✨ YENİ Arduino Dersleri Oynatma Listesi (Playlist): kzbin.info/www/bejne/emqaiJuAncSKp7M 🚀 Yeni internet mağazamız: www.robo90.com/?+lrt&+tarifleri&
@davudeminkarauzum97879 жыл бұрын
ben 6. sınıfa gidiyorum senden ve öbürkaynaklardan yararlandım arduinoda ama senden daha fazlayararlandım burda öğrettiklerini okulda öğretmenimden izin alarak sınıfa anlatıyorum ve sınıf, anlatmamla çok gelişti arkadaşlarımın derslere dikkati arttı proje yarışmaları ve bütün yarışmalarda üstün başarı sergiliyoruz senin sayende okulum 2 senedir ankara / Akyurt en iyi eğitim veren okul odülünü alıyor
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Böyle şeyleri duymak gerçekten yeni çalışmalarımız için bizlere güç veriyor motive ediyor. O yüzden çok teşekkür ederim , arkadaşlarına ve sana faydalı olabildiğimize sevindim. Başarılarının Devamını dilerim , sınıf arkadaşlarına ve öğretmenine bir dahaki anlatımında selamlarımı ilet olur mu :) samimiyetin için tekrar teşekkürler. Iyi çalısmalar :)
@BatuhanYanıkhan-r3t17 күн бұрын
😂😂❤❤🎉🎉😢😢😢😢şuan ünuversiteyi bile bitirmişsindir belki şuan bende 6. Sınıfım
@emirhan13565 жыл бұрын
bu videoda kodlar üzerinde pek durulmamış bu üzücü.. örneğin: return ün çalışması gibi..
@mehmetatalay58358 жыл бұрын
Merhabalar, Sizi içtenlikle tebrik ediyorum. Yediden yetmişe, eğitimde buluşmamız, saygıyla paylaşmamız gerekir. Anlatımınız, anlatma çabalarınız mükemmel, emeklerinize defalarca teşekkürler! İzleyen, yorum yapan/yapmayan arkadaşları da ayrıca takdir ettiğimi belirtmek istiyorum.
@LezzetliRobotTarifleri8 жыл бұрын
Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim. Saygılar efendim :)
@futuramekanik75029 жыл бұрын
ilk defa yorum yazıyorum , elektronikle evvelden merakım var, yani memuriyetten önce elektronik cihaz tamirciliği yaptım , yaşım 40 ve 20 yıldır devlet memuruyum, arduino konusunu türkçe olarak bu kadar güzel, bu kadar keyifli ve akıcı anlatan tek kaynaksınız bundan dolayı tebrik ediyorum ve aynı zamanda bizi aydınlattığın için de teşekkür ediyorum , şahsen anlattığın herşeyi çok iyi anlayabiliyorum, harikasın valla , tek eksiğim şu sipariş verdiğim ürünler gelsin bol bol pratik yapmak olacak, memleketimden de umarım memnunsundur , sağlıcakla kal emeğine sağlık,
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Futura Mekanik Abicim memleketinizden gayet memnunum , Ankara nın kalabalığından , büyüklüğünden ve trafiğinden illallah ettikten sonra . Kırıkkale de işinizin olduğu en uzak yere bile yürüyerek dahi yarım saatte gitmek harika :) Ayrıca güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle bizden yaşca büyük olup , çalışmalarımı beğenmeniz ve böyle güzel yorumlar yazmanız , yeni çalışmalarımız için çok iyi yakıt oluyor bize :) Tekrar teşekkür eder , iyi çalışmalar dilerim :)
@futuramekanik75029 жыл бұрын
ismim hasan bu arada , ben ankaranın trafiğine devam ediyorum, yapacak bişey yok alıştık yıllardır, bu arada dersleri büyük bir keyifle takip ediyorum , emeğine sağlık
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Futura Mekanik Teşekkürler Hasan abi :)
@yakupuyar41109 жыл бұрын
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN SANA BAŞKA HİÇBİRŞEYDEMİYORUM
@sercanyuksel25712 жыл бұрын
kodları 2 kere yazdıktan sonra tam kafam oturdu , çok kaliteli anlatım için teşekkürler
@muzafferyesil46008 жыл бұрын
Lezzetli Robot Tarifleri; Derslerde kullandığımız kodların bir kopyasını videonun altında paylaşsak süper olacak.
@barssarpertezcan12625 жыл бұрын
Hocam merhaba, 1) 16.00'da if(arti == HIGH)'ın içerisine tekrar if(arti == HIGH) yazarken 2. if'ten önce de tekrar arti = digitalRead(buton 1); dememiz gerekmez miydi ? Pratik olarak herhangi bir sorun çıkmıyor çünkü butona basıp elimizi çekene kadar ne kadar hızlı olursak olalım çoktan 2. if'in içine girmiş oluyor Arduino, ama işin teorik kısmından bakarsak kod okunurken 1. if'e girildikten sonra Arduino'nun hafızasında hala arti == HIGH kalmış olucağından dolayı 1. ile 2. if'in arasında butona basımın bırakıldığını varsayarsak bile buton1'in durumu tekrar okunmadığından dolayı her halükarda 2. if'in de içine girecek Arduino. Aynı durum else if(eksi == HIGH) ile if(eksi == HIGH) durumu için de geçerli tabi. Bunla uğraşmak yerine çok daha kısa bir şekilde 2. if'i silip de bu durumu aşabiliriz, çünkü zaten if'in içine bir kere girdikten sonra bir daha aynı şartı koymak hem kod fazlalığına hem de yukarıda değindiğim sorunsala yol açtı. Lakin ben yine de bu konuya değinmek için bu yazıyı yazmış bulundum. 2) 18.31'de butona ilk bastığınızda 2 sayı birden ilerliyor(butona bastığınızda 1 sayı, parmağınız butondan çekerken 1 sayı daha), tam nedenini bilmesem de benim düşüncem kod çok hızlı okunduğundan dolayı parmağınızı butondan çekerken sanki bir daha butona basılmış gibi algılanıyor, bunun önüne geçmek için de aralara çok küçük delay atılabilir, misal delay(30); gibi, o zaman böyle nadiren gerçekleşen çok küçük hatalar da tamamen ortadan kalkmış olur diye düşünüyorum.
@alialiyev90199 жыл бұрын
abi sen sirf eloktronika uzre tehsil aldinmi yoksa evlere bahcelere elektrik hatdida ceke biliyormusun ?bu uzre tehsil aldinmi?
@yasin.koç.552 жыл бұрын
Kodda hata var !! Siteden kopyaladığım halde doğru çalışmıyor.
@busrafil8 жыл бұрын
Bu tarifiniz de gayet leziz olmuş ellerinize sağlık :)
@windshair9 жыл бұрын
hocam yine çok iyi izah etmişsiniz emeğinize sağlık. komutların Türkçe karşılığını bilmek işleri çok kolaylaştırıyor bilmeyenler için ara sıra hatırlatmanız komutun mantığını çözmede yardımcı oluyor. array ( dizi) konusunu işlemenizi sabırsızlıkla bekliyorum. başka hiç bir kaynakta tam açılımını anlayamıyorum.
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Harun cansız Harun abi teşekkür ederim öncelikle. Diziler de fonksiyonlar biter bitmez gelecek :)
@muzurmaker89863 жыл бұрын
Arduino programlama anlatırken hata vermesi ve o hatayı da nasıl düzeltmemiz gerektigini de anlatmanız çok güzel işleri spontane geliştiği belli bu da video ve dersi izlemeye ayrı bir keyif veriyor emeklerine sağlık.
@can91136 жыл бұрын
Ben bir şey sormak istiyorum. Mesela 6:05 te güç ledin + sına geliyor ve ordan dirençten toprağa gidiyor. Böyle yaptığımızda biz ledi değilde direnci korumuş olmuyor muyuz? 7. pinden gelen güç dirence, dirençten de lede ordanda toprağa gitmesi gerekmez mi?
@onur222219 жыл бұрын
gözümüz yollarda kaldı üstad çok sagool.kolay gelsin
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+onur akarsu Teşekkür ederim :) İyi çalışmalar :)
@furkancatkaya93217 жыл бұрын
Ben swich in konumunu her değiştirdiğimizde LEDlerin tekrar yanma problemiyle ilgili bir kod önerecektim, aslında bu problem swich in açılıp kapanma süresinde loop döngüsünün ikinci defa çalışmaya fırsat bulabilmesinden kaynaklanıyor.Buna fırsat vermemek için swich in açılıp kapanması sırasındaki arkın sönümlenmesini bekledikten sonra kodlara devam etmeliyiz, yani son kısımdaki sonsuz döngü kısmının içerisine 5 ila 10 ms lik döngünün gidişatını etkilemeyek bir zaman gecikmesi koyarsak, sorun ortadan kalkacaktır. Yaptığınız bu güzel, anlaşılır ve etkili öğretimden dolayı teşekkür ediyorum ve bu tür işlerin ülkemizin gelişimine katkıda bulunduğuna inanıyorum.
@furkanokur354 жыл бұрын
Stepler motorlar için videonuz var mı acaba ?
@farukacar99708 жыл бұрын
reis ne zaman gelecek yeni videolar ya da site ne zaman acılacak? yaz bitti :(
@teknikkariyer9 жыл бұрын
bu video oynatma listesine eklenmemiş bilginiz olsun.
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Teknik Kariyer Çok teşekkür ederim hemen ekliyorum. Buna benzer ufak tefek şeyler gözünüze çarparsa bildirin lütfen. Tekrar teşekkürler :)
@teknikkariyer9 жыл бұрын
+Lezzetli Robot Tarifleri rica ederim olursa bildirim video için teşekkürler devamını bekliyoruz.
@sakiraydn4256 жыл бұрын
"void loop " bölümü aşağıdaki gibi olursa sorun ortadan kalkar void loop() { durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) { tur_sayisi = fonksiyon2(); for (int i = 0; i < tur_sayisi; i++) { digitalWrite(led, HIGH); delay(500); digitalWrite(led, LOW); delay(500); durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) break; } } }
6 жыл бұрын
Selamlar; for döngüsüne neden direk fonksiyon2() yazmıyoruz da onu tur_sayisi na atayıp döngüde öyle yazıyoruz: for (int i = 0; i < fonksiyon2() ; i++) gibi mesela. Teşekkürler...
@turgayayyldz21723 жыл бұрын
seninki de hatalı hocam. şu şekilde daha doğru oluyor (ben düğmeye basılışı sesle geri bildirdim, fazlalığa takılmayınız) const int buton1 = 8; const int buton2 = 9; const int buton3 = 10; const int led = 12; const int buzz = 13; int arti ; int eksi ; int durum ; int sayac; int tur_sayisi; int fonksiyon2() { durum = digitalRead(buton3); while (durum == HIGH) { arti = digitalRead(buton1); eksi = digitalRead(buton2); if (arti == HIGH) { sayac++; digitalWrite(buzz, HIGH); delay(25); digitalWrite(buzz, LOW); Serial.println("sayac = "); Serial.println(sayac); if (arti == HIGH) { while (1) { arti = digitalRead(buton1); if (arti == LOW) break; } } } else if (eksi == HIGH) { sayac--; if (sayac < 0) { sayac = 0; } digitalWrite(buzz, HIGH); delay(25); digitalWrite(buzz, LOW); Serial.println("sayac = "); Serial.println(sayac); if (eksi == HIGH) { while (1) { eksi = digitalRead(buton2); if (eksi == LOW) break; } } } durum = digitalRead(buton3); } return sayac; } void setup() { pinMode(buton1 , INPUT); pinMode(buton2 , INPUT); pinMode(buton3 , INPUT); pinMode(led , OUTPUT); pinMode(buzz , OUTPUT); Serial.begin(9600); } void loop() { durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) { fonksiyon2(); } tur_sayisi = fonksiyon2(); for (int i = 0; i < tur_sayisi; i++) { digitalWrite(led, HIGH); delay(500); digitalWrite(led, LOW); delay(500); durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) break; } while (1) { durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) { sayac = 0; break; } } }
@rahsanbaltaci55054 жыл бұрын
Merhaba; elimde sizdeki gibi bir switch olmadığından push buton kullandım ancak kodlar bir bire bir aynı olmasına rağmen yine de bastığımda sayac bazen birden artıyor bunu nedeni push buton kullandığımdan mıdır? Elimi ancak hiç çekmedim kullanırken onu.
@ahmetaydin3313 Жыл бұрын
aynı sorun bendede oldu
@tymrmhe9 жыл бұрын
abi eline saglık her zamanki gibi gene çok güzel olmuş açikçası merakım hc-06 gibi modulleri kullanmak siz bu turden bir çalişma yapaçakmisiniz
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Muhammed Taymur Video da bahsettiğim gibi önemli olan alt yapı. Zamanla pek çok modüle değineceğiz ama hiçbirinin sırası zamanı belli değil. Hc-06 da kullanılacak ama önce arduino tarifleri bitsin artık. çok uzadı :)
@tymrmhe9 жыл бұрын
abi sen daha iyi bilirsin
@tymrmhe9 жыл бұрын
sormayı unutum kusura bakma fonksiyon dedin ve fonksiyon2 olarak loop ta kullandın bunu hata olarak gormesi gerekmiydi
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
tabi sonradan düzelttik ya. Düzeltmese idik hata olarak görürdü . tanımlanmamış bir değişken kullanmış gibi olur aynı
@tymrmhe9 жыл бұрын
anladım abi teşekkürler
@tyfugr19769 жыл бұрын
arttırma ve azaltma butonlarına basıldığı zaman sadece 1 kez yazılmasını istediğimiz noktada yapmış olduğunuz if(arti==HIGH) ifadesinin içine tekrardan aynısı yazmak sizcede fazla komut kullanmak değilmi çünkü zaten HIGH olduğu için içine girmişiz birkere if koşulunun içine kaç satır yazdıysak sonuna kadar ilerleyip ondan sonra eğer low ise çıkmazmı sizin orada yapmış olduğunuz ortasına tekrardan aynı if ifadesi fazla olmuş gibi olmasada çalışır gibi duruyor kod sizde incelerseniz sevinirim İYİ ÇALIŞMALAR
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Sanırım doğru söylüyorsunuz, tekrar teşekkür ve tebrik ederim. Kodu deneyip , yeri gelen ilk video da buna değineceğim.
@omerfaruketcioglu35827 жыл бұрын
Ben de size bir öneride bulunmak istiyorum. Normalde youtubeda yorum atmayı pek sevmem ama serinizi ve sizi aşırı derecede sevip takdir ettiğim saygı duyduğum için yazıyorum. İzleyicilerine katkısı olacağına inanıyorum. Pull-up direnci videolarınızda sıkça kullandığınız bir konu ancak her videoda özenle o direnci bağladığınızı görüyorum. Yahut anlattınız ama benim gözümden kaçmış olabilir. Arduino işlemcisi void setup() kısmında bir giriş pinini şu şekilde tanımlarsanız bunu zaten pull-up olarak kabul edecek ve dirence gerek kalmayacaktır.Yani yapımcılar bu imkanı bize sunmuşlar. Yazım şekli şu: örneğin 2. digital pin için void setup(){ pinMode(2,INPUT_PULLUP); } emeğiniz için teşekkürler...
@ismailoztas70526 жыл бұрын
Merhaba, Aynı şekilde pinMode(2,INPUT_PULLDOWN) komut satırını kullanabilir miyiz? pinMode(2,INPUT_PULLUP); komut satırını arduino kabul ediyor ama PULLDOWN da hata veriyor? INPUT_PULLDOWN komutu var mı ?
@aliustaibrahimoglu4926 жыл бұрын
evet ama pull up kullandığında mantık ters işliyor ve bu izleyicinin kafasını karıştırabilir.
@gny19 жыл бұрын
abi qtr8-RC ve qtr 8A sensörleri konusunda bi video çekebilirmisin internette araştırdım ama yeterince bilgi bulamadım.
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Şuan çok fazla sıra bekleyen video var bunuda ekleyelim listeye ama Yakın zamanda gelmez maalesef :/
@necoisidois75708 жыл бұрын
Kanka ben bir kod önerisinde bulunmak istiyorum müsadenizle. While döngüsünü kurarak devreyi (yada kodu) kilitlemek biraz riskli iştir. Neticede sonsuz döngü kurup donanıma zarar verebilir. Bunun yerine "Boolean (True-False) kodlarını kullanman daha akıllıca olur. Kapı gibi düşünelim. Açık mı Kapalı mı gibi. Misal: ( boolean Kapi = true; olarak global değişken yaptık diyelim) Eğer buton basılmışsa ve kapı açıksa; if (arti == HIGH && Kapi ) { arti = digitalRead (buton1); Kapi = false; } if ( arti == LOW ) // isteğe göre "Else if" olarak da if komutu girilebilir.// { Kapi = True; } 'Tek satırlı kod ise süslü paranteze gerek yok.
@necoisidois75708 жыл бұрын
www.arduino.cc/en/Reference/BooleanVariables
@remiroglu7 жыл бұрын
selam, öncelikle faydalı paylaşımların için teşekkürler. şuana kadar 20 tane videonu izledim, eksiklik olarak gördüğüm birşeyi söylemek istiyorum. projenin/videonun başında ne yapmak istediğini söylesen çok daha iyi olacak. ne yapmak istediğini söylemeden kodları yazıyorsun ve anlatımını yapıyorsun bu videoda olduğu gibi. sonra zaten kod bilgisi üst düzeyde olmadığı için bir yandan kodların ne yaptığını anlamaya çalışırken biryandanda nereye gitmeye çalıştığımızı anlamaya çalışıyorum. Ya baştan ne yapmak istediğimizi ayrıntılı yazar yada belki seni biraz yorar ama süreç/diagram benzeri (bu kağıda yazarakta olabilir) bir gösterimle videoya başlasan çok daha faydalı olacaktır.
@ikaruseml3 жыл бұрын
if(ileri_durum==1) { sayac++; while(ileri_durum==1) { ileri_durum= digitalRead(ileri); } } bu şekildede oluyor, zaten hepsi aynı sayılır. En sadesi bu şekilde.
@kamuransari66863 жыл бұрын
merhaba return ve while döngüsünden çıkmak için kullanılan durum=digitalRead(buton3); yerleri kod listesinde yanlış yerlerde. Bilgilerinize. Saygılar.
@mehmetalikocaslan51523 жыл бұрын
kamuran arkadaşım sana çok teşekkür ederim. gerçekten yaptığın yorum çok işime yaradı.
@yasin.koç.552 жыл бұрын
ben de aynı kodları yapıştırdım ama hatalı çalışıyor. Doğru yerler neresi ?
@mustafaklnc42404 жыл бұрын
bu arada + ya basılı tutup eksiye basınca eksi çalışmıyo
@ahmetaydin3313 Жыл бұрын
Hocam öncelikli olarak emeğinize sağlık sitenizden kodları kopyala yapıştır yaptım çalışmadı.Sonrasında videoyu izledim tek tek kodları inceledim bir sorun görünmüyor.Eğer mümkünse kodlara bir bakıp kontrol edebilirmisiniz?
@emirhansahin52177 жыл бұрын
hocam return ifadesini daha ilk kullanışın ama hiç üstünde durmamışsın. eksiledim bu yüzden kusura bakma
@philipmurray40658 жыл бұрын
ben return sayac; dan önceki "durum = digitalRead(buton3);" kodunun mantığını anlamadım, hadi yukarda while(durum==HIGH) dedik böyle olduğu sürece aşağıdaki kodları çalıştır, ama aşağıda okumasının amacı HIGH mı LOW mu onu kontrol etmekse, neden LOW ise return sayac demiyoruz? program LOW olması gerektiğini ve sonra return ü okuması gerektiğini nasıl anlıyor? amatörce bi soru mu bilmiyorum ama merak ettim. teşekkürler
@LezzetliRobotTarifleri8 жыл бұрын
+georghe hagi (Ottomans) Soru hangi dakikalarda geçiyor acaba hocam. Videolar eski olduğu için içerikleri hatırlayamıyorum artık :)
@philipmurray40658 жыл бұрын
+Lezzetli Robot Tarifleri :) hocam 17:59 da ekrandaki en alttaki koddan bahsediyorum ve onun hemen altındaki return yani en üstte okusturdugumuz fonksiyonun içindeki Son iki kod
@rahsanbaltaci55054 жыл бұрын
Yine harika bir video:)
@ertugrulyigit354 жыл бұрын
Tuşlu telefon sms mantığında ornegin tek butondan sırayla a b c ya da d yazdırma elimizi cektigimizde yan cursor a gecebileceğimiz kodu nasıl yapabiliriz ? array ve while ne varsa kullanıyorum ama işin içinden çıkamadım bir türlü
@fatihbedirhandilber65027 жыл бұрын
arkadaşlar kodda ufak bir hata var düzenledim. kullanabilirsiniz: const int buton1 = 2; const int buton2 = 3; const int buton3 = 4; const int led = 7; int arti ; int eksi ; int durum ; int sayac; int tur_sayisi; int fonksiyon2() { durum = digitalRead(buton3); while (durum == HIGH) { arti = digitalRead(buton1); eksi = digitalRead(buton2); if (arti == HIGH) { sayac++; Serial.println("sayac = "); Serial.println(sayac); if (arti == HIGH) { while (1) { arti = digitalRead(buton1); if (arti == LOW) break; } } } else if (eksi == HIGH) { sayac--; Serial.println("sayac = "); Serial.println(sayac); if (eksi == HIGH) { while (1) { eksi = digitalRead(buton2); if (eksi == LOW) break; } } } durum = digitalRead(buton3); } return sayac; } void setup() { pinMode(buton1 , INPUT); pinMode(buton2 , INPUT); pinMode(buton3 , INPUT); pinMode(led , OUTPUT); Serial.begin(9600); } void loop() { tur_sayisi = fonksiyon2(); for (int i = 0; i < tur_sayisi ; i++) { digitalWrite(led , HIGH); delay(100); digitalWrite(led , LOW); delay(100); } while (1) { durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) break; } }
@melihkanmaz63487 жыл бұрын
Bende fark ettim de çözememiştim.Teşekkürler.
@eminyuksel26846 жыл бұрын
tebrikler tam 1 saat aradım o hatayı
@huzeyfeesen93828 жыл бұрын
Yorumların tamamını okudum ancak switch i low konumuna alınca neden ledi yine aynı sayıda yaktığını yazan bu sorunu dile getiren yok.Açıkçası bende bulamadım ve aynı sorun benim devrede de var.Bunun çözümünü bilen varmı acaba????
@huseyinrahmiataman24487 жыл бұрын
void loop içerisindeki while(1) komutunun içine sayacı sıfırlaya bilirsin ben denemedim ama bence olur
@furkanturkal84149 жыл бұрын
Abi bildirimle kalktım baktım ki sen video yüklemişsin hemen çay demledim. :D
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Afiyet olsun , ben sabah çayımı içemeden okula geldim hiç keyfim yok. Benim yerime de iç :) :)
@furkanturkal84149 жыл бұрын
+Lezzetli Robot Tarifler : Videosuz kuru kuru gitmiyor. :) İyi dersler. ^^
@alytechnology9 жыл бұрын
+Furkan Türkal ben de senin gibi videolari izlerken once cay demliyorum :) Ömer hocam bagimlilik yaptirdi
@user-bi5sb8kz3f3 жыл бұрын
Kapsamlı bir nrf24l01 videosu istiyoruz :)))
@emrecelik39182 жыл бұрын
Kesinlikle bekliyoruz
@vedattilgen17654 жыл бұрын
mantık güzel ve anladım teşekür ederim şuan daha kurmadadım ama tur sayısı "eksi" olursa ne olur merak ediyorum
@erdinckaya37313 жыл бұрын
tur sayisi eksi değerlerde olursa döngü içine girmez
@mertmemisoglu616 жыл бұрын
iyi günler bu yazının altı değil biliyorum ama arduino ile 900derece direksiyon yapmak gibi bir niyetim vardı yanlız vştesi yaparken kullandığım limitswitchlerde bir sorun yaşadım eğer imkanın olursa arduino ya 2 veya daha fazla limitswitch bağlayıp hepsinden ayrı ayrı değer almamı sağlamanın bir yolu varmı?
@tahaenesmelek58767 жыл бұрын
Bu bilgileri nasıl elde ediyorsunuz e.e. mühendisliğinde arduino öğretiliyor mu?sizin kaynağınız ne?merak ettim doğrusu:)
@ahmetarca22337 жыл бұрын
taha melek aynen ogretiyorlarmi
@huseyinrahmiataman24487 жыл бұрын
e.e.mühendisliğinde arduino dersleri yok ama bazı üniversitelerin mühendislik klüplerinde üni. okuyan öğrenciler grup dersleri verebilir
@BLOWER_CU_SALiH8 жыл бұрын
ömer bey emekleriniz için cok teşekkürler . benim bir sorunum var ve program icerisinden cözemedim yardımcı olurmusunuz. promlem şu. C:\Users\Salih\Documents\Arduino\fonksiyon\fonksiyon.ino: At global scope: fonksiyon:81: error: expected unqualified-id before 'while' while (1) ^ exit status 1 a function-definition is not allowed here before '{' token void setup() { pinMode (buton1 , INPUT); pinMode (buton2 , INPUT); pinMode (buton3 , INPUT); pinMode (led , OUTPUT); Serial.begin(9600); } } } void loop () { tur_sayisi = fonksiyon2 () for(int i=0; i
@alperrtg3378 жыл бұрын
bunu forumumuzda sorsan cevap alabilirsin
@Astanaveziri5 жыл бұрын
emeginize saglik
@huseyincaglar22949 жыл бұрын
durum = digitalRead(buton3); while(durum == HIGH) { ....... durum = digitalRead(buton3); } Dostum Merhaba ; Yukarıdaki fonksiyon2 içindeki kod bloğunu bu şekilde yazıyoruz ya bir şey sormak istiyorum arduinoyu sipariş ettim ama daha gelmedi elime o yüzden buradan yazmak zorunda kalıyorum. Bence o kod blounu şu şekilde yazarsak yine sistem çalışacaktır. Benim için deneyip sonuç belirtebilirsen çok ama çok sevinirim. İyi Çalışmalar ... while(digitalRead(buton3) == HIGH) { ....... }
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Hüseyin Çağlar Denemeye gerek yok evet çalışır :) Burada temel mantıkta ders anlattığımız için çok dallandırıp budaklandırmıyoruz ama örnek proje videolarında onlarada değiniyoruz :)
@kaandurmus77254 жыл бұрын
bu while 1 komutuyla sayı saydırma bende hiç stabil çalışmadı nedense ya 2 şer atlıyor ya hiç atlamıyor üst üste olduğunda sıkıntı yaratıyor
@turgayayyldz21723 жыл бұрын
while(1) zaten programı durdurmak, gerekirse içine yazdığın başka bir komutla tekrar çalıştırmak için. şimdi örneğini yazacağım kod içinde void loop döngüsünün sonunda while(1) kullandım onu örnek alabilirsin istersen. orada program ledi girile sayı kadar yakıyor, sonra durum düğmesine tekrar basılana kadar öylece bekliyor. const int buton1 = 8; const int buton2 = 9; const int buton3 = 10; const int led = 12; const int buzz = 13; int arti ; int eksi ; int durum ; int sayac; int tur_sayisi; int fonksiyon2() { durum = digitalRead(buton3); while (durum == HIGH) { arti = digitalRead(buton1); eksi = digitalRead(buton2); if (arti == HIGH) { sayac++; digitalWrite(buzz, HIGH); delay(25); digitalWrite(buzz, LOW); Serial.println("sayac = "); Serial.println(sayac); if (arti == HIGH) { while (1) { arti = digitalRead(buton1); if (arti == LOW) break; } } } else if (eksi == HIGH) { sayac--; if (sayac < 0) { sayac = 0; } digitalWrite(buzz, HIGH); delay(25); digitalWrite(buzz, LOW); Serial.println("sayac = "); Serial.println(sayac); if (eksi == HIGH) { while (1) { eksi = digitalRead(buton2); if (eksi == LOW) break; } } } durum = digitalRead(buton3); } return sayac; } void setup() { pinMode(buton1 , INPUT); pinMode(buton2 , INPUT); pinMode(buton3 , INPUT); pinMode(led , OUTPUT); pinMode(buzz , OUTPUT); Serial.begin(9600); } void loop() { durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) { fonksiyon2(); } tur_sayisi = fonksiyon2(); for (int i = 0; i < tur_sayisi; i++) { digitalWrite(led, HIGH); delay(500); digitalWrite(led, LOW); delay(500); durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) break; } while (1) { durum = digitalRead(buton3); if (durum == HIGH) { sayac = 0; break; } } }
@davudeminkarauzum97879 жыл бұрын
transistörlerle ilgili video çekermisin
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+DavudAbi OyundaTR ardunio tariflerinden sonra elektronik serimiz başlayacak o zaman çekicez :)
@enesgunduz33639 жыл бұрын
abi arduino ile bilgisayar ile kontrol edilebilen bir araba yaparsın lütfen.Benim için çok önemli
@batuhanlkan40919 жыл бұрын
İyi günler. Size ulaşmak için email adresinizi alabilir miyim?
@furkanonatonatca7149 жыл бұрын
bu arada hangi okuldasın kardeş ya merak ettim :D
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Kırıkkale Üniversitesi :)
@furkanonatonatca7149 жыл бұрын
+Lezzetli Robot Tarifleri guzel bende ankara yildirim beyazit universitesindeyim inş bi gun tanisiriz videolarin cok guzel boyle devam :)
@ahmettura9 жыл бұрын
Video müzigini biraz kısarmısınız
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Hala mı olmamış :) tam yarı yarıya kıstık. Hangi sürelerde sıkıntı var. Belki montaj hatası olmuştur.
@tayfunalkan24587 жыл бұрын
bikaç gündür videolarını izliyorum, eline sağlık çok güzeller, ancak ilk defa bir videodan hiç birşey anlamadım :D
@ahmettura9 жыл бұрын
frinzık devresini yaptıkran sonra bi on beş saniye akranda tutun ve anlaşılır olur ben çe
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+ahmet tura Eğer hiç anlatma diyorsanız direk 1 saniye geçsede olur pause yapılıp bakılabilir. Yada direk şemanın kendsini ekleriz dosya olarak bakarlar. :)
@ahmettura9 жыл бұрын
aynen en dogru su bu olur
@ahmettura9 жыл бұрын
yada dosyaların tamamını internet sitesinden paylaşıp linkini video altına vere bilirsiniz
@Alican60586 жыл бұрын
int ld = 2 ; int bt1 = 6 ; int bt2 = 4 ; int swc = 8 ; int sayac ; int b1d; int b2d; int swcd; int yan_say; int a ; int fonksiyon() { swcd = digitalRead(swc); digitalWrite(ld ,LOW); while(swcd==HIGH) { b1d = digitalRead(bt1); b2d = digitalRead(bt2); if(b1d == HIGH) { sayac ++ ; Serial.print("sayac = "); Serial.println(sayac); delay(250); } else if(b2d==HIGH) { sayac -- ; Serial.print("sayac = "); Serial.println(sayac); delay(250); } swcd = digitalRead(swc); yan_say = sayac; a = 0 ; } return yan_say; } void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(ld,OUTPUT); Serial.println("HOS GELDINIZ "); Serial.println("Lutfen Bir Tusa Basin "); } void loop() { yan_say = fonksiyon(); for(a ; a
@Alican60586 жыл бұрын
böyle daha güzel oldu gibi nacizhane
@gloomspire3 жыл бұрын
👌
@emrahangn87469 жыл бұрын
bu program cok karıştı sadece anlatım yokmu...
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+emrah angın neresi oturmadı
@lol21278 жыл бұрын
eleştri istiyorsan şunu söleyeyim. videolarda beni en çok sıkan yerler konu dısında konustugun kısımlar. yeni bir sisteme geciyorsan bunu 150 saniyede acıklamak zorunda degilsin.