Tam da hevesle koşmaya alıştığım dönemde bu sabah ayağımı burkmuştum, üzülüyordum. Bu program en büyük ilaç oldu. Gülşah ve Fatih hocaya teşekkürler.
@AslaDurma10 күн бұрын
Geçmiş olsun. Buza devam :)
@gulsahbasandac9 күн бұрын
Geçmiş olsun ❤️🩹 ilk müdahaleyi yapacak kişi herzaman sporcunun kendisi olabilmeli💪
@erhanerturk15098 күн бұрын
Kanal her geçen gün farklı alanlarda kütüphaneleşmeye gidiyor. Emeklerinize sağlık. Teşekkür ederiz.
@fatihgur386310 күн бұрын
Çok bilgilendirici ve güzel video:) devamı gelsin
@yldraytahsin36175 күн бұрын
Koşucu dizi diye de adlandırılan kondromalazi patella rahatsızlığınin tedavi yöntemleri üzerine de deginirseniz inanılmaz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
@com8com8 күн бұрын
ÇOK ama çok teşekkürler ❤🩹. Bu yayınlarınızın artmasını gerçekten çoooooooook isterim. şu podcaste verilen bilginin gramını, 2 Ortopedi doktoru ve özel fizyo terapistten edinemedim. Ya buraya git falan da yok yani. Tendon ve sinirlerin iyleşme süreci hakkında olabilir. gerdirme egzersizi faydaları olabilir. ağırlıklı kas güçlendirme egzersizinin tendon iyileşme sürecine faydaları olabilir. Kolojen destekleri etkisi olabilir. Eski haline %100 döner mi? Bu hassarlar (kaş/doku/kemik dışı, sinirsel vs) ultrason gibi yöntemlerle iyileştiği anlaşılabilir mi? Yalvarırım devamı gelsin. Gelmezse yönlendirme pls.
@leptitcelinien-sz6ez6 күн бұрын
haftaya shin split de anlatırsanız sevinirim🙏
@erenacar16724 күн бұрын
Recovery Taytlar ve Kompressor çoraplar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Gerçekten işe yariyor mu şehir efsanesi mi? ))
@oguzmertozcelik11 күн бұрын
Voltaren hakkında bilgilendirme çok önemli bir detay, peki voltaren kremin inflamasyona ve müsabaka sporcularına etkisi nedir hap ile aynı mıdır daha mı farklıdır?
@fat1hmehmetace11 күн бұрын
27 yaşında bisiklet sporuna başladım. Grup ve organizasyonların gazına gelip abarttım. Ne bir bike fit ne ısınma ne esneme yaptım. 35 ten sonra bir anda önce diz sonra bel sonra boyun derken zincirleme olarak sistem gitti. Sporu neredeyse bıraktım ve kilo aldım. Bu yayınlar aslında çok önemli. İstanbul dışında bu tip hizmetlere ve yetkin kişilere ulaşmak zaten çok zor.
@AslaDurma10 күн бұрын
Tekrar aramıza bekliyoruz. :)
@gulsahbasandac9 күн бұрын
Hızlı ve talihsiz bir başlangıç olmuş. Yaşınız hala çok genç, önce problemler için önlem alıp tekrar başlamanızı öneririm. Online destek de alabilirsiniz. Belki de eksikleri gidermeye yönelik düzeltici bir kuvvet programı ile başlamak sizi extra motive de edebilir. Lütfen sedanter bir insana dönmeyin☺️🙌
@aykizi823811 күн бұрын
Fatih bey haftaya bu soracağım soruyu yayında sorabilir misiniz? Spor yapıyorum ama geçirdiğim hastalıktan dolayı koltuk altı lenflerimin birazı alındı. Salonda spor yaparken üst bedenimle hangi hareketleri yapabilirim? Bacak ta sorunum yok. Ya da hangi hareketleri yapmamalıyım? Cevaplarsanız çok makbule geçer. Teşekkür ederim.. ❤
@gulsahbasandac9 күн бұрын
Geçmiş olsun ❤️🩹 lenfatik ciddi bir dolaşımsal probleminiz yoksa eğer theraband elsatik bandajlar ile omuz çevresi, dirsek ve elbileği egzersizleri yapabilir, ayrıca kollarınızı baş üzerine kaldıracak mobility ve lenf dolaşımını destekleyecek hareketler tercih edebilirsiniz.
@aykizi82389 күн бұрын
@gulsahbasandac Meme ca. Geçirdim o yüzden biraz alındı lenflerim çok agresif değil alım ama. Baş üstü hareketleri yapabilir miyim? Çok ağır da önermiyor doktor . Elime 5 kg dan fazla alamıyorum dumbel. Siz ne önerirsiniz ? Tedaviden dolayı kilo artışı oldu spor yapmam elzem. Seviyorum da fitness cevap verirseniz çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.
@gulsahbasandac9 күн бұрын
@ meme ca ise eğer fasyanızda yapışıklık da olmuştur, eklem hareket açıklığını ağrı kontrolünde yavaş yavaş artırmanız lazım. Aksi taktirde donuk omuz benzeri kısıtlılıklarınız oluşur. En doğrusu bu hareketleri fizyoterapist eşliğinde yapmanız veya planlamanız. Kaç kilo kaldırabileceğiniz de yapılacak değerlendirme sonrası belli olur. Şu an 5 kg yerine sadece bir oklava ile yapmak seviyesinde bile olabilirsiniz.
@gulsahbasandac9 күн бұрын
Aerobik egzersiz ve kilo vermek için de beslenme kontrolü ve yürüyüş/evde bisiklet vb kalp atım hızınızı artıracak egzersizler yapmalısınız günde en az 30-45dk.
@aykizi82389 күн бұрын
@@gulsahbasandac gülşah hanım ben fizyoterapist ile de çalıştım herkes oyle bu konuda çok donanımlı değil yeterli :( ben o zaman en doğrusu sanırım yuruyüş ve diyet ve nabız atımımı hızlandıracak egzersizler yapayım salonda aerobik olarak diğer hiç bir dumbel veya ağırlık veya makinelerde bir şey yapmayayım faydalı olur mu? Teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için paylaştığınız için vaktinizden 🎈
@mukemmelemineninyemekleri567811 күн бұрын
Kemik ödemleri nasıl önlenebilir veya bu sorun içinçözümler nelerdir
@AslaDurma10 күн бұрын
Güzel konu. Listeye ekledim
@gulsahbasandac9 күн бұрын
Eklemlere ve kemiklere aşırı yüklenme, antrenman temposunu hızlı artırma, kuvvet eksikliği, kötü zemin veya uygunsuz ayakkabı gibi konularda önlem alarak başlayabilirsiniz💪
@mukemmelemineninyemekleri56789 күн бұрын
@@gulsahbasandac Sağolun. Yazdığınız hususları ivedilikle değerlendirip dikkate alacağım.
@anilitta90611 күн бұрын
PT akademi Ankara ne zaman açılacak? Bekliyoruz.
@AslaDurma10 күн бұрын
Bu hafta Antalya'ya açıldı. bakalım Ankara planları var mı?
@gulsahbasandac9 күн бұрын
Sporcularımızın talebine göre, neden olmasın 🎉
@cetinozturk725610 күн бұрын
"Spor zararlıdır" diyen bir kardiyoloji uzmanı Dr var.Amatörce koşan biriyim.Arkadaş bu Dr 'un videosunu bana atmış..izledim.Özetle;Spor yaparak organlarınızı yaşlandırıyorsunuz ..diyor.Fatih kardeşim Bu iddaanın gerçeklik payı nedir?. Çünkü söyleyen bir doktor.Buna cevap verebilecek bir profesyonel ile söyleşi yapar mısın?
@gulsahbasandac9 күн бұрын
Bahsettiğiniz doktor kanıta dayalı bilgilerin aksine yanlış yönlendirmeler yapıyor ve yanılmıyorsam kardiyoloji veya spor hekimleri derneği tatafından bir soruşturma başlatıldı konu hakkında. Konunun doğrusu aşırı spor (vücudun kaldırabileceğinden fazlası) önlem alınmadığı taktirde zararlı olabilir evet ama tüm dünyanın en büyük ve esas sorunu hareketsizlik ve sporsuzluk! Hatta bir cok kronik hastalığın sebebi hareketsizlik. O yüzden insanları eksik bilgi ile egzersizden uzaklaştırmak asıl organları yaşlandırıyor!!! Lütfen bana güvenin🙏🏻 bununla ilgili yüzbinlerce yayın var…