ARANJE VE MiKS DERSLERi - SES DENGELERi VE DUYUM

  Рет қаралды 14,137

EDM Academy

EDM Academy

Күн бұрын

Пікірлер: 80
@flanorlerii
@flanorlerii 5 жыл бұрын
yahu süper bir anlatım ya paralı yerde bulamazsın bunu
@EDMOkulu
@EDMOkulu 5 жыл бұрын
Merhaba Flanörler II , öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışa, ardından güzel yorumunuza çok teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda yepyeni videolarda görüşmek üzere. İşlerinizde, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz. Kalın sağlıcakla.
@aytacsolak7d
@aytacsolak7d 5 жыл бұрын
Üstadım gerçekten çok faydalı bir eğitim olmuş. Anlatım şekli ve dizilişi gerçekten harika. Emeğinize sağlık.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 5 жыл бұрын
Merhaba Aytaç SOLAK, öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışa çok teşekkür ederiz. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Son teknik konuları da hallettikten sonra yakında çok yeni, geniş kapsamlı ve çok daha bilgilendirici videolar ve eğitimlerle karşınızda olmayı umuyoruz. Şimdilik kalın sağlıcakla. Tekrar teşekkür ediyor, sizlere kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.
@redfrost8631
@redfrost8631 4 жыл бұрын
cok yararli, cok tesekkurler.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 4 жыл бұрын
Merhaba Red Frost, öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışa teşekkür ederiz. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
@cematatay8012
@cematatay8012 6 жыл бұрын
Profesyonel bir anlatış
@dgndgndgn
@dgndgndgn 4 жыл бұрын
Ne kadar basit, ama ne kadar da bilgi değeri çok olan bir video, emeğinize ve zamanınıza sağlık, çok teşekkürler
@EDMOkulu
@EDMOkulu 4 жыл бұрын
Merhaba dgndgndgn , öncelikle ilgi ve anlayışınıza çok teşekkür ederiz. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Tekrar teşekkürler.
@nurnaser6748
@nurnaser6748 5 жыл бұрын
Helal olsun abi lütfen vidiyolar devami gelsin milletimiz bu vidiolara ihtiyaçi var fazla kimse anlatmiyor hep yapancilar anlatiyor anlamiyor ingilizce
@EDMOkulu
@EDMOkulu 5 жыл бұрын
Merhaba MuhammedNur Nasir , öncelikle ilgi ve anlayışınıza çok teşekkür ederiz. Bir nebze de olsa faydamız olduysa ne mutlu bize. Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Çok yakında yepyeni ve daha özenli videolarımızla karşınızda olmayı umuyoruz.
@rasharashh
@rasharashh 4 жыл бұрын
Çok teşekkürler anlatımınız için
@EDMOkulu
@EDMOkulu 4 жыл бұрын
Merhaba DilaraEzber , öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışa teşekkür ederiz. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Kolay gelsin, başarılar dileriz.
@behlulturk64
@behlulturk64 6 жыл бұрын
Hocam tüm eğitim videolarınız yormadan tadında leziz.Emeğinize sağlık, lütfen tecrübelerinizi daha fazla paylaşın buna ihtiyacım var.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Merhaba Behlül Türk, bir nebze bile faydalı oluyorsa ne ala, bu bizi çok mutlu eder, beğenmenize çok sevindik. Çok yakında çok geniş kapsamlı videolar ile eğitim serimize devam etmeyi planlıyoruz. Takipte kalmanızı ve dostlarınıza tavsiye etmenizi öneriyoruz. Saygılarımızla.
@faytaproduction
@faytaproduction 7 жыл бұрын
cok faydalı egitim güzel orneklerle eline emegine saglik demirali abi
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Beğenmenize sevindik, çok teşekkürler. Faydalı olması dileğiyle.
@komanci9293
@komanci9293 6 жыл бұрын
yaw sen nasıl bi kralsın beee
@poisonmusic6682
@poisonmusic6682 7 жыл бұрын
merhaba hocam mix ve mastering konularının detaylı anlatımı için pusudayım bu arada seri mükemmel anlatımınızdan anlamamak mümkün değil çok teşekkür ederim :)
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Yeni videolar hızla hazırlanıyor. Çok yakında yayında olmasını planlıyoruz. İlginize teşekkürler. Faydalı olması dileğiyle.
@Bakhishli
@Bakhishli 7 жыл бұрын
Azərbaycandan Salamlar, saygılar
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
İlginize çok teşekkürler. Bizden de tüm Azerbaycan'a sevgiler selamlar olsun. ♫ ♥
@ufukdemiralp4030
@ufukdemiralp4030 6 жыл бұрын
Hocam fl user grubunda sizi biraz genç biri olarak tahmin ediyordum😂 (hayallerim kırıldı😂)
@johnyjohnyyespapa2245
@johnyjohnyyespapa2245 5 жыл бұрын
hey allam ya. 50 kanal gezdim bulamadım. abone olduğum kanala bakmadım. affet hocam.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 5 жыл бұрын
Hahahaha, işe yaradıysak, faydalı olabildiysek ne mutlu bize. yeter ki siz öğrenin, gelişin ve dünyaya gücünüzü gösterin. Başarılı olun. Bize yeter.
@HCY_MUSIC35
@HCY_MUSIC35 6 жыл бұрын
Bir sorum olucak. Mesela bir kickim var mixten sonra 0 desibel civarında. Masteringe 0 desibel girmesi sizce sorun olur mu?
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Merhaba Hakim Can Yılmaz. Hem Miks aşamasında hem de Master aşamasında 0 dB seviyesi pek kullanılmaz çünkü eğer hem Miks hem Master aşamasında kullanacağınız Kompresör, Equalizer gibi dinamik işlemciler ve Delay, Reverb gibi Efekt işlemciler ses seviyesine bir miktar ilave yaparlar. Bu ilaveler de sesin 0 dB seviyesinin artmasına ve doğal olarak da seste bozulmalara yol açar. İşte bu nedenlerle daha düşük seviyelerde çalışılması öneriyoruz. Şöyle örnekleyelim. Kendinize ait bir çalışma odası olsun. Odanızda kişisel eşyalarınızın yanı sıra elbise dolabı, kitaplık, masa, komidin, sehpa, etejer vs. de olsun. Yani tamamen dolu olsun. Peki mutlu olur musunuz? Yani size çalışma alanı kalır mı? Odada biraz dolaşıp azıcık da kültür fizik hareketleri yapmak isterseniz, bir arkadaşınızı, dostunuzu da odada ağırlamak isteseniz müsait olur mu? :)
@HCY_MUSIC35
@HCY_MUSIC35 6 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim 🖤
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Öncelikle bu videomuzda da izlediğiniz ve hatta bir deney ile gösterdiğimiz üzere eğer çalışmanıza Master işlemi yapacaksanız Miks alanından çıkan ses seviyesi en fazla -3 normalde ise -6 dB seviyelerinde olmalıdır. Buraya dikkat: Bu bir ses için değil Miks çıkışından alacağınız sesin bütünü için olması gereken değerdir. Diyelim 0 dB seviyesindesiniz, o zaman ne olur. Eğer Miks sonrası ses bütününüz 0 dB ve üstünde ise ve siz o ses bütününü Master işlemine sokarsanız ilk kullanacağınız (sırası önemli değil) Kompresör ve EQ işlemcileri ses en az 1 dB seviye ekleyecektir. En az! Ardına ilave işlemciler koyduğunuzda işlenmiş sesin miktarı artmaya devam edecek ve Master çıkışınız en az +3 seviyesine ulaşacaktır. Bunun sonucunda da sesleriniz birbirlerini öldürecek, kulak resonansa girecek ve eseriniz dinlenemeyecek kadar distorsion üretecek. Bunu ister misiniz? Miks çıkışı -6 Master çıkışı -1 RMS değeri -9 (Bu konuyu daha sonra özel olarak anlatacağız. Lütfen bu değere fazla takılmayınız.)
@HCY_MUSIC35
@HCY_MUSIC35 6 жыл бұрын
Cidden çok teşekkür ederim normalde 0 desibel çıkartıyordum ve öğrendiğim kadar mastering uygulayınca sesler birbirine karışıyordu sebebi buymuş demek ki çok sağolun 🖤🖤
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Yakında çok daha geniş ve detaylı, faydalı videolarla karşınızda olmayı hedefliyoruz. Takipte kalmanızı öneriyoruz. Faydalı olması dileğiyle.
@sihirbass1031
@sihirbass1031 6 жыл бұрын
Mükemmel anlatmışsınız, teşekkürler , çok yararlı oldu...
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Öncelikle ilgi ve anlayışınıza teşekkür ederiz. Yakında çok daha geniş ve detaylı, faydalı videolarla karşınızda olmayı hedefliyoruz. Takipte kalmanızı öneriyoruz. Faydalı olması dileğiyle.
@hakkbostanmusic
@hakkbostanmusic 7 жыл бұрын
Emeğine sağlık güzel olmuş.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Teşekkürler, faydalı olması dileğiyle.
@satorji3403
@satorji3403 5 жыл бұрын
Mükemmel
@EDMOkulu
@EDMOkulu 5 жыл бұрын
Merhaba Satorji, öncelikle göstermiş olduğunu ilgi ve anlayışa çok teşekkür ederiz. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Size kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.
@AbdullahAkbulak
@AbdullahAkbulak 6 жыл бұрын
Hocam Çok teşekkürler gönlünüze sağlık dersler genelde İngilizce bizim için sıkıntı oluyor Sizin bu güzel anlatımınızla arkadaşların sorularını da okudum yanıtları da not aldım Amatör olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işimize yarar inşallah kolay gelsin kanala aboneyiz.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Öncelikle ilgi ve anlayışınıza teşekkür ederiz. Yakında çok daha geniş ve detaylı, faydalı videolarla karşınızda olmayı hedefliyoruz. Takipte kalmanızı öneriyoruz. Faydalı olması dileğiyle.
@goktugisk8573
@goktugisk8573 7 жыл бұрын
Hocam merhaba en güzel dersler sizin cunku herkesin anlayacağı sekilde anlatıyonuz ve neyi neden yaptiginizi belirtiyorsunuz diger kanallar sadece bole yapın diyorlar sizden ricam biraz mixing ve mastering egitim videosu cekmeniz cunku sizin gibi kaynak yok sunu sole yapin diyip geçiyorlar sizin gibi neden yapmamiz gerektigini veya ne icin yapacagimizi belirtmiyorlar
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Merhaba, ilginize ve iyi dileklerinize çok teşekkür ediyoruz. Merak etmeyin, bir başka arkadaşa da söylediğimiz gibi sırayla hepsine geleceğiz. Aranje, Miks ve Master hemen tüm konuları elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce mutlaka anlatıp sizlere faydalı olmaya çalışacağız. Tekrar teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
@fatihsanatc8670
@fatihsanatc8670 7 жыл бұрын
Teşekkürler hocam.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Asıl biz teşekkür ederiz. Faydalı olması ve güzel eserler üretmeniz dileğiyle.
@hippo.prod.2420
@hippo.prod.2420 6 жыл бұрын
Abi anavokali -12'ye cektin. Peki export etmeden önce bu 12 desibellik kaybı, limiter ile mi dolduruyorsun, yoksa faderdan mı yükseltiyorsun? Bir de yapmak istediğim şarkıda vokal, kick ve bass ön planda olsun istiyorum. Ses dengelemeye bu saydıklarımdan mı başlayayım? Șuan vokalden başlayıp, mixing ile ön plana çıkarıyorum onları. Yardımınız için teşekkür ederim. Uzun yazdırıp da sizi zahmete sokmak istemem, kısa cevaplar bile yeterli abi.
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle ilgi ve anlayışınıza teşekkür ediyoruz. Derste de belirttiğimiz üzere -12 dB seviyesi ortalama bir değer olup sesin şiddetine göre belirlenmektedir. Ancak diyelim siz sesi -12 dB seviyesinde mixere gönderdiniz. Üzerinde Dinamik ve Efekt işlemciler kullanmayacak mısınız? Kullandığınız her bir işlemci sese en az 1 dB katkı yapacaktır. Malumunuz derste de belirttiğimiz üzere Master için ortalama 6 dB bir Headroom denilen çalışma alanı bırakmak zorundasınız. -12'den 6 dB seviyeyi çıkarttığınızda -ki buradaki matematik terstir- geriye sadece 6 dB alan kalır. Matematiğimizi şöyle yapalım. En üst seviye 0 dB olsun. Master için giriş seviyesi -6 dB olmalı. -6 ile -12 arasında kalan alana sadece 6 dB olur. O 6 dB alanı doldurmaya çalışmanıza gerek yok ki. EQ ile düzeltme yaptığınızda en az 1 dB artış gerçekleşir. Üzerine kompresör eklediğinizde MakeUp açtığınızda en az yine 2 dB artacak. kaldı ki Baskıya göre artış daha fazla olacak. Bakın, sadece 2 işlemci ile alanı doldurduk bile. Diyelim MakeUp açmadınız da, Reverb eklediniz. İşte size bir artış daha. Miks işlemi için eklediğiniz her işlemci isteseniz de, istemeseniz de mutlaka artışa yol açacak, tabii Gain yani kazancı düşürmezseniz. Bol bol denemeler yapın, yaptıkça olaya daha iyi hakim olacaksınız. Hakim oldukça da göreceksiniz ki bazen değil -12, -18, hatta -20 dB bile yetmeyecek. Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
@ceyhuneliagaliofficial5432
@ceyhuneliagaliofficial5432 5 жыл бұрын
Guzel Abim Ben Fl studio ile calisiyorum.. ses kayidi ama cubaes 5 ile calisiyorum. ama guzel aliniyor. ve sizdende orgeniyorum bilmediklemi. cok guzel calismalar ediyorsunuz. var olun abim
@EDMOkulu
@EDMOkulu 5 жыл бұрын
Merhaba Ceyhun Eliagali Official, öncelikle ilgi ve anlayışınıza teşekkür ederiz. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Kolay gelsin, başarılar dileriz.
@komanci9293
@komanci9293 6 жыл бұрын
bizi bırakma abiii
@djhalil6144
@djhalil6144 7 жыл бұрын
Merhabalar gain staging yaptığınız yer enstrümananların kendi sesi mi yoksa mixere atıp ordaki pottan mi kısıyorsunuz ikisi arasındaki kullanım fark nedir
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Merhaba, Miks girişinde ana amaç kullanacağımız araçların çalışmasını engellemeyecek şekilde giriş seviyesi tutturmak. Bu nedenle dilediğiniz yerden bu seviyeyi ayarlayabilirsiniz. Bizim birinci tavsiyemiz enstruman kaydı yaparken dB seviyelerini aşmayacak şekilde kayıt yapınız. ikinci olarak da Mixer giriş potundan seviyeyi ayarlamanız. Kolay gelsin, başarılar dileriz.
@Gang-yg9cs
@Gang-yg9cs 5 жыл бұрын
sizce fl studio mu yoksa ableton mu profosyonel?
@EDMOkulu
@EDMOkulu 5 жыл бұрын
Merhaba Kamil Dadashev , öncelikle ilgi ve anlayışınıza teşekkür ederiz. Profesyonellik derken neyi kastettiğiniz çok önemli. Akustik kayıtlar, akustik elemanlar ve akustik çalışmalar derseniz elbette FL biraz zorlayıcı olabilir. Ancak Elektronik Dans Müziği derseniz -ki şahsen bizim tercihimiz Ableton'dan yanadır- FL ile de, diğer DAW'lar ile de başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Bu aynı araba seçimi gibi. Hangisi hoşunuza gidiyorsa, hangisini daha kolay kullanabiliyorsanız onu tercih edin. Ancak, unutmayın, kullanımını ve işin püf noktalarını çok iyi bilmiyorsanız başarılı sonuçlara ulaşmak çoğu zaman çok zorlayıcı olabilir. Bu nedenle bizim söylediğimiz bir cümle var her zaman; "elinizdekileri kullanmayı çok iyi öğreniniz, başkalarına imrenmek yerine. Bilin ki çok daha başarılı olursunuz".
@asosyalnecmi2744
@asosyalnecmi2744 6 жыл бұрын
11:46 *Damdaradamdam Dıptıs :D*
@omeraldag7139
@omeraldag7139 4 жыл бұрын
Hahahaaha...
@sukranozden9962
@sukranozden9962 6 жыл бұрын
Hocam öncelikle kolay gelsin anlatımlarınız çok net ve açıklayıcı tebrikler bi sorum olucaktı bir projede örn bi kayıtta herhangi bi enstrümanın ses kartına giriş desibeli ve programdaki kanal potu kaç db olmalıdır kanal potunun db seviyesi mix mast.de etkilimi ideal enstrüman kayıt desibelleri ni yazarsanız örn:bas gitar -5 keman-7 vs gibi yani ortalama teşekkürler 🙏
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Merhaba Şükran Özden, öncelikle ilginize çok teşekkür ederiz. Sorunuzun net cevabı: Asla ve asla öyle net bir rakam olamaz. Kayıt alırken tuşeye ve enstrümana bağlı olarak ortalama -18 ila -20 dB seviyesinde kayıt almayı tercih ediyoruz. Ancak bu rakamlar kesin olmayıp sizin aranjenize, mikrofonun ve ses kartının kalitesine, Miks yaparken sizin ne şekilde çalışacağınıza ve enstrumanı çalan kişinin ne şekilde çalacağı gibi bir sürü dış etmenlere bağlıdır. Örnek, yüksek kompresyon kullanacaksanız biraz daha düşük seviyede, aranjede öne çıkmasını istiyorsanız ve altına başka eleman koymayacaksanız yüksek seviyede kaydediyorsunuz. Buradan da anlayacağınız üzere seviye tamamen sizin keyfinize kalmış. Bir enstrüman kaydederken bizim tavsiyemiz en yüksek -12 dB seviyesinde olsun, bu rakamı kesinlikle geçmeyiniz. Dikkat edin, EN FAZLA diyoruz. Kesinlikle bu seviyede olsun demiyoruz. Ortalama -18 dB civarında olsun diye de ekliyoruz. Düşük sesi yükseltirsiniz ama yüksek sesi düşüremezsiniz. Yüksek ses her zaman distorsion yani bozulma demektir. İlginize ve gösterdiğiniz anlayışa teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Bir nebze bile olsa faydamız dokunuyorsa ne mutlu bize.
@sukranozden9962
@sukranozden9962 6 жыл бұрын
Anladım Teşekkürler hocam sizden bi isteğim daha olacak hocam pluginlerin ne işe yaradığını örn Compressor delay reverb vs ve bu pluginlere ne zaman gerek duyulduğunu ses dinamiklerine etkisi ve headhroom seviyeleri hakkında vsti ve audio kanallı bi projede anlatan bi video yaparsanız sevinirim hocam kolay gelsin
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
Tekrar merhaba, bu türde size faydalı olabileceğini düşündüğümüz eğitim videolarımız hazırlanıyor. Size duyuruları yapacağız. Lütfen takipte kalınız. Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
@sukranozden9962
@sukranozden9962 6 жыл бұрын
EDM Okulu Teşekkürler hocam
@Doguscanoruc
@Doguscanoruc 4 жыл бұрын
Arkadaşlar, biri beni aydınlatsın, ben kulaklık ile doruklarda müzik dinlemek istiyorum, müzik dinleme zevkinin yerini şuan uzun uzadıya anlatamam, ama girmediğim site bakmadığım yer kalmadı, envai çeşit kulaklık mı denemedim o kulaklıklarla çeşit çeşit .flac dosyaları mı denemedim bunları seçerken empedans hz mw değerlerini birbir ince ince mi araştırmadım, kullandığım laptop üst sınıf bir laptop Nahimic (ESS) Sabre Hi Fi destekli karta sahip ama istediğim doruğa çıkamıyorum :/ En son çare dedim ki bunu bi ses mühendisi çözer, ama tanıdık yok.. Beni bi çözün yahu?
@EDMOkulu
@EDMOkulu 4 жыл бұрын
Merhaba Doğuşcan ORUÇ, öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışa teşekkür ederiz. Baştan özür dileyerek sorunuzu cevaplayalım. Çünkü ifadenizi tam olarak anlayamadık. Tahminen eğer yüksek sesten bahsediyorsanız kesinlikle tavsiye etmiyoruz çünkü sağlığınızı tehlikeye atarsınız. Müzikalite olarak bahsediyorsanız piyasada hemen her türle ilgi gayet kaliteli, nefis düzeyde bolca eser mevcuttur. Laptop yani dizüstü bilgisayarın ses sisteminden bahsediyorsanız cihazın marka modelini tanımıyoruz ama en basitinden mali gücünüze göre en uygun ve güçlü çoklu ses sistemi (5+1 veya 7+1 gibi) satın alıp bilgisayar çıkışını bu ses sistemine vererek iyi bir dinleme yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz profesyonel anfi ve hoparlör sistemi ile destekleyip üst seviyeye çıkabilirsiniz. Ama biz yine de size yüksek sesin sağlığınızı olumsuz etkileyeceğini bildirmek isteriz. Bir başka konu da düşük seviye ama tertemiz ses duymak istiyorum derseniz de pro bir ses kartı alıp ardına stüdyo tipi pro bir hoparlör ekleyerek bunu elde edebilirsiniz. Dikkat! Stüdyo tipi Pro ses sistemleri yüksek seviyede kullanılmaz. Sadece detaylı ve temiz dinleme için kullanılır. Umarız faydalı olabilmişizdir. Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
@Doguscanoruc
@Doguscanoruc 4 жыл бұрын
@@EDMOkulu yüksek ses den bahsetmiyorum dinleyebileceğim en kaliteli sesden bahsediyorum, bu geçtiğimiz süreçte arayışıma devam ederek, bir referans kulaklığı aldım, behringer marka, ama hala istediğim kaliteye yükseldiğimi düşünmüyorum 🤷‍♂️
@EDMOkulu
@EDMOkulu 4 жыл бұрын
Tekrar merhaba@@Doguscanoruc, kaliteli müzik dinleyebilmek demek bir müzik eserini oluşturan elementleri ve çevre etkilerini tüm detayıyla duymak demektir. İşte bunun için Ses Mühendisleri veya bu işle uğraşan insanlar Pro Stüdyo ekipmanları kullanırlar. Ayrıca bazı dinleyiciler de aynı etkiye sahip olabilmek için evlerini, işletmelerini veya mekanlarını profesyonel ekipmanlar ile donatırlar. Bu tür ekipmanlar oldukça pahalıdır. Sizin basitçe ulaşabileceğiniz detaylı sesleri size duyurabilecek sistemler pc ve yazılım haricinde ses kartı ve referans hoparlörlerdir. Bunlara ilaveten tarza göre kulaklıktır. Normal şartlarda standart bir dinleyici için kullandığınız ekipmanlar gayet başarılı ekipmanlar olup standart bir dinleyiciyi memnun edecektir. Ancak, "ben çok daha iyisini istiyorum" derseniz işin içine az önce yazdıklarımız gibi pro veya stüdyo tip ekipmanlar girer. Bu tür ekipmanları deneyimlemenin en güzel yolu profesyonel müzik mağazalarına gidip orada dinleme yapmaktır. Tabii öncelikle yaşadığınız ilin İstanbul veya İzmir gibi ticari olarak karşılayabilecek kapasitede büyük mağazalara sahip olması gerekmektedir. Tabii bir de Pandemi nedeniyle açık ve hizmet veren bu tür mağaza bulmanız gerekmektedir.
@Doguscanoruc
@Doguscanoruc 4 жыл бұрын
@@EDMOkulu Çok Teşekkür ederim cevabınız için, İstanbul da yaşıyorum, bir arkadaşım hilltown daki bir müzik marketten destek alıyor sürekli bende müsait bir süreçte gidip bakacağım
@EDMOkulu
@EDMOkulu 4 жыл бұрын
@@Doguscanoruc İstanbul'da yaşıyorsanız çok iyi imkanlarınız var demektir. Do-Re müzikten Compel'e, BL Müzik'e kadar onlarca profesyonel müzik mağazası var. Çoğunluğu Beyoğlu'ndaki Galata Kulesi'nin yanında. Oraları dolaşıp dilediğiniz kadar ürünü deneme imkanı oluşturabilir, hatta ilgililerden ürünlerle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Kolay gelsin, başarılar dileriz.
@Sekolar
@Sekolar Жыл бұрын
Bu yüzden ilerleyemiyoruz abi.büyüklerimiz bizlere ,böyle önemli mühendislik becerisi getektiren alabları bile ,çay ve şekerle kıyaslayıp anlaymaya çalışması :(çok tecrübeli bilgili, işi gerçekten çözmüş olabilir bir insan.ama onu karşı tarafa anlatabilemen için. O konunun dışında birtakım bilgiye sahip olmalısın.mesele bir konuyu nasıl anlatırım gbi ...sen tebrik işlerinde gerçekten başarılar.ama lütfen 15 dakikanı ayır .biraz bilgi edin ,dha profesyonel birsekılde anlayabilirim üzerine.vr ondan snra paylaş .rica ediyorum...
@tayfunkara8715
@tayfunkara8715 7 жыл бұрын
hocam merhaba ses kartınız steinberg ur22 mi ?
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Evet, Yamaha Steinberg UR22
@tayfunkara8715
@tayfunkara8715 7 жыл бұрын
evet hocam benimde aynı kart ve cok güzel bir sounda sahip bir kart
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Bizce de giriş seviyesi için gayet başarılı.
@dermanergincesur9767
@dermanergincesur9767 5 жыл бұрын
harıka anlatmsın tsekurlerrrr abone oldum bıldırımlere tıkladım sende abone olursan paylasımlarmımızı takıp edelım saygılar
@TheSado19
@TheSado19 7 жыл бұрын
sanırım 10db'de bir ses iki katına çıkıyormuş
@EDMOkulu
@EDMOkulu 7 жыл бұрын
Desibel seviyesi matematik dilinde “eksponenşıl” denilen şekilde (aynen deprem ölçüsü ‘rihter’de de olduğu gibi) katlanarak artar. İnsan kulağının işitebileceği en düşük ses seviyesi yani sessizlik O (sıfır) dB’dir. Bu seviyenin 10 kat fazlası 10 dB, 100 kat fazlası 20 dB, 1000 kat fazlası 30 dB’dir ve böyle artarak gider.
@modernmabuse
@modernmabuse 4 жыл бұрын
Cevap verirseniz çok sevinirim. Benim sorunum şu: Aşağıdaki linkte yer alan şarkının GİRİŞİNDE arka planda müthiş pad chordları var. Şimdi Bir chorddan diğerine geçerken öyle yumuşak bir geçiş var ki. Ben yaptığımda ise ilk üçlü chord bitiyor ve diğer üçlü chord giriyor ancak arada KESKİN geçiş var. Ben böyle yumuşacık geçiş istiyorum. Yani 1in sonuyla ikinin başı birleşsin. Umarım anlatabilmişimdir. kzbin.info/www/bejne/bWmZmXqtmZWJaqc
@EDMOkulu
@EDMOkulu 3 жыл бұрын
Merhaba Mehmet Modern Mabuse , öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışa teşekkür ederiz. Sorunuza geç cevap verdiğimiz için de özür dileriz. Sorunuza gelince, öncelikle kullandığınız enstruman veya vst sesi eğer kısa atak kullanıyorsa veya pluck türü ise keskin başlangıç ve keskin bitiş duyarsınız. Bunu bir kaç şekilde aşabilirsiniz. Ya uygulayacağınız sesi değiştirir, ya girişteki Atak değerini çok yükseltir ya da bir sonraki akor sesini önceki akor sesinin bitişine değil bitişin biraz daha önüne yerleştirirseniz (quantize dışı / Grid çizgisi öncesi gibi) keskin bitişi önleyebilirsiniz. Umarız bir faydası olabilmiştir. Kolay gelsin, başarılar dileriz.
@modernmabuse
@modernmabuse 3 жыл бұрын
@@EDMOkulu Çok teşekkür ederim 🙏🙏🙏
@EDMOkulu
@EDMOkulu 3 жыл бұрын
@@modernmabuse asıl biz teşekkür ederiz. Kolay gelsin, başarılar dileriz.
@sequencer303
@sequencer303 6 жыл бұрын
Saatin sesi dikkat dağıtıyor
@EDMOkulu
@EDMOkulu 6 жыл бұрын
:) Haklısınız. Durumu düzelttik. Öncelikle uyarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederiz. Yakında yeni videolarda görüşmek üzere.
Aranjmana Nasıl Başlanır ? Melodiye Akor Nasıl Yazılır ?
28:35
번쩍번쩍 거리는 입
0:32
승비니 Seungbini
Рет қаралды 182 МЛН
Непосредственно Каха: сумка
0:53
К-Media
Рет қаралды 12 МЛН
Aranje, Mix, Mastering Nasıl Yapılır?
1:25:36
Vehbi Can Uyaroğlu
Рет қаралды 2,3 М.
A'dan Z'ye Sidechain Efekti - Müzikte Sidechain FX Nedir?
34:12
Miks Sohbetleri 3: LUFS Nedir? - Doruk Somunkıran
20:15
Doruk Somunkıran
Рет қаралды 15 М.
"Tarkan" Akapellası ile Trap Aranje Nasıl Yapılır ?
1:02:35
Serdar Seçme
Рет қаралды 3,9 М.
BİLMENİZ GEREKEN SES TERİMLERİ
19:37
Sertaç Selvi
Рет қаралды 2,6 М.
MIX YAPARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN! (Mix İpuçları)
6:16
Ev Stüdyosu
Рет қаралды 19 М.
Studio One Aranje Nasıl Yapılır
25:15
Müzik Yapalım
Рет қаралды 5 М.
번쩍번쩍 거리는 입
0:32
승비니 Seungbini
Рет қаралды 182 МЛН