Carl Sagan'ın Cennetin Ejderleri kitabında beynin evrimsel gelişiminden bahsederken sizin anlatımlarınızla birleştirdiğimde daha iyi anlayabiliyorum. Kitapta da Yaratılış'tan, Tacitus'un alfabenin icadı ile ilgili kestinden, Efalatun'un Phaedrus'undan alıntılar var. Çözümlemeye ve anlamaya giden yolda sizden çok faydalanıyorum 😊 emekleriniz için çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız 😊
@mehmetmengu105 жыл бұрын
Hocam, bu videoyu Mitoloji ve İkonografi dersime yerleştirdim. Elinize sağlık..
@pnartuzlal77613 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum
@GencayT4 жыл бұрын
Nevzat dayi sen ne güzel bi adamsin ya. Yeni karsilastim kanalla ve zamaninda hep keske dersine girebilsem diye dusunurdum ama simdi burda bu sekilde seni dinliyorum :)) sevgiler..
@CultureClubTV4 жыл бұрын
Naber Gencay? Sevindim çok! Sağol varol, benden de sevgiler!
@GencayT4 жыл бұрын
@@CultureClubTV ben su an sizi gordum cok daha iyi oldum. Umarim sizler de iyisinizdir umarim.. Artik merakla yeni videolari bekliyorum:)
@CultureClubTV4 жыл бұрын
Playlistlere bak, uzun süre idare eder, tam 241 video var.
@Themerve-tv Жыл бұрын
sizi dinlerken varlığıma uzaylı gibi yaklaşmış olduğum gerçeğiyle yüzleşiyorum.
@Themerve-tv Жыл бұрын
işte bunlar hep aydınlanmacı bakış açısının zararları :D
@mervearicibasi3 жыл бұрын
Baldwin Etkisi veya Baldwinci evrim teorisi olarak geçiyor literatürde bu davranışsal özelliklerin zaman içinde genlere ve değişime yansıması. Müziği sevmemiz hatta müziğin doğuşunu da inceliyorlardı güncel bir makalede bu bağlamda.
@CultureClubTV3 жыл бұрын
Bu konuda süper: Michael Gazzaniga: Who’s in charge? Free will and the science of the brain. HarperCollins, New York 2009
@mervearicibasi3 жыл бұрын
@@CultureClubTV ekliyorum Hocam Amazon listeme. Kitap kulesine bir tuğla daha, teşekkürler.
@klytemnestra2 жыл бұрын
O zaman manevi mitik dünyamızda hala ağaçta yatıyoruz ve diğer ilkel ve döngüsel içgüdülerimizle hareket ediyoruz aslında ne kadar progresif olursan ol limbik sisteminden kaçamazsın
@Themerve-tv Жыл бұрын
❤❤❤❤
@filmcilik7 ай бұрын
👐🏻
@hevalonay37184 жыл бұрын
Hocam iyi günler, bu bahsettiğiniz insanın zihni gelişimine oranla değişen zaman kavramı hakkında okuyabileceğimiz kitap önerileriniz var mı? Dediklerinizi Ockham'ın Zihin dili dediği şeye uyumlu bir senaryo olarak gördüm ve kendi yorumumla, dediklerinize paralel olarak zaman kavramına ''universalia post rem'' bir kavram dememiz hatalı olmaz değil mi?
@Themerve-tv Жыл бұрын
mesela son zamanlarda zamanı yönetmek,zamanla yarışmak,zamanı kullanmak gibi terimlerle karşılaşıyorum.oldukça aydınlanmacı tamlamalar diyebilir miyiz hocam bu ifadelere?