✨ YENİ Arduino Dersleri Oynatma Listesi (Playlist): kzbin.info/www/bejne/emqaiJuAncSKp7M 🚀 Yeni internet mağazamız: www.robo90.com/?+lrt&+tarifleri&
@alparslanhisar94239 жыл бұрын
çok sade ve düzgün anlatım emeğinize sağlık kardeşim :)
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Alparslan Hisar Teşekkürler , iyi çalışmalar :)
@huzeyfeesen93828 жыл бұрын
Ömer kardeşim yine süper bi anlatım olmuş, sayende 0 dan başladım kendimce iyi bi ilerleme kateddim. Teşekkürler. Sırasıyla tüm videoolarını izleyeceğim.
@LezzetliRobotTarifleri8 жыл бұрын
+huzeyfe esen Rica ederim , iyi çalışmalar dilerim :)
@hasanylmaz80636 жыл бұрын
gerçekte çok faydalı oldu sayenizde bazı şeyleri daha iyi anlamaya başladım teşekürederim emeğinize sağlık.
@carpocal6 жыл бұрын
Harikasın gerçekten, tebrik ederim seni, çok içten teşekkür ederim
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
:) Bazı arkadaşların yorumlarında cevapla butonu olmuyor , çözüm burada ->> kzbin.info/www/bejne/Z4LGfZKPo7-Zg80
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
***** Beğenmenize sevindim , iyi çalışmalar :)
@enginakar16908 жыл бұрын
Merhaba, 9:19 bahsedilen konu hakkında şans eseri bir şey buldum. :) eğer sıfır değerini almak istemiyorsanız { Serial.print(" deger = "); Serial.println (deger); deger = 7; } Bu şekilde değilde, aşağıda ki gibi yazarsanız ilk seferde sıfır değeri yansımıyor. Loop döngüsüne girdiğinde ilk karşılaştığı satır değişken tanımı olduğu için. {deger = 7; Serial.print(" deger = "); Serial.println (deger);} Teşekkürler, iyi çalışmalar.
@tolgaemreknal17668 жыл бұрын
Sıfır bilgiyle sizin videolarınız sayesinde başladım yavaş yavaş videolarınızı ilerliyor öğrendiklerimi biraz karmaşıklaştırarak ilerliyorum, bu video ile ilgili bir şey ekleyeceğim; define kodu ile tanımlayarak 'delay(bekleme süresi)' yazmak yerine delay(1000) yazsak ve daha sonra 1000 i değiştirmek istesek ctrl+f kısa yolunu kullanıp ilk satıra 1000 ikinci satıra yeni girmek istediğimiz süreyi girip tümünü değiştire tıklamamız yeterli olur bunu farklı birçok durumda da kullanabiliriz diye düşünüyorum
@onursahin057 жыл бұрын
Bu benim de aklıma geldi, yalnız değiştir bölümüne 1000 değil delay(1000); yazmamız gerekir, öbür türlü delay'la ilgisi olmayan kod içerisindekidiğer 1000 ler de değişir. sonra işin içinden çıkmaya çalış dur :)
@ugurokur7 жыл бұрын
Program akışı sağdan sola doğru olduğu için 1i sayının kendisi ile toplar yine sayının kendisinin yerine atar dakika 2.09'a ekleme yapayım.
@4goktug4 жыл бұрын
Arapça kod😳 Arapça kod😳
@mertkomurcu11686 жыл бұрын
Gerçekten hakkını veriyorsun kardeşim:-)
@dilyarsoysalisikci22523 жыл бұрын
Hocam merhabalar. Her videonun altına gerekli malzemeleri yazar mısınız? Tedarik etmiş olalım...
@ademselcukalakus2434 жыл бұрын
Ayrıca define komutu yerine ornegin integer yani int kullansaydik 32 bin kusur degerini gectiginde ayrica bir hatayla da karsilamis olurduk sanirsam 😊
@umut4117 жыл бұрын
Selamlar,öncelikle teşekkürler.Ben genelde hafızada yer kaplamaması açısından pin numaralarını da define larla tanımlıyorum.Define veya const kullanmanın bir farkı var mı?Gelenek tarzı falan ya da kaçırdığım bir nokta.İyi çalışmalar dilerim.
@aliveli-bv1jd3 жыл бұрын
Teşekkürler ellerinize sağlık
@Eminlerr4 жыл бұрын
hocam matematik terimlerini görünce bir korktum , ite kaka izledim pişman olmadım 2 gün önceki hevesim kaçar gibi oldu ama şuanda tekrardan geldi o projeleri yapıcaz dediğiniz için. :)) emeğinize sağlık.
@kursatcabuk88468 жыл бұрын
Harika anlatmışsın , çok faydalandım teşekkür ederim...
@LezzetliRobotTarifleri8 жыл бұрын
iyi çalışmalar :)
@sedatakbulut60955 жыл бұрын
Anlatımlarınız çok iyi. Emeğiniz için teşekkür ederim. Benim aklıma videoda bahsettiğiniz soruya benzer başka bir soru takıldı. Ardunionun pinlerini const ifadesi ile bir değişkene atamaktansa #define ifadesi ile atama yapsak hem hafıza tasarrufu hemde pin numarasını istemeden değiştirme olumsuzluklarından kurtulmuş olmazmıyız.
@gunaysen45824 жыл бұрын
Çok başarılı , emeğine sağlık 👍
@poyraz.arc.6 жыл бұрын
abi çok harika her detayı anlatıyosun saol :)
@sbariskurt_kit9 жыл бұрын
Çok güzel bir anlatım muhteşemsin.......
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+S.Barış KURT Teşekkürler :)
@KaanFix5 жыл бұрын
rf24l01 ile veriyi arduino ya aktarıp lcd ye yazdırıyorum ama sanırım kodu **** = **** +**** +**** şeklinde yazdığım için veriyi bir önceki verinin sonuna ekleyip sonsuz şekilde ekleyerek yolluyor başka nasıl yollayabilirim ?
@yasin.koç.552 жыл бұрын
Serialprint içindeki sayıyı 1 kez yazıp sonra sondaki kodu sürekli yazması olayını anlayamadım, Loop döngüyse en başından başlamalı niye sondakini baz alıyor sadece ? 10.dk lardaki olay.
@mutlu30847 жыл бұрын
Abi çok özür dileyerek söylüyorum değişken tanımlama 2. videonu izlemedim çünkü sıkıldım ama o eğlenceli tatlı anlatımın yetiyor :)
@djbykadir18 жыл бұрын
Merhabalar, Ben bir kaç hobi devreleri yapmak için acaba picmi yoksa arduinomu programlamayı öğreneyim diye araştırırken senini bu eğitim videolarıyla karşılaştım ve arduinoya sayende karar verdim ve bu videoya kadar geldim.Önceki videolarda yaptığın led uygulamalarını elimde arduino olamamasına rağmen sanal olarak Proteus 8 Professional uygulamasıyla sorunsuz çalıştırdım ve sayende kolay geldi.Anlatımın gayet anlaşılır.Öncelikle böyle bir video hazırladığın için teşekkürler. Benim aklımda ilk olarak şöyle bir proje var.Benim arabanın cam ve sunroof düğmeleri otomatik değil yani açmak ve kapamak için sürekli düğmeye basılı tutmak gerekli.Ben hiç yoktan şoför tarafındaki kontrol panelindeki cam kontrollerini ve sunroofu otomatik yapmak istiyorum.Bunu tahminim her cama ve sunroofa açılmaya ayrı kapanmaya ayrı röle kullanarak (belki tek röle de işlevi yerine getirir.Bilmiyorum.)yapılabilir.Düğmeye basıp çekince o ilgili röleye arduniodan komut gider ve röle çekip işlevini yerine getirir.Hatta buna ayrı bir düğmeyle ve kapı alarmıyla bütün camları ve sunroofu kapattırılabilir. Fakat aklımda şu sorular var; 1)Ardunioya arabadaki DC 12V. direkt verilirse zarar vermeden çalıştırır mı? 2)Bu işlevde klon ardunio kullanmak istiyorum.Bir sıkıntı olur mu? 3)Senin elindeki o röle setinden alsam onlar tetiklendiğinde 12voltu üzerinden sıkıntısız geçirir mi? Yani 12v ile çalışır mı? 4)Eğer 12v ile çalışmazsa ne öneririsin? 5)Bu araçta kullanacağım arduino üzerinde daha sonraları araca far ve yağmur sensörü,termometre(iç,dış,motor ısısı),cam ve motor suyu seviye gösterge uygulaması yapacam.Bunun için tek bir arduino üzerinde sıkıntısız yapabilir miyim? 6)Son olarak ve en önemli konu, bu camlar ve sunroof üzerinde yapacağım uygulamada cam ve sunroof tamamen kapandığında,açıldığında veya kapanıp açılırken zorlandığında durması için nasıl bir şey yapmam gerek.Yani cam/sunroof motoru zorlandığında enerjiyi rölenin kesmesi gerekiyor.Bunun için ne önerirsin.Eğer zamanın varsa bu konularda bir uygulama yapsan çok memnun olurum.Nette araştırdığımda bu konularda pek uygulama görmedim. Biraz uzun oldu kusura bakma.Okuyup sorularımı cevaplarsan çok memnun olurum.Bu arada bütün videolarını merakla takipteyim.Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.Sayende bu programlama konusunda hiç bir fikir sahibi değilken bayağı bir şeyler öğrendim ve bu konu gözümü korkutuyordu.Hiçte zor bir şey olmadığını sayende görmüş oldum.Engelli olduğumda evde çok boş vaktim oluyor.Sayende bu boş vakitlerimi değerlendireceğim.Teşekkürler.Bir de ardunio alırken hazır setlerden mi? Yoksa ihtiyaca göre tek tek mi alayım?Uygulamalarımı tek bir ardunioda yapıp daha sonra çinden uygulamalarıma artık tek tek sipariş geçmeyi düşünüyorum.
@Cnaon9 жыл бұрын
Lezzetli olması mutlu etti.
@muhammeteminturkoglu8 жыл бұрын
iyi çalışmalar hocam int yerine define kullansak mesela pin atarken çalışmaz mı?
@muhammeteminturkoglu Жыл бұрын
@@Muhammetglr-yi4sn soruyu sorduğumda üniversitesi de okuyordum şimdi Marmaray makinisttim konuyu çok hatırlamıyorumda teşekkür ederim
@temahtemah189 жыл бұрын
allah razı olsun sızden cok guzel anlatıyorsunuz ben bıle anladım :)
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+temahtemah18 Cümlemizden inşallah , ayrıca kendinize haksızlık etmeyin lütfen bence bu alanda uzmanlaşmamanız için bir engel yok :)
@m.sezgin Жыл бұрын
Niye her video da çayla başlıyorsun çok merak ettim
@yigit25992 жыл бұрын
hocam değişken atama neden void setup içinde değil de dışarıda oluyor ne farkı var ikisi dE bir kez gerçekleşmiyo mu
@gloomspire4 жыл бұрын
Abi çay sallanmaz,demlenir . Ama çay LRT de içilir. :)
@fd82576 жыл бұрын
Altalta define ekleyebilirmiyiz
@gokhan-alkan6 жыл бұрын
#define adim "Şeker çocuk seni ğüöşçi" şeklinde Türkçe karakter ile istediğim metni arduinoya yükleyip kullanabiliyorum. char kullanmaktan daha faydalı değilmi?
@trkbellikli7 жыл бұрын
Emeğine sağlık kardeşim..
@beyaz588 жыл бұрын
bravo kardeşim supersin
@pwm_makine7 жыл бұрын
lezzetli robot tarifleri lütfen konuşma sesleri ve müzik seviyeleri eşit olsun bi anda çok ses geliyor videoları için emeğine sağlık kardeşim
@LezzetliRobotTarifleri7 жыл бұрын
Evet eski videolarda öyle bir sıkıntı var. Yenilerde yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
@electrical-engineer00728 жыл бұрын
Makina dili (hex kodu) 16'lık sayı sisteminden oluşuyor yani sadece 1 ve 0 değil..yoksa ben mi yanlış biliyorum?
@mustafacakir5349 жыл бұрын
s.a çok faydalı bilgiler veriyorsun kardeşim çok teşekkur ederim birde hani o 32.767 den sonra kafası karışıyor demiştin ya aslında 32.767 den sonra tekrar alabileceği en düşük sayıya geçiyor - 32.768 sonra tek tek artırıyor -32.767 -32.766 bana öyle geldi ama :) sağolasın bilgiler on numara
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Mustafa Cakir a.s :) Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Atma işlemi ise mod almaya göre yapılıyor muş bu videoyu yayınladıktan kısa bir süre sonra bir takipçimiz söyledi bana sağolsun :) Videolarda buna değinen notlar var ama ek açıklama oalrak. Mobilden yada ek açıklama kapalı izliyorsanız görememiş olabilirsiniz :) İleriki videolar dada tekar değiniyoruz zaten :)
@ahmetazboy93129 жыл бұрын
Abi bir videoda da makine dilini anlatabilir misin?
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Ahmet Azboy Makine dilini pek bildiğim söylenemez. :) Bir videoya sığdırıp öğrenilebilecek birşey değil zaten ama makine dili hakkında belgesel tadında bir video oluşturabilirim belki ileride. Bu arada şu yazıda merakını biraz olsun dizginler belki :) tr.wikipedia.org/wiki/Makine_dili
@muraterylmazz91084 жыл бұрын
Müthissin
@selahattinyalcin38987 жыл бұрын
ellerine sağlık
@LezzetliRobotTarifleri7 жыл бұрын
Teşekkürler:)
@Alperenl2 жыл бұрын
abi ben sayende arduino ile daha bu videodan bir oyun yaptım (basit çaplı) çok teşekürler
@LezzetliRobotTarifleri2 жыл бұрын
Merhaba dostum, faydalı oluyorsa ne mutlu bize. Projelere devam 👍
@MegaSmokie068 жыл бұрын
Hocam Arudino IDE delphi versiyonu veya import gibi imkanı var mı. İllaki C mi kullanmamız mı gerekiyor. Hocam Her şey İyi hoş güzelde, poşet çay olmadı:)
@LezzetliRobotTarifleri8 жыл бұрын
+Ömer ERSOY Hocam ne yalan söyleyeyelim bilmiyorum , hiç merak edip araştırmadım ve kullanmadım :) Çay konusunda ise o eve yeni taşınmıştım , evde demleme yapabileceğim çay ve gaz yoktu o sıralar . Önceki bölümlerde çaycım vardı. Oda arızalanmıştı :)
@ismaildogan42994 жыл бұрын
Devam
@quanticnetwork12166 жыл бұрын
Abi 3,4028235E+38 değerinin sayı olarak nasıl hesaplarız başka bilenler varsa onlarında cevap vermesini isterim.
@servetyavsan2386 жыл бұрын
peki neden bütün global değişkenlerde define kullanmıyoruz madem yer kaplamıyor hepsinde define kullanalım işte...Yani bu define ın dezavantajları yok mu?
@LezzetliRobotTarifleri6 жыл бұрын
Değişkenlere olmaz, sabit değerlere kullanılabilir. Define olarak tanımladıklarınız kod derlenirler ona verdiğiniz değerle değiştirilir. Değişkenler ise devamlı okunmak kullanılmak vefa güncellenmek zorunda olduğu için bellek alanına ihtiyaç duyarlar.
@servetyavsan2386 жыл бұрын
Lezzetli Robot Tarifleri teşekkür ederim...
@SerkanALTINIRMAK9 жыл бұрын
Üniversiteden kalma pahalı ısı ve nem sensörünün arduino kütüphanesini buldum onunla ilgili örnek kodda #define dataPin 10 şeklinde kullanmış yani ben digital 10 yerine 9 a bağlayıp define satırında değişiklik yapmam yeterli mi olur ? Burada hiç definelere değinmemişlerdi kimse ilk defa öğrendim sağol :)
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Aynen Dediğiniz gibi olacak , iyi çalışmalar :)
@SerkanALTINIRMAK9 жыл бұрын
Lezzetli Robot Tarifleri Teşekkür ederim :)
@82blacklord5 жыл бұрын
Hocam aralardaki müzik sesi artışı bir süre sonra çok kötü oluyor. Videonun lezzetini azalıyor gerçekten.
@erikxx29406 жыл бұрын
Madem yer kaplamıyor o zaman neden hep #define kullanmıyoruz
@LezzetliRobotTarifleri6 жыл бұрын
Değişkenlere olmaz, sabit değerlere kullanılabilir. Define olarak tanımladıklarınız kod derlenirler ona verdiğiniz değerle değiştirilir. Değişkenler ise devamlı okunmak kullanılmak vefa güncellenmek zorunda olduğu için bellek alanına ihtiyaç duyarlar.
@erikxx29406 жыл бұрын
Lezzetli Robot Tarifleri teşekkürler
@therebel67033 жыл бұрын
Arduino ya yeni başladım ama başlamadan önce birkaç ay C programlama dili çalıştım. Bu yüzden sanırım gereksiz derecede fazla konuşuyorsunuz benim için, sıkılıyor zırt pırt ileri sarıyorum. Neyse sonuç olarak teşekkür ederim bu öğretici videolarınız için.
@rasim.gunduz7 жыл бұрын
const int yerine define kullansak olur mu ?
@LezzetliRobotTarifleri7 жыл бұрын
Olur çok da güzel olur. Doğrusu da odur zaten. ileride onu anlatıp, ona da geçiyoruz.
@yunusyuksel199629 жыл бұрын
Kardeşim bu ardiuno bütün kodların anlamlarını bulabileceğim bir kaynak var mıdır? Enazından kaynak olsa bakarak deniyerek hepsini öğrenirim diye düşünüyorum ...
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
+Yunus Yüksel Şöyle bir kaynak var işinizi görürse , ingilizce yanlız. www.arduino.cc/en/Reference/HomePage
@yunusyuksel199629 жыл бұрын
Önemli değil türkçeye çeviririz şuan 12,videonu izliyorum devamını bekliyorum başarılar kardeşim teşekkürler . arduinoyla android bluetooth modülle kontrol edilebilen araba ve sayre videolarınıda bekliyorum bu arada
@arifeazman10678 жыл бұрын
o zaman pinleri const int yerine define ile yazmak daha mı iyi?
@LezzetliRobotTarifleri8 жыл бұрын
+Arife Azman Evet , yeni videolarda öyle yapıyoruz hatta.
@SuperSayiyajin5 жыл бұрын
Teşekkürler. Serial.print("Counter value:"); ve Serial.print(counter ); yazmak yerine Serial.print("Counter value:" + counter); gibi bir yazım tarzı var mı? Bir diğer sorumsa define kullanmadan herhangi bir int değişken tanımlasak da aynı şekilde kullanabiliriz.Define kullanmamızın nedeni ya da mantığı nedir? int timer=500; delay(timer); gibi... Ama ikinci sorumun cevabını aldım.
@computer_lounge8 жыл бұрын
Hocam 1 saat sürsün video problem değil izleriz. Anlayalım yeter. Bir de değişken veya herhangi bir terim kullanırken karıştırmamaya çalışırsan sevinirim. Şahsen ben çok karıştırıyorum diğer arkadaşlar için durum nedir bilemem. Bu yazdıklarımdan herhangi bir kötü anlam çıkarmamanı ümit ediyorum. Videolarını bekliyoruz, iyi çalışmalar :)
@MaYa-ow1lh6 жыл бұрын
video edit programı kullanırsan daha iyi olur
@LezzetliRobotTarifleri6 жыл бұрын
:)
@cloudyforever62538 жыл бұрын
arkadaki müziği kapat yaw. bu nedir dımbıdı dımbıdı
@cxrbon6379 жыл бұрын
biliyorum konu ile alakasiz ama sayac = sayac + 1 yerine sayac++ yazabilirmiyiz
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
FutbolTR Bu olmadı işte, 10.videodan spoiler verdiniz :)) Olur tabi ki :)
Onur işcil Bu foto size gelsin o zaman. " OMW " --> i.hizliresim.com/ylAJqy.jpg :) :)
@onuriscil24829 жыл бұрын
Lezzetli Robot Tarifleri muhteşemsiniz :D
@ismsizoyuncu81159 жыл бұрын
Aabi malzemeler koruyucu kutu overclock seti falan her şey tamamda raspbery pi nerede onu göremedim :)
@ismsizoyuncu81159 жыл бұрын
Abi bu arada benim adım bartu bu arada kanalın sıkı takipçisiyim ve arduinoyada çok meraklıyım ve elektronik hakkındada bilgim var projelerde yardımcı olabilirmiyim
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
ismsiz oyuncu :) raspberryy pi yok daha ya , Ekipmanları tamamladım bi o eksik kaldı gelir gelmez çalışmalara başlıcam. :) Bu ekipmanlar pahalı türkiyede aliekspress den aldım yeni geldiler şimdi türkiyeden raspberry pi alcam aşşa yukarı heryerde aynı çünki o. Bartucum ayrıca teklifin için çok teşekkür ederim çok incesin. Bana yardımcı olmak istersen yaptığımız projeleri , robotları , devreleri sende yap , kendi anlatımını katarak veya katmayarak videosunu yolla yayınlayıp daha çok kişiyi heveslendirebiliriz :)
@bitayazılım5 жыл бұрын
Video da 280p kalite yok 😂
@boysof348 жыл бұрын
int ile float arasındaki fark nedir
@LezzetliRobotTarifleri8 жыл бұрын
+Furkan Mert biri tam sayı diğeri ondalık sayı için veri tipi.
@tolgahanakdag73038 жыл бұрын
cost int a; dedik ve daha sonra programın içerisinde "a" ya bir değer atadık, arduinoyu yeniden başlattığımızda "a" değeri girdiğimiz değer olarak kalır mı ?
@mustafacatalca55628 жыл бұрын
a ya atanan ilk satırdaki değer i alır.
@cxrbon6379 жыл бұрын
skyrim candir :D
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
FutbolTR Gerisi heyecan :)
@droidcssextur67153 жыл бұрын
beş sene sonra bu yorum okur mu sizçe
@LezzetliRobotTarifleri3 жыл бұрын
Okuduk :)
@osman34406 жыл бұрын
O zaman int yerine define kullanalım niye bu int falan var boşu boşuna
@LezzetliRobotTarifleri6 жыл бұрын
Değişken değer gerektiğinde int gibi değişkenler lazım olacak. Define bir kereye mahsus maskeleme gibi birşey yapıyor. Anlık olarak bir sensörden gelen veriyi alıp kaydetmek isterseniz kullanamazsınız.
@osman34406 жыл бұрын
Lezzetli Robot Tarifleri anladığım kadarıyla veri almak için onlar gerekli yani ama pin numarasına isim vermede kullanılabilir.
@mehmetgilik94084 жыл бұрын
sa
@emiryazc95223 жыл бұрын
as
@HakkEser9 жыл бұрын
benim bildiğim int 2milyar sayar... 32bin sayan word dur. interesting...
@LezzetliRobotTarifleri9 жыл бұрын
Hakkı Eser Banada başlarda çok "interesting" gelmişti :)) Fakat her ne kadar çok çok çok c++ dilinede benzese ( ki zaten aynı tabanı kullanıyorlar ) arduino dili bunun gibi bir kaç küçük nokta ile c++ dan ayrılıyor.
@muhammetaydogdu7 жыл бұрын
Önce 1 şeker azaltın bari :D
@gammaboy69978 жыл бұрын
2 şeker fazla :D
@ozzyizmir845 жыл бұрын
ben daha çok poşet çaya takıldım ya hiç olmuş mu mis gibi demlemek varken
@kamerayabakanhamster68756 жыл бұрын
arduino ekleyecek özellik bulamamış const u eklemiş 😆😃😄😂🤣