Aquarium Co2 bemesting voor planten, is dit nodig

  Рет қаралды 66,014

vis aquarium

vis aquarium

Күн бұрын

Пікірлер: 87
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
➤ Help ons KZbin-kanaal door te abonneren. Abonneer dit kanaal via: bit.ly/va-abonneren ✔
@pieterhageman2020
@pieterhageman2020 2 жыл бұрын
Goede video weer chapeau
@TheDutchAquarist
@TheDutchAquarist 6 жыл бұрын
Duidelijke video hoor! En weer prachtige beelden :-)
@MrHenkfromHolland
@MrHenkfromHolland 4 жыл бұрын
Een mooi verkoop plaatje. Het is beter om de verlichting maximaal op 8'uur per / dag te zetten. s Morgens 4 uur, dan een pauze inlassen van 4 uur. En laat in de middag de verlichting weer vier uur aan. Algen hebben een hekel aan de licht pauze. Veel planten in een aquarium wel zeggen, dat de CO2 behoefte hoog is. Weinig planten in het aquarium wel zeggen, dat de CO2 behoefte minder is. Ook de uitstroom van het het filter kan de CO2 behoefte kan verschillen. Gr
@murataydin-en7wf
@murataydin-en7wf Жыл бұрын
Wat is de verschil tussen luchtpomp en co2 ?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl Жыл бұрын
Een luchtpomp daar komt lucht uit, dus zuurstof voor de vissen, net als mensen zuurstof nodig heeft om te ademen. Co2 is Koolstofdioxide, je kan dit het beste zien als het tegenovergestelde van zuurstof. Planten gebruiken koolstofdioxide bij de fotosynthese. Dit is nodig voor planten. In een aquarium zit dankzij het filter altijd wel zuurstof in het water door waterbeweging die het filter maak doormiddel van de water-uitstroom. Als je teveel vissen heb kan het mogelijk zijn dat je te weinig zuurstof in aquariumwater heb, dan is de luchtpomp een extra hulpmiddel. Als er tegenovergesteld weinig Co2 is in water voor plantengroei, dan kan je een Co2-apparaat gebruiken om de co2 gehalte te vergroten. Bij teveel aquariumplanten in je aquarium kan er een te kort (overdag) van Co2 ontstaan waardoor planten het slecht doen of doodgaan. Ook kan er algensoorten ontstaan bij Co2 te kort zoals zwarte penseel-algen. Dus beide apparaten hebben verschillende functies. Indien je constateert dat er ergens een te kort van is, dit kan je meten met testsetjes, bij veel te kort aan zuurstof een luchtpomp inzetten. Bij planten problemen een co2-systeem. Ik hoop dat het duidelijk voor je is geworden Murat. Bedankt voor je vraag. Mocht je nog iets willen weten, laat je horen. Tot later.
@takeawayaquarium4804
@takeawayaquarium4804 5 жыл бұрын
Heel mooie, informatieve video. Veel van geleerd!
@alekszdossantos9957
@alekszdossantos9957 2 жыл бұрын
Dank u wel voor uw zeer uitgebreide, maar duidelijke uitleg. Dus als ik het goed begrijp. Het wateroppervlak moet in beweging komen en blijven.
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 2 жыл бұрын
klopt, het best is om het oppervlakte zoveel mogelijk te laten bewegen, en daarbij zorgen dat het water niet klettert of gaat plonzen, of geluid maakt, zeg maar. het water moet alleen maar stromend bewegen op de bovenste waterlaag. Hierdoor neemt het water het meeste zuurstof aan.
@alekszdossantos9957
@alekszdossantos9957 2 жыл бұрын
@@VisaquariumNlOke, en moet dat ook met de klok mee of is dat niet zo belangrijk. Dank u wel. Zeer waardevol
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 2 жыл бұрын
@@alekszdossantos9957 De draairichting maakt verder niet zoveel uit. Maar je kan wel nog een ding meenemen. Als de thermostaat of je hebt een Co2 diffuser, dan kan het helpen om de uitstoom ook meteen de richting op te geven zodat het water snel de thermostaat of co2 diffuser raakt, zodat de temperatuur (warmte) of de co2 belletjes gelijk beter door je aquarium verspreid word, zo komt de warmte of bellen van een co2 diffuser, of iets anders wat moet verspreid worden sneller op de plekken waar het ook heen moet.
@alekszdossantos9957
@alekszdossantos9957 2 жыл бұрын
@@VisaquariumNl Dus is het wel van belang om het warmte element en diffusers e.d. allemaal naast of bijelkaar te hangen, en de filter altijd van uit een andere plek daarheen te laten stromen
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 2 жыл бұрын
@@alekszdossantos9957 ja klopt Ramon, en sommige gebruiken bij wat grotere aquarium zelfs twee thermostaten om kosten te besparen. Aan de ene kant en andere kant één. Op die manier slaat de thermostaat minder snel aan. Maar dus ook door te zorgen dat de warmte vanaf je thermostaat via de uitstroom door heel je bak heen te blazen, zo blijft het water langer op tempratuur. Daarom kan je dit zo doen.
@ellyvanleijden4705
@ellyvanleijden4705 3 жыл бұрын
Goede informatie en duidelijk!
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 3 жыл бұрын
Dank je wel, voor je reactie Elly
@droevig01
@droevig01 Жыл бұрын
wat is beter? een zgn. flipper of een difusor( bedoel buisje met onderin een keramisch steentje waar de co2 door gaat?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl Жыл бұрын
Op volgorde van beste naar minder goed ziet het er zo uit. Nr1 = CO2 Reactor Nr2 = Diffusor Nr3 = Trap / Flipper Nr1 is beste, maar kan niet op elk aquarium, omdat deze aangesloten word op uitstroom. Nr2 is voor ieder dan de beste als tweede keus, omdat deze zeer kleine bellletjes maakt, en het water deze kleinste belletjes Co2 het makkelijkste kan aannemen. Alleen heb je hier wel hoge druk van je fles voor nodig, te lage druk werkt de diffusor niet op. Nr3. Trap of flipper, deze zijn dus bedoeld als je veel te weinig druk kan maken. Bijvoorbeeld via Bio-Co2, in plaats van flessen-co2-systeem. Dus moet je kiezen, bepaal dan wat jouw type en apparaat je hebt. De vraag of lader/flipper of diffusor beter is, dan is indien jouw aquarium co2 apparaat het aan kan, als je een co2 flessen systeem hebt, is een Diffusor de beste optie. Heb je een Uitstroom en aansluiting, een extern filter-systeem, dan is een co2 reactor weer beter. Bij co2 gaat het om zo'n 3 factoren. De hoge druk, kleine belletjes zijn best, en waterstroming. Mocht je diffusor nemen, plaats deze laag in je aquarium, niet dicht bij je interne filter, omdat filter-bacterie van zuurstof houden, niet van co2. Zorg dat je voldoende waterstroming op je diffusor hebt, zodat de belletjes laag en bij je planten komt door heel je aquarium. Een reactor verspreid vanzelf de co2, bij diffusor moeten kan je dit doen met de uitstroom kracht van je filter erop te richten, zodat de belletjes heel je bak bereiken. Nu weet je ook waarom een lader/flipper minder goed werkt, namelijk.. heeft grote bellen, waardoor het water niet goed de co2 kan opnemen, en je kan bij de flipper niet de co2 goed door je aquarium heen blazen, omdat het in een behuizing een trappengang moet afleggen en aan het einde in grote massa bovenin opgevangen wordt, waardoor er veel co2 verspild wordt. Hoop dat je voldoende bent geïnspireerd in welke keuze voor jou het beste is. Mocht je nog meer willen weten, volg het kanaal,, zodat je de weg terug weet Droevig01. Groet, René @ visaquarium
@tjeerdvisser1767
@tjeerdvisser1767 6 жыл бұрын
welke zuurstof pomp gebruikt zeer weinig stroom
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Het goedkoopst en beste is om je filtersysteem daarvoor te gebruiken. Op het filtersysteem zit een uitlaat stukje. Een uitstekend stukje pijp wat je kan draaien. De bedoeling daarvan is dat je het in de juiste richting kan zetten. Wil je meer zuurstof in het water hebben, dan moet je het pijpje meer naar boven toe richten. Richt het pijpje op het wateroppervlakte. Hoe meer het water aan het oppervlakte in beweging is, hoe beter het water zuurstof kan aannemen. Probeer heel het wateroppervlakte te laten bewegen. Laat daarbij het water geen kletterend geluid maken. Het water mag niet openbreken door een harde straal, het moet bovenin enkel voldoende in beweging zijn. Op die manier verkrijg je veel meer zuurstof dan met behulp van een zuurstof pompje. Omdat bij een zuurstof pompje ook het wateroppervlakte openbreekt en daardoor ook weer het zuurstof kan ontsnappen. Een zuurstofpomp is daarom overbodig en eigenlijk alleen nodig als je bijvoorbeeld zieke vissen hebt en je medicijnen moet toedienen. Aquarium planten houden ook niet van een zuurstof pompje en je kan ook last van zwarte algen daardoor krijgen. Een zuurstofpomp, hoe stil ze ook mogen zijn, maak ook altijd herrie, een brommend geluid. Dus je kunt beter geen zuurstofpompje gebruiken, maar zorg dat je het filtersysteem pijpje schuin naar boven richt, zodat je het wateroppervlakte zoveel mogelijk ziet bewegen zonder dat je een kletterend geluid. Maar mocht je toch een zuurstof pomp willen dan is dat afhankelijk van hoe groot je aquarium is en hoeveel lucht je erin wil pompen. Ik heb even voor je op internet gekeken en ik kwam uit bij de 'Superfish Smart Air 1' luchtpomp. Deze draait op 1 watt op 320ml per minuut. Wordt in een aquarium van 50 liter gebruikt, maar kan ook in een wat groter aquarium. Je moet dus kijken naar hoeveel wattage zo'n pomp is en hoeveel liter het per minuut kan draaien. Ik heb verder geen ervaring met deze luchtpomp, dus weet niet of die goed is en of er nog zuinigere luchtpompen te vinden zijn. Hoe kleiner de pomp is hoe zuiniger die kan zijn. Mocht je last krijgen dat de luchtpomp herrie maakt dan is daar wel een handig trucje voor. Je hang dan de luchtpomp aan een elastiekje op. Zodat de luchtpomp in de lucht hangt. Het elastiekje vang dan de meeste trillingen op waardoor de pomp wat minder herrie zal maken. Ik hoop dat je er wat aan hebt Tjeerd, mocht je toch nog iets willen weten, laat het dan gerust weten. Erg bedankt voor je reactie!
@alwinman3229
@alwinman3229 4 жыл бұрын
Goede informatie, maar ik vraag me af wat u precies bedoelt met een klein of groot aquarium. Ik heb 3 bakken, 400, 360 en 160 liter. Zijn dat allen grote aquaria? Ik gebruik nu vloeibare CO2 en inderdaad heb ik de indruk dat de groei in mijn bakken tot stilstand is gekomen ondanks de toegevoegde plantenvoeding en ijzer. Ik heb vrij weinig last van algen omdat ik dat wel kan regelen met de verlichting. Kan de vloeibare CO2 wel voor de 160 l bak?
@sterremeijnders3515
@sterremeijnders3515 5 жыл бұрын
is flora grow ook goed ?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 5 жыл бұрын
Ja Sterre dit kun je gebruiken, als je Flora Grow Carbo gebruikt dan zorg je inderdaad ervoor dat de plantengroei verbeterd. Carbo is geen echte Co2, maar het is goed te gebruiken voor in wat kleinere aquariums. Gebruik bij de Carbo oplossing altijd de juiste hoeveelheid dosering van wat er vermeld staat op de verpakking, nooit overdoseren. Probeer het spul te gebruiken als je het licht van aquarium aanzet. Dan nemen je planten de plantenvoeding bij het doseren van de Carbo extra goed op. Het mooiste is als je dit dus in combinatie gebruikt met normale plantenvoeding. Meestal staat bij normale plantenvoeding dat je het per week kan doseren. Als je de hoeveelheid van plantenvoeding door 7 dagen deelt, dan weet je hoeveel er ervan per dag kan gebruiken. Je doe dan de 'Flora Grow Carbo + Plantenvoeding' elke dag aan je aquarium toevoegen als het licht aangaat. Hierdoor zal je planten snel sterk worden en beginnen te groeien.
@alekszdossantos9957
@alekszdossantos9957 2 жыл бұрын
Hallo, mijn naam is Ramon. Ik ben vorige week mijn kleine aquarium (70ltr) wezen opstarten. Wat me opviel te nu opzichte van vroeger, was dat er nergens meer een "bellenblazer" in zit. Ofwel een pompje met slang en aan de andere kant een poreuze steen. Als het een goeie 3decenia geleden, en daarvoor nodig was, wat is er dan verandert in de tussentijd naar nu?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 2 жыл бұрын
Zo'n zuurstofsteen is niet handig Ramon, want het heeft verschillende nadelen, namelijk een zuurstofsteen kan zorgen voor te veel waterstroming, daar houden de vissen niet van. Maar ook als je planten in je aquarium hebt, die houden niet van al die zuurstof. Planten houden er niet van, ze houden van Co2, het tegenovergestelde dus. Zwarte alg, een zeer hardnekkige algensoort die je nooit in je aquarium wil krijgen, groeit het beste in water met veel zuurstof, dus onder normale omstandigheden is het niet aan te raden om een zuurstofsteen in een aquarium te gebruiken. Maar een zuurstofsteen met pomp is toch handig om bij de hand te hebben, mochten er problemen ontstaan in je aquarium. Stel dat je vissen ziek zijn en je moet medicijnen in het water gebruiken, dan is het raadzaam om tijdelijk een luchtpomp te gebruiken. Dit wordt vaak ook aangeraden in de bijsluiter van vissen-medicijnen. Je kunt een luchtpomp ook gebruiken om te koelen, als de watertemperatuur tijdens warme dagen te hoog wordt. Of in een overvol aquarium met te veel vissen. Of als de watersamenstelling verslechterd, door problemen, of je kan het tijdelijk gebruiken als je normale filterpomp kapot is gegaan. Of bij een overbelast aquarium met teveel vissen. In aquariumwinkels zie je aak wel dat de winkel in zijn eigen aquarium een luchtpomp gebruikt, omdat zijn aquaria vaak veel vissen bevatten om te verkopen. Je reageert op de video die gaat over aquarium Co2 bemesting. Wat niet over luchtpompen gaat, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar even ter verduidelijking voor anderen die dit misschien ook lezen, Co2 is bedoeld voor planten. In het algemeen is er altijd voldoende zuurstof. Genoeg zuurstof in je aquarium krijgen kan via je normale filterpomp. Het filter heeft een stoompijp, waar het water uitkomt. Met dit pijpje kun je het water niet alleen in één richting sturen, maar het is ook bedoeld om aan de bovenkant (het wateroppervlak) te bewegen. Als je het pijpje op het wateroppervlak richt en je ziet dat het hele oppervlak in beweging komt door de pomp, dan zorg je er voor dat het water voldoende zuurstof opneemt voor je vissen. Als er voldoende zuurstof is, kun je aan de bek van de vis zien of het water voldoende zuurstof krijgt. De bek van de vis beweegt dan rustig en gaat open en dicht. Bedankt voor je reactie Ramon. Ik hoop dat ik je voldoende informatie heb gegeven, mocht je meer willen, laat het gerust weten Ramon. Grtz!
@aquariumlife728
@aquariumlife728 6 жыл бұрын
Ik heb een rio180, dus 200L 200L . kH 10 --------------- = 40 bpm? 50 Hoe moet je die bellen tellen? Gewoon naar je bellenteller kijken en een timer opzetten?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Bij een aquarium van 200 liter water en een KH 10 dan is dat gedeeld door 50 is als uitkomst: 40 bellen per minuut. Je kunt dan inderdaad via je bellenteller bekijken of je aan de juiste hoeveelheid bellen voldoet. Je kan een timer gebruiken of gewoon even via een klokje een minuut bij houden en in die éne minuut moet je dan 40 bellen tellen. Het komt niet heel erg nauw aan, je mag best een belletje of twee meer tellen. Zolang je maar ongeveer aan de 40 bellen komt, dan zit je goed. Je zit dan aan een standaard waarde voor wat een gemiddeld aquarium van 200 liter moet hebben. Heb je erg veel planten dan kan het zijn dat je nog iets meer bellen moet maken. Maar het best is om dit rustig aan op te bouwen. Schroef nooit gelijk je hele co2 open, maar bouw het langzaam op in een aantal dagen zodat de vissen eraan kunnen wennen. Het allermooiste is als je een Co2 Dropchecker gebruikt. Dit is ook in de video te zien. De dropchecker laat via een aangeven kleur zien of je voldoende co2 de bak in pompt en geeft ook aan als je teveel toevoegt. Let ook gewoon goed op de aquariumplanten, die vertellen je veel. Als je na een aantal weken merk dat je planten het nog niet zo goed doen, dan kun je wat extra co2 erin doen. Zolang je maar voorzichtig bent dat je nooit teveel doet, in belang van je vissen. In de aquariumvideo kun je ook zien waarop je moet letten als er een tekort aan co2 in je aquarium heerst. Bijvoorbeeld doordat bladeren aan onderkant van de plant loslaten. Dat de planten naar het licht groeien. Misvormde bladeren en gaatjes in de plantenbladeren. Als je dit merkt dan is er kans dat er een tekort aan Co2 aanwezig is. Mijn tip is, koop voor zo'n 5 euro een dropchecker, een eenvoudig kleine dropchecker is al voldoende om een snel inzicht te krijgen in hoeveel Co2 je in jouw aquarium moet gebruiken. Naast Co2 moet je ook je planten voeden met plantenvoeding om de planten sterk en mooi te houden. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust AquariumLife, ik help je graag.
@aquariumlife728
@aquariumlife728 6 жыл бұрын
@@VisaquariumNl Ik ga op 2dehands een set kopen van 3 flessen, all-in-one plantenvoeding, een diffuser, magneetventiel, en nog allemaal andere spulletjes voor 100€.
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
@@aquariumlife728 Ok, dan kan ik je nog één tip geven AquariumLife. Als je een tweedehands Co2 fles koopt kijk dan naar het keurmerk, het jaar waarop de fles is goedgekeurd. Op de fles staat ergens vermeld wanneer de fles is gemaakt. Een fles moet elke 10 jaar voorzien worden van een keuring. In een Co2 fles zit als deze is gevuld een enorme druk op de fles. Je moet natuurlijk er niet aan denken dat deze uit elkaar kan knallen. Daarom is zo'n fles altijd gekeurd. Als je in een aquariumwinkel de fles laat vullen dan kijkt de verkoper altijd naar de keurdatum. Als de fles niet optijd is gekeurd dan zal de verkoper de fles niet met co2 hervullen en adviseer hij jouw een nieuwe fles te kopen. Veel aquariumwinkels zullen je niet adviseren om de fles te laten herkeuren, dit doen ze omdat ze liever veiligheid willen en zeker willen zijn dat de fles veilig is.
@tijncalis1438
@tijncalis1438 6 жыл бұрын
hallo, ik heb de juwel 180, ik heb een voedingsbodem ( flora base), en mijn vraag was of het nodig is om een co2 pomp systeem te hebben. Wil veel planten in de bak houden. Is een c02 pomp dan perse nodig?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Planten leven van Co2 en plantenvoeding. Beide zijn belangrijk voor de plantengroei, samen met goeie belichting. Via jouw voedingsbodem geef je jouw planten de benodigde plantenvoeding. De Co2 is eigenlijk nog belangrijker. Co2 moet je zien als zuurstof om te ademen, maar planten gebruiken overdag de Co2 om te ademen. Als je een Co2 te kort hebt maar wel een voedingsbodem dan krijgen je planten alsnog een tekort en kunnen ze niet volledig goed groeien. Als planten niet goed kunnen groeien ontstaat er onbalans en zal er algen ontstaan. Co2 is daarom helaas wel nodig en in veel aquariums is er altijd wel een te kort aan Co2, vooral als je veel planten hebt is de Co2 tekort nog veel meer aanwezig. Dus bij een paar planten dan kun je nog proberen om zonder co2 te werken. Maar heb je meer planten of wil je zeker weten dat je planten mooi blijven dan is Co2 toevoegen belangrijk. Ik heb wel een tip voor je. Koop gewoon in de winkel een Co2-dropchecker, dat is een heel klein dopje waar je wat vloeistof doet. Dit zie je ook in de video, maar je hoeft geen dure Co2-dropchecker te kopen, gewoon een eenvoudig ding werkt even goed zelfs. Via de Dropchecker kun je zien of jouw aquarium een Co2 tekort hebt, dit kun je zien aan de kleur die de dropchecker maakt. Na een paar uur kun je al de dropchecker aflezen en zien of jouw aquarium voldoende of te weinig heeft. Op die manier kun je zelf nog bepalen of je een co2 installatie erbij wilt nemen. Als je zo'n Dropchecker koopt zit er ook al wat vloeistof bij dus je kan deze gelijk uitproberen op je aquarium. Zo'n dropchecker kost ongeveer zo'n 5 euro. Deze dropchecker heb je ook nodig als je een co2 installatie gaat nemen, dus heb je die alvast in huis als het nodig is.
@tijncalis1438
@tijncalis1438 6 жыл бұрын
Super bedankt voor uw reactie ;)
@MegaWil666
@MegaWil666 4 жыл бұрын
ik wil co2 toevoegen ik heb een 100 literbak hoeveel co2 moet ik dan toevoegen
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 4 жыл бұрын
In de video staat dat helemaal uitgelegd. de Formule, het aantal luchtbellen per liter. De basis/vuistregel is 10 bellen per minuut per 100 liter aquariumwater. Het beste blijft wel om het goed te meten. Want teveel Co2 daar houden de vissen niet van. Er zijn meetsetjes voor, maar ook een dropchecker. Die laatste heeft mijn voorkeur, dat is een continue tester met vloeistof erin die verkleurd en door de kleur kun je zien of er te weinig of teveel wordt gebruikt. Teveel moet je altijd zien te voorkomen. Ook dat is allemaal terug te zien in de video.
@bernoberno8777
@bernoberno8777 5 жыл бұрын
welke soort steentjes wordt er gebruikt in onderwater waterval ? WANT niet alles werkt heb ik ondervonden
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 5 жыл бұрын
Zover ik weet hangt dit af van de sterkte van je pompje. Ik heb vaker bij andere gelezen dat ze ook verschillende steentjes hebben uitgeprobeerd tot ze de juiste zwaarte hadden gevonden. Ik zie dat op de site "aquastorexl" speciaal waterval zand wordt verkocht. Misschien is dat het zand wat je kunt gebruiken? Zoek maar eens op die site, aquastorexl - op die site moet je dan in de zoekfunctie "waterval zand typen, dan zie je een afbeelding met witachtig zand. Daar staat bij: Aqua D'ella Waterval vervang zand 100 gram - Geen idee of je iets hebt aan deze informatie die ik je geef, maar hopelijk heb ik je een beetje op weg geholpen. Succes met de aquarium waterval Patrick!
@bernoberno8777
@bernoberno8777 5 жыл бұрын
@@VisaquariumNl bedankt ,,, ik had het gezien van die steentjes voor 100 gram , ik heb zeker 1kg nodig want ze is groot ;-) maar ik zoek wel verder ,,,, groetjes
@Davytjuhh
@Davytjuhh 6 жыл бұрын
Hallo, daar ben ik weer :) Interessante video!
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Haha, Davytjuhh!! Fijn dat je er bent! Precies op tijd, lol Bedankt :) :)
@pedanisan7476
@pedanisan7476 3 жыл бұрын
Kleine tip: als je de symptomen van de planten opnoemt voor co2 te kort toon deze dan ook ook en niet gezonde planten. Komt wat verwarrend over. Toffe en nutige info video , doe zo verder.
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 3 жыл бұрын
bedankt voor je tip! altijd handig om dit mee te nemen in het nog beter maken. bedankt!
@mgpinkangler
@mgpinkangler 6 жыл бұрын
Erg duidelijke video
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Bedankt!
@wokke_143
@wokke_143 5 жыл бұрын
Is er ook een manier om gewoon CO2 uit de lucht te halen en in je aquarium te doen
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 5 жыл бұрын
Ik vermoed van niet Wokke, want anders zouden ze dit bij het wereld probleem wat zich nu afspeelt, de natuur en het Co2 klimaat probleem goed kunnen gebruiken. Even wat Co2 uit de lucht opnemen en in enorme opslag flessen opslaan, dat zou handig zijn. Ik vermoed dat het niet zo makkelijk is, mede ook voor ons aquarium houders, want dan hadden we zelf wel de Co2 uit onze kamer via een apparaatje opgevangen en gelijk in aquarium gepompt. Maar er zijn wel andere trucjes waarmee je Co2 in aquarium kan krijgen. Zoals in de video staat, maar je kan ook bijvoorbeeld Frisdank Spa-rood water gebruiken, daar zit ook Co2 in. Alleen kan die kosten vrij hoog oplopen zo natuurlijk. Ik gebruik zelf een 300 liter Co2 set die staat op een 190 liter aquarium en kan bij een fles gevuld met Co2 ongeveer 3 maanden doen. Dat kost mij zo'n 7 tot 10 euro voor het hervullen. Eigenlijk ook raar dat we daarvoor moeten betalen, want wij aquariumhouders doen nog iets nuttigs met het Co2, wij geven het de planten die het weer omzet naar zuurstof. Wij helpen een steentje bij aan het klimaat probleem, wij verwerken de Co2 terug naar zuurstof. Ze zouden ons daar dankbaar voor moeten zijn. Haha
@wokke_143
@wokke_143 5 жыл бұрын
@@VisaquariumNl ik snap niet wat je bedoelt met co2 klimaat probleem want CO2 is net super goed
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 5 жыл бұрын
@@wokke_143 Co2 is inderdaad goed voor de planten, maar niet voor de vissen.
@wokke_143
@wokke_143 5 жыл бұрын
@@VisaquariumNl bedankt om mijn vraag te beantwoorden
@KreefAquariumhobby
@KreefAquariumhobby 6 жыл бұрын
Geweldige info !
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Bedankt K-Reef voor je reactie! Super! 👍
@benronsse1163
@benronsse1163 5 жыл бұрын
Alvast proficiat met het mooie en boordevol nuttig informatiefilmpje!!! Ik zag in dat filmpje een soort waterval. Hoe verwezenlijk je dat?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 5 жыл бұрын
Een waterval wordt gemaakt van een luchtpompje en zand. Op de bodem ligt een opvang bakje waar het zand in valt. Het zand wordt vervolgens in een buisje waar een slangetje in zit die lucht bubbelt omhoog gedrukt. Als het zand bovenin aangekomen is dan gaat het weer naar beneden langs een rotsachtige formatie waardoor het er natuurgetrouw uitziet. Er bestaan kant en klare watervallen, maar die zijn uiteraard dan niet zo mooi. Het zand wat gebruikt wordt is ook afgesteld in zwaarte van de korrels. Het moet precies zijn, zodat het mooi naar beneden valt en niet te ver van het opvang bakje in de bodem valt. Als je op youtube zoekt naar aquarium waterval denk ik dat je wel wat watervallen zult vinden met uitgebreide uitleg en kun je beter zien hoe het werkt. In iedergeval is het dus zand met een luchtpompje wat achter deze truc zit. Bedankt voor je reactie Ben.
@DiscuskwekerijBeSunshineValley
@DiscuskwekerijBeSunshineValley 6 жыл бұрын
Mooie visjes in de thumbnail hoor!
@echtwaarhe6417
@echtwaarhe6417 4 жыл бұрын
Ik gooi gewoon half glas bruis water in m’n bak. Co2 maakt je bak super helder en mooie groei maar zo’n hele co2 kit is duur
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 4 жыл бұрын
Klopt, dat kan ook een mooie oplossing zijn. Jammer dat ik die niet in de video erbij hebt opgenomen. Maar ja, volgende keer neem ik die ook mee als tip. Bedankt voor je reactie Puur Goud. Super!
@ProtimAquatics
@ProtimAquatics 6 жыл бұрын
Awesome video !👍☺️
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Thanks mate
@ProtimAquatics
@ProtimAquatics 6 жыл бұрын
vis aquarium Welcome Brother !👍☺️
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
💪😋👍
@rogerwest3598
@rogerwest3598 6 жыл бұрын
Bedankt. Maar zou het mogelijk kunnen zijn om zonder Co2 een goed draaiende Aquarium te hebben?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Ja dat kan. Bij een paar plantjes in een klein aquarium kun je zonder Co2, maar wil je meerdere planten in je aquarium dan heb je al snel een Co2 tekort en dan is het antwoord, nee. Het hangt dus sterk af van hoe groot je aquarium is en hoeveel planten je hebt. Als je veel planten wil dan lukt het niet zonder Co2. In begin zal het nog goed gaan, maar langzaam zwakken de planten vanzelf af en gaan ze dood. In vrijwel ieder aquarium is er al een co2 tekort aanwezig. Planten leven overdag van de Co2, het is zoals wij mensen zuurstof nodig hebben om te ademen. Zonder Co2 zal de plant het moeilijk krijgen en langzaam zwak worden. Door weinig aquarium Co2 kan de plant ook weinig voedingstoffen opnemen. Elke plant leeft op Co2 en voedingstoffen. In begin als je een nieuwe plant koopt heeft de plant voldoende voedingsreserves opgebouwd waar hij een lange tijd op kan teren, omdat tijdens de plantenkweek de plant veel voedingstoffen heeft gekregen om snel te groeien. Zetten wij na de aankoop de nieuwe plant in aquarium dan zal zijn voedingsreserves langzaam opraken waardoor de plant afzwakt. Daarom doen nieuwe planten het in begin goed en zien we daarna pas dat de plant slecht begint te groeien en zwakker wordt. Het is handig om de Co2 waarde gewoon te testen om na te gaan of in jouw aquarium een te groot Co2 te kort heeft. In de video staat hoe je dit zelf kunt nagaan. Dit doe je door goed te kijken naar de aquariumplanten. Als de bladeren onderaf eraf vallen. De kleuren minder worden. Gaatjes in de bladeren of misvormde bladeren krijgt dan is dit een indicatie dat de plant een gebrek aan Co2 heeft. Ook kan je aan de algensoort zien of er een Co2 tekort is. Hopelijk heb ik je vraag kunnen beantwoorden Rogier. Mocht je nog meer willen weten dan hoor ik dit graag. Bedankt voor je reactie Rogier.
@rogerwest3598
@rogerwest3598 6 жыл бұрын
vis aquarium bedankt voor de reactie. Jammer co2 is vrij duur. Of de keuze maken om minder planten erin te doen. Een voedings bodem is dit nog noodzakelijk?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Rogier Westenberg voedingsbodem helpt wel voor je planten, maar hoeft niet. Het probleem bij voedingsbodem is dat het snel kan rotten. De meeste aquarium planten nemen voeding uit het water op en een beetje uit de bodem. Bij aquariumplanten die wel uit bodem hun voeding halen kun je ook gewoon een rootstick of kleibolletje bij de wortels steken. Dit is goedkoper en werkt goed inplaats van voedingsbodem.
@rogerwest3598
@rogerwest3598 6 жыл бұрын
vis aquarium maakt het uit of ik grind of filterzand gebruik? Wat zijn de voor en nadelen
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Voordeel van filterzand in plaats van normaal aquariumzand is als je de wat grotere korrel neemt het niet snel dichtslibt. Filterzand ziet er ten opzichte van grind natuurlijker uit. Met zand kun je ook iets beter de planten vast in de bodem zetten. Sommige vissen kunnen hun kieuwen spoelen met het zand en vinden het fijn om daarin te woelen, zoals Corydoras. Je kan ook in het zand voer verstoppen zodat je de dieren wat bezig houdt met het zoeken naar hun voedsel. Grind heeft het voordeel dat er meer kleuren van zijn. Een donkere bodem is namelijk gunstig voor je vissen, daar voelen ze zich meer op gemak bij. Bij een donkere bodem kleuren de planten ook weer mooier, de kleuren knallen er wat meer uit. Filterzand of grind, het kan dus allebei. Maar bij grind moet je wel heel goed opletten welke je neemt, want niet alles is geschikt. Als je bodemdieren hebt zoals Corydoras, dan moet je heel goed opletten of het grind niet scherp is.
@manoktankorhealer5812
@manoktankorhealer5812 6 жыл бұрын
in je video heb je het over dh bij het berekenen van het aantal bellen. wat is dit omgezet in GH KH ?
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Dat is gewoon de kH (Carbonaathardheid) - In Europa gebruiken we de Duitse Hardheid (dH) als waarde. Er bestaat ook een standaard Vuistregel voor de basisinstelling van het bellenaantal: 10 bellen per minuut per 100 liter aquariumwater. Voorbeeld: 200 liter-aquarium: 2 x 10 = 20 bellen per minuut. Maar het makkelijkste blijft een Co2-Dropchecker gebruiken die constant de Co2 hoeveelheid in kleur aangeeft.
@manoktankorhealer5812
@manoktankorhealer5812 6 жыл бұрын
@@VisaquariumNl wel het bizarre is. Mijn drop checker blijft blauw, ik heb een kh van 8a9 160l water en geef ongeveer elke sec een bubbel. Mijn bak is licht beplant gh is wel torenhoog 21
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
@@manoktankorhealer5812 wat voor verspreider heb je, een diffuser is beste voor intern filter, atomizer bij externfilter systeem. Bij diffuser moet je zorgen dat de bubbels door heel je aquarium heen wordt geblazen, dit kun je doen met de uitstroom van je filterpomp. De bubbels moeten heel klein zijn en diep onderin bij je bodem loskomen zodat de co2 lang in aanraking met het water blijft. De dropchecker zelf moet een aantal uur de tijd krijgen voordat deze de juiste kleur kan aangeven. Ook werkt een co2 dropchecker alleen bij echte co2 toevoegen en niet bij bijvoorbeeld vloeibare easycarbo, of co2 tabletten, ect. Er mag geen water in de dropchecker zelf komen, de vloeistof mag je niet in aanraking zijn met water. In het dopje van de dropchecker moet de vloeistof en lucht blijven zitten als je deze in het aquariumwater onderdompel om aan de ruit met behulp van de zuignap vast te plakken. Als de co2 checker aan de ruit vast zit zie je er vloeistof en lucht in zitten, en geen water erin. Ik hoor wel of het je lukt Manok, laat het gewoon weten, dan kijken we verder.
@manoktankorhealer5812
@manoktankorhealer5812 6 жыл бұрын
@@VisaquariumNl ik gebruik bio co2, citroenzuur en bicarbonaat, ik gebruik zo n laddertje om de co2 op te lossen. De dripchecker is zoals jij het beschreef opgesteld en is nu al enkele dagen blauw
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
@@manoktankorhealer5812 trappetje werkt niet goed, omdat bellen te groot zijn en de bubbels op maar één plek in je aquarium blijven hangen via het opvangbakje wat bovenin het trappetje zit. Het bakje zelf heeft ook weinig nut, want het water kan alleen makkelijk co2 aannemen als het licht in aanraking is met water, door met kleine belletjes te werken zegmaar. Maar begrijp wel dat een trappetje het beste werkt bij bio co2, omdat je dan minder druk hebt. Bio co2 is volgensmij ook niet echt co2, maar een alternatief op een co2 fles. Alleen weet ik dat niet zeker, ik vermoed dat het via bio co2 toevoegen niet zal werken. Staat dit niet vermeld in de gebruiksaanwijzing bij zo'n dropchecker?
@basholthuijsen6254
@basholthuijsen6254 6 жыл бұрын
Als ik een aquarium van 70L heb en doe daar ongeveer 7 planten in is het dan erg nodig om co2 er bij te doen Het licht is iedere dag ongeveer 10 uur per dag aan
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Het kan zijn dat je dan voldoende co2 in je aquarium hebt. Gewoon even aankijken, in de video heb ik uitgelegd dat je aan de planten kunt herkennen of je een co2 tekort hebt en aan de algensoort die opduikt. Bij de planten kun je het zien door de bladeren die afvallen, de plant naar het licht groeit, ect. en bij algen zoals baardalgen kun je vaak herkennen dat je een tekort aan co2 hebt. Stel dat je dit aan de algen of planten gaat zien dan kun je een Co2-dropchecker kopen. Dit is een klein meet instrumentje van zo'n 5. Hierin zit vloeistof met een kleur, aan de kleur kun je dan zien of er een tekort is. De aquarium Co2 Dropchecker is ook in de video terug te zien. Dus zet je planten erin, kijk of ze het goed blijven doen. Merk je aan de planten een co2 tekort of krijg je last van bepaalde algensoort zoals zwarte algen, dan koop je een dropchecker en controleer je even of het klopt dat er een tekort is. Geef de dropchecker aan dat je een co2 tekort hebt dan kun je de stap nemen en extra co2 toevoegen. Mocht je nog vragen hebben Bas, stel ze gerust, ik help je graag.
@greetjenijdam
@greetjenijdam 6 жыл бұрын
top movie
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
Greetje Buijert-Nijdam bedankt Greetje, voor je reactie
@pedanisan7476
@pedanisan7476 4 жыл бұрын
Als je het over co 2 tekorten en symptonen hebt , toon deze dan ook en toon niet gezonde planten tijden de uitleg. Komt verwarrend over
@Snoekvisser1972
@Snoekvisser1972 6 жыл бұрын
Dit lijkt wel een kermis attractie ipv een instructie video
@Jeebus86
@Jeebus86 4 жыл бұрын
Weet je nog dat je moeder vroeger altijd zei dat je nooit alles via TV zou kunnen leren? Well, well, well mom
@ROBDee-ho9lu
@ROBDee-ho9lu 5 жыл бұрын
Sorry maar ik vind die CO2 toevoeging totaal overbodig. Is ook een hype van de laatste jaren. Mijn man had in de jaren '80 al een aquarium dat het geweldig goed deed ZONDER CO2 toevoeging. Licht, lucht en voldoende planten, meer is niet nodig.
@GTVfrank
@GTVfrank 3 жыл бұрын
In de jaren 80 hadden we ook geen wifi of mobiele telefoon nodig maar tegenwoordig is het wel makkelijk.
@wegen1000
@wegen1000 2 жыл бұрын
Helemaal mee eens ik had in de jaren 80 ook een prachtig gebalanceerd aquarium niemand had ooit van en CO2 tekorte gehoord, het verdwijnt gewoon vanzelf als je bak in balans is. Een beetje symptoom bestrijding dat Co2 verhaal.
@lukasseye2541
@lukasseye2541 6 жыл бұрын
Nieuwe abonee!😀 Ps: kijk ook mijn kanaal als je wilt 😊
@VisaquariumNl
@VisaquariumNl 6 жыл бұрын
gedaan en lid ;)
@lukasseye2541
@lukasseye2541 6 жыл бұрын
vis aquarium dankje☺
I FOUND A CHEAP CO2 SYSTEM THAT DOESN'T SUCK!
18:29
MJ Aquascaping
Рет қаралды 167 М.
The Best Band 😅 #toshleh #viralshort
00:11
Toshleh
Рет қаралды 22 МЛН
Каха и дочка
00:28
К-Media
Рет қаралды 3,4 МЛН
Top 10 Aquarium CO2 MISTAKES MADE!
9:09
BRSfresh
Рет қаралды 23 М.
How to check and measure CO2 level? How drop checker works?
4:51
Aquascaping Cube
Рет қаралды 68 М.
No CO2, No Fertz, No Filter, No Water Change
32:10
Walstad Method Step By Step
Рет қаралды 1,6 МЛН
EHEIM pHcontrol+e - Automatiser l'ajout de CO2 dans votre aquarium
15:07
Annie Roi // Lepoissonrouge
Рет қаралды 9 М.
CO2 EXPERIMENT: WHAT IS THE BEST WAY TO ADD CO2 IN OUR AQUARIUM?
16:43
MJ Aquascaping
Рет қаралды 147 М.
Bruinalg in het aquarium  oplossen en voorkomen | Aquarium Sunshine Valley
20:27
Aquarium Sunshine's Valley
Рет қаралды 22 М.