materialele din depozite sunt mult subdimensionate, și nu ai ce să mai sudezi cu electrozi groși. Când vrei o „bijuterie” , lucrezi cu ea la...bijuterii ! Acest aparat (pentru că eu p-ăsta-l am) are un preț corect pentru ceea ce face el, ce este el, nu ca altele umflate la preț de câteva ori, dar și prost dimensionate sau mincinos descrise în fișa tehnică. Ce e supărător la el, e faptul că bați cam mult cu electrodul pentru a se amorsa, față de unul făcut de mine, care „ia foc ” electrodul înainte de a se fi atins piesa. Știu ce spun și sunt cu picioarele pe pământ, nu ca cei cu pixu-n gură, în căutarea de idei.
@Reactiunea4 жыл бұрын
@@nelute5 am vrut sa zic,ca omul se pricepe,adica stiu ca lucreaza si repara lucruri,bobineaza etc,este renumit in zona nu ca are doar diplome.Din ce stiu,cu aluminiu nu sudeaza decat aparatele care scot curent alternativ nu continu ca astea.Numai bine!
@nelute54 жыл бұрын
@@Reactiunea uite că cele făcute de mine merg și în curent continuu , atât cu electrod învelit cât și cu TIG ! Am să fac un film, și-l voi pune aici, ca să nu se mai creadă tot ce spun inginerii . Asta nu înseamnă că eu dețin vr-un secret sau c-aș fi mult mai deștept, ci doar aplic niște reguli, după cunoștințe studiate și experimentate.
@nelute54 жыл бұрын
@@Reactiunea Ar trebui să aveți mare bucurie că aveți un asemenea om alături, și dacă mai e și „socialist” e și mai mare bucuria, că numai de le asemenea oameni puteți alege drumul cel bun. Niciodată o javră (capitalistă) nu vă va da sfaturi utile , nu vă va spune adevărul despre lume și viață, ci va fi totdeauna în stare să facă orice împotriva celui care ar vrea măcar să ridice capul spre „lumină” !
@Reactiunea4 жыл бұрын
@@nelute5 La chestia cu sudatul de aluminiu nu mi-a zis el,am zis eu ca stiu ca nu sudeaza decat cele in AC,si asta tot din ce am auzit pe internet,nu ca as sti sigur de la cineva.
@mihaioprescu46682 жыл бұрын
Salut ce amperaj trebuie reglat la electrozi de 2.5 am un almaz 285.ast un rasp ms
@nelute52 жыл бұрын
Cu electrodul de 2,5 se sudează în medie cam pe la 70A, dar e în funcție de grosimea materialului pieselor de îmbinat și ...mâna utilizatorului.
@marcelbrinzea87422 жыл бұрын
Salut si eu imi construesc fermele singur si am cumparat un inverter de la deca,am sudat bine cu el cateva zile dar acum cum am dat amperaju mai mare de 120A,sa zic 125,130, sudand cu bazic dupa cateva secunde imi intrerupe arcul electric oare dece nu inteleg in protectie nu intra ca nu sa aprinde nici un led. Oare ce ar putea fi sal trimit ca e in garantie,in prima zi cand lam luat ,pana am inceput sa ma invat cu bazicul,sa lipit incontinu si a scazut turatia la ventilator aproape de tot,si sa auzit un barait,si pe urma a pornit iar.
@nelute52 жыл бұрын
Nu e ușor să dai un diagnostic așa din explicațiile simptomului, și nici nu sunt atât de deștept să le cuprind perfect pe toate, dar nu trebuia să se întâmple, chiar dacă s-a lipit de multe ori electrodul. Ai schimbat polii pentru superbaz, că e și asta o cauză a lipirii lor ? Da, îl poți trimite înapoi la garanție, dar vine zăpada până se întoarce , și te va prinde cu fermele jos ! Apoi e posibil să-ți impute comportament necivilizat cu el, si te bagă la plată. Așa se întâmplă când nu mai ești stăpân pe nimic !
@marcelbrinzea87422 жыл бұрын
@@nelute5 Salut,cam ai dreptate am dat si 2100 lei pe el si sa nu mearga si mor de ciuda,da am pus portelectrodul la plus si clestele de masa la minus.Daca nul aduce in 2 sapt maxim i rau ca exact asa cum zici ma prinde iarasi iarna ca ma mai prins fara acoperis odata. Sanatate si numa bine!
@nelute52 жыл бұрын
@@marcelbrinzea8742 la 2100 lei, luai 10 de 200 de lei, și dacă eu îl am pe primul de 3-4 ani, chinuit, aruncat și tot merge, te-ar fi ținut toate peste 50 de ani, dacă mâine n-ar mai merge al meu. Cu cât e mai complicat montajul (și mă tem că e o mare escrocherie în el, nu c-ar fi mai performant, în fond nu trebuie de cât să sudeze, nu să și polizeze sau să vopsească sudura), cu atât aparatul e mai prost, fie mașină sau orice. Imaginează-ți că pentru a ajunge la destinație, trebuie să traversezi un oraș mare, riscând să nu mai ajungi la tim. Dacă orașul ar fi un sat, ai ajunge fără cea mai mică grijă. Când vrei să sudezi ceva, nu-ți trebuie o rafinărie, ci doar un cablaj cu două tranzistoare finale și două transformatorașe bine așezate. Eu când le-am cumpărat, o duminică întreagă am analizat scheme prin filme pe la ruși (că alții habar n-au de așa ceva), după care am căutat prețul real pentru ceea ce cuprindea ca piese, aparatul. N-am greșit, fiind în general fără mofturi aiurea și zgârcit în a da bani hoților pe ceva ce nu-i real sau pot face eu. Intenția era să construiesc eu cablajul, dar la 200 lei...
@marcelbrinzea87422 жыл бұрын
@@nelute5 Asai acuma stiu m-am uitat prin grilajul lui si se vad niste electronice pe care scrie made in china. Pe viitor voi sti ce sa fac. mersi mult.
@sebiosip8 ай бұрын
eu cu al meu nustiu ce e ca arde, nu prea pot face sudura buna, aveti ideee care ar fi cauza? egal ca sudez cu intensitate mare sau mica
@nelute58 ай бұрын
E prea mare ! Dă mai mic amperajul. Cănd e prea mic, nu se unește topitura și rămâne zgura între piese.
@sebiosip8 ай бұрын
@@nelute5 L-am trimis in garantie si am primit unul nou, nu am apucat sa sudez, am sudat doar un cordon scurt dar se pare ca asta sudeaza bine, probabil nu era ok frecventa invertorului sau ceva.
@TheKppus3 жыл бұрын
Frumoasa sudura, poate faceti si un video cum se sudeaza corect !
@nelute53 жыл бұрын
În măsura în care timpul ne permite, o să fac !
@TheKppus3 жыл бұрын
@@nelute5 , multumesc pentru tot ce ne invatati, rar mai sunt oameni care isi fac timp sa mai invete si pe altii cate ceva . Multa sanatate !
@paunsilviu93024 жыл бұрын
Foarte util aces review, credeti ca este posibil ca aparatul sa fie modificat pentru a putea suda cu eletrozi de aluminiu ?
@nelute54 жыл бұрын
Am încercat cu droser, și nu merge. Am să mai fac și alte încercări, și o să spun sau pun film dacă merge. Și eu sunt interesat de asta, că am unul făcut de mine, și e foarte greu dar și cam „nesătul” . Cu TIG merge sigur, tot la aluminiu, deși n-am încercat. O s-o fac și p-asta, când am timp. Dacă ești interesat de sudura în aluminiu, ai mai multe variante, chiar și autogen, dar depinde ce vrei să sudezi.
@paunsilviu93024 жыл бұрын
@@nelute5 Multumesc de raspuns, eram doar curios daca merge , nu stii niciodata cand trebuie sa sudezi ceva in aluminiu prin "curte".
@nelute54 жыл бұрын
@@paunsilviu9302 Am pus un film, sau mai bine zis 3, cu ce voiai tu, de la aparatul de sudură, adică să poți suda și aluminiu. Iată că se poate, poți vedea filmul.
@paunsilviu93024 жыл бұрын
@@nelute5 Gata am vazut video-urile multumesc mult de informatiile utile primite, tine-o tot asa . Toate ce le bune
@RestauraresiReparatii5 жыл бұрын
Aparatul se prezinta a fi bun dar meseriasul e de nota 10. Iese o hala foarte utila si solida. O sa fie doar elemente sudate sau aveti si element si prinse în suruburi?
@nelute55 жыл бұрын
Fără șuruburi !
@iliecojocaru3024 жыл бұрын
Va salut, ce masca de sudura îmi recomandați, ma refer la cea automata, cu cristale lichide. Vreau sa îmi iau un Almaz, ca cel pe care îl prezentați și vad ca exista masca de sudura automata de la aceeași firma. Mulțumesc frumos pentru ajutor!
@nelute54 жыл бұрын
Era bine ca masca să o cumperi cu probă, pentru a putea vedea dacă se vede clar. Nu pot să-ți recomand ceva, eu fiind mai modest . În locuri unde abia-ți ții capul drept, e total inutilă masca automată, dar nelipsită în cazul TIG. Deci, depinde ce lucrezi și unde. Dacă o faci doar ocazional, e foarte utilă „surceaua” pe care ți-o dă la aparat .
@iliecojocaru3024 жыл бұрын
@@nelute5 Mulțumesc frumos, o sa o folosesc inițial pe cea care vine la pachet cu aparatul, apoi ma orientez pe parcurs. Mulțumesc încă odată și va doresc toate cele bune!!!
@gabriellungu35313 жыл бұрын
La un aparat asemănător almaz sp 270d cu ce electrod aș putea suda bine pe fier gen cornier vinclu ș.a.m.d sunt începător și nu prea ma pricep
@nelute53 жыл бұрын
Nu contează aparatul sau profilul, ci grosimea materialului combinată cu grosimea electrodului, de unde rezultă amperajul cu care se va lucra. Cornierul ambutisat (adică o tablă îndoită), care are cam 2mm, poți să-l sudezi mai ușor cu electrod mai subțire ( de la 1,6 la 2,5), în funcție de cum poți să nu-l găurești. Cu cât materialul e mai gros, mărești grosimea electrodului dar și amperajul. Nu știi cât trebuie amperajul ? Atât de mic încât să se topească atât electrodul cât și materialul de sudat unindu-se și aruncând deasupra zgura. Dacă sudura se închide la culoare cu o linie roșie pe centru, e zgura care desparte cele două piese, nesudate. Deci, ori mărești amperajul, să se poată topi mai bine din cele două piese și să se combine cu materialul topit din electrod, ori îți revizuiești tehnica de manevrare a electrodului, în așa fel ca zgura să n-o mai ia înainte. Atât de mare, încât să nu găurească piesele de sudat, topitura fiind prea fluidă va curge. Sunt situații când e necesar un curent mai mare pentru a străpunge mai bine materialul de sudat ( dacă materialul din electrod a astupat fără rost , necontrolat, spațiul dintre piese), caz în care nu mai poți ține continuu electrodul pe piesă, ci în secvențe mai scurte ca timp, pentru a nu da șansa topiturii să curgă. Toată reușita constă în ceea ce trebuie să urmărești în urma electrodului, ceea ce nimeni nu spune sau nu știe. Poate reușesc să fac un film cu asta.
@liviubla2 жыл бұрын
Foarte detaliat explicat
@1u5t1n3 жыл бұрын
Am arestat rapid unul după ce am văzut clipul dumneavoastră. Nu-s cel mai în vârstă sau lipsit de vlagă om, da' să mă ia gaia dacă mai car vreodată transformatorul după mine ca să sudez vreo plasă de gard. În rest, toate bune. Nu regret niciun leu. Pentru hobby-ul meu și treburile din curte n-am nevoie de altceva, deși probabil el poate mai mult, iar eu nu-s tâmpit să arunc 14000 ron pe un esab, doar ca să mă laud cu el.
@nelute53 жыл бұрын
Poate mult mai mult ! Dacă vă spun că vă puteți încălzi și casa cu el, credeți ? Poate vin cu detalii și demonstrații, dar timpul se opune.
@vladlucik3 жыл бұрын
@@nelute5 ??? ceva detalii in acest sens???
@niculaiometita85593 жыл бұрын
Salutare ! La reparatii caroserie de masini, merge?? Multumesc ! Cu ce amperaj se lucreaza la tabla subtire???
@nelute53 жыл бұрын
La tablă merge, cu electrozi de 1,6 dar te chinuie, nu e ca cu sârmă. De aceea, cu un mecanism de antrenare a sârmei și un pistolet (100 lei pistoletul și 60 lei mecanismul ) poți face un excelent aparat de sudură cu sârmă fără gaz, pentru care și peste două vieți mă vei pomeni.
@nelute53 жыл бұрын
Legat de ieșirea bornelor ( nu știu unde ai scris întrebarea), torsionez invers cablul și bag borna. Va sta până se răsucește cablul. Dă cu bandă izolatoare peste ambele borne, și le va ține nemișcate, dar la necesitatea inversării, trebuie să le desfaci. Foarte prost făcute !
@floriandumitrescu23543 жыл бұрын
Buna ziua, cum credeti ca s-ar comporta cu electrozi mai subtiri (sub 2mm) pentru suduri mai fine? Multumesc.
@nelute53 жыл бұрын
Nu e un crez, ci un adevăr că,merge foarte bine cu 1,6 fie supertit fie inox.
@firicelll3 жыл бұрын
Normal orice aparat de sudura care are un reglaj de tensiune, poate topi electrozi mai mici decit dimensiunea maximă pentru care a fost proiectat.
@floriandumitrescu23543 жыл бұрын
@@nelute5 MUltumesc. Toate cele bune.
@andreiandrei79912 жыл бұрын
Salutare. Ce electrozi ati folosit la sudura? Supertit?
@anghelanghelo17024 жыл бұрын
Am si eu la fel. Merge struna
@mirceamarius33994 жыл бұрын
Buna ziua, foarte utila recenzia dvs. Oare stiti ceva despre Almaz mig 285 -
@nelute54 жыл бұрын
Nu, nu știu nimic despre el !
@romicazamfir82712 жыл бұрын
Mi-am cumparat si eu unul, acum l-am gasit la 240, de curiozitate va intreb daca inca mai merge al dvs pentru ca observ ca e de vreo trei ani postat clipul?
@nelute52 жыл бұрын
Merge perfect, nu le protejez deloc, și le folosesc zilnic. Acum, totul depinde de cum „comunicați” cu el , adică cât îi cereți, față de ce poate da !
@romicazamfir82712 жыл бұрын
@@nelute5 va fi folosit pentru lucrari mici doar cu supertit de 2.5 .Va multumesc de rasp[uns , sanatate multa!!!
@hm-jm6cj4 жыл бұрын
Nu stiu zau cum ai dat sudura aia asa perfecta, ca mie nu-mi iese , sururile la exterior le fac ok, dar asa nu reusesc.
@nelute54 жыл бұрын
Nu știi ce să urmărești ! Pui electrodul puțin înclinat către direcția de mers ( în general spre dreapta de clește) și sprijinit egal de cele două piese (cea verticală și cea orizontală), apăsând pe electrod în așa fel încât să stea puțin curbat (mai corect spus, rotind ușor de clește, ca vârful electrodului să stea în contact permanent cu piesele), ca pe măsură ce se topește, vârful să nu se depărteze de piese, pentru a nu permite ca zgura s-o ia înainte. Nu apeși încăt pasta să se sfărâme, ci doar ca topirea să fie continuă, fără a se fărămița din pasta electrodului. Asta privind poziția electrodului, dar va trebui să urmărești și modul de formare sau menținerea continuă a băii de metal, în urma electrodului. La cam 3mm în urma electrodului, se observă ca o paranteză deschisă ( adică copiază cumva forma diametrului electrodului ), topitura , ce are și aspect mai lucios sau mai „limpede” decât ce rămâne-n urmă. Tot timpul cât ține sudarea, trebuie să urmărești acea „paranteză” să nu dispară. Când nu se mai vede, ori amperajul e mic și nu aruncă zgura afară dintre piese, ori a luat-o înaintea electrodului. Când sudura se închide la culoare, cu o linie roșie pe mijloc de-a lungul suduri, aia-i zgură, piesele nu sunt prinse. La al doilea strat, pentru că trebuie să se sudeze mai lat, adică să atingi și cele două piese dar mergând continuu și peste sudura deja dată la primul strat, va trebui să pendulezi, ca și când ai da cu pensula între cele două piese, dar să nu lași loc nevopsit. Aproape în zigzag, linie lângă linie. Electrodul la fel de înclinat (pentru ca zgura să n-o ia înainte), dar nu se mai poate apăsat, din cauza pendulării. Exersează asta, și mai vorbim ! Potrivește amperajul(când e mic), atât cât să unească cele două piese, să arunce zgura dintre ele și să nu stropească (când e prea mare).
@hm-jm6cj4 жыл бұрын
@@nelute5 Am reusit, a iesit destul de bine. Am sudat la 160 amp, am marit pana am observat paranteza de care ai zis. Multumesc, multa sanatate.
@viorelscrob63913 жыл бұрын
Dar rezista intens la sudură nu se încălzește?
@nelute53 жыл бұрын
Pentru 2,5 și chiar 3,25 n-am sesizat vre-o schimbare , pe tot parcursul lucrului, și a fost de săptămâni la rând. Am mai luat unul (al trei-lea ) cu afișaj de data asta, dar nu merge ca primele, cele cu potențiometru, nu merge cu aluminiu.
@bogdanbogdan66083 жыл бұрын
Salut. De unde l-ai luat și cât a costat dacă îmi puteți spune?
@nelute53 жыл бұрын
Am mai spus-o, vezi comentariile sau alt film !
@gabrielspan67262 жыл бұрын
Cum se prezintă acum??
@nelute52 жыл бұрын
Aparatul? Merge perfect!
@Reactiunea4 жыл бұрын
Mai mult de 150A nu cred ca are,daca are si atat,am un prieten care tot asa,are un invertor de 300A,dar sudeaza cu 2,5 la 200A 😂😂.Eu am un velt de 140A si la o sudura cu 90A imi mananca fierul de 8.Daca va sudeaza cu 2,5 atat de bine mai mult nici nu va trebuie.
@eduardspinache55953 жыл бұрын
Cum se comporta aparatul? A trecut ceva timp de la postarea videoclipului. Cum este aparatul?
@nelute53 жыл бұрын
Merge perfect, le folosesc aproape zilnic ! Am sudat cu el TIG la aluminiu, dat la maxim, câteva ore și n-a intrat în protecție niciodată.
@eduardspinache55953 жыл бұрын
@@nelute5 Mulțumesc. Eu doresc să-l iau pentru casă, pare potrivit datorită dimensiunii și performantelor. Îmi poți spune daca se merită să cumpăr set cu masca și ce mai dau ei sau sa iau aparatul cu cleștii și să achiziționez separat masca cu cristale și etc?
@nelute53 жыл бұрын
@@eduardspinache5595 , eu aș lua doar aparatul, și așa cablurile sunt scurte și proaste, se rup repede, și e posibil ca și alte accesori să fie de batjocură. Aparatul, jos pălăria !
@vasymyty59422 жыл бұрын
Salut văd că toată lumea îl laudă pe aici ,însă am meu nu îmi place deloc cu merge cu superbaz întrerupe se aprinde foarte greu nu merge mai mult de 2,3 secunde și întrerupe ,am sudat și pe 250 da acolo e jale când se aprinde găurește tot 🤣pe 150 întrerupe de îmi vine să dau cu el de pământ ,și nu sunt începător sudez de 2 ani doar că la firma la care lucrez am kempi și altele nu panarame din astea..ști care ar putea fi problema?
@nelute52 жыл бұрын
Poate n-ai inversat polii, iar dacă-i atașezi un droser și nu merge, ți-l dau p-al meu.
@vasymyty59422 жыл бұрын
@@nelute5 am incercat și să invers polii nimic ,aceiași treabă ..droser as putea să găsesc pe piata sau doar sa îl fac..nu mă prea pricep in a face unul,am văzut doar tutorial pe KZbin..poate ai putea sa mă ajuți tu...mulțumesc🙏🙏
@nelute52 жыл бұрын
@@vasymyty5942 , da , te ajut, scrie-mi la nelute@yahoo.com și-ți dau acolo numărul de telefon să vorbim.
@nelute52 жыл бұрын
@@vasymyty5942 , se face foarte simplu, bobinând pe un miez de tole cât mai mare, cu sârmă groasă izolată, chiar și cablu, un număr de spire între 50 și 100 , și bobina formată se leagă în serie pe unul din cablurile de sudură. Deci, e decât o bobină cu două capete, legată în circuit, pe unul din cabluri.
@karu.g57164 жыл бұрын
L am luat la un preț de 220 😊 este foarte bun
@nelute54 жыл бұрын
Și eu am luat încă unul săptămâna trecută, cu 232 lei . Nici nu vă imaginați, câte se pot face din ele !
@Reactiunea4 жыл бұрын
Cate straturi de sudura ati dat?
@nelute54 жыл бұрын
Cu siguranță nu am dat doar unul, pentru că tubincul e cam pretențios la sudare !
@mariuspascu22854 жыл бұрын
De almaz 200 ce părere aveți?
@nelute54 жыл бұрын
Nu-l știu !
@danymuntean88025 жыл бұрын
Bună, aparatu de pe EMAG este acela cu 296 lei, Sau celălalt cu 349 lei ? Mulțumesc
@nelute55 жыл бұрын
Este Almaz E 002 , deci cel cu 296 lei (nu ron, că plata se face în lei ). Atenție la cine-l livrează, că prețurile diferă. Același 002, poate fi la alt comerciant, și peste 300 lei .
@danymuntean88025 жыл бұрын
@@nelute5 Mulțumesc frumos pentru informații.
@nelute55 жыл бұрын
@@danymuntean8802 , și eu vă mulțumesc, că pot fi de ajutor !
@mihaela2553 жыл бұрын
Nu mă pricep, dar vizual, sudura este profesionist facută. Așteptăm să ne arătați cum.
@nelute53 жыл бұрын
Dacă asta e necesar, am să încerc ! Timpul e mai al dracu* ca gripa !
@sulcaelisabeta83844 жыл бұрын
AM am vazut un rusesc și făcea treaba nu prea mai rețin prețul nu cred ca era mai mult de 400 lei. Nu prea îți vine să crezi că sunt asa reușite. Păcat ca nu au reclama și la unele mai reușite. Văzusem alt aparat tot mic și l-am întrebat pe vânzător asta are 200 de A și cică are, nu știu unde era produs dar era micuț. Chinezii au ajuns sa exceleze în extetica zici ca sunt produse de o firma de renume. Acum dacă îți copiază și sculele de firma aproape exact ca dimensiuni culori ce sa te mai miri.
@MihaiVH4 жыл бұрын
Pentru un incepator e bun ...🙂
@MihaiVH4 жыл бұрын
Cei mai.multi sudeaza o balama la poarta ,o teava .etc ...o data la .....ceva timp ....deci nu le trebuie aparat de mii de lei ..
@nelute54 жыл бұрын
Ți se pare nepotrivit 277 de lei, cât e acum (plus 25 lei transportul ) ? Eu zic că-i cel mai real preț la câte componente are în ansamblu, și merge ca unul industrial. Are doar 2,3 Kg, și numai astă seară am comandat încă două, înlocuiesc tot ce-i greu, iar unele le-am făcut cadou, în colaborare (patru am luat numai săptămâna asta)la zile onomastice.
@cosmincatalin974 жыл бұрын
Salut, ce tensiune are in gol?
@nelute54 жыл бұрын
Are 62V măsurați !
@cristivoicu97484 жыл бұрын
Salut am cumpărat și eu un aparat sudură Almaz S300 este foarte bun și ieftin
@ionutdumitru13875 жыл бұрын
Salut mam abonat la canalul tau poți sami dai câteva sfaturi practice despre sudura si eu fac greseli dar ancerc sa progresez astept un comentariu pe canalul meu la sudură. Ms
@nelute54 жыл бұрын
Nu găsesc, dă o adresă !
@andpan34784 жыл бұрын
bă chiar nu se găsește nimeni să măsoare cît dă real aparatul ăsta, ca nu găsesc nicăieri , că 300 clar că-s povești de adormit copii
@nelute54 жыл бұрын
Citește pe un pachet de 3,25 cu ce curent merge, și cam ăla e, că nu cred că merge mai mult. Nu am avut ideea de a încerca cu 4, deși cred că am câțiva rătăciți.
@andpan34784 жыл бұрын
@@nelute5 la ochi da , da sunt cleste multimetre cu care se poateasura exact , doar tre sa asteptam pina se prinde cineva ))
@nelute54 жыл бұрын
@@andpan3478 , dacă-mi aduc aminte şi am timp, mâine fac eu măsurători cu diferiţi electrozi, şi pun aici.
@nelute54 жыл бұрын
Azi am măsurat rapid, pe alimentarea din rețea, și-ți pot spune că, cu un elctrod de 4, ia din rețea 16A dar tensiunea scade la 190 de volți. Mă tem că n-o să-ți pot da un răspuns real, de îndată ce rețeaua nu mă ajută. Cu electrodul de 4, se putea suda binișor, cu un amperaj cam mic, pentru ceea ce ar fi trebuit să fie, la o asemenea grosime. Totuși se putea suda, în așa fel încât să nu străpungă piesa (un profil „I” de 80), ceea ce cu resurse bune, un asemenea electrod ar fi făcut-o. Deci, rețeaua, ci nu aparatul e cauza.
@marianm95865 жыл бұрын
Mai fā clipuri cu aparatul cu rolā de sârmā
@nelute55 жыл бұрын
Dacă se ivește ceva de știut, mai fac !
@marianm95865 жыл бұрын
@@nelute5 ok
@marianm95865 жыл бұрын
Poate ne arāţi şi noua cum pui mufa pentru electrod şi cum ar suda acest aparat si cu electrod si cu sârma ;)