Mi se pare curios cum fix primul invitat la emisiunea asta a fost fix Sinistrul Burduja. Acuma, poate e doar o coincidență și delirez eu, dar, legăturile lui Hodor cu SRI-ul și faptul că mai nou și Gojira și Tudor îl tot pupă în cur pe Burduja mă pune pe gânduri... Sper să mă înșel.
@theodorsechesan5939 ай бұрын
Sper ca sunt doar dusi de nas. Eu nu inteleg de ce e relevant Buica asta, ca nu zice absolut nimic, nu aduce niciun plus, iar la podcastul cu Burduja n-a facut decat sa-l pupe in cur la greu, ca o mamaie usor impresionabila de un tanar la costum.
@AugustinMihaila9 ай бұрын
Magic
@sm3nu3L9 ай бұрын
N-ai cum sa performezi in democratie cu un sistem de educatie care functioneaza pe aceleasi principii din totalitarism! Pana la urma e vorba de logica elementara...Sistemul de educatie din Romania, ca principii, a ramasi undeva in anii `60 - `70. Uzat moral, subfinantat, mult prost si fara rost, rigid. Au trecut anii, au venit alte generatii dar principiile din anii comunismului s-au perpetuat exact prin oamenii sistemului care s-au ocupat de educatie. Desigur ca sunt si exceptii, insa in mare tot timpul asta s-a dorit revenirea la totalitarism nicidecum schimbarea in bine, actualizarea sistemului de educatie la schimbarile si nevoile societatii actuale. Rezultatele le stim. Oricat de cliseic ar suna, fara o schimbare TOTALA a sistemului de educatie Romania nu are nicio sansa de schimbare in bine!
@simona73869 ай бұрын
Succes SENS! Ma intreb oare de ce nimeni nu vorbeste de impaduriri, sunt tari in Europa care taie padure de sute de ani, dar la fiecare copac taiat in Norvegia de exemplu se planteaza 3...
@AndreiMacsut9 ай бұрын
E in plan. Nu am apucat sa zicem in detaliu
@LauraIon19619 ай бұрын
Super initiativa de prezentare a celor care ne cer votul si de a le pune intrebari cineva care, desi voteaza pentru prima oara in Romania, are un indelungat exercitiu al democratiei. Multumim, Madalin! As vota cu incredere niste tineri care as sti despre ce vorbesc, care inainte de a infiinta un partid s-ar duce sa faca un masterat in PPE (Philosophy, Politics and Economics) la Oxford, nu pe unii care cred ca au descoperit/ inventat ei roata si care viseaza la cai verzi pe pereti.
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Cei care ne conduc acum au masterat PPE la Oxford? Sau măcar un masterat în Economie, Stat și Societate de la UCL + doctorat în științe politice de la CEU? De ce ne comparați cu un ideal și nu cu alternativa?
@mihaelamadaras77429 ай бұрын
Aha. Studii la Oxford sau Cambridge ca si Ciuca, Ciolacu, Sosoaca, de exemplu? Hai ca e buna asta!
@blueghost34369 ай бұрын
Doamna Laura este exemplul perfect de ce toate haimanalele sunt la putere ;). In viziunea acestor oameni daca ai 40/50+ inseamna ca esti capabil sa carmuiesti o tara . Daca esti tanar esti prost si incapabil.. Doar cei cu peri albi sunt demni sa conduca aceasta tara glorioasa. Acesti oameni nu pot sa perceapa ca daca esti tanar cu un anumit nivel de inteligenta poti sa aduci o schimbare. Pentru ei tinerii sunt doar niste roboti cu nasul in telefon. In vreme ce, seniorii au "scoala vietii" si toate cunostiintele lor sunt "stiute". Concluzionand, daca ai peri albi esti canditatul perfect, daca esti tanar inseamna ca descoperi roata si visezi cai verzi pe pereti. De aceea in Romania se "investeste" in pensii iar cand vine vorba de educatie marii intelepti simt o repulsie :). Cu cat mai prosti cu atat mai bine pentru dinozaurii cu plete dalbe.
@ifrimvictor9 ай бұрын
putin cam naivi pentru politica as spune
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Cum așa?
@catalin56749 ай бұрын
Naivi dar cu vocabular de politicieni, o să îi vedeți prin partidele mari cu explicația că râul trebuie distrus din interior 😁
@AndreiMacsut9 ай бұрын
@@catalin5674 Iar dacă nu se întâmplă asta, ce faceți?
@virgilflorian58159 ай бұрын
@@AndreiMacsut, nu fac nimic merg inainte cu turma!!
@ifrimvictor9 ай бұрын
@@AndreiMacsut atat in interviu,, cat si pe pagina partidului, nu vad decat o seama de idei foarte generice, care nu par sa aiba vreo aplicabilitate clara. As avea mai multa incredere daca as vedea luate probleme mai aplicate ale societatii, cu solutii bazate pe studii, ori implementari de succes din alte parti. Tot ce vad, e un soi de flower power, care suna frumos, dar nu vad nici o solutie reala propusa si nici o problema reala propusa societatii. Si adresarea obsesiva doar catre tineri, nu cred ca o sa va ajute sa castigati voturi. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, chiar va tin pumnii, dar vad mai mult vise si mai putin realism.
@razvancostin61449 ай бұрын
Impresia pe care o am de ceva timp este ca dumneavoastra, Madalin Hodor, sunteti asset SRI si toate proiectele pe care le derulati sunt concepute in birourile Serviciului Roman de Informatii. Sigur, asta nu face cu nimic mai putin interesante subiectele, dar pentru mine, cel putin, devine din ce in ce mai clar ca aveti o agenda.
@bohemond164 ай бұрын
Sa ne explice domnul Macsut care, citez: " este cercetător specializat în integritate publică, cu un doctorat în anticorupție de la Universitatea Central Europeană" cum este cu contractele alea secretizate de achizitionare ale vaccinurilor pe care doamna Ursulache de la U E nu vrea sa le arate. Cum e acolo cu transparenta si liberalismul ?
@florinanghelescu78339 ай бұрын
Nicușor Dan va primi invitația ptr participare la voi?
@hughmungus55299 ай бұрын
As vrea sa mentionez ceva legat de meditatii, profesorii fac meditații deoarece mor de foame daca se bazează doar pe salariul de profesor
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Mulți da. Dar știu și mulți care cu intenție nu fac nimic la clasă doar de dragul meditațiilor
@mirceabucin22269 ай бұрын
Recomandare: cei doi invitați să urmărească acest podcast cu viteza pe 1.25x. Acela e ritmul discursului, altfel plictisesc.
@blueghost34369 ай бұрын
Din ce vad in comentarii imi dau seama ca tara asta nu are nicio sansa. Este foarte trist ca foarte multi oameni fara "discernamant" au drept la vot. Stiu ca in nicio tara din lume nu se poate interzice dreptul de vot daca esti analfabet functional :) dar in Romania , tara de la coada Europei cand vine vorba de educatie, pana in momentul in care nu se interzice dreptul de vot pentru cei mai care se tem de microcipuri sau cei cu inteligenta mai mica decat a unei plante, ma refer la aceia care voteaza pentru un ulei, un pix, o majorare la ajutorul social acordat aiurea, o bricheta, un balon :) ... etc. Cand aud inclusiv de la oameni ,"cu scoala", cu pregatire academica (medicina/drept) ca mai bine voteaza partidul X pentru ca deja au furat pe parcursul a X ani si o sa fure mai putin decat partidele noi imi dau seama ca nu o sa se schimbe nimic in aceasta tara. Cat timp acest popor doarme linistit noaptea cand reprezentantii acestuia modifica textele legale astfel incat sa petreaca un "sejur foarte scurt" la "facultate" pentru sume exorbitante de bani si atat timp cat CCR este o "arma" pentru orice norma legala care este pentru popor dar impotriva "turistilor" de la putere nu o sa se schimbe absolut nimic. Nu mananc rahat cand arunc vorbele astea grele, sunt constient ca in orice tara, oricat de dezvoltata, exista coruptie dar "ca la noi la nimenea". Mult noroc SENS si tuturor care incearca sa schimbe ceva! Poate pe viitor nu o sa mai trebuiasca sa-mi anulez votul.
@aleksandru20009 ай бұрын
Ti.ai anulat parerea in momentul in care vii cu extremisme de tipul: "sa se interzica votul alora care nu gandesc ca mine". Fix zero esti cand ceri asta.
@RiiseRazvan9 ай бұрын
Ce s a întâmplat? A făcut cineva plângere de a dispărut pt câteva ore?
@ciprianvalentincipherctv97422 ай бұрын
Chestia cu "Ceaușescu conservator" e foarte discutabila. Omul făcea spume când vedea femeia la cratiță și bătrânele la biserica. Progresismul în mod natural e pe stânga(ca asta înseamnă egalitate sociala) si conservatorismul pe dreapta (ca asta înseamnă ierarhie sociala). Parerea mea e ca progresismul ca ideologie e un fel de liberalism de stanga sau un subgen al social- democratiei. Este posibil sa ai conservatorism pe stânga dar rar și discutabil, la fel și cu progresismul de dreapta
@Gelu-b1c9 ай бұрын
O emisiune utila
@magda-j2l9 ай бұрын
Foarte bun episodul! M-a bucurat de la inceput, cand am vazut ca tine 1h 25 min. Nu prea ma satisfac episoadele care abia incep si se si termina. In prima jumatate de ora mi s-a parut ca Eugen Buica are pareri cam retrograde legate de apartenenta noastra la UE. Apoi am vazut ca m-am inselat, a fost doar o strategie de abordare a discutiei, ca toti urmaritorii sa se simta implicati si avand pareri legitime. I-a incoltit pe tinerii invitati cu intrebari, argumente, contraargumente, contraargumente la contraargumente, intr-o discutie vie. Cei doi tineri, Andrei Macsut si Cristina Tudoroiu, au facut fata cu brio. Deocamdata tintele lor sunt modeste, cateva locuri in cateva CJ. Sper sa aiba succes. In clipa in care ar tinti la mai mult, ar trebui sa-si revizuiasca strategia. Chiar daca trebuie sa cladim gandindu-ne la tineri, nu trebuie sa uitam ca si batranii inca mai traiesc si voteaza in numar mare. In mare, ideile lor mi s-au parut interesante. Ca sa fiu carcotasa, o mica observatie in privinta unei contradictii: Politica este arta compromisului, nu poti face politica fara compromisuri. OK. Atunci de ce reprosam USR ca a facut o alianta? Nu era necesara aceasta alianta?
@soldier8639 ай бұрын
Nu reprosam usr-ului ca a facut o alianta, reprosam faptul ca e un partid plin de pârțari neomarxisti satanisti si slugi ale serviciilor secrete romanesti si occidentale!
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Mulțumim pentru aprecieri. Greu de zis cât era de necesară alianța. Eu, unul, nu văd ce e de câștigat din ea. Publicul conservator deja are de unde alege, deci îmi este neclar de ce au ales să meargă pe același segment electoral...
@magda-j2l9 ай бұрын
Electoratul nu prea gandeste in acesti termeni: conservator si progresist, ci pro sau contra PSD. Mai ales prin prisma localelor si mai ales pentru Bucuresti, cateva voturi in plus sunt foarte utile.
@მარსი9 ай бұрын
Tot socialisme? Of, ce trist.
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Ce anume a fost socialism aici?
@ionutz69929 ай бұрын
2 lucruri bune raman dupa acest podcast. Ca dupa ce termini podcastul uiti instant cine sunt acesti oameni si poti folosi acest material cand nu ai somn sau vrei sa adormi bebelusi . Niste uinii care nu au zis nimic in multe cuvinte au repetat politica US si s-au contrazis ei pe ei fara sa dea un raspuns coerent la singura intrebare adresata ..slab fara sens acest partid ( vrem sa fim sustinuti de multi oameni dar reprezentam doar progresistii 20% din populatie ... suntem partid de tineri dar tinerii nostrii au fost tineri acum 10 ani ... vrem sa fim partid puternic dar in opozitie nu la putere .... o panarama totala presarata cu multe cuvinte in engleza )
@AndreiMacsut9 ай бұрын
1. 20% înseamnă mult. Câte partide au acest scor? 2. Suntem partid PENTRU tineri și oricine poate să devină membru. Ce facem, îi refuzăm pe cei de 35+ ani când depun adeziune pentru că sunt prea bătrâni? 3. Cum vrei să ajungă puternic un partid care nu știe ce să facă în opoziție? Un partid nou pe ce să se concentreze, pe caiii verzi pe pereți ai puterii sau pe ce poate face în opoziție să crească? Realist, ce e mai probabil să se întâmple?
@ionutz69929 ай бұрын
@@AndreiMacsut 1 . 20 % din populatie e putin ce faci cu reatul de 80 % ei nu conteaza ? 2. Sa aduci in partid pe orcine nu conteaza studii sau pregatire sau nimic doar pentru ca sunt tineri asta nu e un lucru neaparat bun . 3. Cum poti sa schimbi ceva din opozitie ? Poate prin basme sau in desene animate exista asa ceva.Acesti oameni vorbesc de fonduri europene si drepturile cetateanului si cai verzi pe pereti in tara in care 60 % sunt analfabeti .As dori sa vad cum se duc ei la un cetatean de 40 de ani din orice sat comuna orasel care lucreaza pe 1500 lei si ai explica lui aceste drepturi si libertati bla bla in tara in care la orice ghiseu e calcat in picioare si batjocorit si nu are siguranta zilei de maine dar fara vrajeala aia ca sistemu e gresit trebuie schimbat si bla bla bla pentru ca e imposibil asa ceva
@AndreiMacsut9 ай бұрын
@@ionutz6992 1. Să ajungem la 20% și vedem cât de puțin e de fapt. 2. În partid nu ”aduci” pe nimeni ci primești pe cei care au făcut ceva în comunitate sau care par că vor să învețe ceva. E treaba ta ca partid să formezi oameni, nu doar să îi iei de-a gata. 3. În opinia ta, ce rost mai are opoziția dacă nu poate schimba nimic? De ce nu avem doar un partid peste tot și gata? Ai ascultat până la partea în care povestim tocmai cum un candidat susținut de noi a explicat aceste lucruri la ea în comună? Ai fost atent ce reacție au avut oamenii?
@iulian.danila9 ай бұрын
@@ionutz6992 Foarte posibil sa nu locuiti in Bucuresti si in special nu in Sectoarele 1 si 2, sau daca locuiti sunteti in situatia putin probabila de a nu va fi intersectat cu "orice ghiseu" al acestor administratii pentru a vedea cum pot niste oameni (mai) tineri cu o anumita inclinatie, ce au condus aceste administratii in ultimii patru ani sa te faca sa simti ca oamenii din fata ta de la ghiseu lucreaza pentru tine si pare ca fac asta din suflet. Prin inclinatie, ma refer desigur la USR, spre deosebire de administatiile de varsta similara conduse de cu persoane cu alte inclinatii din acelasi oras unde batjocora si aroganta continua. Cu cele expuse mai sus vreau sa subliniez ca un numar cat mai mare de partide si organizatii alcatuite in special din tineri integri si educati trebuie sustinute de cat mai multi concetateni si asta reprezinta probabil unica sansa a tarii.
@toolsandstuff85388 ай бұрын
Tot ce aveau "important" de zis au rezumat in primele fraze : au plecat din USR pentru ca acolo nu e bine😂😂 asta e mesajul de la SRI care vrea sa mai sifoneze niste voturi de la votantii Dreptei Unite 😢 dezamagit & dezabonat
@catalin56749 ай бұрын
Cred că băiatul face confuzie intre țările baltice și cele scandinave
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Țările baltice au fost mult timp ocupate de ruși. Abia după '90 s-au dezvoltat. Țările scandinave au fost cu amenințarea la graniță mai mult timp și s-au dezvoltat mai mult timp, mai ales Suedia
@catalin56749 ай бұрын
@@AndreiMacsut țările scandinave nu sunt amenințate de ruși cum sunt țările baltice și Polonia, Suedia s-a luptat atunci cu jumătate de Europa nu doar cu rusia și de atunci a fost neutră de câteva sute de ani
@AndreiMacsut9 ай бұрын
@@catalin5674 S-a luptat, a pierdut mult teritoriu (Finlanda toată) și de atunci s-a apucat să scoată maximul din ce resurse și oameni are. Țările baltice au fost ocupate și nu au mai decis ele cum să se dezvolte până prin '90. Unde e confuzia? Pare că ce spun se aplică în ambele cazuri
@catalin56749 ай бұрын
@@AndreiMacsut chiar aș fi curios sa vad dacă au rusii curaj să intre Finlanda 😁
@catalin56749 ай бұрын
Poate sunt bine intenționați, dar vorbesc platitudini, or să fie buni politicieni au învățat să mestece carton
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Ce anume este platitudine din ce am spus?
@mihaelamadaras77429 ай бұрын
Nici macar nu ai urmarit toata emisiunea. Sau daca ai urmarit, nu ai inteles. Platitudini? Serios?
@catalin56749 ай бұрын
Domnu' Eugen pare mult mai bine articulat in ce privește politica
@mihaelamadaras77429 ай бұрын
Doar pare. Poate la politica americana, la cea romaneasca (care e subiectul de interes aici) mult mai putin. Iat eu stiu ce vorbesc, pentru ca traiesc de 30 de ani in SUA, si stiu foarte bine amandoua sistemele.
@virgilflorian58159 ай бұрын
@@mihaelamadaras7742me too
@isabelle-Lory9 ай бұрын
naivități și plictisitor
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Politica făcută bine este plictisitoare. Ați prefera scandal și circ?
@mihaelamadaras77429 ай бұрын
Da. Noroc ca psdpnl, aur sunt extrem de neplictisitori si de competenti. V-o "trag" zilnic cu maiestrie.
@isabelle-Lory9 ай бұрын
@@mihaelamadaras7742 noroc că-i promovează Hodor pe cei din psdpnl, recte sebi-burduja, în episodul precedent
@isabelle-Lory9 ай бұрын
@@mihaelamadaras7742 noroc că-i promovează Hodor pe cei de la psdpnl, recte sebi-burduja, în episodul precedent
@mihaelamadaras77429 ай бұрын
Interesant Dl. Eugen Buica. Pe el il deranjeaza "tirania majoritatii". Deci ca 51% dintr-o tara sa impuna ceva celorlalti 49%. Mi se pare ca are anumite nostalgii de dreapta americana. O fi mai bine ca 48% sa decida pentru ceilalti 52%, cum s-a intamplat in SUA in 2016, cu alegerea lui Trump? Pentru ca SUA are o Constitutie perimata, care nu mai reprezinta realitatea societatii?
@mihaelamadaras77429 ай бұрын
Ce fel de democratie este aceea in care presedintele tarii este ales cu o MINORITATE a voturilor exprimate?
@mihaelamadaras77429 ай бұрын
Iar chestia cu "selfishness" este cam ridicola. In SUA egoismul de acest gen este la cote maxime! Nici vorba ca Romania este numai despre individ.
@virgilflorian58159 ай бұрын
Constitutia nu este perimata, you are out of line !
@dragosbecheru8399 ай бұрын
Îmi place să cred că dl. Buică e un „Gică-Contra” doar de dragul podcastului și nu pentru că este prea americanizat să poată gândi ca un European. Altfel e trist
@colectionaruldesuflete86179 ай бұрын
Foarte idealisti si destul de naivi .
@AndreiMacsut9 ай бұрын
Cum așa?
@catalin56749 ай бұрын
@@AndreiMacsut în maxim cinci ani o să vă vedem în psd sau pnl, in 30 de ani am văzut mulți ca voi, voi nu
@AndreiMacsut9 ай бұрын
@@catalin5674 Oferte au fost. Dacă voiam acolo, de ce nu am mers deja?