ASCULTĂ CUM COLINDĂ PREOȚII ARHIEPISCOPIEI SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR

  Рет қаралды 777

BOGDAN BLOG 🇷🇴

BOGDAN BLOG 🇷🇴

Күн бұрын

#bogdanblog #bucovina #colinde2025 #colindecrestine #colindăm #ortodox #romania #shortvideo #shortsvideo #shorts #video #viralvideo #viralshorts #reels #youtubeshorts #youtube #subscribe #subscribers #abonați #romanian #românia #beautiful #explore #dumnezeu #iisus #nastereadomnului
Doamne ajută dragi creștini, astăzi este Ajunul Crăciunului-Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos de aceea vă îndemn să ascultați o frumoasă colindă cântată de preoții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Puteți intra n secțiunea de videoclipuri unde veți găsi cele mai frumoase colinde cântate de preoți sau copilasi din frumoasa Bucovina-Suceava.
Video realizat de ‪@bogdan_blog1989‬ Like & Share să poată asculta și alți creștini frumoasele colinde de Crăciun.
Like & Share & Subscribe Comentariu
Semnificația Crăciunului:
Crăciunul sau Nașterea Domnului este o sărbătoare anuală care comemorează nașterea lui Iisus Hristos, celebrată în principal pe 25 decembrie[a] ca o sărbătoare religioasă și culturală importantă pentru milioane de oameni din întreaga lume. Este una dintre cele mai semnificative sărbători liturgice ale creștinismului, iar tradițiile asociate variază în funcție de confesiune. În Biserica Ortodoxă, pregătirile pentru Crăciun încep cu Postul Crăciunului, o perioadă de patruzeci de zile de post și rugăciune, în timp ce Biserica Catolică sărbătoresc acest timp prin Advent, o perioadă de patru săptămâni de așteptare spirituală. Crăciunul face parte din cele 12 praznice împărătești ale bisericilor de rit bizantin, având un loc central în calendarul liturgic.
În România, Crăciunul este sărbătorit timp de trei zile, cu ziua de 25 decembrie în prim-plan, urmată de a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie. Este o sărbătoare publică în multe țări, celebrată religios de majoritatea creștinilor și cultural de mulți necreștini, devenind un moment de bucurie care unește familiile și comunitățile într-un spirit autentic de sărbătoare.
Relatările din Noul Testament descriu Nașterea lui Iisus Hristos în Betleem, conform profețiilor mesianice. Iosif și Maria, neputând găsi loc într-un han, au fost găzduiți într-un staul, unde s-a născut Pruncul Sfânt. Îngerii au vestit nașterea păstorilor, care au răspândit vestea cu bucurie.
Stabilirea datei exacte a nașterii lui Iisus a fost îndelung discutată. În secolul al IV-lea, Biserica Creștină a fixat 25 decembrie ca dată oficială, coincizând cu solstițiul de iarnă din Imperiul Roman, la nouă luni după Bunavestire, sărbătorită pe 25 martie, zi ce marchează și echinocțiul de primăvară în calendarul roman. Majoritatea creștinilor, inclusiv cei din România, sărbătoresc Crăciunul conform calendarului gregorian. Totuși, unele Biserici Creștine Răsăritene, care folosesc calendarul iulian, sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie conform acestuia, corespunzător datei de 7 ianuarie în calendarul gregorian. Pentru creștini, semnificația Crăciunului nu se rezumă la data exactă a nașterii lui Iisus, ci la credința că Dumnezeu s-a întrupat pentru a mântui omenirea prin ispășirea păcatelor.
Obiceiurile de Crăciun în România reflectă o combinație armonioasă de tradiții precreștine, creștine și influențe moderne, seculare. Printre cele mai răspândite obiceiuri se numără oferirea de cadouri, cântatul colindelor - o tradiție profund legată de spiritul sărbătorilor -, participarea la slujbele religioase, pregătirea unei mese festive și decorarea casei cu bradul de Crăciun, luminițe, ghirlande și scene ale Nașterii Domnului. În unele gospodării, în special cele catolice, dar și în mai multe familii ortodoxe sau seculare, sunt prezente elemente precum calendarele de Advent sau coronițele de Advent. Sărbătoarea este marcată și prin schimbul de felicitări, vizionarea unor filme tematice sau participarea la piese de teatru dedicate Nașterii lui Hristos, oferind un prilej de bucurie care reunește familiile și comunitățile într-un spirit autentic și cald.
De asemenea, figuri precum Moș Crăciun și Sfântul Nicolae joacă un rol central în aducerea cadourilor copiilor, fiecare fiind însoțit de propriile tradiții și legende. Crăciunul este totodată o perioadă importantă din punct de vedere economic, având un impact semnificativ asupra vânzărilor și activităților comerciale. În ultimele secole, această sărbătoare a căpătat o relevanță tot mai mare, nu doar în plan religios și cultural, ci și în cel economic.

Пікірлер: 1
@IvonaNeaga-v4c
@IvonaNeaga-v4c Ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Colindătorii din Bârsana (2019) - O, ce bucurie mare!
4:20
bibliotecabaiamare
Рет қаралды 1,8 МЛН
The Best Band 😅 #toshleh #viralshort
00:11
Toshleh
Рет қаралды 22 МЛН
99.9% IMPOSSIBLE
00:24
STORROR
Рет қаралды 31 МЛН
How Strong Is Tape?
00:24
Stokes Twins
Рет қаралды 96 МЛН
Colinde de Crăciun - Vol. 1 - Mănăstirea Cămârzani
1:16:11
Filip Danilevici
Рет қаралды 394 М.
Grupul Psaltic TRoNoS al Catedralei Patriarhale - Dați drumul la Cer
12:05
Lumina Cuvântului
Рет қаралды 151 М.
Rugăciune puternică pentru a elimina problemele și a restabili pacea
22:28
Rugăciunea și credința ortodoxă
Рет қаралды 11 М.
,,Cuvânt bun" Sihăstria Putnei!!!
18:00
Alexandru cel Mare
Рет қаралды 189 М.
Isus este la cârmă - Concert „Vino să-I cântăm”!
5:26
Old Friends
Рет қаралды 82 М.
Deti Iuga - Iisuse cu ochii senini (Cântec de Crăciun)
4:00
Deti Iuga
Рет қаралды 334 М.
Acatistul Maicii Domnului, Bucurie neașteptată
26:34
Roagă-te și crede
Рет қаралды 32 М.